Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Κρινόμαστε και από αυτούς που έχουμε δίπλα μας! “Σύμφωνο συμβίωσης” μετάξύ Παπαμιμίκου-Μητσοτάκη




Διαβάζουμε στο ysterografa.gr ότι ο Παπαμιμίκος στηρίζει Κυριάκο και αυτό προσθέτει άλλο ένα βαρίδι στον Μητσοτάκη στην προσπάθεια του να βγει αρχηγός στην Νέα Δημοκρατία.

Ο καθένας φτιάχνει την εικόνα του, κρίνεται και από τα στελέχη που μαζεύει δίπλα του αυτή είναι η γνώμη μας και την γράφουμε.

Το άρθρο στο ysterografa.gr
Λάζαρος Καλλιανιώτης

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου, από την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον χαρακτηρισμό “πορτιέρης”, που αφιέρωσε στον απερχόμενο Γραμματέα του κόμματος, να γίνεται… viral, φαίνεται ότι έχει ουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πληροφορήθηκε εγκαίρως το “σύμφωνο συμβίωσης” στο οποίο κατέληξαν επισήμως τα τελευταία 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, προκειμένου ο απερχόμενος Γραμματέας της ΝΔ να στηρίξει με τον μηχανισμό του τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά, στην προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο μηχανισμός Παπαμιμίκου θα δουλέψει υπέρ ενός υποψηφίου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στον πρώτο γύρο οι δυνάμεις του άλλοτε προέδρου της ΟΝΝΕΔ είχαν στρατευτεί στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα με μάλλον… άτυχα αποτελέσματα.

Οι τελικές υπογραφές στο σύμφωνο συμβίωσης Παπαμιμίκου-Μητσοτάκη έπεσαν μετά και τη μεσολάβηση στελεχών που έχουν ανοιχτούς διαύλους και προς τις δυο πλευρές, με στόχο να περιοριστεί το εύρος της επικράτησης Μεϊμαράκη, και να μην έχει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την ευχέρεια χειρισμών για θεαματικές ανατροπές και ριζικές αλλαγές στον σκουριασμένο κομματικό μηχανισμό της Συγγρού, του οποίου προϊσταται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Μένει να φανεί το αποτέλεσμα του “πολιτικού γάμου” Παπαμιμίκου-Μητσοτάκη, τη στιγμή που μετά και την “άλωση” του Βορρά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τα 2/3 των στελεχών που στήριξαν στη Βόρεια Ελλάδα τον Απόστολο Τζιτζικώστα να βρίσκονται πλέον στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη, οι εκτιμήσεις για το εύρος της νίκης του άλλοτε Προέδρου της Βουλής, “δείχνουν” προς επιβλητικά ποσοστά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου