Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Φιάσκο η συνάντηση βολές κατά πάντων από Τσίπρα



Μετά τον Καμένο ο οποίος φαίνεται από αυτά που είπε ότι δεν ήταν στην συνάντηση αλλά καθόταν κάπου δίπλα και σε άλλο δωμάτιο ήρθε η σειρά του Τσίπρα να αρχίσει τις βολές κατά πάντων μετά το φιάσκο της συνάντησης η οποία είχε φυσικά την προβλεπόμενη κατάληξη.

Διαβάζουμε στο ethnos.gr

Βολές κατά της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μετά την ολοκλήρωση του μαραθώνιου συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για απουσία σοβαρότητας και ευθύνης. Μάλιστα δήλωσε ότι η αντιπολίτευση που φέρει ευθύνη για την εξόντωση του ελληνικού λαού βάζει την κομματική της επιβίωση πάνω από τα συμφέροντα εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη: το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση και την προσφυγική κρίση.

«Η χώρα μας αποτελεί πεδίο σταθερότητας σε μια βαθιά αποσταθεροποιημένη περιοχή. Η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που αλλάζει δεδομένα και ισορροπίες στην Ευρώπη. Και οι ροές αυτές περνούν από τη χώρα μας.

Απαιτείται επομένως υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση. Από όλο το πολιτικό σύστημα» ανέφερε στην αρχή της δήλωσής του ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας βέλη κατά της ΝΔ:

«Δυστυχώς, σήμερα, αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική, θεσμική και ηθική εξόντωση του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια, απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν ούτε το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης, ούτε την αναγκαία σοβαρότητα.

Αντιλαμβάνομαι ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δομική και διαρκή κρίση και έχει να διαχειριστεί τις καθόλου εύκολες εσωκομματικές της διαδικασίες. Το σέβομαι απόλυτα. Ωστόσο, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει.

Η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί θεσμικό πυλώνα του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς σήμερα αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Το γεγονός ότι διαφοροποιήθηκε πλήρως στο ανακοινωθέν της συνόδου των Πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ, τόσο στο θέμα του αναγκαίου διαλόγου για το ασφαλιστικό και τη Συνταγματική μεταρρύθμιση, όσο, όμως, και στα ζητήματα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, καθιστά ιδιαίτερα προβληματική τη δυνατότητα συνεννόησης, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Ιδιαίτερα, δε, όταν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται στη σύσκεψη να διαφωνεί με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων στα νησιά που δέχονται τις ροές.

Παρόμοιες θέσεις δεν υπονομεύουν τη κυβέρνηση, υπονομεύουν τη διεθνή θέση της χώρας».
Σχολιάζοντας τη στάση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ασφαλιστικό, υποστήριξε:

«Σε ότι δε αφορά το ασφαλιστικό, είναι προφανές ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να κρατούν στάση υπονομευτική. Αυτοί, που από το 2010 έως σήμερα, έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει 11 διαφορετικές περικοπές και μειώσεις συντάξεων. Αυτοί που χρέωσαν με δισεκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία με το καταστροφικό PSI.

Σήμερα αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος σε έναν διάλογο συντεταγμένο.

Τους ζήτησα, τουλάχιστον, να συνταχθούν σε μια κοινή εθνική κόκκινη γραμμή, για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς περαιτέρω μειώσεις συντάξεων. Αρνήθηκαν. Ίσως πιστεύουν ότι έτσι αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης.

Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης τους. Βάζουν τη κομματική τους επιβίωση πάνω από τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων. Θα διαψευστούν.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της, ώστε μέσα στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει -και έχουμε ψηφίσει άλλωστε από κοινού τον περασμένο Αύγουστο - να καταστήσουμε βιώσιμο το ασφαλιστικό, χωρίς νέες επώδυνες περικοπές στις συντάξεις .
Ο διάλογος θα διεξαχθεί συντεταγμένα, πρώτα στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και ακολούθως στη Βουλή. Θα διεξαχθεί ούτως ή άλλως και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

Και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποια θα είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας. Θα επιχειρήσει να επηρεάσει τη θέση των αδελφών της ευρωπαϊκών κομμάτων υπέρ των ελληνικών θέσεων ; Ας το ελπίσουμε».

Σχολιάζοντας τα περί συνταγματικής μεταρρύθμισης, ο πρωθυπουργός, σημείωσε:

«Σε ότι δε αφορά τη Συνταγματική μεταρρύθμιση, όλοι πλην ΝΔ συμφωνήσαμε να ανοίξουμε συντεταγμένα τις διαδικασίες, ακόμη και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερο, από αυτή τη Βουλή.

Η χώρα, σε αυτή τη κρίσιμη καμπή, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται εθνική συνοχή, λαϊκή ενότητα και πολιτική σταθερότητα. Το στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκτηση της κυριαρχίας μας έναντι των δανειστών, θα πετύχει. Ήδη οι συσχετισμοί αλλάζουν στην Ευρώπη. Και σε μια Ευρώπη που αλλάζει η Ελλάδα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με τη κοινωνία όρθια.»



Τους 100 έφτασαν οι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα της απάτης με τα ρολόγια της ΔΕΗ



Εικοσιπέντε ακόμα κλοπές και μια ληστεία, ήρθαν να προστεθούν στη μακρά λίστα των επιθέσεων κατά ηλικιωμένων, από την πολυμελή συμμορία που χρησιμοποιούσε το κόλπο των «ρολογιών της ΔΕΗ».

Μέχρι στιγμής οι κλοπές και οι ληστείες σε βάρος υπερηλίκων που εξιχνιάστηκαν και έχουν διαπραχθεί απο τα μέλη πολυμελούς συμμορίας, η οποία εξαρθρώθηκε πριν απο λίγες μέρες από την Ασφάλεια Αττικής, έχουν φτάσει τις 100 και η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της συμμορίας, όλοι Ρομά από τα Άνω Λιόσια, εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, συντηρητές ανελκυστήρων, κ.λ.π., σε άτομα ηλικίας πάνω απο 80 ετών, πολλές φορές και με προβλήματα υγείας, τα οποία παρακολουθούσαν συνήθως στις λαϊκές αγορές.
Έτσι κατάφερναν να μπαίνουν στα σπίτια και τους έκλεβαν ή τους λήστευαν, αν γίνονταν αντιληπτοί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις που είχε κάνει στις 16 Οκτωβρίου ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, αρχικά είχαν εξιχνιαστεί 74 επιθέσεις σε ηλικιωμένους (66 κλοπές, έξι ληστείες και δύο απάτες), με συνολική λεία πάνω απο 350.000 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα συνελήφθησαν 23 Ρομά και αναζητούνται άλλοι επτά.





Πηγή : newsbomb.gr


Μεϊμαράκης: Περιμένω οι αρχηγοί να βγουν με νέες πολιτικές προτάσεις



Παρέμβαση για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έκανε από την Λάρισα, όπου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σχολίασε ότι αυτό που περιμένει από τη σημερινή συνάντηση είναι οι αρχηγοί να βγουν με νέες πολιτικές προτάσεις τις οποίες θα μελετήσουν φορείς και κόμματα προκειμένου να καταλήξουν στο «πως» θα προχωρήσει η χώρα. Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να προσδιοριστούν «πολιτικές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στη συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νομού παρατηρώντας ότι η συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα μπορεί να κατατείνει «στην πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων και αυτό θα σημάνει ακόμη δυσκολότερη συνεννόηση».

«Στην παρούσα φάση απαιτείται να βρούμε ένα κοινό σημείο συνεννόησης. Και προσέξτε, διότι πολλοί αυτό το παραφράζουν και εννοούν την «συνεννόηση» ως «συνεργασία» η ως «πρόσωπα». Και λένε πολλοί «να φύγει ο Τσίπρας». Το πρόσωπο είναι το πρόβλημα ή η πολιτική που ακολουθούμε; Εάν συμφωνήσουμε στις πολιτικές εγώ είμαι από αυτούς που θα υποστηρίξουν μεταρρυθμιστικές αλλαγές που πιστεύω».

Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου να προσφέρουν με τις προτάσεις τους ώστε η χώρα να βρει τον βηματισμό της. Και γι' αυτό ακριβώς, συμπλήρωσε, διεκδικώ η ΝΔ να είναι ενωμένη, δυνατή και να μπορεί να δώσει τις πρέπουσες προτάσεις και λύσεις.



Πηγή


Διαφωνία των πολιτικών αρχηγών στο Ασφαλιστικό



Έξι ώρες διήρκεσε το μαραθώνιο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που συνεκλήθη το Σάββατο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία στο μεγάλο «αγκάθι» της συνάντησης, που ήταν το ασφαλιστικό. 

Για το προσφυγικό φαίνεται πως υπάρχει σύγκλιση σε ορισμένα σημεία, τα οποία περιγράφει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 

Συμφωνία υπάρχει επίσης για αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς και για αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερο, με ενστάσεις από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.

Προεδρία: Οι θέσεις των αρχηγών 

Μετά τη σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία περιγράφει τα σημεία σύγκλισης των αρχηγών:
I. ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:

Το προσφυγικό είναι πρόβλημα κοινό όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι ιδίως υπό την σημερινή δραματική συγκυρία αφορά, κυριολεκτικώς, την συνοχή και την εν γένει προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτόν η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τ’ αρμόδια όργανά της, οφείλει ν’ αντιμετωπίσει το οξύτατο προσφυγικό πρόβλημα συντεταγμένη, υπό όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, αλλά και ασφαλείας για τους Λαούς της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει μηδενική ανοχή ή ολιγωρία για τους τρομοκράτες. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει:

1. Ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία, προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι και η κατά το δυνατόν ταχύτερη επάνοδος των προσφύγων στις εστίες τους.

2. Να επιβάλει σε όλα τα κράτη-μέλη της την πλήρη εφαρμογή των κανόνων αλληλεγγύης ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, όπως αυτοί απορρέουν από το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, με συγκεκριμένες κυρώσεις εις βάρος εκείνων των κρατών-μελών, τα οποία αρνούνται ν’ ανταποκριθούν. Δοθέντος ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα να υποστεί μόνη της τις συνέπειες του συνόλου των προσφυγικών ροών.

3. Να προωθήσει την συνεργασία με την Τουρκία –την οποίαν η Ελλάδα ήδη κάνει πράξη- προκειμένου αυτή ν’ αναλάβει την ευθύνη δημιουργίας σταθερού και αξιόπιστου μηχανισμού μετακίνησης των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλει όμως ν’ αναδείξει και το γεγονός της ως σήμερα παραβατικής συμπεριφοράς των τουρκικών αρχών κατά την διακίνηση των προσφύγων. Περαιτέρω δε πρέπει να διευκρινισθεί προς την Τουρκία ότι η ενταξιακή της διαδικασία εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού θεσμικού και πολιτικού κεκτημένου, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του σεβασμού των υποχρεώσεων της Τουρκίας, οι οποίες απορρέουν από τις οικείες συμφωνίες επανεισδοχής.

4. Να παράσχει την απαιτούμενη συνδρομή της προς τη Χώρα μας, ιδίως ως προς την οικονομική και υλικοτεχνική της ενίσχυση για την υπό όρους ανθρωπισμού περίθαλψη των προσφύγων, αναγνωρίζοντας, ταυτοχρόνως, ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορα αυτά καθορίζονται κυριάρχως από την Ελλάδα και φυλάσσονται κυριάρχως από την Ελλάδα. Άρα, οιαδήποτε συνεργασία κατά την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων νοείται μόνον μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλειομένων κοινών περιπολιών με την Τουρκία, υφ’ οιανδήποτε μορφή. Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης προϋποθέτει την ουσιαστική υποβοήθηση των ελληνικών αρχών από την Frontex, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε πραγματική Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.

ΙΙ. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:

Ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη οι συζητήσεις κατά την οικεία κοινοβουλευτική διαδικασία να διεξαχθούν με βασικό στόχο την επίτευξη της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης, όπως άλλωστε απαιτούν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Και ως προς τον εκλογικό νόμο, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη αλλαγής του, από αυτή την Βουλή, επί το αναλογικότερον, δίχως όμως να θίγεται η ουσία της από το Σύνταγμα επιβαλλόμενης κυβερνητικής σταθερότητας.

ΙΙΙ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:

Ως προς το Ασφαλιστικό, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη, κατά τις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να διεξαχθεί διεξοδικός ουσιαστικός διάλογος, με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα.

Από την πλευρά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μεταβατικού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, διατυπώθηκε η ακόλουθη συνολική επιφύλαξη:

«Η σημερινή οξύτατη κρίση στο προσφυγικό είναι αποτέλεσμα τόσο των διεθνών εξελίξεων και της αρνητικής στάσης της Τουρκίας όσο και της αναποτελεσματικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Προφανώς υπάρχουν και ευθύνες στην καθυστερημένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως θέμα αρχής είμαστε κατά της μείωσης των συντάξεων. Το Ασφαλιστικό ούτως ή άλλως συζητείται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Τέλος, ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, να ισχύσει ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα για τη διαδικασία. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει πρόταση. Η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας. Επιπλέον δεν ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης.»

Από την πλευρά της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κας Φώφης Γεννηματά, διατυπώθηκε η ακόλουθη επιφύλαξη ειδικώς επί του Ασφαλιστικού:

«Για το ζήτημα του Ασφαλιστικού το πεδίο διαλόγου είναι η Βουλή και όχι η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε επί της ουσίας όλες αυτές τις ώρες, ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν. Δεν αρκούν ευχολόγια από την πλευρά της Κυβέρνησης. Αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν ξεκάθαρη «κόκκινη» γραμμή: όχι μείωση των συντάξεων. Δημόσια ανοίξαμε τον διάλογο και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, που είναι στην διάθεση και της Κυβέρνησης, για βιώσιμες λύσεις και αξιοπρεπείς συντάξεις. Σε καμία περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει στη Βουλή μείωση των συντάξεων.»




Πηγή



Ο καθηγητής Γ. Λάζος διαψεύδει δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου




Διαψεύδει ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Λάζος δημοσίευμα των Times του Λονδίνου με τίτλο «Greek students sell sex for food», το οποίο τον φέρει να δηλώνει ότι Ελληνίδες φοιτήτριες εκδίδονται για να τραφούν.

Το δημοσίευμα που, σύμφωνα με τον καθηγητή, προφανώς βασίστηκε σε παρανόηση του συντάκτη του, προσφέρει εύκολη «τροφή» στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας βασισμένο σε στερεότυπα αλλά και υπερβολές που διαδίδονται στο εξωτερικό σχετικά με τις παρενέργειες της κρίσης στη χώρα μας.

Ο κ. Λάζος δηλώνει στο «Βήμα» ότι ποτέ δεν δήλωσε κάτι τέτοιο στην εφημερίδα καθώς η πολυετής έρευνα του στο χώρο της πορνείας στην Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα. «Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» αναφέρει ο κ. Λάζος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι Ελληνίδες είναι σήμερα αυτές που κυριαρχούν στην εγχώρια βιομηχανία πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, με το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα να περιλαμβάνεται πλέον στα φθηνότερα της Ευρώπης.

Υπάρχει ξεκάθαρα μια αύξηση των ποσοστών της εκπόρνευσης στη χώρα μας δηλώνει ο κ. Λάζος στο «Βήμα» και το ποσοστό αυτό κυμαίνεται γύρω στο 12 με 12,5% συνολικά ενώ συνδέεται εμφανώς με την κρίση.

«Το ποσοστό αυτό δεν είναι αμελητέο όταν διαπιστώνει κανείς ότι η αύξηση αυτή δεν ακολουθείται απο καμία μείωση των αντίστοιχων πληθυσμών» λέει ο κ. Λάζος.

Επίσης αναφέρει ότι υπολογίζει την ύπαρξη ενός αριθμού _περίπου 300 άνδρες_ στο κύκλωμα πορνείας πανελλαδικά, ενώ δεν μπορεί να υπολογιστεί το ποσοστό της παιδικής πορνείας.

«Υπάρχουν παιδιά που εκδίδονται αλλά ευτυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις η αστυνομία έχει επιθετική στάση» λέει ο κ. Λάζος που προσθέτει όμως ότι γενικά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τελευταίων ετών είναι οι ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης των γυναικών που συμμετέχουν στα κυκλώματα πορνείας.

«Η Πολιτεία δυστυχώς έχει αποφασίσει να αδιαφορήσει για το φαινόμενο, δεν υπάρχει πρόνοια. Στην Ελλάδα όταν μιλάς για πορνεία, τα παραδίδεις όλα στην ελεύθερη αγορά» τονίζει χαρακτηριστικά.




Παπαματθαίου Μάρνυ
Πηγή : tovima.gr



Ντοκουμέντα: Στο Τόκιο τα αδέσποτα σκοτώνονται αργά και βασανιστικά σε θαλάμους αερίων



Στους δρόμους του Τόκιο είναι σχεδόν απίθανο να δει κανείς αδέσποτα σκυλιά από τότε που η νέα πολιτική μηδενικής ανοχής τέθηκε σε ισχύ, αλλά οι νόμοι κρύβουν ένα βαρύ και απάνθρωπο τίμημα το οποίο απεκάλυψε μια νεαρή πολιτικός.

Η Ayaka Shiomura, νομοθέτης στη Μητροπολιτική Συνέλευση του Τόκιο, βρέθηκε πρόσφατα σε ένα κέντρο ευθανασίας στην Ιαπωνία και απέδειξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ευθανασία αδέσποτων της χώρας είναι ίσως η πιο βάρβαρη που υπάρχει σε ανεπτυγμένη χώρα.

Η βασανιστική διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση των ζώων μέσα σε θάλαμο αερίων, όπου σιγά-σιγά έρχεται  η ασφυξία με διοξείδιο του άνθρακα, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και 15 βασανιστικά 15 λεπτά.

Τα σοκαριστικά ντοκουμέντα δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της μετά από αρκετή σκέψη αναφέρει η ίδια. Οι εικόνες που αντίκρισε και κατέγραψε με την κάμερά της είναι πραγματικά φρικτές καθώς δείχνουν τα ζώα κλεισμένα στους θαλάμους να βρίσκουν αργό θάνατο και να πετιούνται στον ειδικό κάδο των αποβλήτων.

Μεταξύ των στοιχείων που αναφέρει στη μαρτυρία της η οποία θορύβησε μέχρι και την Peta, σημειώνεται πως οι σκύλοι και οι γάτες που οδηγούνται στο θάλαμο αερίων περνούν στο κέντρο περισυλλογής το πολύ 7 μέρες πριν θανατωθούν. Αν σε αυτό το διάστημα δεν υιοθετηθούν ή δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους, τότε δεν έχουν άλλη ευκαιρία. Η Daily Mail που συγκέντρωσε όλα τα ρεπορτάζ από τα μέσα της Ιαπωνίας αναφέρει πως κάποια από τα ζώα έχουν κολάρα στο λαιμό τους και πως ίσως να είναι χαμένα σκυλιά. Τα ζώα εκτελούνται μαζικά και η Ayaka γράφει στη μαρτυρία της πως ο φόβος και ο πόνος από τη διαδικασία φαίνονται από την πρώτη στιγμή που ξεκινά το μαρτύριο. "Tα σκυλιά τρέμουν και γαβγίζουν και οι γάτες συχνά χτυπιούνται στα τζάμια" αναφέρει.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές αλλά είναι η μέθοδος που ετησίως χρησιμοποιείται για περίπου 170.000 ζώα, όπως αναφέρει η Shiomura.

Τα σκυλιά μένουν σε κλουβιά για 2-7 μέρες και αν κανείς δεν τα αναζητήσει τότε οδηγούνται στους θαλάμους

Στο θάλαμο θα δεχτούν τα αέρια για περίπου 15 λεπτά - χρόνος αρκετός για να τα σκοτώσει όλα ανεξαρτήτως μεγέθους ή ηλικίας

Ο πανικός των ζώων είναι ευδιάκριτος στα ντοκουμέντα της Shiomura









Πηγή : lifo.gr


Διοικούσε την ΕΑΒ με πλαστά πτυχία



Hταν ο επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΕΑΒ, διετέλεσε μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει ακόμα την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και όλα αυτά με... πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών.

Η υπόθεση του Αθανάσιου Χρονόπουλου για την οποία βοούσε η ΕΑΒ τα τελευταία χρόνια, αποκαλύφθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελίες.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ που αποκαλύπτει σήμερα το «Eθνος της Κυριακής» επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην υψηλόβαθμη θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών τον Αθ. Χρονόπουλο, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός!!!

Από τις διάφορες θέσεις που τοποθετήθηκε στην ΕΑΒ είτε ως διευθυντικό στέλεχος είτε ως μέλος διοικητικών συμβουλίων ο Αθ. Χρονόπουλος εισέπραξε συνολικά από το 2004 μέχρι σήμερα 466.752,44 ευρώ, λόγω κυρίως των εξειδικευμένων σπουδών ως αεροναυπηγός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός με πτυχία πανεπιστημίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.



Μετά από συνεργασία του ΣΕΕΔ με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη που ζήτησε την επιβεβαίωση γνησιότητας των τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η απάντησε που έλαβε η ελληνική πλευρά από το Κολούμπια ήταν ότι «το αντίγραφο πτυχίου που απεστάλη δεν αντιστοιχεί σε τίτλο σπουδών του ως άνω πανεπιστημίου».

Η σχέση του Αθ. Χρονόπουλου με την ΕΑΒ ξεκινάει το 2004 μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ του Κ. Καραμανλή οπότε και τοποθετήθηκε εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της αμυντικής βιομηχανίας και γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών. Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι είχε διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην αμερικανική βάση Αράξου από το 1989-2001 και κατά την τριετία 2001-2004 ήταν ιδιοκτήτης δύο τεχνικών γραφείων. Για τη λειτουργία των τεχνικών γραφείων θα έπρεπε να ήταν και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αλλά μία απλή διερεύνηση στο ανοιχτό μητρώο του ΤΕΕ αποκαλύπτει ότι το όνομα του Αθ. Χρονόπουλου δεν υπάρχει στη λίστα μελών του Επιμελητηρίου.

140 ευρώ την ημέρα πλήρωνε το Δημόσιο για τη διαμονή του σε ξενοδοχείο της Ερέτριας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αθ. Χρονόπουλος ήταν ένας από τους εκλεκτούς του γαλάζιου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας την εποχή εκείνη με αναφορές ακόμα και στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Στην Αχαΐα ήταν «προστατευόμενος» του «γαλάζιου» βουλευτή Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Εθνικής Αμυνας της πρώτης κυβέρνησης.
Μετά την αποχώρηση του Σπ. Σπηλιωτόπουλου από την κυβέρνηση ο Αθ. Χρονόπουλος βρέθηκε πολύ κοντά με το περιβάλλον του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος υπέγραψε και τον διορισμό του στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΑΒ το 2008.
Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που παραδόθηκε στα τέλη Ιουλίου και αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», τον Οκτώβριο του 2008 το ΔΣ της ΕΑΒ μετά από εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου τροποποίησε παράτυπα το οργανόγραμμα λειτουργίας της εταιρείας και δημιούργησε θέση γενικού διευθυντή Επικεφαλής Λειτουργικών Υπηρεσιών, μία θέση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών με την αιτιολογία ότι «στις περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις προβλέπεται θέση του chief operating manager».
Ο διευθύνων σύμβουλος πρότεινε για τη θέση το τότε εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΒ Αθ. Χρονόπουλο για «τον υπερβάλλοντα ζήλο του, την εργατικότητά του και την αποτελεσματικότητά του, όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της εισήγησης χωρίς καμία αναφορά για τα τυπικά προσόντα. Το ΔΣ έκανε αποδεκτή την εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου και στις 20 Οκτωβρίου του 2008 -χωρίς να προκηρυχτεί η θέση και να κατατεθούν υποψηφιότητες όπως προβλέπει ο νόμος- υπέγραψε τριετή συμβόλαιο με τον Αθ. Χρονόπουλο για τη θέση του «γενικού διευθυντή των γενικών διευθυντών».
Οι χρυσοί μισθοί
  • Με βάση τα τυπικά προσόντα και τη θέση καθορίστηκε ο μισθός του Αθ. Χρονόπουλου στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΑΒ, ο οποίος ανερχόταν το 2008 στις... 7.509,75 ευρώ, εκ των οποίων 6.186,75 ευρώ ήταν οι μηνιαίες αποδοχές και 1.323 ευρώ το επίδομα θέσης ευθύνης.
  • Υπήρξε μία χρονική περίοδος στα τέλη του 2008 και αρχές του 2009 που ο Αθ. Χρονόπουλος λάμβανε μηνιαίως 7.509,75 ευρώ για τη θέση του γενικού διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΑΒ, 1.600 ευρώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ, 2.000 ευρώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής εταιρείας 1 SOURCE, δηλαδή συνολικά 11.109 ευρώ τον μήνα και με πλαστό πτυχίο. Παράλληλα και βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας ο Αθ. Χρονόπουλος λάμβανε και 6 ευρώ ημερησίως ως επίδομα τροφής καθώς και 0,17 ευρώ ως χιλιομετρική αποζημίωση για τη βενζίνη που κατανάλωνε εκτός έδρας.
Εννέα χρόνια μετά
«Φέρε πίσω τα λεφτά», του λέει τώρα η Πολιτεία
Ο Αθ. Χρονόπουλος, παρά τις καταγγελίες και το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, παραμένει στη μοναδική θέση που του απέμεινε ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΑΒ ακόμα και σήμερα, αν και οι καταγγελίες από εργαζόμενους στην εταιρεία είχαν φτάσει στη διοίκηση εδώ και αρκετό καιρό χωρίς όμως να υπάρχει καμία αντίδραση. Η αποδεδειγμένη πλέον πλαστότητα τίτλου σπουδών με την οποία κατέλαβε θέσεις ευθύνης στην εταιρεία δεν δημιουργεί μόνο ζήτημα αναζήτησης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών για τον Αθ. Χρονόπουλο αλλά και για το ΔΣ και τις υπηρεσίες της ΕΑΒ οι οποίες παρέλαβαν απλές φωτοτυπίες των υποτιθέμενων πτυχίων και όχι επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας ζητήθηκε από τον Αθ. Χρονόπουλο να καταθέσει τα επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων σπουδών του αλλά ο ίδιος απάντησε με επιστολή του στις 5 Μαρτίου του 2013 ότι «για την πρόσληψή μου στην ως άνω θέση στην ΕΑΒ δεν τέθηκε ως προϋπόθεση η προσκόμιση αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών».
Η λίστα
Σύμφωνα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο η επιβεβαίωση της πλαστότητας του πτυχίου με το οποίο κατέλαβε θέση γενικού διευθυντή στην ΕΑΒ ο Αθ. Χρονόπουλος επισείει την ποινή του καταλογισμού των ποσών που έλαβε από την εταιρεία και τις θυγατρικές της από τις θέσεις που κατείχε.
Συγκεκριμένα από την αναλυτική κατάσταση των αποδοχών του έλαβε συνολικά από το 2004 μέχρι σήμερα το ποσό των 444.582,44 ευρώ ως μέλος των διοικητικών συμβουλίων της ΕΑΒ και της 1 Source καθώς και ως γενικός διευθυντής της ΕΑΒ.
Από τη θέση του γενικού διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΑΒ έλαβε από το 2008 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012 συνολικά 266.278,44 ευρώ ενώ οι αποζημιώσεις που έλαβε ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΑΒ από το 2007 έως και σήμερα με μία διακοπή δύο ετών ανέρχονται στα 54.304 ευρώ.
Τέλος με τη συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας 1Source οι αμοιβές ανήλθαν στα 124.000 ευρώ από το 2004 μέχρι και το 2010. Ο Αθ. Χρονόπουλος σύντομα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για το θέμα της πλαστογραφίας αλλά και με το Δημόσιο που θα ζητήσει την επιστροφή των ποσών που του έχει αποδώσει ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, πειθαρχικές ευθύνες και ποινικές μπορούν να αναζητηθούν και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ, τα οποία διόρισαν παράτυπα τον Αθ. Χρονόπουλο χωρίς να τροποποιήσουν τον οργανισμό της εταιρείας.
Ιστορίες τρέλας
Το στρατόπεδο, το Columbia και το 5άστερο
Ο Αθ. Χρονόπουλος πάντως αξιοποίησε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης που προέβλεπε ο κανονισμός λειτουργίας της εταιρείας παρά τις υψηλές αμοιβές που λάμβανε. Σύμφωνα με το πόρισμα από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2008 η ΕΑΒ του κατέβαλε 22.170 ευρώ για τη διαμονή του στο πεντάστερο ξενοδοχείο Negreponte στην Ερέτρια, μετά από εισήγηση των υπηρεσιών της ΕΑΒ για κάλυψη 140 ευρώ ημερήσιας δαπάνης λόγω της ανάγκης πολύωρης παρουσίας του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ενώ ήταν κάτοικος Πατρών.
Για τις μετακινήσεις του λάμβανε 0,17 ευρώ το χιλιόμετρο καθώς στις συμβάσεις εργασίας αναφερόταν ότι «ο εργαζόμενος δεν είχε την αξίωση για παροχή κατοικίας στον τόπο εργασίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των υπέρογκων οικονομικών απολαβών που ελάμβανε ο Αθ. Χρονόπουλος παρόλο που δεν κατείχε τα τυπικά προσόντα όπως αποδείχτηκε από την έρευνα του ΣΕΕΔΔ, η παράθεση εγγράφων ενισχύει το γεγονός της πλαστότητας των πτυχίων. Συγκεκριμένα, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που φέρεται ότι προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια αναφέρει ότι απονεμήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1987.
Παράλληλα όμως το πιστοποιητικό τύπου Α που αφορά τη θητεία του Αθ. Χρονόπουλου στον στρατό αναφέρει ότι υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία από τις 9 Οκτωβρίου του 1985 μέχρι και τις 9 Ιουλίου του 1987. Δηλαδή φαίνεται ότι παρέλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τρεις ημέρες πριν παραλάβει το απολυτήριο του στρατού και ενώ υπηρετούσε ακόμα τη θητεία του, γεγονός που καθιστά απαγορευτική τη μετάβαση του στρατεύσιμου στο εξωτερικό εκτός και ένα έχει λάβει ειδική άδεια για εξαιρετικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το εποπτεύον την ΕΑΒ υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εποπτεύει τις πειθαρχικές διαδικασίες στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα κινηθούν άμεσα στο επίπεδο της ποινικής δικαιοσύνης αλλά και των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων προκειμένου να επιβληθούν ποινές στους υπευθύνους, δηλαδή στον Αθ. Χρονόπουλο κυρίως για το θέμα της πλαστογραφίας αλλά και κατά υπηρεσιακών παραγόντων που δεν προέβησαν σε ελέγχους γνησιότητας των τίτλων σπουδών.


Νίκος Β. Τσίτσας
ethnos.gr


Αυτοί οι δύο ξεφτίλισαν τις Ελληνίδες λέγοντας ότι γίνονται πόρνες για μια τυρόπιτα



Μία διωγμένη και διαγραμμένη για αυτά που έκανε από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, εντελώς δήθεν και αμφιλεγόμενη δημοσιογράφος με το όνομα Ανθή Καρασάββα η οποία σε πρόσφατο ρεπορτάζ για την Αμφίπολη  είχε αναφέρει τα Σκόπια "Μακεδονία" γνωστή ανθέλληνας με ανθελληνικά ρεπορτάζ.

Και ενός καθηγητή που έχει βίτσιο εδώ και χρόνια να ασχολείται με το θέμα της πορνείας και έχει και ακραίες θέσης πάνω σε αυτό το θέμα με το όνομα Γρηγόρης Λάζου.

Διαβάζουμε στο protothema.gr



Η γνωστή για την μόνιμα επιθετική προς την Ελλάδα στάση της Ανθή Καρασάββα ξαναχτύπησε με μία ανταπόκριση που με επιλεκτικά στοιχεία και έωλα επιχειρήματα φέρνει τις Ελληνίδες να εκδίδονται για μία... τυρόπιτα

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το δημοσίευμα της γνωστής για τα μόνιμα επιθετικά της αισθήματα για την Ελλάδα αγγλικής εφημερίδας Times σύμφωνα με το οποίο οι νεαρές ελληνίδες βρίσκονται σε τέτοια οικονομική απόγνωση που πουλάνε το κορμί τους για ένα σάντουϊτς ή μία τυρόπιτα.

Το παντελώς ανυπόστατο όσο και ακραία δυσφημιστικό για την χώρα μας δημοσίευμα, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της ιστορικής αυτής εφημερίδας με την Ανθή Καρασάββα, μία δημοσιογράφο η οποία έχει αναλάβει... εργολαβικά εδώ και χρόνια να προβάλει ό,τι πιο αρνητικό στερεότυπο υπάρχει για τους Έλληνες υπό τον μανδύα του «ρεπορτάζ».

Πρόκειται ίσως για την πιο αμφιλεγόμενη ξένη ανταποκρίτρια στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα διεγράφη το 2009 από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών γιατί όπως είχε ανακοινωθεί είχε έμμισθη σχέση με δημόσιες υπηρεσίες (μεταξύ άλλων και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί σειρά ετών, τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ).

Μέχρι να εκδιωχθεί, η Ανθή Καρασάββα ήταν ανταποκρίτρια των New York Times και του CNN, θέση από την οποία εξασκούσε την τέχνη του ανθελληνικού ρεπορτάζ με ιδιαίτερη ζέση. Αρκεί να θυμηθούμε ότι είχε αναφερθεί στις ανασκαφές της Αμφίπολης ως μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στη Μακεδονία (εννοώντας τα Σκόπια!), ξεσηκώνοντας τους πάντες εναντίον της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλά ακόμα ρεπορτάζ στα οποία αναφέροντας δεκάδες απιθανότητες (όπως για παράδειγμα η δήθεν εκπαίδευση Κούρδων του ΡΚΚ στη Νέα Μάκρη!), με μόνιμο πάντα μοτίβο την διάθεσή της να προκαλέσει θόρυβο όχι με την ακρίβεια του ρεπορτάζ αλλά με την χολή που θα εκτόξευε εναντίον της Ελλάδας.

Η μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη Ανθή Καρασάββα έχει πλέον βρει στέγη σε «φιλικό -και δη ανθελληνικό- λιμάνι», τους βρετανικούς Times. Εκεί όπου ξαναχτύπησε χθες, με το προαναφερθέν «ρεπορτάζ» το οποίο στερείται κάθε σχέσης με την αλήθεια και την πραγματικότητα της Ελλάδας σήμερα. 



Όπως η ίδια αναφέρει, το «ρεπορτάζ« της βασίζεται σε μία έρευνα του Καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γρηγόρη Λάζου, ο οποίος επί σειρά ετών ασχολείται με το θέμα της πορνείας και του trafficking στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στο συγκεκριμένο θέμα, και παρά τις πολλές φορές ακραίες θέσεις του και την προδιάθεσή του για υπερβολές, αποτελεί μια αξιόλογη πηγή για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το θέμα. 

Όπως και στα περισσότερα «ρεπορτάζ» της η Ανθή Καρασσάβα επιλέγει την οδό της επιλεκτικής δημοσιογραφίας, ξεχωρίζοντας από την μελέτη του Γρηγόρη Λάζου ό,τι βολεύει την σταθερά επικριτική για την Ελλάδα ματιά της (αλλά και της εφημερίδας που αυτή την στιγμή εξυπηρετεί). 

Γιατί αν ανατρέξει κανείς σε πρόσφατες παρουσιάσεις της έρευνας του Γρηγόρη Λάζου, θα διαπιστώσει ότι οι φράσεις αυτές είναι μόνο ένα μικρό μέρος της όλης έρευνας. Μία έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές του 2015, και κάνει λόγο για μείωση του φαινομένου της πορνείας και του trafficking στην Ελλάδα. Γεγονός με το οποίο συμφωνεί και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. 

Ενδεικτικό της αντίληψης για την «δημοσιογραφία» της Ανθής Καρασάββα είναι και ο τρόπος της επιλεκτικής ανάγνωσης της έρευνας. Ενώ τα στατιστικά στοιχεία όπως παρουσιάζονται από τον καθηγητή, δείχνουν ότι η παρουσία των Ελληνίδων είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου, η Καρασάββα εφευρίσκει ένα ποσοστό της τάξης του... 80%. Παρουσιάζοντας μάλιστα έναν... τιμοκατάλογο του αγοραίου έρωτα στην Αθήνα με τα μόλις 2 ευρώ για μισή ώρα (να μη μιλήσουμε για τον απίθανο τίτλο ότι οι Ελληνίδες πουλάνε σεξ για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουϊτς) ο οποίος είναι εκτός πραγματικότητας.



Το θέμα είναι ότι πέρα από τις στατιστικές και τις «έρευνες» εκείνο που έχει σημασία είναι ότι για άλλη μια φορά η δημοσιογράφος Ανθή Καρασάββα χρησιμοποίησε την θέση της για να κάνει κακό στην χώρα μας, για ένα θέμα που, εν πολλοίς, είναι ήσσονος σημασίας. 

Πιστή στον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και πολλά χρόνια, επιμένει να ασκεί την «δημοσιογραφία» γράφοντας ανταποκρίσεις από μία Ελλάδα όχι όπως είναι αλλά όπως την φτιάχνει η ίδια για «μια χούφτα δολάρια». Είναι εκεί που πλέον αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι ίσως μία τυρόπιτα έχει μάλλον μεγαλύτερη αξία από κάποια ρεπορτάζ.



Θερμό επεισόδιο Κουμουτσάκου-Γεροβασίλη



Την ώρα που ο Αλ.Τσίπρας ενημέρωνε τους αρχηγούς κεκλεισμένων των θυρών, η κυβερνητική εκπρόσωπος έλεγε στους δημοσιογράφους τι προτείνει ο πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό! - Ο βουλευτής της ΝΔ την εγκάλεσε ότι με την παράλληλη ενημέρωση υπονομεύει την διαδικασία

Περίπου τρία λεπτά αφού έκλεισαν οι πόρτες της αίθουσας όπου βρίσκονται ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης,η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης για να ξεκινήσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, η κυβερνητική εκπρόσωπος που συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε να ενημερώνει τους δημοσιογράφους για όσα θα πει ο πρωθυπουργός στους συνομιλητές του για το ασφαλιστικό.

Με προφανή σκοπό να δημιουργήσει κλίμα υπέρ της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμιζε ότι η 15η Δεκεμβρίου δεν αποτελεί δεσμευτική ημερομηνία και το απώτατο όριο για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού. Η κυβερνητική εκπρόσωπος έλεγε στους δημοσιογράφους ότι ο κ.Τσίπρας θα προτείνει στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή η οποία θα αναλάβει να διαμορφώσει ένα κείμενο προτάσεων για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος ανεξάρτητα από τις απόψεις των δανειστών. «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά δεν μπορεί να κρατήσει και τρεις μήνες» έλεγε η Όλγα Γεροβασίλη στους δημοσιογράφους για τη διάρκεια της διαδικασίας κατάρτισης των προτάσεων για το ασφαλιστικό.

Αποτελεί αν μη τι άλλο ένα θεσμικό παράδοξο η κυβερνητική εκπρόσωπος να μεταφέρει στους δημοσιογράφους μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο τι προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός στην διαδικασία του Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη εκ του παραλλήλου σε διπλανή αίθουσα.

Μόλις η κυρία Γεροβασίλη ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της, παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος που συνοδεύει στο Συμβούλιο των Αρχηγών τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη επισημαίνοντας ότι «αν σέβεσαι τη διαδικασία της σύσκεψης των Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν κάνεις παράλληλη ενημέρωση».

«Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση. Αυτό που κάνετε είναι θεσμικό ατόπημα και υπονομεύει την διαδικασία. Εμείς ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε» είπε ο κ. Κουμουτσάκος απευθυνόμενος στην κυρία Γεροβασίλη.

Με την εμπειρία του ως διπλωμάτης για το πώς αντιμετωπίζονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες και οι συνομιλίες μεταξύ ανώτατων πολιτικών παραγόντων την ώρα που αυτές διεξάγονται, ο κ. Κουμουτσάκος επέκρινε την κυρία Γεροβασίλη ότι θέλει να δημιουργήσει κλίμα υπονομευτικό και ότι δεν σέβεται την εν εξελίξει διαδικασία την οποία τιμούν με την παρουσία τους οι πολιτικοί αρχηγοί για να ακούσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Κι ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν μπορούσε να βρει επιχειρήματα για να απαντήσει στην κριτική ότι με την παράλληλη ενημέρωση τορπιλίζει την διαδικασία, παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ παίρνοντας το μέρος της Όλγας Γεροβασίλη. «Τι είναι αυτά που λέτε; Εμποδίζετε την ενημέρωση των δημοσιογράφων;» τόνισε ο κ. Κουίκ απευθυνόμενος στον κ. Κουμουτσάκο.

«Δεν εμποδίζω κανέναν. Πρόκειται για θεσμικό ατόπημαπου υπονομεύει την σύσκεψη των αρχηγών» επέμεινε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είναι τραγικό αυτό από ένα διπλωμάτη» συνέχισε ο κ. Κουίκ. Τότε πήρε την σκυτάλη η κυρία Γεροβασίλη υποστηρίζοντας: εν κάνω προσπάθεια χαλιναγώγησης του κλίματος...

«Δηλώσεις στους δημοσιογράφους γίνονται μετά το τέλος του Συμβουλίου» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Εμείς εδώ ερχόμαστε για να ακούσουμε».




Πηγή : protothema.gr


Μίνι Σένγκεν προτείνει ο Ντάισελμπλουμ




Μίνι Σένγκεν προτείνει ο Ντάισελμπλουμ Η πρόταση για «μίνι ζώνη Σένγκεν», που διατυπώθηκε χθες από τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, απορρίφθηκε από τη γερμανική πλευρά, ενώ ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε ότι χωρίς τη Συνθήκη Σένγκεν δεν υπάρχει ούτε Ευρωζώνη.

«Αν η Ε.Ε. δεν κατορθώσει να προστατεύσει πιο αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα, τότε θα το κάνει μια μικρότερη ομάδα χωρών. Πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία μας και τα υψηλά στάνταρντ κοινωνικής προστασίας», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ».

«Πραγματικά δεν το εύχομαι. Θα είχε αρνητικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για όλους μας. Αλλά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το κοινωνικό κράτος μας αν η εισροή προσφύγων εξακολουθήσει με τους ίδιους ρυθμούς». Στη ζώνη που ο ίδιος αποκάλεσε «μίνι Σένγκεν» περιέλαβε τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Επίσημα σχόλια στην τοποθέτηση Ντάισελμπλουμ δεν υπήρχαν ώς χθες το βράδυ, αλλά ανώνυμη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο δεν έχει κάνει τέτοια επιλογή.

«Η δική μας προσέγγιση είναι η προσπάθεια να διατηρήσουμε τη Σένγκεν στην παρούσα μορφή της», δήλωσε η πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Αν το πνεύμα της Σένγκεν φύγει από τις χώρες αλλά και από τις καρδιές μας, θα χάσουμε πολύ περισσότερα από τη Σένγκεν», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ενα κοινό νόμισμα δεν έχει νόημα αν πέσει η Σένγκεν. Πρόκειται για έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». Αν ισχύει η ισοδυναμία που αναφέρει ο Γιούνκερ, το ερώτημα είναι πώς η Ολλανδία, μία από τις πιο ανοικτές οικονομίες της Ευρώπης, που έχει επωφεληθεί όσο λίγες χώρες από τα ανοικτά σύνορα, έχει φθάσει να ζητάει συρρίκνωση της ζώνης ελεύθερης κυκλοφορίας σε μια χούφτα χωρών.

Η απάντηση είναι ότι ίσως δεν ζητάει, απλώς απειλεί, προκειμένου να επιτύχει στόχους όπως ο διπλασιασμός των προσφύγων που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα στο έδαφός της από 50.000 σε 100.000. «Οπως όλοι γνωρίζουμε από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι μεγάλες αυτοκρατορίες καταρρέουν αν τα σύνορα δεν είναι καλά προστατευμένα», είπε ο ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε στους Financial Times.

«Είναι πραγματικά επιβεβλημένο να το διαχειριστούμε» προσέθεσε, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα «ίσως χρειαστεί να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής», ώστε να φθάσει τουλάχιστον τους 100.000. Αλλο άρθρο της ίδιας εφημερίδας αναφέρει την «έξωση της Ελλάδας» ως μία από τις πρωτοβουλίες που εξετάζονται. Ομως, «από κάποιες απόψεις, η έξωση της Ελλάδας δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά», έγραψε η εφημερίδα. «Η χώρα δεν έχει κοινά σύνορα με τη ζώνη Σένγκεν, οπότε η έξωσή της δεν θα περιόριζε την εισροή».




Πηγή 


Οι ΗΠΑ μπαίνουν στο κάδρο της σύγκρουσης Ρωσίας-Τουρκίας



Καλύτερο έλεγχο των συνόρων της με τη Συρία, με ανάπτυξη επιπλέον στρατού, ζητούν οι ΗΠΑ από την Τουρκία. Συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων Ερντογάν-Πούτιν μετά την κατάρριψη του Su-24. Τουρκική ταξιδιωτική οδηγία για τη Ρωσία. Δεν αποκλείει συμμετοχή του στρατού του Aσσαντ στις επιχειρήσεις κατά του ISIS η Γαλλία.


Η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει την Τουρκία να αναπτύξει χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στα σύνορά της με τη Συρία, προκειμένου να ελεγχθεί το μέτωπο το οποίο σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για να κινήσει ξένους μαχητές στην εμπόλεμη ζώνη, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ζητήσει επισήμως συγκεκριμένο αριθμό στρατιωτών, όμως αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκτιμούν πως ίσως χρειαστούν έως και 30.000 στρατιώτες , ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα απαντήσει η Τουρκία.

Την ίδια ώρα, και ενώ συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα στην Μόσχα και την Άγκυρα, με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, οι ΗΠΑ λένε πως η Ρωσία δεν είχε δώσει στον στρατό των ΗΠΑ το σχέδιο πτήσης του βομβαρδιστικού της πριν το καταρρίψει καταδιωκτικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας την Τρίτη, παρά τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται ως έναν βαθμό μετά την κατάρριψη του Σουχόι Su-24, κι άφησε να εννοηθεί ότι οι Αμερικανοί ενδέχεται να είχαν δώσει λεπτομερή ρωσικά επιχειρησιακά στην τουρκική ΠΑ εκ των προτέρων.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στη Μόσχα την Πέμπτη ο Πούτιν είχε τονίσει πως «πληροφορήσαμε τους Αμερικανούς εταίρους μας» για το πότε και το πού θα επιχειρούσαν τα ρωσικά μαχητικά. Ήταν «ακριβώς» τότε που ένα καταδιωκτικό της τουρκικής ΠΑ κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, πρόσθεσε. «Εγείρεται το ερώτημα: Γιατί δώσαμε αυτές τις πληροφορίες στους Αμερικανούς;», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει επίσημα ως τώρα τα σχόλια του Πούτιν. Στο παρελθόν είχε αναγνωρίσει πως η Ρωσία δίνει βασικές ειδοποιήσεις στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με ορισμένες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα πριν από την εκτόξευση πυραύλων Κρουζ την 17η Νοεμβρίου.

Αυτού του είδους η ενημέρωση έχει στόχο την πρόληψη μιας σύγκρουσης από ατύχημα ανάμεσα στους άλλοτε ψυχροπολεμικούς αντιπάλους που διεξάγουν παράλληλες εκστρατείες αεροπορικών πληγμάτων εντός της επικράτειας της Συρίας.

Οι δύο Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισήμαναν ωστόσο ότι η Μόσχα δεν είχε διαβιβάσει στο Πεντάγωνο αναλυτικά δεδομένα για τις ρωσικές επιχειρήσεις, όπως άφησε να εννοηθεί ο Πούτιν.

Το εύρος της επικοινωνίας ανάμεσα στους στρατούς των ΗΠΑ και της Ρωσίας πριν από το επεισόδιο και μετά από αυτό δεν είναι γνωστό.

Πόλεμος δηλώσεων

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δείχνει διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη για την «πισώπλατη μαχαιριά», όπως την χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του διακόπτει κάθε δίαυλο επικοινωνίας και οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για μία κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα μέχρι στιγμής πέφτουν στο κενό.

Την Πέμπτη ο Ερντογάν έδωσε συνεντεύξεις σε ξένα δίκτυα και τόνισε ότι εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις γνώριζαν ότι το μαχητικό που χτυπήθηκε ήταν ρωσικό, θα είχαν πράξει διαφορετικά.

Ερντογάν: Η Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά

Παρά το γεγονός ότι έδειξε πως κάνει ένα βήμα πίσω, χθες, σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία προχώρησε σε νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις, προειδοποιώντας την Μόσχα «να μην παίζει με τη φωτιά». Αναλυτές αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν άλλαξε ξαφνικά γνώμη, ωστόσο θέλει να περάσει άλλα μηνύματα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας του.

Στο μεταξύ, χθες οργίαζαν οι φήμες ότι Πούτιν και Ερντογάν ενδέχεται να έχουν συνομιλίες στη διάσκεψη για το κλίμα την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του. Ο Πεσκόφ έκανε επίσης γνωστό ότι ο Ερντογάν κάλεσε τον Πούτιν επτά με οκτώ φορές στο τηλέφωνο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προς το παρόν δεν δείχνει διατεθειμένος να έχει οποιαδήποτε συνομιλία με τον Ερντογάν, καθώς θεωρεί ότι η Άγκυρα θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του μαχητικού στη συριακή μεθόριο. «Παρατηρούμε την απροθυμία της Τουρκίας να ζητήσει μια απλή συγγνώμη για το περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία συνεχίζει την επιθετική πολιτική της και τα αντίποινα εναντίον της Τουρκίας , καθώς αποφάσισε να επαναφέρει τις θεωρήσεις διαβατηρίου για τους Τούρκους πολίτες, θέτοντας τέρμα σε ένα καθεστώς εξαίρεσης που ίσχυε μεταξύ των δύο χωρών.

«Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου», διευκρίνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τόνισε πως η Άγκυρα απέλασε φέτος περισσότερους από 200 Ρώσους πολίτες προς διάφορες χώρες.

Με ταξιδιωτική οδηγία «απαντά» η Άγκυρα στις οικονομικές κυρώσεις που έχει ξεκινήσει να επιβάλει κατά της Τουρκίας η Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε συμβουλεύει τους τούρκους πολίτες να αναβάλλουν όλα τα μη επείγοντα ταξίδια τους στη Ρωσία, επικαλούμενο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Τούρκοι επισκέπτες και πολίτες στη Ρωσία.

Νίκολιτς: «Πολεμοκάπηλη η συμπεριφορά της Τουρκίας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς καταδίκασε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας πολεμοκάπηλη τη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Ο Νίκολιτς σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "Σπούτνικ" ανέφερε ότι έστειλε τηλεγράφημα συλλυπητηρίων στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον θάνατο του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράστασή του στον αγώνα της Ρωσίας κατά των τρομοκρατών.

«Το τηλεγράφημα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και καταδίκη της πολεμοκάπηλης συμπεριφοράς της Τουρκίας η οποία προσπάθησε να αποτρέψει την καταστροφή των τρομοκρατών που έφερνε σε πέρας η ρωσική πολεμική αεροπορία και πιθανότατα να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στην σύγκρουση της με τη Ρωσία» επισημαίνει ο Νίκολιτς.

Αμφισβητεί τις εξηγήσεις που δίδει η 'Αγκυρα για το επεισόδιο τονίζοντας ότι ακόμη κι αν υπήρξε παραβίαση θα έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά η Τουρκία και όχι να καταρρίψει το αεροσκάφος.

«Η Τουρκία έχει προκαλέσει στην Ελλάδα χιλιάδες τέτοια επεισόδια, υπήρξε στιγμή που σαράντα τουρκικά αεροσκάφη βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά οι παραβιάσεις αυτές αντιμετωπίζονταν με την διπλωματία» επισημαίνει στην συνέντευξη του στο πρακτορείο "Σπούτνικ" ο Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας αφήνει αιχμές για το ρόλο της 'Αγκυρας στον αντιτρομοκρατικό αγώνα εκτιμώντας ότι "είναι δύσκολο να περιμένει κανείς οποιαδήποτε βοήθεια από την Τουρκία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που καταστρέφει την Ευρώπη".

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα κατανοήσει το λάθος που διέπραξε και θα ζητήσει συγνώμη από την Ρωσία ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών .

Ανέφερε δε ότι καλή ευκαιρία για να ξεπεραστεί η κρίση θα αποτελέσει η επερχόμενη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΑΣΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 3 Δεκεμβρίου όπου θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Spiegel: Ρωσικές χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν στην Συρία

Με χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες πυροβολικού στηρίζει η Ρωσία τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Μάλιστα, εκτός από χερσαίες ρωσικές επιχειρήσεις που γίνονται στη Συρία, το Spiegel γράφει επίσης πως υπάρχουν ήδη δύο νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, ωστόσο, τα ρωσικά ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να μεταδώσουν την είδηση.

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού έρχεται μία ημέρα αφότου τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 έφτασαν στη ρωσική στρατιωτική βάση κοντά στη Λαττάκεια της Συρίας, μόλις 30 μίλια από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας από τουρκικά F-16, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε πως μετά από την έγκριση του Ρώσου προέδρου, ένα εξελιγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf αναπτύχθηκε σε θέση μάχης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κοντά στο λιμάνι της Λαττάκεια.

Ηπιότερη στάση του Ολάντ έναντι του Άσσαντ

Εξάλλου, χθες Παρασκευή, το Παρίσι σηματοδότησε μια στροφή στη στάση της έναντι του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσσαντ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο στρατός του Άσσαντ θα μπορούσε να πολεμήσει στο πλευρό των ομάδων της αντιπολίτευσης έναντι του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανέφερε ο γάλλος υπουργός εξωτερικών Λωρέν Φαμπιούς, η ανάκτηση της Ράκκα –της διοικητικής πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους- αποτελεί προτεραιότητα για τις δυνάμεις της Δύσης και αυτό θα απαιτήσει μια συντονισμένη επίθεση με χερσαίες δυνάμεις, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και στρατιώτες από το Συριακό καθεστώς.




Πηγή : euro2day.gr


"Το σύστημα δεν ακουμπάει το θέμα της τρομοκρατίας"


Το πολιτικό σύστημα έχει ενοχές και δεν ακουμπάει το θέμα της τρομοκρατίας", δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο Γιάννης Πανούσης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι "δεν είναι φυσικό να προσπερνάμε συνέχεια τη Δικαιοσύνη, όταν δεν βολεύει τα σχέδια της κυβέρνησης".

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις που έκανε, για διαλόγους μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες τους οποίους κατέθεσε στις αρχές ο πρώην υπουργός είπε: "και να μην υπάρχουν οι κασέτες στην ΕΥΠ, υπάρχουν τα κείμενα. Αν το υλικό με τις συνομιλίες φυλακισμένων έχει καταστραφεί πρέπει να το δούμε", ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πλήρως νόμιμη η κατοχή των εγγράφων και η κατάθεσή του στον εισαγγελέα.

Απαντώντας στις αναφορές ότι και στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιες συνομιλίες ανέφερε: "Ποτέ υπουργός δικαιοσύνης δεν συνομίλησε με κρατούμενους. Άλλο πράγμα μια μη φανερή διαδικασία η οποία πιθανόν να κατέληξε σε νομοθετικές ρυθμίσεις".

"Για τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ απέναντι στον Λάμπρου ήταν σαν να μην υπάρχω", είπε ακόμη, συμπληρώνοντας "το να προσπερνάμε συνέχεια την δικαιοσύνη όταν δεν βολεύει τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι φυσικό".



Πηγή


Αλέξης μόνος ψάχνει (ηλιθίους)

Nikos Libertas / SOOC


Η αντιπολίτευση προσέφερε συναίνεση στον κ. Τσίπρα τον περασμένο Αύγουστο. Ανοήτως, αλλά την προσέφερε. Ήταν συναίνεση στην πράξη και δίχως όρους. Η συνέχεια απέδειξε το άνισο της μάχης ανάμεσα σ’ αυτόν που έχει άγνοια κινδύνου και σε εκείνον που έχει έλλειψη ενδοιασμών. Αντί ο Αλέξης να αναγνωρίσει -έστω- την καλή τους πρόθεση, την επομένη τούς έσυρε σε εκλογές ως κατηγορούμενους για τη στήριξη που του παρείχαν. Αυτός έκανε τη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα προς το μνημόνιο, η αντιπολίτευση κατεσφάγη στις κάλπες ως ένοχη. Πάει καλά, έτσι είναι το πολιτικό παιχνίδι.

Τρεις μήνες μετά, ο κ. Τσίπρας επανέρχεται. Έχοντας αποκτήσει την Καισαρική αλαζονεία αυτού που πιστεύει πως θα είναι αιώνιος νικητής, τους ξαναζητά συναίνεση. Για να ακριβολογώ, δεν τη ζητά, αλλά την απαιτεί, καθώς από θιασώτης τής «ταξικά μεροληπτικής πολιτικής» (αγαπημένη φράση του Φίλη), μεταμορφώθηκε αίφνης σε μύστη της κοινωνικής συνεννόησης και θεματοφύλακα της εθνικής ενότητας. Μωρέ, μπράβο! Ο αριστοτέχνης της πόλωσης, ο ρήτορας του διχαστικού λόγου, ο θεωρητικός της κοινωνικής επιθετικότητας, σκάει μύτη από τη γωνιά του Προεδρικού φορώντας τη μουτσούνα τού ήπιου συναινετικού εθνάρχη. Τύφλα να ‘χει ο Οβίδιος. Και ως εθνάρχης, θαρρεί πως δικαιούται να ζητήσει από τα απομεινάρια της σφαγής του να ξανα-αυτοκτονήσουν, για να ξεμπερδέψει οριστικά μαζί τους.

Τα πράγματα είναι απλά: Όταν βοηθήσεις μια φορά αυτόν που υποπτεύεσαι ως αχάριστο, είσαι καλός άνθρωπος. Αν όμως τον βοηθήσεις και δεύτερη, τότε δεν είναι αυτός αχάριστος, αλλά εσύ ηλίθιος.




Δημήτρης Καμπουράκης
protagon.gr


Σε Παγκράτι και Σεπόλια έμενε ο τζιχαντιστής που αιματοκύλισε το Παρίσι



Σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας έμενε ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, οργανωτής της σφαγής που συγκλόνισε τον κόσμο και έλαβε χώρα στο Παρίσι.
Ο τρομοκράτης ήταν στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριo. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, είχε δύο σπίτια, σε Παγκράτι και Σεπόλια από όπου και συντόνιζε τις επιχειρούμενες επιθέσεις στο Βερβιέ του Βελγίου, ενδεχομένως και στη Γαλλία.
Στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησαν «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα, που είχε περισυλλεγεί και από τα δύο διαμερίσματα, με αντίστοιχο που έστειλαν οι Γαλλικές αρχές, μετά την «εξουδετέρωση» του σε προάστιο του Παρισιού.
Τα αποτελέσματα των ελληνικών εγκληματολογικών εργαστηρίων θα διαβιβαστούν  στις αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου που διεξάγουν έρευνες για τους πυρήνες τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι.
Η παρουσία του Αμπααούντ στη χώρα μας ταυτοποιείται αρχικά από τους Βέλγους, οι οποίοι στις 2 Ιανουαρίου ενημερώνουν τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ερευνήσουν την παρουσία ενός «Ομάρ», το κινητό του οποίου φαίνεται να χρησιμοποιεί ο Αμπααούντ. Αν και είχε εκτιμηθεί πως έπρεπε να γίνει πρώτα επιχείρηση στην Αθήνα για τη σύλληψη του Αμπααούντ, οι Βέλγοι επιχείρησαν στο Βερβιέ εξουδετερώνοντας δύο τζιχαντιστές.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στις 17 Ιανουαρίου, έφθασαν στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης 9 στο Παγκράτι, από το οποίο προσήγαγαν τον 33χρονο Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο, και έναν Σύρο, ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν Γάλλος υπήκοος και σεσημασμένος «στρατολογητής» τζιχαντιστών, αλλά οι Βέλγοι είχαν πει αρχικά ότι δεν τους «ενδιέφερε», αφέθηκε ελεύθερος και εξαφανίστηκε.
Από την εξερεύνηση «τύπου τρομοκρατίας» στο διαμέρισμα του Παγκρατίου συγκεντρώθηκε πλήθος αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, που καταχωρήθηκαν στη βάστη δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.
Στις 19 Ιανουαρίου γίνεται αντίστοιχη έρευνα σε διαμέρισμα στα Σεπόλια. Αυτό φαίνεται να είχε «καθαριστεί», ωστόσο βρέθηκαν κάποια γαλλικά διπλώματα οδήγησης, και ένα γενετικό αποτύπωμα που ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» από το διαμέρισμα στο Παγκράτι.
Αυτό το κοινό γενετικό αποτύπωμα στα δύο διαμερισμάτα, ταυτοποιήθηκε με εκείνο του νεκρού τρομοκράτη, που έστειλαν οι Γάλλοι αστυνομικοί μετά την εξουδετέρωση του. Αν και τα δείγματα δεν ήταν ονομαστικοποιημένα αλλά με κωδικούς, υπήρξε άτυπη επιβεβαίωση, πως πρόκειται για τον Αμπααούντ. Η απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών, Βέλγων και Γάλλων, από τους Έλληνες συναδέλφους τους, εκ του αποτελέσματος ήταν λανθασμένη, καθώς χάθηκε μία ευκαιρία σύλληψης του αρχιτρομοκράτη, 10 μήνες πριν το αιματοκύλισμα.



Πηγή : koolnews.gr











ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε κλινική αμβλώσεων





Κολοράντο Σπρινγκς

Τρεις άνθρωποι, δύο πολίτες και ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου που εισέβαλε σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ περισσότεροι από δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο άνδρας εισέβαλε στην κλινική στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) και άρχισε να πυροβολεί. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ισχυρές δυνάμεις απέκλεισαν το κτήριο. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον ένοπλο και τους αστυνομικούς. Πέντε ώρες μετά την εισβολή, ο άνδρας παραδόθηκε.

Ο απολογισμός των θυμάτων μεταβάλλεται διαρκώς. Αρχικά η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, η υπαστυνόμος Κάθριν Μπάκλεϊ, είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για νεκρούς. Λίγο αργότερα, η υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας Κολοράντο Σίνθια Κόφμαν, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, έκανε λόγο για δύο νεκρούς, αλλά μετά διέγραψε την ανάρτηση, αντικαθιστώντας τη με μια άλλη, με την οποία εξέφραζε τη λύπη της για την «τραγική απώλεια ζωής».

Συνδικάτο που εκπροσωπεί τους αστυνομικούς ανέφερε, επίσης μέσω Twitter, ότι στα θύματα είναι και ένας αστυνομικός.

Η Μπάκλεϊ δήλωσε πως οι τραυματίες από την επίθεση είναι 11, ανάμεσά τους πέντε αστυνομικοί. Η αστυνομία αργότερα επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν δύο πολίτες και ένας αστυνομικός. Δεν είναι όμως σαφές εάν οι τρεις νεκροί είναι θύματα που υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία της πόλης.

ΓΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την επίθεση από τη σύμβουλό του για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Λάιζα Μόνακο και θα «ενημερώνεται για την κατάσταση όποτε είναι απαραίτητο», ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Όπως συμβαίνει σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, οι αμβλώσεις αποτελούν ένα ζήτημα που διχάζει τους Αμερικανούς στο Κολοράντο. Εναντίον της κλινικής είχαν γίνει επανειλημμένα διαδηλώσεις πριν μεταφερθεί στο κτήριο όπου λειτουργεί σήμερα, το οποίο οι πολέμιοι των αμβλώσεων αποκαλούν ειρωνικά «φρούριο».

Τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι σε κλινικές που κάνουν αμβλώσεις έχουν δολοφονηθεί από το 1977 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ομοσπονδία τους. Η πιο πρόσφατη δολοφονία είχε διαπραχθεί το 2009, όταν ένας γιατρός, ο Τζορτζ Τίλερ, είχε πέσει νεκρός από σφαίρες σε μια κλινική στη Γουίτσιτα του Κάνσας.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


Θριάσιο: Στα… πράσα γιατρός να παίρνει «φακελάκι»




Στο Θριάσιο Νοσοκομείο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός- μαιευτήρας ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.


Η διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά σε αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού- όπως προβλέπεται από το Νόμο- ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Υγείας "το φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι γνωστό πρόβλημα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του συστήματος από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας".

Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα- μεταξύ άλλων- τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή και να δώσει σκληρή μάχη για τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας περίθαλψης και της αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών. Πρέπει να μπει τέλος στη διαιώνιση των φαινομένων διαφθοράς και σε αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα συστρατευθούν όλες οι έντιμες δυνάμεις του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων δομών και παράλληλα η ηθικοποίηση, η σταθεροποίηση και η αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας της χώρας.



Πηγή : iatropedia.gr


Άνοιξαν οι πόρτες της Βουλής για τα ΜΑΤ και τους άλλους αστυνομικούς




Τέλος στους περιορισμούς που είχε βάλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής για την είσοδο των αστυνομικών των διμοιριών αλλά και όλων όσοι εκτελούν υπηρεσία ή μέτρα στο Σύνταγμα έθεσε ο κ. Βούτσης, μετά από εισήγηση του νέου φρούραρχου, Κώστα Κυριαζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η άποψη του κ. προέδρου και του νέου επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή, είναι πως μεταξύ των άλλων καθηκόντων τους οι αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Κοινοβουλίου, οπότε αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση η είσοδος και η πρόσβαση τους και στο κυλικείο και στις τουαλέτες.


Πηγή : bloko.gr


Υπολογιστές με συναισθηματική νοημοσύνη; Όχι τόσο μακρινό όσο ακούγεται!



Στην ταινία «Her» (2013) του Σπάικ Τζόνζ ο μοναχικός πρωταγωνιστής (Χοακίν Φίνιξ) αναπτύσσει έναν...περίπλοκο δεσμό με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή του, το οποίο έχει όνομα, φωνή (της Σκάρλετ Γιόχανσον), ανεπτυγμένη τεχνητή ευφυΐα, αλλά και συναισθηματική νοημοσύνη. Δηλαδή, μπορεί να αντιλαμβάνεται, να ελέγχει και να αξιολογεί τα συναισθήματα του χρήστη.

Η Κατ Χολμς είναι επικεφαλής σχεδιασμού των Windows και των συσκευών της Microsoft. Φαίνεται ότι λατρεύει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και μιλάει με πάθος για τη δουλειά της στην εταιρεία. Ασχολείται ιδιαίτερα με την κατανόηση της σχέσης μεταξύ του σχεδιασμού προϊόντων τεχνολογίας, των διαφορετικών πολιτιστικών αντιλήψεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Είναι μεταξύ εκείνων των λίγων που χαράσσουν τις γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθούν στο μέλλον τα προϊόντα της Microsoft.

«Η μεγαλύτερη στροφή στη βιομηχανία (των υπολογιστών) προκύπτει ξεκάθαρα από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την αλληλεπίδραση με τον χρήστη. Πριν από επτά-οκτώ χρόνια σκεπτόμασταν το στιλ και την αισθητική. Τώρα έχουμε σε προτεραιότητα τη συμπεριφορά, τι είναι πίσω από το πλαστικό. Πλέον, είναι οι σχεδιαστές που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Δημιουργούμε νέες σχεδιαστικές πτυχές για να εμπνεύσουμε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης», είπε πρόσφατα, σε συνάντησή της με δημοσιογράφους στο campus της Microsoft, στο Ρέντμοντ.

Όταν είχε κυκλοφορήσει η ταινία «Her», η Κατ με την ομάδα της εργάζονταν ήδη πάνω στην ανάπτυξη της Cortana, της πύλης φωνητικής αλληλεπίδρασης και ψηφιακής βοηθού των Windows. Οι ομοιότητες αυτού που είχαν φανταστεί οι σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ με αυτό που δοκιμαζόταν τότε στα εργαστήρια και γνωρίζουμε πια σήμερα είναι πασιφανείς. «Στόχος μας ήταν να κάνουμε την Cortana υπέρ-εξατομικευμένη. Να αναπτύσσεται σταδιακά μαζί με τον χρήστη, ξεκινώντας από μια απλή κουβεντούλα μαζί του. Η ιδέα ήταν πολύ κοντά με αυτό που είδαμε στην ταινία».

Με βάση το φιλμ του Σπάικ Τζόνζ και σε συνεργασία με τις VICE Motherboard και Warner Brothers, η Κατ Χολμς δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ, διευρύνοντας πως τα ανθρώπινα συναισθήματα μπορούν να εμπνεύσουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με την τεχνολογία.

Σήμερα λέει ότι το «Her» πυροδότησε κάτι νέο: «Για πρώτη φορά η τεχνολογία αποκτούσε ένα ζεστό και ανθρώπινο πρόσωπο. Δεν ήταν τέλειο, αλλά μας έδωσε αισιοδοξία. Μας άρεσε η ιδέα ότι το λειτουργικό σύστημα ακούει. Κατανοεί τα συναισθήματα, μαθαίνει τι ενδιαφέρει τον χρήστη, προσαρμόζεται και αντιδρά. Δεν είναι μόνο το κλικ στα κουμπιά. Υπάρχουν πλέον όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή με την τεχνολογία –η φωνή, η αφή… Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι είναι ανθρωπίνως κατάλληλο να κάνουμε με την τεχνολογία. Συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να σεβαστούμε τις συναισθηματικές διαστάσεις της αλληλεπίδρασης».



Πηγή


Σοκ στη Γαλλία: Ύποπτοι για τρομοκρατία 58 εργαζόμενοι του αεροδρομίου “Σαρλ ντε Γκωλ” στο Παρίσι!



Σοκαρισμένη είναι η Γαλλία, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική στο αεροδρόμιο του Παρισιού “Σαρλ ντε Γκωλ”.
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν οι αρχές αναζητούσαν τον “εγκέφαλο” της πολύνεκρης επίθεσης στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε “χτύπημα” και στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του MEGA, Μαρία Δεναξά, υπάρχουν 58 εργαζόμενοι στο “Σαρλ ντε Γκωλ” που είναι ύποπτοι για τρομοκρατία και βρίσκονται στην κατηγορία “S” της Αντιτρομοκρατικής. Αμέσως τους κατασχέθηκαν οι κάρτες εισόδους στις πίστες του αεροδρομίου.

Παράλληλα, εντοπίστηκε ένα άτομο που εργαζόταν στο catering θυγατρικής εταιρείας της Air France και έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, και επιχειρούσε να προσηλυτίσει εργαζομένους του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον νομάρχη του Saint Denis, θα γίνει έλεγχος σε 86.000 άδειες εργασίας, αρχίζοντας από τα 5.000 άτομα που δουλεύουν στην ασφάλεια του “Σαρλ ντε Γκωλ”.



"Ριζοσπαστικοποιημένοι" τέσσερις από τους δράστες της επίθεσης


Χθες, Πέμπτη, έγινε γνωστό από τις αρχές του Βελγίου ότι τέσσερις από τους άνδρες που διαδραμάτισαν ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις στο Παρίσι –οι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, Μπραχίμ και Σάλαχ Αμπντεσλάμ και Μοχάμεντ Αμπρίνι– περιλαμβάνονται σε έναν κατάλογο 85 "ριζοσπαστικοποιημένων" ατόμων, ο οποίος είχε διαβιβασθεί από τις βελγικές υπηρεσίες Πληροφοριών στον δήμο του Μόλενμπεκ.

"Επιβεβαιώνω ότι περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που είχε διαβιβασθεί τον Ιούνιο 2015 από το Συντονιστικό Όργανο για την Ανάλυση της Απειλής (Ocma) στη δήμαρχο του Μόλενμπεκ (Φρανσουάζ Σεπμάνς) και στον διοικητή της τοπικής αστυνομίας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της κοινοτικής αρχής που δεν κατονομάζεται.

Ο ύποπτος ως οργανωτής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, ο Βελγο-μαροκινός Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, που σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί, βρισκόταν στον κατάλογο με την ένδειξη "ριζοσπαστικοποιημένος, αναχώρησε Συρία".

Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, Γάλλος 31 ετών, κάτοικος Βελγίου, μέλος της ομάδας επίθεσης κατά των εστιατορίων και καφέ, που ανατινάχθηκε, και ο αδελφός του Σάλαχ, 26 ετών, που έφθασε στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις και συνεχίζει να καταζητείται, περιλαμβανόταν επίσης στον κατάλογο με ένδειξη "ριζοσπαστικοποιημένος, ανήκει στο ισλαμιστικό κίνημα", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, 30 ετών, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Σάλαχ Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις και κατά του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, βρισκόταν στον κατάλογο με την ένδειξη "μάλλον έφυγε για τη Συρία και μάλλον επέστρεψε".

Ο κατάλογος καταρτίσθηκε από την Ocam μετά τη διάλυση του τζιχαντιστικού πυρήνα στο Βερβιέ, που είχε σύνδεση με το Μόλενμπεκ "για τη διαμόρφωση μίας συνολικής εικόνας για τον αριθμό των ατόμων" που μπορεί να συνδέονται με τζιχαντιστές που έχουν φύγει για τη Συρία για να πολεμήσουν και είναι πιθανόν να επιστρέψουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



Πηγή : newsit.gr


Η Ιταλία κλείνει τα παράνομα τεμένη



Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να κλείσει τους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων οι οποίοι λειτουργούν παράνομα στο πλαίσιο, όπως είπε, του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Έχουμε στην Ιταλία τέσσερα τεμένη και πάνω από 800 μουσουλμανικούς χώρους λατρείας. Θα κλείσουμε τους χώρους που λειτουργούν μυστικά και παράνομα, όχι για να εμποδίσουμε την άσκηση της θρησκευτικής πίστης, αλλά ώστε η θρησκευτική λατρεία να ασκείται σε τόπους που έχουν άδεια» από τις αρχές, είπε ο Αλφάνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συνόδου στο Λέτσε, στο νότιο τμήμα της χώρας, αφιερωμένης στους κινδύνους της τρομοκρατίας και της επιρροής του «ισλάμ των γκαράζ», όπως αποκαλούνται οι χώροι λατρείας που δεν έχουν άδεια των αρχών, όπου συγκεντρώνονται ορισμένοι από τους 1 εκατ. μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα για να προσεύχονται.

Αυτοί οι χώροι λατρείας αποτελούν ενίοτε επιλογή, αλλά μερικές φορές ανάγκη, καθώς οι άδειες λειτουργίας ενός χώρου λατρείας δεν είναι καθόλου εύκολο να χορηγηθούν, ειδικά λόγω της αντίθεσης πολλών τοπικών εκλεγμένων αξιωματούχων.

«Κανένας τόπος του κόσμου δεν έχει μηδενικό κίνδυνο, όπως δείχνει το δραματικό χρονολόγιο της τρομοκρατίας από το 2001 μέχρι σήμερα. Μόνο η πρόληψη υπάρχει, και ως σήμερα η δουλειά των υπηρεσιών πληροφοριών μας και η προσπάθειά μας για πρόληψη έχει λειτουργήσει», είπε ο Αλφάνο.

Η Ιταλία, και ιδίως η Ρώμη, αναφέρονται συχνά ως στόχοι από τα όργανα προπαγάνδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι για τον κίνδυνο να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στο ιταλικό έδαφος.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr