Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη 27χρονος αστυνομικός που "πλησίασε" 14χρονη μέσω διαδικτύου




Σε έναν 27χρονο συνάδελφό τους πέρασαν χειροπέδες τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς διαπίστωσαν ότι συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με ψεύτικο προφίλ με μία 14χρονη, την οποία την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και ύστερα προσπαθούσε να την πείσει να τον επισκεφτεί στο σπίτι του, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά.

Η διερεύνηση τής υπόθεσης ξεκίνησε, ύστερα από καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού, που είδε τις γυμνές φωοτγραφίες της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, μέσω των οποίων διαχειρίζονταν το πλαστό προφίλ με την γυμνή φωτογραφία της ανήλικης και τα οποία αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου των δύο αλλοδαπών.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 27χρονου αστυνομικού και ειδικότερα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και διαχειριζόταν, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί στη διαγραφή του επίμαχου προφίλ, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μία φορητή συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο, με εσωτερική κάρτα μνήμης.

Στη συνέχεια, έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και στα ανευρεθέντα ψηφιακά μέσα των αλλοδαπών, όπου κατασχέθηκαν συνολικά δυο φορητοί Η/Υ, εννέα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, προσήλθε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άλλη μητέρα και κατήγγειλε ότι χρήστης με το ίδιο προφίλ, προσέγγισε την 13χρονη κόρη της, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και της απέστειλε μηνύματα με προτάσεις που αφορούν σε ασελγείς πράξεις, στέλνοντας της και γυμνή του φωτογραφία. Όπως προέκυψε, δημιουργός και διαχειριστής του προφίλ τυγχάνει ο 27χρονος αστυνομικός.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. 



Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου