Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η "τζιχάντ" του Αντώνη Σαμαρά εναντίον της ΝΔ





Του Νίκου Σίμου - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, λένε. Το ερώτημα είναι τι είδους εκδίκηση και γιατί θέλει να πάρει ο Αντώνης Σαμαράς από ένα κόμμα που τον ανέδειξε και τον έκανε, ουσιαστικώς, πρωθυπουργό. Η απάντηση βρίσκεται πιθανώς κατ’ άλλους μεν στον ιδιότυπο χαρακτήρα του ανδρός και κατ’ άλλους δε στο γεγονός ότι αγαπούσε να μισεί το «κόμμα» του. Αλλωστε, μάλλον δύσκολο θα ήταν για έναν πεισματάρη πολιτικό, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πέρασε από τα «καυδιανά δίκρανα» της πολιτικής -καθώς βρέθηκε στο περιθώριο επί σειράν ετών, αλλά, τελικώς, κατόρθωσε να γίνει αρχηγός του κόμματος που τον είχε αποβάλει-, να ξεχάσει ότι, όντας νεαρός φέρελπις πολιτικός και με όλα τα άστρα ευνοϊκά για την ανέλιξή του στη Ν.Δ., ο ιδρυτής της ήταν αυτός που ουσιαστικώς τον απέβαλε και στον οποίο καταλογίζει τα δικά του «πέτρινα χρόνια».
Το τελευταίο πολιτικό διάστημα -και κυρίως από την εσωτερική αμφισβήτηση της προεδρίας Μεϊμαράκη έως την αποτυχημένη μέχρι σήμερα διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού (σ.σ.: Λεπτομέρειες για τις σχετικές εξελίξεις σε άλλες σελίδες)- θεωρήθηκε προφανώς από τον πρώην πρωθυπουργό ιδιαίτερα ευνοϊκό για την κατάστρωση και εφαρμογή των δικών του πολιτικών σχεδίων. Τα οποία έχουν, σύμφωνα με τις ενδείξεις αλλά και τις εκτιμήσεις στελεχών του κόμματος, δύο άξονες:
  • Ή την τόσο θριαμβευτική όσο και μεσσιανική επάνοδο του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία ενός κόμματος που πηγαίνει, κατά τα άλλα, από το κακό στο χειρότερο.
  • Ή τη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα με μέρος της Ν.Δ. που θα ήθελε να τον ακολουθήσει.
Και οι δύο στόχοι, ούτως ή άλλως, περνούν μέσα από τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.
ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Η διάσπαση ίσως να ευνοεί τον κ. Σαμαρά, πλην όμως δεν θα μπορούσε αυτός να σηκώσει το βάρος της, καθώς ήδη τον βαρύνει στα μάτια των Νεοδημοκρατών η δική του αποστασία, την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ειδικώς, μάλιστα, όταν στη συλλογική νεοδημοκρατική μνήμη τα γεγονότα της περιόδου εκείνης είχαν στερήσει από τη Ν.Δ. τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά από μια μακρά περίοδο παραμονής της εκτός εξουσίας.
Επομένως, ο «γαλάζιος» εμφύλιος ήταν ό,τι έπρεπε για τα σχέδια του πρώην πρωθυπουργού. Ανεξαρτήτως, δε, της έντονης αντιπαλότητας ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους, η ουσία είναι ότι εδώ και πολύ καιρό στη Ν.Δ. υπήρχαν δύο στρατόπεδα, το καραμανλικό και το σαμαρικό, με το πρώτο να έχει στις τάξεις του και τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών. Αλλωστε, η αντιπαλότητα αυτή των δύο στρατοπέδων εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της αποτυχημένης εκλογικής διαδικασίας, όταν τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και πολλοί «καραμανλικοί» βουλευτές ήταν της άποψης ότι υπονομεύθηκε η εκλογική διαδικασία προκειμένου να οδηγηθεί το κόμμα στην απαξίωση. Πλέον, σαφής περί αυτού ήταν η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία ναι μεν βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με τον Αντ. Σαμαρά, για τους γνωστούς λόγους, αλλά πλέον συμπλέει με τον Κώστα Καραμανλή. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η προοπτική συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον οι πολιτικές εξελίξεις οδηγήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, η οποία, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, θα μπορούσε να αποτελέσει άλλο ένα «όχημα» ρήξης, αφού το περιβάλλον Σαμαρά την αποκλείει συλλήβδην.
Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι:
(α) Ο Αντ. Σαμαράς επιμελώς απέφευγε καθ’ όλη τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, στην οποία άλλωστε συμμετείχε,
(β) Το ίδιο διάστημα, με εντολή δική του -όπως έχουν αποκαλύψει στο παρελθόν τα «Π»- υπονομευόταν και συκοφαντείτο μεθοδικά στις Βρυξέλλες και, κυρίως, στο Βερολίνο ο Κ. Καραμανλής και η οικονομική του πολιτική, ώστε να εμφανίζεται μεγαλύτερη η ευθύνη της κυβέρνησης εκείνης για την κατάσταση της χώρας. Ο στόχος ήταν να δικαιολογηθεί το ότι η σαμαρική διακυβέρνηση παρέλαβε περίπου οικονομικό χάος και έτσι να προβάλλεται ως εργώδης η προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλλει ο Αντ. Σαμαράς!
Το ενδιαφέρον στην όλη μεθόδευση έγκειται στο ότι η υπονόμευση του Κ. Καραμανλή στο Βερολίνο και στους Α. Μέρκελ και Β. Σόιμπλε γινόταν διά ειδικού... αγγελιαφόρου, για τον πρωτοφανή λόγο ότι η καγκελαρία δεν εμπιστευόταν τον Αντ. Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι εκείνος εφήρμοζε όσα του υπαγόρευαν!
ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Η απαξίωση που ήδη έχει επιτευχθεί και επιχειρείται να περιορισθεί με τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου είναι λογικό να οδηγεί σε μια αυτοδιάλυση του κόμματος, δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα για την εμφάνιση «ενωτικών παραγόντων», ένας από τους οποίους θα ήταν και ο κ. Σαμαράς. Το σχέδιο αυτό δεν βγαίνει, διότι περισσεύουν οι υποψίες της καραμανλικής πτέρυγας (σε αυτήν εντάσσεται και ο Β. Μεϊμαράκης) ότι δικός του δάκτυλος ευθύνεται για το σημερινό χάος. Λόγου χάριν, όπως είχε προβλέψει ο Κώστας Καραμανλής, ότι στην περίπτωση που οι υποψήφιοι θα ήσαν πάνω από δύο, το κόμμα θα οδηγείτο σε διάλυση.
Με δεδομένη την πρόβλεψη-εκτίμησή του από την κοινοβουλευτική του πτέρυγα υποστηρίζεται μετ’ επιτάσεως ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς εξώθησε με τον δικό του τρόπο και τους άλλους τρεις υποψηφίους να θέσουν υποψηφιότητα. Οσοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν την άποψη αυτή υπενθυμίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, πέραν της «αφοσίωσής» του στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε», είχε υποσχεθεί σε καμιά δεκαριά τουλάχιστον τη διαδοχή του στην καρέκλα του αρχηγού της Ν.Δ. Πράγμα που έχει αποκαλυφθεί σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους από τους ίδιους τους εν... δυνάμει αντικαταστάτες του!
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, στο πλαίσιο της υποβολής υποψηφιοτήτων για την αρχηγία, εμφανίστηκαν δύο υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη είτε ανθρώπων του Αντ. Σαμαρά, είτε στελεχών φίλα προσκείμενων σε αυτόν. Ο ένας ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο άλλος, η «φωνή» του Αντ. Σαμαρά, ο Αδωνις Γεωργιάδης. Είναι προφανές ότι οι δύο υποψηφιότητες αυτές είχαν στόχο να διασπάσουν τις ψήφους που θα έπαιρνε ο Β. Μεϊμαράκης. Οι «καραμανλικοί» θεωρούν ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν άλλωστε και υπουργός εκ δεξιών του κ. Σαμαρά και υποστηρίζει και αυτός το έργο εκείνης της διακυβέρνησης, ωθήθηκε στην υποβολή της υποψηφιότητάς του από τον πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα την υποψηφιότητά του την υπέγραψαν και δύο «σαμαρικοί» ευρωβουλευτές, η κ. Μ. Σπυράκη και ο κ. Γ. Κύρτσος!
Ετοιμάζει νέα «Πολιτική Ανοιξη»
Η διαδικασία των πολλών υποψηφιοτήτων οδήγησε στις εσωκομματικές αντιπαλότητες και διηύρυνε την απόσταση μεταξύ των στρατοπέδων των «καραμανλικών» και των «σαμαρικών». Με αποτέλεσμα ευλόγως να θεωρείται ότι, ακόμη και αν εκλεγεί νέος αρχηγός, δεν θα παραμείνει το γαλάζιο γυαλί αρράγιστο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν -και επιβεβαιώνουν την απίθανη και χαοτική κατάσταση στη Ν.Δ.- ότι πολλοί εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Σαμαρά εκτιμούν πως θα επιχειρήσει να βρει τρόπο να υπονομεύσει και το έκτακτο συνέδριο. 
Αυτές οι αυτοδιαλυτικές συνθήκες είναι ευνοϊκές όχι για την επάνοδο Σαμαρά εν χορδαίς και οργάνοις, αλλά για τη δημιουργία από αυτόν, τη δεδομένη στιγμή, μιας νέας ΠΟΛ.ΑΝ., σαφώς δεξιάς απόκλισης, καθώς: (α) Οι γενικότερες πολιτικές συνθήκες ευνοούν συνεργασίες. (β) Οι αυτοδυναμίες των κομμάτων αποτελούν ένα νοσταλγικό παρελθόν και (γ) Η αναμενόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερον καθιστά κομβική την παρουσία μικρότερων κομμάτων. Ασφαλώς, δε, ο Αντ. Σαμαράς, ως ευφυής πολιτικός, αν και αυτοκαταστροφικός, δεν ευελπιστεί -σε περίπτωση που ηγηθεί ενός κόμματος- σε ποσοστά μεγαλύτερα εκείνων της Πολιτικής Ανοιξης, στην πρώτη μάλιστα φάση της. Για τη δημιουργία ενός νέου δεξιού κόμματος, θα χρειαστεί, πέραν όσων θα ακολουθήσουν τον κ. Σαμαρά από την εκλογική βάση της Ν.Δ., και ένα μέρος της κομματικής της βάσης. Ποιο θα είναι αυτό το μέρος θα προσδιοριστεί αν και όποτε λήξουν οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες.


Στο παρά πέντε απέτρεψαν τραγωδία στον αέρα!



Ηρωική επέμβαση έκαναν αθλητές της σερβικής ομάδα Βοϊβοντίνα, που ταξίδευαν με πτήση της Lufthansa από τη Φρανκφούρτη για το Βελιγράδι, καθώς ακινητοποίησαν Ιορδανό που απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου!

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας Μίλαν Τζούκιτς, ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τις αυστριακές Άλπεις κάποιος επιβάτης σηκώθηκε από τη θέση του και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του πιλοτηρίου, την οποία άρχισε να χτυπά, ενώ απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου.

Οι αεροσυνοδοί προσπάθησαν να τον απωθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τότε επενέβησαν δύο παίκτες της Βοϊβοντίνα και ο βοηθός προπονητή, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δράστη του επεισοδίου και τον πρόσεχαν έως ότου προσγειωθεί το αεροπλάνο στο Βελιγράδι, όταν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.




Πηγή : paraskinio.gr



"Στα κάγκελα" οι βενζινοπώλες με τις δηλώσεις Αλεξιάδη



Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδης, ο οποίος είπε ότι εξετάζεται να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί με τη βενζίνη.

"Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη για νέα αύξηση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, βρίσκει τον κλάδο των βενζινοπωλών εντελώς αντίθετο. Σήμερα η χώρα μας, ενώ περνάει βαθύτατη οικονομική κρίση, με τεράστια πτώση των εισοδημάτων και ραγδαία διόγκωση των απλήρωτων υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει ήδη από τους υψηλότερους ΕΦΚ στα καύσιμα, στην ΕΕ.

Είναι να απορεί κανείς πως, ενώ η Κυβέρνηση τόνιζε συνεχώς ότι θα μειώσει τους υπέρογκους φόρους των καυσίμων, τώρα στο υπουργείο Οικονομικών απεργάζονται σχέδια νέας αύξησης της φορολογίας, τη στιγμή που η οικονομική κρίση οξύνεται και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε όπως και τις προηγούμενες φορές μεγάλη πτώση της κατανάλωσης" τονίζει η Ομοσπονδία.

"Σε κάθε περίπτωση, μια νέα αύξηση του φόρου στα καύσιμα, είναι βέβαιο ότι θα πλήξει τόσο τους ιδιώτες καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα εξαρτώνται από τα καύσιμα και θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες πρατήρια.

Αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει και σε αύξηση της τιμής αγαθών, τα οποία μεταφέρονται προς πώληση.

Επίσης εκτιμάται πως αυτές οι πληθωριστικές επιπτώσεις θα έχουν δραματική επίδραση στη μεταποιητική και εμπορική δραστηριότητα, καθώς η αναπόφευκτη αύξηση τιμών θα καταστήσει ακόμη πιο διστακτικούς τους καταναλωτές να προβούν σε αγορές και έτσι θα υποστεί σημαντικό πλήγμα ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων και θα οδηγήσεις σε κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις και πολλές μεταφορικές εταιρίες θα μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό.


Θυμίζουμε επίσης στη Κυβέρνηση ότι μετά τις απανωτές αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, χιλιάδες οδηγοί οχημάτων περνάνε τα σύνορα από νομούς που συνορεύουν με τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ και προμηθεύονται καύσιμα αξιοποιώντας τη μεγάλη διαφορά τιμών.

Το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις με συνέπεια την απώλεια μεγάλων εσόδων για το κράτος και εισοδήματος για τους βενζινοπώλες. Οι συνάδελφοι βενζινοπώλες των παραμεθόριων περιοχών συνεχώς οδηγούνται σε κλείσιμο.

Θεωρούμε ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης θα ήταν να κτυπήσει άμεσα το λαθρεμπόριο καυσίμων από το οποίο μπορεί να εισπράξει πολλαπλάσιους φόρους επιβάλλοντας ταυτόχρονα φορολογική δικαιοσύνη και εξυγιαίνοντας την αγορά" " καταλήγει η ανακοίνωση των Βενζινοπωλών.


Πηγή : dealnews.gr


Το πλαστικό χρήμα θα χτίζει το αφορολόγητο από το 2016



Δύο μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες με σχετικές διατάξεις που θα κατατεθούν στη Βουλή.  

Το πρώτο είναι διασύνδεση των ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου οι ελεγκτές να έχουν άμεση εικόνα για να τον τζίρο τους. Το δεύτερο είναι η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με δαπάνες του φορολογούμενου που θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω πιστωτικών καρτών.  

Ειδικότερα με σχετική διάταξη θα καταργείται από το 2016 η υποχρέωση των φορολογούμενων να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις δαπάνες που πραγματοποιούν προκειμένου να ωφεληθούν από το αφορολόγητο ποσό των 9.550 ευρώ το οποίο οδηγεί σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.   Στο εξής με βάση τη νέα ρύθμιση το αφορολόγητο θα "χτίζεται" μόνο μέσα από αγορές με τη χρήση πλαστικού χρήματος που θα κάνει ο φορολογούμενος.

Και επειδή οι δαπάνες αυτές προκύπτουν από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η κάθε κάρτα θα απαλλαγούν από το μαρτύριο της συλλογής των αποδείξεων. Και το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Όπως είναι γνωστό μέσω της διασταύρωσης των δαπανών αυτών των φορολογούμενων με τον τζίρο που δηλώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ένα μεγάλο μέρος της φορολογητέας ύλης που σήμερα αποκρύπτεται.  

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τις αλλαγές στη φορολογία που θα γίνουν το 2016 βάσει του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.   Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στη φορολογία των αυτοκινήτων με αλλαγές που θα γίνουν και στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι να υπάρξει μείωση των τελών και το ποσό της μείωσης να ενσωματωθεί στη φορολογία των καυσίμων (βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης) ώστε να συνδεθούν τα τέλη κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Έθνους, η αύξηση που μελετά το υπουργείο θα επιβαρύνει συνολικά την τιμή των καυσίμων κατά 12 λεπτά.  

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι από τις αλλαγές θα υπάρξει ουδέτερο εισπρακτικό αποτέλεσμα αλλά θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων λόγω υψηλών τελών.



Πηγή


Ελληνας ερευνητής αποκαλύπτει: 1 στις 10 εφαρμογές σε κινητά και tablets «μιλάει» με ύποπτες σελίδες




Μία στις δέκα εφαρμογές (apps) που έχουν οι χρήστες εγκαταστήσει στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνό τους ή στην ταμπλέτα τους, επικοινωνεί και αλληλεπιδρά με διαδικτυακούς τύπους, οι οποίοι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα της διασποράς ειδικό στην κυβερνο-ασφάλεια.

Το 9% εφαρμογών -και μάλιστα των δημοφιλών- που οι χρήστες «κατεβάζουν» μέσω του Google Ρlay στο κινητό τους ή στην ταμπλέτα τους με Android, «μιλάνε» με διάφορες ιστοσελίδες, όχι πάντα αξιόπιστες, χωρίς οι χρήστες να το συνειδητοποιούν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ριβερσάιντ, με επικεφαλής τον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών Μιχάλη Φαλούτσο, θα κάνουν τη σχετική παρουσίαση αύριο σε συνέδριο του διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) στην Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές ανέλυσαν περίπου 13.500 δωρεάν εφαρμογές, που έχουν αναπτυχθεί από επώνυμους προγραμματιστές και, μεταξύ των οποίων, είναι εφαρμογές από κοινωνικά δίκτυα, καταστήματα, ειδησεογραφικές υπηρεσίες, ψυχαγωγικές κ.α. Όπως διαπιστώθηκε, αυτές οι εφαρμογές συνδέονται με ένα πολύπλοκο δίκτυο άνω των 250.000 ιστοσελίδων, τόσο για να λειτουργήσουν, όσο και για να «γεννήσουν» διαφημιστικά έσοδα.

Όπως είπε ο Φαλούτσος, οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει και ότι προσωπικά δεδομένα τους μπορεί να περάσουν σε χέρια τρίτων. «Ακόμη και καλές εφαρμογές μπορούν να διαρρεύσουν προσωπικές πληροφορίες μέσω των διαδικτυακών τόπων με τους οποίους αλληλεπιδρούν. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν μια εφαρμογή είναι δημοφιλής ή διαθέσιμη μέσω ενός μεγάλου ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών (app store), τότε αυτή πρέπει να είναι ασφαλής, όμως αυτό δεν συμβαίνει κατ' ανάγκη», τόνισε.


Η έρευνα δείχνει ότι το 9% των δημοφιλών εφαρμογών φαίνεται να επικοινωνούν με διαδικτυακούς τόπους που διαχέουν στο διαδίκτυο κακόβουλο λογισμικό (malware). Το 15% «μιλάνε» με ύποπτες ιστοσελίδες που μπορεί να ενοχλούν τον χρήστη με άχρηστα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam) ή επιδιώκουν να υποκλέψουν εμπιστευτικά δεδομένα. Το 73% των εφαρμογών αλληλεπιδρούν με ιστοσελίδες χαμηλής αξιοπιστίας και το 74% με ιστοσελίδες που το περιεχόμενό τους δεν είναι κατάλληλο για παιδιά.

«Το γεγονός ότι το 9% των "καλών" εφαρμογών που αναλύσαμε, αλληλεπιδρούν με τουλάχιστον ένα διαδικτυακό τόπο που διανέμει κακόβουλο λογισμικό, είναι πολύ ανησυχητικό», δήλωσε ο Φαλούτσος. Τόνισε πάντως ότι οι χρήστες εκθέτουν μεν τους εαυτούς τους σε δυνητικούς κινδύνους, αλλά δεν σημαίνει ότι κάθε ύποπτη αλληλεπίδραση μιας εφαρμογής κατ' ανάγκη θα έχει αρνητικές συνέπειες.

Η ομάδα του Φαλούτσου ήδη αναπτύσσει ένα «εργαλείο» (Android URL Risk Assessor-AURA) που θα επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν την επικινδυνότητα μιας εφαρμογής, προτού την «κατεβάσουν». Το AURA θα μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί από τους δημιουργούς εφαρμογών και από τα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Google Play.

Έως τότε, πάντως, οι ερευνητές συνιστούν στους χρήστες να περιορίσουν τον αριθμό των εφαρμογών που «κατεβάζουν» στο κινητό ή στην ταμπλέτα τους, να αρκούνται σε αυτές που πραγματικά χρειάζονται και να μην δελεάζονται από το γεγονός ότι πολλές εφαρμογές είναι δωρεάν.

Ο Μ.Φαλούτσος αποφοίτησε το 1993 από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ στην Αθήνα και πήρε το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά το 1999. Η έρευνά του, μεταξύ άλλων, εστιάζει σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, γι' αυτό έχει χρηματοδοτηθεί και από τον αμερικανικό στρατό. Είναι επίσης συνιδρυτής (από το 2008) της εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας StopTheHacker Inc (Σταματήστε τους Χάκερ) με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Χωρίς συμβάσεις και απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο




Με τα λόγια «χτίζω ανώγια και κατώγια» λέει μια ελληνική παροιμία που ταιριάζει πολύ στο ζήτημα της υπόσχεσης για παράταση των συμβάσεων χωρίς όμως να έχει βγει το ΦΕΚ που θα της νομιμοποιεί. Το αποτέλεσμα είναι να μην πληρώνονται οι δικαιούχοι…

Το θέμα με τις 3μηνες παρατάσεις στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ έχει γίνει σήριαλ καθώς από την μία η ηγεσία του ΥΥΚΑ εκδίδει ανακοινώσεις που τις προαναγγέλλουν, από την άλλη όμως δεν φορντίζει για την δημοσίευσή τους και σε ΦΕκ ώστε να ισχύσουν τυπικά και να μπορούν να πληρωθούν οι γιατροί.

Το θέμα απασχόλησε το ΔΣ του ΙΣΑ που εξέδωσε σχετική αν ανακοίνωση:

"Με τις με αριθμ. πρωτ. 5712-14/9/2015, με αριθμ. πρωτ. 4943-4/9/2015, με αριθμ. πρωτ. 61781/10/2015 επιστολές μας θίξαμε το ζήτημα της παράτασης της ισχύος των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα αναφέραμε ότι αν και δίδονται τρίμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, ουδεμία σχετική διάταξη είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υφίσταται ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό. Με τα την ενημέρωση που είχαμε από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ η μη άμεση δημοσίευση του ΦΕΚ συνεπάγεται την αδυναμία πληρωμής των ιατρών μέχρι τις επικείμενες εορτές.
Όπως σας είναι γνωστό οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τις 31/12/2015, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει νομοθετικά ρυθμιστεί το ζήτημα τόσο της προηγούμενης παράτασης που δόθηκε, όσο και της παρούσας, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα στην αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και καθυστέρηση καταβολής των ποσών για έντεκα ολόκληρους μήνες, αν συναθροιστεί και η μη καταβολή του υπολοίπου 10% των ετών 2012, 2013, 2014 και του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε ότι όλο αυτό το ζήτημα δημιουργείται, διότι δεν υπάρχει πρόθεση από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να επιλυθεί το ζήτημα μόνιμα, και η μόνη λύση θα ήταν το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την επίλυση του ζητήματος".




Πηγή : iatropedia.gr


Αυτός είναι ο Πτέραρχος που απείλησε τους Τούρκους με κατάρριψη! Η συγκλονιστική ιστορία του




Ποιος είναι ο Πτέραρχος που είχε απειλήσει τους Τούρκους με άμεση κατάρριψη αν δεν σταματούσαν τις παραβιάσεις το 1963; Ο αντιπτέραρχος ε.α Βαγγέλης Γεωργούσης αποκάλυψε την ιστορία στην συνέντευξή του στο Onalert.gr . Ο πολύ καλός συνάδελφος Γιάννης Σωτηρόπουλος γνωστός όχι μόνο από το Mega αλλά και από την πολυετή παρουσία στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων “Με Αρετή και Τόλμη”, μας παρουσιάζει τον Ιωάννη Αναγνωστόπουλο. Τον Πτέραρχο που σταμάτησε τις τουρκικές παραβιάσεις για 11 χρόνια. Η ιστορία του συγκλονιστική.
                               
Μας περίμενε ξαπλωμένος στο κρεβάτι γιατί όπως μας είπε αργότερα τα πόδια του πλέον δεν το κρατούσαν πολύ. Μόλις όμως μας αντίκρυσε και παρά τα 98 του χρόνια ο Αντιπτέραρχος ε.α Ιωάννης Αναγνωστόπουλος με ένα σάλτο πετάχτηκε σαν αίλουρος και στάθηκε όρθιος και μας έσφιξε γερά το χέρι. Είχαμε απέναντι μας έναν ζωντανό θρύλο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τον μοναδικό επιζώντα Έλληνα βετεράνο πιλότο, ο οποίος στις 29 Οκτωβρίου 1942 στο Ελ Αλαμέιν κατέρριψε σε αερομαχία γερμανικό καταδιωκτικό και μάλιστα από τα Αρχεία της Π.Α έχει καταγραφεί ως η πρώτη Ελληνική κατάρριψη στη Μέση Ανατολή! Και όχι μόνο. Έκανε αιχμάλωτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλά κατάφερε να δραπετεύσει. Μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή με το παράστημα, το ήθος και το ύφος του. Πανύψηλος, γεροδεμένος και με αυστηρό ύφος μας καλωσόρισε στο σπίτι του στη Φιλοθέη. Έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύντροφο της ζωής του, την Καλιόπη, με την οποία ζούνε μαζί εδώ και 60 χρόνια. Την γνώρισε το 1952 στο ΓΕΑ. Εκείνη νεαρή και όμορφη πολιτική υπάλληλος, μεταφράστρια στην ειδικότητα, στους τότε αρχηγούς ΓΕΑ Ποταμιάμο και Κελαϊδη.


Αυτός είχε ολοκληρώσει τις πολεμικές του αποστολές και μόλις είχε επιστρέψει από την Κορέα. Πριν μας εξιστορήσει τα πολεμικά του κατορθώματα μας ξενάγησε με χαρά μικρού παιδιού στο γραφείο του με τα εκατοντάδες βιβλία του, τις σημειώσεις του και τα αναμηνηστικά του από την πλούσια αεροπορική του δράση. Δεν ήξερε από που να αρχίσει να μας διηγείται όλα όσα είχε περάσει σε όλα τα μέτωπα του πολέμου. Ελληνοϊταλικός, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Εμφύλιος, Κορέα. Όπως μας είπε ήθελε να είναι πάντα ο πρώτος ο οποίος θα ριχνόταν στη μάχη για την απελευθέρωση της πατρίδας. Συνολικά έχει πραγματοποιήσει περίπου 4.000 ώρες πτήσης με μαχητικά. Από τις αμέτρητες φωτογραφίες του, που κοσμούσαν τους τοίχους και τα έπιπλα του σπιτιού του, καταλάβαινε αμέσως κανείς ότι έχει πετάξει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της εποχής του Β΄ΠΠ αλλά και της πρώτης γενιάς των αεριωθούμενων. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ "ΟΥΡΑ" ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

Ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, με καταγωγή από τη Ναύπακτο και το Πήλιο, γεννήθηκε το 1917 στην Αθήνα. Το όνειρό του να γίνει αεροπόρος έγινε πραγματικότητα όταν μπήκε στη Σχολή Αεροπορίας και αποφοίτησε το 1940 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού. Με την κήρυξη του Ελληνοιταλικού πολέμου στις 28 Οκτωβρίου τοποθετείται στην 1η Μοίρα Παρατηρήσεως, ως χειριστής αεροκαφών τύπου "Μπρεγκέ". Τον Δεκέμβριο του ' 40 παίρνει μετάθεση για τη Λάρισα και εντάσσεται στην 31η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού και Αναγνωρίσεως, με αεροσκάφη τύπου Ποτέζ 63. "Οργώνει" σε καθημερινή βάση τους αιθέρες για να εντοπίσει ιταλικά αεροσκάφη. Θυμάται χαρακτηριστικά πως τον Μάρτιο του 1941 είχε αναλάβει την αεροφωτογράφηση του Ελληνοαλβανικού μετώπου. "Ήταν ανεκτίμητης αξίας οι πληροφορίες που συνέλλεξα από τις αεροφωτογραφίσεις. Φαινόντουσαν τα πάντα και αυτό βοήθησε σημαντικά στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιτυχούς αποτροπής της εαρινής επίθεσης του Μουσολίνι."  Τον Μαϊο του 1941 μέσω Κρήτης καταφέρνει να διαφύγει στη Μέση Ανατολή, όπου τοποθετήθηκε στη 335 Μοίρα Διώξεως, με αεροσκάφη τύπου Χαρικέϊην. Λαμβάνει μέρος σε όλες τις επιχειρήσεις της ερήμου, υπό τη Βρεττανική διοίκηση της RAF. Τον Οκτώβριο του 1942 έμελλε να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα στο βιβλίο της αεροπορικής του ιστορίας. Την πρώτη ελληνική κατάρριψη στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, ως αρχηγός ζεύγους, με το Χαρικέϊην με αριθμό ΒΡ 279, κατα τη διάρκεια μιας επιθετικής περιπολίας, βρέθηκε στον αέρα αντιμέτωπος με τετράδα γερμανικών αεροσκαφών τύπου Μέσσερμιθ 109. Ο βετεράνος αεροπόρος του Β΄ΠΠ αναπολεί ακόμη με υπερηφάνεια αυτή την αερομαχία της ζωής του.  "Ξαφνικά βλέπω μια τετράδα γερμανικών αεροσκαφών να έρχεται κατά πάνω μου. Πετούσαν περίπου 1.000 πόδια ψηλότερα από εμένα. Έγινε μια πολύ άγρια αερομαχία. Εγώ με Χαρικέϊην και οι Γερμανοί με Μέσσερμιθ 109, τα οποία ήταν πιο δυνατά αεροσκάφη διώξεως από τα δικά μας. Παρόλαυτα κατόρθωσα και πήγα πίσω από το γερμανικό, του πήρα όπως λένε στην αεροπορική γλώσσα την ουρά και άρχισα να το πολυβολώ. Λίγο αργότερα το είδα να φλέγεται και να πέφτει στην έρημο!" Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο και για καιρό στο Ελ Αλαμέιν όλοι μιλούσαν γι΄αυτόν. Ο νεαρός τότε ανθυποσμηναγός Ιωάννης Αναγνωστόλουλος, είχε καταφέρει κάτι που κανείς άλλος Έλληνας δεν είχε καταφέρει έως τότε στο βορειοαφρικανικό μέτωπο. Να καταρρίψει γερμανικό αεροσκάφος.

Η ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΣΗ, Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 


Η πολεμική του δράση όμως δεν είχε μόνο ηρωϊκες αλλά και μαρτυρικές στιγμές. Στις 3 Νοεμβρίου του 1942, εκτελώντας σε χαμηλό ύψος πολυβολισμούς εναντίον φάλαγγας εχθρικών οχημάτων, το αεροσκάφος του χτυπήθηκε από ελαφρό αντιαεροπορικό, πήρε φωτιά και αναγκάσθηκε να το προσθαλασσώσει πολύ κοντά στην ακτή, πίσω από τις γερμανικές γραμμές. Έτσι συνελήφθη και κρατήθηκε αιχμάλωτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. "Πέρασα τα Πάθη του Χριστού! Με έδεσαν, με ξεγύμνωσαν και με βασάνισαν με απίστευτη αγριότητα. Έφαγα τόσο ξύλο που έτρεχαν αίματα από όλο μου το σώμα. Αυτή ήταν η κτηνώδης συμπεριφορά των Ιταλών." Μέσω Βεγγάζης και Τρίπολης της Λιβύης μεταφέρθηκε σε άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιταλία, στην πόλη Σουλμόνα, που βρίσκεται ανατολικά της Ρώμης και κοντά στη Νάπολη, όπου παρέμεινε εκεί επί δέκα μήνες. "Εκεί επειδή γνώριζα ιταλικά έγινα μεταφραστής των ανακοινωθέντων! Στις 9 Σεπτεβρίου του ΄43 κατάφερα και δραπέτευσα από το στρατόπεδο και μετά από πενήντα ημέρες συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου πέρασα τις γραμμές του μετώπου, στον ποταμό Σάκρο και παραδόθηκα στις συμμαχικές δυνάμεις." Λίγο αργότερα, τον Νοέμβριο του ΄43, επιστρέφει στην Αίγυπτο και εντάσσεται στην 336 Μοίρα και αυτή τη φορά πετάει με αεροσκάφη Σπιτφάϊρ. Συμμετέχει σε όλες τις αεροπορικές συμμαχικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική, την Ιταλία και τη Βαλκανική και φυσικά κατά των γερμανοκρατούμενων νησιών του Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και της Κρήτης. Τον Νοέμβριο του ΄44 επιστρέφει στην Ελλάδα. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1945, ξαναπηγαίνει στη Μέση Ανατολή για μετεκπαίδευση στη Σχολή Εναερίου Βολής της RAF και γίνεται ο πρώτος Έλληνας χειριστής, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στη χρησιμοποίηση πυραύλων "Ρόκετς" εναντίον επίγειων στόχων.

Η "ΔΙΑΣΩΣΗ" ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 



Μετά τη Μέση Ανατολή ακολουθεί το δράμα του εμφυλίου σπαραγμού. Ο Σμηναγός πλέον Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, με αεροσκάφος τύπου "Σπιτφάϊρ" απογειώνεται από όλες τις αεροπορικές βάσεις της χώρας και κυνηγάει από αέρος τους αντάρτες στα βουνά και τις πόλεις. Όπως μας αποκαλύπτει είναι ο αεροπόρος, ο οποίος τον Ιούλιο του 1947 πρωτοτάστησε στη "διάσωση" των Ιωαννίνων, των Γρεβενών και της Κόνιτσας. Αναπολεί ακόμη την επιχείρηση των Ιωαννίνων, στην οποία δύο αεροσκάφη, όπως μας αποκαλύπτει, εξόντωσαν 11 τάγματα ανταρτών! : " Την 13η Ιουλίου και μέχρι τις πρωινές ώρες της 14ης, παίρναμε στην αεροπορική βάση Λάρισας απεγνωσμένες αιτήσεις από την Δ/ση της VIII Μεραρχίας για την αεροπορική προσβολή εχθρικών τμημάτων, που είχαν περάσει τα αλβανικά σύνορα και εκινούντο, επί της οδού Κονίτσης -Ιωαννίνων, εναντίον της απροστάτευτης από στρατεύματα πρωτεύουσας της Ηπείρου. Όλες οι προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτήσεων είχαν αποτύχει, λόγω της σφοδράς κακοκαιρίας. Τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να πετάξουν προς την Ήπειρο, λόγω γενικής και χαμηλής νεφώσεως που έκλεινε και τον αυχένα της Κατάρας. Η πτήση εντός νεφών, ή η κάθοδος μέσω αυτών, ήταν αδύνατη για τα αεροσκάφη της εποχής εκείνης. Παρά ταύτα, μόλις ελήφθη πληροφορία ότι υπήρχε κάποιο μικρό άνοιγμα των νεφών, πάνω από τη λίμνη των Ιωαννίνων, αμέσως απεφασίσθη η αποστολή ζεύγους αεροσκαφών Spitfire με την ελπίδα να προλάβει το άνοιγμα. Στο ένα αεροσκάφος επέβανα εγώ και στο άλλο ο ανθυποσμηναγός Ιωάννης Δημητριάδης, ο οποίος αργότερα εφονεύθη στις επιχειρήσεις Μακεδονίας. Τα αεροσκάφη μας κέρδισαν το ύψος τους πάνω από το Αιγαίο, που ο καιρός ήταν καλός και εν συνεχεία, στα 7.000 μέτρα περίπου, πάνω πια από τα νέφη, και με κίνδυνο, λόγω ελλείψεως οξυγόνου, πήραν πορεία προς Ιωάννινα. Εκεί ευτυχώς βρήκαν το άνοιγμα και με σπειροειδή βύθιση κατέβηκαν κάτω των νεφών σε χαμηλό ύψος και υπό βροχή. Στην πόλη έβλεπε κανείς καπνούς από τα καιόμενα αρχεία. Οι δρόμοι, νοτίως της πόλεως, ήταν γεμάτοι από τους εγκαταλείποντες την πόλη κατοίκους. Τα δύο αεροσκάφη, υπό συνεχή βροχή, πήραν το δρόμο προς Κόνιτσα και εκεί, αμέσως μετά το Καλπάκι, συνάντησαν επί της οδού τη μεγάλη φάλαγγα των ανταρτικών δυνάμεων.Το θέαμα ήταν εκπληκτικό, ποτέ δεν είχαμε δει τέτοιο μεγάλο και ακάλυπτο στόχο μέχρι τότε. Ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος, γιατί ποτέ δεν περίμεναν αεροπλάνα με τέτοια κακοκαιρία. Αντάρτες έτρεχαν και διεσκορπίζοντο προς τα ευρισκόμενα ανατολικά της οδού υψώματα. Προσβάλαμε τη φάλαγγα με πυροβόλα, πολυβόλα και ρουκέτες· οι ελιγμοί των αεροσκαφών μεταξύ των υψωμάτων υπό βροχή και χαμηλή νέφωση ήταν πολύ επικίνδυνοι, σε μερικές περιπτώσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου αποφύγαμε τη συντριβή επί των υψωμάτων. Οι απώλειες των ανταρτών ήσαν μεγάλες, μεγαλύτερη όμως ήταν η επίδραση επί του ηθικού. Ο φόβος ότι θα ακολουθούσαν και άλλα αεροπλάνα, τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την κίνηση επί της οδού και να κινηθούν ασφαλέστερα δια των δύσβατων υψωμάτων. "

Μόλις ο αδελφοκτόνος πόλεμος τελείωσε εστάλη μαζί με άλλους τέσσερις αξιωματικούς στις ΗΠΑ και πενήντα μαθητές χειριστές για να εκπαιδευτούν στα πρώτα αεριωθούμενα. Τον Νοέμβριο του 1949 επέστρεψε στην Ελλάδα και με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίναςη πρώτη Σχολή Εκπαιδευτών Πτήσεων με όργανα με αεροσκάφη C-47, ενώ από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 1951 βρέθηκε στην Κορέα και έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις του θρυλικού 13ου Σμήνους. Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των πολεμικών επιχειρήσεων σε διάφορα μέτωπα ο "μπαρουτοκαπνισμένος" και ιδιαίτερα θαρραλέος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος ανέλαβε σημαντικές θέσεις στην αεροπορική ιεραρχία. Έφτασε μάλιστα έως την τιμητική θέση του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας και όπως υποστηρίζει, ήταν ένας από αυτούς που με την ανυποχώρητη στάση του συνέβαλε στον ντε φάκτο καθορισμό των επιχειρησιακών συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας και την αποτροπή της διχοτόμησης του εναερίου χώρου του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό, όπως επιθυμούσαν από τη δεκαετία του ΄50 Άγκυρα και ΝΑΤΟ. Μας περιγράφει με υπερηφάνεια πώς ύψωσε το ανάστημα του και είπε το δικό του μεγάλο "ΟΧΙ": "Στις 8 Νοεμβρίου του 1967 το πρωί με ενημέρωσαν πως πολλά τουρκικά αεροσκάφη είχαν εισβάλλει για πρώτη φορά χωρίς έλεγχο στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Ήμουν τότε Αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα. Αμέσως τηλεφώνησα για να διαμαρτυρηθώ στον διοικητή του νατοϊκου στρατηγείου της Σμύρνης, έναν Αμερικανό, ονόματι Τίπτον, ο οποίος έκανε τον αδιάφορο και δεν ήθελε να μου βγεί καν στο τηλέφωνο. Εγώ όμως δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια. Αμέσως μετά πήρα τηλέφωνο τον Αρχηγό των Αεροπορικών Δυνάμεων Νοτίου Ευρώπης του ΝΑΤΟ στη Νάπολι της Ιταλίας, τον πτέραρχο Σουόφορντ και του είπα ορθά-κοφτά: "Εάν δεν σταματήσει αυτό, παύω να υπακούω σε εσάς και καταρρίπτω όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της Πατρίδας μου! Σας δίνω διορία 12 ώρες." Ο ίδιος με παρακαλούσε λέγοντάς μου: "Όχι, προς Θεού, μην το κάνεις αυτό" Το τελεσίγραφο έληγε στις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Στις 5:30 το πρωί ήρθε αεροπορικώς από τη Σμύρνη στη Λάρισα ο ίδιος ο Τίπτον και σαν βρεγμένη γάτα μου είπε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί."  Ένα μήνα αργότερα, συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου του 1967, με το Αντικίνημα του Βασιλιά το δικτατορικό καθεστώς τον απέταξε και τον έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σήμερα είναι 96 ετών και ζεί με τις αναμνήσεις του, όπως τις έχει αποτυπώσει και σε έργα ζωγραφικής που δημιούργησε επί δικτατορίας. "Έχω ζωγραφίσει τις περισσότερες πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες έλαβα μέρος. Από την αερομαχία που κατέρριψα το γερμανικό αεροπλάνο έως τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, που ήταν μια φοβερή μάχη που κράτησε μια εβδομάδα και ήταν καθοριστική για την έκβαση του πολέμου στο Βορειοαφρικανικό μέτωπο."




Του Γιάννη Σωτηρόπουλου-Δημοσιογράφου
onalert.gr


Διαβήτης: Το μέσο ετήσιο κόστος ανά ασθενή ανέρχεται σε 2.889 ευρώ



Μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του διαβήτη στη χώρα μας, παρουσιάστηκε σήμερα σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την MSD, η οποία αποτελεί μια από τις ηγέτιδες εταιρείες στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη παγκοσμίως. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), το κόστος ενός μη ρυθμισμένου ασθενούς είναι κατά τουλάχιστον 50% υψηλότερο σε σύγκριση με το ετήσιο κόστος για έναν ασθενή ο οποίος επιτυγχάνει ρύθμιση εντός των θεραπευτικών στόχων.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία πάθηση με εντεινόμενη νοσηρότητα, η οποία καθίσταται μείζον πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία. Η ρύθμιση του διαβήτη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της μελλοντικής εξέλιξης της νόσου, της χρήσης υπηρεσιών Υγείας από την πλευρά του ασθενούς, και, φυσικά, του κόστους. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, το 3% έως 6% των συνολικών δαπανών Υγείας, δαπανώνται κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση του διαβήτη.

Ο Οικονομολόγος Υγείας, Τομέας Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, κ. Κώστας Αθανασάκης, υπογράμμισε ότι το μέσο ετήσιο κόστος ανά ασθενή (ανεξαρτήτως ρύθμισης) ανέρχεται σε 2.889 ευρώ. Το μεγαλύτερο τμήμα της δαπάνης αφορά τις επιπλοκές της νόσου.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, ένας σημαντικός παράγοντας που επιδρά στη ρύθμιση του ασθενούς εντός των θεραπευτικών στόχων είναι αφενός η πρόσβαση στην κατάλληλη αγωγή και αφετέρου, η συμμόρφωση σε αυτήν.
Παρουσιάζοντας στοιχεία από σχετική μελέτη της ΕΣΔΥ, ανέφερε ότι στην Ελλάδα μόλις το 62% των διαγνωσμένων ασθενών λαμβάνει κάποιου είδους θεραπεία και από αυτούς μόλις το 43% επιτυγχάνει τους θεραπευτικούς στόχους.
Ο κ. Αθανασάκης υπογράμμισε ότι η ορθή διαχείριση του ασθενούς και η πρόσβαση σε θεραπείες με αποδεδειγμένη κλινική αποτελεσματικότητα και οικονομική αποδοτικότητα (σχέση κόστους – οφέλους) μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για τους πάσχοντες και το σύστημα Υγείας, σε όρους περιορισμού της νοσηρότητας αλλά και του οικονομικού φορτίου από τη νόσο.

Ο κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, ΠΓΝ «Αττικόν», χαρακτήρισε την πάθηση ένα εντεινόμενο πρόβλημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο επιπολασμός του διαβήτη σε παγκόσμια κλίμακα είναι 7,9%. Αυτό σημαίνει ότι 387 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν, εκ των οποίων 46,3% είναι μη διαγνωσμένοι. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ασθενών με διαβήτη θα φτάσει παγκοσμίως τα 592 εκατομμύρια το 2035, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 53% από το 2014.

Στην Ευρώπη 52 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με διαβήτη, εκ των οποίων 33,1% είναι μη διαγνωσμένοι. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη ανέρχεται σε 585.000, αριθμός που αναμένεται να εκτιναχθεί στις 714.000 μέσα στην επόμενη εικοσαετία (αύξηση 22%).

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές πλευρές στην πρόκληση που ονομάζεται διαβήτης, καθώς μεγάλο ποσοστό των πασχόντων (36,6%) παραμένουν αδιάγνωστοι και από τους διαγνωσμένους ασθενείς μόλις το 46% βρίσκονται εντός θεραπευτικών στόχων.

Ο κ. Haseeb Ahmad, Managing Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της MSD, αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο της εταιρείας στον τομέα του διαβήτη και όχι μόνον. Η MSD – εξήγησε – επενδύει ετησίως 6,5 δισ. δολάρια και 25 νέα προϊόντα της βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Οι ερευνητές της πραγματοποιούν έρευνες για νέα φάρμακα σε περισσότερες από 10 θεραπευτικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης, η ογκολογία, η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Ο κ. Ahmad υπογράμμισε ότι στον τομέα της αντιμετώπισης του διαβήτη, η MSD έχει συμβάλλει σημαντικά, κατέχοντας σήμερα ηγετική θέση παγκοσμίως. Φέτος, συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε η MSD παρουσίασε τον πρώτο αναστολέα του ενζύμου διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης 4 (DPP – 4). Η σιταγλιπτίνη αποτέλεσε σταθμό στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Το 2012, βραβεύτηκε ως το «Medicine of the Year 2012» από το «THE MAGAZINE OF PHARMACEUTICAL BUSINESS AND MARKETING». Το 2013 έλαβε διεθνή διάκριση ως “Brand of the Year” από το περιοδικό Pharmaceutical Executive.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ahmad τόνισε ότι μόνο μέσω της συνεργασίας της Πολιτείας με εταιρείες σαν την MSD, που έχει να προσφέρει πάρα πολλά σε επίπεδο τεχνογνωσίας, μπορεί να σχεδιαστεί ένα νέο σύστημα υγείας, βασισμένο σε δείκτες κόστους – οφέλους, έτσι ώστε να μπορεί να είναι βιώσιμο. Οι καινοτομίες που μπορούν να προσφέρουν εταιρείες σαν την MSD, αποτελούν μονόδρομο για τη λειτουργία ενός συστήματος που θα προσφέρει ποιοτικές και αποδοτικές υπηρεσίες υγείας, πάντα με επίκεντρο τον ασθενή.

Ο κ. Λάζαρος Πουγγίας, MD, PhD, Ιατρικός Διευθυντής MSD Ελλάδας, ανέδειξε τη θεραπευτική αξία των αναστολέων διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης (DPP – 4) στον έλεγχο του σακχαρώδη διαβήτη. Επεσήμανε ότι η MSD έχει μια μακρά και άκρως επιτυχημένη ιστορία στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ενώ παρουσίασε και τα νέα «όπλα» που αναμένεται να κυκλοφορήσει η MSD στο εγγύς μέλλον για την αντιμετώπιση της νόσου.

Από την πρώτη ημέρα εμπορικής διάθεσης της σιταγλιπτίνης το 2006, που αποτέλεσε τον πρώτο αναστολέα της διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης στις ΗΠΑ, η MSD συνέχισε τις συνεργασίες της με τους εταίρους της από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ώστε να υπάρξει σύντομα πρόοδος στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών επιλογών.
Σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν νέα δεδομένα κλινικής μελέτης φάσης 3 για την ομαριγλιπτίνη, τον αναστολέα της διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης – 4 που χορηγείται μία φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Πουγγία, η σιταγλιπτίνη αποτελεί σήμερα τον αναστολέα διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης με τη μεγαλύτερη κλινική εμπειρία, καθώς έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως περισσότερες από 72 εκατομμύρια συνταγές!

Ο ιατρικός διευθυντής της MSD έκανε λόγο για νέες θεραπείες κατά του διαβήτη, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο εγγύς μέλλον. Μέσα στο 2017 – είπε – θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα η ομαριγλιπτίνη και η γλαργινική ινσουλίνη.

Η ομαριγλιπτίνη (ΜΚ – 3102) είναι ένας άπαξ εβδομαδιαίως αναστολέας της διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης – 4, ο οποίος χορηγείται κατά του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Το πρόγραμμα ανάπτυξής του περιλαμβάνει δέκα μελέτες φάσης 3, στις οποίες συμμετέχουν 8.000 ασθενείς.

Η γλαργινική ινσουλίνη (ΜΚ – 1293), είναι μία υπό ανάπτυξη ινσουλίνη για τη θεραπεία ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και μία μελέτη φάσης 1 για την ανάπτυξη ενός τύπου ινσουλίνης (smart insulin), για τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα με λιγότερες υπογλυκαιμίες.

Την ίδια ώρα, η MSD και η Pfizer έχουν συνάψει συμφωνία για συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο (με εξαίρεση την Ιαπωνία) για την ανάπτυξη και την εμπορική εκμετάλλευση της ερτουγλιφλοζίνης της Pfizer. Πρόκειται για έναν ερευνητικό, από του στόματος αναστολέα συμμεταφορέα γλυκόζης – νατρίου (SGLT2) για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Το εν λόγω σκεύασμα διερευνάται σε επτά μελέτες φάσης 3.

Σχετικά με την MSD

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 230 υπαλλήλους. Αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού Ομίλου Merck & Co, με έδρα το Kenilworth του New Jersey  που απασχολεί 74.000 εργαζομένους σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία λειτουργεί με την ονομασία Merck & Co., Inc., Kenilowrth, NJ. USA, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και με την ονομασία MSD στην Ευρώπη.
Στόχος της MSD (Merck Sharp & Dohme) είναι να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή: να είναι ο κόσμος καλά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.

Η σιταγλιπτίνη ενδείκνυται ως συμπληρωματική της διατροφής και της άσκησης προκειμένου να βελτιωθεί ο γλυκαιμικός έλεγχος σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σαν μονοθεραπεία όταν η μετφορμίνη αντενδείκνυται ή προκαλεί δυσανεξία, ή σε συνδυασμό με μετφορμίνη, σουλφονυλουρία ή έναν αγωνιστή PPARy, ή σαν συμπληρωματική θεραπεία σχήματος μετφορμίνης και σουλφονυλουρίας ή σχήματος αγωνιστή PPARy και μετφορμίνης, όταν το τρέχον θεραπευτικό σχήμα σε συνδυασμό με διατροφή και άσκηση, δεν βελτιώνει επαρκώς τον γλυκαιμικό έλεγχο. Η σιταγλιπτίνη ενδείκνυται επίσης σαν συμπληρωματική της ινσουλίνης (με και χωρίς μετφορμίνη), όταν η χρήση σταθερής δόσης ινσουλίνης σε συνδυασμό με άσκηση και διατροφή δεν βελτιώνουν επαρκώς τον γλυκαιμικό έλεγχο


Πηγή : iatropedia


Ποιος θα διώξει τον Έλληνα Μαδούρο;



του Θανάση Μαυρίδη

Ο λαϊκισμός ηττήθηκε στην Αργεντινή και στην Βενεζουέλα. Τα καθεστώτα-πρότυπο για τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα όσα έχει ο ίδιος δηλώσει, δεν υπάρχουν πια. Ακόμη και η Κούβα εγκαταλείπει τον Κομμουνισμό. Εμείς; Οι λαϊκιστές χάνουν παντού αφήνοντας πίσω τους χάος και φτώχεια. Οι δυνάμεις της λογικής, όμως, έχουν έναν ηγέτη. Κάποιος κάνει την δύσκολη δουλειά!

Στην Ελλάδα ποιος θα αναλάβει το έργο να αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα; Δεν συζητούμε για τον Αντι-Τσίπρα! Η ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται ένα κακέκτυπο αντίγραφο του Αλέξη Τσίπρα που θα μιλάει από την δεξιά διάλεκτο του λαϊκισμού. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν άνθρωπο που να μπορέσει να την οδηγήσει στην εποχή της λογικής.

Οι εκλογές στην Νέας Δημοκρατίας είναι το κλειδί των εξελίξεων. Από το ποιος θα εκλεγεί στην αρχηγία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα κριθεί και το πόσο σύντομα θα λήξει η παράσταση της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμένου στην πολιτική σκηνή της χώρας!

Είναι σαφές ότι ένα κομμάτι της δεξιάς δεν θέλει να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση! Στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, επειδή είναι και η ίδια βαθιά προσηλωμένη στις αρχές του κρατισμού. Υπάρχει ένα είδος μιας άτυπης συμφωνίας στο όνομα του... εθνικού συμφέροντος. Στο ίδιο όνομα είναι έτοιμοι να συνομολογήσουν σε μία Οικουμενική κυβέρνηση υπό τις ευλογίες των δανειστών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην αλλάξει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την εγκατάλειψη της ευρωζώνης. Μην ψάξετε για περισσότερες αποδείξεις. Είναι αρκετά τα δείγματα γραφής της αντιπολιτευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Μοιάζει σαν να είναι συμπολίτευση...

Θα πέσει το καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα; Θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της 20ης Δεκεμβρίου. Για το αν θα υπάρχει ελπίδα για την επόμενη ημέρα ή όχι. Μία Νέα Δημοκρατία που θα μπορεί να πείσει την κοινωνία ότι υπάρχει άλλη πρόταση είναι κάτι με το οποίο αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς. Μία Νέα Δημοκρατία που θα  νοιάζεται μόνο για το πως θα μοιραστεί την εξουσία με τον Αλέξη Τσίπρα, για το πως θα διαιωνίσει την κυριαρχία του λαϊκισμού στην χώρα, είναι ένα κόμμα καταδικασμένο να πεθάνει.





Πηγή : liberal.gr


Ο Σκουρλέτης αρνήθηκε ότι ο Τσίπρας είχε μιλήσει για σεισάχθεια και του θυμίζουμε!!



Σήμερα ο κύριος Σκουρλέτης εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή με αλτσχάιμερ πάθηση που έχουν πλέον το 90% της κυβέρνησης και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωσε  λοιπόν στην πρωινή εκπομπή : "Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ"

Επειδή είναι εύκολο να ξεχνάει όποιος δεν τον συμφέρει να θυμάται ερχόμαστε εμείς για να του υπενθυμίσουμε με απλά γεγονότα :





Απειλούν προ Χριστουγέννων με κατασχέσεις λογαριασμών επαγγελματίες για χρέη σε ταμεία



Γιάννης Αθανασίου

Οδηγούν τους επαγγελματίες και τον ιδιωτικό τομέα στην πλήρη καταστροφή και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές.

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε πάνω από 100.000 οφειλέτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στα ταμεία.

Ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα το μέτρο των κατασχέσεων το οποίο θα οδηγήσει στην απόλυτη φτωχοποίηση, τις απολύσεις και τα λουκέτα χιλιάδες ιδιώτες επαγγελματίες βάζοντας ταφόπλακα στον ιδιωτικό τομέα.

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα, καθώς «ξεπαγώνει» η διαδικασία κατασχέσεων, που είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο και μετά λόγω επιβολής των capital controls !!!
Οι τράπεζες που σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στην διαδικασία δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς τα Ταμεία είναι οι: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Unicredit Bank και Aegean Baltic Bank !!!


Σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών περισσότερων από 100.000 οφειλετών προχωρά τη Δευτέρα το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο. Οι αρρύθμιστες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα, καθώς «ξεπαγώνει» η διαδικασία κατασχέσεων, που είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο και μετά λόγω επιβολής ελέγχων στις τραπεζικές συναλλαγές (capital controls). Οι τράπεζες που σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στην διαδικασία δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς τα Ταμεία είναι: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Unicredit Bank και Aegean Baltic Bank. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επόμενη λίστα τραπεζών, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και η Eurobank θα ενταχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα, μία εβδομάδα μετά, στις 14 Δεκεμβρίου.

Ουσιαστικά με τη διαδικασία αυτή, παρακάμπτεται η χρήση δικαστικού επιμελητή και μειώνεται σημαντικά ο χρόνος κατάσχεσης ποσών, για να καλυφθεί είτε μέρος, είτε το σύνολο της οφειλής. Μετά τη λήξη της αναστολής στην διαδικασία κατασχέσεων που είχε ξεκινήσει η Εφορία, λόγω capital controls, ακολουθείται η ίδια διαδικασία και για τις οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε πρώτη φάση, την ερχόμενη Δευτέρα, θα γίνει η ηλεκτρονική αποστολή περίπου 50 κατασχετηρίων για να διαπιστωθεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος. Στη συνέχεια, το όριο που έχει τεθεί είναι να γίνεται σε καθημερινή βάση, αν χρειάζεται, αποστολή έως και 600 κατασχετηρίων ανά Πιστωτικό Ίδρυμα.
Στην εγκύκλιο του ΚΕΑΟ τονίζεται ότι, εντάσσονται άμεσα στην ηλεκτρονική διαδικασία τα τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα (Α' και Β' Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης), καθώς επίσης και τα δεκαεπτά Περιφερειακά Υποκαταστήματα Ι.Κ.Α, στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν Τμήματα Κ.Ε.Α.Ο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΚΕΑΟ, έχουν ενταχθεί στα μητρώα του, για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, συνολικά 275.857 περιπτώσεις οφειλετών, είτε φυσικών, είτε νομικών προσώπων. Με δεδομένο ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν απομείνει στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 85.749 οφειλέτες, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 190.108 περιπτώσεις οφειλετών, στους οποίους μπορεί να υπάρξει η επίδοση, του σχετικού ηλεκτρονικού κατασχετηρίου. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει οι οφειλέτες αυτής της κατηγορίας, είτε να σπεύσουν να ρυθμιστούν, είτε να εξοφλήσουν άμεσα ένα μέρος ή το σύνολο της οφειλής τους.


Ανεξέλεγτοι οι κακοποιοί κουκουλοφόροι έκαψαν και κατάστημα σήμερα το πρωί - Στο νοσοκομείο η ιδιοκτήτρια





Ολοσχερώς καταστράφηκε το κατάστημα με τα γυναικεία ρούχα στην οδό Θεμιστοκλέους.

Μια ομάδα κουκουλοφόρων περνούσε χθες στις έντεκα το πρωί από το σημείο. Άγνωστο γιατί οι νεαροί έβαλαν στο μάτι το κατάστημα με τα ρούχα και το πυρπόλησαν.

Οι δράστες μάλιστα, σύμφωνα με τους περίοικους, φώναζαν συνθήματα και υπερηφανεύονταν για τη δράση τους.
Λόγω των εύφλεκτων υλικών το κατάστημα τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η άτυχη γυναίκα έπαθε σοκ και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Όπως περιγράφει στο newsit.gr μονάχα η ζημιά στο εμπόρευμα ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.





Πηγή : newsit.gr


Αυτοί είναι οι "νονοί" τη νύχτας, που εκβίαζαν και έστηναν αγώνες! (ΦΩΤΟ)




Άγνωστα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την δράση των άγριων συμμοριών των «νονών της νύχτας» που εξάρθρωσε πρόσφατα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Newsit.gr.

Πρόκειται για φωτογραφικά ντοκουμέντα προερχόμενα από τις έρευνες – φωτογραφίσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών και βέβαια περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που συνέταξαν και ήδη βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Στην μια από τις φωτογραφίες, διακρίνεται άτομο μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Κολωνάκι το οποίο περιμένει να πάρει το φάκελο με τα χρήματα από τον "κεφαλικό φόρο" που είχαν υποβάλει οι κακοποιοί στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Στην συνέχεια, το ίδιο πρόσωπο θα παραδώσει το φάκελο με το ποσό της "προστασίας" στον "εισπράκτορα" των κακοποιών.


Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνονται όρθιοι ορισμένοι "φουσκωτοί" σε περιοχή του κέντρου των Αθηνών, λίγα μέτρα από γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, περιμένοντας τον εισπράκτορα που έχουν στείλει προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τον ιδιοκτήτη.

Η τελευταία φωτογραφία, επίσης τραβηγμένη κατά την διάρκεια της παρακολούθησης που έχουν κάνει οι έμπειροι αστυνομικοί του Εκβιαστών, απεικονίζει μια από τις ηγετικές ομάδες των "νονών της νύχτας", οι οποίοι κάθονται σε κατάστημα, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους και κυρίως από ποια καταστήματα θα εισπράξουν εκείνο το βράδυ το "κεφαλικό φόρο" που είχαν επιβάλει στους ιδιοκτήτες των κέντρων.


Ο ρόλος του αστυνομικού

Όλο και πιο συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σημαντικό ρόλο πουν έπαιζε στης συμμορίες των "Νονών της νύχτας", ο αστυνομικός της Τροχαίας, οποίος κατηγορείται για πλήρη ένταξη στην εν λόγω ομάδα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής από την πρώτη στιγμή διερεύνησης της υπόθεσης διαπίστωσαν τις συχνές τηλεφωνικές επαφές που είχαν ορισμένοι από τους μπράβους με έναν "συνάδελφό" τους, οποίος υπηρετεί στο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Τροχαίας, που στεγάζεται στο ισόγειο της ΓΑΔΑ.

Αμέσως άρχισαν την παρακολούθηση με "στημένο" αυτοκίνητο σε παράπλευρο δρόμο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να δουν τις κινήσεις του "συναδέλφου" τους. Με έκπληξη διαπίστωσαν πως οι "μπράβοι" πήγαιναν με αυτοκίνητο κοντά στην ΓΑΔΑ και περίμεναν τον αστυνομικό της Τροχαίας, οποίος εν ώρα υπηρεσίας φέρεται να εγκατέλειπε το πόστο του στις κάμερες του κέντρου διαχείρισης και πήγαινε μαζί με τους "φουσκωτούς" σε καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα από την "πώληση" της προστασίας.

Μάλιστα και έπειτα από αυτή την... κοπιαστική δουλειά κάθονταν να ξαποστάσουν και να πιουν καφέ σε συγκεκριμένο κατάστημα, κοντά στην ΓΑΔΑ χωρίς βέβαια ποτέ να πληρώνουν λογαριασμό. Στη συνέχεια ο αστυνομικός επέστρεφε στο πόστο του σαν... κύριος.

Στημένα παιχνίδια (;)

Δυο ύποπτα τηλεφωνήματα, που ίσως έχουν να κάνουν ακόμα και με στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ, έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" τόσο των Αστυνομικών, όσο και των Εισαγγελικών Αρχών.

Μάλιστα το ένα από τα τηλεφωνήματα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς συνομιλεί Αστυνομικός αποσπασμένος στην ΕΥΠ με παράγοντα επαρχιακής ομάδας τις Β’ Εθνικής και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας της ομάδας του με άλλη επαρχιακή ομάδα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος παράγοντας φέρεται να είχε συχνές επικοινωνίες με αρχηγικά μέλη τις συμμορίας των "νονών της νύχτας".

Η επικοινωνία των δυο ανδρών καταγράφεται την στιγμή του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα και οι δυο αναφέρονται στο τελικό αποτέλεσμα (2 – 3 έληξε ο αγώνας υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας) και κυρίως στην απόδοση που δίνει στο στοίχημα, στην περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων με σκορ "2 – 3". Μάλιστα και οι δυο συμφωνούν πως το σκορ θα πρέπει να είναι το προαναφερόμενο όπως και έγινε τελικά.

Επίσης ο "υπέρ-κοριός" της ΕΛ.ΑΣ έχει "συλλάβει" δυο τηλεφωνήματα "φουσκωτών" συγκεκριμένης σπείρας "νονών της νύχτας", με δυο μπασκετμπολίστες, ο ένας σε ομάδα της Α1 Κατηγορίας και ο άλλος σε ομάδα της Α2 κατηγορίας του μπάσκετ.

Και οι δυο συνομιλίες αφορούν αποτελέσματα σε συγκεκριμένους αγώνες που θα διεξάγονταν εκείνη την εποχή, αλλά και την απόδοση που έχει το στοίχημα για αυτές τις αναμετρήσεις. Και οι δυο αγώνες τελικά έληξαν με νίκη των ομάδων που φέρεται να επιθυμούσαν οι "φουσκωτοί" της συμμορίας.



Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Λεφτά για ελικόπτερα (αυτή τη φορά) υπάρχουν



Δώσαμε 120 εκατ. δολάρια για 10 Σινούκ αγνώστου ηλικίας που πετούσαν στο Αφγανιστάν
Μόνο οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί δεν επηρεάζονται από την οικονομική κρίση και
συνεχίζονται λες και η ελληνική οικονομία επιτρέπει τη δαπάνη μεγάλων ποσών για αγορά νέων όπλων. Την προηγούμενη εβδομάδα, σιωπηρά και χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας αποφάσισε την αγορά δέκα μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου Σινούκ από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού έναντι τιμήματος 120 εκατ. δολαρίων. Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε διά περιφοράς και έδωσε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της προμήθειας. Ακριβώς με την ίδια μεθοδολογία τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είχε εγκρίνει τον εκσυγχρονισμό των παροπλισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας  P-3B, προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων.

Τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταβάλει στην αμερικανική πλευρά την προκαταβολή ώστε να ενεργοποιηθεί η διακρατική σύμβαση για την πώληση των 10 μεταφορικών ελικοπτέρων και να δρομολογηθεί σταδιακά η παράδοση των Σινούκ CH-47D στην Αεροπορία Στρατού. Το ποσό της πρώτης δόσης ανέρχεται σε 23 εκατ. δολάρια και θα εκταμιευθούν μόλις το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βεβαιώσει ότι τα σχετικά κονδύλια υπάρχουν στα κρατικά ταμεία. Στην τελική συμφωνία που εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ και υπογράφηκε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι Αμερικανοί δεσμεύονται ότι για δύο χρόνια θα αναλάβουν την εργοστασιακή και τεχνική υποστήριξη των Σινούκ -με παροχή ανταλλακτικών- χωρίς επιπλέον κόστος πέραν των 120 εκατ. δολαρίων. Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν επιβεβαιώνουν ότι τα 10 Σινούκ που θα παραλάβει η Αεροπορία Στρατού από τις ΗΠΑ χρησιμοποιούνταν από τους Αμερικανούς κομάντος στο Αφγανιστάν. «Τα ελικόπτερα είναι σε υπηρεσία και είναι flyable», μας απάντησε ανώτατος παράγοντας του ελληνικού Πενταγώνου διευκρινίζοντας παραλλήλως ότι προτού ολοκληρωθεί η συμφωνία, τα μεταχειρισμένα Σινούκ είχαν ελεγχθεί και επιλεγεί από κλιμάκιο αξιωματικών του ΓΕΣ που μετέβη για τον λόγο αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μπορεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να χαρακτηρίζουν τα ελικόπτερα «flyable», δηλαδή «πτήσιμα», από το 2013, όμως, όταν και είχε ξεκινήσει η συζήτηση για αγορά μεταχειρισμένων Σινούκ από τις ΗΠΑ, θεωρούνταν περίπου δεδομένο ότι μετά την ένταξή τους στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας Στρατού τα μεταφορικά ελικόπτερα θα εκσυγχρονιστούν με επιπλέον εκτιμώμενο κόστος περίπου 10 εκατ. ανά ελικόπτερο. Επισημαίνεται ότι απόφαση για προμήθεια των μεταχειρισμένων Σινούκ είχε ληφθεί ξανά από το ΚΥΣΕΑ της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, όμως λόγω έλλειψης χρημάτων το πρόγραμμα είχε παγώσει. Περίπου έναν χρόνο μετά και αφού η απόκτηση των ελικοπτέρων επικαιροποιήθηκε με νέα απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας που φέρει τις υπογραφές των κυρίων Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, το πρόγραμμα υλοποιείται.

Πολλοί θεωρούν ότι σήμερα τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι χειρότερα απ’ ό,τι το 2014, όμως για την κυβέρνηση η τιμή που επιτεύχθηκε για την αγορά των ελικοπτέρων είναι συμφέρουσα. Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας υποστηρίζουν ότι έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, με την πρώτη τροποποίηση της σύμβασης που θα ζητήσουν οι Αμερικανοί, η Αεροπορία Στρατού θα παραλάβει ακόμη πέντε μεταφορικά ελικόπτερα χωρίς να απαιτείται η εκταμίευση επιπλέον χρημάτων. Με απλά λόγια, λένε κυβερνητικά στελέχη, με 120 εκατ. δολάρια η κυβέρνηση θα αποκτήσει συνολικά 15 μεταφορικά ελικόπτερα τύπου Σινούκ.


Μάκης Πολλάτος
Πηγή : protothema.gr


Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην Ειδομένη, αρνούνται να φύγουν οι μετανάστες



Παραμένει το αδιέξοδο στην Ειδομένη, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, παρά τις προσπάθειες αστυνομίας και οργανώσεων να τους πείσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Η προθεσμία τριών ημερών που τους είχε δοθεί γραπτώς την περασμένη Πέμπτη εξέπνευσε την Κυριακή και μόλις μερικές εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την πρωτεύουσα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απευθύνονταν στους εγκλωβισμένους και με κάλεσμά τους από τα μεγάφωνα στην αραβική γλώσσα τους ζητούσαν να συγκεντρώσουν τα υπάρχοντά τους και να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την Αθήνα, όπου θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό του Τάε Κβον Ντο, σύμφωνα με το Έθνος.

Εθελοντές προσέγγιζαν οικογένειες εξαθλιωμένων προσφύγων, που εδώ και δύο εβδομάδες διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στον πρόχειρο καταυλισμό, για να τους εξηγήσουν πως δεν έχουν ελπίδες να περάσουν τα σύνορα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η Ειδομένη θα έχει αδειάσει και ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

«Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ώστε να μην πέσει ξύλο. Ωστόσο μέσα σ' ένα κράτος μια κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους. Πιθανώς με λεπτότητα, πιθανώς με τρυφερότητα αλλά δεν μπορεί να έχεις τη σιδηροδρομική γραμμή κατειλημμένη 10 ημέρες, οφείλεις σαν κράτος να αντιδράσεις» είπε.

Όσον αφορά στους μετανάστες που θα γυρίσουν πίσω, τόνισε ότι «θα εφαρμοστούν οι νόμοι. Οι νόμοι λένε το εξής. Όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση ασύλου θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση ασύλου. Δεν κάνουν όμως γιατί δεν θέλουν. Πάρα πολλοί θέλουν να γυρίσουν πίσω μόνοι τους» είπε στο Mega ο υπουργός.

«Έχουμε συνεννοηθεί με τον ΔΟΜ υπάρχει πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής. Κατά την άποψή μου αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν λύση, είναι ευεργεσία το να γυρίσουν στον τόπο τους. Ακούγεται πολύ άσχημο, εγώ έχω δουλέψει χρόνια στην άλλη πλευρά και πονάω με αυτό που λέω τώρα» ανέφερε ο κ.Μουζάλας, ενώ πρόσθεσε ότι θα «γίνουν και αναγκαστικές επιστροφές, απελάσεις».

Ήδη πολλοί από τους μετανάστες που πέρασαν από αφύλακτα σημεία της μεθορίου έχουν πιαστεί από τις αρχές της γειτονικής χώρας και έχουν επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο μέχρι και την Κυριακή η πλειονότητα των μεταναστών δεν είχαν μεταπεισθεί και αρνούνταν να αποχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, οι ροές προσφύγων συνεχίζονταν ομαλά και ελεγχόμενα, χωρίς τις εντάσεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, βάσει του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. που τους κρατά σε απόσταση από τους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα διέλευσης.

Ο ρόλος της Frontex

Εντός της εβδομάδας θα φτάσει στην Ειδομένη το κλιμάκιο των ανθρώπων της Frontex που έχουν ήδη εγκαταστήσει εκεί δύο κοντέινερ με τον εξοπλισμό τους, ενώ αναμένεται η αστυνομική παρέμβαση που έχει προαναγγελθεί για την άρση του αδιεξόδου.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι έχουμε ζητήσει 1.600 άτομα, ενώ έγινε πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Βαρσοβίας να έρθουν στα Σκόπια να κάνουν δακτυλοσκόπηση σε «όσους δεν έχουμε προλάβει να δακτυλοσκοπήσουμε».

Όμως σε κείμενο που απέστειλε η FRONTEX, είπε ο υπουργός, αναφερόταν ότι «συγχρόνως θα καλέσουμε παρατηρητές από τη FYROM, την οποία αναφέρει ως Δημοκρατία της Μακεδονίας ώστε να συμμετέχουν στη επιχείρηση. Είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς σα χώρα αυτό το πράγμα; Παρατηρητές από τη FYROM στα ελληνικά σύνορα; Αυτό ήταν μια αυθαιρεσία της FRONTEX. Στείλαμε γράμμα στον κ. Αβραμόπουλο, ζητήσαμε να μπουν τα πράγματα στη θέση του, μπήκαν στη θέση τους» είπε.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι κάτοικοι

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

«Αν μέχρι την Τρίτη δεν έχουν φύγει οι μετανάστες (σ.σ. που δεν μπορούν να περάσουν στην ΠΓΔΜ) από την Ειδομένη είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή.

«Δεν θα αφήσουμε να μπει άλλο λεωφορείο στην Ειδομένη. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» τονίζει η κ. Σουπλή και προσθέτει πως «δεν υπάρχει άλλη υπομονή».

«Στην αρχή οι κάτοικοι βοηθούσαν πολύ τους μετανάστες με ρούχα, φαγητά κ.ά. Βοηθούσαμε όσο μπορούσαμε όλοι μας. Πλέον οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει από τα μέσα Αυγούστου του 2015, όταν αυξήθηκε η ροή. Υπήρξε Σαββατοκύριακο που είχαμε 9.500 άτομα, σε ένα χωριό μόλις 100 κατοίκων» επισημαίνει η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.



Newsroom ΔΟΛ


Έξι ανήλικοι στους συλληφθέντες για τα επεισόδια ανάμεσα τους και ένας 13χρονος!



Πραγματικά σε ανατριχιάζει το γεγονός ότι στρατολογούνται να γίνουν κακοποιά στοιχεία ανήλικα παιδάκια και μάλιστα ρίχνονται απο τους στρατολόγους αναρχικούς,στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή, θα έπρεπε και νομίζουμε γίνεται να συλλαμβάνονται και να καταδικάζονται οι γονείς των ανήλικων για παραμέληση ανηλίκου.

Συνολικά εχθές το βράδυ συνελήφθησαν 13 άτομα και υπήρξαν 4 οι τραυματίες αστυνομικοί.



Παρά την έκκληση της μητέρας του Γρηγορόπουλου για μη χρήση βίας, που θα προσβάλλει τη μνήμη του παιδιού της ομάδες αναρχικών έκαψαν αυτοκίνητα, περίπτερα και παραλίγο και ένα super market. Η περιοχή των Εξαρχείων θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη», με φωτιές σε κάδους και οδομαχίες με τους αστυνομικούς, σε πολλές περιπτώσεις δεν «επετράπη» καν η παρέμβαση της πυροσβεστικής από τους κουκουλοφόρους που επιτίθεντο αδιάκοπα πετώντας βόμβες μολότοφ.

Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν 26 προσαγωγές και 13 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται έξι ανήλικοι - με τον μικρότερο  να είναι ηλικίας 13 ετών - και ένας αλλοδαπός. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.



Οι τραυματίες αστυνομικοί αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες είναι καλά στην υγεία τους.



Επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών αποφυλακίσεις βαρυποινιτών!




«Θόρυβο» έχει προκαλέσει στον χώρο των σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και στην Ασφάλεια η πληροφορία ότι βαρυποινίτης, γνωστός για τoν ηγετικό του ρόλο στο «συνδικάτο του εγκλήματος», έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί για αποφυλάκισή του τον προσεχή Απρίλιο, κάνοντας χρήση του γνωστού «νόμου Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Eφόσον ο νόμος (που έχει ισχύ για ένα έτος από την ψήφισή του) λάβει μια μικρή χρονική παράταση δύο εβδομάδων -κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» θεωρείται «σχεδόν βέβαιο»-, ο εν λόγω κρατούμενος σύντομα θα είναι ελεύθερος.

Ο ίδιος συνελήφθη το 2008 ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας κι ενώ ήταν καταζητούμενος επί χρόνια. Εκτοτε έχει δικαστεί δώδεκα φορές για σειρά αδικημάτων (ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, κατασκευή βομβών, οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κ.ά.). Οι ποινές του αθροιστικά έφτασαν στα 50 έτη κάθειρξης.

Στην ελληνική πραγματικότητα όμως, τα 50 έτη αντιστοιχούν σε 25 εκτιτέα. Με τον νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ένας κρατούμενος με τη συγκεκριμένη ποινή μπορεί να αποφυλακιστεί με το που θα συμπληρώσει 8 χρόνια και 4 μήνες στη φυλακή.

Μαζικές αποφυλακίσεις

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, ο νέος νόμος συντάχθηκε για να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά προβλήματα των φυλακών: ο υπερπληθυσμός, η έλλειψη υποδομών αλλά και οι άθλιες συνθήκες κράτησης.

Πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης είχαν και εκείνοι προβεί κατά καιρούς σε ρυθμίσεις για την πρόωρη αποφυλάκιση κάποιων εγκλείστων, με κριτήρια μεν, αλλά για ποινές μέχρι και 10 έτη φυλάκισης. «Οι ποινές πάνω από 10 έτη ήταν πάντα ταμπού», εξηγεί στην «Κ» πρώην στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μία φορά μόνον είχαν συμπεριληφθεί ποινές μεγαλύτερες, αλλά και τότε υπολόγιζαν μόνο καταδίκες για ναρκωτικά ή ληστείες χωρίς «κουκούλες ή καλάσνικοφ».

Πλέον, ο νόμος προβλέπει «ευνοϊκές διατάξεις» για όλους ανεξαιρέτως, αφού ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα εξόδου ακόμα και σε ισοβίτες αν πληρούν κάποια κριτήρια – κυρίως υγείας.

Η ψήφιση του επίμαχου νόμου είχε προκαλέσει αντιδράσεις από όσους έκαναν λόγο για «φωτογραφική ρύθμιση», καθώς στις ευεργετικές διατάξεις εμπίπτει και ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει μεγάλο ποσοστό αναπηρίας. Οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, πως δεχόταν απειλές από κρατουμένους για ποινικά αδικήματα καθώς και από άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας, αλλά και οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ κρατουμένων με συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησαν εκ νέου τη συζήτηση για το κατά πόσον το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εισέλθει σε μια άτυπη διαπραγμάτευση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Ο διαβόητος βαρυποινίτης, που φαίνεται να είναι σε θέση να αποφυλακιστεί σε μερικούς μήνες, ήταν ένας εκ των συνομιλητών στους αποκαλυπτικούς αυτούς διαλόγους. Το όνομά του είχε εμπλακεί επίσης και στη δικογραφία που σχηματίστηκε στις αρχές του χρόνου για την εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα από τις φυλακές, αλλά έως σήμερα επ’ αυτού δεν του έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

Πριν από τον νέο νόμο
Πριν ψηφιστεί ο νόμος, ο συγκεκριμένος κρατούμενος -και όσοι έχουν αντίστοιχα μεγάλες ποινές- θα έπρεπε να έχει εκτίσει, πέρα από το 1/3 της ποινής του, απαραιτήτως επτά χρόνια εργασίας μέσα στις φυλακές αλλά και να πληροί μια σειρά από κριτήρια. Για παράδειγμα, το γεγονός πως ο συγκεκριμένος είχε πρόσφατα περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών (γιατί είχε δεχθεί επισκέπτη στο κελί του) θα καθυστερούσε παλαιότερα τουλάχιστον ένα έτος την αποφυλάκισή του. Ο «νόμος Παρασκευόπουλου» ήρθε όμως να καταργήσει τα όποια αυτά εμπόδια αφού δεν είναι απαραίτητο πλέον ούτε να έχει εργαστεί εντός φυλακών αλλά ούτε επηρεάζουν σε κάτι τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία μπορεί να έχει υποπέσει (ακόμα και η προσπάθεια απόδρασης ή η χρήση βίας προς άλλο συγκρατούμενο ή φύλακα).

Και βέβαια δεν είναι μόνο η ενδεχόμενη αποφυλάκιση του συγκεκριμένου βαρυποινίτη που προβληματίζει. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, μέχρι στιγμής έχουν αποφυλακιστεί περίπου 4.000 κρατούμενοι. Από αυτούς, ένας σημαντικός αριθμός (719) είναι βαρυποινίτες. Κάποιοι από αυτούς είχαν ποινές για ναρκωτικά αλλά άλλοι έχουν επικίνδυνα εγκλήματα στο «βιογραφικό» τους. Οι αποφυλακίσεις αυτές χωρίς δικαστική κρίση, πέρα από το ότι ουσιαστικά ακυρώνουν δικαστικές αποφάσεις και τον «ρόλο» των ποινών, προκαλούν πλέον ανησυχία και για τη δημόσια ασφάλεια.

Πηγή : kathimerini.gr


10 απίθανες φωτογραφίσεις σκύλων σε φωτογραφικό θάλαμο




Η Αμερικανίδα φωτογράφος Lynn Terry δουλεύει μεταξύ άλλων με τα ζώα για παραπάνω από μια δεκαετία. Η ιδέα της όμως για φωτογράφιση σκύλων μέσα σε φωτογραφικό θάλαμο έχει ξεχωρίσει, αφού τα αποτελέσματα όπως θα δείτε είναι άκρως διασκεδαστικά!















Πηγή


Παλιές φυλακές μετατράπηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο



Οι παλιές φυλακές «Het Arresthuis» του 19ου αιώνα στην Ολλανδία, μετατράπηκαν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο έχει ανακαινιστεί πλήρως διατηρώντας παράλληλα ορισμένα στοιχεία της φυλακής. Πλέον διαθέτει 36 πολυτελή δωμάτια και 7 σουίτες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν 4 ειδικές σουίτες με υποβλητικά ονόματα όπως «Ο διευθυντής», «Ο δεσμοφύλακας», «Ο δικηγόρος» και «Ο δικαστής»… Το ξενοδοχείο είναι φυσικά εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις: μπαρ, εστιατόριο, γυμναστήριο, κλπ.














Πηγή