Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η Γεροβασίλη... "απειλεί": Αν δεν περάσει το Ασφαλιστικό, θα κοπούν οι κύριες συντάξεις




Μήνυμα στους αγρότες και όσους αντιδρούν στο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Διεμήνυσε πως αν δεν περάσει η πρόταση της κυβέρνησης τότε θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις!
Η Όλγα Γεροβασίλη αναγνώρισε πως οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται αλλά τους έστειλε και το μήνυμα, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, πως «αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. «Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις», είπε.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων ετών που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο» είπε η κα Γεροβασίλη αλλά αρνήθηκε πως η κυβέρνηση θα στείλει τα ΜΑΤ κατά των αγροτών αν κλείσουν τους δρόμους. «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμία κινητοποίηση. Θα κλείσει η εθνική οδός, αν κλείσει η εθνική οδός» τόνισε, σημειώνοντας πως αν οι δρόμοι κλείσουν «θα ξανασυζητήσουμε μαζί τους». Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν τρομάζει από τις αγροτικές κινητοποιήσεις διαφορετικά «δεν θα δίναμε συνέντευξη Τύπου, θα κρυβόμασταν στα σπίτια μας».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, είναι το ΔΝΤ που ζητά μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας πως η στάση του Ταμείου «είναι πάντα σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη ότι αν δεν δούμε απόλυτη μείωση των συντάξεων δεν θα συζητήσουμε. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη των ευρωπαίων για το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του και διαφορετική στο ΔΝΤ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κοινωνία, αλλά νούμερα με έναν δικό του τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως πρόκειται για μα συμφωνία γνωστή στον ελληνικό λαό, την οποία ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα «οποία τώρα το ξεχνάνε».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την αξιολόγηση, είπε πως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη σε επίπεδο πολιτικής διαβούλευσης, σημειώνοντας πως τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν αρμοδιότητα να προτείνουν μείωση συντάξεων αλλά πρόσθεσε πως «εξετάζουν νούμερα και αυτό που έχουν πει μέχρι στιγμής είναι ότι πρέπει να δούμε τα ποσοστά αναπλήρωσης». Αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους, το οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο και μη βιώσιμο» και επεσήμανε πως «αν υποθέσουμε ότι δεν θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος ό,τι και να σχεδιάσουμε σήμερα δεν θα μας βγει εύκολα».

Εμφανίστηκε δε βέβαιη πως, παρά τις... φωνές που ακούγονται (όπως αυτή του Γιάννη Μιχαλογιαννάκη) δεν υπάρχει θέμα να μην ψηφιστεί το ασφαλιστικό από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σημειώνοντας πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχτηκαν για να μην πιέζονται από τις λαϊκές απαιτήσεις. Είναι σύμμαχοι. Πιεζόμαστε όλοι από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και είμαστε εδώ για να παλέψουμε το δυνατόν να το αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια νέων εκλογών. «Δεν τίθεται θέμα εκλογών, αυτός είναι ο σχεδιασμός κάποιων που ονειρεύονται, η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή», είπε.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου