Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πλάνα «δείχνουν τον ύποπτο» μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου



Κατά τη φυγή του προς το Βέλγιο - Μεταδόθηκαν από το γαλλικό BFM TV.

Πλάνα που φέρονται να δείχνουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ακόμη καταζητούμενο σε σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη φυγή του προς το Βέλγιο μετέδωσε το γαλλικό κανάλι BFM TV.

Τα πλάνα προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε βενζινάδικο και φέρονται να δείχνουν τον Αμπντεσλάμ, ψύχραιμο, τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς τα σύνορα.

Ο ρόλος του Αμπντεσλάμ στις επιθέσεις δεν είναι διαπιστωμένος -καταζητείται «σε σχέση» με τη 13η Νοεμβρίου, χωρίς να είναι γνωστό εάν θεωρείται ότι βοήθησε στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους ή αν επρόκειτο ακόμη και να είναι μεταξύ των δραστών.

Ο γεννημένος στο Βέλγιο Αμπντεσλάμ φαίνεται πως διέφυγε τις πρώτες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Βέλγιο με τη βοήθεια δύο φίλων του, του Μοχάμεντ Αμρί και του Σαλάχ Χαμζά Ατού, που τον πήραν με το αυτοκίνητό τους.

Τις πρώτες ώρες φέρεται να τους είχαν σταματήσει γάλλοι αστυνομικοί στα μπλόκα που είχαν στηθεί στους οδικούς άξονες, όμως τους άφησαν να φύγουν καθώς ο Αμπντεσλάμ δεν ήταν τότε καταζητούμενος.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν, ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Αμπντεσλάμ εμφανίζεται να κινείται ήρεμος στους χώρους του βενζινάδικου, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γαλλοβελγικά σύνορα.

Οι δύο άνδρες που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο είχαν τεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες υπό κράτηση από τις βελγικές Αρχές, αλλά ο ίδιος διαφεύγει ακόμη. Έξω από τις Βρυξέλλες εντοπίστηκε στη συνέχεια διαμέρισμα στο οποίο -άγνωστο πότε, πριν ή μετά τις επιθέσεις- είχε βρεθεί ο Αμπντεσλάμ, στο οποίο είχαν βρεθεί και ίχνη εκρηκτικών υλικών όπως εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί στο Παρίσι.



Πηγή : tovima.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου