Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η Εθνική Πόλο, πάει για το χάλκινο


Η δεδομένη ανωτερότητα της Σερβίας, σε συνδυασμό με τη μέτρια εμφάνιση των διεθνών, δεν επέτρεψαν στην εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου. 

Οι «πλάβι» απέδειξαν ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ασυναγώνιστοι, επικράτησαν εύκολα με 13-7 και πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αυριανής αναμέτρησης μεταξύ της Ουγγαρίας και του Μαυροβουνίου. Την ίδια ημέρα, στις 17:15, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τον ηττημένου του ίδιου αγώνα, διεκδικώντας το πρώτο του μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι όποιες πιθανότητες της ελληνικής ομάδας να κυνηγήσει την έκπληξη περνούσαν από ένα εξαιρετικό -ως τέλειο- παιχνίδι της και αυτό δεν συνέβη. Με τον Γιάννη Φουντούλη απόλυτα μπλοκαρισμένο από τη σερβική άμυνα, οι διεθνείς είχαν 3/12 στον παίκτη παραπάνω και κακές επιλογές στα ίσια, ενώ την ίδια στιγμή οι «πλάβι» αξιοποιούσαν τις αποβολές που κέρδιζαν (8/11) και πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης. 

Από κει και πέρα, ήταν θέμα χρόνου για παίκτες όπως ο Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο Ντούσκο Πιγέτλοβιτς, ο Άντρια Πρλαϊνοβιτς και ο Ντούσαν Μάντιτς να ξεδιπλώσουν το αστείρευτο ταλέντο τους και να μετατρέψουν τον ημιτελικό σε γιορτή.

Η εθνική «έβγαλε» την πρώτη άμυνα με παίκτη λιγότερο και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Δελακά στη διοργάνωση, όμως στη συνέχεια οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν τις αποβολές που έδιναν... εύκολα οι διαιτητές και με 4/4 στον παίκτη παραπάνω βρήκαν λύσεις στην επίθεση. 

Δύο γκολ του Γούνα στον παίκτη παραπάνω κράτησαν «ζωντανή» την ελληνική ομάδα, που πάντως βρέθηκε να χάνει 4-3 στο τέλος της πρώτης περιόδου, από γκολ του Μάντιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο β΄ οκτάλεπτο οι άμυνες «έσφιξαν», καθώς και οι διαιτητές σφύριζαν πιο δύσκολα, όμως οι διεθνείς έχασαν δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα (στη μία περίπτωση βρέθηκαν και με δύο παίκτες παραπάνω αλλά δεν σκόραραν) και μοιραία κάποια στιγμή οι γηπεδούχοι «ξεκόλλησαν». 

Μετά από μία σειρά βιαστικών σουτ -κυρίως από τον Φιλίποβιτς-, οι «πλάβι» έδειξαν την ατομική κλάση τους, με τους Μάντιτς και Ντούσκο Πιγέτλοβιτς να πετυχαίνουν δύο πολύ δύσκολα προσωπικά γκολ και εξασφάλισαν μία σημαντική διαφορά στο ημίχρονο (6-3). Η εθνική έμεινε «άσφαιρη» στη δεύτερη περίοδο, ενώ συνολικά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα είχε 2/6 στον παίκτη παραπάνω.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωσε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με προσωπικό γκολ του Βλαχόπουλου, αλλά ο Τσουκ απάντησε άμεσα και στη συνέχεια οι διεθνείς κατέρρευσαν. Η Σερβία πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πέτυχε ακόμη τρία αναπάντητα τέρματα και «καθάρισε» τον ημιτελικό, ξεφεύγοντας με 10-4. 

Η ελληνική ομάδα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού χάλασε τις καλές εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει, έχοντας πολύ κακές επιλογές στην επίθεση (ακόμη και με παίκτη παραπάνω) και λάθος τοποθετήσεις στην άμυνα, που επέτρεψαν στους «πλάβι» να βρουν εύκολα -για την κλάση τους- σουτ. 

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν τυπική διαδικασία, με τους 10.000 και πλέον φιλάθλους στην «Kombank Arena» να στήνουν το δικό τους πάρτι και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον τελικό του Σαββάτου (18:45), όπου οι «πλάβι» είναι το μεγάλο φαβορί, ανεξαρτήτως αντιπάλου, για να πανηγυρίσουν ακόμη έναν τίτλο.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 1-4, 3-3

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Δελακάς (περιφέρεια), 1-1 Φιλίποβιτς (π.π.), 1-2 Ντ. Πιγέτλοβιτς (π.π.), 2-2 Γούνας (π.π.), 2-3 Ντ. Πιγέτλοβιτς (π.π.), 3-3 Γούνας (π.π.), 3-4 Μάντιτς (π.π.), 3-5 Μάντιτς (περιφέρεια), 3-6 Ντ. Πιγέτλοβιτς (φουνταριστός), 4-6 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 4-7 Τσουκ (περιφέρεια), 4-8 Πρλαϊνοβιτς (π.π.), 4-9 Πρλαϊνοβιτς (π.π.), 4-10 Φιλίποβιτς (περιφέρεια), 5-10 Αφρουδάκης (περιφέρεια), 6-10 Κολόμβος (π.π.), 6-11 Γιάκσιτς (π.π.), 6-12 Φιλίποβιτς (περιφέρεια), 7-12 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 7-13 Στ. Μίτροβιτς (π.π.).

Η εθνική είχε 3/12 με παίκτη παραπάνω και τέσσερα γκολ από την περιφέρεια. Η Σερβία είχε 8/11 με παίκτη παραπάνω, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Ποντικέας (2΄12΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Δελακάς (11΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Ραντζέλοβιτς (35΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου)

Διαιτητές: Σταμπάλια (Κροατία), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς 2, Γκότσιτς, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ 1, Ντ. Πιγέτλοβιτς 3, Νίκιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 1, Φιλίποβιτς 3, Πρλαϊνοβιτς 2, Στ. Μίτροβιτς 1, Μπρ. Μίτροβιτς


Με πληροφορίες από ΔΟΛ,ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου