Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Πανούσης: Οι αριστεροί γοητεύθηκαν από την αστική τάξη και υπέκυψαν για να τη «χτυπήσουν» από μέσαΑιχμές στην κυβέρνηση ότι δημιουργεί ψευδαισθήσεις στους Έλληνες - Για να γίνουν πιο αρεστοί στον κόσμο, έγιναν «αριστεροί Light», λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέες αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ή των Αριστερών εν γένει αφήνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με νέο άρθρο του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Το άρθρο τιτλοφορείται «Επικίνδυνες υπεκφυγές» και έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών του για σχέδιο φυσικής εξόντωσής του και διασυνδέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κρατουμένους για τρομοκρατία.

Δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή του ανακοίνωση, με την οποία άφηνε αιχμές ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί ακόμα και να τον συλλάβει ως αντικαθεστωτικό, ο κ. Πανούσης κάνει λόγο για «Άγγελους της Κάθαρσης και Δαίμονες της Πτώσης».

Ακόμη, ενώ χθες ο κ. Πανούσης καλούσε τον πρωθυπουργό να απαλλαγεί «από τον στενό κύκλο των "Αριστερών του τίποτα....", σήμερα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, περιγράφοντας τον ιδεολογικό «αχταρμά» της Αριστεράς ως εξής: «Αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί έχουν γίνει ένα ιδεολογικό κουβάρι, όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει (αρκεί να διαφέρει από αυτά που είπε ο άλλος) και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει (αρκεί να έχει έτοιμα δυο-τρία ευφυολογήματα ή σλόγκαν επικοινωνιακού χαρακτήρα)».

Με πιο αιχμηρό ύφος, δε, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά όσους αυτοαποκαλούνται Αριστεροί ότι, για να γίνουν πιο αρεστοί στον κόσμο, έγιναν «αριστεροί Light».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Τα Νέα» με τίτλο «Επικίνδυνες υπεκφυγές»:

Ο πομπός εκπέμπει δήθεν με βάθος
ο δέκτης συλλαμβάνει δήθεν το βάθος
και κόμπλεξ νοημοσύνης κατά βάθος
                              Τ.Μιχόπουλος, «Βάθος στον κύβο»

«Άγγελοι της Κάθαρσης και Δαίμονες της Πτώσης, συνετοί συναινούντες και ακραίοι διαφωνούντες, υποστηρικτές και υπονομευτές των θεσμώ (και της ίδιας της δημοκρατίας) κινούνται άναρχα ανάμεσα στην ψυχαναλυτική αυταπάτη και τον πολιτικό τζόγο. 
Κι όλα, κι όλοι, μέσα σ' ένα πλαίσιο μικρόκοσμου, λες και το παγκοσμιοποιημένο αύριο ανήκει στην αρμοδιότητα άλλων, λες και η πραγματικότητα μπορεί να περιμένει το αποτέλεσμα αυτών των άγονων αναμετρήσεων (προσωπικού, Κομματικού; Παρεϊκού;) κύρους.
Είναι βέβαιο ότι ζούμε σε περίοδο πολλαπλών κρίσεων. Αφού κινδυνεύουμε να απολέσουμε τόσο την (όποια) εθνική μας οντότητα όσο και το (ασαφές) σχέδιο επιβίωσης του ελληνισμού,τώρα χάνουμε -πέραν των οικονομικών καταβυθίσεων- και την κοινωνικοπολιτική μας ταυτότητα. Αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί έχουν γίνει ένα ιδεολογικό κουβάρι όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει (αρκεί να διαφέρει από αυτά που είπε ο άλλος) και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει (αρκεί να έχει έτοιμα δυο-τρία ευφυολογήματα ή σλόγκαν επικοινωνιακού χαρακτήρα).

Επειδή λοιπόν έχουμε ιδεολογικά «ανακατευθεί» με τους κεντροαριστερούς, τους μισοαριστερούς, τους παλαιοαριστερούς, τους πρώην αριστερούς, τους ριζοσπάστες αριστερούς, θέλω να επισημάνω τα εξής φαινόμενα: 
- Για να γίνουμε αρεστοί (σε ποιον άραγε;) πάψαμε να είμαστε γνήσια αριστεροί (ή έστω γίναμε «αριστεροί light»).
-Δεν μας ενοχλεί να διοριστούμε παράνομα στο Δημόσιο, αρκεί να κρατήσουμε την «αριστερή μας ιδιότητα».
-Γοητεύει η αστική τάξη τους αριστερούς κι αυτοί υποκύπτουν για να τη «χτυπήσουν» από μέσα.
-Τα παιδιά των παιδιών των αριστερών της φυλακής και της εξορίας επικαλούνται ότι έχουν κληρονομήσει αυτοδίκαια τη δόξα των θυσιασθέντων προγόνων τους (ενώ οι ίδιοι ζούνε «ως αγοραία συναλλασσόμενοι»).
-Τα πουλέν της αριστερής διανόησης που μπαινοβγαίνουν στα στούντιο των τηλεοπτικών σταθμών των «διαπλεκόμενων ιδιοκτητών», μόλις ξεβαφτούν,κατηγορούν τα ΜΜΕ ως κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων. 

Μην έχοντας πλέον ταυτότητα ο Έλληνας, θα γραπωθεί πάνω σε αυτόν που θα του προσφέρει τις καλύτερες ψευδαισθήσεις. Μην ελπίζουμε σε μεταμνημονιακή αυτογνωσία ή σε κανονικότητες. Ο μέσος Έλληνας περιμένει να φύγει η κρίση, να διώξει όσους πολιτικούς δεν τον στήριξαν και να συνεχίσει να «κάνει τα ίδια», να ζει δηλαδή με τον ίδιο άνομο και έκνομο τρόπο.

Ο Διαφωτισμός δεν πέρασε από τη χώρα μας και οι περισσότεροι «πεφωτισμένοι» κινούνται με δανεικές μπαταρίες. 

Θ'αργήσει να έρθει το Φως σ' αυτή τη χώρα του Ηλίου...

ΥΓ: Θα ήθελα να δω τ'αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που θα ρωτούσε τους Έλληνες αν θέλουν ν' αλλάξουν συνήθειες μετά την κρίση, ποιες συνήθειες, πότε, πώς κ.λπ.».


Πηγή : protothema.gr


Δώστε και άλλο θάρρος στους τρομοκράτες! Ρωμανός: Έρχεται Μαύρος Δεκέμβρης, θα σπάσουμε, θα λεηλατήσουμε, θα ανατινάξουμεΜε ένα μακροσκελές κείμενο στο «Indymedia» οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού Νίκος Ρωμανός και Παναγιώτης Αργυρού, εκτοξεύουν αδιανόητες απειλές για «Μαύρο Δεκέμβρη».

Μάλιστα, προαναγγέλλουν μεγάλες επιθέσεις και λεηλασίες σε καταστήματα, ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών και εμπρησμούς τραπεζών και αστυνομικών τμημάτων, καθώς και καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια, ενώ κάνουν λόγο για μπλόκο στην ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

«Τίτλος: [Ελληνικές φυλακές] Για μια νέα θέση μάχης της αναρχικής εξέγερσης – Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη

Μισώ το άτομο που γονατίζει κάτω από το βάρος μιας άγνωστης δύναμης ενός τυχαίου Χ, ενός θεού. Μισώ όλους εκείνους που, υποκύπτουν από φόβο, από παραίτηση, και που ένα μέρος της ανθρώπινης ισχύος τους, ο τρόμος και η ηλίθια αδράνεια που τους χαρακτηρίζει δεν τσακίζει μόνο τους ίδιους, αλλά μαζί κι εμένα και τους ανθρώπους που αγαπώ. Μισώ, ναι, τους μισώ, γιατί το αισθάνομαι, εγώ δεν γονατίζω μπροστά στα γαλόνια του αξιωματικού, μπροστά στη λουρίδα του δήμαρχου, μπροστά στο χρυσάφι του κεφαλαίου, μπροστά σ’ όλες τις ηθικές και τις θρησκείες. Εδώ και πολύ καιρό ξέρω ότι όλα αυτά δεν είναι παρά μια αβεβαιότητα που θρυμματίζεται σαν το γυαλί.

Albert Zozef (Libertad)

Υπάρχουν στιγμές μέσα στην ιστορία που η τυχαιότητα μερικών γεγονότων μπορεί να προκαλέσει δυναμικές μεταβλητές, ικανές να παραλύσουν, σχεδόν εξολοκλήρου, τον κοινωνικό χωροχρόνο.

Ήταν Σάββατο βράδυ, στις 6/12/2008, όταν, μέσα σε λίγες στιγμές, διαδραματίστηκε η κορύφωση μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία, η νεανική, ενθουσιώδης, αυθόρμητη και ορμητική εξεγερτική βία και, από την άλλη, ο επίσημος κρατικός θεσμικός φορέας που, νομιμοποιημένα, διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας, μέσω της καταστολής.

Όχι, δεν επρόκειτο για ένα αθώο παιδί και έναν παρανοϊκό μπάτσο, που βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αλλά για έναν εξεγερμένο νεαρό σύντροφο, που επιτέθηκε σε ένα περιπολικό, σε μια περιοχή όπου οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ήταν συχνές, και για έναν μπάτσο που περιπολούσε στην ίδια περιοχή και, από μια προσωπική του αντίληψη για την τιμή και την υπόληψη της αστυνομίας, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους ταραξίες μόνος του. Ήταν μια σύγκρουση μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων: από τη μία η Εξέγερση κι από την άλλη η Εξουσία, και οι βασικοί πρωταγωνιστές της σύγκρουσης αυτής εκπροσωπούσαν ο καθένας τη δική του πλευρά.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Επαμεινώνδα Κορκονέα και οι μεγάλες ταραχές που ακολούθησαν, προκάλεσαν ένα ισχυρό κοινωνικό ηλεκτροσόκ πολλών βαθμών, καθώς θρυμματίστηκε η εικόνα της “κοινωνικής ειρήνης” και έγινε ορατή η ύπαρξη αυτών των δύο αλληλοσυγκρουόμενων κόσμων, με τον πλέον έκδηλο τρόπο, προκαλώντας καταστάσεις απ’ τις οποίες δεν υπήρχε εύκολη επιστροφή, χωρίς τουλάχιστον να δημιουργηθούν και να εκδηλωθούν γεγονότα, τη δυναμική των οποίων κανείς δε θα μπορούσε πλέον να υποκριθεί ότι δεν αντιλήφθηκε, ότι δεν είδε, ότι δεν άκουσε, ότι δεν έλαβε υπόψη του.

Η εξέγερση του 2008 συγκλόνισε μια κοινωνία που απολάμβανε ακόμα, στην πλειονότητά της, την καταναλωτική της ευδαιμονία και τον πολιτισμό του δυτικού lifestyle και που αγνοούσε τις δυσβάστακτες επιπτώσεις της επερχόμενης οικονομικής κρίσης. Προκάλεσε αμηχανία, μούδιασμα και αντιληψιακή παράλυση, καθώς η πλειοψηφία του κοινωνικού σώματος αδυνατούσε να αντιληφθεί από πού ξεφύτρωσαν τόσες χιλιάδες ταραχοποιοί, που δημιουργούσαν τέτοιας έντασης επεισόδια.

Στον απόηχο της εξέγερσης, μια σειρά διανοούμενων, πολιτικών αναλυτών, καθηγητών, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, εγκληματολόγων, ακόμα και καλλιτεχνών, εκμεταλλευόμενοι ο καθένας το δικό του επαγγελματικό κύρος και αναγνωρισιμότητα, προσήλθαν στο δημόσιο διάλογο προκειμένου, όχι μόνο να ερμηνεύσουν το Δεκέμβρη του ’08, αλλά και να τον απονοηματοδοτήσουν, συκοφαντώντας τον και καταδικάζοντας συλλήβδην τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, κάνοντας σαφές ποιος είναι ο κοινωνικός τους ρόλος.

Υπάρχουν πολλά ακόμα να ειπωθούν για το Δεκέμβρη του ’08 και της εξεγερτικής κληρονομιάς του, όπως αυτή εκδηλώθηκε απ’ τις δεκάδες ομάδες άμεσης δράσης, που πολλαπλασιάστηκαν εκρηκτικά σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας ένα μέτωπο εσωτερικής απειλής. Μια περίοδος όπου η αναρχική άμεση δράση υπονόμευε, σχεδόν καθημερινά, την κοινωνική ομαλότητα. Όμως, αυτό που θέλουμε κυρίως είναι να θυμηθούμε…

Να θυμηθούμε τι ήταν ο Δεκέμβρης του ’08 και πώς η αναρχία συνέβαλλε, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, στην εκδήλωση δυναμικών καταστάσεων που απέκτησαν απήχηση στο διεθνές αναρχικό κίνημα.

Να θυμηθούμε την εποχή που η αναρχία ξεπέρασε το φόβο της σύλληψης, της αιχμαλωσίας και της βίαιης καταστολής και γι’ αυτό απέκτησε μια τρομακτική αυτοπεποίθηση, προχωρώντας σε δράσεις και κινήσεις που, έως τότε, φαίνονταν αδύνατες· μια αυτοπεποίθηση η οποία εκδηλώθηκε σε όλο το εύρος της αναρχικής πολύμορφης δράσης, από τις απλές δημόσιες παρεμβάσεις έως τις καταλήψεις κάθε είδους, κι από τις αυθόρμητες συγκρουσιακές πρακτικές έως τις πιο οργανωμένες επιθετικές ενέργειες.

Θέλουμε να θυμηθούμε το νεαρό μας σύντροφο, που ήταν ένοχος για τον αυθορμητισμό του, κάτι που πλήρωσε με τη ζωή του. Ίσως να ήμασταν εμείς στη θέση του, κάτω από άλλες συνθήκες, καθώς ο ίδιος εξεγερτικός ενθουσιασμός μάς διακατέχει από τότε, και καλό είναι να θυμούνται ΟΛΟΙ τις καταβολές τους και όχι να τις ξορκίζουν.

Θέλουμε να θυμηθούμε την ομορφιά του να παραλύει ο κοινωνικός χωροχρόνος, μέσα από μικρότερα ή μεγαλύτερα κοινωνικά βραχυκυκλώματα.

Θέλουμε να θυμηθούμε πόσο επικίνδυνη γίνεται η αναρχία όταν θέλει…

Θέλουμε να ξαναζήσουμε τις μέρες που «ο θάνατος δε θα ’χει πια εξουσία και γυμνοί οι νεκροί θα γίνουν ένα με τον άνθρωπο του ανέμου και του δυτικού φεγγαριού και θα ορμούν στον ήλιο ωσότου ο ήλιος να καταλυθεί»
(παραφρασμένοι στίχοι από ποίημα του Dylan Thomas).

* * *

«Έτσι μαθαίνουμε την πραότητα.
Πόσες φορές έκατσαν άνθρωποι μόνοι στο σπίτι,
περιμένοντας τους συντρόφους να επιστρέψουν;
Η μάχη είναι προγραμματισμένη.
Το κάθε λεπτό έχει μετρηθεί.
Η κάθε μια ξέρει τι έχει να κάνει.
Τα πάντα έχουν προσεχθεί.
Απόψε, πόσοι αντάρτες δίνουν μάχες;
Απόψε, λέει στο ράδιο πως η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει
εκατοντάδες διαδηλωτές απ’ τους δρόμους.
Πέτρες εκτοξεύονται,
μπορείς να ακούσεις τα συνθήματα, τα σπασμένα γυαλιά,
τις σειρήνες πίσω από τις παπαρολογίες του ρεπόρτερ.
Έντεκα η ώρα.
Δεν έχει γίνει ακόμα.
Πόσα έχουν γίνει πριν από μας;
Η γραμμή επεκτείνεται προς τα πίσω, μέσα στην Ιστορία.
Πόσα ακόμα απομένει να κάνουμε;»

Φυλή του Περήφανου Αετού, Weather Underground

Ξεκινώντας με μια απλή διαπίστωση, ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να χαραχτεί μια στρατηγική με πυρήνα την πολύμορφη αναρχική δράση, η οποία θα συγκρουστεί μετωπικά με την εξουσία, έχουμε την πεποίθηση ότι η συνεισφορά μιας ακόμα θεωρητικής πρότασης γύρω από την αναρχική οργάνωση, από τη στιγμή που θα έμενε στα στενά πλαίσια της ιδεολογικής ακαμψίας, δε θα ήταν γόνιμη. Αν δεν αποπειραθούμε να εκτονώσουμε τις καθημερινές αντιφάσεις μας μέσα από πράξεις που θα συμπληρώνουν την ολότητα του απελευθερωτικού αγώνα, είμαστε καταδικασμένοι να πνιγούμε στην πλημμύρα της εσωστρέφειας που κατακλύζει τους αναρχικούς κύκλους.

Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε μια στρατηγική, στους άξονες της οποίας θα τέμνονται οι ομάδες συγγένειας, ο πολύμορφος αγώνας και η συνεχής αναρχική εξέγερση, πρέπει να δοκιμάσουμε στην πράξη τις αντοχές μας, τη δυναμική μας, τις δυνατότητές μας και τα όριά μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε τα σκεπτικά μας, πατώντας πάνω σε πραγματικές εμπειρίες αγώνα και όχι σε θεωρητικές ακροβασίες.

Ζούμε την αρχή του τέλους για τον κόσμο, με τον τρόπο που τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης των κοινωνικών συγκρούσεων από πλευράς του κράτους, αποτελεί ένα μακρινό παρελθόν, όπως εκείνο της οικονομικής ευημερίας· τα μοντέλα της κρατικής παρεμβατικότητας στην οικονομία πετιούνται στον κάδο των αχρήστων – αφού πλέον η κυριαρχία των πολυεθνικών και η δυνατότητα του κεφαλαίου να ξεπερνάει τα εθνικά σύνορα χωρίς περιορισμούς, θεσμοθετείται από τα κυρίαρχα κέντρα εξουσίας, η ιστορική αφήγηση των εθνών-κρατών που εξυπηρέτησε για αρκετές δεκαετίες την καπιταλιστική ανάπτυξη, μέσω των εθνικών οικονομιών, καταρρέει, ο τεχνολογικός εκφασισμός δημιουργεί άπειρες δυνατότητες διαχείρισης των ανθρώπινων συναισθημάτων, η διαρκώς αυξανόμενη συνθετότητα της κοινωνικής διάρθρωσης αποσταθεροποιεί τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και στρατιωτικοποιεί την κοινωνική ζωή μέσα στις μητροπόλεις, οι μηχανές ψηφιοποίησης της ζωής απονευρώνουν τη σύνθετη κριτική λειτουργία της σκέψης των ανθρώπινων όντων και δημιουργούν νεκροταφεία συνειδήσεων, οι εικόνες ανθρώπινης φρίκης αφομοιώνονται στην κοινωνική συνείδηση και παύουν να δημιουργούν συναισθήματα, πέρα από την αίσθηση του σοκ.

Βρισκόμαστε στη διαδικασία της ποιοτικής αναβάθμισης του “πολιτισμένου πολέμου”, όπου η ευτυχία του ενός συνυπάρχει με το μαρτύριο του άλλου· σ’ αυτό το νέο περιβάλλον εμφανίζεται το είδος των σύγχρονων ανθρώπων, γενετικά κατάλληλων για να αποδεχτούν, σαν αυτονόητο, έναν άρρωστο τρόπο ζωής, μέσα σε έναν εκφυλισμένο κόσμο, από τον οποίο όλη η αγριότητα της φύσης έχει εξαφανισθεί από την αστική ανάπλαση και την επεκτατική διάθεση των τεχνητών συνθηκών του πολιτισμού. Ζούμε ανάμεσα σε εργοστασιακά τρωκτικά που ζουν με ελεγχόμενη δίαιτα, σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον και μετατρέπονται σε κοινωνικά πρότυπα, τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε για να επιβιώσουμε.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, η αναρχία αποκτά μια στρατηγική δυνατότητα να βάλει φωτιά σε όλες τις μορφές πολιτικής εκπροσώπησης και να αποτελέσει ένα μέτωπο ανοιχτού ανορθόδοξου πολέμου με την κυριαρχία, το οποίο θα μετατρέψει σε πλεονέκτημα τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό θεωρήσεων εντός της αναρχικής κοινότητας και θα συσπειρώνει, στα κέντρα αγώνα που δημιουργούνται, τους καταπιεσμένους που αποφασίζουν να σπάσουν τις αλυσίδες της υποταγής τους. Μερικές φορές, οι πιο σημαντικές διαπιστώσεις λέγονται με τον πιο απλό τρόπο. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο της εξουσίας να καταστρέφεται από τα οπλισμένα χέρια εξεγερμένων ανδρών και γυναικών. Ξεπερνάμε, λοιπόν, τα θεωρητικά σχήματα, επαναφέρουμε το βάρος της κουβέντας στο σημείο μηδέν, στο σημείο όπου η πέτρα φεύγει από το χέρι μας για να καταλήξει στο κεφάλι ενός μπάτσου, στο σημείο που αποφασίζουμε να σπάσουμε τα δεσμά της αιχμαλωσίας, στο σημείο που οι ανατρεπτικές διαθέσεις εκδηλώνονται μαχητικά στους δρόμους, στο σημείο που συναντιούνται οι δείκτες ενός ωρολογιακού μηχανισμού που θέλει να ανατινάξει τη δολοφονική ομίχλη της έννομης τάξης.

Αντιστρέφοντας την προκαθορισμένη ροή διαλόγου, δε συζητάμε προκαταβολικά για τον τρόπο με τον οποίο θα δράσουμε, αλλά προτείνουμε το συντονισμό της αναρχικής δράσης και την άτυπη δικτύωση των αναρχικών εγχειρημάτων, μέσα από τη ζωογόνο δύναμη της πολύμορφης δράσης· έτσι, θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας και, ταυτόχρονα, να σφυγμομετρήσουμε τις δυνατότητές μας, ώστε να προβούμε σε έναν κριτικό απολογισμό, ο οποίος θα αποτελέσει τα θεμέλια της στρατηγικής μας, που θα προκρίνει τη μετωπική αναρχική δράση, κόντρα σε κάθε εξουσία.

Η πρότασή μας να θέσουμε σε ισχύ το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου είναι απλή· μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές.

Ένας μήνας συντονισμένων δράσεων, με σκοπό να γνωριστούμε μεταξύ μας, να κατέβουμε στο δρόμο για να σπάσουμε τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουμε κείμενα που θα διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να κρεμάσουμε πανό σε αερογέφυρες και κεντρικές λεωφόρους, να πλημμυρίσουμε τις πόλεις με αφίσες και τρικάκια, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους, να γεμίσουμε τους τοίχους με συνθήματα, να σαμποτάρουμε την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας, να πραγματοποιήσουμε δημόσιες εκδηλώσεις και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκεπτικά γύρω από διάφορες θεματικές αγώνα.

Να συναντηθούμε στα στενά της πόλης και να ζωγραφίσουμε με στάχτες πάνω στα άσχημα κτήρια των τραπεζών, των αστυνομικών τμημάτων, των πολυεθνικών, των στρατοπέδων, των τηλεοπτικών στούντιο, των δικαστηρίων, των εκκλησιών, των φιλανθρωπικών ομίλων.

Να απορρυθμίσουμε με χίλιους τρόπους τη θανάσιμη κοινωνική ομαλότητα των ψυχοφαρμάκων, της οικονομικής ασφυξίας, της μιζέριας, της εξαθλίωσης, της κατάθλιψης, ρυθμίζοντας την ύπαρξή μας στους ρυθμούς της αναρχικής εξέγερσης, εκεί που η ζωή αποκτάει νόημα· στην αδιάκοπη μάχη εναντίον της κυριαρχίας και των εκπροσώπων της. Να βάλουμε φωτιά στην εύθραυστη κοινωνική συνοχή και να βγούμε στους δρόμους, στραγγαλίζοντας πρώτοι το τέρας της οικονομίας, πριν μας εξοντώσει μέσα από τους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς του και τους κουστουμαρισμένους δολοφόνους του, που στελεχώνουν τα κέντρα διοίκησης του οικονομικού πολέμου.

Ο Μαύρος Δεκέμβρης δεν επιδιώκει να γίνει απλά και μόνο μια ημερομηνία ταραχών· αντίθετα, αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργηθεί, μέσω της πολύμορφης και πολυεπίπεδης αναρχικής δράσης, μια άτυπη πλατφόρμα συντονισμού, στη βάση της οποίας θα συσπειρωθεί η ανατρεπτική ώθηση. Μια αρχική απόπειρα άτυπου συντονισμού της αναρχίας, πέρα από τα προκαθορισμένα πλαίσια, η οποία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη εμπειρία αγώνα, ώστε να θέσει σε κίνηση ανατρεπτικές προτάσεις και στρατηγικές αγώνα.

Η πρότασή μας αυτή συνδέεται ταυτόχρονα και με αντίστοιχες παρακαταθήκες αγώνα πέρα από τα γεωγραφικά μας σύνορα· πριν λίγους μήνες, στο Μεξικό, μια ομάδα συντρόφων επιτέθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό στο εθνικό εκλογικό ινστιτούτο και κάλεσε σε μια πολύμορφη και δυναμική αντιεκλογική εκστρατεία για έναν Μαύρο Ιούνιο, η οποία πλαισιώθηκε από ένα σημαντικό τμήμα του αναρχικού κινήματος. Εκλογικά κέντρα και υπουργεία παραδόθηκαν στις φλόγες, συγκρούσεις με τους μπάτσους εξαπλώθηκαν στους δρόμους των πόλεων, στήθηκαν μικροφωνικές και μοιράστηκαν κείμενα αναρχικής προπαγάνδας ενάντια στις εκλογές. Ένα μωσαϊκό πολύμορφης δράσης, με διαφορετικές πολιτικές αναφορές και αφετηρίες, το οποίο αποτέλεσε την απάντηση της αναρχίας στο εκλογικό τσίρκο της δημοκρατίας, με εργαλεία τις αρχές της οριζοντιότητας, του άτυπου συντονισμού και της συνεχούς εξέγερσης· τέτοιες εμπειρίες αγώνα, όπου η συλλογική φαντασία και η αποφασιστικότητα δημιουργούν απελευθερωτικές εστίες πολέμου στη νέα τάξη πραγμάτων, καθιστούν σαφή την προοπτική της έμπρακτης κατάργησης του γνωστού ψευδοδιπόλου μεταξύ νόμιμου και παράνομου και, ταυτόχρονα, επικαιροποιούν τα αναρχικά προτάγματα, μέσα από τις φωτιές της εξέγερσης.

Το στοίχημα της ανατροπής παραμένει ανοιχτό· η τύχη αυτής της πρότασης βρίσκεται στα χέρια των συντρόφων και των συντροφισσών, από όλο το φάσμα του αγώνα, που θα επιλέξουν αν αξίζει να τεθεί σε κίνηση.

«Την πρώτη νύχτα μέσα στο κελί οι σκέψεις από την ελεύθερη ζωή του ταξίδευαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους νευρώνες του εγκεφάλου του. Ήξερε πως η αιχμαλωσία είναι η λογική συνέπεια της αντιπαράθεσης με έναν εχθρό που κατέχει την υπεροπλία σε όλα τα επίπεδα.

Για όσους σαμπόταραν τις ράγες στη διαδρομή από το τρενάκι του τρόμου μιας κοινωνικής πραγματικότητας που εξοντώνει με κάθε πιθανό τρόπο όσους την αμφισβητούν, τα κάγκελα της φυλακής θα είναι μια πραγματικότητα χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει αποδεκτή χωρίς μάχη.

Με αυτές τις σκέψεις μέσα στο κεφάλι του έκλεισε τα μάτια και ονειρεύτηκε όχι αυτά που θα ήθελε να ζήσει έξω από τα τείχη αλλά τον μακροχρόνιο εφιάλτη της αδράνειας, της αναμονής, της αλλοίωσης των ενστίκτων.

Το επόμενο πρωί αντικρίζοντας για πρώτη φορά τη μονοτονία μιας αιχμάλωτης επαναλαμβανόμενης καθημερινότητας είχε ήδη βαρεθεί να κάνει υπομονή, την είχε δει να ταξιδεύει άσκοπα μέσα στους λαβύρινθους της ανοχής στα πρώτα δείγματα μιας συγκαλυμμένης δειλίας. Κλείδωσε το μίσος του στη βαλίτσα των ανέπαφων συναισθημάτων δίπλα στην αγάπη του για την ελευθερία και έδωσε το κλειδί σε ένα σύντροφο για να το αφήσει δίπλα στους τάφους των δολοφονημένων συντρόφων που έπεσαν μαχόμενοι τον εχθρό.

Τα χρόνια περάσαν και το μόνο που κατάφερε η φυλακή ήταν να τον γεμίσει οργή, να τον κάνει ανυπόμονο για το μετά, να αναζητήσει τρόπους για την πρακτική εφαρμογή του αναρχικού πολέμου· είχε αντιληφθεί πως η μόνη εφικτή συμμαχία είναι αυτή με τον κόσμο των πιθανοτήτων.

Πιθανοτήτων λίγων για να πείσει την πλειοψηφία των ανθρώπων αυτής της κοινωνίας ότι η επιλογή του δεν αποτελεί κάτι μεταξύ τρέλας και αδιέξοδου αλλά αρκετών ώστε να αξίζει να ποντάρεις πάνω τους για τη μεγάλη ιδέα της καταστροφής. Της μεγάλης ιδέας για μια μετωπική σύγκρουση με τον κόσμο των σκιών και τους υποτακτικούς του. Η πόρτα της φυλακής ανοίγει και τώρα ξέρει τι πρέπει να κάνει, να διατηρήσει τη μνήμη ζωντανή, να μην αφήσει χώρο στη λήθη, να μην ξεχάσει τους συντρόφους που μείναν πίσω, να ξαναπιάσει το νήμα της εξέγερσης από εκεί που είχε διακοπεί, να χύσει το δηλητήριο της ανυποταξίας στα δίκτυα αναπαραγωγής της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Για τη διαρκή αναρχική εξέγερση!
Καμία ανακωχή με την εξουσία και τις μαριονέτες της!»

Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη!
Για την αναρχική αντεπίθεση στον κόσμο της εξουσίας!

Υ.Γ. Στις 11/12 συμπληρώνονται δυο χρόνια από τότε που χάθηκε ο αδερφός μας Σεμπαστιάν Άνγκρυ Οβερσλούιχ στη διάρκεια ένοπλης απαλλοτρίωσης τράπεζας στη Χιλή από τα πυρά ενός ένστολου υπηρέτη του συστήματος. Πιστεύουμε πως αυτός ο Μαύρος Δεκέμβρης είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε τη μνήμη του αναρχικού μας αδερφού ενοποιώντας την αναρχική μνήμη και καταργώντας στην πράξη σύνορα και αποστάσεις.

Νίκος Ρωμανός

Παναγιώτης Αργυρού, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF».Πηγή


Νέα Δημοκρατία: Ο Μεϊμαράκης πρότεινε να διεξαχθούν δύο εθνικές συνδιασκέψεις, άλλοι αρνήθηκανΟ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε προτείνει από την αρχή τη διεξαγωγή δύο εθνικών συνδιασκέψεων, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΔΕ) της Ν.Δ., Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή το γεγονός πως δεν υπήρξε συμφωνία για τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης, μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζόγλου, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας αποδέχθηκε με καθυστέρηση την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη, προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής την 18η Νοεμβρίου.

Ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι για την 18η Νοεμβρίου συμφώνησε ο κ. Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος.

«Αντιπροτείναμε την 17η Νοεμβρίου με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο. Συνεπώς δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς το χρόνο για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της Ν.Δ.Πηγή:  iefimerida.gr


Ζωή κατά κυβέρνησης: Τώρα μηνύουν τον Πανούση που κάλυπταν μέχρι παρεξηγήσεωςΑφήνει αιχμές και για «χρήση παρακολουθήσεων» από το Μέγαρο Μαξίμου η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Με τρεις ιδιαίτερα αιχμηρές αναρτήσεις στο Twitter σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σήμερα οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας, καθώς και ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου για αδικήματα που σχετίζονται με υπεξαγωγή εγγράφων και παραβίαση του απορρήτου της πολιτείας, φωτογραφίζοντας τον κ. Πανούση.

Χωρίς βέβαια να τάσσεται υπέρ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η κα Κωνσταντοπούλου επικρίνει το γεγονός ότι στο παρελθόν τα κυβερνητικά στελέχη τον κάλυπταν σε βαθμό «παρεξηγήσεως».

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής ωστόσο δεν σταματά εκεί αλλά αφήνει και αιχμές για την «χρήση παρακολουθήσεων» από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η κα Κωνσταντοπούλου απηύθυνε τις εξής τρεις ερωτήσεις στην Κυβέρνηση, με αφορμή τη σημερινή μήνυση, κάνοντας μάλιστα και mention στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Μήνυση Υπουργών κατά πρ. Υπουργού Πανούση που κάλυπταν μέχρι παρεξηγήσεως οι @atsipras κ Βούτσης. Θα κληθούν οι τελευταίοι ως μάρτυρες;

Η Επ. Θεσμών κ Διαφάνειας θα ερευνήσει τι χρήση παρακολουθήσεων έγινε απ' το Μέγαρο Μαξίμου; Θα καλέσει τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη;

Για τις παρακολουθήσεις σε βάρος της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο θα κατατεθεί επίσης μηνυτήρια αναφορά; Ή αυτές είναι ανεκτές;» έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.Πηγή : protothema.grΚουμουτσάκος σε Τόσκα: Φαντάζομαι απεργείς σήμερα κατά της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησηςΠώς ο βουλευτής της ΝΔ επικρίνει την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στα social media

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος επικρίνει την κυβέρνηση θέτοντας ερώτημα, με έναν ιδιότυπο τρόπο, στον Νίκο Τόσκα.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος οχτώ ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε έξω από την βουλή διερωτάται αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απεργεί σήμερα κατά της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

«Καλημέρα κ. Τόσκα. Φαντάζομαι ότι σήμερα θα απεργείτε διαμαρτυρόμενος για την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά, αναρτώντας τη φωτογραφία του νεαρού με το καπέλο που φαίνεται ξεκάθαρα πως τον γρονθοκοπεί.
Πηγή : protothema.gr


Προσπάθεια να αμαυρωθεί η πορεία : Μολότοφ και καταστροφές στο κέντρο της ΑθήναςΕπεσε «βροχή» από μολότοφ στο Σύνταγμα – Αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές βρίσκονται στην Ομόνοια – Παραταγμένα στην Πανεπιστημίου τα ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία δυστυχώς αμαυρώνουν τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο Σύνταγμα όταν έφτασε εκεί η ομάδα των αντιεξουσιαστών και άρχισαν να πετούν μολότοφ. Αυτή την ώρα οι ταραξίες βρίσκονται στην Ομόνοια, ενώ στο πέρασμά τους σπάνε βιτρίνες και προκαλούν παντού ζημιές. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στην Πανεπιστημίου.

Έκτροπα νωρίτερα και στην πλατεία Κολοκοτρώνη με νεαρούς να καίνε αυτοκίνητο και να σπάνε βιτρίνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα άλλο σημείο της Αθήνας, στο Μουσείο, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε τρεις αστυνομικούς.Τα επεισόδια στο κέντρο κάνουν τον γύρο του κόσμου καθώς τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα διακόπτουν το πρόγραμμά τους για έκτακτη επικαιρότητα από το κέντρο της Αθήνας.


Πηγή : protothema.gr


Ενοποιούνται τα Ναυπηγεία και θα δοθούν για αξιοποίηση σε ιδιώτη επενδυτήΣε Ιδιώτη Επενδυτή σχεδιάζει η Κυβέρνηση να δώσει και τα τρία Ναυπηγεία της χώρας, του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας και του Νεωρίου Σύρου. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στόχος είναι να διατηρηθούν ανοιχτά και τα τρία Ναυπηγεία, για τα επόμενα δύο χρόνια, καλύπτοντας ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, ουσιαστικά δηλαδή με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο διάστημα αυτό, και τα τρία Ναυπηγεία θα συγχωνευτούν σε ένα, θα δημιουργηθεί μια ενιαία ναυπηγοκατασκευαστική Μονάδα (Ελληνικά Ναυπηγεία) και παράλληλα, θα έχουν απομακρυνθεί, από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Αραβολιβανέζος επιχειρηματίας Ι.Σάφα και από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Νεωρίου η σημερινή ιδιοκτησία, που είναι η οικογένεια Ν. Ταβουλάρη.

Η πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων έχει ολοκληρωθεί και τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η ενημέρωση των πολιτικών κόμματων , των αρμόδιων φορέων και των εργαζομένων.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Νεωρίου, σύμφωνα με την πρόταση του ΥΠΕΘΑ, θα προχωρήσουν οι εργασίες και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 29 μηνών η ναυπήγηση των δύο Πυραυλακάτων για το Πολεμικό Ναυτικό. Η πρόταση του ΥΠΕΘΑ είναι ότι, το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων θα καλύπτεται κατά 70% από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και το 50% των λογαριασμών κοινής ωφελείας. Συνολικά, η ρύθμιση αφορά 810 εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας- Νεωρίου.

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θα συνεχιστεί η ναυπήγηση και του 4ου Υποβρυχίου, για το Πολεμικό Ναυτικό, με τη χρηματοδότηση πάλι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διασφαλίζοντας έτσι 880 θέσεις εργασίας.

Όμως κατά τη διετία, που προβλέπεται για την ολοκλήρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού, τα Ναυπηγεία, ενοποιημένα πλέον, θα επιδιωχτεί να αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι νέοι ιδιοκτήτες – επενδυτές, θα μπορούν να κάνουν τα ναυπηγεία ανταγωνιστικά και κερδοφόρα, με τη ναυπήγηση και εμπορικών πλοίων και ιδιωτικών θαλαμηγών.

Πηγές του ΥΠΕΘΑ εκτιμούν ότι θα βρεθεί ιδιώτης επενδυτής για τα Ναυπηγεία, διότι έχουν και αξιόπιστες υποδομές, αλλά και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Και ακόμη, εκτιμάται ότι, τα όποια νομικά προβλήματα ή περιορισμοί υπάρχουν θα ξεπεραστούν. Μέχρι και αεροπλανοφόρο μπορεί να φιλοξενήσει για επισκευές ο Σκαραμαγκάς, υποστηρίζει αρμόδιος παράγοντας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Χρήστος Καπούτσης

Πηγή : athina984.gr


Ταξίδια με την Ευριδίκη Γεωργιάδη
Ευριδίκη Γεωργιάδη 

Λίμνη Πλαστήρα ,ένας ιδανικός τόπος για μία αγχολυτική εξόρμηση.

Μιά λίμνη για όλες τις εποχές

Η Λίμνη Πλαστήρα απέχει από Αθήνα (325 χλμ) από Θεσσαλονίκη (250 χλμ) και (20χλμ) από την πόλη της Καρδίτσας και αυτό την κάνει να μπορείς να πας εύκολα ακόμα και για ένα απλό Σαββατοκύριακο.
Στην αρχαιότητα στη θέση της λίμνης υπήρχε  ο ποταμός «Ταυρωπός»,  που νότια για να συναντούσε τον Αχελώο. Η περιοχή αυτή ονομαζόταν «Νεβρόπολη», από τα ελάφια που διαβιούσαν στην περιοχή κάποτε και για αυτό Νεβρόπολη από το Νεβρός όπως το νεογνό του ελαφιού.

Το 1928 ένας επιφανής άνδρας της Καρδίτσας, αλλά και όλης της Ελλάδας, ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας συνέλαβε την ιδέα γιά την κατασκευή ενός φράγματος που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου, της ύδρευσης της Καρδίτσας και άλλων κοινοτήτων, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, με την εκμετάλλευση της δύναμης του νερού.

 Κάνοντας το γύρο της λίμνης θα εντυπωσιαστείτε από τον αριθμό των ταβερνών που θα συναντήσετε στα περισσότερα χωριά. Εχοντας λοιπόν πλειάδα επιλογών, μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στα γούστα σας χωρίς να κάνετε συμβιβασμούς στην επιλογή. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικά προιόντα όπως τα φημισμένα λουκάνικα, πρασοσέλινο, τηγανιά, διάφορες πίτες, πλαστό και μπατζίνα. Και βέβαια  το φαγητό σας συνοδεύστε το με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο. Οσο για τα γλυκά, το πιό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το ρετσέλι που γίνεται από κολοκύθι και μούστο.

Η λίμνη Πλαστήρα διαθέτει πολλά καταλύματα, ξενώνες, ξενοδοχεία, αφού από την απόκτηση ταυτότητα ως χειμερινός και καλοκαιρινός προορισμός για τις διακοπές σας, έχει αναπτυχθεί τουριστικά και αποτελεί ένα τουριστικό πλέον θέρετρο για όλους τους Έλληνες.

Τα κάθε είδους καταλύματα της περιοχής και ανάλογα με τις ορέξεις σας διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για τη διαμονή σας στην ευρύτερη περιοχή, όπως τζάκι, τζακούζι, χαμαμ, σπα και όλες τις λειτουργίες που εσείς θέλετε για να περάσετε μια ευχάριστη και χαλαρωτική διαμονή.


Όλη η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο, αλλά υπάρχουν και μερικά ιδιαίτερα σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε:

Νεοχώρι να μάθετε για την χλωρίδα της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα, επισκεφθείτε τον Βοτανικό κήπο.
Δύο μονές της περιοχής τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε άνετα μιας και η πρόσβασή τους είναι έυκολη με αυτοκίνητο: Ι.Μονή Κορώνας, Ι.Μονή Παναγίας Πελεκητής και φυσικά το φράγμα που δημιούργησε την Λίμνη Πλαστήρα μια εντυπωσιακή κατασκευή ύψους 83μ. και πλάτους 220μ. που ολοκληρώθηκε το 1959.

Το Παρατηρητήριο με τη φοβερή πανοραμική θέα της λίμνης, το Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων
Οργανωμένο ένα ορειβατικό καταφύγιο στη θέση Καραμανώλη σε υψόμετρο 1.536μ.

Καμάρα Ανθοχωρίου ένα τοξωτό γεφύρι σε μονοπάτι που ξεκινά από την Κερασιά και φτάνει στο Ανθοχώρι.

Καταρράκτης Ανθοχωρίου σε ένα σημείο με οργιώδη βλάστηση και άφθονα νερά λίγο πάνω από το νερόμυλο Ανθοχωρίου, Αγία Τριάδα Μορφοβουνίου, Ι. Μονή Πέτρας, Ξωκκλήσι Α Παντελεήμονα.

Πλήθος δραστηριοτήτων

Αναρρίχηση ,στην Πορτή Μουζακίου υπάρχουν εξαιρετικά σημεία για αναρρίχηση.

Ιππασία, ιδανικές για ιππασία οι περισσότερες περιοχές της λίμνης.Κανόε - Καγιάκ-ποδήλατο λίμνης , το μικρό 2θέσιο σκάφος στα νερά της λίμνης είναι φανταστικό.

Κολύμβηση,οι δυο οργανωμένες πλαζ προσφέρονται για κολύμβηση.

Ορειβασία, τα δυο ορειβατικά καταφύγια είναι εξαιρετικά ορμητήρια για ορειβασία.

Πεζοπορία, στη περιοχή υπάρχουν δεκάδες διαδρομές για πεζοπορία.

Ποδηλασία,η ποδηλασία είναι από αγαπημένα σπορ της περιοχής,μην ξεχάσετε να πάρετε τα ποδήλατα σας αν τα ξεχάσετε μπορείτε να νοικιάσετε από εκεί.

Σκοποβολή-Τοξοβολία, σε αρκετούς οργανωμένους χώρους κατάλληλοι για σκοποβολή.

Ψάρεμα ,το ψάρεμα με καλάμι προσφέρεται σε αρκετά σημεία της λίμνης.

Και φυσικά τον γύρο της λίμνης

Χρήσιμα τηλέφωνα της περιοχής :

ΚΕΠ
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών υπάρχει σε αρκετά σημεία στην περιοχή.
ΚΕΠ Δήμου Ιτάμου
Καλλίθηρο, Τ.Κ.: 43100
Τηλ.: 2441079969, Φαξ: 2441079966
ΚΕΠ Δήμου Αργιθέας
Ανθηρό, Τ.Κ.: 43065
Τηλ.: 2445031041, Φαξ: 2445031120
ΚΕΠ Δήμου Πλαστήρα
Μορφοβούνι, Τ.Κ.: 43067
Τηλ.: 2441095312, Φαξ: 2441095360


ΚΕΠ Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας
Τηλ.: 2445031621
ΚΕΠ Δήμου Μουζακίου
Μουζάκι, Τ.Κ.: 43060
Τηλ.: 2445049121, 2445049122, Φαξ: 2445049123
ΚΕΠ Δήμου Ιθώμης
Φανάρι, Τ.Κ.: 43064
Τηλ.: 2441039030, Φαξ: 2441039130

Ταχυδρομικά γραφεία
Ταχυδρομείο υπάρχει σε κάθε χωριό. Ταχυδρομικός κώδικας: 43067. Κατά κανόνα φιλοξενείται σε κάποιο άλλο κατάστημα (mini-market, καφενείο κλπ.). Το σήμα των ΕΛΤΑ ή μια ερώτηση θα σας οδηγήσει στο σωστό μέρος.

Φαρμακεία & Ιατρεία
Φαρμακεία:
Κυρίτσης Απόστολος
Καλύβια Πεζούλας

Σαλαμάνδρα
 Τηλ.: 2441099009
Περιφερειακά Ιατρεία:
Πεζούλας
Γιατροί: Ζωή Κουκουμτζή, Καρανάσιος Λευτέρης.
Τηλ.: 2441092297
Μεσενικόλα
Γιατρός: Μπακαλάκου Κωνσταντία.
Τηλ.: 2441095225
Καρίτσας
Γιατρός: Παναγιώτης Βασιλείου.
Τηλ.: 2441094992


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
•Νοσοκομείο Καρδίτσας…………….24410-65555, 65138
•ΕΚΑΒ…………………………………………166
•Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας……24410-80223
•Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας……….24410-80233
•Τροχαία Καρδίτσας………………………24410-80243, 80244
•Αμεση Δράση………………………………100
•Συντονιστικό Κέντρο
Αντιμετώπισης Πυρκαγιών……………..191
•Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας..24410-71255, 22012
•Δασαρχείο……………………………………..24410-79840, 79869


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
•ΚΤΕΛ……………………………..24410-21411, 21001
•ΟΣΕ……………………………….24410-42193, 21402
•ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ……………………24410-73001, 73002
•ΤΑΞΙ……………………………….24410-23839, 22266, 73001


ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
•Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού
και Ανάπτυξης Καρδίτσας (Δ.Ε.Τ.Α.Κ.).24410-27824, 42429
•Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.)……..24410-26345, 42363

Καταφύγιο Αγράφων
•Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής
Προβολής (Ν.Ε.Τ.Π.)…………………………..24410-42563, 77203
•Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος………..24410-75010


Καλά να περάσετε!!!


Τα σούρτα φέρτα του δουλέμπορου και πολιτευτή στα ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και οι κρίσεις...Η απομάκρυνση του Αστυνομικού Διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου, που ενδεχομένως συμπαρασύρει και άλλους αξιωματικούς των «αδιάφθορων», συμπίπτει
χρονικά με την αποκαλυπτική κατάθεση που δόθηκε από αστυνομικό στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, και προσδιορίζει με στοιχεία τη συνεργασία ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομες ενέργειες σε θέματα διαχείρισης αλλοδαπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 67χρονος ιδιώτης, που κατονομάζεται ότι είχε επαφές με τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ήταν στην ίδια επιτροπή με το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Λάμπρου, που επισκεπτόταν μέλη των «Πυρήνων» στις φυλακές κι απ’ όπου διατυπώνονταν - σύμφωνα με πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ - οι απειλές κατά της ζωής του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης κ Γιάννη Πανούση.

Η μαρτυρία περιέχει με λεπτομέρειες συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αλλά και σε κατοικίες άλλων ιδιωτών στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στο Πόρτο Ραφτη
Η αποκαλυπτική κατάθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»,  λήφθηκε μετά από εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου που ερευνούσε τις παράνομες διασυνδέσεις μεταξύ στελεχών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ, διακινητών λαθρομεταναστών, αλλά κι ιδιωτών που φέρεται να είχαν στενούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαρτυρία περιέχει με λεπτομέρειες συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αλλά και σε κατοικίες άλλων ιδιωτών στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στο Πόρτο Ραφτη. Επιπλέον προσδιορίζονταν οι παρεμβάσεις τους στην Διεύθυνση Αλλοδαπών για κατά παρέκκλιση «νομιμοποιήσεις παράτυπων μεταναστών» κι άλλες παράτυπες ενέργειες που γίνονταν μέσω των γραφείων της Λεωφόρου Κατεχάκη. Στην κατάθεση υπάρχουν αναφορές σε δεξιώσεις που γίνονταν σε έπαυλη της Κηφισιάς με την παρουσία των ίδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -αρκετοί από αυτούς προσχώρησαν αργότερα στην «Λαϊκή Ενότητα» - κι ένστολων.

Εκείνη την περίοδο έγιναν οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος που εκτός των άλλων «έκρινε» αξιωματικούς, επεδίωκε την απομάκρυνση του Γιάννη Πανούση (το κατάφερε) και άλλων που έμπαιναν εμπόδιο στα παράνομα σχέδιά τους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταυρόπουλος είχε διατελέσει προϊστάμενος υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν εξιχνιάσει σωρεία εγκληματικών ενεργειών, την απαγωγή του εφοπλιστή κ Περικλή Παναγόπουλου κι άλλων. Πολλές φορές είχε μπει στο στόχαστρο των ηγετικών στελεχών της ελληνικής μαφίας, που επεδίωκε και τη φυσική του εξόντωση.


του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
thetoc.gr, bloko.gr


Πρόταση-βόμβα για κατάργηση των ειδικών μαθημάτωνΤην κατάργηση των ειδικών μαθημάτων από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις προτείνει ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων, καθώς κρίνει ότι θα ήταν ευπρόσδεκτο από την εκπαιδευτική κοινότητα να μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας και να λήξει η παρατεταμένη εξεταστική διαδικασία, που υφίστανται κάθε χρόνο οι υποψήφιοι.

Η πρόταση αυτή έχει σταλεί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προκειμένου να την εξετάσουν και μέχρι αύριο Παρασκευή να καταθέσουν τις απόψεις τους ώστε, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο, «σε επόμενο στάδιο να προβούμε σε περαιτέρω επαφή για την υλοποίηση τυχόν αλλαγών από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017».
Η πρόταση αυτή έχει σταλεί και στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, προκειμένου να ενημερωθεί αφού την τελική απόφαση για κάτι τέτοιο θα τη λάβει η πολιτική ηγεσία αλλά σε κάθε περίπτωση μια τέτοια αλλαγή δεν πρόκειται ν' αφορά τις εξετάσεις του 2016.
Διάλογος
Η πρόταση του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων αποσκοπεί στη βελτίωση του συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσει ένας διάλογος πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα που αφορά χιλιάδες νέους και τις οικογένειές τους κάθε χρονιά.
Η κατάργηση των εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα αφορά κυρίως τα τμήματα ξένων Φιλολογιών των ΑΕΙ και τα Πολυτεχνικά Τμήματα, τα οποία τώρα καλούνται να πάρουν θέση σχετικά με το ζήτημα. Οπως αναφέρει ο Οργανισμός των εξετάσεων οποιαδήποτε τυχόν αλλαγή προκύψει, θα ισχύσει μετά από εκτενή μελέτη και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ενώ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα ειδικά μαθήματα ως εξής:
  • Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.
    Θα ήταν ευπρόσδεκτο από την εκπαιδευτική κοινότητα να μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα και άρα αυτή η παρατεταμένη εξεταστική διαδικασία των υποψηφίων, πολλοί εκ των οποίων μετακινούνται από μακρινές αποστάσεις για να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα (π.χ. νησιά προς Αθήνα).
  • Ενδεχομένως, ο υπάρχων τρόπος εξέτασης των ειδικών μαθημάτων δεν ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του γνωστικού αντικειμένου των αντίστοιχων τμημάτων (π.χ. χαμηλό ή υψηλό ή αντίστοιχο επίπεδο εξέτασης).
  • Τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται και το επίπεδο εξέτασής τους δεν διδάσκονται στα δημόσια σχολεία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται εξωσχολική προετοιμασία.
  • Με την επιτυχή εξέταση στα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πριμοδοτούνται με πολλά μόρια και έτσι εισάγονται στα αντίστοιχα τμήματα, ακόμη και με πολύ χαμηλές επιδόσεις στα κύρια μαθήματα.
  • Ειδικά για τις ξένες γλώσσες, η εξέταση των υποψηφίων σε αυτές φαντάζει παρωχημένη, δεδομένου ότι σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι κατέχουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, το οποίο μόνο του θα μπορούσε να είναι επαρκές για την εισαγωγή στα αντίστοιχα τμήματα.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
«Οχι» από καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Την αντίθεσή τους στην κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την πρόταση αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική.
Ο σύλλογος έστειλε, μάλιστα, και επιστολή στον κ. Φίλη στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει τα εξής: Θα επιθυμούσαμε να μας εξηγηθεί με ποια ακριβώς λογική θα πρέπει να εισαχθούν μαθητές σε μία ξενόγλωσση φιλολογία χωρίς να εξεταστούν στην προαπαιτούμενη γνώση της αντίστοιχης γλώσσας.
Με την ίδια ακριβώς λογική θα μπορούσαν και οι υπόλοιποι μαθητές να εισάγονται στη Μαθηματική Σχολή ή στο Χημικό, χωρίς να απαιτείται να εξεταστούν στα Μαθηματικά ή στο μάθημα της Χημείας, αφού με τη λογική του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, έχουν διδαχθεί επαρκώς τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα στα έξι χρόνια φοίτησής τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή στα φροντιστήρια.
Ποια είναι η λογική η οποία υπαγορεύει την κατάργηση εξέτασης ενός γνωστικού αντικειμένου, από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, με μόνη τεκμηρίωση το λαϊκίζον επιχείρημα της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών;».
«Χωρίς μελέτη»
Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ακόμη ότι:
  • Σε καμία περίπτωση ένας επιστημονικός οργανισμός δεν θα προέβαινε σε προτάσεις τόσο αντιεπιστημονικές, επιπόλαιες και πρόχειρες, χωρίς μελέτη, επιστημονική τεκμηρίωση, έρευνα, στατιστική ανάλυση.
  • Αναφορικά δε με το επιχείρημα της μη διδασκαλίας των ειδικών μαθημάτων στο Δημόσιο Σχολείο, θα ήταν πολύ περισσότερο πρόσφορη και συνακόλουθη με την επιθυμία του υπουργείου για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου μία πρόταση που θα τόνιζε την ανάγκη διδασκαλίας αλλά και επαρκούς προετοιμασίας των μαθητών μέσα στο ίδιο το δημόσιο σχολείο.


ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ
ethnos.gr


Κλειστό το κέντρο της Αθήνας
Έξω από τη Βουλή οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς σε εξέλιξη είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην πρώτη γενική απεργία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους από τους οποίους θα περάσουν οι διαδηλωτές για να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Λίγο μετά τις 11:15 οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν από την Ομόνοια προς τη Βουλή δια μέσου της οδού Ακαδημίας όπου ήδη έχουν ξεκινήσει ομιλίες.

Σημειώνεται ότι στην απεργία λαμβάνει μέρος το ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των μέτρων που επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Αλαμπάμα: Οκτάχρονο αγόρι σκότωσε στο ξύλο μωρό ενός έτουςΑγόρι ηλικίας 8 ετών στις ΗΠΑ κατηγορείται, διότι χτύπησε βάναυσα και σκότωσε μέσα στην κούνια του μωρό ενός έτους, το οποίο έκλαιγε. Η μητέρα του είχε βγει για νυχτερινή έξοδο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Αλαμπάμα, όπου δεν αναγνωρίζεται ηλικία οριστικής απαλλαγής από ποινικές ευθύνες για τους ανηλίκους.

«Στα 22 χρόνια που υπηρετώ το επάγγελμα του αστυνομικού, η υπόθεση αυτή είναι μακράν μία από τις πιο θλιβερές που έχω κληθεί να χειριστώ» δήλωσε ο Σιν Έντουαρντς, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας. Το θύμα, η Κέλσι Λούις, και η μητέρα του, Κέιτερα Λούις, είχαν επισκεφθεί φίλη της γυναίκας, που είχε πολλά μικρά παιδιά.

Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι οι δύο φίλες βγήκαν για να πάνε σε κέντρο διασκέδασης από τις 23.00 έως τις 02.00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, έξι παιδιά ηλικίας ενός έως οκτώ ετών βρίσκονταν στο σπίτι χωρίς να τα επιτηρεί ενήλικας.

«Το αγόρι των οκτώ ετών άρχισε να εκνευρίζεται πολύ, διότι η μικρούλα, ηλικίας ενός έτους, δεν σταματούσε να κλαίει» περιέγραψε ο υπαστυνόμος Έντουαρντς.

«Της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε με βία».

«Δεδομένης της έλλειψης ευαισθησίας που επέδειξε η μητέρα με τη συμπεριφορά της, οι Αρχές της άσκησαν δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια» προσέθεσε ο Έντουαρντς.

«Καμία εκπαίδευση, καμιά σχολή, κανένα πτυχίο ή κατάρτιση δε μπορούσαν να μας προετοιμάσουν για το γεγονός ότι ένα παιδί οκτώ ετών διέπραξε ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα» υπογράμμισε ο αστυνομικός, απαντώντας στο ερώτημα που του έθεσαν εάν ο δράστης είχε «την πρόθεση» να σκοτώσει.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Οκτωβρίου, ωστόσο η αστυνομία ανακοίνωσε την απαγγελία κατηγοριών στο παιδί ένα μήνα αργότερα.

Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικά μέτρα, αφού κατέβαλε ως εγγύηση το ποσό των 15.000 δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Τζέφερσον.


Πηγή 


Δορυφορικά θα παρακολουθούνται οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας
Διεθνής συμφωνία επιτεύχθηκε την Τετάρτη στη Γενεύη βάσει της οποίας στο εγγύς μέλλον θα παρακολουθούνται δορυφορικά όλες οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας, με στόχο να αποφευχθούν περιστατικά όπως η μυστηριώδης εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών τον Μάρτιο του 2014.

Το νέο μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί από το 2017 εφόσον τα αεροσκάφη είναι καταλλήλως εξοπλισμένα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η συμφωνία συνήφθη κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ραδιοεπικοινωνιών και προβλέπει τον προσδιορισμό και την απόδοση ραδιοηλεκτρικών συχνοτήτων για την παρακολούθηση των πτήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, για τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτό να εντοπίζονται τα αεροσκάφη παντού στον κόσμο από το 2017. Σήμερα το 70% (ωκεανοί, έρημοι, όρη) της επιφάνειας της γης δεν επιτρέπει αυτού του είδους την αδιάλειπτη παρακολούθηση.

«Το ότι θα αποδώσουμε συχνότητες προκειμένου διαστημικοί σταθμοί να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν σήματα ADS-B (σσ.: αναμεταδότες που μεταδίδουν δεδομένα θέσης) από αεροσκάφη θα επιτρέψει το να διασφαλίσουμε την παρακολούθηση των πτήσεων σε πραγματικό χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο Φρανσουά Ρανσί, διευθυντής ραδιοεπικοινωνιών της UIT, της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοεπικοινωνιών του ΟΗΕ.

Θα επαφίεται στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (OACI), έναν άλλο οργανισμό του ΟΗΕ που εδρεύει στο Μόντρεαλ, να εφαρμόσει κατόπιν το μέτρο σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί που συναντήθηκαν στη Γενεύη αποφάσισαν να αποδώσουν τις ζώνες συχνοτήτων 1 087,7-1 092,3 MHz στην αεροναυτική δορυφορική υπηρεσία με στόχο τη λήψη από τους διαστημικούς δορυφορικούς σταθμούς των εκπομπών σημάτων ADS-B που θα προέρχονται από τους πομπούς των αεροσκαφών, διευκρίνισε το UIT σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. Έπειτα οι πληροφορίες θα αποστέλλονται αυτόματα στους επίγειους σταθμούς που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Σήμερα αυτή η ζώνη συχνοτήτων χρησιμοποιείται για τη μετάδοση σημάτων ADS-B από τα αεροσκάφη προς τους επίγειους σταθμούς με τους οποίους έχουν οπτική επαφή.

Η συμφωνία αυτή επιτυγχάνεται έπειτα από την εξαφάνιση και το τραγικό τέλος της πτήσης MH370 της Malaysian Airlines από Κουάλα Λουμπούρ σε Πεκίνο τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβαίνοντες, ένα περιστατικό που πυροδότησε το δημόσιο διάλογο σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την παρακολούθηση των πτήσεων σε πραγματικό χρόνο. Μέχρι και σήμερα το σημείο συντριβής του αεροσκάφους δεν έχουν εντοπιστεί.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


Καυτοί διάλογοι στη Βουλή. Τόσκας: Δεν ξέρω ούτε από στικάκια ούτε από υποβρύχια, Βενιζέλος: Είσαι πολιτικά ανήθικοςΈντονη αντιπαράθεση με βαρύτατους λεκτικούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για την αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου με τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Αναστασάκο στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου για το αν γνωρίζει σε ποια υπηρεσία θα μετατεθεί ο κ. Σταυρόπουλος, απάντησε αρνητικά.

«Ήρθατε εδώ και αναφέρεστε με υπαινιγμούς κατά του κ. Σταυρόπουλου αλλά δηλώνετε άγνοια για την υπηρεσιακή του διαδρομή. Θα έπρεπε να ξέρετε», είπε ο κ. Βενιζέλος. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Νίκος Τόσκας: «Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω και δεν σας καταλαβαίνω…»

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σας ξέρω από παλιά πολύ καλά…»
Ν Τόσκας: «Και εγώ σας ξέρω πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε…»

Ευ. Βενιζέλος: «Εγώ σας γνώριζα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη και τώρα με την υπουργοποίηση ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ . Τότε ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη ξέρατε που θα πάει ο κάθε αξιωματικός και σήμερα δεν γνωρίζετε την υπηρεσιακή διαδρομή του κ. Σταυρόπουλου;»

Ν. Τόσκας: «Δεν γνωρίζω, θα ήταν παράβαση καθήκοντος. Εγώ δεν ξέρω ούτε από στικάκια ούτε από υποβρύχια…»

Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς, πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής σας διαδρομής που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό ενώ παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και όπου σας συμφέρει λέτε δεν ξέρω».

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση λύνοντας την συνεδρίαση.

«Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει εδώ. Καταψηφίζω την πρόταση για τον κ. Αναστασάκο γιατί λειτουργείτε με τρόπο θεσμικά αναξιόπιστο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
huffingtonpost.gr


Ο Λάμπρου εκθέτει (ξανά) την κυβέρνηση: «Έχουν γίνει συζητήσεις, όλα τα αιτήματα των κρατουμένων έχουν γίνει δεκτά»Παρά τα όσα λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάρτιο, αμέσως μόλις είχε διορισθεί σύμβουλος του Νίκου Παρασκευόπουλου, ο κ. Λάμπρου έδινε μια τελείως διαφορετική εικόνα για το «αλισβερίσι» κυβέρνησης-κρατουμένων

Μπορεί την Τετάρτη η κυβέρνηση, μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, να επανέλαβε κατηγορηματικά πως «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια», ωστόσο, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πάνος Λάμπρου έλεγε ότι στο νομοσχέδιο που είχε μόλις καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, βρίσκονταν όλα τα αιτήματα των κρατουμένων.

Το παρακάτω βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της ιστοσελίδας του, ο τηλεοπτικός σταθμό  ΣΚΑΪ, αφορά σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Λάμπρου στο ΟΜΝΙΑ TV στις 24 Μαρτίου του 2015. Τότε ο κ. Λάμπρου είχε μόλις διορισθεί σύμβουλος του Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος από την πλευρά του, σε δηλώσεις του την Τρίτη, διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα τα οποία θα διαμορφώνονταν.

Σε αυτό, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να λέει ότι «έγινε συζήτηση με τους ανθρώπους, καταγράφηκαν τα προβλήματα» και πως ο ίδιος έχει κάνει «πάρα πολλές συζητήσεις, όλα τα αιτήματα που έχουν καταθέσει έχουν γίνει δεκτά, όχι μόνο επειδή τα ζήτησαν αλλά επειδή πραγματικά είναι δίκαια».

Δείτε το βίντεο
«Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στην έκτακτη εκπομπή "Ημερολόγια Κρατουμένων", συζητάμε με τον Πάνο Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Δικαιοσύνης-Δικαιωμάτων, για την απεργία, το νομοσχέδιο και για τα άπειρα προβλήματα που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές», αναφέρεται στο βίντεο του ΟΜΝΙΑ, που αναρτήθηκε στο YouTube στις 24/03/2015 και προστίθεται: «Ενώ η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων συνεχίζεται για 3η εβδομάδα, ο Υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο "για τη ρύθμιση επειγόντων θεμάτων του ποινικού και του σωφρονιστικού συστήματος».


Πηγή : protothema.gr


Πάτρα: Κατέρρευσε μαθητής στην τάξη από χρήση ναρκωτικών!Πανικός κατά τη διάρκεια του μαθήματος, με τον μαθητή να χάνει τις αισθήσεις του - Συγκλονισμένοι οι καθηγητές και οι συμμαθητές του...

Προβληματίζει η χρήση ναρκωτικών στην Πάτρα, με νεαρούς να προχωρούν σε χρήση ουσιών ακόμα και μέσα στις σχολικές κοινότητες. Ναρκωτικά σε δημόσια θέα, σε πλατείες, σε παγκάκια, με νεαρούς να περπατούν σαν ζόμπι στα πεζοδρόμια και να βρίσκουν ολοένα και περισσότερα «σκοτεινά» στέκια – σημεία μέσα στην πόλη για να κάνουν χρήση. Το πρόβλημα έχει μπει και μέσα στα σχολεία, καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες που μιλούν για μαθητές χρήστες οι οποίοι παρασυρόμενοι από παρέες εξωσχολικών πέφτουν στην παγίδα των ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαθητή που συνέβη πριν από λίγες μέρες, σε σχολείο που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χάσει τις αισθήσεις του μέσα στην τάξη. Ο μαθητής οδηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του, με τους καθηγητές του να τον βοηθούν στα σταθεί στα πόδια του. Το γεγονός αυτό συζητήθηκε έντονα από τους μαθητές του σχολείου, καθώς στους περισσότερους είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο παιδί  κάνει χρήση ουσιών, «σκληρών» ή και «μαλακών».


Πηγή: patrasevents.gr


Μα ποιος επιτέλους νομοθετεί σ’ αυτή την χώρα, Απορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.Ο κ. Πανούσης μιλώντας στο bloko.gr αντέτεινε την απλή λογική ως αντίδοτο στον παραλογισμό των ημερών και είπε το πολύ απλό. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της δεν μου είπαν να πάω στον εισαγγελέα; Τώρα που πήγα γιατί και πάλι φωνάζουν; Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση και τα στελέχη της κορυφώνουν την εκστρατεία αποδόμησης του κ. καθηγητή. Με αποκορύφωμα τις μηνύσεις που στρέφονται και κατά της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, κάτι που θα πρέπει να προσέξουν οι κ.κ. υπουργοί, μέρες που είναι και σε λίγο πρόκειται να τιμηθεί η αντίσταση κατά του ανελεύθερου και του αρτηριοσκληρωτικού.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ευθύ και αμείλικτο. Ήθελαν ή όχι οι κυβερνητικοί να πάει ο Πανούσης στον Άρειο Πάγο, όπως τον καλούσαν να κάνει πριν να πάει και να εμπιστευθεί όσα στοιχεία του είχε διαμηνύσει και προσκομίσει ο διοικητής της ΕΥΠ; Στοιχεία που κατά την κρίση του κ. Ρουμπάτη, ο οποίος είναι επιλογή ως έμπιστος και εξ’ απορρήτων του κ. Τσίπρα, συνιστούν ευθέως απειλή για τη ζωή του κ. Πανούση. Τι λοιπόν έπρεπε να σκεφτεί ένας άνθρωπος που απειλείται; Το πολιτικό κόστος;

Ή μήπως ο κ. Ρουμπάτης, ο διοικητής της ΕΥΠ έγινε ξαφνικά ο Νενέκος του κ. Πανούση; Ο κ. Ρουμπάτης τοποθετήθηκε εκεί που βρίσκεται για ν’ αξιολογεί με τους συνεργάτες του, να διαβαθμίζει τις απειλές και όταν διαπιστώνει να ενημερώνει. Εάν κρίνεται ως μη επαρκής ή ως κινδυνολόγος, απορούμε με ποια λογική βρίσκεται ακόμα στη θέση του. Συνεπώς για να βρίσκεται και για να τη διατηρεί, έκανε σωστά τη δουλειά του. Άλλοι αποπειρώνται τώρα να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και γινόμαστε κοινωνοί  αποκαλύψεων για συνδιαλλαγή στελεχών της κυβέρνησης με τρομοκράτες και κακοποιούς αναφορικά, όχι με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές ή για την καταπάτηση θεμελιωμένων δικαιωμάτων, αλλά να λειτουργούν κάτι σα νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Και οι διάλογοι δεν γίνονται με οργανωμένους εκπροσώπους ή θεσμικές επιτροπές για τα δικαιώματα των κρατουμένων, αλλά με μεμονωμένους κρατούμενους, που έχουν καταδίκες για τρομοκρατία και για διεύθυνση των πιο σκληρών και πιο οργανωμένων μαφιόζικων συνδικάτων του εγκλήματος.

Κι εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε ένα εν είδει απορίας ρητορικό ερώτημα αξιωματικών της Αστυνομίας. Πάνω στο ελαφρώς μεταλλαγμένο ρητό, μα ποιος επιτέλους νομοθετεί σ’ αυτή την χώρα, δομούν την άποψη τους πως ο διάλογος γίνεται με κατηγορούμενους ή με ύποπτους ως ηθικοί αυτουργοί σε βομβιστικές επιθέσεις κατά δικαστικών που έκριναν τις υποθέσεις τους, ή σε δολοφονικές ενέργειες και βομβιστικά χτυπήματα με θύματα σωφρονιστικούς, στις φυλακές των οποίων διανύουν το διάστημα που το Κράτος Δικαίου όρισε ως επαρκές χρόνο για τον σωφρονισμό τους. Ενέργειες που κανείς πλέον δεν ασχολείται αλλά και ούτε διερευνά ποιον αντίκτυπο έχουν στην ψυχολογία όλων όσοι καλούνται να διαχειριστούν παρόμοιες υποθέσεις και ανθρώπους.


Πηγή : bloko.gr 


Χλιδάτη ζωή έκανε ο Γεωργιανός μακελάρης που είχε αποφυλακιστεί με τον πρόσφατο ευνοικό νόμο ΠαρασκευόπουλουΚυκλοφορούσε φορώντας μόνο Gucci, ενώ δεχόταν συχνά επισκέψεις στο σπίτι του από άτομα τα οποία κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα - Είχε αποφυλακιστεί ένα μήνα πριν το άγριο έγκλημα ..

  Μια χλιδάτη ζωή φέρεται να έκανε ο μακελάρης της Ύδρας, ο 39χρονος Γεωργιανός ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος και ο αρχηγός της σπείρας των επτά ομοεθνών του που βασάνισαν και δολοφόνησαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου Μανώλη Οικονόμου ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος κυκλοφορούσε με πανάκριβα ρούχα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν της επώνυμης φίρμας Gucci, ενώ δεχόταν συχνά επισκέψεις στο σπίτι του από άτομα τα οποία κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι τη οδού Λέλας Καραγιάννη, όπου διέμενε το τελευταίο δίμηνο ο 39χρονος δολοφόνος, μιλούν για έναν απόμακρο άνθρωπο ο οποίος έβγαινε σπάνια από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου που είχε νοικιάσει. Ωστόσο, σε όλους είχε κάνει εντύπωση το ακριβό του ντύσιμο, αφού ντυνόταν μόνο με κομμάτια επωνύμων οίκων μόδας.

Πάντως, ο μακελάρης της Ύδρας κυκλοφορούσε στους δρόμους της Κυψέλης συγκεκριμένες ώρες για να μην δίνει το στίγμα του στις διωκτικές αρχές καθώς, όπως αναφέρουν στο protothema.gr κάτοικοι της περιοχής, τον έβλεπαν μόνο νυχτερινές ώρες.

Τις ίδιες ώρες έβλεπαν και τους φίλους του να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στην οδό Λέλας Καραγιάννη και να ανεβαίνουν στον διαμέρισμα του πρώτου ορόφου που διέμενε. Αυτό, όμως, που έκανε μεγάλη εντύπωση στους γείτονές του ήταν οι εμφανίσεις του στο μπαλκόνι του σπιτιού, καθώς συχνά έβγαινε σε αυτό γυμνός, μιλώντας τις περισσότερες φορές ταυτόχρονα στο κινητό του τηλέφωνο.Eίχε αποφυλακιστεί ένα μήνα πριν το άγριο έγκλημα

Από τις πρώτες ημέρες μετά το άγριο έγκλημα η αστυνομία συγκρότησε ειδική ομάδα η οποία την Τρίτη εντόπισε τον 39χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στην Καλλιθέα. Η ομάδα ακολούθησε τον 39χρονο και τελικά τον συνέλαβε λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα διαβατήριο με τα στοιχεία άλλου Γεωργιανού στο οποίο είχε βάλει τη δική του φωτογραφία.

Όπως διακριβώθηκε ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011 μαζί με έναν άλλο Γεωργιανό για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Ένα μήνα, όμως, πριν το άγριο έγκλημα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου του 2015 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου εξέτιε την ποινή του, όπως ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί και για τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από τον διευθυντή Ασφαλείας, έφτασε στα ίχνη του Γεωργιανού από τα ίχνη DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας βοήθησαν τελικά στον εντοπισμό και τη σύλληψή του σχεδόν τρεις μήνες μετά το άγριο φονικό.
Το χρονικό του τρόμου


Στο ήσυχο νησί της Ύδρας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα στη θέση Ξερή Ελιά χωρίς να αντιληφθούν ότι καποιος τους παρακολουθεί και λίγη ώρα αργοτερα θα εισέβαλε στο σπίτι τους, για να αρπάξει τις εισπράξεις της ημέρας. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς μέχρι τις 2:15 μιλούσαν με το σύζυγό της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια στη δίπατη κατοικία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, γύρω στις 2:30 οι Γεωργιανοί ληστές ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και γλίστρησαν στο εσωτερικό. Πρώτα πήγαν στη γυναίκα και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα τη φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια και στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγό της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντάς τον.

Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα, την κοπάνησαν αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που πήγε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός ενώ ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή. Όπως είπε η γυναίκα, επειδή στην κουζίνα της επιχείρησής της απασχολεί Γεωργιανούς εργαζόμενους, κατάλαβε ότι οι εισβολές ληστές - βασανιστές ήταν από τη συγκεκριμένη χώρα καθώς αναγνώρισε κάποιες λέξεις στις μεταξύ τους συνομιλίες. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να προσαγάγουν στο τμήμα τέσσερα, πέντε άτομα από τη χώρα της πρώην σοβιετικής ένωσης που περιφέρονταν περίεργα στο λιμάνι και έψαχναν στις 5:30 θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα.


Πηγή : protothema.gr

ΔΕΗ: 700.000 θα μείνουν χωρίς ρεύμα
Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ. Ήδη 15.000 οφειλέτες έπαθαν... μπλακ άουτ ως αυτή τη στιγμή και οι διακοπές συνεχίζονται αμείωτες. Η ΔΕΗ κατεβάζει διακόπτες για οφειλές και ουσιαστικά απειλούνται 700.000 καταναλωτές με οφειλές.

Οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι 200.000 ως 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν χρέη άνω των 1.000 ευρώ και δεν έχουν πληρώσει δύο συνεχόμενα τετράμηνα.
Το ποσό των 1.000 ευρώ είναι το όριο πάνω από το οποίο εκδίδεται εντολή άμεσης διακοπής. Ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει σε 15.000 διακοπές ρεύματος και όλα δείχνουν ότι οι διακόπτες θα κατέβουν μέσα στο μήνα σε 30.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Συνολικά η ΔΕΗ κόβει περίπου 700.000 παροχές το χρόνο και όλα δείχνουν ότι ο αριθμός αυτός θα γίνει πράξει στο σύνολό του.
Η αρχή έγινε ήδη με τη ΔΕΗ να έχει αποστείλει 100.000 εντολές διακοπής ρεύματος.


Πηγή 


Συντάξεις: Πρόταση σοκ για μισή σύνταξη! Τι απαιτούν οι δανειστές και ποιοι κινδυνεύουν να παίρνουν ψίχουλα- Μπλόκο στη διαπραγμάτευση λόγω συντάξεων παρά τις αλλαγές – σοκ στο Ασφαλιστικό
- Τώρα ζητούν να καταβάλλεται σχεδόν η μισή σύνταξη σε όσους αποχωρούν πρόωρα
- Παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα πλειστηριασμών και 100 δόσεων πρόβλημα και με τον προϋπολογισμό

Καμία συμφωνία στα βασικά σημεία της αξιολόγησης από τους θεσμούς δεν υπήρξε χθες στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων και ουσιαστικά τα βασικά σημεία μένουν ανοιχτά.

Τα σημαντικότερο είναι ότι οι δανειστές διαπιστώνουν ότι παρά τις αλλαγές – σοκ στο Ασφαλιστικό κάποια νούμερα δεν βγαίνουν. Απαιτούν νέες περικοπές και ρίχνουν στο τραπέζι προτάσεις – σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους οι οποίοι είτε βρίσκονται ήδη σε σύνταξη είτε πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το επόμενο διάστημα.

Με τα έσοδα των Ταμείων στο ναδίρ οι δανειστές λένε τώρα ότι πρέπει να υπάρξει σφαγή στα ποσά των συντάξεων που λαμβάνουν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν βρίσκονται κοντά στο όριο ηλικίας των 67 ετών.

Η πρόταση που έριξαν μάλιστα στο τραπέζι είναι οι δικαιούχοι να λαμβάνουν το πολύ το 60% της σύνταξης που τους αναλογεί μέχρι ένα όριο ηλικίας και στη συνέχεια σταδιακά το ποσό αυτό να αυξάνεται μέχρι να φτάσουν στο όριο των 65 για παράδειγμα οπότε και θα λαμβάνουν τελικά ολόκληρο το ποσό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα σε αυτό το σημείο θα κριθούν από το ποσοστό αναπλήρωσης κύριας και επικουρικής που θα συμφωνηθεί μεταξύ δανειστών και Ελλάδας. Αν ικανοποιηθούν από τα ποσά που θα προκύψουν οι δανειστές η παραπάνω απαίτηση θα βγει από την ατζέντα. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα σημάνει ακόμη μικρότερα ποσά συντάξεων από τα ήδη “κουρεμένα” που προβλέπει το νέο Ασφαλιστικό.

- Σε ότι αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών φαίνεται ότι 100.000 χωρίζουν τους δανειστές με την κυβέρνηση. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να μείνει η αντικειμενική σταις 280.000 ευρώ ενώ οι δανειστές πιέζουν να πέσει στις 180.000 ενώ απαιτούν η προστασία της πρώτης κατοικίας να ισχύει μόνο για τρία έτη.

- Στο θέμα των 100 δόσεων οι δανειστές επιμένουν να βγαίνουν αυτόματα από τη ρύθμιση όσοι χάσουν έστω και μια δόση, ενώ η κυβέρνηση αναζητά λύση μέσω ενός μεικτού συστήματος με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

- Αγκάθι ωστόσο υπάρχει και στο θέμα του προϋπολογισμού με το πλεόνασμα 1,75 που απαιτείται για το 2017 να κρύβει νέα μέτρα.


Πηγή : newsit.gr


Σιμορέλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Και να μην υπήρχε Μνημόνιο, θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει"Ο δημόσιος τομέας όπως έχει χτιστεί δεν μπορεί να λειτουργήσει”, τόνισε

"Και να μην υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει”, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣKAI ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης σημειώνοντας πως "ο δημόσιος τομέας όπως έχει χτιστεί δεν μπορεί να λειτουργήσει”.

Εάν πάμε με την λογική την παλιά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε "Ξέρετε πολύ καλά ότι η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες τομές σε όλα τα επίπεδα.  Αυτός ο δημόσιος τομέας όπως έχει χτιστεί δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν είναι παραγωγικός, άρα θα πρέπει να κάνουμε μεγάλες τομές”.

Ο κ. Σιμορέλης αναφέρθηκε μάλιστα στο ζήτημα του ασφαλιστικού λέγοντας πως "η εξίσωση αυτή θα πρέπει να λυθεί”Πηγή


Ο Παπανικολάου νίκησε τον ΑντετοκούνμποΠρώτο ελληνικό ντέρμπι στο ΝΒΑ για τη φετινή σεζόν, με τους Νάγκτες του Κώστα Παπανικολάου να παίρνουν τη νίκη στα... σημεία επί των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 103-102.

Ντέρμπι με τα όλα του το ελληνικό μεταξύ Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Παπανικολάου, με τον οικοδεσπότη, άσο των Νάγκετς, να μην χαρίζεται στην παρέα του Greek Freak, με την ομάδα του Ντένβερ να επικρατεί στον πόντο με 103-102.

Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε κάτι λιγότερο από 11 λεπτά, σκόραρε 3 πόντους με 1/2 τρίποντα, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε ένα φάουλ και ένα λάθος. Ο Αντετοκούνμπο από την πλευρά του εμεινε στο παρκέ για 29 λεπτά και πέτυχε 12 πόντους με 6/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 μπλοκ, αλλά και 3 λάθη.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντανίλο Γκαλινάρι που πέτυχε 25 πόντους, ενώ από τους Μπακς ξεχώρισε ο Μονρό με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Πηγή


Επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο ΔιαδίκτυοΤην τελευταία πενταετία (2010- 2015) καταγράφεται αύξηση 46,8% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία.
Επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (ποσοστό 68,6%) και πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους (ποσοστό 68,1%). Μάλιστα, την τελευταία πενταετία (2010- 2015) καταγράφεται αύξηση 46,8% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας για το 2015 της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, στα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο διαδίκτυο από την κατοικία, καταγράφεται σε σχέση με το 2014 αύξηση 7,2% και 3,8%, αντίστοιχα.

Αύξηση, σε σχέση με το 2014, καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική (10,4% και 5,5%, αντίστοιχα), ενώ μείωση στην Κεντρική Ελλάδα και στα Νησιά Αιγαίου- Κρήτη (3,7% και 2,6%, αντίστοιχα).

Ευρυζωνική σύνδεση χρησιμοποιεί το 67,1%, του συνόλου των νοικοκυριών με ένα τουλάχιστον μέλος ηλικίας 16-74 ετών, παρουσιάζοντας αύξηση 3,7%.

Οι κυριότερο λόγοι μη πρόσβασης στο διαδίκτυο από την κατοικία είναι:

α) ή έλλειψη ικανοτήτων (60,7%),

β) ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο δεν είναι χρήσιμες, δεν ενδιαφέρουν (25,9%), και

γ) ότι το κόστος του εξοπλισμού είναι πολύ υψηλό (21,7%).

Για την ηλικιακή ομάδα 16- 24 ετών καταγράφεται σταθερό ποσοστό πρόσβασης στο διαδίκτυο για τα έτη 2014 και 2015. Η μεγαλύτερη αύξηση στο ποσοστό πρόσβασης (12,4%) καταγράφηκε για την ηλικιακή ομάδα 45- 54 ετών. Αντίστοιχα, για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο, η μεγαλύτερη μείωση (45,2%), σε σχέση με το 2014, καταγράφηκε για την ηλικιακή ομάδα 25- 34 ετών.

Από όσους συνδέθηκαν στο διαδίκτυο εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με κινητή συσκευή, το 57,4% χρησιμοποίησε κινητό ή smart phone, το 34,9% φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (π.χ. laptop, tablet) και το 2,4% άλλη συσκευή (π.χ. PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών κ.λπ.). Το υψηλότερο ποσοστό εν κινήσει σύνδεσης στο διαδίκτυο καταγράφεται για την ηλικιακή ομάδα 16- 24 ετών.

Η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά παραμένει, όπως και το 2014, στην κορυφή της λίστας των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου με ποσοστό 85,4%, ενώ η αναζήτηση πληροφοριών και υπηρεσιών, είναι η δεύτερη περισσότερο πραγματοποιούμενη δραστηριότητα, με ποσοστό 80,4%.

Αναφορικά με τις διαδικτυακές υπηρεσίες νέφους, 3 στους 10 (26,3%) από όσους χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίμηνο του 2015 χρησιμοποίησαν διαδικτυακούς αποθηκευτικούς χώρους για να αποθηκεύσουν ή και να μοιραστούν με άλλους έγγραφα, εικόνες, μουσική, videos ή άλλα αρχεία.

Καταγράφεται, σε σχέση με το 2014, αύξηση 44,5%.

Τέλος, αύξηση 2,9% καταγράφεται, σε σχέση με το 2014, στο ποσοστό του πληθυσμού που έκανε χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ειδικότερα για όσους δεν απέστειλαν συμπληρωμένα έντυπα (όπως π.χ. φορολογική δήλωση) μέσω διαδικτύου ενώ είχαν να υποβάλουν, το 82,2% αυτών ανέφερε ότι η υποβολή των συμπληρωμένων εντύπων, έγινε, για λογαριασμό τους, από άλλα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα από φοροτεχνικό, μέλος της οικογένειας, φίλο, κ.λπ., το 9,5% ότι δεν είχαν τις γνώσεις για να χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα που χρειαζόταν και το 2,9% επικαλέστηκαν ανησυχία σχετικά με την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euro2day.gr


«Κόκκινα» δάνεια: Χωρίς συμφωνία, παρά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης
Στη νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών συζητήθηκε αναλυτικά η στρατηγική διαχείριση που πρέπει να ακολουθηθεί για το θέμα - Συμφωνία μέχρι το Σάββατο «βλέπει» ο Σταθάκης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς βρέθηκε την Τετάρτη, εκτός από τους πλειστηριασμούς, και το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων», που παραμένει ένα από τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές. 

Έπειτα από την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνάντησης των κυρίων Σταθάκη, Τσακαλώτου και Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού είπε εξερχόμενος της συνάντησης πως η πρώτη συνάντηση με τους θεσμούς ήταν μία συζήτηση διερευνητικού χαρακτήρα στην οποία δεν τέθηκαν νούμερα και στοιχεία. 

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα εκκρεμή πεδία που συνδέονται με την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ, ωστόσο, ερωτηθείς από δημοσιογράφους αναφορικά με το εάν η σύγκλιση επιχειρείται από την ελληνική ή την πλευρά της Τρόικας, ο υπουργός επέλεξε να απαντήσει, λέγοντας απλά ένα «βιάζεστε». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα συνάντηση με τους θεσμούς συζητήθηκε αναλυτικά, πάντως, η στρατηγική διαχείριση που πρέπει να ακολουθηθεί όσον αφορά στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, όμως, παρά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, το ζήτημα δεν έχει «κλείσει» ακόμη. 

Πάντως, ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και πως διαπιστώθηκε προσέγγιση σε όλα τα ζητήματα. Πρόσθεσε δε, ότι στην περίπτωση συμφωνίας, αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή ή τη Δευτέρα το Euro Working Group, προκειμένου να την επικυρώσει και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ. 

Όσο για τη νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης, μπορεί να γίνει αμέσως μετά, εξήγησε ο υπουργός. 

Ερωτηθείς εάν έχει τεθεί το όριο των 180.000 ευρώ ως αντικειμενική αξία για την προστασία της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς -για τα «κόκκινα» δάνεια του «νόμου Κατσέλη»- ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι από την κυβέρνηση έχουν τεθεί προτάσεις για το ζήτημα και συμπλήρωσε ότι εξετάζονται συμπληρωματικές λύσεις για το θέμα της α΄ κατοικίας. 

Σημειώνεται πως στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στις διαπραγματεύσεις τίθενται τα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, που αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων. 

Νεπτούνας - ΑΕΚ 80-86Όταν η μπάλα έκαιγε η ΑΕΚ έβαλε τα κρίσιμα τρίποντα και πήρε την τρίτη της νίκη στο EuroCup κόντρα στη Νεπτούνας (80-86)! Σταμάτησε στους 27 πόντους ο Μαυροκεφαλίδης, ντεμπούτο ο Μαυροειδής.

Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ μπορεί να... άργησε δύο αγωνιστικές, αλλά από τότε η «Βασίλισσα» είναι ασταμάτητη! Η ΑΕΚ έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον ΣΤ' Όμιλο του EuroCup κι έβαλε βάσεις για πρόκριση, την στιγμή που στο  πρωτάθλημα παραμένει αήττητη (5/5)!

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν... άπιαστος για ακόμα ένα παιχνίδι (27π., 8ριμπ., 3ασ.), ο Ντούσαν Σάκοτα έκανε μεγάλη εμφάνιση με 4/8 τρίποντα (16π.) κι ο Μαρκ Κάρτερ έδειξε θετικό πρόσωπο (11π.).

Ο Ντράγκαν Σάκοτα που δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυαματία Μίλαν Μιλόσεβιτς που έμεινε στην Αθήνα, είχε για πρώτη φορά στο ρόστερ του τον Δημήτρη Μαυροειδή (10:43) που έδωσε λύσεις.

Η Ένωση που είχε στο πλευρό της περίπου 200 φιλάθλους, που δεν σταμάτησαν να την εμψυχώνουν λεπτό, πλέον βρίσκεται στο 3-2, ενώ η Νεπτούνας... έπεσε στο 2-3.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ μπορεί να μην μπήκε καλά στο παιχνίδι (7-0 στο 4') και να είχε κενά διαστήματα, αλλά όταν έπρεπε έδειξε ψυχή! Ο Ντούσαν Σάκοτα πέτυχε δύο διαδοχικά τρίποντα (61-68 στο 33'), ο Κάρτερ έκανε έξω από τα 6,75μ. το +9 (68-76) κι όταν ο Μαζέικα... απείλησε ξανά ήρθε το τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη (72-79 στο 38')! Οι γηπεδούχοι μπορεί να μείωσαν και στη συνέχεια, όμως δεν μπόρεσαν να... κλέψουν τη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ασταμάτητος την φετινή χρονιά! Ο Έλληνας άσος έχει... κουμπώσει στην ΑΕΚ και κάθε φορά ξεπερνάει τον εαυτό του. Απόψε, σταμάτησε στους 27 πόντους με 7/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/8 βολές, μάζεψε 8 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκλεψε 2 φορές κι έκανε 1 λάθος σε 26:19 μαζεύοντας 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αρβίντας Σίκσνιους αστόχησε σε κρίσιμες βολές στο τέλος κι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 4 πόντους (2/2δίπ., 0/1τρίπ., 0/2βολ.), 2 λάθη, 1 ασίστ και 5 ριμπάουντ σε 23:06.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Στα -23'8'' ο Κρις Γουόρεν πήρε το τρίτο φάουλ από τον Μαζέικα κι ευστόχησε σε 1/2 βολές (78-82). Στην επόμενη επίθεση της Νεπτούνας ο Γιούινγκ έφτασε μέχρι το καλάθι για το 80-82, αλλά ο Κατσίβελης με 2/2 βολές στα -14'5'' (80-84) ξεκαθάρισε τον νικητή.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη μακριά από την έδρα της έπειτα από 10 χρόνια.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Νεπτούνας την αστοχία της από τη γραμμή των βολών (19/31) κι η ΑΕΚ την φάση που είδε τον Μαρκ Κάρτερ να χτυπάει στο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να παθαίνει κάτι σοβαρό.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 43-41, 61-58, 80-86Πηγή : gazzetta.gr