Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Υπερωρίες 5.764 ευρώ για εργασία σε κομματικά γραφεία έλαβε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ



Ζήτημα ηθικής τάξης αλλά και νομιμότητας θέτει ο Χάρης Θεοχάρης του Ποταμιού και καταγγέλλει «φωτογραφική διάταξη» Κατρούγκαλου

Πρόσθετη αποζημίωση ύψους 5.764 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση έλαβε το 2013 και το 2014 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εργάζεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά είχε αποσπαστεί, όμως, την ίδια περίοδο σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα ανέδειξε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς το υπουργείο Εσωτερικών όπου καταγγέλλει μάλιστα ότι η καταβολή των υπερωριακών αμοιβών βασίστηκε σε διάταξη που νομοθέτησε ο Γ. Κατρούγκαλος. «Η καταβολή της εν λόγω υπερωριακής αποζημίωσης κατέστη δυνατή μετά την τροποποίηση του ν. 3205/03, ο οποίος ρυθμίζει τα σχετικά θέματα με διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης και ερωτά αν η διάταξη καλύπτει και άλλες περιπτώσεις εργαζομένων ή πρόκειται για φωτογραφική διάταξη «που νομοθετείται κατά παραγγελία για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι».

Ο κ. Χάρης ανέφερε μάλιστα ότι η καταβολή του ποσού των 5.764 ευρώ έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρήματα που προορίζονταν για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η υπόθεση εγείρει «σοβαρά ζητήματα τόσο ουσιαστικής νομιμότητας όσο και τήρησης κανόνων ηθικής τάξεως για την Κυβέρνηση που πρέπει να απαντηθούν επαρκώς» κατήγγειλε ο κ. Θεοχάρης.




Πηγή : news247.gr


Και στo Πανεπιστήμιο Mάγων του Χόγκουαρντς, δίδαξε ο Νίκος Κοτζιάς!



Κι άλλες αποδείξεις από την τεράστια ακαδημαϊκή του διαδρομή στα διασημότερα πανεπιστήμια του πλανήτη, δημοσίευσε ο υπουργός Εξωτερικών, θέλοντας να αποστομώσει όσους κακόβουλους την αμφισβήτησαν

Μια φωτογραφία από τις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου του Χόγκουαρντς, εκεί όπου γυρίστηκαν και οι περίφημες ταινίες του Χάρι Πότερ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα o Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την αυθεντικότητα του βιογραφικού του.

Δίπλα του μάλιστα, ποζάρουν και οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους δασκάλους της μαγείας στην ταινία, με τους οποίους ο Νίκος Κοτζιάς, είχε μια στενή συνεργασία, προκειμένου, χάρη στη μεγάλη του διδακτική εμπειρία, να τους διδάξει πώς θα υποδυθούν σωστά τους καθηγητές.

Ως γνωστόν, ο Νίκος Κοτζιάς, μετά την Οξφόρδη, το Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο του Μαρβούργου, πήγε στο Χόγκουαρντς, προκειμένου να διδάξει στους νεαρούς μάγους Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Μαγικές Σχέσεις.

Όταν οι παραγωγοί των ταινιών του Harry Potter, αποφάσισαν να κάνουν τα γυρίσματα της ταινίας στον φυσικό χώρο του Πανεπιστημίου Χόγκουαρντς, ζήτησαν από τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών να μείνει εκεί και να συμβουλεύει τους ηθοποιούς, πράγμα που ο Νίκος Κοτζιάς, έκανε αφιλοκερδώς.

Μάλιστα λέγεται ότι είχε και μια σύντομη ερωτική σχέση με την Έμα Γουότσον, την ηθοποιό που υποδύθηκε την φίλη του Χάρι Πότερ Ερμιόνη στην ταινία. Φήμες λένε ότι η Έμα Γουότσονήταν ιδιαίτερα εριστική με τον Νίκο Κοτζιά αλλά ο έμπειρος καθηγητής-πολιτικός, είδε κάτω από την επιθετική της συμπεριφορά τον απωθημένο έρωτα – στον οποίο τελικά και ενέδωσε.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)



Νίκος Ζαχαριάδης
ΜΟΥΦΑΝΕΤ

protagon.gr


«Ας αφήσουμε επιτέλους τα παιδιά μας, να είναι παιδιά!»





Γράφει ο Στέλιος Παπαβέντσης, παιδίατρος

Θυμάστε καθόλου την ουσία της παιδικότητας;

Τί είναι αυτό που κάνει ένα παιδί παιδί;

Παιδική ηλικία είναι η θύμηση ενός απλωμένου...
κόσμου, τότε που υπήρχαν στιγμές γεμάτες, χωρίς χθες και αύριο, τότε που χανόταν ο χρόνος.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο νου όταν προσπαθώ να θυμηθώ την παιδική ηλικία είναι παιχνίδι χωρίς κανόνες, χωρίς ρολόι, χωρίς εμφανή στόχο και σκοπό, μια μέρα που δεν ξέρεις που θα σε βγάλει, που έχει την γοητεία να κατευθύνεται όπου θέλεις εσύ κάθε στιγμή, βουτηγμένη στον θαυμαστό, αθώο, εγωκεντρικό χωρόχρονο της παιδικότητας.

Το roaming, η ελεύθερη, άσκοπη περιπλάνηση, χωρίς επιβαλλόμενη εξωτερική κατεύθυνση από τους μεγάλους, είναι η ουσία της παιδικότητας, το ζωτικό παιχνίδι των παιδιών κι αυτό που συστηματικά στερούμε από τα παιδιά μας σήμερα.

Μικρά και μεγάλα παιδιά έχουν ανάγκη να πλάθουν εκ νέου τον κόσμο, να τον ανασυνθέτουν με τα υλικά της ψυχής τους, να πειραματίζονται ελεύθερα και να χάνονται μέσα στις δικές τους πρωτοβουλίες και θέλω. Η περιπλάνηση μπορεί να είναι και κινητική, και νοητική. Να αφεθούν σε ένα ασφαλή χώρο, υπό την μακρινή επίβλεψη του γονιού, που πρέπει να επιβλέπει με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις και μόνο για λόγους ασφάλειας του παιδιού, να παρακολουθεί σαν σκιά από μακριά, και να συμμετέχει μόνο εάν το παιδί το ζητά.

Πνίγουμε τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά από την συστηματική επιβολή του στενόμυαλου, «πρακτικού», «εξωτερικού» κόσμου των ενηλίκων. Κόβουμε συστηματικά την φαντασία τους, την ελεύθερή τους έκφραση. Βλέπω γονείς σε παιδικές χαρές να τρέχουν νήπια όποτε θέλουν εκείνοι από την κούνια στην τραμπάλα και στην τσουλήθρα. Με μια καταιγίδα προσταγών και καταναγκαστικών ερωτήσεων. «Κάνε αυτό, κάνε εκείνο, μην κάνεις το άλλο», «θέλεις να κάνεις τσουλήθρα;» «Γιατί δεν θέλεις να κάνεις τσουλήθρα;» «Κοίτα τα άλλα παιδιά κάνουν, εσύ γιατί δεν θέλεις;» και πολλά άλλα.

Βλέπω μεγαλύτερα παιδιά σχολικής ηλικίας να κυκλοφορούν απονευρωμένα, να έχουν χάσει την παιδικότητα, πολυάσχολοι "γιάπηδες" όλη μέρα στα πρέπει του σχολείου, κατόπιν σε εκείνα του σπιτιού, σε αναρίθμητες οργανωμένες δραστηριότητες που τα στέλνουν οι γονείς τους με αναρίθμητους δασκάλους όλων των ειδών που τους μαθαίνουν τα πάντα, για να ξέρουν τα πάντα, και στο τέλος τίποτα. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να μάθει ένα παιδί χωρίς τη δική του αυτενέργεια. Πιο πολυάσχολα και από τους μπαμπάδες τους, διακτινίζονται κάθε μέρα σε φροντιστήρια, πισίνες, τένις, ωδεία, φροντιστήρια, διαβάζουν το βράδυ για την επόμενη μέρα.

Το μαρτύριο δεν τελειώνει τις καθημερινές, που έτσι και αλλιώς τα περισσότερα παιδιά δεν βρίσκουν ούτε μια ώρα ελεύθερου, «άσκοπου» παιχνιδιού. Το Σαββατοκύριακο θέλουμε πάλι να επιβάλλουμε τους κανόνες μας. Τα τρέχουμε και σε άλλες δραστηριότητες, και όταν παίζουμε μαζί τους επιβάλλουμε πάλι τους δικούς μας κανόνες, θα παίξουμε επιτραπέζιο με τους κανόνες των ενηλίκων, μέχρις ότου, όταν λογικά δείξουν ότι βαριούνται, θα τα παρκάρουμε στην τηλεόραση και θα φύγουμε. Μετά απορούμε γιατί τα παιδιά κολλάνε στο ίντερνετ και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια: μήπως γιατί πρόκειται για ελάχιστες ευκαιρίες να ζήσουν λίγο άσκοπα, να κάνουν μια τουλάχιστον νοητική περιπλάνηση;

Πρόσφατα ήμουν σε ένα παιδικό πάρτι με τα παιδιά. Μπουχτισμένα όλη την εβδομάδα να υπακούουν σε κανόνες, έκαναν σαν τρελά για λίγη ώρα μέσα σε ένα χώρο 5 επί 5 σε παιδότοπο. Δεν κράτησε για πολύ, πολύ σύντομα ανέλαβε ένας κλόουν να «οργανώσει» τον χρόνο τους. Άρχισε πάλι μια καταιγίδα εντολών, «καθίστε εδώ», «χέρια ψηλά», «χειροκροτήστε», «έλα εσύ εδώ, φύγε εσύ» και πολλά άλλα. Ένα- ένα έρχονταν στους γονείς τους με έκφραση βαρεμάρας και έλεγαν ότι ήθελαν να φύγουν. Κάποια διαμαρτύρονταν που τους έλεγαν συνέχεια τι να κάνουν. Και όταν τελείωνε ο κλόουν έρχονταν οι κοπέλες του παιδότοπου να τα ρωτάνε «θέλεις να παίξουμε κουνιστές καρέκλες;» «θέλεις να ζωγραφίσουμε;» «τίποτα δεν θέλεις, γιατί;».

Έτσι οι πολυάσχολοι όλη την εβδομάδα "γιάπηδες" έχουν για το ΣΚ οργανωμένα πάρτι με ασφυκτικά οριοθετημένες οδηγίες και εντολές για χέρια ψηλά και χαμηλά, για επιβαλλόμενα χειροκροτήματα λες κι είναι στο κοινό ενός ριάλιτι σόου, κάνε αυτό, κάνε εκείνο, κάνε το άλλο, Χάιλ Χίτλερ. Και μετά απορούμε που δεν έχουμε κουλτούρα ενεργού πολίτη ως μεγάλοι και βρίσκουμε καταφύγιο σε άκρα.

Το τέλος της αθωότητας, ο αργός, καθημερινός θάνατος της παιδικότητας, η πολτοποίηση της ελευθερίας, ο εξοστρακισμός της ανεμελιάς από την ψυχή των παιδιών.

Έστω και λίγες φορές την εβδομάδα, αντισταθείτε στην καταναγκαστική σας επιθυμία να επιβάλλετε πλήρως την ατζέντα στο παιδί σας. Κάντε ένα βήμα πίσω, αφήστε το να δράσει, ακολουθήστε το χωρίς παρεμβάσεις. Αφήστε του χώρο και χρόνο να απλώσει το παιδί πάνω ελεύθερα την ψυχή του και να τη μεγαλώσει. Θυμηθείτε... τί ήταν για εσάς η παιδική ηλικία; Είμαι σίγουρος ότι ήταν ένα απόγευμα καλοκαιριού στην γειτονιά χωρίς αρχή μέση και τέλος, να είστε ελεύθεροι να παρατηρείτε τα σύννεφα για όση ώρα επιθυμείτε και να έρθουν τα χρώματα του βραδιού απλά και όμορφα πριν το καταλάβετε.



Πηγή :  iPaideia.gr


Καταργείται η αμνηστία στους τραπεζίτες για δάνεια



Την άμεση κατάργηση της διάταξης που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει, προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική διάταξη.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος διεμήνυσε ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα διαφθοράς, γνωστοποιώντας ότι ήδη έχουν σταλεί στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα υποθέσεις για λαθρεμπόριο καπνού και οινοπνευματωδών ποτών.

«Η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική. Δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή αλλά και πολλών έγκριτων συναδέλφων, γιατί στο Σύνταγμα ορίζεται ρητά ότι αμνηστία για κοινά εγκλήματα δεν παρέχεται ούτε με νόμο. Η σημερινή κυβέρνηση ούτε τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες ούτε και δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει τη θέληση, και εγώ προσωπικά έχω επιφορτιστεί να δώσω τέλος στην αμνηστία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την πορεία ελέγχουν υποθέσεων διαφθοράς.

Όπως είπε ο κ. Παπαγγέλοπουλος, έχει ήδη συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για να καταργηθεί άμεσα η διάταξη.

Ωστόσο επισήμανε ότι η κατάργηση τη διάταξης από μόνη της δεν επιτρέπει την τιμωρία των υπαιτίων, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική ισχύς και προσέθεσε ότι το υπουργείο μελετά «τον τρόπο κηρύξεως ως αντισυνταγματικής της διάταξης, το οποίο μπορεί να γίνει μόνο από τα αρμόδια δικαστήρια». «Είμαι βέβαιο ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε τα αρμόδια δικαστήρια να διαπιστώσουν την αντισυνταγματικότητα αυτής της διάταξης», προσέθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην είσπραξη των δανείων που έχουν χορηγήσει, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κατηγορηθούν για κακουργηματικό αδίκημα. «Είναι αυτονόητο θέλω να πιστεύω, ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα επιδιώξουν την είσπραξη των δανείων αυτών. Υπάρχει το ενδεχόμενο να διαπράξουν κακουργηματική πράξη αν δεν το επιδιώξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Εμπνευστές αυτής της διάταξης που κατέθεσαν και ψήφισαν είναι οι ίδιοι που όταν ο κ. Πεπόνης άρχισε την σχετική έρευνα για αυτά τα δάνεια, εξουδετέρωσαν και αυτόν και τον κ. Μουζακίτη».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασιδιάρης έκανε λόγο για εγκληματική διάταξη, με την οποία «αμνηστεύονται πολιτικοί παράγοντες που σε διαπλοκή με τους τραπεζίτες οδήγησαν σε σκανδαλώδη θαλασσοδάνεια ληστεύοντας τις ελληνικές τράπεζες». «Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία σας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αρνητική σε ό,τι θετικό κάνετε. Βλέπουμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς υπουργείου», τόνισε ο κ. Κασιδιάρης.

«Να διευκρινίσω ότι ο πρωθυπουργός πιέζει εμένα να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και όχι εγώ εκείνον», αντέτεινε ο κ. Παπαγγγελόπουλος.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι από τις 247 συνολικά υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν λαθρεμπόριο καπνού και οινοπνευματωδών ποτών, τις οποίες έχουν αναλάβει να ελέγξουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχουν ήδη σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα 21 από αυτές, ενώ ετοιμάζονται και άλλες 12 για τις οποίες επίσης θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος. αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος 85 από αυτές τις υποθέσεις, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι υπόλοιπες.

Ακόμα, τόνισε ότι είναι έτοιμα και θα κατατεθούν σύντομα νομοσχέδια που θα αφορούν, «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων, ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των οικονομικών εισαγγελέων και των εισαγγελέων διαφθοράς, χρηματοδότηση κομμάτων, ενοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και προστασία μαρτύρων.

Τέλος ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στη λίστα που έστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών οι αρμόδιες γερμανικές αρχές με ονόματα 10.588 Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

«Αν για τη λίστα Λαγκάρντ χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ξεκινήσουν οι έρευνες, η συγκεκριμένη λίστα που στάλθηκε από τις γερμανικές αρχές παραδίδεται άμεσα στον οικονομικό εισαγγελέα. Ήδη συναντήθηκα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό τον κ. Αλεξιάδη και κανονίσαμε να καταρτίσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διαφθοράς.



Πηγή : Nooz.gr


Στα «χαρακώματα» Ζωή Κωνσταντοπούλου - Υπάλληλοι της Βουλής




Σκληρή απάντηση στην τέως ΠτΒ – την κατηγορούν για ολιγωρία και αμέλεια

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι υπάλληλοι της Βουλής. Μετά την ανανέωση των 43 συμβάσεων των υπαλλήλων που η ίδια επί μήνες είχε αφήσει «στον αέρα», η κυρία Κωνσταντοπούλου εξεμάνη μέσω του Twitter κατά των υπαλλήλων της Βουλής αλλά και του διαδόχου της Ν. Βούτση που αποκατέστησε την εκκρεμότητα αυτή. Υπενθυμίζεται ότι κατά την σχετική διαδικασία εντοπίστηκαν ένας «διπλοθεσίτης» συμβασιούχος υπάλληλος και ένας με πλαστό πτυχίο, ενώ στο προσκήνιο επανήλθε και η υπόθεση των 15 μονίμων υπαλλήλων του Κοινοβουλίου οι οποίοι ελέγχονται για πλαστά πτυχία από την εποχή του Ευ. Μεϊμαράκη, ενώ η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε επί των ημερών της κυρίας Κωνσταντοπούλου, όπως την κατηγορεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής, καταλογίζοντάς της ότι «δεν προχώρησε στη συγκρότηση υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίου ως όφειλε».

Οι αναρτήσεις της τέως ΠτΒ προκάλεσαν την οργή των υπαλλήλων. Σε αυτά ανέφερε με αφορμή την ανανέωση των συμβάσεων ότι: «Θα καταβληθούν μισθοί σε ανθρώπους που δεν εργάσθηκαν στη Βουλή και ηθελημένα υπέσκαψαν τη λειτουργία της: το άκρον άωτον της φαυλότητας». Ενώ σε άλλη ανάρτησή της ανέφερε: «Ο κ. Βούτσης ας μην ισχυρισθεί ότι ΄΄δεν ήξερε΄΄, διότι ο ίδιος επέλεξε να μην ρωτήσει και να ακολουθήσει την πεπατημένη των εξυπηρετήσεων». «Χαίρομαι που δεν νομιμοποίησα αυτό το χρόνιο αίσχος σε βάρος του Δημοσίου. Λυπάμαι που ο νέος Πρόεδρος αποζημιώνει τη φαυλότητα», ανέφερε σε άλλο tweet η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η εκκρεμότητα αυτή επί των ημερών της, είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις με τους συμβασιούχους να καταγγέλλουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της προς τους ίδιους ότι θα τους ανανεώσει τις συμβάσεις, δεν το έπραξε, κρατώντας τους επί μήνες σε «ομηρεία» με αποτέλεσμα να παραμείνουν απλήρωτοι ενώ συνέχισαν να εργάζονται για αυτό τον λόγο και έλαβαν αναδρομικά τις αμοιβές τους, κάτι που εξόργισε, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της, την τέως Πρόεδρο.
Τώρα οι υπάλληλοι της Βουλής περνούν στην «αντεπίθεση» και με ανακοίνωση που εξέδωσαν της καταλογίζουν ότι θα έπρεπε να έχει θέσει σε κίνηση, μέσα σε εύλογο χρόνο, διαδικασίες απόδοσης ευθυνών για όσα προσάπτει στους εργαζομένους. «Τίποτε από αυτά δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας της τ. Προέδρου. Αντίθετα, ο όποιος ΄΄καταγγελτικός΄΄ της λόγος δεν μπορεί να συγκαλύψει το μεγάλο έλλειμμα διοίκησης που βίωσε, κατά το διάστημα της θητείας της, η Βουλή», αναφέρουν, ενώ ενδεικτικά υπενθυμίζουν ότι:
·         «Επί 7 μήνες δεν προχώρησε στη συγκρότηση Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβούλιο των Υπαλλήλων, ως όφειλε».
·         «Αμέλησε να αποστείλει τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους πλαστούς τίτλους σπουδών στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
·         «Απλές, αυτοδίκαιες, μετακινήσεις υπαλλήλων βάλτωναν για μήνες».
·         «Δεν προχώρησε σε ανανέωση της θητείας των προϊσταμένων σε πολλές υπηρεσίες, μολονότι η θητεία τους είχε λήξει εδώ και μήνες».
·         «Απασχολούσε, επί 7 μήνες, προσωπικό στη Βουλή ανασφάλιστο και απλήρωτο, δίχως συμβάσεις, για να τυπώνουν και να εκδίδουν τα χιλιάδες αντίτυπα της προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, για να προετοιμάζουν τις συνεντεύξεις Τύπου της εν λόγω Επιτροπής και τις εκδηλώσεις του Κοινοβουλίου, για να εκδίδουν τα δελτία Τύπου των δραστηριοτήτων της τ. Προέδρου, να φωτοτυπούν αντίγραφα εγγράφων κ.ο.κ.».           
Και σημειώνουν οι υπάλληλοι της Βουλής: «Η τ. Πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά ότι περισσότεροι από εξήντα συνάδελφοι εργάζονται χρόνια στη Βουλή με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου, σε ίδιες ή αντίστοιχες ειδικότητες με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους της Βουλής και ότι, οι περισσότεροι από αυτούς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών της Βουλής». Καθώς και ότι «μολονότι πολλοί από αυτούς εργάζονται έως και 15 συνεχή χρόνια στο Κοινοβούλιο, δεν έχουν εργασιακό καθεστώς αντίστοιχο με τους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και τους μόνιμους συναδέλφους της Βουλής».
«Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η ίδια τόσο σε συναντήσεις της με εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου 2015, όταν και δεσμεύθηκε, έστω και καθυστερημένα, ενώπιόν της, ότι θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της εις βάρος τους αδικίας. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, τίποτα δεν συνέβη», προσθέτουν και καταλήγουν:
«Η σημερινή Διοίκηση της Βουλής αντιμετώπισε αποφασιστικά, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, το πρόβλημα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που προσέφεραν στη Βουλή συνάδελφοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τους προηγούμενους 7 μήνες, και έχει επανειλημμένα εκφράσει τη βούλησή της να προχωρήσει στην κατοχύρωση της πραγματικής φύσης της εργασιακής σχέσης εκείνων των συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής».



Σταυρόπουλος Λάμπρος
tovima.gr


Απίστευτο φιάσκο στην προσπάθεια διορισμού νέων ηγεσιών στις αστικές συγκοινωνίες



Ο Χρ.Σπίρτζης επιχείρησε να διορίσει έξι πρόσωπα σε ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ ενώ ο νόμος προβλέπει «μόνο» τρεις επικεφαλής στους αντίστοιχους οργανισμούς... - Στην κυβέρνηση λειτούργησαν σαν να έχουν άγνοια του νόμου που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου είναι ξεκάθαρο πως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι το ίδιο πρόσωπο...

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο μετατράπηκε η προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών να περάσει από τη Βουλή τους διορισμούς των νέων διοικήσεων στους οργανισμούς συγκοινωνιών της Αθήνας καθώς προσέκρουσε στο σχετικό νόμο που η ίδια πολιτική ηγεσία έχει εγκρίνει.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης επιχείρησε να διορίσει τους έξι νέους επικεφαλής (πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι) των ΣΤΑ.ΣΥ, Ο.ΣΥ και Ο.Α.Σ.Α την στιγμή που νόμος που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες προβλέπει ότι στους συγκεκριμένους οργανισμούς πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Το θέμα έθεσε αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης καταγγέλλοντας την διαρχία. Επικαλέστηκε μάλιστα το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον οποίο γίνεται ξεκάθαρο ότι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι το ίδιο πρόσωπο και επομένως η προσπάθεια του κ. Σπίρτζη να διορίσει έξι πρόσωπα στη διοίκηση των τριών οργανισμών - αντί τριών όπως προβλέπει ο νόμος - δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή. Υπενθύμισε δε στην ηγεσία του υπουργείου ότι η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε εκείνο το νομοσχέδιο υπολόγιζε το κόστος με βάση μισθούς για ένα και όχι δύο στελέχη σε κάθε οργανισμό. Υπό αυτά τα δεδομένα ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης εξηγώντας πως « Αν προχωρήσει η διαδικασία τα διοικητικά συμβούλια που θα προκύψουν είναι παράνομα και ο Υπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη της νομιμότητας.  Κάντε μία διευκρίνιση στο συγκεκριμένο άρθρο και βλέπουμε. Έτσι όπως είναι τώρα η ΝΔ δεν μπορεί να συμμετάσχει.  Η εκτελεστική εξουσία χρησιμοποιεί ένα κορυφαίο όργανο της Βουλής για να περάσει την απόφασή της».

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης παραδέχθηκε τις νομοτεχνικές ατέλειες, τις οποίες όμως επιχείρησε να προσπεράσει παρουσιάζοντας γνωμοδοτικό σημείωμα από δικηγόρο. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε «σολομώντεια» λύση θέτοντας το ξεκάθαρο νομικό πρόβλημα σε ψηφοφορία.  Τελικά, η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής ενέκρινε την αναβολή της διαδικασίας καθώς στις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσχώρησε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο ίδιος μάλιστα προέταξε την οικονομική διάσταση του θέματος λέγοντας ότι σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια για περιστολή δαπανών δεν νοείται να διορίζονται επιπλέον πρόσωπα στις διοικήσεις.



Πηγή : protothema.gr


Ακόμα δεν άρχισε και διακόπηκε η δίκη για την SIEMENS



Παρά το δήθεν κώλυμα που είχε επικαλεστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις 90.000 ευρώ που θα κόστιζε η μετάφραση των εγγράφων της δικογραφίας από τα ελληνικά στα γερμανικά, η δίκη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, ξεκίνησε με καθυστέρηση 10 ετών σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, για να διακοπεί, όμως λόγω έτερου κωλύματος και συγκεκριμένα... χωρητικότητας.

Ναι, σωστά διαβάσατε: η δίκη για το σκάνδαλο-μαμούθ με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου, επειδή κρίθηκε πως η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ορόφου στο Εφετείο Αθηνών ήταν ακατάλληλη και δεν μπορούσε να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, η πλειονότητα συνηγόρων, παρόντων κατηγορουμένων και μαρτύρων ήταν όρθιοι.

Κι εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Δεν γνώριζε το υπουργείο Δικαιοσύνης τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτή τη δίκη; Κι αν τον γνώριζε, γιατί δεν προνόησε, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη μέριμνα για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης; Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο...
Και μέσα σε όλα αυτό, στο δικαστήριο δεν πρόλαβε να προσέλθει η μεταφράστρια της γαλλικής που είχε ζητηθεί νωρίτερα για τον κατηγορούμενο Ζαν-Κλoντ Όσβαλντ.

Λίγο πριν τη διακοπή, ο πρόεδρος της έδρας ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, οι επιχειρηματίες Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Δημήτρης Κοντομηνάς και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Όσο για το εάν θα καθίσουν πολιτικοί στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Ούτε λόγος...

Έλαμψε διά... της απουσίας του ο Χριστοφοράκος

Τη στιγμή, όμως, που οι 64 κατηγορούμενοι ετοιμάζονταν να βρεθούν στο «σκαμνί», ένα πρόσωπο που γνώριζε πολλά για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» λάμπει διά της απουσίας του στη δίκη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος εκπροσωπήθηκε σήμερα από το συνήγορό του, καθώς εξακολουθεί να ζει στο Μόναχο ως φυγόδικος.

Ο Χριστοφοράκος είναι, κατά πολλούς, ο άνθρωπος-κλειδί που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της Siemens κατέχει σημαντικές πληροφορίες για τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος από και προς την Ελλάδα και σίγουρα θα είχε πολλά να πει, αν βεβαίως δεν είχε φροντίσει να εξαφανιστεί από την χώρα με σχεδόν κινηματογραφικό τρόπο.

Μάλιστα, κατόρθωσε να γλιτώσει από τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ενώ παρά τη σύμφωνη γνώμη του Εφετείου του Μονάχου για έκδοσή του στην Ελλάδα, τελικά το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε τα αιτήματα της έκδοσης ως αντισυνταγματικά.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι όλα τα αδικήματα που τον βάρυναν από πλευράς γερμανικής δικαιοσύνης είχαν ήδη παραγραφεί, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βαμβέργης τον Νοέμβριο 2009.

Ο 60χρονος επιχειρηματίας, μάλιστα, κατά την εξέτασή του από Έλληνες βουλευτές (μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής) στις 27 Οκτωβρίου 2010 ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δωροδοκήσει κόμματα και πολιτικούς, καθώς και ότι δεν είχε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Ακόμη και σήμερα παραμένει απορίας άξιον γιατί οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις δεν κίνησαν εκ νέου τις δέουσες διαδικασίες για την κλήτευσή του ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.
Τα «ορφανά» εκατομμύρια και υπόλοιποι «πρωταγωνιστές»

Οι δικαστικές αρχές καλούνται στη δίκη-μαμούθ να ανακαλύψουν και το τι συμβαίνει με ένα ποσό ύψους 55 εκατ. ευρώ, που έχει χαρακτηριστεί ως «αγνώστου αποδέκτη».

Παράλληλα, θα εξεταστεί και η «αμαρτωλή» σύμβαση 8002/97 της Siemens με τον ΟΤΕ, η οποία, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, επέφερε σημαντική ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.
Εξάλλου, στο εδώλιο θα καθίσουν και πρώην στελέχη του ΟΤΕ, τα οποία είχαν εισπράξει συγκεκριμένα ποσά. Στους κατηγορούμενος ξεχωρίζει η περίπτωση του Πρόδρομου Μαυρίδη, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση «μαύρου χρήματος» ύψους 46 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είχε διακινηθεί από τους Γερμανούς διαχειριστές του παράνομου ταμείου, τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ και τον Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.

Κατηγορούμενοι για διακίνηση ποσού πάνω από 20 εκατ. ευρώ είναι και ο Χρήστος Καραβέλας, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να διαφεύγει τη σύλληψη αλλά και ο Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος δικάζεται ήδη για την ίδια υπόθεση στο Εφετείο μαζί με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη.


Πηγή : newsbomb.gr


Στις 12:00 του Σαββάτου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τα κόμματα



Το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η Αναθεώρηση του Συντάγματος τα τρία θέματα της αυριανής σύσκεψης Αντιρρήσεις εξέφρασε ως προς την ατζέντα με επιστολή της η πρόeδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλακιωτάκη, του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, του ΠαΣοΚ κα Γεννηματά, του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με τον Προσφυγικό, εν όψει και της Συνόδου ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία Εθνικού Διαλόγου σχετικά με το Ασφαλιστικό και την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε στους Πολιτικούς Αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο την συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει κατ αρχάς είναι ο συντεταγμένος Εθνικός Διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφ όσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.    

Η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα γίνει αύριο στις 12μμ στο Προεδρικό Μέγαρο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουρός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε κατ' αρχήν με τον προσωρινό πρόεδρο της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη τον οποίο και ενημέρωσε για το χρόνο της σύγκλησης του Συμβουλίου.

Ο κ. Πλακιωτάκης μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Πρωθυπουργό δήλωσε σχετικά: «Σήμερα το πρωί δέχτηκα την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να συμμετάσχω στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με θέμα το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και τη Συνταγματική αναθεώρηση. Ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις, που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό.

»Η Νέα Δημοκρατία, ως σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα, θα ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και εγώ ως Πρόεδρός της, θα παραβρεθώ στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.Η συμμετοχή μου όμως, δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα».

Οι συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων δεν ήταν σε όλες τις περιπτώσεις ευχάριστες.

Η Φώφη Γεννηματά, όπως μεταδίδεται από τη Χαρ. Τρικούπη, αντέδρασε έντονα όταν ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να της ρίξει ευθύνες επειδή αντιδρά στην πρόταση γαι το Ασφαλιστικό που κατέθεσε η κυβέρνηση ενώ το καλοκαίρι είχε ψηφίσει στη Βουλή την εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί εκείνος τη συμφωνία με τους εταίρους.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ, του απάντησε, ότι αν ήθελε πραγματικά διάλογο για το Ασφαλιστικό θα τον είχε προκαλέσει από το καλοκαίρι, ότι το κόμμα της έχει εκδόσει δεκάδες ανακοινώσεις και έχει καταθέσει προτάσεις στις οποίες δεν έλαβε καμία απάντηση.

Επισήμανε επίσης στον Πρωθυπουργό, ότι το Ασφαλιστικό αποτελεί ζήτημα διακυβέρνησης της χώρας και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τον προκάλεσε αν θέλει να συζητηθεί επί της ουσίας το θέμα να το φέρει στη Βουλή.

Λίγη ώρα μετά τη τηλεφωνική της επικοινωνία με τον πρωθυπουργό προσδιόρισε τη στάση που θα κρατήσει με δύο μηνύματα στο twitter.

«Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις», ήταν το πρώτο και «ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το κεκτημένο της συνεννόησης, προχωρώντας σε εκλογές τον Σεπτέμβριο», το δεύτερο.

Σε επιστολή της προς τον ΠτΔ κ. Παυλόπουλο η κ. Γεννηματά αναφέρει:
«Mου ζητήσατε   σήμερα, μετά από αίτημα του   Πρωθυπουργού,   να συμμετάσχω ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία σας με θέματα: α) Ενημέρωση για τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το "προσφυγικό", β) Ασφαλιστικό, γ) Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ως προς την ενημέρωση για το "προσφυγικό", η ανάγκη είναι προφανής, αρκεί βέβαια να είναι πλήρης και να αποδειχτεί από το περιεχόμενό της πως δεν τέθηκε ως θέμα της σύσκεψης για λόγους προσχηματικούς. Επίσης θέλω να επισημάνω  με έμφαση ότι πρέπει να συζητηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και τα άλλα μείζονα  Εθνικά  Θέματα .

Για το Aσφαλιστικό τόνισα στον Πρωθυπουργό, πως είναι μεν πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, αλλά ως προς αυτό, το μόνο κατάλληλο βήμα είναι η Βουλή, είτε στο επίπεδο της συζήτησης μεταξύ των αρχηγών, είτε στην αρμόδια διαρκή επιτροπή, είτε μετά την άσκηση νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Και, οπωσδήποτε, σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέμα κυβερνητικής πολιτικής δεν ενδείκνυται.  Θα ακυρώσει μια χρήσιμη και σταθερή πρακτική πολλών δεκαετιών και μπορεί να θίξει το κύρος σας, ως ρυθμιστή του πολιτεύματος.

Σε κάθε περίπτωση για θεσμικούς λόγους, λόγους ουσίας και αρχής δεν πρόκειται να έχουμε καμία συμμετοχή σε σχετική συζήτηση υπό την Προεδρία σας.  Το πεδίο διαλόγου  και συνεννόησης των Πολιτικών Δυνάμεων ακόμα και για μείζονα θέματα κυβερνητικής πολιτικής όπως το Ασφαλιστικό  είναι το κοινοβούλιο και οι αντίστοιχοι θεσμοί έκφρασης των  Κοινωνικών  Εταίρων.

Για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος  τα περισσότερα κόμματα έχουμε ήδη εκφραστεί θετικά. Υπενθυμίζω ότι και αυτό το ζήτημα είναι μια αποκλειστικά κοινοβουλευτική λειτουργία.

Κύριε Πρόεδρε
Θα προσέλθουμε σε αυτή τη σύσκεψη.  Ήθελα, όμως εκ των προτέρων  με την παρούσα επιστολή να σας ενημερώσω για τις σκέψεις και τις επιφυλάξεις μου».


Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού συνεχίστηκαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος δήλωσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προσέλθει με έντονη επιφυλακτικότητα στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, διαμηνύουν από το Ποτάμι, λίγη ώρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε στον κ. Τσίπρα ότι προσέρχεται στη αυριανή σύσκεψη με επιφυλακτικότητα για ειλικρινή συνεννόηση την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση. «Θα ακούσουμε, θα αποχωρήσουμε και ύστερα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας» επισήμαναν στελέχη του Ποταμιού, ενώ ανέφεραν ότι έθεσε το ζήτημα του εκλογικού νόμου καθώς θεωρεί πολύ σημαντικό το ζήτημα της αλλαγής του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε στον κ. Τσίπρα ότι «παιδεία, δικαιοσύνη και προσφυγικό είναι οι τομείς όπου τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι αρκετά. Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει δείγματα ειλικρινούς διαλόγου καθώς καμία πρόταση του Ποταμιού σ’ αυτούς τους τομείς δεν εισακούστηκε».

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός κάλεσε τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απάντησε αρνητικά για τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γγ του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση διέψευσε πληροφορίες ότι η κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ήταν σε συνεννόηση με τους δανειστές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό.

Γεροβασίλη: Δευτερεύουσας σημασίας οι όποιες αντιδράσεις

«Η ανταπόκριση των Πολιτικών Αρχηγών στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί ένα θετικό γεγονός» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

«Οι όποιες αντιδράσεις και κριτικές, είναι αυτή τη στιγμή απολύτως δευτερεύουσας σημασίας. Το ουσιαστικό είναι ότι, αύριο, η Σύσκεψη θα γίνει. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι Πολιτικοί Αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν» προσθέτει.

Το πολιτικό παρασκήνιο πριν την επίσημη ανακοίνωση της σύγκλησης του Συμβουλίου Αρχηγών

Χθες, Πέμπτη, «μπλέξαν οι γραμμές» ανάμεσα στο Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη σύγκληση του Συμβουλίου. Επειτα από την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει και τις αντιδράσεις που υπήρξαν είτε δημοσίως από βουλευτές της αντιπολίτευσης είτε στο εσωτερικό της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ζήτησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τον Αλέξη Τσίπρα  να διερευνήσει εκείνος τις προθέσεις των αρχηγών των υπόλοιπων κομμάτων, ώστε να μην υποστεί η Προεδρεία το πλήγμα ενδεχόμενης απόρριψης.

Την Πέμπτη δεν εκδηλώθηκε κάποια πρωτοβουλία από την πλευρά του Πρωθυπουργού, ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο,  διευκρινίστηκε ότι τα τηλεφωνήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης θα γίνουν την Παρασκευή το πρωί, αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, όπως και έγινε.

Ολο αυτό το μπλέξιμο προκάλεσε βραχυκύκλωμα στα κομματικά επιτελεία, τα οποία δεν γνώριζαν για πολύ ώρα ούτε το αντικείμενο της σύσκεψης - κάποια στιγμή η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι η σύσκεψη αφορά το Ασφαλιστικό και το Μεταναστευτικό- ούτε αν αυτή θα γίνει υπό τον κ. Τσίπρα ή υπό τον κ. Παυλόπουλο. Επιπλέον, δεν ήταν βέβαιο ούτε αν θα γίνει το Σάββατο. Η συνεχής ανάμιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε πολιτικά ζητήματα, με τελευταίο κρούσμα τη δήλωση του ότι το PSI κατέστρεψε το Ασφαλιστικό, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στα κόμματα και εξ αντικειμένου τον εμποδίζει να ασκήσει ανεμπόδιστα τον συνταγματικό του ρόλο. Τα πάντα, βρίσκονται πλέον στα χέρια του κ. Τσίπρα.  

Το γεγονός ότι χθες η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη παρουσιάσει επισήμως την πρόταση για το ασφαλιστικό, παρότι η αντιπολίτευση έχει θέσει επανειλημμένως σχετικό αίτημα, επιβάρυνε το κλίμα. Το ίδιο και η έγκριση που έσπευσε να πάρει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής που ενίσχυσε την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός καλεί σε προσχηματικό διάλογο.  

Αλλά και για το μεταναστευτικό, το οποίο είναι πράγματι μείζον θέμα, δεν είχε εκδηλωθεί μια συνεκτική πολιτική με αποτέλεσμα να διατυπώνεται σειρά ερωτημάτων για τη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε χώρες της ΕΕ, ειδικά σε όσες έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού τους εξαιτίας του φόβου τρομοκρατικής επίθεσης από τζιχαντιστές.  

Ανέμεναν, λοιπόν, να εκδηλωθεί η πρωτοβουλία Τσίπρα για να οριστικοποιήσουν τη στάση τους. Η ΝΔ που πράγματι θα συμμετάσχει με τον Γιάννη Πλακιωτάκη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δεν θα δεσμευτεί για τίποτα.  

Στο ΠαΣοΚ διαμορφώθηκε η άποψη ότι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητούνται μείζονα εθνικά θέματα και όχι επιμέρους ρυθμίσεις π.χ για το Ασφαλιστικό, το οποίο είναι ζήτημα διακυβέρνησης της χώρας και αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση. «Θα μπορούσαν αν ήθελαν να προκαλέσουν συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ή να καλέσουν σε εθνικό διάλογο. Αν εκτιμά ότι θα χάσει τη δεδηλωμένη στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό ας απευθυνθεί στον ΠτΔ και τα κόμματα με τρόπο ειλικρινή», επισήμανε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Αντιστοίχως από το Ποτάμι έθεσαν ζήτημα εμπιστοσύνης απέναντι στον κ. Τσίπρα. Με ανάρτηση του στο facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε «τα δανεικά τέλος», και διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «χωρίς ψευδαισθήσεις». «Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Οτι έγινε και με το μνημόνιο του (...) Την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δύο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους».

Η Ένωση Κεντρώων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, θα συναινέσει στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά όπως διευκρινίζεται ο Βασίλης Λεβέντης θα επιμείνει στην «ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από τεχνοκράτες. «Αν δεν είναι αυτή η ώρα να παραμερίσουμε εγωισμούς και αλαζονεία, ποια είναι αυτή η ώρα;», θέτουν το ερώτημα.

Την Πέμπτη, από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχετικά με το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών εξεδώθη η  εξής ανακοίνωση:

«Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, γίνεται αποκλειστικά με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό.

Από το πρωί, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου. Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό. »



Χασαπόπουλος Νίκος, Κρουστάλλη Δήμητρα
Πηγή



Χειρότερα τα στοιχεία για την ύφεση



Βαθύτερη είναι τελικά η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά το Γ' τρίμηνο του 2015 σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, αφού τα επικαιροποιημένα στοιχεία δείχνουν ότι στο τρίτο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,1%, έναντι αρχικής εκτίμησης για μείωση 0,4%, σε σχέση με το ίδιο περσινό διάστημα.

Οπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η μείωση κατά 1,1% του ΑΕΠ προήλθε από:

-Τη μείωση των επενδύσεων κατά 27%

-Αναιμική αύξηση της κατανάλωσης κατά 0.,1%. Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,3% και η δημόσια κατά 0,4%.

-Την σημαντική μείωση των εξαγωγών κατά 11,4%

-Την δραστική μείωση των εισαγωγών κατά 19,9%

Η μεγάλη μείωση των εισαγωγών και των εξαγωγών έχει τις ρίζες της στην επιβολή των capital controls και στην τραπεζική αργία του Ιουλίου που περιόρισε τις οικονομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων.

Λαμβάνοντας υπ' όψην τα νέα δεδομένα η ελληνική οικονομία στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου παρέμεινε σταθερή (θετική μεταβολή 0,06%). Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβληματισμό για το κατά πόσο μπορεί να επαληθευτεί η πρόβλεψη του ΥΠΟΙΚ για μηδενική ύφεση στο σύνολο του έτους. Και αυτό διότι στο τελευταίο τρίμηνο του έτους εκτιμάται ότι θα καταγραφεί νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ.

Η μη επιβεβαίωση των στόχων για την ύφεση φέτος ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Πάντως, να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη για μηδενική ύφεση το 2015 έχει συμφωνηθεί και με τους θεσμούς.




Πηγή : kathimerini.gr


Ο σουλτάνος Ερντογάν αμετανόητος απειλεί, ο Πούτιν ούτε να τον δεί!



Ανεβαίνουν εκ νέου οι τόνοι της αντιπαράθεσης, μετά την άρνηση του Ρώσου προέδρου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τύπου SU-24 από τουρκικά F-16 στα συροτουρκικά σύνορα.

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ζήτησε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κλίμα, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του τουρκικού και του ρωσικού Τύπου, ο Πούτιν είπε «νιετ» στον Ερντογάν υποστηρίζοντας πως «δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί».

Υπενθυμίζεται πως ο Πούτιν επανειλημμένως είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα βήμα για να επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τη Ρωσία μετά το περιστατικό της περασμένης Τρίτης.

Όπως τόνισε ο «τσάρος» της Μόσχας, μάλιστα, η Άγκυρα δεν εξέφρασε τη θλίψη της για το περιστατικό μετά το θάνατο ενός εκ των δύο πιλότων, ούτε απολογήθηκε για την ενέργειά της.
Πάντως, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε επιβεβαιώσει το αίτημα του Τούρκου προέδρου για κατ΄ιδίαν επαφή με τον Πούτιν, λέγοντας: «Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Λίγο αργότερα, πηγές της τουρκικής προεδρίας επιβεβαίωσαν την είδηση αναφέροντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος και ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενδέχεται να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι. Βέβαια, οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.


Ερντογάν: Συμβουλεύω τη Μόσχα να μην παίζει με τη φωτιά


Από την άλλη, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την επιθετική του στάση απέναντι στη Μόσχα, έπειτα από το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16 στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τουρκικά δημοσιεύματα ο «σουλτάνος» κάλεσε τη Μόσχα να μην… παίζει με τη φωτιά, έπειτα από τις καταγγελίες του Ρώσου προέδρου, αλλά και του πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι η Άγκυρα προχωρά σε παράνομες συναλλαγές με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Συμβουλεύω τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά», φέρεται να είπε ο Ερντογάν καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τους ισχυρισμούς για επαφές με τους τρομοκράτες.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Πούτιν δήλωσε: «Ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι όποιος έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά της τρομοκρατίας παίζει με τη φωτιά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του».

Εξήγησε, μάλιστα, πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς Άσαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».

Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία: «Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (εννοεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανήλθε στις δηλώσεις του στο ζήτημα της αγοραπωλησίας πετρελαίου, επισημαίνοντας πως η χώρα του «δεν είναι τόσο ανήθικη για να αγοράζει πετρέλαιο από μία τρομοκρατική οργάνωση».

Σχετικά με το μαχητικό τύπου Su-24 δε, είπε ότι η Τουρκία δεν το κατέρριψε σκόπιμα, προσθέτοντας ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία αυτόματη ενέργεια στην παραβίαση των συνόρων ως εφαρμογή των όρων.

Απευθυνόμενος εκ νέου στο Κρεμλίνο, τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να καταθέσει αποδείξεις στους ισχυρισμούς της κατά της Τουρκίας, από τις καταγραφές του ραντάρ και το ηχητικό. «Διαφορετικά θα είναι ένοχοι για άδικες και κραυγαλέες κατηγορίες», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.




Πηγή : protothema.gr


«Τα κτήνη είναι το Θεού η κτηνωδία του ανθρώπου»! Έφηβοι διασκέδασαν βασανίζοντας ένα κουτάβι.



«Τα κτήνη είναι το Θεού η κτηνωδία του ανθρώπου». Το γνωμικό αυτό του Βίκτωρος Ουγκώ έμελλε να επιβεβαιώσουν τέσσερις έφηβοι από το Κεντ της Βρετανίας.

Οι έφηβοι έκλεψαν τον Τσάνκι ( Chunky), ένα κουταβάκι μόλις ενός έτους, από τον ιδιοκτήτη του και τον υπέβαλλαν σε απίστευτα βασανιστήρια προκειμένου να διασκεδάσουν.

Ο Τσάνκι έζησε τη βαρβαρότητα επί ώρες, του έσπασαν το λαιμό, του έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια, αφού τελείωσαν, τον πέταξαν στα σκουπίδια πιστεύοντας πως είχε πεθάνει.

Το κουταβάκι το βρήκε ένας περαστικός την επόμενη ημέρα και το περιέθαλψε. Το γεγονός ότι έζησε είναι θαύμα.

«Ήταν η χειρότερη υπόθεση κακοποίησης ζώου με την οποία έχω ασχοληθεί», δήλωσε η Caroline Doe από την φιλοζωική οργάνωση RSPCA.

Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο και στους τέσσερις εφήβους επιβλήθηκε πρόστιμο και η απαγόρευση να έχουν ζώα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι τρεις από τους νεαρούς, δύο 16χρονοι κι ένα 15χρονος- όταν συνέβη το περιστατικό- παραδέχθηκαν την ενοχή τους.

«Αυτοί οι νεαροί παραδέχθηκαν πως έδωσαν στο σκυλί ναρκωτικά, το κλότσησαν, το γρονθοκόπησαν, του έσπασαν το λαιμό, πριν το πετάξουν στα σκουπίδια. Του έβαλαν φωτιά στο πρόσωπο και τα μάτια ψεκάζοντας το με ένα αεροζόλ αφού πρώτα άναψαν ένα αναπτήρα μπροστά από το στόμιο του δοχείου. Μου προκαλεί ανατριχίλα όλο αυτό, μπορεί να πρόκειται για νέους ανθρώπους οι οποίοι παραδέχθηκαν πως είχαν πάρει ναρκωτικά αλλά η συμπεριφορά τους απέναντι σε αυτό το άτυχο ζώο ήταν βάρβαρη και ασυγχώρητη», είπε η Doe.



«Ο Τσάνκι βρέθηκε με σπασμένο λαιμό και πόδι, με εγκαύματα σε όλο το πρόσωπό του και τα μάτια του. Πρέπει να υπέφερε τρομερά για πολλές ώρες όσο οι αναίσθητοι νεαροί διασκέδαζαν βασανίζοντάς τον» λέει η ίδια και προσθέτει πως ίσως το χειρότερο είναι πως ο Τσάνκι συνέχισε να υποφέρει για μέρες αφότου τα παιδιά τον παράτησαν, θεωρώντας τον νεκρό, σε κάδο απορριμμάτων.

«Είναι θαύμα που επιβίωσε. Ποτέ δεν θα ξεχάσω πόσο τρομοκρατημένος και θλιμμένος έδειχνε όταν τον πρωτοείδα. Τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που παρά την φαρμακευτική αγωγή αλλά και την εξαιρετική φροντίδα που του παρασχέθηκε εξακολουθούσε να υποφέρει για τουλάχιστον έξι ημέρες...Ευτυχώς η υγεία του αποκαταστάθηκε και επέστρεψε τους ιδιοκτήτες τους που τον λατρεύουν» λέει η Doe η οποία ωστόσο εκφράζει την ανησυχία της πως ο Τσάνκι, ύστερα απ΄όλα όσα υπέστη θα είναι πάντα φοβισμένος και νευρικός.


 Το άρθρο αυτό με τίτλος «Teenagers Set Puppy On Fire After Breaking His Neck And Torturing Him In Margate, Kent, RSPCA Says» μεταφράστηκε από την αγγλική έκδοση της Huffington Post.


Κυβέρνηση έτσι, χωρίς πρόγραμμα! Όλα καλά όλα ανθηρά!





Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Υπάρχει τεράστιο κενό στην διακυβέρνηση της χώρας έχουν βαλτώσει τα πάντα και υπολειτουργούν τα πάντα σε όλα τα επίπεδα και κανένα κυβερνητικό μαγαζί δεν λειτουργεί, δεν προσφέρει για το καλό του τόπου τίποτα απολύτως.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει καταλάβει ότι κυβερνάνε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τεράστια τραγικά λάθη και χωρίς ίχνος λογικής λαμβάνουν  μέτρα καθημερινά χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο, απλά τυχοδιωκτικά και ότι μας βγει.

Μου έλεγε ένας φίλος Αμερικάνος  όλοι είναι σίγουροι βλέποντας την κατάντια μας  στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι η χώρα σας μοιάζει να κυβερνάται «έτσι απλά, χωρίς πρόγραμμα», από ανίκανους πολιτικούς, που δεν έχουν κανένα σχέδιο και οδηγούν την χώρα σας και τον λαό της στην απόλυτη καταστροφή απλά για να ζήσουν τον μύθο τους ότι έγινε κυβέρνηση και ο Τσίπρας εκμεταλλευόμενος κυρίως την αυταρχική αντικοινωνική συμπεριφορά που είχε ο προηγούμενος Σαμαράς και είχε προβληματίσει και οργίσει τον ελληνικό λαό.

Φυσικά δεν χρειάζεται να μας το πει ένας ξένος φίλο όπως Markos spenser ότι έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση το διαπιστώνουμε και εμείς ,  φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού τουλάχιστον για το 81% του ελληνικού λαού γιατί το υπόλοιπο 19% (δεν νομίζω να είναι πλέον τόσο υψηλό μετά από 2 μήνες) ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το παραμύθι του 36% να το αναλύουμε καλύτερα πριν το ξεστομίζουμε.

Μόνο από το προφίλ του πρωθυπουργού αυτής της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε, ένα πρώην Κνίτη που έκανε καταλήψεις στα σχολεία του και διαβάζει όποια αριστερή καταστροφική ιδεολογία υπάρχει και βάση αυτής φαίνεται ότι εμπνέεται και έτσι περήφανος καταστρέφει μια χώρα και τον λαό της για να ζήσει απλά τον μύθο του και αυτός.

Πιστός στις αρχές του λαϊκισμού  ξεκίνησε πριν από 10 μήνες με σημαία τα κόκκινα γάντια από τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών μέγας λαοπλάνος και πολιτικός απατεώνας ξεσκίζει σήμερα ότι κοινωνικό υπάρχει και έφτασε στο σημείο να ζητάει την συναίνεση τον υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης για να ξεσκίσει με ευκολία τους έλληνες και την οικονομία της χώρας.
Μία πρόχειρη και καταστροφική κυβέρνηση επιμένει να έχει τα ηνία της χώρας όταν ξέρει και η ίδια ότι δεν μπορεί και δεν είναι ικανή να κυβερνήσει,  δεν μπορεί τώρα. δεν θα μπορέσει στο μέλλον,  γιατί δεν έχει ικανά στελέχη για να τα καταφέρει.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλά επιδίδονται σε ασκήσεις που περιέχουν και… ολίγο λαϊκισμό! Εξαγγέλλουν αποφάσεις με πρόθεση να χαϊδέψουν τους ψηφοφόρους. Πριν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες, αντιλαμβάνονται ότι είναι λάθος και στρέφονται με μεγάλη ταχύτητα στην πραγματοποίηση του επόμενου… λάθους εκθέτοντας την χώρα σε όλο τον κόσμο.

Καμία αριστερή κυβέρνηση δεν είχε στο παρελθόν δεξιόστροφη πολιτική όλες έταζαν στα όρια του οικονομικού λαϊκισμού όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έδιναν υποσχέσεις δεν της τηρούσαν και όλες κατέρρεαν πτωχεύοντας τις χώρες του και προκαλώντας εθνικές αντιδράσεις.

Με πρόχειρες τυχαίες εξαγγελίες που ήθελε να ακούσει και να ανακουφιστεί ο Έλληνας αυτές του σέρβιρε ο λαοπλάνος και έτσι έκλεψαν την ψήφο του, έτσι κατάφεραν να κλέψουν την ψήφο του 19% του ελληνικού λαού γιατί οι υπόλοιποι και η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν έδωσαν ψήφο τους την έδωσαν σε άλλα κόμματα και δυστυχώς οι περισσότεροι ψηφοφόροι  απογοητευμένοι από την προχειρότητα και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί τις τύχες του δεν ψήφισαν καν και αυτό ήταν μέγα λάθος.

Είναι τρομερό να νομίζει ακόμα κάποιος ότι ο Τσίπρας παλεύει για την άνεργη νεολαία και την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Εάν το έκανε αυτό δεν θα ασχολιόταν καθημερινά με το δημόσιο αλλά θα στήριζε τον ιδιωτικό τομέα και θα είχε φορολογικό σχέδιο για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά η μία μετά την άλλη.

Κανένας Έλληνας πολίτης ούτε πιστεύω και το 19% που τον ψήφισε έχει αναθέσει στον Αλέξη Τσίπρα την εντολή να γυρίσει χρόνια πίσω την χώρα.

Αυτή η τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχωράμε ανάλογα και βλέπουμε και χωρίς μια δυνατή αντιπολίτευση επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ανασφάλεια των πολιτών για το τι ξημερώνει αύριο καθώς και των επιχειρηματικών, για επενδυτές δεν μιλάμε φυσικά γιατί δεν υπάρχουν μας αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Κύριε Τσίπρα δεν μπορείς να κυβερνήσεις  το βλέπουμε, αποφάσισε το να πάμε παρακάτω με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μην μας ξεφτιλίζεται και μας καταστρέφεται γιατί δεν νομιμοποιείστε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.




Βόλος: Συνεχίζεται ο εφιάλτης του 7χρονου μαθητή που κακοποιήθηκε στο σχολείο από συμμαθητές του!



Σάλος στην πόλη από τα όσα έγιναν στο σχολείο - Βροχή τα σχόλια των χρηστών του facebook για την υπόθεση...

Στην Εισαγγελία Βόλου πρόκειται να καταφύγει η οικογένεια του 7χρονου μαθητή που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του μέσα στο σχολείο, εν ώρα μαθήματος. Η οικογένεια του μικρού μαθητή, συνοδεία δικηγόρου πρόκειται να αναφέρει το περιστατικό στην Εισαγγελία και να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε βάρος των πραγματικών υπαιτιων του πρωτοφανούς περιστατικού. Ο μικρός πέστρεψε χθες κανονικά στα μαθήματά του στο σχολείο, ωστόσο το παιδί φαίνεται να βασανίζεται από εφιάλτες μετά το περιστατικό και να φοβάται.

Το περιστατικό είχε συμβεί την Τρίτη το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια της μητέρας του, που είχε πάει νωρίτερα από το σχόλασμα στο σχολείο, προκειμένου να παραλάβει το παιδί της. Εκείνη την ώρα, λίγο μετά τη 13:30 το μεσημέρι, η Α’ τάξη του συγκεκριμένου σχολείου, είχε μάθημα γυμναστικής. Η μητέρα προσέγγισε τα κάγκελα του προαυλίου όπου γινόταν το μάθημα. Είδε το παιδί της να ζητάει από τη δασκάλα να πάει τουαλέτα.

Ενώ το παιδί κατευθυνόταν προς τις σχολικές τουαλέτες, η μητέρα παρατήρησε ότι από πίσω ακολούθησαν δύο παιδιά - συμμαθητές του γιου της. Ακολουθώντας τη διαδρομή έξω από τα κάγκελα του σχολείου, σοκαρίστηκε από το θέαμα που αντίκρισε. Είδε το παιδί της πεσμένο στο έδαφος, με τον έναν συμμαθητή του να τον κρατάει κάτω και τον άλλο να τον κλωτσάει στα πόδια και το κεφάλι.

Αμέσως η μητέρα άρχισε να φωνάζει. Κατευθύνθηκε προς την πλευρά της δασκάλας και της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα του σχολείου. Η δασκάλα που πιθανόν δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν στην άλλη άκρη του σχολικού προαυλίου, της απάντησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο, εν ώρα μαθήματος. Η μητέρα δεν πτοήθηκε. Πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου και απομάκρυνε τα παιδιά που χτυπούσαν το γιο της.




Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου -

taxydromos.gr, newsit.gr


Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης μέσα και έξω : Aποβολή της Ελλάδας από τη Σένγκεν και επιστροφή εθνικών συνόρων ζητούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι




Για ελληνική ανικανότητα κάνουν λόγο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στους Financial Times, που αποκαλύπτουν πως εξετάζεται η αποβολή της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν γιατί η Ελλάδα έγινε ο βασικός διάδρομος για τους πρόσφυγες προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα τέσσερα σενάρια για την Σένγκεν και η Ελλάδα
Αν η συνθήκη του Σένγκεν λυγίσει τελικά κάτω από το βάρος της προσφυγικής κρίσης της Ευρώπης και της τρομοκρατικής απειλής, το μεγαλύτερο πείραμα διεύρυνσης των συνόρων στον κόσμο θα τελειώσει πιθανότατα όπως ξεκίνησε: με μια μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πριν από περίπου τρεις δεκαετίες ήταν οι θυμωμένοι οδηγοί φορτηγών που διαδήλωναν στα γαλλο-γερμανικά σύνορα που πίεσαν το Βερολίνο και το Παρίσι να ρίξουν τα εσωτερικά τους σύνορα. Ήταν ένα κρίσιμο βήμα προς την σημερινή ζώνη του Σένγκεν – μια ζώνη 1,7 εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων ελεύθερης μετακίνησης εντός της Ευρώπης.

Σήμερα, η σειρά των κώνων κατά μήκους του γερμανικού αυτοκινητόδρομου A3 στο σημείο που διέρχεται από την Αυστρία, που αναγκάζει τα αυτοκίνητα να περάσουν μπροστά από το άγρυπνο βλέμμα αστυνομικών, δίνει μια εικόνα για το πώς το εγχείρημα των 26 κρατών μπορεί να μαραθεί και να πεθάνει.

Αυτοί οι συνοριακοί έλεγχοι υποτίθεται ότι είναι ad hoc και προσωρινοί. Αλλά έχουν αφήσει την συνθήκη Σένγκεν σε «ημικωματώδη κατάσταση», σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχει κίνδυνος υπερεκτίμησης των επιπτώσεων. Ο βασικός πυλώνας της συνθήκης για ανοιχτούς δρόμους έχει επιτρέψει σε αγαθά και ανθρώπους να μετακινούνται ελεύθερα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του Λουξεμβούργου ζει έξω από το Μεγάλο Δουκάτο. Οι ελευθερίες είναι ένα από τα πιο απτά οφέλη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και το φυσικό λιπαντικό της ενιαίας αγοράς.

Ο Ρόμπερτ Κούπερ, βετεράνος διπλωμάτης στις Βρυξέλλες, πιστεύει ότι αποτελεί «ένα πραγματικό βήμα προς τα μπρος για τον πολιτισμό».

Αυτό που απειλεί τώρα με πισωγύρισμα είναι το κύμα των περίπου 1 εκατομμύριων προσφύγων που πέρασαν την θάλασσα προς την Ευρώπη από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Τα τεράστια νούμερα έχουν παρακινήσει τις εθνικές κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να ανακτήσουν ένα μέρος του ελέγχου για το ποιος μπαίνει στα εδάφη τους.

Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη αποκάλυψη ότι τουλάχιστον τρεις από τους τζιχαντιστές που έλαβαν μέρος στις επιθέσεις στο Παρίσι είχαν τρυπώσει στην Ευρώπη εκμεταλλευόμενοι την κάλυψη από τις ευρύτερες μεταναστευτικές ροές, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των ειδικών για τις αδυναμίες που ανακύπτουν από την συνθήκη του Σένγκεν. Μόλις ένας τρομοκράτης περάσει τα εξωτερικά σύνορα, μπορεί εύκολα να κινηθεί σε όλη την ζώνη.

Ο Ράινερ Μούενζ, ειδικός σε προσφυγικά ζητήματα στην Erste Bank, σημειώνει ότι η συνθήκη του Σένγκεν «σχεδιάστηκε ενώ υπήρχε ακόμα το Σιδηρούν Παραπέτασμα». Τα κουμμουνιστικά καθεστώτα ήταν η αστυνομία των εξωτερικών συνόρων. «Ήταν εύκολο να έχεις μια πολιτική ανοιχτής-πόρτας όταν σχεδόν κανένας δεν έμπαινε μέσα» ανέφερε.

Οι Βρυξέλλες προσπαθούν να στηρίξουν την συνθήκη του Σένγκεν με μια σειρά από πρωτοβουλίες, από ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες μέχρι επαφές με την Τουρκία για να συγκρατήσει τις εισροές. Αλλά τι θα γίνει αν όλα αυτά δεν πιάσουν. Αυτά είναι τα τέσσερα σενάρια.

1. Η αποπομπή της Ελλάδας

Η Ελλάδα είναι η αχίλλειος πτέρνα του Σένγκεν: ο βασικός διάδρομος για τους πρόσφυγες προς την υπόλοιπη Ευρώπη και κατά γενική ομολογία το λιγότερο ικανό κράτος της Ε.Ε. Οποιαδήποτε χώρα θα δυσκολευόταν με την εισροή προσφύγων από την γειτονική Τουρκία που αντιμετωπίζουν τα ανατολικά της νησιά. Αλλά η αποτυχία της να σφραγίσει τα σύνορα της ή να εξετάσει τις αιτήσεις για άσυλο αποτελεί εμπαιγμό της αρχής ότι το κράτος μέλος πρώτης εισόδου πρέπει να έχει την ευθύνη για το μέλλον του πρόσφυγα. Αντίθετα, η Αθήνα έχει την τάση να αφήνει τους πρόσφυγες να συνεχίζουν το ταξίδι τους ώστε να γίνουν το πρόβλημα κάποιου άλλου.

«Αυτή η μετάθεση της ευθύνης είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η συνθήκη του Σένγκεν καταρρέει» δήλωσε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που διαχειρίζεται την κρίση.

Στον κώδικα της συνθήκης του Σένγκεν έχει συμπεριληφθεί και η δυνατότητα για αποβολή μιας χώρας «για συστηματικές ελλείψεις» στην διαχείριση των συνόρων. Εδώ και καιρό γνωστή «ως η ελληνική ρήτρα», ενοχλημένοι ηγέτες της Ε.Ε. εξετάζουν τώρα αν θα την χρησιμοποιήσουν.

Από αρκετές πλευρές η απομάκρυνση της Ελλάδας δεν θα επιφέρει μεγάλες διαφορές. Δεν μοιράζεται χερσαία σύνορα με τις άλλες χώρες του Σένγκεν. Οπότε η αποπομπή της πιθανότατα δεν θα περιορίσει την ροή των μεταναστών. Οι συνθήκες υποδοχής στην χώρα είχαν επίσης θεωρηθεί πολύ φτωχές, με βάση τον νόμο, για να επιστραφούν σε αυτήν πρόσφυγες από άλλα μέρη της Ευρώπης. Ωστόσο ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. θεωρούν ότι η απειλή της αποπομπής μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να πειστεί η Ελλάδα να αλλάξει στάση και να ζητήσει άμεση βοήθεια από την υπηρεσία συνόρων της E.E, την Frontex, κάτι που αρνείται να κάνει.

Ορισμένοι αξιωματούχοι κατηγορούν την «ελληνική ανικανότητα». Αλλοι φοβούνται ότι, όπως και η Ιταλία, δεν θα εφαρμόσει ποτέ κανόνες που θα την κάνουν μια ζώνη απομόνωσης για την υπόλοιπη Ε.Ε.

2. Η αθόρυβη επιστροφή των συνόρων

Φράκτες ορθώνονται κατά μήκος των συνόρων της ζώνης του Σένγκεν. Αυτό για το οποίο είχε διαπομπευτεί πριν από μόλις μερικούς μήνες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίτορ Όρμπαν, αρχίζει να γίνει τώρα η βέλτιστη πρακτική. Η Σλοβενία ξετυλίγει συρματόσχοινα στα σύνορα της με την Κροατία, η Αυστρία κατά μήκος των σλοβενικών συνόρων (εντός της ζώνης Σένγκνεν). Ακολουθούν οι βαλκανικές χώρες εκτός Ε.Ε. στα βόρεια της Ελλάδας.

Τα σύνορα δεν είναι εντελώς κλειστά, αλλά η επιλογή αυτή είναι σε ισχύ για κάποιους. Ακόμα και εντός της συνθήκης του Σένγκεν, η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία και η Αυστρία επιβάλλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς, με την άδεια της Ε.Ε. Οι επιθέσεις στο Παρίσι προσέφεραν ώθηση για περαιτέρω σύσφιξη των κανονισμών. Η Ε.Ε. επιμένει ότι τα μέτρα είναι έκτακτα και προσωρινά. Αλλά όλες οι κυβερνήσεις γνωρίζουν πως θα είναι δύσκολο να αρθούν.

3. Ένα αρχιπέλαγος κέντρων ασύλου

Με τους φράκτες και τα εμπόδια έρχεται και η ανάγκη για διαχείριση των συγκεντρωμένων προσφύγων. Το Πάσσαου στην Γερμανία, το Σπίλφελντ στην Αυστρία, το Σέντιλ στην Σλοβενία, είναι παλιές συνοριακές πόλεις που μπορεί στο τέλος να φιλοξενήσουν «ζώνες διέλευσης» και «κέντρα υποδοχής». Η Ευρώπη θα δει να αναδύεται ένα αρχιπέλαγος κέντρων ασύλου στα σύνορα της.

Ορισμένοι θέλουν τα κέντρα αυτά να βρίσκονται στις χώρες εισόδου – την Ελλάδα και την Ιταλία – ή κατά μήκος του βαλκανικού μονοπατιού προς την Κροατία. Ωστόσο όπου και αν βρίσκονται, για να υποχρεωθούν άνθρωποι να μείνουν θα απαιτηθούν συρματοπλέγματα, αστυνόμευση και πιθανότατα βία, κάτι που θα πληγώσει τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Οι εικόνες θα είναι φρικτές, αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ;» αναρωτήθηκε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Είναι ήδη φρικτές. Ενας Κούρδος στην Μακεδονία, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα χαρακτηρίστηκε οικονομικός μετανάστης, έραψε το στόμα του και ξεκίνησε απεργία πείνας.

Η Βάιρα Βάικ Φραιμπέργκα, πρώην πρόεδρος της Λετονίας και πρόσφυγας στα χρόνια του πολέμου, λέει ότι τέτοια κέντρα μπορεί να είναι αναπόφευκτα. «Μας έβαλαν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων, μαζί με τις ψείρες, τους ψύλλους και τα μυρμήγκια» είπε. «Όταν έχεις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους εκτοπισμένους από το σπίτι τους, πρέπει να τους βάλεις κάπου. Το να είσαι πρόσφυγας είναι σκληρό. Έτσι είναι η πραγματικότητα».

4. Το Σένγκεν εξασθενεί

Αν η Ελλάδα είναι η αχίλλειος πτέρνα του Σένγκεν, η Γερμανία μπορεί να είναι η δύναμη που το κρατάει ενωμένο. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει αποκλείσει την ιδέα «να απομονωθούμε». Επίσης δεν είναι προετοιμασμένη για την χρήση βίας κατά προσφύγων από Γερμανούς φύλακες.

Αλλά η πίεση αυξάνεται. Το αντι-μεταναστευτικό κόμμα Alternative fur Deutschland (Εναλλακτική για την Γερμανία), που κάνει καμπάνια για «κλειστά σύνορα» ώστε να αποφευχθεί «η τρομοκρατία στην Γερμανία» μεγαλώνει. Ακόμα και ο ηγέτης μιας εβραϊκής κοινότητας τάχθηκε αυτήν την εβδομάδα υπέρ των ποσοστώσεων, προειδοποιώντας πως πολλές από τους νεοεισερχόμενους δεν μοιράζονται τις γερμανικές αξίες της ανοχής.

Η εισαγωγή συνοριακών ελέγχων θα είναι απίστευτα ακριβή. Οι αξιωματούχοι δεν έχουν το προσωπικό, τον εξοπλισμό ή την υποδομή. Αν συνέβαινε, το Σένγκεν θα μεταμορφωνόταν σε μικρές ζώνες, όπως η Μπενελούξ ή οι σκανδιναβικές ζώνες ελεύθερης μετακίνησης που προϋπήρχαν του πρότζεκτ. Μια τέτοια διάλυση θα σηματοδοτούσε μια επικίνδυνη συλλογική απώλεια εμπιστοσύνης. «Αν το πνεύμα εγκαταλείψει τις καρδιές μας, θα χάσουμε κάτι παραπάνω από το Σένγκεν» είπε ο κ. Γιούνκερ. «Ένα ενιαίο νόμισμα δεν μπορεί να υπάρξει αν καταρρεύσει το Σένγκεν».



Πηγή


«Αγρίεψε» η Μόσχα - Οικονομικός πόλεμος στην Aγκυρα



Αποφασισμένος να μη δεχθεί νέα πρόκληση ο Πούτιν. Βάζει στο στόχαστρο και τις ΗΠΑ. Η Μόσχα ετοιμάζει οικονομικά μέτρα ως αντίποινα προς την Τουρκία. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε συγγνώμη από τη Ρωσία, υπογραμμίζει ο Ερντογάν.
«Αγρίεψε» η Μόσχα - Οικονομικός πόλεμος στην Aγκυρα

Αποφασισμένος να μη δεχθεί νέα πρόκληση από την τουρκική πλευρά εμφανίζεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έβαλε χθες στο κάδρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είχε προηγηθεί πόλεμος δηλώσεων με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να ζητήσει συγγνώμη από τη Μόσχα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στη συριακή μεθόριο.

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο διακόπτει κάθε οικονομική δραστηριότητα με την Άγκυρα και περνά στην αντεπίθεση, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει ανάγκη από συμμαχίες. Στον αέρα βρίσκονται πλέον τα σχέδια για τον αγωγό Turkish Stream και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε πράξη προδοσίας τη συντριβή του Su-24 στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, «από μία χώρα που η Ρωσία θεωρούσε φίλη της».

Μάλιστα, αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη συμμαχία κατά του ISIS, ωστόσο αυτή η συνεργασία θα τεθεί σε κίνδυνο, σε περίπτωση νέας εχθρικής πράξης. «Συνεχίζουμε με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν. Με καμία συμμαχία και με καμία χώρα», διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν είπε ότι η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε πού και πότε επιχειρούσαν τα αεροσκάφη της Ρωσίας, τη στιγμή που συνέβη η κατάρριψη. «Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιήσουν τις πιθανές επιπτώσεις», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δείχνει -όπως ήταν αναμενόμενο- να βάζει νερό στο κρασί του. Κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τη Μόσχα, κάτι που ζήτησε ο Πούτιν. «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να απολογηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως οι Τούρκοι πιλότοι που κατέρριψαν το αεροσκάφος «έκαναν το καθήκον τους». «Συγγνώμη θα πρέπει να ζητήσουν αυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας. Οι πιλότοι μας έκαναν απλά το καθήκον τους, αντιδρώντας στην παραβίαση των κανόνων», ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατήγγειλε ότι ο Ρώσος ομόλογός του δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα που του έκανε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. «Μετά το περιστατικό, τηλεφώνησα στον Πούτιν, όμως έως αυτή τη στιγμή δεν μου έχει απαντήσει», δήλωσε ο Ερντογάν και σημείωσε πως ενδεχομένως να μην είχε συντριβεί το αεροσκάφος, σε περίπτωση που οι Τούρκοι γνώριζαν ότι είναι ρωσικό.

Στο μεταξύ, μετά από μπαράζ ανακοινώσεων χθες, η Μόσχα φαίνεται αποφασισμένη να διακόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε με επιτακτικό τρόπο στους Ρώσους υπηκόους που βρίσκονται στην Τουρκία να επιστρέψουν στη χώρα, προειδοποιώντας τους για τρομοκρατικούς κινδύνους.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν Τούρκους επιχειρηματίες στην πόλη Κρασνοντάρ και τους επέβαλαν πρόστιμο, κατηγορώντας τους ότι έδωσαν ψευδείς πληροφορίες για τους λόγους του ταξιδιού τους στη Ρωσία.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι διακόπτονται όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία. «Κλείνουν όλα τα κανάλια συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο πόλεμος θα είναι οικονομικός

Στο μεταξύ, «παγώνουν» όπως όλα δείχνουν τα σχέδια για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream αλλά και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ, είναι πολλά τα επενδυτικά προγράμματα που ενδεχομένως και να ακυρωθούν, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που θα επιβληθούν στην Άγκυρα.

Το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας αναμένεται εξάλλου να προετοιμάσει προτάσεις περιορισμού του εφοδιασμού τροφίμων από την Τουρκία, σε συνέχεια της εντολής του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που ζήτησε από την κυβέρνησή του να ετοιμάσει σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα προς την Τουρκία.

Φαμπιούς: Δυνάμεις του Άσαντ κατά του ISIS

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς έκανε για πρώτη φορά λόγο σήμερα για το ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους "υπάρχουν δύο σειρές μέτρων: οι βομβαρδισμοί... και στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος, που δεν μπορούν να είναι οι δικές μας, αλλά που πρέπει να είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αραβικές σουνιτικές δυνάμεις και , γιατί όχι, οι δυνάμεις του καθεστώτος", δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς στο δίκτυο RTL.


Πηγή : euro2day.gr


Γερμανός ο έμπορος που πούλησε στους τρομοκράτες τα όπλα που αιματοκύλησαν το Παρίσι



Οι εισαγγελικές αρχές της Στουτγάρδης επιβεβαίωσαν σήμερα τη σύλληψη 34χρονου άνδρα που θεωρείται ύποπτος για διακίνηση όπλων, αλλά απέφυγαν να σχολιάσουν πληροφορία σύμφωνα με την οποία είναι πιθανόν ο άνδρας να προμήθευσε με τέσσερα όπλα τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ένας άνδρας κρατείται ως ύποπτος για διακίνηση όπλων», δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης στο Reuters, διευκρινίζοντας ότι η σύλληψη έγινε την Τρίτη.

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Bild δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για πώληση τεσσάρων όπλων στους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερα πυροβόλα όπλα - δύο AK-47, κινεζικής κατασκευής, και δύο Zastava M70, γιουγκοσλαβικής κατασκευής- πωλήθηκαν online από έναν άνδρα στις 7 Νοεμβρίου σε αγοραστή «αραβικής καταγωγής».

Τέσσερα email που βρέθηκαν έκτοτε στο smartphone του ύποπτου δείχνουν ότι είχε επαφή με έναν «'Αραβα στο Παρίσι». Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ethnos



ΝΔ: Διχασμένο το κόμμα στο ζήτημα της συναίνεσης



Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ για το εάν θα πρέπει να στηρίξει ή όχι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει έστω και ψήγματα συναίνεσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορούν όλοι για «πολιτικά παίγνια» με τους θεσμούς σε μια περίοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει... κενό εξουσίας.

Η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών επηρεάζει και την προεκλογική εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ και τη στάση των υποψηφίων αρχηγών, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα και ταυτόχρονα ανέδειξε τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις και απόψεις για το θέμα της συναίνεσης και «φώτισε» τις ουσιαστικές πολιτικές προσεγγίσεις για το ζήτημα της συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης αναμένεται να προσέλθει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θεσμικά, αλλά χωρίς να δεσμευτεί για τίποτα. Θα ακούσει, θα επισημάνει τις θέσεις της ΝΔ και θα επιφυλαχθεί για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά με συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά το συμβούλιο των αρχηγών.

Ο κ. Πλακιωτάκης συνάντησε και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, να προσέλθει η ΝΔ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να ακούσει, να τοποθετηθεί, αλλά να μην δεσμευτεί για τίποτα. Εξάλλου στο ζήτημα του ασφαλιστικού, η ΝΔ παρά τις αποκλίνουσες θέσεις που υπάρχουν στο θέμα της συναίνεσης, έχει κοινή θέση και δεν πρόκειται κανένας να ψηφίσει το οποιοδήποτε νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εκλαμβάνεται από τη ΝΔ ως ένδειξη αδυναμίας του ίδιου να διαχειριστεί την κατάσταση.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η πρωθυπουργική πρωτοβουλία προκάλεσε και εσωτερική αναταραχή στη ΝΔ. Ο Μάκης Βορίδης πρότεινε μάλιστα να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας υπέρ του Αντώνη Σαμαρά για να ηγηθεί κυβέρνησης, ενώ ο πρώην υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης έλεγε σε δημοσιογράφους ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αρχηγών.

«Αν υπάρχει χρεία συναίνεσης να παραιτηθείτε, να στηρίξετε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και να συνεχίσουμε από εκεί που το έχουμε αφήσει» είπε ο κ. Βορίδης, σε αντίθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη που θέτει ως βασική προϋπόθεση για την παροχή συναίνεσης από τη ΝΔ προς το ΣΥΡΙΖΑ το να ζητήσει το κυβερνών κόμμα «συγγνώμη» και όχι την αλλαγή πρωθυπουργού. Η κυρία Μπακογιάννη, αν και ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αφήνει ανοικτό έστω και υπό προϋποθέσεις ένα συναινετικό πεδίο.

Ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν οι κκ. Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας για την κίνηση του πρωθυπουργού, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης δεν τοποθετήθηκε, αν και την περασμένη Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλέστηκε το θεσμικό ρόλο ευθύνης της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση και σημείωσε ότι οι ακραίες, λαϊκιστικές αντιδράσεις προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην Ελλάδα.



Αρης Ραβανός

Newsroom ΔΟΛ


Εκτός λειτουργίας το TAXISNET το Σαββατοκύριακο




Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29 Νοεμβρίου) στις κεντρικές υπολογιστικές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, συνεπώς το Taxisnet θα μείνει εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στα portals του Υπουργείου Οικονομικών www.gsis.gr και www.minfin.gr και κατά συνέπεια, δεν θα είναι διαθέσιμες και οι εφαρμογές του Υπουργείου.


"Η Τουρκία είναι η πίσω αυλή των τρομοκρατών"! Οι σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στο φως




Η μεγαλύτερη και σοβαρότερη για την Τουρκία συνέπεια από την κατάρριψη του ρωσικού SU-24, είναι ότι αυτά που αγούγονταν και γράφονταν ως πληροφορίες και φήμες ακούγονται πλέον δημόσια και δυνατά. Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί την τουρκική πολιτική ηγεσία για άμεση συνεργασία με τους τζιχαντιστές! Ακόμη και από τη Δύση ανάλογες απόψεις και προβληματισμοί έχουν αρχίσει να ακούγονται. Η Τουρκία εμφανίζεται πλέον ως μια χώρα που παίζει τουλάχιστον ύποπτο ρόλο σ΄ ότι έχει να κάνει με το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως εύστοχα γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος στην Κύπρο η Τουρκία φαίνεται ότι είναι η “πίσω αυλή των τρομοκρατών”!

Το άρθρο του Αρίστου Μιχαηλίδη είναι διαφωτιστικό :


Από δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ είχαμε μάθει την περασμένη Παρασκευή ότι τις προηγούμενες πέντε μέρες η Ρωσία είχε καταστρέψει 1.000 δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου του ισλαμικού τρομοκράτους. Ρωσικά αεροπλάνα έπληξαν στόχους σε ελεγχόμενα από τους τζιχαντιστές διυλιστήρια πετρελαίου απ΄ όπου γίνεται το λαθρεμπόριο στη μαύρη αγορά. «Καταγράφουμε εδώ και καιρό την κίνηση μεγάλης ποσότητας πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων προς την Τουρκία από περιοχές που ελέγχει το ISIS. Αυτό εξηγεί τη σημαντική χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι τρομοκράτες», είχε πει προχτές ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου. Χτες ο Σεργκέι Λαβρόφ, ήταν ακόμα πιο κατηγορηματικός: «Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού σημειώθηκε λίγο μετά από επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας εναντίον κομβόι μεταφοράς πετρελαίου των τρομοκρατών και εγκαταστάσεων». Αλλά και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Οι τουρκικές ενέργειες συνιστούν ντε φάκτο προστασία του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένων των πληροφοριών που διαθέτουμε για άμεσο οικονομικό συμφέρον ορισμένων Τούρκων αξιωματούχων που σχετίζονται με την προμήθεια πετρελαιοειδών από εργοστάσια που ελέγχονται από το ISIS».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Τουρκία αποτελεί την κύρια πηγή χρηματοδότησης των τρομοκρατών του χαλιφάτου και η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου δεν μπορεί να είναι πιστευτό ότι έγινε επειδή, έστω κι αν είναι αλήθεια, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα, όπως λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι επισήμως. Για 17 δευτερόλεπτα δεν ρισκάρει καμιά χώρα να συγκρουστεί με τη Ρωσία, εκτός κι αν κυβερνάται από ανισόρροπους ψυχοπαθείς. Όμως, το περίεργο είναι που δέχονται αυτή την εξήγηση οι δυτικοί, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, που ενώ βιώνουν την τρομοκρατία μέσα στις πόλεις τους πλέον, εξακολουθούν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τον ρόλο της Άγκυρας.

Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, οι συζητήσεις και οι ανησυχίες περιστρέφονται γύρω από το αν η Ρωσία θα τους κόψει την παροχή φυσικού αερίου. Η Τουρκία προμηθεύεται το 54,7% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία κι αν αποφασίσει να το διακόψει θα βρεθεί ενώπιον μιας τεράστιας κρίσης, καθώς δεν έχει εναλλακτική επιλογή. Μπορεί μια χώρα να ρισκάρει κάτι τέτοιο για 17 δευτερόλεπτα παραβίασης του εναέριου χώρου της; Μόνο αν στοχεύει σε πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα από το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών, αλλά και από την αναδιαμόρφωση του χάρτη στις περιοχές που την ενδιαφέρουν. Αλλά, η σχέση της με το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση. Είναι γνωστό ότι οι τρομοκράτες, που κτυπούν στις ευρωπαϊκές πόλεις φτάνουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Τα γράφουν και οι τουρκικές εφημερίδες. Πρόσφατο παράδειγμα, ο 25χρονος τρομοκράτης Ahmed Almuhammed, που πήρε διαβατήριο και βοήθεια στην Τουρκία, πέρασε στην Ελλάδα και προωθήθηκε στη Γαλλία για τις τρομοκρατικές ενέργειες. Όπως είναι γνωστό και το ότι το καλοκαίρι οι μόνοι, που πρόβαλλαν αντίσταση στους τζιχαντιστές ήταν οι Κούρδοι στο Κομπανί, οι οποίοι όμως ταυτόχρονα δέχονταν ανελέητους βομβαρδισμούς από την Τουρκία. Όλες οι ενέργειες της Τουρκίας, κάτω από οποιανδήποτε δικαιολογία, είναι υπέρ του ISIS.

Η Ρωσία μπορεί να κτυπά τους αντικαθεστωτικούς που πολεμούν τον Άσαντ, αλλά κτυπά και το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό δεν είναι ο κύριος στόχος Αμερικής και Ευρώπης; Η κατάρριψη όμως του ρωσικού αεροπλάνου ήταν σαφώς προσχεδιασμένη πράξη υπέρ των τρομοκρατών. Η Αμερική και η Ευρώπη έχουν τεράστια ευθύνη όταν συνεχίζουν να προσφέρουν γη και ύδωρ στην Άγκυρα, με την αστεία δικαιολογία ότι θέλουν να φύγει ο Άσαντ. Το τίμημα των παιγνίων τους είναι πολύ πιο μεγάλο και το πληρώνουν οι λαοί τους.



Πηγή : onalert.gr


Χαμός στην Τουρκία! Συλλαμβάνουν δημοσιογράφους που αποκάλυψαν σχέσεις με Τζιχαντιστές



Προφυλακίστηκε στις 22.20 το βράδυ ο διευθυντής της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» Τζαν Ντουντάρ και ο επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην 'Αγκυρα Ερντέμ Γκιουλ. Αμφότεροι θα δικαστούν με την κατηγορία της «πρόσβασης σε πληροφορίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, της πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπίας, της δημοσιοποίησης απόρρητων πληροφοριών και της προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης».

Όλα αυτά με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας το Μάιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, τα οποία περιλάμβαναν αποκαλύψεις και στοιχεία σχετικά με τα φορτηγά της υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) τα οποία είχε σταματήσει και ερευνήσει η στρατοχωροφυλακή στις 19 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Έκτοτε η υπόθεση είναι γνωστή στην Τουρκία ως σκάνδαλο μεταφοράς όπλων στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».

Μετά τις έρευνες που είχε κάνει η στρατοχωροφυλακή, στις 23 Ιανουαρίου αρμόδια υπηρεσία της τελευταίας είχε συντάξει έκθεση στην οποία αναφερόταν πως τα φορτηγά περιείχαν εκρηκτική ύλη. Τον περασμένο Μάιο είχαν προφυλακιστεί πέντε στελέχη της στρατοχωροφυλακής που υπέγραφαν την εν λόγω έκθεση, καθώς και ο εισαγγελέας που είχε ζητήσει να γίνει έρευνα στα φορτηγά.

Στις 29 Μαϊου η «Τζουμχουριέτ» είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα φορτηγά. Είχε μάλιστα δώσει συνέχεια στις 11 και 12 Ιουνίου με δημοσιεύματα, αλλά και με βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, το οποίο παρουσιαζόταν ως τεκμήριο της μεταφοράς όπλων και τζιχαντιστών από τη ΜΙΤ, σε στρατόπεδο του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

Σήμερα οι Ντουντάρ και Γκιουλ οδηγήθηκαν στο δικαστήριο το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι. Το δικαστήριο αποφάσισε και οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στις φυλακές Σιλίβρι στην Κωνσταντινούπολη.

Η υπόθεση των φορτηγών συνδέεται άμεσα και έμμεσα, με τις εξελίξεις στη Συρία, σε μια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ρωσοτουρκική ένταση. Η Μόσχα κατηγορεί πλέον ευθέως την 'Αγκυρα για παροχή στήριξης προς το «Ισλαμικό κράτος». Η ακροαματική διαδικασία της δίκης των δύο δημοσιογράφων δεν μπορεί παρά να εξελιχθεί σε θέατρο συνεχώς αναπαραγωγής στοιχείων και ισχυρισμών σχετικά με την πιθανή σύνδεση του «Ισλαμικού Κράτους» με την πολιτική εξουσία στην Τουρκία.

Το όλο θέμα αφορά άμεσα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος και η κυβέρνηση έκαναν λόγο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Τουρκομάνους της Συρίας. Ακολούθησαν όμως οι αποκαλύψεις της Τζουμχουριέτ. Ο δικηγόρος του Ερντογάν ήταν αυτός που στις 2 Ιουνίου είχε καταγγείλει στην εισαγγελία της 'Αγκυρας τον Ντουντάρ, με τη δικαιολογία ότι «δημοσιοποίησε εικόνες και πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».



Πηγή : newsit.gr


Πανούσης: Δεν πίστευα ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει «αυλή» και «στρατό»



Δεν είναι δυνατόν η Αριστερά να χρησιμοποιεί την συναίνεση ως πολιτικό τρικ για να θολώνει τα νερά, είπε ο πρώην υπουργός - Δεν αποκλείω από τα νησιά, όπου κύριο ρόλο έπαιζαν κάτι περίεργες ΜΚΟ, να έχουν περάσει τζιχαντιστές που δεν έχουν απογραφεί, αποκάλυψε

Δεν έδωσα εγώ τους διαλόγους που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεσή μου, τονίζει κατηγορηματικά ο Γιάννης Πανούσης. Ο πρώην υπουργός μάλιστα, δήλωσε σε συνέντευξή του πως οι διάλογοι αυτοί που άκουσε «δεν του θυμίζουν τίποτα», επομένως δεν μπορεί να προέρχονται από τα έγγραφα που αυτός έχει στη διάθεσή του και έχει καταθέσει στην εισαγγελία.

Θεωρώ λογικό επακόλουθο, οι διάλογοι αυτοί να δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να μπορούν στην συνέχεια να τεκμηριώσουν την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον μου, πρόσθεσε ο κύριος Πανούσης μιλώντας στο Βήμα FM. «Παρακολουθώ λίγο την άλλη πλευρά, και με θλίβουν αυτά που συμβαίνουν. Να φοράνε τις γραβάτες και να πηγαίνουν να καταθέτουν μήνυση κατά του Πανούση», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει ένα έγγραφο, εγώ δεν έχω δώσει τίποτα, είναι διαρροή διαλόγων που ούτε κατά διάνοια δεν έχω δώσει, και δεν μου θυμίζουν και τίποτα από όσα έχω», δήλωσε ακόμα.

Ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός «πρέπει να προσέξει λίγο την ενδεχόμενη διάβρωση δημοκρατικών διαδικασιών, όχι μόνο για την υπόθεσή μου» και πρόσθεσε: «Πρώτη φορά ζω μια κυβέρνηση της Αριστεράς και χαίρομαι που υπάρχει, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να έχει αυλή. Ότι έχει κλόουν και τροβαδούρους. Ότι έχει κυρίες της αυλής. Το δικό της στρατό, να το πω έτσι. Αισθάνομαι ότι η βασική αρχή της Αριστεράς που είναι η διαφάνεια και η προσωπική πολιτική ευθύνη και η λογοδοσία δεν τηρούνται, σε σχέση με ένα ιδεατό μοντέλο που είχα στο μυαλό μου».

Αισθάνομαι ότι η βασική αρχή της Αριστεράς που είναι η διαφάνεια, η προσωπική πολιτική ευθύνη δεν τηρούνται, τόνισε. Έχω ζητήσει από τον κύριο Τσίπρα να τον δω, δεν είχα απάντηση, αλλά δεν τον κατηγορώ γι' αυτό, έχει άλλα βάσανα τώρα, είπε ακόμα ο κύριος Πανούσης και επισήμανε: «Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι έτσι, να προσπαθεί να φτιάχνει πολιτικά θολά τρικ».

Το κομμάτι της ηθικής λειτουργίας πρέπει να το ψάξει ακόμα η κυβέρνηση γιατί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν κληρονομείται, επανέλαβε τη θέση του.

Απαντώντας σχετικά με την καταγγελία του ότι όποτε έκανε συλλήψεις «μπαχαλάκηδων» ή ταραχοποιών η αστυνομία ο ίδιος δεχόταν τηλεφωνήματα από μέλη της κυβέρνησης για να τους αφήσει, ο κύριος Πανούσης απάντησε: «Όταν ετέθη το ερώτημα στην Επιτροπή της Βουλής, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε σχετικά "ε καλά, όλοι οι υπουργοί αφήνουν μετά από παρεμβάσεις από πάνω κάποιον που έχουν συλλάβει" και λέω "να το πείτε αυτό στον ελληνικό λαό, ότι αυτούς που συλλάβατε να καταστρέφουν την περιουσία του, τους αφήνετε"». Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις αυτές αφορούσαν κυρίως τις συλλήψεις που έγιναν μετά την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων, τις ημέρες του Ιουλίου, «όταν κατάλαβα ότι "τελειώνουν τα ψωμιά μου"», όπως είπε.

Σχολιάζοντας τις δράσεις του Ρουβίκωνα, δήλωσε ότι η αστυνομία τους συλλαμβάνει αλλά αυτά δεν είναι αδικήματα, ούτε κακουργήματα κι έτσι αυτοί παίρνουν μια δικάσιμο και παίρνουν αναστολή, αναρωτήθηκε όμως «τι θα πει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τώρα, γιατί είπε δεν υπάρχει τρομοκρατία και έσκασε μια βόμβα, τι θα πει σε μια ξένη χώρα, γιατί δεν μπορεί να μπαίνει ο καθένας στο σπίτι ενός πρέσβη».

Απαντώντας επίσης για την Χρυσή Αυγή και τη σχέση της με την αστυνομία, σημείωσε ότι «εδώ έχουμε το φαινόμενο ακροδεξιοί να χτυπούν τον δεξιό Κουμουτσάκο και ακροαριστεροί εμένα, υπάρχει μια σύγχυση» και συνέχισε: «Είναι θέμα και επιχειρησιακό και έρευνας το τι γίνεται με την Χρυσή Αυγή και την Αστυνομία, πείτε μου ποιοι είναι οι θύλακες που μου κατήγγειλαν, μη μου το λέτε γενικά, πείτε μου πού είναι»;

Ο κύριος Πανούσης στάθηκε επίσης στην ασυνεννοησία του πολιτικού συστήματος για την αντιμετώπιση όλου του συστήματος των μπαχαλάκηδων: «Όταν συλλαμβάνεις 12 χρονών κοριτσάκια να πετούν γλάστρες σε αστυνομικούς δηλαδή να γίνουν δολοφόνοι, χωρίς να έχουν συναίσθηση και δεν κάθεται το πολιτικό σύστημα να συζητήσει»...

Αναφορικά με το αν έχουν περάσει τζιχαντιστές από τη χώρα, ο κύριος Πανούσης τόνισε ότι επί των ημερών του, αν συνέβη αυτό, τότε αφορούσε σε πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάθηκε όμως στην κατάσταση που επικρατούσε στα νησιά: «Η αστυνομία δεν έπαιξε ρόλο τόσο στα νησιά, όσο κάτι περίεργες ΜΚΟ, στο πλαίσιο του "ελάτε όλοι" κλπ. Εκεί δεν ξέρω μήπως πέρασαν κάποιοι χωρίς να καταγραφούν... Δεν έχω καταλάβει τι κράτος δικαίου είσαι όταν δεν ξέρεις ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν».

Σχολιάζοντας τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για συναίνεση και τις φήμες για οικουμενική κυβέρνηση, ο κύριος Πανούσης αναρωτήθηκε, «αν δεν μπορείς με δέκα δικούς σου υπουργούς να βρεις άκρη, πώς θα μπορέσεις με μέλη μιας οικουμενικής κυβέρνησης; Χρειάζεται να μπουν κάποιοι που δεν είναι πολιτικοί, ώστε να φτιάξεις μια γραμμή, να μην κοιτάς το πολιτικό κόστος, να μην έχεις να απολογηθείς σε κανέναν ψηφοφόρο και να προχωράς μπροστά, προφανώς με την στήριξη των κομμάτων», ενώ όσον αφορά στο πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως δεν έχει τη δυναμική του Αντρέα Παπανδρέου, θα αμφισβητηθεί και πως «θα πρέπει να πάρει κεφάλια, δεν μπορεί να είναι αρχηγός χωρίς να πάρει κεφάλια».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Πανούσης, στάθηκε στο ρόλο του Φώτη Κουβέλη, τον οποίο χαρακτήρισε «μοιραίο άνθρωπο στη μεταπολίτευση». «Όχι προφανώς γιατί δεν έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η ώρα του, αλλά γιατί είναι προφανές πως παίζουν ρόλο οι ισορροπίες», είπε.



Πηγή : protothema.gr