Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η Γερμανία αυξάνει 40% τη βοήθεια που δίνει στην Τουρκία για το προσφυγικό



«Θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία και θα αυξήσουμε το ποσό της βοήθειας από τα 36 στα 50 εκατομμύρια ευρώ», δηλώνει στην «Bild am Sonntag» ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Βοήθειας, Γκερντ Μίλερ.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προτίθεται να αυξήσει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει στην Τουρκία για τη διευθέτηση της προσφυγικής κρίσης κατά 40% το 2016, δήλωσε ο υπουργός Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Βοήθειας, Γκερντ Μίλερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή.

«Θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία και θα αυξήσουμε το ποσό της βοήθειας από τα 36 στα 50 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο κ. Μίλερ στο κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας Bild.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πραγματοποιήσει κοινή Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, στην οποία η Άγκυρα συμφώνησε να συμβάλει στην ανάσχεση της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και την επιτάχυνση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να έλθουν σε οριστική συμφωνία για τη διάθεση των 3 δισεκ. ευρώ, με τις μεγαλύτερες αντιδράσεις να έρχονται από την Ιταλία, όμως την ίδια στιγμή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το ποσό τον 3 δισεκ. δεν επαρκεί και θα πρέπει να αυξηθεί.

Σύμφωνα πάντως με τον έως τώρα απολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Τουρκία δεν έχει ακόμα κατορθώσει να μειώσει ουσιαστικά το ανθρώπινο ρεύμα προς τη Γηραιά Ήπειρο.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου