Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Στις 19 Ιανουαρίου η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ



Με τις ενδείξεις περί πιθανής συναίνεσης να πυκνώνουν, προγραμματίστηκε σήμερα, για το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, με μοναδικό αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επικοινωνία του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση και του νέου προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, προκύπτει η αίσθηση πως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν την διάθεση και τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία για το ποιά θα είναι τα μέλη που θα στελεχώσουν τη συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή, η συγκρότηση της οποίας –ως γνωστόν- είναι αναγκαία προκειμένου εκτός των άλλων να δρομολογηθούν οι τελικές διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από την πλευρά της ΝΔ αναμένεται να προταθούν δύο από τα έξι πρόσωπα που χρειάζεται να στελεχώσουν την επταμελή (ενός μέλους η θητεία δεν έχει ακόμα λήξει) και εκτιμάται ότι υπό προϋποθέσεις θα γίνουν αποδεκτά από πλευράς της κυβέρνησης. Παραλλήλως, από εκείνα που φέρεται να έχουν προταθεί εκ μέρους της πλειοψηφίας, στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων είναι 23μελής και για την επίτευξη συμφωνίας ως προς τη συγκρότηση των Ανεξαρτήτων Αρχών είναι αναγκαία πλειοψηφία 4/5 των μελών της. Αν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο «μεγάλων», τότε για τη λήψη απόφασης θα χρειάζονται επιπλέον εναλλακτικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη (στελέχη της οποίας έχουν εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες για την πρόταση της πλειοψηφίας), το Ποτάμι ή και η Ενωση Κεντρώων.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου