Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ρουμανία - Ελλάδα 9-15



Η εθνική «βύθισε» τη Ρουμανία με 9-15 και πήρε το «εισιτήριο» για τον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης του Βελιγραδίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (αύριο, 18/01 19:45).

Η Ελλάδα έπαιξε υποδειγματικές άμυνες και ήταν και εξίσου αποτελεσματική στην επίθεση με αποτέλεσμα να καταφέρει να πάρει προβάδισμα 2-0, οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν με τον Γκεόργκε σε 2-2. Ο Γούνας έβαλε και πάλι μπροστά την εθνική, με τους Γενηδουνιά και Φουντούλη να διαμορφώνουν το 2-5, το οποίο ανετράπη 13'' πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου από τον Ράντου. 

Στη δεύτερη περίοδο οι Ρουμάνοι έπαιξαν πολύ σκληρό παιχνίδι. Ο Γκέοργκε μείωσε σε 4-5 και  ο Νεγκρεάν ισοφάρισε σε 5-5. Ο Γούνας έβαλε την ομάδα μπροστά με 5-7 σημειώνοντας δύο γκολ, ενώ ο καλός δαίμον Αντρέι Γκεόργκε σημείωσε το 4ο προσωπικό τέρμα (6-7). Σε αυτή τη φάση ξεκίνησε ένας επιθετικός μονόλογος για την ελληνική ομάδα με τον Μυλωνάκη να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ ενώ τελείωνε ο χρόνος της επίθεσης και έβλεπε τον παίκτη της Ρουανίας που είχε αποβληθεί να επανέρχεται κατευθυνόμενος πάνω του. Ο Χανιώτης δεν έχασε τη ψυχραιμία του και με ένα δυνατό σουτ γκολ έκανε το 6-9.  Η περίοδος έληξε με το 4ο γκολ του Φουντούλη 1'' πριν τη λήξη της περιόδου.

Το εξαιρετικό παιχνίδι που έκανε ο Κώστας Μουρίκης άρχισε να αποδίδει στο τρίτο οκτάλεπτο, αφού οι παίκτες της Ρουμανίας είχαν γεμίσει με αποβολές και αναγκάστηκαν να παίξουν πιο ήρεμα. Αντίθετα, η εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό πετυχαίνοντας 4 τέρματα, έναντι μόλις ενός που πέτυχαν οι Ρουμάνοι με τον Νεγκρεάν. Έτσι, η εθνική ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με 7-15. Ο Φουντούλης έβαλε πάλι την υπογραφή του στο κλείσιμο της περιόδου μόλις 7''  πριν τη λήξη σημειώνοντας το 6ο προσωπικό τέρμα. 

Ψύχραιμα πια η εθνική ολοκλήρωσε το σχέδιο εξόντωσης της Ρουμανίας. Ο Γούνας έκανε το 7-15, με τους Ρουμάνους να μιεώνουν με τον Γκεόργκε και Σζάμπο σε 9-15.

Ρουμανία – Ελλάδα
Οκτάλεπτα: 3-5, 3-5, 1-4, 2-1
Ρουμανία: Γκεόργκε 5, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Σζάμπο 1, 
Eλλάδα: Φουντούλης 6, Γούνας 4, Γενηδουνιάς 1,  Κολόμβος 1, Μυλωνάκης 1, Αφρουδάκης 2.




Πηγή :  gazzetta.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου