Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Για παραπληροφόρηση κατηγορεί η ΝΔ τον Τρ. Αλεξιάδη



Ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα χρέη στο Δημόσιο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της ΝΔ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Νέα αφορμή, τα όσα είπε ο υπουργός για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο. «Στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, 'σπορ' που διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης κατέγραψε νέο ρεκόρ» αναφέρει η ΝΔ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνεται: 

«Πριν στεγνώσει η μελάνη στους Πίνακες με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Κράτος που δημοσίευσε η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων ((βλέπε http://www.gsis.gr/gsis/export/sites/default/gsis_site/PublicIssue/documents_TaxAdmin/tax_admin_Jan-Nov-2015.xlsx), ο πολιτικός προϊστάμενός της εμφανίσθηκε να ρωτάει την... Αξιωματική Αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους πού... βρήκαν τα στοιχεία αλλά και να κατασκευάζει άλλα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ... μειώθηκαν, δεν αυξήθηκαν όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΠΣ!

» Ο κ. Αλεξιάδης όφειλε να γνωρίζει ότι η δημοσίευση ανακριβών στοιχείων είναι κολάσιμη ενέργεια. Η οποία, πέραν των άλλων, βλάπτει σοβαρότατα την αξιοπιστία της χώρας και μειώνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, με αποτέλεσμα να έρχονται νέα αριστερά μέτρα που θα επωμιστούν ξανά οι Έλληνες φορολογούμενοι. 

» Πριν βγάλει άλλη ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης, είναι καλό να συνεννοείται με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του. Και αφού είναι τόσο ικανοποιημένη η κυβέρνηση με την πορεία των εσόδων, να εξηγήσει γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα στον πρώτο δικό τους προϋπολογισμό κατά 4,3 δις ευρώ, έναντι των αρχικών προβλέψεων (Πίνακας 3.5. της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016), παρά τη λήψη 23 (!) φορομπηχτικών αριστερών μέτρων ύψους πάνω από 1 δις ευρώ μόνο για το 2015 (Πίνακας. 3.37 της Εισηγητικής).»


Πηγή : tovima.gr


Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις



Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα ξεκινήσουν από τις 3 έως τις 10 Μαΐου και από 1 - 10 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τις 11 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2016.

Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές: 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαϊου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.


Πηγή : tanea.gr


Σάρωσε στις λαϊκές συνοικίες ο Μεϊμαρακης και σε όλη την Ελλάδα, παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις




Κώστας Βουκελάτος

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, ο κ. Μεϊμαράκης ήρθε πρώτος στην Α’ Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον Άγιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ίλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια.

Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε πρώτος αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τον Βαγγέλη Μειμαράκη στην Αγία Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους, στον Άλιμο, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στου Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη.

Παρά την υποτιθέμενη παντοδυναμία του Τζιτζικώστα στην ΒΌΡΕΙΑ Ελλάδα εκτός από τις περιοχές που ο Τζιτζικώστας βγήκε πρώτος  στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, 47,2% στο Δήμο Παύλου Μελά, 67% στο Δήμο Βόλβης, 31,9% στο Δήμο Θεσσαλονίκης, 41,7% στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου σε όλες τις άλλες περιοχές πρώτος και με διαφορά ήρθε ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Όπως δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις παντού προηγείται ο Βαγγέλης Μειμαράκης και με μεγάλη διαφορά, επειδή έχουμε 10 ημέρες μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές όπως λένε ειδικοί αναλυτές τα ποσοστά μπορούν να μειωθούν αλλά ο νικητής έχει φανεί από την πρώτη Κυριακή.


Παράταση έως 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας-πινακίδες


Mέχρι  και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 μπορούν να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση αφορά και στην κατάθεση πινακίδων και δεν θα δοθεί άλλη. Τι δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης για τις 100 δόσεις και το ν/σ για τα αδήλωτα εισοδήματα.
Παράταση έως 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016 μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνει, επίσης, ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κ.λπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και στην κατάθεση πινακίδων.

3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Αλεξιάδης: Πάνε καλά οι πληρωμές προς το δημόσιο

Την είδηση για την παράταση είχε προαναγγείλει ο Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι μέχρι και την Τρίτη είχαν πληρωθεί τέλη για 4,5 εκατομμύρια οχήματα και απέμεναν περίπου 800.000 οχήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τον κόσμο να μην τρέξει σήμερα να ταλαιπωρηθεί στις τράπεζες.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως στο ΥΠΟΙΚ εξετάζεται πώς θα αντιμετωπισθεί το θέμα εκείνων που έχασαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων.

Σχετικά με τις πληρωμές προς το Δημόσιο και τα έσοδα, είπε ο υπουργός ότι παρά τα προβλήματα με τα capital controls "πάνε καλά" και "δεν υπάρχουν τα προβλήματα που μερίδα των ΜΜΕ εμφανίζουν".

Το πρώτο 11μηνο του 2013-14, σημείωσε, τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν 3,1 δισ. ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 μειώθηκαν κατά 76,3 εκατομμύρια ευρώ. "Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος με δυσκολίες ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάμε, δηλαδή τη στήριξη των δημοσίων εσόδων", είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχώς προσπαθεί να χαλαρώσει τους κεφαλαιακούς ελέγχους όσο μπορεί, "βήμα βήμα", και ότι θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες να φέρουν πίσω τα χρήματά τους στις τράπεζες με το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Σημείωσε ότι είναι έτοιμες οι διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου και βρίσκεται σε επίπεδο διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για την οριστικοποίησή τους. Πρόσθεσε ότι η διάταξη "δεν θα είναι χαριστική" αλλά θα έχει "δίκαιο φορολογικό συντελεστή" και κίνητρα σε σχέση με ποινικές κυρώσεις, πρόστιμα, προσαυξήσεις, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα περαιτέρω έκπτωσης ανάλογα με το τι θα κάνουν μετά τη νομιμοποίηση των χρημάτων.

Όπως είπε, είναι συγκεκριμένα όσα πρέπει να γίνουν το 2016 για την υλοποίηση της συμφωνίας και αναφέρθηκε στις διατάξεις για την επιστροφή των κεφαλαίων, στις διατάξεις για το περιουσιολόγιo, σε αυτές για τη νέα φορολογική κλίμακα και τη νέα φορολογία επιχειρήσεων σε σχέση με κίνητρα αλλά και στις αλλαγές στον φορολογικό μηχανισμό.

Για το επίδομα θέρμανσης είπε ότι "πηγαίνει καλά", καθώς έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες μέσω της σωστής διασταύρωσης των στοιχείων.





Αναστολή διορισμών στο Δημόσιο έως τις 31/12/16



Παράταση έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 παίρνει η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο.

Παράταση έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 παίρνει η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο με επίκληση της ανάγκης περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η σχετική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αρ. φύλλου 183 στις 30 Δεκεμβρίου.

Επείγοντα θέματα των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και της ΕΡΤ Α.Ε., ρυθμίζει με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση. Η ΠΝΠ με αριθμό φύλλου 184 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.




Πηγή: skai.gr


Μπιλ Κόσμπι: Ελεύθερος μετά από καταβολή 1 εκατ. δολαρίων



Ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ αφέθηκε ο αμερικανός κωμικός Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία και εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. Λίγες ώρες νωρίτερα, η εισαγγελία της Πενσυλβάνια απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική επίθεση μιας γυναίκας στις αρχές του 2004.

Ο αμερικανός κωμικός δεν δήλωσε αθώος ή ένοχος αλλά παρέδωσε το διαβατήριό του στο δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει η ακρόαση του κατηγορούμενου.  

Η εισαγγελία της Πενσυλβανίας αποφάσισε να ανοίξει το «φάκελο» για τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της Άντρεα Κόνσταντ, εργαζόμενης στο πανεπιστήμιο Τέμπλ το 2004. Η γυναίκα έκανε μήνυση στον κωμικό το 2005 αλλά η υπόθεση δεν ακούστηκε ποτέ στο δικαστήριο, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε ιδιωτικό συμβιβασμό. 

Το «συμβάν» με την Κόνσταντ, όμως, δεν είναι το μοναδικό στο οποίο έχει εμπλακεί το όνομα του Κόσμπι.

Όπως έχει γίνει πλέον γνωστό, στις αρχές έχουν απευθυνθεί και αρκετές άλλες γυναίκες που κατηγορούν τον κωμικό για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές τονίζουν ότι η βίαιη συμπεριφορά του Κόσμπι δεν είναι πρόσφατη, αλλά ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’70. Οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές έχουν πλέον παραγραφεί αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την επίθεση εναντίον της Άντρεα Κόνσταντ. 

Σε παλαιότερη κατάθεσή του, ο Μπιλ Κόσμπι είχε παραδεχτεί ότι είχε συναινετική ερωτική επαφή με την Κόνσαντ και αποκάλυψε ότι έδινε ένα ηρεμιστικό σε κάποιες γυναίκες, όταν επιθυμούσε να κάνει σεξ μαζί τους. 


Πηγή


Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 82-75



Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον κακό εαυτό του στην πρώτη περίοδο, όχι και τη Φενέρ στη συνέχεια και μπήκε με ήττα (82-75) στο ΤΟΡ 16. Στην... έδρα τα σφυρίγματα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε μετά το 14-0 στο 5' και το 27-13 στο 9', μέχρι το οποίο η Φενέρμπαχτσε έπαιζε άμυνα στο όριο του φάουλ κι ο ίδιος... καθόλου, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά. Το 56-68 στο 29' ήταν το μοναδικό προβάδισμά του στην αναμέτρηση κι έκτοτε κυνηγούσε πάλι στο σκορ.

Η κόρνα της λήξης στην Ulker Sport Arena ήχησε στο 82-75 κι αμφότερες οι ομάδες συνεχίζουν από εκεί στον ε' όμιλο της Ευρωλίγκας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη (προσαγωγός) στον πάγκο απ' το 17' και μετά ο Παναθηναϊκός δεν είχε τις λύσεις να ολοκληρώσει την αντεπίθεση κι η Φενέρμπαχτσε χάριν στην αποτελεσματικότητα των ψηλών της στα τελευταία λεπτά άντεξε μέχρι τέλους. Απορίας άξιον τι θα γινόταν σε διαφορετικές αποφάσεις των διαιτητών στις δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Γκιστ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Πέρο Άντιτς (12π. με 0/3δίπ., 3/6τρίπ., 3/4β., 5ρ., 1ασ. σε 28:11) άργησε να πάρει... μπρος, αλλά, όταν το έκανε, έκανε και τη διαφορά με το τρίποντο του για το 73-66 στο 35' και το κερδισμένο επιθετικό φάουλ του Τζέιμς Γκιστ στο 77-72 στο 38'.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζέιμς Φελντέιν (0/2δίπ., 0/5τρίπ., 2ρ., 1ασ., 1κλ., 1λ. σε 27:18) τα έριξε όλα στο... σίδερο και δε βοήθησε τον Παναθηναϊκό στην επίθεση, ούτε αναπλήρωσε σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα.



ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Σάσα Πάβλοβιτς αστόχησε υπό πίεση και στο τέλος των 24" στο 77-72 στο 38', ο Τζέιμς Γκιστ κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Όλεγκς Λάτισεβς έκρινε πως το έκανε με φάουλ, κάτι που δε φάνηκε στο replay. Ο Έκπε Γιούντο με layup έκανε το 79-72 στα -1:47', ο Τζέιμς Γκιστ δεν κατάφερε ν' απαντήσει υπό την πίεση των Γιούντο (φάουλ με τον αγκώνα) & Ντατόμε κι ο Πέρο Άντιτς με τρίποντο για το 82-72 στα -1:08 στα άρχισε την αντίστροφη μέτρηση.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε κρατά τη νίκη κι ο Παναθηναϊκός το χαρακτήρα απ' τη δεύτερη περίοδο και μετά.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε ξεχνά πως δεν απειλήθηκε με ήττα παρά την εκρηκτική εκκίνηση κι ο Παναθηναϊκός την εικόνα του στα πρώτα λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 46-43, 62-58, 82-75

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 2, Γιούντο 16 (7ρ., 3κοψ.), Άντιτς 12 (3τρίπ., 5ρ.), Μπογκντάνοβιτς Μπόγκντ. 12 (2τρίπ., 3ρ., 4ασ., 3λ.), Σλούκας 4 (0/3δίπ., 0/3τρίπ., 4/4β., 1ρ., 1ασ., 1λ. σε 15:51), Βέσελι 12 (6ρ., 2ασ.), Κάλινιτς, Ντίξον 9 (1τρίπ., 3ρ., 5ασ., 3κλ., 2λ.), Ντατόμε 15 (2/3τρίπ., 4ρ., 2κλ., 4λ.)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Πάβλοβιτς 10 (2ασ., 2κλ., 2λ.), Γιάνκοβιτς 8 (2τρίπ., 3ρ., 2ασ.), Φώτσης 6 (2τρίπ., 6ρ.), Ραντούλιτσα 14 (6ρ.), Παππάς 6, Φελντέιν (2ρ.), Διαμαντίδης 5 (1τρίπ., 2ρ., 5ασ.), Γκιστ 14 (3τρίπ., 2ασ., 2λ.), Καλάθης 9 (1τρίπ., 3ασ., 3κλ., 6λ.), Κούζμιτς 3 (3ρ.)



Πηγή : gazzetta.gr



Η Ρωσία απαιτεί την σύλληψη του Τούρκου που δολοφόνησε τον πιλότο του Su-24



Αμετανόητος δηλώνει σε συνέντευξη του στην Χουριέτ ο Αλπασλάν Τσελίκ λέγοντας ότι δεν έχει κάποιο βάρος στην συνείδησή του για την δολοφονία του Ρώσου πιλότου

Τη σύλληψη του Τούρκου, τον οποίο κατηγορεί πως σκότωσε τον Ρώσο πιλότο του Su-24 που χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του όταν το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 , απαιτεί η ρωσική κυβέρνηση από την τουρκική.

«Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα εκ μέρους των τουρκικών αρχών για τη σύλληψη του Αλπασλάν Τσελίκ, όπως επίσης και των συνεργών του και την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της δολοφονίας του Ρώσου πιλότου» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή, ο Αλπασλάν Τσελίκ, υπήκοος Τουρκίας που πολεμά μαζί με τους Τουρκμένους αντάρτες στη Συρία, επισήμανε ότι «η συνείδησή του δε μπορεί να βαρύνεται από (την ανάμνηση) κάποιου που έριχνε βόμβες εναντίον των Τουρκμένων αμάχων καθημερινά», αναφερόμενος στον Ρώσο πιλότο.

Η Άγκυρα είχε κατηγορήσει τον Νοέμβριο τη Μόσχα ότι βομβάρδιζε «χωριά Τουρκμένων αμάχων», μιας τουρκόφωνης μειονότητας της Συρίας.

«Η εκδίκηση είναι το πιο φυσικό δικαίωμα» τόνισε ο Τσελίκ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι πυροβόλησε ή διέταξε να πυροβολήσουν τον πιλότο.

Ο ίδιος «ομολόγησε την άμεση εμπλοκή του στη δολοφονία του Ρώσου πιλότου», υποστήριξε η Ζαχάροβα σε ένα δελτίο τύπου.

«Δεν μετάνιωσε για τις ενέργειές του» σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Μαρία Ζαχάροβα υπογράμμισε «την έκπληξη και αγανάκτηση» της Μόσχας όταν είδε ότι «μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες προσέφερε βήμα σε δολοφόνους και τρομοκράτες προκειμένου να κομπάσουν για τα εγκλήματά τους και να προωθήσουν το μίσος εναντίον της Ρωσίας και του ρωσικού λαού μέσω μιας εθνικιστικής ιδεολογίας».

Την 24η Νοεμβρίου, τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν ένα Σουχόι Su-24. Ο ένας εκ των δύο πιλότων δέχθηκε πυρά αφού είχε χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του, ο δεύτερος διασώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που διεξήγαγαν από κοινού οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας.

Το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε «πισώπλατη μαχαιριά» ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, προκάλεσε σοβαρή κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.


Πηγή : protothema.gr


«Η κυβέρνηση έχει υποστεί αποτοξίνωση από την Αριστερά»


 EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ


Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί με τρόπο «πεισματικό» νεοφιλελεύθερες πολιτικές σημειώνοντας πως τα όσα συνέβησαν μετά το δημοψήφισμα πρέπει να γραφτούν στο βιβλίο Γκίνες.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, έκανε λόγο για «πλήρη μετάλλαξη» της κυβέρνησης. «Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης έχει υποστεί αποτοξίνωση από ό,τι εκπροσωπούσε η Αριστερά (…) Έχει υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ήταν μια μεγάλη τομή για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να αναμετρηθεί με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος μόνο και μόνο για να επιβάλλει στη χώρα μια απόλυτα καταστροφική πολιτική, η οποία μπορεί να αποβεί και χαριστική βολή αν δεν αντιδράσουμε», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «Έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία, όπου και να πας πλέον, ξεσηκώνει τη γενική κοινωνική κατακραυγή» και συνέχισε λέγοντας «αυτά που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα πάει για κυβέρνηση τετραετίας, αμέσως μετά τις εκλογές, σήμερα μοιάζουν με ανέκδοτο.

Τέλος, αναφορικά με το δημοψήφισμα έκανε λόγο για «πλήρη περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης». 

«Είναι πρωτοφανές, δεν υπάρχει νομίζω παγκόσμιο προηγούμενο, ένας πρωθυπουργός να προκηρύσσει ο ίδιος δημοψήφισμα, να υποστηρίζει το όχι, να κερδίζει συντριπτικά με 62% και την άλλη μέρα ακριβώς να ακυρώνεται αυτό το όχι του ελληνικού λαού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που προκάλεσε το δημοψήφισμα. Και να ακυρώνεται με έναν τρόπο, θα έλεγα, εντελώς κυνικό και περιφρονητικό για τη λαϊκή βούληση. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί, θα γραφεί στο βιβλίο Γκίνες», είπε.




Πηγή : efsyn.gr


Bild: Το απόλυτο κολάζ για το 2015. Ο Βαρουφάκης υψώνει το μεσαίο δάχτυλο με τον Τσίπρα καβάλα στη μηχανή του



Σε ένα εντυπωσιακό κολάζ, η γερμανική Bild αποτυπώνει ότι απασχόλησε την ανθρωπότητα το 2015, από την ελληνική κρίση και το προσφυγικό μέχρι το νέο Star Wars (Pics)

Πούτιν, Ομπάμα, Ερντογάν, Μέρκελ, Ασαντ, Τσίπρας και Βαρουφάκης, όλοι μαζί στο ίδιο καρέ, μαζί με τα Minions, τη Μάιλι Σάιρους, την Κιμ Καρντάσιαν και πολλούς άλλους.

Η Bild συνθέτει τα πρόσωπα και τα γεγονότα της χρονιάς στο σημερινό της εξώφυλλο. Δεν λείπουν οι διαμάχες για τη Συρία, το Star Wars αλλά και η εθνική Γερμανίας.

Η Γερμανική εφημερίδα θέτει σε κεντρική θέση, λίγο πίσω από την Άνγκελα Μέρκελ που κυριαρχεί στο κάδρο, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέξη Τσίπρα καβάλα στη μηχανή του πρώτου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απεικονίζεται μάλιστα να σηκώνει το μεσαίο του δάχτυλο στον φακό.
Στην αριστερή πλευρά του "κάδρου", Ερντογάν, Ομπάμα, Άσαντ και Πούτιν παίζουν πόκερ με έπαθλο τη Συρία. Σε άλλο σημείο βλέπουμε το πανό "refugees welcome", αλλού τη Μπάγερν, τον Τζειμς Μποντ, τους Anonymous, τα πλακάτ για τις τραγωδίες στο Παρίσι αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Lemmy που μας χαιρετά από τον ουρανό.
Ανασκόπηση 2015: Τα 20 διεθνή γεγονότα της χρονιάς

Στο κολάζ απεικονίζονται συνολικά 60 διαφορετικά θέματα που επέλεξε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα.




Πηγή : news247.gr



Μπαράζ ληστειών σε σούπερ-μάρκετ της Αθήνας με διαφορά λίγων λεπτών



Τρεις ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε σούπερ μάρκετ της Αθήνας, και συγκεκριμένα σε Μαρούσι, Λυκόβρυση και Εξάρχεια, με διαφορά λίγων λεπτών.

Τρεις ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε σούπερ μάρκετ της Αθήνας, και συγκεκριμένα σε Μαρούσι, Λυκόβρυση και Εξάρχεια, με διαφορά λίγων λεπτών.

Στις 18.03 τρία άτομα εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου στο Μαρούσι και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, προτού διαφύγουν. 

Λίγο αργότερα, στις 18.11, και πάλι τρία άτομα με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από σούπερ μάρκετ επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στη Λυκόβρυση. Παράλληλα, στις 18.30 επτά άτομα με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από σούπερ μάρκετ το οποίο βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.




Πηγή