Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Στο δρόμο οι πολίτες για τις ελλείψεις των δομών Υγείας




Πολίτες δύο πόλεων βγήκαν στον δρόμο για να διαμαρτηρηθούν για την κατάσταση στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στην περιοχή τους.

Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του με τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία του νομού και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους...

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, είπε ότι "τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου έχουν μεγάλα προβλήματα τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ όσο περνά ο καιρός τα πράγματα γίνονται όλο πιο δύσκολα".

Και πρόσθεσε: "Αν και το νοσοκομείο Αγρινίου στεγάζεται σε υπερσύγχρονο κτίριο δεν άλλαξε τίποτα... οι περισσότερες κλινικές υπολειτουργούν, αφού υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό".

Όσον αφορά στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "τον τελευταίο ενάμισι χρόνο παίρνουμε μόνο υποσχέσεις και μάλιστα το ψήφισμα που εκδόσαμε, είναι αυτό που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2014, όταν ήταν υπουργός Υγείας ο κ. Βορίδης". Τα ίδια θέματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου, τέθηκαν τόσο στον επόμενο υπουργό Υγείας τον κ. Κουρουπλή όσο και στο σημερινό, "αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα".

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος μιλώντας στην συγκέντρωση που έγινε στο Μεσολόγγι, δήλωσε ότι και τα δύο νοσοκομεία του νομού "αποτελούν δυστυχώς χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας, αλλά και της αστοχίας του μέτρου των συγχωνεύσεων". Πρόσθεσε ότι "αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών, ειδικά δε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου διανύουμε". Ειδικά για το νοσοκομείου Μεσολογγίου ο δήμαρχος τόνισε ότι "εάν σήμερα λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καθημερινή υπέρβαση των ιατρών του, των νοσηλευτών και των εργαζομένων".

Στην συγκέντρωση που έγινε στο Αγρίνιο μίλησε και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η οποία τόνισε ότι "η δημόσια υγεία θα έπρεπε να είναι δικαίωμα διαρκές και θεμελιώδες. Χαίρομαι που σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Μόνο έτσι θα μας ακούσει το κέντρο λήψης αποφάσεων, μόνο έτσι θα μας ακούσει η Αθήνα, έτσι δίνεται το μήνυμα για κοινωνία οργανωμένη, αγαπημένη, αλληλέγγυα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση προς τους κρατούντες, διότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό".



Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου