Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ - Κύκλοι Μεϊμαράκη: "Άσχετος ο Τζιτζικώστας" - Συνομιλία με Σαμαρά - Καραμανλή;




Επίθεση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εξαπέλυσαν στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον "άσχετο"! Διαβάστε το αποκαλυπτικό παρασκήνιο.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, δεν προκύπτουν "ευθύνες" του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επί της διαδικασίας, αλλά της ΚΕΦΕ (και ειδικότερα του κ. Παπαμιμίκου), όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας/ Οι συνεργάτες μάλιστα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον χαρακτήρισαν "άσχετο" με το να ζητάει συνάντηση την ώρα που επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τόνισαν ακόμη πως ευθύνη έχει η εταιρεία, η ΚΕΦΕ, αλλά και ο διευθυντής του κόμματος. Αυτό που ζητάει η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πλήρης εφαρμογή του καταστατικού για τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είναι γνωστό, από το πρωί η εταιρεία δεν έκανε ούτε προσομοιώσεις ούτε τα απαραίτητα stress tests τις προηγούμενες ημέρες.

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρξει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.

Αναφορικά με την εταιρεία που... αποπειράθηκε να διεξάγει εκλογές, αυτή είναι πολύ μικρή και ανέλαβε για πρώτη φορά τέτοιο ρόλο. Όσον αφορά στα χρήματα που έδωσαν οι πρώτοι νεοδημοκράτες που κατέφθασαν στις κάλπες, αυτά θα επιστραφούν κανονικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι να ακυρωθεί η διαδικασία είχαν ψηφίσει συνολικά 2.000 Νεοδημοκράτες, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν συντριπτική επικράτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τους συνεργάτες του να ξεκαθαρίζουν πως "ειναι φανερό ποιοι ήθελαν να αναβληθούν οι εκλογές".



Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
newsit.gr


Η Μόσχα χαρίζει κουτάβι στη Γαλλία για τη Ντιζέλ




H Μόσχα θα χαρίσει ένα κουτάβι ράτσας γερμανικού ποιμενικού στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τον θάνατο μιας αστυνομικής σκυλίτσας, της Ντιζέλ, κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι, την 18η Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κολοκολτσέφ έστειλε χθες, Παρασκευή, επιστολή στον γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ και του πρότεινε να στείλει στη Γαλλία ένα κουτάβι, τον Ντόμπρινια, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό της Ντιζέλ.


Σε αυτήν την επιστολή, που ανήρτησε η Μόσχα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο ρώσος υπουργός γράφει ότι προσφέρει αυτό το σκυλί «ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πολίτες και την αστυνομία της Γαλλίας» για να «αντικαταστήσει την αστυνομική σκυλίτσα Ντιζέλ, που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων με στόχο την εξουδετέρωση των τρομοκρατών».

Το κουτάβι έχει το όνομα ρώσου ιππότη της εποχής του Μεσαίωνα, του Ντόμπρινια Νίκιτς, ενός ήρωα της λαϊκής παράδοσης που ήταν φημισμένος για το σθένος του, την καλοσύνη του και την τόλμη του, προσέθεσε ο Κολοκολτσέφ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα εικόνες και ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το κουτάβι ενώ παίζει με μια μπάλα.


Σήμερα ο μικρός σκύλος έκανε μια εμφάνιση και στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ηλικίας 2 μηνών, το κουτάβι μεγαλώνει σε ένα κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών σκύλων στην περιοχή της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One.

Μετά την ανακοίνωση από την αστυνομία του θανάτου της σκυλίτσας Diesel, το hashtag #JeSuisChien περιλαμβάνεται στις πλέον δημοφιλείς στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Ο Αμπατζόγλου δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των χειρόγραφων ψήφων



Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι σε μερικές κάλπες με πρωτοβουλία τοπικών εφορευτικών επιτροπών είχε ξεκινήσει χειρόγραφη διαδικασία.

Ο κ. Αμπατζόγλου έδωσε στη δημοσιότητα καταμέτρηση των ψήφων μέχρι τη στιγμή που οριστικά αποφασίστηκε αναβολή της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Συγκεκριμένα έδωσε τα εξης τμήματα με τον αντίστοιχο αριθμό ψήφων άνα υποψήφιο:

Λαγκαδάς: Μεϊμαράκης 33, Τζιτζικώστας 15, Γεωργιάδης 7, Μητσοτάκης 2

Ανδραβίδα: Μεϊμαράκης 33, Γεωργιάδης 2

Κύθηρα: Μεϊμαράκης 10, Μητσοτάκης 4, Γεωργιάδης 1, Τζιτζικώστας

Δερβένι: Μεϊμαράκης 9, Τζιτζικώστας 3, Γεωργιάδης 1, Μητσοτάκης 1

Πεντέλη: Μεϊμαράκης 39, Μητσοτάκης 21, Γεωργιάδης 9, Τζιτζικώστας 1

"Η εταιρεία αυτη που διορίστηκε απο κάποιους κυρίους μας έφερε εδώ ώστε να μη γίνουν εκλογές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του", τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.



Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, enikos.gr


Ο κύκλος των χαμένων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα



Το asset Βαρουφάκης, η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Γ. Πανούσης, ο Γ. Σακελλαρίδης, ο Τ. Κορωνάκης. Γιατί φεύγουν από το Μαξίμου οι στενότεροι συνεργάτες του Τσίπρα;

Η πρόσφατη παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα έρχεται να προσθέσει έναν ακόμα πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στο κάδρο με τις φωτογραφίες των πρώην συνεργατών του Πρωθυπουργού που έχουν φύγει ή έχουν απομακρυνθεί από το Μέγαρο Μαξίμου με βελούδινο τρόπο.

Στο ρόστερ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα που αντικαταστάθηκαν μετά από μία περίοδο όπου βρέθηκαν πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό εντάσσονται ο Γιάννης Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάννης Πανούσης, ο Τάσος Κορωνάκης και τέλος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Τελικά τι οδηγεί στο οριστικό διαζύγιο τον Τσίπρα και συνεργάτες του στενούς του επιτελείου ακόμα και προσωπικούς του φίλους;

Η βίαιη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα και η στροφή στον ρεαλισμό που έφερε η συμφωνία με τους δανειστές ή ότι ο Αλέξης Τσίπρας ….βγάζει έναν διαφορετικό εαυτό μετά την ψήφιση του Μνημονίου όπου δεν διστάζει να απομακρύνει και στενούς του φίλους και συνεργάτες από θέσεις κλειδιά προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η συμφωνία με τους δανειστές. Για κάποιους εντός του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν με κλειστά μάτια τον Αλέξη Τσίπρα, οι κινήσεις αυτές δείχνουν πολιτική …ωριμότητα. Για ένα τμήμα της Αριστεράς δείχνει πολιτικό αμοραλισμό και «πάντρεμα» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την εξουσία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει το χάρισμα να διαλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες. Όπως και αν ερμηνευτεί η τακτική του πρωθυπουργού, αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι μέσα σε 10 μήνες τουλάχιστον 6 στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, απομακρύνθηκαν ή αντικαταστάθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Γιάννης Βαρουφάκης:

Το asset για την ελληνική οικονομία που έφυγε ανεπιστρεπτί από την κυβέρνηση. Ήταν ο ροκ στάρ της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα. Με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού ο Γιάνης Βαρουφάκης τάρασσε τα νερά των ευρωπαϊκών πρωτευουσών και έκανε άνω κάτω τα Eurogroup που συμμετείχε. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτήρισε asset για την ελληνική οικονομία. Τον είχε υπερασπιστεί με πάθος στην βουλή όταν το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών κατά την διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές ο Γάννης Βαρουφάκης αντικαταστάθηκε από τον Ευ. Τσακαλώτο και τράβηξε τον δικό του πολιτικό δρόμο, χωρίς αντιπαραθέσεις και δημόσιες συγκρούσεις.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:

Η στενή φίλη του Πρωθυπουργικού ζεύγους που έφτασε στο σημείο να παρομοιάζει τον Τσίπρα με τον …Παπαδόπουλο. Έχει μείνει στην σύγχρονη κοινοβουλευτική ιστορία για τις πολύωρες συνεδριάσεις και τα εμπόδια που δημιουργούσε στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι εκλογές έγιναν για να απομακρυνθεί η Κωνσταντοπούλου από την θέση της και να φύγει ο Λαφαζάνης από το κόμμα.

Διατηρούσε ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς με τον Αλέξη Τσίπρα και την σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα. Όταν παντρεύτηκε μόνο ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρευρεθεί στην γαμήλια τελετή  μαζί με λίγους στενούς φίλους και συγγενείς. Ο σύζυγος της Facebook έδινε τα …ρέστα του για τον Αλέξη Τσίπρα.  Με μπαράζ αναρτήσεων στο λογαριασμό του στο Facebook ο σύζυγος της προέδρου της προέδρου της Βουλής, Απόστολος Μάντης έδειχνε  την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην απόφαση του για δημοψήφισμα.Μάλιστα,  η πρώτη σελίδα του λογαριασμού του στο Facebook έμοιαζε με σελίδα φαν κλαμπ του Αλέξη Τσίπρα. Στις 17 Ιουνίου 2015 – λίγους μόλις μήνες πριν – συνεδρίαζε η Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος παρουσία του Πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να λέει προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας».

Ημέρες αργότερα ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Μαξίμου και της τότε Προέδρου της Βουλής η οποία έφτασε στο σημείο να δηλώνει σε συνεντεύξεις της ότι ο Πρωθυπουργός της θυμίζει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Γιάννης Πανούσης:

Από επιλογή του Τσίπρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - κόκκινο πανί για την κυβέρνηση. Ο γνωστός εγκληματολόγος τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και σε κομματικές δυνάμεις που πρότασσαν τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που η κόντρα του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε φύγει εκτός ελέγχου, και  ο Γ. Πανούσης είχε ανοιχτά μέτωπα με τη Ραχήλ Μακρή, τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλά στελέχη που όπως ο ίδιος τόνισε, τον βλέπουν ως «αρχιμπάτσο», ο Αλέξης Τσίπρας με μία απόφαση μετέφερε  τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ από τον Νίκο Βούτση στον κ. Πανούση, σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό. «Η αστυνομία δεν πρέπει να παρεμβαίνει όταν πέφτουν βόμβες μέσα σε μια διαδήλωση; Τι πρέπει να κάνει, να αφήσει να καούν οι διαδηλωτές;», είχε πει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του υπερασπιζόμενος τον Γ. Πανούση.

Μετά την αντικατάσταση του Γιάννη Πανούσης με τον Νίκο Τόσκα και τις καταγγελίες του πρώην υπουργού ότι απειλείται  ζωή του από τρομοκράτες, έχει ξεκινήσει νέος πόλεμος από την κυβέρνηση που χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό σεναριογράφο.

Γ. Σακελλαρίδης:

Ο φέρελπις πολιτικός που είπε αντίο στο Μαξίμου. Ο Γ. Σακελλαρίδης υπήρξε προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα από τα χρόνια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αθήνα ως υποψήφιος δήμαρχος στην θέση του Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όπου ο Γ. Σακελλαρίδης μπήκε στο Μαξίμου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το δημοψήφισμα και μετά η συμφωνία με τους δανειστές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην ομάδα των 53+ που ανήκει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ένας ακόμα φίλος του Αλέξη Τσίπρα και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο Τάσος Κορωνάκης παραιτείται ξαφνικά από γραμματέας της ΚΕ. Λίγο καιρό αργότερα παραιτείται από βουλευτής και ο Γ. Σακελλαρίδης. Μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού ή το είχε ανακοινώσει ο ίδιος; Τις τελευταίες ημέρες έγινε ένας πόλεμος πληροφοριών στα ΜΜΕ από στελέχη του Μαξίμου και τον Γ. Σακελλαρίδη παρουσιάζοντας την δική τους εκδοχή στην αποχώρηση Σακελλαρίδη. Στο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή του ενώ ο ίδιος ο Σακελλαρίδης μετά τα πρώτα δημοσιεύματα άρχισε να διαρρέει ότι είχε ανακοινώσει στον Πρωθυπουργό ότι θα παραιτηθεί δύο ημέρες πριν.



Πηγή : thetoc.gr


Η ΝΔ να σοβαρευτεί και να εκλέξει γρήγορα νέο αρχηγό



Έντονος προβληματισμός στη ΝΔ μετά το φιάσκο της αναβολής των εκλογών. Πολλοί μιλούν για κίνδυνο διάσπασης, στο τραπέζι και η παραίτηση Μεϊμαράκη.

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στο κόμμα της ΝΔ μετά το φιάσκο με την αναβολή της σημερινής εκλογικής διαδικασίας.

Από το περιβάλλον Καραμανλή σημειώνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις στη ΝΔ στέλνοντας το μήνυμα ότι το κόμμα πρέπει άμεσα να «τρέξει» τη σχετική διαδικασία και να βρει αρχηγό.

Στο παρασκήνιο κινείται και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θέλει την παραίτηση Μεϊμαράκη και μεταβατικό αρχηγό όπου θα αναλάβει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει τις δικές της κινήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα σήμερα θα συναντηθεί με βουλευτές της ΝΔ.

Συνεχίζεται το φιάσκο με τους τέσσερις

Την ίδια ώρα οι τέσσερις υποψήφιοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για την επόμενη ημέρα βάζοντας το κόμμα σε φάση έντονης περιδίνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς γνωρίζει ακόμα εάν θα γίνουν και πότε οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού που αναβλήθηκαν. Ουδείς γνωρίζει ακόμα εάν θα συμμετάσχουν στην κούρσα και οι τέσσερις υποψήφιοι. Ουδείς γνωρίζει εάν θα αλλάξουν οι όροι της διαδικασίας. Ουδείς γνωρίζει πότε και υπό ποιες συνθήκες θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και κυρίως εάν θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι τέσσερις διεκδικητές της εξουσίας για να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησαν την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη ωστόσο το επιτελείο του σημερινού μεταβατικού προέδρου του κόμματος διαμηνύει ότι δεν παραιτείται, ότι το κόμμα έχει και πρόεδρο και καταστατικό και επιρρίπτει ευθύνες στον Α. Παπαμιμίκο για το σημερινό φιάσκο.

Την ίδια στιγμή οι δυο υποψήφιοι, Απ. Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης ζητούν οι εκλογές να γίνουν την προσεχή Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε να οριστεί μεταβατική πρόεδρος η Μαριέττα Γιαννάκου, που είναι θετική, ώστε να διασφαλίσει να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές.Πάντως οι ευθύνες πολλών είναι δεδομένες για το σημερινό φιάσκο της Ν.Δ.

14 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές ζητούν τη σύγκλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Επιστολή στους τέσσερις υποψηφίους της ΝΔ έστειλαν 14 βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές του κόμματος ζητώντας τη σύγκληση της Κ.Ο.
Στην επιστολή αναφέρουν:

«Μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Με εκτίμηση,
Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης, Χρήστος Κέλλας».

Πέρα όμως από τις μεγάλες αδυναμίες της εταιρείας να φανεί συνεπής στις συμβατικές της δεσμεύσεις, αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ως γραμματέας της ΝΔ, τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και βουλευτές, όπως οι Γιάννης Τραγάκης, Βαγγέλης Μπασιάκος, Γιάννης Πλακιωτάκης και Θανάσης Δαβάκης, αλλά και οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά και η κεντρική διοίκηση του κόμματος.

Λίγο πριν την παραίτηση Παπαμιμίκου

Επί της ουσίας βρισκόμαστε και ένα βήμα πριν από την παραίτηση του γραμματέα της ΝΔ, αν και ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί σχετικές φήμες. Ακόμη υπάρχουν και πληροφορίες ότι έως το βράδυ θα υπάρξουν και καταγγελίες, ότι το σύστημα της ΝΔ, δηλ. ο μηχανισμός του κόμματος κατά κύριο λόγο στήριζε τον Βαγγ. Μεϊμαράκη και ένα άλλο τμήμα τον Απ. Τζιτζικώστα.

Το ζητούμενο για πολλούς είναι να μην ενταθεί η σύγκρουση και να πέσουν οι τόνοι και ήδη αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ώστε να γίνει πολιτική διαχείριση και να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Το σίγουρο όμως είναι ότι, η Ν.Δ. μετά το σημερινό Βατερλό, επιδεινώνει η ίδια την δημόσια εικόνα της, αναδεικνύεται θέμα πολιτικής αξιοπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης από την πλευρά των πολιτών για το κατά πόσο μπορεί να αναλάβει εκ νέου εάν χρειαστεί τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όλοι γνωρίζανε ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε από χθες το απόγευμα και κανείς δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια ώστε να υπάρξει πρόνοια για να λειτουργήσει, ενώ τα σήματα είχαν φθάσει. Το κρίσιμο στοιχείο όμως είναι ποιος ευνοείται από την σημερινή αναβολή της διαδικασίας ή ποιος ήθελε να μην γίνει η εκλογική διαδικασία. Και αυτό διότι υπήρχαν πολλές ενδείξεις ότι η συμμετοχή θα ήταν μεγάλη στις προγραμματισμένες εκλογές.

Η απειλή της διάσπασης

Η κρίση είναι παρούσα στη ΝΔ και πολλά ιστορικά στελέχη προκρίνουν ότι το κόμμα είναι προ των πυλών μιας ακόμα διάσπασης με ότι αυτό σημαίνει για την παρουσία της συντηρητικής παράταξης, είτε ενιαίας είτε πολυδιασπασμένης στις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.

Τα μηνύματα που φθάνουν είναι πολύ ανησυχητικά για την πορεία της ΝΔ και ήδη προεξοφλείται πως δεν μπορούν να συμβιώσουν όλοι και όλες στο ίδιο κόμμα το επόμενο διάστημα.


Πηγή : thetoc.gr


Η ιστορία του S.O.S.



Εδώ και περίπου έναν αιώνα, το SOS αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου. Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα
αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας). Στην πραγματικότητα, επιλέχθηκε επειδή ήταν πολύ εύκολο, ακόμη και για τους αμύητους στον κώδικα Μορς, να το χρησιμοποιήσουν ή να το αναγνωρίσουν, έστω και με παρεμβολές. Απαρτίζεται από τρεις συνεχόμενες τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες (...---...) .

Το πρώτο σήμα κινδύνου ήταν το CQD. Προτάθηκε από τον εφευρέτη του ασυρμάτου Γκουλιέλμο Μαρκόνι και υιοθετήθηκε το 1904. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε για πολύ. Στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας, που διοργανώθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1906 στο Βερολίνο, επικράτησε η γερμανική πρόταση για το SOS. Επισήμως, η απόφαση αυτή επικυρώθηκε το 1908. Το σήμα κινδύνου CQD συνέχισε να χρησιμοποιείται για λίγα ακόμη χρόνια, κυρίως από τους Βρετανούς που το είχαν προτείνει πρώτοι.

Η πρώτη μεγάλη διάσωση κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου CQD έγινε το 1909. Μετά τη σύγκρουση των πλοίων Republic και Florida, το Baltic, που έλαβε το μήνυμα, έσπευσε στην περιοχή και περισυνέλεξε τους 1.500 ναυαγούς. Η πιο γνωστή από τις πρώτες χρήσεις του SOS ήταν στη βύθιση του Τιτανικού, οι ασυρματιστές του οποίου το χρησιμοποίησαν σε συνδυασμό με τον παλιό σήμα κινδύνου.



Πηγή : sansimera.gr


Καταγγελίες-σοκ για ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στη Λέσβο



Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν χωρίσει σε «τσιφλίκια» τις βόρειες ακτές της Λέσβου, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε υγειονομικούς φορείς του νησιού και
διενεργούν ιατρικές πράξεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς να λογοδοτούν ή να ελέγχονται από κανέναν.

Τις σοβαρές αυτές καταγγελίες κάνουν εθελοντές γιατροί και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο νησί, οι οποίοι προτίθενται να προσφύγουν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης την ερχόμενη εβδομάδα.

«Βγαίνουν οι άνθρωποι παγωμένοι από τη θάλασσα και αντί να κοιτάξουν να τους περιθάλψουν και να τους ζεστάνουν, η πρώτη τους έγνοια είναι να φωτογραφηθούν μαζί τους για να ανεβάσουν τις φωτογραφίες, να διαφημίσουν τη δράση τους και να πάρουν τα χρήματα» είπε στο «Εθνος» η δραστήρια εθελόντρια διασώστρια Ζωή Λειβαδίτου, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. «Φορούν ακουστικά στο στήθος και κάνουν τους γιατρούς άνθρωποι που δεν έχουν καμία πιστοποίηση και δεν λογοδοτούν σε κανέναν. Είδαμε να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε νεκρό παιδί. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως δεν εννοεί πιστοποιημένες οργανώσεις όπως τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», αλλά συγκεκριμένες, ξένες στην πλειονότητά τους ΜΚΟ, που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και δημιουργούν προβλήματα.

Μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί πήρε και ο κοινοτικός επίτροπος Υγείας Β. Ανδριουκάιτις κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στη Σκάλα Συκαμνιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους υγειονομικών φορέων του νησιού που τον συνόδευαν, μέλη συγκεκριμένων ομάδων εκδήλωσαν τη δυσφορία τους για την παρουσία του κλιμακίου στην περιοχή, ενώ δεν επέτρεψαν την είσοδο σε υποτυπώδες ιατρείο που λειτουργεί εκεί με την αιτιολογία «μόλις έχουμε σφουγγαρίσει».

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να γίνουν οι επαφές εθελοντών με τους επίσημους υγειονομικούς φορείς του νησιού, προκειμένου να γίνει συλλογικά η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Το πρόβλημα
«Είναι αλήθεια πως υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Οταν πρόκειται για διανομή τροφίμων ή ρούχων δεν υπάρχει πρόβλημα. Οταν όμως μιλάμε για ιατρική φροντίδα δημιουργείται ζήτημα» είπε στο «Εθνος» ο εντατικολόγος Παίδων του Νοσοκομείου Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Λέσβο, και πρόσθεσε: «Εγώ βρίσκομαι εδώ με το καρτελάκι μου που γράφει Ιατρικός Σύλλογος Πατρών και την ειδικότητά μου. Αυτοί δεν ξέρει κανείς αν είναι γιατροί, φοιτητές ή τίποτα από τα δύο».

Ο ίδιος μαζί με ομάδα γιατρών από την Αχαΐα προωθούν την αναβάθμιση του υποτυπώδους αγροτικού ιατρείου στη Σκάλα Συκαμνιάς, προκειμένου να παράσχεται εκεί η πρώτη ιατρική φροντίδα, ακόμα και η δυνατότητα διασωλήνωσης όσων πρέπει να μπουν στην εντατική. «Το ασθενοφόρο κάνει δύο ώρες για να φτάσει από εδώ στη Μυτιλήνη και θα πεθαίνουν άνθρωποι στον δρόμο. Πρέπει να γίνεται εδώ η σταθεροποίηση και η διασωλήνωση» είπε.

Διαπίστευση
Τη διαπίστευση όσων ασκούν ιατρικές υπηρεσίες, στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, ζητά από την πλευρά του ο πρόεδρος του φορέα Παναγιώτης Προβέντζας. «Είμαστε ευγνώμονες για τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί στην πρώτη γραμμή και δίνουν χέρι βοήθειας στους πρόσφυγες. Πρέπει όμως να υπάρχει μια διαπίστευση, να μας δείξουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όσοι ασκούν την ιατρική ιδιότητα. Δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν μπορώ εγώ να πάω σε μια ξένη χώρα και να ασκήσω επάγγελμα χωρίς να δώσω λόγο σε κανέναν» ανέφερε στο «Εθνος».

Ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, είπε στον επίτροπο Υγείας της ΕΕ πως απαιτείται ένα κεντρικό όργανο που θα συντονίζει τις δραστηριότητες των επιμέρους ομάδων, ώστε να μην υπάρχουν δυσλειτουργίες. «Βγαίνει μια βάρκα με 50 άτομα σε μια ακτή στη βόρεια Λέσβο και τους στέλνουν όλους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ υπάρχει υγειονομική μονάδα πιο κοντά για τα ελαφρά περιστατικά. Πρέπει κάποιος να συντονίζει, να αξιολογεί και να οργανώνει» υπογράμμισε.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Πηγή : ethnos.gr


«Ψαλίδι» 1,65 δισ. στο Ασφαλιστικό



Περικοπές συντάξεων συνολικού ποσού 493,5 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει για το 2016 η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με όσα έχουν αναγραφεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

Παράλληλα θα φορτωθούν οι αγρότες με 102 εκατ. ευρώ από την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, ενώ η μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ κατά 20% θα φέρει εξοικονόμηση ύψους 223 εκατ. ευρώ στον κρατικό κορβανά, με παράλληλη και ισόποση περικοπή στο εισόδημα σε περίπου 40.000 χαμηλοσυνταξιούχους και άλλη τόση μείωση στους τζίρους της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (αφού είναι βέβαιο ότι τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στην κατανάλωση βασικών βιοτικών αναγκών αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών που εκείνοι σιτίζουν).

Υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Στήριξη της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος» η κυβέρνηση έχει εγγράψει περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα ύψους 1,651 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος.

Βέβαια ένα σημαντικό ποσό, 1,157 δισ. ευρώ, έχει ήδη θεσμοθετηθεί από τον Αύγουστο. Πρόκειται για ρυθμίσεις που βαραίνουν την πλάτη συνταξιούχων και ασφαλισμένων και αφορούν τις εξής διατάξεις:

• Αντικίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση και σταδιακή προσαρμογή ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (εξοικονόμηση 29 εκατ. ευρώ).

• Πάγωμα κατώτατης σύνταξης & διαφορά οργανικού ποσού (μέχρι το 67ο έτος) και κατώτατης σύνταξης (μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους), μέτρα που θα φέρουν εξοικονόμηση 16 εκατ. ευρώ.

• Αύξηση εισφοράς υγείας στις συντάξεις από 4% στο 6% (εξοικονόμηση 532,5 εκατ. ευρώ).

• Επιβολή εισφοράς υγείας 6% στις επικουρικές συντάξεις (εξοικονόμηση 178 εκατ. ευρώ).

• Επίδραση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στα εφάπαξ (εξοικονόμηση 77,9 εκατ. ευρώ).

• Εφαρμογή συντελεστή προσαρμογής στα εφάπαξ (εξοικονόμηση 86,9 εκατ. ευρώ). Ρητώς πάντως έχει αναγραφεί ότι η επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα φέρει εξοικονόμηση 493,5 εκατ. ευρώ.

Πάντως η κρυφή ελπίδα της κυβέρνησης είναι να καταφέρει να μειώσει την εισφοροδιαφυγή από την αδήλωτη και την ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροαποφυγή (δήλωση μικρότερων ποσών ως καταβαλλόμενες αποδοχές των μισθωτών) ώστε να ενισχυθεί η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Οπως αναγράφεται στον προϋπολογισμό, αυτό θα επιτευχθεί με ρυθμίσεις που θα κατατείνουν στην περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, την ισχυροποίηση της ελεγκτικής ικανότητας του ΙΚΑ, τη δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων και ασφαλισμένων όλων των Ταμείων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας των ασφαλιστικών ταμείων με το φορολογικό σύστημα taxis.

Λιγοστεύει το... ελάχιστο

Με όχημα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει ο επονομαζόμενος και Προκρούστης των ασφαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων Γ. Βρούτσης) η κυβέρνηση προχωρά στην ελαχιστοποίηση της κρατικής συμμετοχής στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ των αδυνάτων.

Οπως ρητώς αναγράφεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2016, το οικονομικό επιτελείο θα εξοικονομήσει 870 εκατ. ευρώ από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αφού αυτό είναι το ποσό σε απόλυτους αριθμούς που προκύπτει ως εξοικονόμηση του 0,5% του ΑΕΠ από τις δαπάνες της κοινωνικής πρόνοιας.


του Τζώρτζη Ρούσσου
Πηγή : efsyn.gr.


Πρόταση - σοκ: Αυστριακός της ακροδεξιάς ζητεί νησί-φυλακή τζιχαντιστών στην Ελλάδα ή στην ιταλική Λαμπεντούζα



Την εγκατάσταση κοινών ευρωπαικών στρατοπέδων φυλάκισης τζιχαντιστών σε ένα ελληνικό νησί ή στην ιταλική Λαμπεντούζα, ζητεί ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο αρχηγός του...

αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, το οποίο σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται με ποσοστό πάνω από το 30% και ως πρώτη δύναμη στη χώρα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο κ. Στράχε ζήτησε μια δραστικότερη στάση απέναντι σε ακραίους ισλαμιστές και τζιχαντιστές, ως επακόλουθο των πρόσφατων πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο ίδιος δεν θέλει να συγκρίνει την πρότασή του με το αμφιλεγόμενο αμερικανικό στρατόπεδο κρατουμένων Γκουαντάναμο σε κουβανικό έδαφος, αναφέροντας πως στη βάση της ιδέας του αυτό το νησί-φυλακή θα πρέπει να είναι έδαφος εκτός κρατικής επικράτειας και να βρίσκεται υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ή ίσως να λειτουργεί μάλιστα με καθεστώς αυτοδιοίκησης».



Πηγή : zougla.gr


Παραίτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη ζητεί ο Καμμένος



Από την στιγμή που διάλογοι που υποκλάπησαν από την ΕΥΠ βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, αυτό θα έπρεπε να τον οδηγήσει σε παραίτηση, λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Την παραίτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη ζητεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στον απόηχο των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση.

Η ΕΥΠ «έχει άριστα στελέχη» τονίζει ο κύριος Καμμένος, αλλά επισημαίνει πως με την διοίκηση της υπηρεσίας, και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη, ο ίδιος διαφωνεί: «Διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του», δηλώνει σε συνέντευξή του στην Real News.

«Από εκεί και πέρα», καταλήγει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - και μιλάμε για τον κ. Πανούση - με τον διοικητή της ΕΥΠ».



Πηγή


Νέα Δημοκρατία: Εκλογές σε 2-3 βδομάδες προτείνει ο Μεϊμαράκης



Ο πρόεδρος του κόμματος προτίθεται να συναντηθεί με τους δύο πρώην προέδρους Καραμανλή και Σαμαρά, ενώ αποκλείει το Συνέδριο, καθώς δεν προβλέπεται στο καταστατικό - Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Σε δύο με τρεις εβδομάδες από σήμερα προτείνει η πλευρά Μεϊμαράκη να πραγματοποιηθεί η επανάληψη της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία.

Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεν αναμένεται να εμφανιστεί στη Λεωφόρο Συγγρού τις επόμενες ώρες, αναφέρει ότι το κόμμα έχει Όργανα και Καταστατικό και το περιβάλλον του λέει «όχι» σε συνέδριο. Αυτή τη στιγμή πάντως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας σύντομα, ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Από την πλευρά Μεϊμαράκη, επιρρίπτουν ευθύνες στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενώ υπογραμμίζουν ότι τα μέλη της μπορούν να αναπληρωθούν άμεσα μετά την παραίτησή τους. «Περιμένουμε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα με τον Παπαμιμικο ειδικά. Καθένας που έχει παίξει το ρόλο του να πάρει τις ευθύνες του», αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου και εξηγούν ότι στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Αντρέας Παπαμιμικος τον αναπληρώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτακης.

Όσον αφορά την ευθύνη του σημερινού αποτελέσματος, οι συνεργάτες του κυρίου Μεϊμαράκη είναι ξεκάθαροι: «Τα οργάνωσε όλα η ΚΕΦΕ, αυτό είναι το όργανο που αποφασίζει» τονίζουν και ξεκαθαρίζουν ότι ο πρόεδρος δεν έχει καμία ανάμιξη: «Ο πρόεδρος δεν έχει αρμοδιότητα και όφειλε να απέχει».

Τονίζουν ακόμα ότι υπάρχει δυνατότητα επανάληψης των εκλογών «με μια σοβαρή εταιρεία» και για να γίνει κάτι τέτοιο,  «δεν απαιτούνται πάνω από 2 - 3 εβδομάδες», ενώ για το συνέδριο μεταφέρουν ότι αποκλείεται καθώς δεν περιγράφεται στην καταστατική διαδικασία».

Αναφορικά με τη σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ αναφέρουν ότι ούτως ή άλλως θα γίνει μέχρι την Τετάρτη, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και πως παραμένει ως σενάριο η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας εκ νέου. Σε όλους τους τόνους πάντως οι συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη τονίζουν ότι «η καλύτερη λύση είναι να ακολουθηθεί το καταστατικό. Έστω και αν πρέπει να αλλάξει, όσο υπάρχει πρέπει το σεβόμαστε».

Τέλος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσω των συνεργατών του δηλώνει ότι προτίθεται να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τους πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης.

Αναφορικά με τις ευθύνες που έχει η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία εκλογής οι συνεργάτες του κ. Μειμαράκη αναφέρουν ότι έγινε πρόσκληση σε εταιρείες, υπέβαλλαν προτάσεις, αλλά κάποιες «κόπηκαν», ενώ διευκρινίζουν ότι την σύμβαση έχει υπογράψει ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Τσιμάρας, με την προκαταβολή προς την εταιρεία να είναι περίπου στα 45.000 ευρώ. «Ηρθαν κάποιες προσφορές, αλλά η επιτροπή προμηθειών διάλεξε την φθηνότερη», υπογραμμίζουν και συμπληρώνουν ότι «αν και θέσαμε ζήτημα να δούμε τι εταιρείες είναι, μας απάντησαν "δεν είναι δουλειά σας, δεν είναι αρμοδιότητά σας"».

Όσον αφορά στα 3 ευρώ που κατέβαλαν τα 1.500 με 2.000 άτομα που ψήφισαν, η ΝΔ θα τα επιστρέψει, λένε.

Σχετικά με την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα, για συνάντηση των υποψηφίων, η πλευρά Μειμαράκη τον καλεί να διαλέξει τι θέλει: «Από τη μια θέλει παραίτηση Μεϊμαρακη, από την άλλη συνάντηση» και προσθέτουν ότι «είναι άσχετος, οφείλει να ξέρει τα στοιχειώδη. Ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει να απέχει από κάθε δραστηριότητα της ΚΕΦΕ. Θέλει να διοικήσει ένα κόμμα που δεν ξέρει το καταστατικό του».


Πηγή : protothema.gr


Γαλλία: Σημαντική αύξηση των περιστατικών βίας εναντίον μουσουλμάνων



Τα περιστατικά βίας εναντίον μουσουλμάνων, περιλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον γυναικών, έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλη τη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν δύο οργανώσεις.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ισλαμοφοβίας, μια οργάνωση που συνδέεται με το επίσημο Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης της Γαλλίας, ανέφερε 32 περιστατικά αντι-μουσουλμανικής βίας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Υπό κανονικές συνθήκες καταγράφει 4 με 5 καταγγελίες μουσουλμάνων στη διάρκεια μίας εβδομάδας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Αμπντάλα Ζέκρι.

Η Ένωση κατά της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF), ένας ανεξάρτητος οργανισμός, επεσήμανε ότι κατέγραψε 29 περιστατικά.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο είχε καταγράψει συνολικά 178 περιστατικά τον Ιανουάριο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού σούπερ-μάρκετ.

Στη Γαλλία ζουν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, η μεγαλύτερη κοινότητα στην Ευρώπη, ενώ αποτελούν το 8% του πληθυσμού.

Ο Ζέκρι εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά στο μέλλον διότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου ενθάρρυναν «υπερεθνικιστικές ομάδες, την άκρα δεξιά και ρατσιστές» να βάλουν στο στόχαστρό τους μουσουλμάνους.

«Εκμεταλλεύονται την ατμόσφαιρα για να ξεσπάσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του CCIF Γιάσερ Λουάτι σημείωσε ότι έχει λάβει αμέτρητες καταγγελίες και παράπονα από μουσουλμάνους, καθώς και τηλεφωνήματα με τα οποία του ζητούν τη γνώμη του σχετικά με το αν είναι ασφαλές να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Οι μουσουλμάνοι έχουν γίνει ο εσωτερικός εχθρός», είπε ο Λουάτι, προσθέτοντας ότι η παρουσίαση των περιστατικών από τα μέσα δεν είναι πλήρης.
Για παράδειγμα ένα συμβάν που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφορούσε έναν άνδρα που γρονθοκόπησε μια νεαρή γυναίκα η οποία φορούσε ισλαμική μαντήλα στη Μασσαλία την Τετάρτη και της έσκισε τα ρούχα με χαρτοκόπτη, λέγοντάς της ότι είναι τρομοκράτης.

Αντίθετα δεν έγινε γνωστό το γεγονός ότι σε προάστιο της Λυών την ίδια ημέρα ένας άνδρας έριξε το καροτσάκι του σούπερ-μάρκετ πάνω σε μια άλλη γυναίκα που φορούσε μαντήλα και στη συνέχεια την κλώτσησε.

Επίσης μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι έξι διαδηλωτές αποσπάστηκαν από μια πορεία κατά των μεταναστών στο Ποντιβί της Βρετάνης και ξυλοκόπησαν έναν νεαρό περαστικό με καταγωγή από τη βόρειο Αφρική, πρόσθεσε ο Λουάτι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή το πρωί κατά το οποίο ένας Τούρκος που στεκόταν έξω από ένα εστιατόριο με κεμπάπ στο Καμπρέ της βόρειας Γαλλίας δέχθηκε έναν πυροβολισμό στην πλάτη, ο οποίος προήλθε από ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει τη γαλλική σημαία. Ευτυχώς τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά.

«Αναζητούν σκουρόχρωμους ανθρώπους», τόνισε ο Λουάτι.

Επίσης τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί και τα γκραφίτι εναντίον των μουσουλμάνων.

Στο Εβρέ της νότιας Γαλλία άγνωστοι έγραψαν στο δημαρχείο της πόλης και σε άλλα κτίρια «Θάνατος στους μουσουλμάνους» και «(με μια) βαλίτσα ή (μέσα σε) φέρετρο», μια αναφορά στο πώς θέλουν να δουν τους μουσουλμάνους να φεύγουν από την πόλη τους.

Παράλληλα υπάρχουν αρκετές αναφορές για σβάστικες που εμφανίστηκαν στους εξωτερικούς τοίχους τεμενών στην περιοχή του Παρισιού και στο Πονταρλιέ κοντά στα ελβετικά σύνορα.

Εξάλλου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη Γαλλία έχει οδηγήσει σε αύξηση των παραπόνων για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία, καθώς αστυνομικοί εισβάλλουν σε σπίτια για να τα ερευνήσουν και θέτουν ανθρώπους σε κατ’ οίκον περιορισμό, σημείωσε ο Λουάτι.

Στη Νίκαια υπήρξε καταγγελία ότι η αστυνομία τραυμάτισε ένα μικρό κορίτσι την ώρα που κοιμόταν στο διαμέρισμά όπου διέμενε κατά τη διάρκεια έρευνας.
Μια επιδρομή σε ένα τέμενος σε προάστιο του Παρισιού άφησε το κτίριο γεμάτο τρύπες στο ταβάνι, με τα παράθυρα και τις πόρτες σπασμένες και ιερά βιβλία πεταμένα στο πάτωμα.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Μιανμάρ: 100 σοροί από την κατολίσθηση – Αγνοούνται άλλοι 100 άνθρωποι



Η κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Χπακάντ

Τουλάχιστον 100 πτώματα έχουν ανασυρθεί από την περιοχή όπου σημειώθηκε η φονική κατολίσθηση κοντά σε ένα ορυχείο νεφρίτη στο κρατίδιο Κατσίν στο βόρειο τμήμα της Μιανμάρ, ενώ άλλοι 100 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, δήλωσε σήμερα Κυριακή αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Χπακάντ. Η εφημερίδα Global New Light of Myanmar έγραψε ότι πολλοί από τους μεταλλωρύχους κοιμόντουσαν σε πρόχειρα καταλύματα όταν καταπλακώθηκαν από όγκους χώματος και λάσπης.

Ένας αξιωματούχος της Πυροσβεστικής της κωμόπολης Χπακάντ είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι 99 σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής και θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.


«Είμαστε βέβαιοι ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται» τόνισε ο ίδιος.

Ο αξιωματούχους, που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσέθεσε ότι η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα, δίπλα στο ορυχείο το οποίο ελέγχει η εταιρεία Triple One Jade Mining.




Πηγή: skai.gr


Νέα Δημοκρατία: Βουλευτές ζητούν λύση από ΚΟ, Πολιτική Επιτροπή ή και συνέδριο



Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και η αλλαγή του τρόπου εκλογής, καθώς στελέχη εξ αρχής διαφωνούσαν με την ανοιχτή διαδικασία, ωστόσο άλλα στελέχη και υποψήφιοι θα επιμείνουν στην τήρηση του καταστατικού

Φόβοι για την ενότητα και την αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας επικρατούν στο γαλάζιο στρατόπεδο μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα διαδικασίας ανοιχτής εκλογής προέδρου.

Oργισμένες δηλώσεις από στελέχη επιρρίπτουν ευθύνες στα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και στους υποψήφιους.

Βουλευτές ζητούν σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικης επιτροπης, ενώ ορισμένοι θέτουν και ζήτημα αλλαγής του τρόπου εκλογής ή και λύσης από ένα συνέδριο.
Ωστόσο άλλα στελέχη και υποψήφιοι θα επιμείνουν στην τήρηση του καταστατικού, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος η Μαριέττα Γιαννάκου, πρόταση στην οποια η πρώην υπουργός είναι ανοιχτή, εφόσον δεν έχουν αντίρρηση οι υπόλοποι υποψήφιοι, όπως είπε στο News247.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν φταίει αυτή καθεαυτή η διαδικασία, αλλά τα πρόσωπα που ανέλαβαν να την εφαρμόσουν, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΚΕΦΕ και τον πρόεδρο αυτής Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά και στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη (ο οποιος εν τω μεταξύ αναχώρησε απο την Κρήτη για Αθήνα χωρίς δηλώσεις). Τον κ.Μεϊμαράκη φωτογράφισε άλλωστε προτείνοντας την κ.Γιαννάκου ως μεταβατική πρόεδρο και ο κ.Μητσοτάκης.

Σημειωτέον πάντως ότι το ποιοι μετέχουν στην ΚΕΦΕ, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας της, προβλέπονται από το καταστατικό του 2013, με το οποιο θεσμοθετήθηκε η ανοιχτή εκλογή που κατά παράβαση του καταστατικού είχε συμφωνηθεί και εφαρμοστεί πρώτη φορά το 2009.
Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε επίσης συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων.

Εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει οι δηλώσεις βουλευτών μέσω twitter. Ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να συγκληθεί αύριο κιόλας, η ΚΟ της ΝΔ για να αποφασιστεί η ημερομηνία και η εταιρία που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε: “Επειδή ακούγονται διαφορά ευφάνταστα και ευτράπελα, η λύση είναι μόνον: Αναβολή εκλογής - Παραίτηση Γραμματέα - Συνέδριο Κόμματος.”
Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε: "Φιάσκο από τα λίγα. Δύο μήνες ίντριγκα,μικρότητες,ανικανότητα και πολιτική ουσία πουθενά. Επιβάλλονται παραιτήσεις τώρα και λύση από Κοινοβουλευτική Ομάδα και Πολιτική Επιτροπή"

Ο Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε στο facebook: “Ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Β.Μειμαράκης να συγκαλεσει αμεσα και διαδοχικα όλα τα όργανα του κόμματος και φυσικα ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Αμεση παραίτηση γραμματέα κόμματος κι εκλογή νέου όπως πρπβλέπεται. Παραίτηση ΚΕΦΕ. Την ευθύνη της εκλογής με οποιαδήποτε κι αν ειναι η διαδικασία να αναλάβει επιτροπή έμςπιρων στελεχών με.πρόεδρο τον Δημητρη Σιούφα”.

Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο στελέχη έθεταν το ερώτημα εάν η μεγάλη συμμετοχή που διαφαίνετο από νωρίς το πρωί ευνοούσε κάποιον υποψήφιο, δείχνοντας έτσι πως η σκιά της καχυποψίας έχει απλωθεί βαριά πάνω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βγαίνει βαριά λαβωμένο από το σημερινό φιάσκο.



Πηγή : news247.gr


Μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΝΔ απόλυτη γελοιοποίηση




Κώστας Βουκελάτος

Το κόστος της σημερινής  γελοιοποίησης το πληρώνει όλη η Νέα Δημοκρατία και όσοι σήμερα πήγαν να ψηφίσουν για τον επόμενο αρχηγό του κόμματός δεν πρόκειται να το ξανακάνουν όποτε και εάν συνεχιστεί η διαδικασία εκλογής

Όπως και να έχει, ο δρόμος πλέον για τη ΝΔ από εδώ και πέρα θα είναι δύσβατος και δύσκολος γιατί από το 2009 και μετά στο κόμμα έχει φωλιάσει η παρακμή και έχουν αναλάβει τις τύχες του κόμματος στελέχη που δεν είχαν και δεν έχουν την ικανότητα να τρέξουν αυτή την μεγάλη παράταξη.

Η Νέα Δημοκρατία τώρα θα πρέπει να υπερβεί το γεγονός ότι γελοιοποιήθηκε για τα καλά μπροστά στα μάτια των ψηφοφόρων του.

Το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία από εδώ και πέρα είναι άγνωστο και το κακό είναι ότι η Ελλάδα και οι  Έλληνες που έχουν μείνει σήμερα άφωνη για την κατάντια βλέπουν ότι για τους υποψηφίους και την Νέα Δημοκρατία είναι σε δεύτερη μοίρα και αυτό θα κοστίσει πολύ ακριβά στην αξιωματική αντιπολίτευση που μετά τις τελευταίες εκλογές δεν υπάρχει και δεν αντιπολιτεύεται.




Η αθλιότητα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο



Το άγριο ξύλο στη Λεωφόρο







Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ



Η ανακοίνωση αναβολής των εκλογών από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ):

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.» ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ>

Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ και νωρίς το πρωί της Κυριακής κατέρρευσε το On line σύστημα ψηφοφορίας. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος. Χθες, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε. Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.

O  εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε μπροστά στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ότι «ευθύνες υπάρχουν σε όσους έχουν ρόλο στην διαδικασία» και άφησε να εννοηθεί όπως είναι φυσικό και επόμενο ότι η ευθύνη για το φιάσκο της εσωκομματικής εκλογής είναι στον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

«Ο γραμματέας του κόμματος ήταν πρόεδρος της ΚΕΦΕ, ο κ. Μεϊμαράκης από την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία όλη η αρμοδιότητα πέρασε στην ΚΕΦΕ», είπε ο κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος έκανε έκκληση για ψυχραιμία, τόνισε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για σπέκουλα από τους υποψηφίους προέδρους» και πρόσθεσε:
«Ο καθένας έχει τις δικές του σκοπιμότητες, τα επόμενα βήμα είναι τα εξής: το κόμμα συντεταγμένα, με το ισχύον καταστατικό που δεν μας αρέσει αλλά το τηρούμε, θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα, θα συνεδριάσουν τα όργανα».

Τζιτζικώστας : 

Έκανε πριν από λίγο δηλώσεις σε ένα κλίμα με γηπεδικά συνθήματα από νεολαίους οι οποίοι η δεν είχαν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης η απλά ήταν συγκεντρωμένοι στην φιέστα που ήταν έτοιμοι να κάνουν.

«Ζητώ την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία. Παράλληλα ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ καθώς και συνάντηση και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων σήμερα το απόγευμα στις επτά στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τους νεοδημοκράτες που στήθηκαν σήμερα στις κάλπες. Θέλω να τους πω πως η μεγάλη αλλαγή στην ΝΔ θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την άλλη εβδομάδα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε οι εκλογές να γίνουν την προσεχή Κυριακή, 29 Νοεμβρίου.

Μητσοτάκης:


Γεωργιάδης : 

«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», το σημερινό «φιάσκο» έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. «Αρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και σημείωσε ότι από χθες από είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», πρόσθεσε.



Οι πρώτες συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το διαμέρισμα του Σεν Ντενί





Σοκαριστικές είναι οι πρώτες εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την έφοδο της γαλλικής αστυνομίας στο κτίριο στο Σεν Ντενί στο οποίο είχε βρει καταφύγιο ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σφαίρες που έπεσαν ήταν περισσότερες από 5.000 με τα σημάδια που άφησαν στην πολυκατοικία να είναι εμφανή όπως ακριβώς και εκείνα που προκλήθηκαν από την έκρηξη της βόμβας αυτοκτονίας.

Οι φωτογραφίες από το κατεστραμμένο κτίριο αποδεικνύουν το πραγματικό μέγεθος της βίας και του τρόμου με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπες οι γαλλικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της επιδρομής τους τις πρώτες ώρες της Τετάρτης.

Οι τοίχοι είναι γεμάτοι τρύπες, ενώ ολόκληροι όροφοι φαίνονται να έχουν καταρρεύσει. Σε άλλες εικόνες το ταβάνι ενός ορόφου έχει ανατιναχτεί ενώ οι σιδερόβεργες και τα σύρματα κρέμονται, και σε μερικές  φωτογραφίες φαίνεται ένα παράθυρο εντελώς καμένο.

Η ζημιά όμως όπως επισημαίνει η Daily Mail δεν περιορίστηκε μόνο στο δωμάτιο που είχαν βρει καταφύγιο οι τρομοκράτες. Όπως σημειώνει το κτίριο έχει εκκενωθεί επειδή υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να καταρρεύσει λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από την εισβολή της αστυνομίας.










Πηγή : iefimerida.gr


Ντροπή! Αναβάλλεται η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία! Χωρίς αντιπολίτευση η χώρα



Το φιάσκο έχει υπευθύνους

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης μόλις ξεκινούσε ο προεκλογικός αγώνας είχε καταγγείλει την συγκεκριμένη εταιρία και είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την ανάληψη της εκλογικής διαδικασίας από τους συγκεκριμένους.

Επί της ουσίας η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού η εταιρεία, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Η εταιρία έχει πάρει προκαταβολή για να ολοκληρώσει την διαδικασία την οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Σημασία έχει ότι το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους και αυτοί είναι η επιτροπή εκλογικής διαδικασίας και σίγουρα υπάρχει και βάθος.

Το κόμμα έχασε σήμερα αξιοπιστία και εξόργισε περισσότερο τον ελληνικό λαό που υποφέρει περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής για να κάνει επιτέλους αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία.



Απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο της Turkish Airlines! Αναγκαστική προσγείωση!




Αεροπλάνο της Turkish Airlines που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη- Κωνσταντινούπολη κατευθύνθηκε προς το Χάλιφαξ του Καναδά εξαιτίας μιας προειδοποίησης για βόμβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η καναδική αστυνομία.

Το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί με ασφάλεια και η αστυνομία το ερευνά με τη βοήθεια ειδικών σκυλιών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εκρηκτικά, ανέφερε η αστυνομία της Νέας Σκοτίας στο Twitter.

«Η έρευνα για την ύπαρξη βόμβας είναι στα αρχικά της στάδια. Η απειλή έγινε στις 22:50 το βράδυ», πρόσθεσε η αστυνομία.

Στο μεταξύ το αεροδρόμιο του Χάλιφαξ ανακοίνωσε ότι η μεταφορά των 256 επιβαινόντων, επιβατών και πληρώματος του αεροπλάνου, προχωρά ομαλά και ότι είναι όλοι τους ασφαλείς.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit


Βαλς: Στους 130 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις επιθέσεις του Παρισιού



O απολογισμός των επιθέσεων που διέπραξαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου ανήλθε στους 130 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μία εβδομάδα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν την χώρα.

Οι «τρομοκράτες… σκότωσαν χωρίς έλεος, αφαίρεσαν 130 ζωές» δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς ενώπιον των γερουσιαστών.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για μία αναθεώρηση επί τα χείρω του προηγούμενου απολογισμού των 129 νεκρών, καθώς ένας τραυματίας που νοσηλευόταν υπέκυψε στα τραύματά του.




Πηγή: newsbeast.gr






Πόλη φάντασμα οι Βρυξέλλες μετά από «συγκεκριμένες πληροφορίες» για επίθεση




Στρατός στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας - Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Σαρλ Μισέλ - Επανεκτίμηση των μέτρων το μεσημέρι

Η πόλη των Βρυξελλών θα περάσει και τη σημερινή ημέρα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, με το μετρό και τα καταστήματα κλειστά και τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη βελγική πρωτεύουσα για το φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης ανάλογης με αυτής του Παρισιού.

Σήμερα Κυριακή ο βέλγος Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ αναμένεται να προεδρεύσει σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.



Εικόνες μέχρι πρότινος αδιανόητες για την ήρεμη πρωτεύουσα του Βελγίου κυριαρχούν στις Βρυξέλλες: «Συγκεκριμένες πληροφορίες» για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης όπως στο Παρίσι ανέβασαν στο υψηλότατο επίπεδο τον συναγερμό των Αρχών, έχουν βγάλει στο δρόμο οχήματα του Στρατού και έχουν κλείσει το μετρό τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Ο δήμος των Βρυξελλών έδωσε οδηγία να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια από το απόγευμα του Σαββάτου για λόγους ασφαλείας. Το μετρό, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, δεν θα ανοίξει πριν τις 15:00 (τοπική) της Κυριακής.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μιλούν για αναζήτηση «δύο τρομοκρατών» εντείνουν το πολεμικό κλίμα: Η βελγική Soir υποστηρίζει πως η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός αναζητώντας δύο άτομα που φέρονται να μεταφέρουν εκρηκτικά - η αναφορά, υπογραμμίζεται, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ εξέδωσαν 72ωρη οδηγία για σε αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό και πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου να μην ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και σε όσους βρίσκονται ήδη εκεί «να παραμείνουν στα σπίτια τους». Τα κεντρικά του ΝΑΤΟ, υπενθυμίζεται, βρίσκονται σε μικρή απόσταση νότια των Βρυξελλών.



Το Βέλγιο, όπου από νωρίς είχε οδηγήσει το νήμα των επιθέσεων στο Παρίσι, παραμένει σε συναγερμό ολόκληρη την τελευταία εβδομάδα καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ -ο Βέλγος που καταζητείται στο πλαίσιο της 13ης Νοεβμρίου- να βρίσκεται στη χώρα.

Ο βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή, καθώς υπάρχουν «αρκετά ακριβείς πληροφορίες» για τον κίνδυνο επίθεσης. «Καλούμε το λαό να μην πανικοβληθεί και να μείνει ήρεμος. Έχουμε λάβει τα μέτρα που είναι αναγκαία» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι υπαρκτή μια «απειλή διάπραξης επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας», δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών.



Ο βέλγος πρωθυπουργός συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.



Πηγή : tovima.gr


Φόβοι κατάρρευσης του συστήματος εκλογών της Νέας Δημοκρατίας



Μάχη μέχρι τις πρωϊνές ώρες έδιναν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, της διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της μηχανογράφησης των εκλογών προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος ψηφοφορίας που θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στο κύρος της διαδικασίας και, προφανώς, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τα ξημερώματα σήμερα βρισκόταν σε συνεδρίαση η ΚΕΦΕ ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις της τελευταίας στιγμής και να καταστεί δυνατή η ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Τα προβλήματα αφορούσαν είτε την απουσία εξοπλισμού, είτε την αδυναμία εγκατάστασης και λειτουργίας του λογισμικού στα tablets που θα χρησιμοποιηθούν είτε, ακόμη, και τον τρόπο φόρτισης των συσκευών προκειμένου να είναι πλήρως λειτουργικές κατά τη 12ωρη διαδικασία ψηφοφορίας και το διάστημα που θα απαιτηθεί για την καταμέτρηση των ψήφων. Επίσης, υπήρξαν έντονες επιφυλάξεις για τη δυνατότητα των χειριστών σε όλη την Επικράτεια να φέρουν εις πέρας το έργο ταυτοποίησης και καταγραφής όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεικτικό του μεγέθους των προβλημάτων είναι και το ότι αργά χθες πιθανολογείτο ως σοβαρό ενδεχόμενο ακόμη και η αναβολή των εκλογών!

Αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέλη της ΚΕΦΕ εξέφραζαν την ελπίδα ότι το σύστημα θα λειτουργήσει, σε γενικές γραμμές, χωρίς πάντως να μπορούν να αποκλείσουν επιμέρους προβλήματα. Η ελπίδα όλων είναι αυτά τα προβλήματα, αν υπάρξουν, να είναι μικρού εύρους και διάρκειας καθώς το μόνον που δεν έχει ανάγκη η Ν.Δ., μετά από μία ήδη τεταμένη προεκλογική διαδικασία, είναι και μία ενδεχόμενη αμφισβήτηση της διαδικασίας και του αποτελέσματος.

Η «Κ» είχε, επιγραμματικά, αναφέρει σειρά ζητημάτων που εγείρονταν, από την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία που προκρίθηκε να αναλάβει το έργο, μέχρι τη μη πραγματοποίηση των απαιτούμενων ελέγχων για τη λειτουργική επάρκεια του εξοπλισμού, του λογισμικού αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού, πριν την ημέρα των εκλογών. Παρά την ανησυχία που διατύπωναν αρκετά μέλη της ΚΕΦΕ, αφενός η προσδοκία για επίλυση των προβλημάτων, αφετέρου η εύλογη διάθεση προστασίας του κύρους της διαδικασίας, κράτησαν το θέμα «χαμηλά».

Χθες, ωστόσο, και λίγη ώρα αφού η ΚΕΦΕ είχε εκδώσει ανακοίνωσε ότι όλα βαίνουν καλώς και το κόμμα είναι έτοιμο για την εκλογική διαδικασία, το μέλος της Επιτροπής και Διευθυντής του Διαγραμματειακού της ΝΔ κ. Αλ. Κόκκαλης, με δημόσια ανάρτησή του, σημείωνε πως «λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες. Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής (σ.σ. σημερινής) ημέρας ως επαρκής ή όχι».



Πηγή : kathimerini.gr