Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Κατρούγκαλος: «Ομολογεί» μείωση συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους με εισοδήματα άνω των 1.200 ευρώ



Ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει το νέο ασφαλιστικό «ταξικά μεροληπτικό προς όφελος των φτωχών»

Πολιτικά ευέλικτος σε αλλαγές που δεν αφορούν θέματα αρχών δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναλύει στη συνέντευξή του την κεντρική φιλοσοφία ενός «ταξικά μεροληπτικού προς όφελος των φτωχών νέου ασφαλιστικού συστήματος».

Ωστόσο, παραδέχεται ότι το νέο σύστημα οδηγεί σε μείωση συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους, κυρίως με εισοδήματα άνω των 1.200 ευρώ.

Επιμένει, παράλληλα, ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ακόμα και μετά το 2018. Παράλληλα, εξηγεί: «Θα υπάρξουν κάποιες αποκλίσεις στα μεσαία και μεγάλα εισοδήματα. Σε ορισμένα Ταμεία, όπως στο ΤΕΒΕ, ίσως μεγαλύτερες. Απκλίσεις μπορεί να περιμένει κανείς και στα λεγόμενα "ευγενή" ταμεία. Με τον μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς, όμως, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι η επιλογή αναδιανομής αποτελεί θεμελιώδη ιδεολογική διαφορά με τους δανειστές και αναλύει τα σημεία τριβής, όπως είναι για παράδειγμα τα εισοδηματικά κριτήρια στην εθνική σύνταξη.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τουλάχιστον 153 βουλευτές θα στηρίξουν το νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ δηλώνει πρόθυμος να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές, για να επιτευχθεί αυτό.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου