Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα πρώτα επτά νησιά που αυξάνεται ο ΦΠΑ από 1η Οκτωβρίου



Σε επτά νησιά του Αιγαίου καταργείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που έχουν Τα Νέα τα νησιά τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ είναι:

Μύκονος,
Σαντορίνη,
Πάρος,
Νάξος,
Μήλος,
Σύρος
Τήνος

Μάλιστα αναφέρεται πως απόφαση για την αλλαγή στον ΦΠΑ να ξεκινήσει από τα πιο κοντινά και ταυτόχρονα πιο τουριστικά νησιά, ελλείψει στοιχείων για το κατά κεφαλήν εισόδημα.
Πάντως από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως ο κατάλογος των νησιών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Οι συντελεστές 5%, 9% και 16% οι οποίοι θα ισχύουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε πολλά νησιά του Αιγαίου θα αυξηθούν την επομένη ημέρα σε 6%, 13% και 23%, όπως ισχύει στην ηπειρωτική Ελλάδα.



Πηγή:  iefimerida.gr


Είναι καιρός να απαλλαγούμε από τα προνόμια των πρώην προέδρων της Βουλής φτάνει!!!



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η εποχή που διανύουμε είναι ακατάλληλη για προνόμια πρώην προέδρων της βουλής που δεν είναι ούτε βουλευτές πλέον.

Ο ελληνικός λαός υποφέρει και σκεπτόμενος τα σκληρά μέτρα που τον περιμένουν είναι πρόκληση να ακούγεται ότι προβλέπεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλοι πρώην βουλευτές να απολαμβάνουν προνόμια τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία.

Ειδικά όσοι δεν έχουν κλείσει ούτε χρόνο στην προεδρία της βουλής γιατί προνόμια; Για ποιο λόγο προνόμια; Γιατί να πληρώνουμε προνόμια;

Γενναιόδωρες είναι οι παροχές που προσφέρει το Ελληνικό κράτος σε όλους τους πολιτικούς που έχουν διατελέσει πρόεδροι της Βουλής ανεξάρτητα δυστυχώς και αυτό πρέπει να αλλάξει για το εύρος της θητείας τους. Όλοι δυστυχώς οι πρώην πρόεδροι της βουλής ανεξάρτητα τον χρόνο που έχουν διατελέσει πρόεδροι έχουν προνόμια τα οποία πληρώνει ο πολύπαθος ελληνικός λαός

Βάσει εθιμικού δικαίου, όταν αποχωρούν από την προεδρία παίρνουν ως δώρο ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Έκτος από αυτό όμως έχουν το δικαίωμα να διατηρούν γραφείο μέσα στο κτίριο της Βουλής και δικαίωμα απασχόλησης έως και έξι μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να εργάζονται για τον πρώην πρόεδρο μέχρι αυτός να αποβιώσει.

Τα προνόμια τα απολαμβάνουν όλοι οι πρώην Πρόεδροι του Κοινοβουλίου που βρίσκονται εν ζωή και δεν είναι πια βουλευτές όπως οι Απόστολος Κακλαμάνης, Βύρων Πολύδωρας, Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημήτρης Σιούφας και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Όσο για το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής ξεπερνά τις 150.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου τους.

Φτάνει αρκετά και αυτό πρέπει να αλλάξει δεν χρωστάει ο ελληνικός λαός σε κανέναν πρώην να τον πληρώνει ισόβια


Στήριξη Ντόρας Μπακογιάννη σε Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ





Να επιτείνει την πίεση για υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήρθε η Ντόρα Μπακογιάννη, που με παράμβασή της δήλωσε τη στήριξή της στο πρόσωπο του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του κόμματος. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει το βαθύ ρήγμα στο στρατόπεδο των μητσοτακικών.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, η πρώην υπουργός έκλεισε το μάτι στον νυν αρχηγό της ΝΔ συνδέοντας την υποψηφιότητά του με τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος -την οποία, προφανώς, δεν μπορεί να διασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ο μοναδικός που έχει επισημοποιήσει την παρουσία του στην εκλογική κούρσα.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη δεν έγινε τυχαία και δεν αποσκοπούσε μόνο στο να καταδείξει το ενδοοικογενειακό χάσμα.

Πίσω από την αγωνία της για το μέλλον της ΝΔ εκτιμούν ότι υποκρύπτεται και το μήνυμα πως, αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν επιζητήσει επικύρωση της αρχηγίας του από την κομματική βάση, τότε θα επανεξετάσει και εκείνη την πρόθεσή της να μην μπει στη μάχη της ηγεσίας. Δεν πέρασε απαρατήρητο μάλιστα ότι η ίδια αποφάσισε τελικώς να μη συμμετάσχει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, όπου αντικαταστάθηκε από τον Ευάγγελο Μπασιάκο.

Το σινιάλο της Ντόρας, εξάλλου, από τις ίδιες πηγές συνδέεται με τη δυστοκία που καταγράφεται στην πλευρά Μεϊμαράκη, ο οποίος εμφανίζεται να μην έχει καταλήξει ακόμη προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί.

Το ραντεβού του με τον Κώστα Καραμανλή προεξοφλείται ότι θα αποδειχθεί καθοριστικό για τις τελικές αποφάσεις του, αλλά το νεφελώδες τοπίο που συντηρεί αναζωπύρωσε χθες το βράδυ τις συζητήσεις στους γαλάζιους διαδρόμους περί υποψηφιότητας του Νίκου Δένδια ή στελέχους της νεότερης γενιάς όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η αινιγματική στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μάλιστα, ο οποίος απέφυγε χθες να κλείσει τα σενάρια για τη δική του συμμετοχή στην εκλογική κούρσα, ενίσχυσε τη φημολογία ότι το στρατόπεδο των καραμανλικών εξετάζει και άλλες υποψηφιότητες.


Πηγή


Τσίπρας στο υπουργικό: Δεν είστε μόνιμοι. Τα υπουργεία δεν ανήκουν σε εσάς, ανήκουν στον ελληνικό λαό



Λευτέρης Σαββίδης

Ο πρωθυπουργός μίλησε στους υπουργούς τους, κάνοντάς του αυστηρές συστάσεις για τον τρόπο που θα εργαστούν. Τους ζήτησε να σταματήσουν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Προτεραιότητα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

"Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχετε μπροστά σας" ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "καλούμαστε να τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός για δεύτερη φορά σε οκτώ μήνες, που μας γεμίζει με ευθύνη να ανταποκριθούμε και να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη του λαού μας".
Οι άξονες που εξέθεσε αφορούν στην γρήγορη ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων της συμφωνία για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία της οικονομίας. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς σκληρή δουλειά, προανήγγειλε αξιολόγηση κάθε υπουργείου, ενώ υπήρξε αυστηρός σε ό, τι αφορά τις εμφανίσεις τους στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Μια λέξη: Δουλειά

"Η εντολή που λάβαμε μεταφράζεται σε μια και μόνο λέξη. Δουλειά, σκληρή δουλειά χωρίς ιδιοτέλειες αλλά με συλλογικότητα και με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης να αποκαταστήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού" είπε ενώ τοποθέτησε τον ορίζοντα σε βάθος τετραετίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι "σε τέσσερα χρόνια να έχουμε δημιουργήσει μια άλλη Ελλάδα, που θα έχει βγει από την κρίση και την επιτροπεία των δανειστών και θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο. Μια Ελλάδα που θα κρατά τους νέους ανθρώπους, να μπορούν να μείνουν εδώ"
Όπως είπε ο στόχος στον ορίζοντα της τετραετούς θητείας, είναι εφικτός "αρκεί να τολμήσουμε μεγάλες τομές και αλλαγές και να δουλέψουμε σκληρά. Αν στην πρώτη φάση είχαμε τη διαπραγμάτευση, σήμερα έχουμε ένα ακόμη πιο δύσκολο και επίπονο έργο. Να ανοίξουμε το δρόμο για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αντιστρέφει την πορεία της τελευταίας 5ετίας. Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο επιταχύνθηκε βάθυνε, διευρύνοντας ανισότητες και βυθίζοντας στην αβεβαιότητα μεγάλα τμήματα πληθυσμού".
Το νέο παραγωγικό μοντέλο της κυβέρνησης

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης ενός άλλου μοντέλο που πρέπει να λειτουργήσει στην πράξη και να παράξει κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα και το οποίο να στηρίζεται στο σεβασμό και την προστασία της εργασίας και στην αναδιανομή των οικονομικών βαρών. Επίσης τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων της κοινωνίας.
Προτεραιότητα τα συμφωνηθέντα για να πάμε στο χρέος

"Για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό πρέπει να εργαστούμε για την αποκατάσταση της σταθερότητας και την ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος" είπε και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να δουλέχει γρήγορα ώστε να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα. "Αποτελεί άμεση προτεραιότητα, με πρώτο βήμα την ταχύτατη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών".
"Από αυτές τις δύο διαδικασίες θα εξαρτηθεί η εξέλιξη της οικονομίας. Η απομείωση θα κάνει το χρέος βιώσιμο και θα κάνει την οικονομία ελκυστική και ασφαλή για επενδύσεις. Ενώ η ανακεφαλαιοποίηση αν γίνει όπως πρέπει, μπορεί να αποκαταστήσει την ρευστότητα" σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τα αγκάθια και οι ευκαιρίες της συμφωνίας

"Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, αφού εμείς τα διαπραγματευτήκαμε και έτσι γνωρίζουμε το αντίδοτο" είπε για τα μέτρα που δυσκολεύουν την κοινωνία, τονίζοντας όμως πως η συμφωνία "περιλαμβάνει  σειρά θετικών δράσεων με δική μας επιμονή και ανοιχτών ζητημάτων που επίσης έμειναν ανοιχτά με δική μας παρέμβαση".
Στα θετικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αδήλωτη εργασία. Από την άλλη στα ανοιχτά ζητήματα ανέφερε τα κόκκινα δάνεια για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το θέμα των εργασιακών σχέσεων όπου στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, τόνισε τη διασφάλιση πως το ταμείο της δημόσιας περιουσίας θα αξιοποιεί και δεν θα εκποιεί τη δημόσια περιουσία. "Να μη χάσουμε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης και να μην επιστρέψουμε σε ακραίες πολιτικές αδιέξοδου φιλελευθερισμού" ανέφερε για τις κρίσιμες αυτές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Βάρος στη στήριξη του κοινωνικού κράτους

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως ανέφερε πως η κυβέρνηση θα ενσκύψει ιδιαίτερα στη στήριξη του κοινωνικού κράτους. "Στην υγεία, να λειτουργήσουμε γρήγορα ώστε να συνεχιστεί η αναβάθμιση της" είπε και ένα λόγο για στόχο τη δημιουργία πρωτοβάθμιας υγείας, μεταρρύθμιση εμβληματική για τη χώρα.
"Αντίστοιχα εμβληματική θα είναι και η παρέμβαση στην παιδεία. Να αφήσουμε το στίγμα μας με μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Να συμβάλουμε στο πρόγραμμα, στα βιβλία τα κενά των διδακτικών θέσεων, τη σύνδεση του πολιτισμού και του αθλητισμού" ανέφερε για τον τομέα της παιδείας.
Συνεχίζεται η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης

Όπως είπε στη συνέχεια, στο πεδίο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα που πρέπει να συνεχιστούν. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ανεργία απαράδεκτη σε μεγέθη που δεν είναι αποδεκτά για μια ευρωπαϊκή χώρα.
Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό

Ψηλά στην ατζέντα έβαλε όμως ο κ. Τσίπρας και το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής. "Να σπάσουμε το απόστημα, να κάνουμε τομές και ρήξεις με αυτό που ονομάσαμε παλιό, φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Με δική μας πρωτοβουλία στη συμφωνία τα ζητήματα αυτά έχουν ενταχθεί στις παρακολουθούμενες δράσεις. Η στήριξη των θεσμών, όπως της δικαιοσύνης, ήταν, είναι και θα είναι δεδομένη και σαφής" σημείωσε.
Όπως αποδεικνύεται και από τη δημιουργία ειδικού χαρτοφυλακίου για τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως από αυτό το υπερπολύτιμο πρόγραμμα δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Οι πόροι από το ΕΣΠΑ, τόσο των περασμένων ετών που δεν έχει απορροφηθεί, όσο και του τρέχοντος προγράμματος θα δώσουν σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το έναυσμα για την κοινωνία και την οικονομία. "Έχουμε αναπροσανατολίσει τη χρηματοδότησή του σε τομείς για την καινοτομία και νέες τις τεχνολογίες, για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στο χώρο αυτό και να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες στη χώρα".
Τα έτοιμα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν άμεσα

"Η προηγούμενη περίοδος άφησε παρακαταθήκη δράσεων και νομοσχεδίων που θα προωθηθούν προς ψήφιση άμεσα" είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε ενδεικτικά στο νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού, τη συνεταιριστική οργάνωση αγροτών, τη δημόσια διοίκηση και την έρευνα και καινοτομία. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτά είναι έτοιμα, θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν άμεσα, αφού όπως είπε είναι προφανής η ανάγκη να επιταχύνουμε το έργο μας, παρεμβάσεις με ταχύτητα μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.
Πρόκληση η αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών

"Έχουμε μπροστά μας τη διαχείριση μια μεγάλης κρίσης, μέσα στην κρίση, που είναι το θέμα των μεταναστευτικών και προσφυγικών κυρίως ροών" είπε ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο και αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.
"Απέναντι στη λογική των φρουρίων, των τοίχων και των φραχτών πρέπει να δουλέψουμε σκληρά να αποδείξουμε ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη δεν είναι ουτοπία, αλλά μπορεί να γίνει αποτελεσματική πολιτική πράξη για τους πρόσφυγες και για τους ντόπιους που πρέπει να τύχουν της βοήθειάς μας" ανέφερε, σημειώνοντας πως το προσφυγικό έχει αναδείξει τις αντιθέσεις στην Ευρώπη που διατρέχουν την ήπειρο σε πολιτικό επίπεδο.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για στενή συνεργασία με την Ιταλία και αναφέρθηκε σε μια επιτυχημένη απόφαση που ανοίγει ένα δρόμο, αν και έρχεται καθυστερημένα. "Δεν μπορεί να αφήνεται κάθε κράτος να διαχειρίζεται μόνο του τα προβλήματα, αλλά πρέπει να μοιραζόμαστε την ευθύνη και τις δυσκολίες. Είναι ένα θετικό βήμα η απόφαση, πρέπει όμως να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να ανταπεξέλθουμε σε μια από τις μεγαλύτερες προσκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας" σημείωσε.
Τρεις κύκλοι οργάνωσης του κυβερνητικού έργου

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης, παραδεχόμενος πως η συγχώνευση της περασμένης περιόδου δεν ήταν αποτελεσματική. "Η επιλογή συγχώνευσης ενώ ήταν στη σωστή κατεύθυνση δεν μπόρεσε να λειτουργήσει γιατί θα απαιτούσε την αναδιοργάνωση των οργανογραμμάτων των υπουργείων, κάτι που θέλει χρόνο" σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε την απόφασή του να επιστρέψει στην παλιότερη δομή, αναφέροντας πάντως πως κανένα υπουργείο δεν λειτουργεί αυτόνομα και από μόνο του.
Σε ό, τι αφορά τη συνεργασία και το συντονισμό προανήγγειλε τη δημιουργία τριών κύκλων με τις παρακάτω αρμοδιότητες:
- Πρώτος κύκλος - κοινωνικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής (το ΚΥΣΥ) στο οποίο θα συμμετέχουν τα παραγωγικά και οικονομικά υπουργεία. Ρόλος του ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και τη διοίκηση.
- Δεύτερος κύκλος - κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής. Σε αυτό θα συνέρχονται τα υπουργεία υγείας, εργασίας και παιδείας και θα έχει στόχο τη στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.
- Τρίτος κύκλος - το ΚΥΣΕΑ, εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας, το οποίο δεν θα συνεδριάζει μόνο για να παίρνει αποφάσεις, αλλά και για να χαράζει κυβερνητική πολιτική.
Τέλος, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία επιτελικό όργανο, το οποίο θα είναι ολιγομελές συμβούλιο που θα ελέγχει και θα αξιολογεί τις δράσεις των υπουργείων. Όπως είπε και ο ίδιος θα έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με το συντονισμό, την παρακολούθηση και τον έλεγχο του έργου σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά.
"Δεν είστε μόνιμοι στα υπουργεία"

Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πολύ αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς λέγοντας: "Δεν είστε μόνιμοι, τα υπουργεία δεν ανήκουν σε εσάς, ανήκουν στον ελληνικό λαό και εσείς καλείστε να τα στελεχώσετε και να τα υπηρετήσετε. Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη δεν αντιστοιχεί στο δικό αξιακό σύστημα" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Δεν έχετε χρόνο. Δεν πρέπει να λειτουργήσετε έχοντας στο μυαλό σας ότι έχετε χρόνο. Πρέπει να βιαστείτε και το έργο σας θα κριθεί αντικειμενικά. Η αξιολόγηση θα είναι διαρκής και καθημερινή. Σε έξι μήνες ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να παρουσιάσει έναν απολογισμό των πρωτοβουλιών που έλαβε και με βάση τον οποίο θα κριθείτε".
Δεν σας επέλεξα για να στελεχώνετε τα πάνελ των πρωινών εκλογών

"Να σας καλέσω να σταματήσετε άμεσα τις συνεχείς τηλεοπτικές σας εμφανίσεις. Σας επέλεξα για υπουργούς για να κυβερνάτε και να λύνετε τα προβλήματα του λαού, όχι για να στελεχώνετε τα πάνελ των πρωινών εκπομπών" σημείωσε και ανέφερε: "Δεν είναι δουλειά των υπουργών οι τηλεοπτικές εμφανίσεις. Δουλειά τους είναι να βρίσκονται στα υπουργεία και εκεί όπου μπορούν να λύσουν προβλήματα. Μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει με το έργο του" είπε και έκλεισε λέγοντας "λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά. Να δουλέψουμε σκληρά".


Πηγή φωτογραφίας sooc.gr άρθρο : news247.gr


Νέα Δημοκρατία η επόμενη μέρα




Γράφει ο Γιώργος Βουκελάτος
               τέως Γενικός Διευθυντής Νέας Δημοκρατίας



Δεν συμπληρώθηκε ούτε ένα 24ωρο από το πέρας της εκλογικής διαδικασίας της 20ής Σεπτεμβρίου και κάποια στελέχη της Ν.Δ. ευρισκόμενα σε κατάσταση αφιθυμίας αποπειράθηκαν να μας πείσουν ότι επιβάλλεται εκ του αποτελέσματος η ιδεολογική και πολιτική «μετάλλαξη» του κόμματος.

Βεβαίως, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό για τη Νέα Δημοκρατία. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι αυτή η παράταξη εξακολουθεί να παραμένει η μόνη συμπαγής ιδεολογική και πολιτική δύναμη της χώρας, προσηλωμένη στις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης δημοκρατίας, της πολιτικής σταθερότητας και της ευρωπαϊκής πορείας.

Είναι, λοιπόν, άξιον απορίας ότι στην πλέον κρίσιμη φάση, που θεωρείται, μάλιστα, διεθνώς, ως η «τελευταία ευκαιρία» για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και κατ’ ακολουθίαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εκρίθη από κάποιους ως «ουδέν σπουδαιότερον» από την επίσπευση της εκλογής νέου προέδρου, όταν, μάλιστα, δεν αποτολμάται η απαξίωση της σώφρονος, συνεκτικής αλλά και δυναμικής ηγεσίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που κατάφερε μέσα σε 20 ημέρες να επανασυσπειρώσει τη Ν.Δ. και να ανυψώσει το αγωνιστικό της φρόνημα.

Είναι, όμως, καταφανές ότι δεν αμφισβητείται η προσωπικότητα του Μεϊμαράκη. Αμφισβητείται η πολιτική που ακολούθησε η Ν.Δ. για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και αυτή που θα ακολουθήσει για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Ας το καταλάβουν οι πάντες και κυρίως οι οπαδοί της «δομικής» αντιπολίτευσης: Η συναίνεση της Ν.Δ. σε θέματα που άπτονται της επιβίωσης του έθνους είναι πράξη απαρέγκλιτη για την ιδεολογία και την ιστορία αυτού του κόμματος.

Αυτή η υπεράνω μικρόψυχων και μικροκομματικών υπολογισμών πολιτική της Ν.Δ. είναι, άλλωστε, και η μόνη που μπορεί να την καταξιώσει και πάλι ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Αυτά θα πρέπει να είναι και τα κριτήρια για την επιλογή της μελλοντικής ηγεσίας της μεγάλης κεντροδεξιάς – φιλελεύθερης παράταξης.



Γεώργιος Βουκελατος
τ. Γενικός Διευθυντής Ν.Δ.
τ. Γεν. Γραμματέας επιτροπής ιδεολογίας Ν.Δ.
τ. Γεν. Δ/ντής Πολιτικού Γραφείου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

               


Το παιδί σου συμφέρει αμόρφωτο



Υποπτευθήκαμε τους Γερμανούς ότι θέλουν το καλύτερο φιλέτο του κόσμου για δικό τους. Υποπτευθήκαμε ξένα κέντρα εξουσίας ότι θέλουν να αρπάξουν όλο μας τον πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί και να δουλεύουμε οι Έλληνες, ως δούλοι, στα χωράφια της απληστίας τους.


Είμαστε σίγουροι ότι οι Αμερικάνοι είναι πίσω από το μεταναστευτικό για να ξεδοντιάσουν την Ευρώπη.

 Νιώθουμε στον σβέρκο μας την επιβεβαίωση ότι μπορεί να προκύψουμε αποθήκη ανθρώπων καταδιωγμένων.
Ήδη τζιχαντιστές ρίχνουν θεμέλια, με τη σβελτάδα που ρίχνουμε εμείς θεμέλια αυθαιρέτων, στα ευρωπαϊκά εδάφη.
Πονηρεμένοι για όλα τα διεθνή. Δαιδαλώδη, σπίρτα μυαλά, όλα τα πιάνουν στον αέρα.
Οι εχθροί είναι οι έξω. Ξεσηκώνουμε θηριώδεις άμυνες αντίστασης.

Κι αν ο εχθρός είναι ήδη μέσα;
Το παιδί σου το αμόρφωτο είναι ο απόλυτος εχθρός.
Ψήφισες μια χαρά. Ό,τι σου ζήτησε, του το έκανες, με υποταγή καψούρας γκόμενας.
Να κρατήσεις με νύχια και δόντια τη δουλειά σου με αφεντικό το κράτος και δεν πάει να πνιγούνε όλοι οι άλλοι.
Να πέφτει ο μισθός και ας μην ανταποκρίνεται το κρατικό ταμείο.

Ας πρόσεχαν! Στο κάτω κάτω, πού να 'ξερες κι εσύ; Δίκιο έχεις. Ποιος σε πληροφόρησε ποτέ για το πόσους χωράει το λεωφορείο ο πόθος; Αλλά, φιλαράκο, θα ήθελα να σου γαργαλήσω λίγο την καχυποψία σου σε κάτι άλλο. Ποιος ξένος δάκτυλος είναι πίσω από το παρασύστημα Παιδείας της χώρας μας που καλλιεργείται; Ποια τρόικα κόπτεται για να επιβάλλει -και καλά- το δικό της σύστημα;

Ποια ξένα κέντρα αγωνίζονται λυσσαλέα για τους τόνους αμορφωσιάς που σπέρνονται στα κεφάλια της νέα γενιάς; Από τον Μπαλτά του ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ στον Ν. Φίλη. Σε θυμάμαι, πόσο είχε αναστατωθεί το σύμπαν σου κάποτε γιατί τα παιδιά «μας» θα διάβαζαν από φωτοτυπίες τη μαθητική ύλη για 15 μέρες.
Πώς περιέργως δεν έχει κουνηθεί φύλλο που δεν έχουν ανοίξει ακόμα σχολεία ολόκληρα; Τι περίεργη σιωπή είναι αυτή; Πώς σου την επέβαλαν; Πώς έχουν τόση δύναμη επάνω σου; Εν μέσω συνεχιζόμενης κρίσης θριαμβολογούμε για το «Αργυρόκαστρο και Τεπελένι» και ελεύθερα τα σύνορα της άλλης μας πλευράς.
Να στο πω στη γλώσσα σου; Να αναρωτηθώ σε δική σου διάλεκτο;
Μήπως είμαστε οι «Γερμανοί» μας;

Βιογραφικό Νίκου Φίλη. 
Γεννηθείς το 1960. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και στους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (νεολαία ΚΚΕ εσωτερικού).
Ως φοιτητής της Νομικής, συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης ως μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου.
 Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ως διευθυντής της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Αγαπητοί συμπατριώτες, όσο θα μεθάτε από ευτυχία για την επιτυχία του Αλέξη και θα είστε ανακουφισμένοι ότι δεν θα «αγγίξει» κανείς τα «κεκτημένα», να γνωρίζετε ότι παραδώσατε την Παιδεία των τέκνων σας στα χέρια του Ν. Φίλη. Θα τους καμαρώσουμε ισάξιους πολίτες του κόσμου και εγγυητές του λαμπρού μέλλοντός μας.
Δικό σας... που λένε και στα μπουζούκια. Για τη συνέχεια του άσματος.  

ΥΓ.: Υφυπουργός Θ. Πελεγρίνης. Ξανά δικό σας!







Ρέα Βιτάλη

Πηγή: protagon.gr


Συνάντηση Τσίπρα, Μπιλ Κλίντον, Γιάννας Αγγελοπούλου στην Νέα Υόρκη




Κωβαίος Αγγελος

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παραβρεθεί στο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον την επόμενη εβδομάδα - Ενδέχεται συνάντηση και με Ομπάμα

Το «παρών» στην 11η ετήσια σύνοδο του Ιδρύματος Μπιλ, Χίλαρυ και Τσέλσι Κλίντον αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, το όνομα του οποίου πάντως μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επίσημων συμμετοχών της εκδήλωσης.

Ο γενικός τίτλος του συνεδρίου είναι «The Future of Impact» και η διεξαγωγή (26-29 Σεπτεμβρίου) του συμπίπτει με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, όπου θα βρεθεί από το Σάββατο και για μία εβδομάδα, με αφορμή την συμμετοχή του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Νέα Υόρκη ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι (κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη).

Ενδέχεται να υπάρξει και συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα, η οποία πάντως δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί και πιθανολογείται ότι αν πραγματοποιηθεί, θα έχει ανεπίσημο χαρακτήρα, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης.

Παρούσα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον θα είναι και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αναφέρεται πρώτη στον κατάλογο των χορηγών της εκδήλωσης και είχε οργανώσει συνέδριο σε συνεργασία με την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τον προηγούμενο Ιούνιο στη Αθήνα, το οποίο ματαιώθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.



Πηγή : tovima.gr


Έρχεται «μαστίγιο» και νέα μέτρα για να καλυφθεί η «τρύπα» των 4 δισ.



«Βούλιαξαν» τα έσοδα από την κατανάλωση, αλλά και οι εισπράξεις από τις ρυθμίσεις χρεών - Οι φόροι εισοδήματος πληρώνονται... όσο να 'ναι και όποτε να 'ναι - Το Μνημόνιο απαιτεί να βρεθούν 18 δισ. ευρώ έως το τέλος της χρονιάς

Πιέσεις για διορθωτικά μέτρα φέρνει η «τρύπα» της τάξης των τεσσάρων δισ. ευρώ στις εισπράξεις φόρων, που παραλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών.

Στο EuroWorking Group που διεξάγεται σήμερα συζητούνται τα νέα μέτρα και το στοχοδιάγραμμα για να δοθούν οι δόσεις των τριών δισ. στη χώρα μας, αλλά ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, θα δώσει και στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε σήμερα επισήμως το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει ουσιαστικά τιναχτεί στον αέρα, καθώς:

- οι εισπράξεις από την αγορά και την κατανάλωση έχουν πέσει στα... Τάρταρα (έλειψαν πάνω από μισό δισ. ευρώ ως τον Αύγουστο),

- οι εισπράξεις από ρυθμίσεις χρεών έχουν... φρακάρει (λείπει άλλο μισό δισ.)

- οι φόροι εισοδήματος έρχονται όποτε να 'ναι  και όσο να 'ναι, ενώ, έως το τέλος της χρονιάς, θα πρέπει να βρεθούν και να εισπραχθούν μαζεμένα σχεδόν 18 δισ. από άμεσους και έμμεσους φόρους, με βάση το Μνημόνιο (και χωρίς να υπολογιστούν καν τυχόν πιέσεις για πρόσθετα μέτρα).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε το υπουργείο, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015 προκύπτει:

- πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,798 δισ. ευρώ,

- τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 30,765 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,153 δισ. ευρώ ή 11,9 %  έναντι του στόχου.

- οι κρατικές δαπάνες ανήλθαν στα 31,869 δισ. ευρώ, δηλαδή «ψαλιδίστηκαν» κατά 4,744 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου  (36,613 εκατ. ευρώ).

Αυτό σημαίνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα προέκυψε, επειδή το Δημόσιο «πάγωσε» ως τις εκλογές κάθε άλλη πληρωμή, για να έχει ρευστό να πληρώνει μόνο μισθούς και συντάξεις. Αυτό τελείωσε όμως με το τρίτο Μνημόνιο και πλέον πρέπει να βρει να αποπληρώσει τα σχεδόν δέκα δισ. ληξιπρόθεσμα χρέη που έχει δημιουργήσει το κράτος.

Παρόλα αυτά, στο υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν «αισιόδοξοι» και επισήμως λένε ότι:

- τα έσοδα το μήνα Αύγουστο πήγαν καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν (σ.σ. αλλά αυτό είναι φυσικό, αφού δεν προβλεπόταν να δοθούν τόσες παρατάσεις στην υποβολή του Ε1)

- ποσό 1,724 δισ. ευρώ αφορά ANFAs και SMPs που δεν έχουν δοθεί ακόμη στη χώρα (λόγω της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη) από τα κέρδη που είχαν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων. Αυτά τα χρήματα κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουν.

- υστέρηση 917 εκατ. ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου οφείλεται στη μη βεβαίωση και είσπραξη των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ (λόγω παρατάσεων κλπ), υπονοώντας ότι και αυτά θα εισπραχθούν τους επόμενους μήνες.

Με την ίδια λογική, θεωρητικά, θα πρέπει να εισπραχθούν έως τέλος του χρόνου και άλλα 479 εκατ. ευρώ, που είναι υστέρηση από τον φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (8,6% απόκλιση έναντι του στόχου), άλλα 298 εκατ. ευρώ από φόρους εισοδήματος επιχειρήσεων (υστέρηση 18,3%) και ακόμη 174 εκατ. ευρώ από φόρους εισοδήματος ειδικών κατηγοριών (απόκλιση 15,6%).

Αυτό όμως που σίγουρα δεν καλύπτεται είναι η μεγάλη υστέρηση στα έσοδα από την αγορά, που χάθηκαν ολόκληρο το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου (συνολικά έλειψαν από το κράτος 1,3 δισ.).

Συγκεκριμένα:

- από ΦΠΑ Πετρελαιοειδών 210 εκατ. ευρώ (-15,2%)

- ΦΠΑ Λοιπών ειδών 504 εκατ. ευρώ (-6,6%)

Η υστέρηση των 714 εκατ. ευρώ μετριάστηκε από υπέρβαση εισπράξεων από τον ΦΠΑ Καπνού κατά 37 εκατ. ευρώ (+9,4%), από το Τέλος Ταξινόμησης Οχημάτων κατά 18 εκατ. ευρώ (+33,4%) και  από άλλους Φόρους Κατανάλωσης κατά οκτώ εκατ. ευρώ (+4,7%). Με υπέρβαση 63 εκατ. ευρώ, η «τρύπα» που δεν καλύπτεται φτάνει στα 651 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και άλλα 675 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις χρεών παλαιών οφειλών (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) που δεν εισπράχτηκαν όταν ίσχυαν οι 100 δόσεις και τα χαμηλά επιτόκια.

Τα λεφτά αυτά πλέον μόνον με «μαστίγιο» θα μπορούσαν να εισπραχθούν, αλλά δεν διαφαίνεται ότι και το όποιο σκληρό μέτρο μπορεί να αποδώσει καρπούς, πλην μόνο οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς σε έχοντες και κατέχοντες


Πηγή


Νεκρός άνδρας βρέθηκε στο δάσος Χαϊδαρίου



Φωτογραφίες: Βασίλης Γερμάνης

Το θύμα κείτονταν στο οδόστρωμα και έφερε τραύμα από χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του

Αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθε το βράδυ της Πέμπτης στο δάσος Χαϊδαρίου μια γυναίκα η οποία αντίκρισε έναν άντρα να κείτεται νεκρός, στο τέρμα της οδού Παπαναστασίου.

Το θύμα, που κείτονταν στο οδόστρωμα, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 20.00 και έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για Έλληνα ηλικίας 30-35.


Αμέσως μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έρευνα για το συμβάν διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.





Πηγή : protothema.gr


Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. η σύντροφος του Γ.Πετρακάκου




Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνει η 36χρονη σύντροφος του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε δρόμο του Βόλου. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα ερευνηθεί εάν η γυναίκα -μητέρα δυο ανήλικων παιδιών- έχει συμμετάσχει σε διάφορες αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν. Η 36χρονη φέρεται να είναι στενή συγγενής συλληφθέντος για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πάντως, όπως σημείωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τα παιδιά του ζεύγους, αλλά αντίθετα στόχος ήταν η σύλληψη του Γ. Πετρακάκου, ενώ συνελήφθη επίσης και η 36χρονη.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. επίσης έπεσαν δύο αδέλφια ηλικίας 35 και 27 ετών που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, για τα οποία επίσης θα γίνει έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις. Τόσο η γυναίκα όσο και τα δύο αδέλφια από την έως τώρα έρευνα δεν προκύπτει να είχαν απασχολήσει τις Αρχές.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσακνάκης, σε βάρος του Γ. Πετρακάκου εκκρεμούν επτά διωκτικά έγγραφα:
  • Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία διατάσσεται η σύλληψη - κράτησή του για το αδίκημα της ληστείας.
  • Aπόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 3.300 ευρώ για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
  • Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας Βοιωτίας, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
  • Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής κ.λπ., πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με άλλα άτομα σε βάρος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον είχαν απαγάγει.
  • Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έλαβαν χώρα στις 4.12.2006 στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης απ' όπου αφαίρεσε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Porsche.
  • Ένταλμα σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, της διάπραξης ληστειών που τελέσθηκαν από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σε μία εκ των οποίων επήλθε βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε από κοινού με τους Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και άλλους συνεργούς τους (ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας στις 25.7.2013 και στην τράπεζα Eurobank Ακράτας Αχαΐας στις 20.12.2012)
  • Ένταλμα σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της σύστασης και συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με τον Γρηγόρη Τσιρώνη, Σπύρο Χριστοδούλου και τον Σπύρο Δραβίλα.
Ο κ. Τσακνάκης είπε ακόμη ότι τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του Γ. Πετρακάκου είχε βρεθεί σε ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22.8.2014.
Επιπροσθέτως από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ' οίκον έρευνες στον Βόλο (σε οικία στο κέντρο, σε αποθήκη στη Νέα Ιωνία και λυόμενο σε μια απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων προς Πήλιο), σε οικία στην Αγία Παρασκευή Αττικής (όπου διέμεναν τα δυο αδέλφια χωρίς να έχει βρεθεί κάτι αξιόλογο), σε αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας. Επιπλέον εξετάζονται πέντε οχήματα.
Από τις ως τώρα έρευνες έχουν βρεθεί: ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι Γκλοκ, ένας φορητός υπολογιστής, τρεις καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες), δύο πλαστές ταυτότητες και πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του Γ. Πετρακάκου, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες. Όλα τα κατασχεθέντα αντικείμενα μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.




Σιωπή από τον Τζιτζικώστα για πιθανή υποψηφιότητά του στη Νέα Δημοκρατία



Απέφυγε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σχετικά με κοινωνική δράση που διοργανώνει η Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

"Είμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό" είπε και πρόσθεσε: "επειδή παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική κοινωνική δράση για την Περιφέρειά μας, θέλουμε να περάσει ένα μήνυμα ότι εδώ στην Περιφέρεια ασχολούμαστε με τη δουλειά μας. Δεν νομίζετε ότι θα πρέπει καλύτερα να σας απαντήσουν επί της δράσης οι συνάδελφοι αντιπεριφερειάρχες; Και αυτά έχουμε χρόνο και χώρο να τα πούμε".

Αμέσως μετά όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει έκτακτα καιρικά φαινόμενα απάντησε: "είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι ανάγκες προκύψουν. Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, και η πυροσβεστική - είχαμε μια συνάντηση - και η Πολιτική Προστασία και οι φορείς όλοι, να αντιμετωπίσουμε - ω μη γένοιτο - μια τέτοια καταστροφή".


Πηγή : newsit.gr


Τα αυτοκίνητα, ο επόμενος μεγάλος στόχος των χάκερ;




Καθώς οι τεχνολογίες διασύνδεσης των οχημάτων εξαπλώνονται, κακόβουλες επιθέσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν, λέει η Symantec

Ένας αυξανόμενος αριθμός αυτοκινήτων μπορεί πλέον να συμπεριληφθεί στο λεγόμενο Internet of Things (IoT), δεδομένου ότι διαθέτουν δικούς τους υπολογιστές, λογισμικό, αλλά και συνδεσιμότητα. Κι ενώ μια τέτοια εξέλιξη επιτρέπει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να επωφεληθούν από μια σειρά νέων τεχνολογιών, αυτό σημαίνει επίσης, ότι τα οχήματά τους εκτίθενται όλο και περισσότερο στα ίδια είδη ηλεκτρονικών απειλών που αντιμετωπίζουν και πολλές άλλες διασυνδεδεμένες συσκευές. Αναπόφευκτα ανακύπτει το ερώτημα αν είναι καιρός να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το car hacking.

Και καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ενσωματώνει νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα, η Symantec θεωρεί πολύ πιθανό να αυξηθούν κακόβουλες επιθέσεις. Μέχρι σήμερα, τα περιστατικά αυτά περιορίζονται απλώς στην απόδειξη της πιθανότητας μιας επίθεσης και πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές ασφάλειας. Ωστόσο, καθώς οι τεχνολογίες εξαπλώνονται, κακόβουλες επιθέσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Αφορμή για το πιο πρόσφατο κύμα συζητήσεων στάθηκε η είδηση που ανέφερε ότι ορισμένες σειρές τετρακίνητων οχημάτων διέθεταν σημεία τρωτά σε εξ αποστάσεως ηλεκτρονικές απειλές. Οι ερευνητές Τσάρλι Μίλερ και ο Κρις Βάλασεκ, έκαναν επίδειξη μιας εικονικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να επέμβουν στα συστήματα μετάδοσης και πέδησης (φρένων) του αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας παράλληλα να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός αριθμού λειτουργιών όπως ο κλιματισμός, η κεντρική οθόνη, το ραδιόφωνο και οι υαλοκαθαριστήρες.
Τα αποτελέσματα της επίθεσης αποδόθηκαν σε μια σειρά τρωτών σημείων και αδυναμιών του οχήματος, αρκετά από τα οποία οφείλονται στο Uconnect, το σύστημα σύνδεσης στο Internet που διαθέτουν πολλά μοντέλα αυτοκινήτων της Fiat Chrysler, συμπεριλαμβανομένων και των Jeep Cherokee. Η αποκάλυψη αυτή, ώθησε την Fiat Automobiles Chrysler στην ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων, παρά το ότι -όπως τόνισε η εταιρεία- δεν έχει υπάρξει κανένα πραγματικό περιστατικό hacking σε οποιοδήποτε από τα οχήματά της.

Μερικές μέρες αργότερα, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ανέφεραν ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούν το σύστημα OnStar RemoteLink της General Motors (GM), ήταν ευάλωτα σε επιθέσεις που θα επέτρεπαν σε χάκερ να εντοπίσουν το όχημα και να ξεκλειδώσουν το σύστημα ελέγχου του. Την επίδειξη μιας τέτοιας εικονικής επίθεσης έκανε ο γνωστός ερευνητής ασφάλειας και χάκερ, Σάμι Κάμκαρ, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επίδοξοι εισβολείς θα ήταν εφικτό να ξεγελάσουν τον κάτοχο ενός τέτοιου οχήματος, συνδέοντάς το σε ένα διαφορετικό ασύρματο ψευδο-δίκτυο, για να πάρουν τελικά τον έλεγχο της OnStar RemoteLink Mobile Application.

O Κάμκαρ υπέδειξε ότι η ευπάθεια δεν εντοπίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο όχημα της GM, αλλά στο application που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εντοπίσουν και να ξεκλειδώσουν το όχημά τους. Ο ερευνητής κατέληξε ότι η εφαρμογή δεν ελέγχει σωστά το πιστοποιητικό ασφάλειας το οποίο  θα έπρεπε να διασφαλίζει ότι το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη επικοινωνεί με τον server OnStar και μόνο. Η GM έχει δηλώσει ότι το πρόβλημα έχει πλέον διορθωθεί.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ήρθε στο προσκήνιο η Tesla, όταν άλλοι ερευνητές ανακάλυψαν έξι τρωτά σημεία στο μοντέλο S της εταιρείας, που δυνητικά θα επέτρεπαν σε κάποιον χάκερ να πάρει τον έλεγχο του οχήματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά του. Εντούτοις, διευκρίνισαν ότι επιθέσεις κατά ενός οχήματος Tesla θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν αν ο επίδοξος εισβολέας δεν είχε φυσική πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα αποκτούσε κάποιος φυσική πρόσβαση στο όχημα, έστω και μια φορά, εν συνεχεία να μπορούσε να το επηρεάσει και εξ αποστάσεως. Η επίθεση τους επέτρεψε να επηρεάσουν το ταχύμετρο ώστε να δείχνει λάθος ταχύτητα, να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα, να κλειδώνουν, να ξεκλειδώνουν, καθώς και να αναβοσβήνουν τη μηχανή του οχήματος. Η Tesla ανακοίνωσε ότι έχει ήδη επιλύσει όλα τα σχετικά το προβλήματα.

Τέλος, μια άλλη ομάδα ερευνητών ασφάλειας από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κάποια ακόμη σημεία, τρωτά σε πιθανό hacking. Η ομάδα, ανακοίνωσε ότι θα ήταν δυνατόν να τεθούν σε κίνδυνο χιλιάδες οχήματα, μέσω hacking σε συσκευές εντοπισμού που χρησιμοποιούνται κυρίως από ασφαλιστικές εταιρείες και από εφαρμογές διαχείρισης στόλου για να παρακολουθείται τη θέση του οχήματος, η ταχύτητά του και η οδική συμπεριφορά.

Αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεαστούν με την αποστολή ενός ειδικά διαμορφωμένου SMS στη μονάδα εντοπισμού. Όταν η συσκευή παραβιαστεί, οι χάκερ μπορούν να διαβιβάζουν εντολές στο δίαυλο CAN του αυτοκινήτου, ένα εσωτερικό δίκτυο που ελέγχει τα επιμέρους συστήματα του οχήματος. Αυτό ενδεχομένως τους επέτρεπε να επηρεάσουν πολλές λειτουργίες, από τους υαλοκαθαριστήρες, μέχρι και το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου.

Ενώ τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον, οι οδηγοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αφού είναι γνωστό ότι τα κίνητρα του κυβερνοεγκλήματος είναι κυρίως οικονομικά, οπότε το hacking στο αυτοκίνητο μάλλον θα παραμείνει μια θεωρητική δραστηριότητα, μέχρι να ανακαλυφθούν μέθοδοι “εξαργύρωσης” των επιθέσεων.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ανησυχούν για ζητήματα ασφάλειας, μπορούν ωστόσο να πάρουν κάποια μέτρα για να μειώσουν την πιθανότητα μιας επίθεσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

-Τακτικά updates λογισμικού, που θωρακίζουν με patches το σύστημα, διορθώνοντας προβλήματα ασφάλειας.

-Ιδιαίτερη προσοχή όταν το όχημα συνδέεται σε διαγνωστικές πλατφόρμες ή πλατφόρμες τηλεματικής, καθώς αυτές πολλές φορές ανοίγουν την πόρτα σε εισβολείς, για να εισέλθουν στον δίαυλο CAN.

-Αποφυγή σύνδεσης μη αξιόπιστων συσκευών στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των οχημάτων, όπως USB sticks, τηλέφωνα ή media players. Επίσης, αν το αυτοκίνητο διαθέτει σύνδεση στο Internet, πρέπει αποφεύγεται η σύνδεση σε μη αξιόπιστα δίκτυα.



Πηγή : protothema.gr


To Ποτάμι: Ερωτήματα προκαλεί η κατάργηση του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς




Θέμα Νικολούδη θέτει το Ποτάμι και ζητάει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη μη συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

"Πολλά ερωτήματα προκαλεί η κατάργηση από τον κ. Τσίπρα του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η "εκδίωξη" του κ. Παναγιώτη Νικολούδη που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του και επισημαίνει: "Τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μιλώντας για ακήρυχτο πόλεμο (σ.σ: προφανώς των διεφθαρμένων) εξαίροντας το ρόλο του δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη. Επτά μήνες από τότε το υπουργείο παύει να υπάρχει, ο κ.Νικολούδης καρατομείται και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών".

Το Ποτάμι διερωτάται στην ανακοίνωσή του: "Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα; Ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος ο κ.Νικολούδης γνώριζε πολύ καλά τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα μας και φάνταζε ως καταλληλότερος μαχητής της μεγάλης φοροδιαφυγής. Τι έγινε λοιπόν; Δόθηκαν οι μάχες και χάθηκαν ή δεν δόθηκαν και δεν πρέπει να δοθούν; Ας απαντήσουν οι κυβερνητικοί".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr


Κλιμακωτές μειώσεις έως και 11% σε συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ




Κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, που μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν το 11%, παράλληλα με τη ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των ισοδυνάμων που προτίθεται να προτείνει στους εκπροσώπους των θεσμών, προκειμένου να μην προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των «σκληρών» όρων του 3ου μνημονίου για το ασφαλιστικό (όπως κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και υλοποίηση του νόμου 3863/2010). Στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται επίσης η επιβολή ανώτατου πλαφόν για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών, κοντά στις 2.000 ευρώ, από 2.350 ευρώ στο ΙΚΑ, 2.774 ευρώ στα ειδικά ταμεία και 3.360 ευρώ σε όσους λαμβάνουν σήμερα διπλές συντάξεις.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος επανήλθε χθες, με νέες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, στο θέμα των πιθανών μειώσεων, παρέχοντας διασφάλιση μόνο για τις μικρές και τις μεσαίες συντάξεις. Οριοθέτησε μάλιστα ως μικρές τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ και ως μεσαίες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν βέβαια ότι με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις για περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 2,25 δισ. ευρώ την επόμενη διετία –με τον περιορισμό για φέτος να ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ– οι προωθούμενες μειώσεις θα αφορούν αναπόφευκτα και τους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις (κύριες, επικουρικές ή και μερίσματα) από 1.000 ευρώ και πάνω, ενώ ανοικτό για διαπραγμάτευση μένει το εάν τελικά οι περικοπές θα αφορούν και τις χαμηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές. Βάσει υπολογισμών, εάν οι περικοπές εφαρμοστούν στο σύνολο των συνταξιούχων, οριζόντια, τότε θα αγγίζουν το 6,2%, ενώ εάν περιοριστούν για τα ποσά άνω των 1.000 ευρώ θα φθάνουν στο 11%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ του υπουργείου Εργασίας, τα οποία επεξεργάζεται αυτές τις ημέρες η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, οι συνταξιούχοι με άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.500 ευρώ δεν υπερβαίνουν τις 360.000, δηλαδή καλύπτουν το 13,5% του συνόλου. Εάν σε αυτούς προστεθούν και αυτοί που έχουν μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις 1.000 έως 1.500 ευρώ (περίπου 552.000), συνολικά οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ υπερβαίνουν τις 910.000, δηλαδή καλύπτουν το 34,3% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. Μάλιστα, εκτιμάται ότι αυτοί καλύπτουν περίπου το 60% της συνολικής μηνιαίας συνταξιοδοτικής δαπάνης, που ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ. Από τους συνολικά 2,655 εκατ. συνταξιούχους, εισόδημα από συντάξεις έως 1.000 ευρώ έχει η συντριπτική πλειονότητα, ήτοι 1,750 εκατ. Ο κ. Κατρούγκαλος, πάντως, και χθες, υποστήριξε ότι «αν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις», διατηρώντας βέβαια και τις απαιτούμενες επιφυλάξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι ανάλογα με τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν, την εισπραξιμότητα του συστήματος αλλά και τη συνολική πορεία της οικονομίας, θα διαμορφωθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και το αν θα πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι. «Να μην είναι η ασφαλιστική εισφορά απλώς ένας φόρος που πηγαίνει για να πληρωθούν οι συντάξεις των νυν συνταξιούχων και να μην υπάρχει ελπίδα να πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι», δήλωσε χαρακτηριστικά, σκιαγραφώντας εμμέσως πλην σαφώς το εύρος των παρεμβάσεων τόσο στους ήδη συνταξιούχους, με περικοπές, όσο και στους νέους, με αλλαγές στη δομή του συστήματος, το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, αλλά και τον βαθμό «προστασίας» τους. Οχημα για τις αλλαγές αυτές θα αποτελέσει το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό, που αναμένεται να κατατεθεί στον υπουργό Εργασίας εντός της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου. Στον όποιο κυβερνητικό σχεδιασμό, βέβαια, θα πρέπει να προστεθούν οι υποχρεώσεις για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις προηγούμενες περικοπές στις συντάξεις και που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό από 1,5 έως 3 δισ. ευρώ (ακόμη δεν υπάρχει επίσημη κοστολόγηση), αλλά και η δέσμευση για κατάργηση των κοινωνικών πόρων, που αναμένεται να δημιουργήσει «τρύπα» στα έσοδα των Ταμείων της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ.



Πηγή : kathimerini,gr


Από 25/9 έως 2/10 η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Ν.Δ.



Από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος, με αντικείμενο τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου.

Αναλυτικά, αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Καθορίστηκε ως προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου του κόμματος το χρονικό διάστημα από την 12:00 ώρα της Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου 2015 (έναρξη προθεσμίας) έως την 18:00 ώρα της Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου 2015 (λήξη προθεσμίας). Οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο γραφείο του Προέδρου της Κ.ΕΦ.Ε.

β) Οι ενδιαφερόμενοι ή τα εγγράφως εξουσιοδοτημένα από αυτούς πρόσωπα, θα μπορούν να παραλαμβάνουν αντίγραφο του καταλόγου των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και του τελευταίου Εθνικού Συνεδρίου, από το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

γ) Καθορίστηκε ως προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά των υποψηφιοτήτων που θα υποβληθούν για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου του κόμματος το χρονικό διάστημα από την 18:00 ώρα του Σαββάτου, 3 Οκτωβρίου 2015 (έναρξη προθεσμίας) έως την 14:00 ώρα της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2015 (λήξη προθεσμίας).

δ) Αποφασίστηκε ότι η Κ.ΕΦ.Ε. θα συγκληθεί αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή τυχόν ενστάσεων (Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 ώρα 14:00), προκειμένου να αποφανθεί επ' αυτών. Η έκδοση των σχετικών αποφάσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 20:00 ώρα της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2015.

ε) Αμέσως μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, και με ιδιαίτερο πρακτικό – απόφασή της, η Κ.ΕΦ.Ε. θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων (κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά) που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε επόμενη συνεδρίασή της, με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων, η Κ.ΕΦ.Ε θα αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών».


Πηγή