Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Εκλογές Ν.Δ. ο Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος


Αύριο στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι εσωκομματικές κάλπες για να αναδείξουν πρόεδρο έναν εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη και επιτέλους η χώρα από 11/1/2016 αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ και η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ κ. Γιάννης Τραγάκης.

Το καλό είναι ότι το πάθημα έγινε μάθημα και επιτέλους η τεχνολογία θα αναλάβει ουσιαστικό έργο για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γιατί αυτή την φορά και κατά τα λεγόμενα Τραγάκη "Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο (ξεπεραστεί) αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail".

 Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και έτσι έχει ένα μεγάλο προβάδισμα αν και ο ίδιος ο Μειμαράκης δεν το έχει κάνει σημαία και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τις οποίες αμφισβητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Μειμαράκης έχει μεγάλο προβάδισμα στον δεύτερο γύρω και πάνω 12%.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και η στάση των ψηφοφόρων που ψήφισαν Τζιτζικώστα και Άδωνι, μπορεί ο δεύτερος να έδωσε γραμμή υπέρ Μητσοτάκη σε αυτούς που τον ψήφισαν  αλλά όπως είπε και ο Τζιτζικώστας στους δικούς του ψηφοφόρους η ψήφος δίνεται κατά συνείδηση και έτσι είναι, γιατί τα μέλη δεν είναι πρόβατα να τα οδηγεί και να τους δίνει κατεύθυνση ο "τσοπάνης".

 Και οι δύο υποψήφιοι έχουν υποσχεθεί την ανασυγκρότηση της ΝΔ και επιτέλους την σκληρή αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα.

 Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμπειρότερος και έχοντας συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα κρατάει μια  πιο συναινετική στάση στα μεγάλα ζητήματα, δηλώνοντας, στη δική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πιστός στις καραμανλικές παρακαταθήκες «του μέτρου της μετριοπάθειας και της συνεννόησης στα μεγάλα εθνικά ζητήματα».Ο Μειμαράκης εκτιμά ότι ούτως η άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου να πέσει από μόνος του έχοντας την κατακραυγή της κοινωνίας που βάλετε από φορομπηχτική πολιτική και μείωση εισοδημάτων.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί  ότι είναι ο κατάλληλος για να νικήσει τον Τσίπρα και «να απαλλάξει την χώρα από την ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνησή του» και αυτό το αναφέρει σε όλες τις συνεντεύξεις του, επίσης δηλώνει ότι δεν θα μείνει κανένας στο κόμμα και θα τους αλλάξει όλους αρχίζοντας όπως είπε σήμερα από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Την ίδια κατάληξη θα έχει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα είναι ο πρώτος που θα απομακρυνθεί από την θέση γραμματέα του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει προειδοποιήσει άλλωστε ότι δεν στέργει τις ακραίες φωνές και ότι εφόσον δεν πειθαρχήσουν στις συλλογικές αποφάσεις θα τεθούν εκτός κόμματος. 

Η σημαντικότερη διαφορά για εμένα προσωπικά μεταξύ  Μειμαράκη - Μητσοτάκη είναι ότι ο πρώτος υποψήφιος μπορεί να κρατήσει την ενότητα του κόμματος και να την διευρύνει κάνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπετό ενώ για τον δεύτερο όπως έχει δηλώσει άλλωστε ο ίδιος στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός», αυτό όμως δεν θα δώσει δυναμική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ενότητα σε τέτοιες εποχές είναι ο σκοπός και όχι η διάλυση και όσοι πιστοί παραμείνετε γιατί αυτή η άποψη δεν θα στείλει σπίτι της μια επικίνδυνη κυβέρνηση όπως είναι οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Η ενότητα του κόμματος εξαρτάται από εμάς και με την ψήφο μας αποφασίζουμε για το μέλλον της χώρας και του κόμματος.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου