Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τρόμος στην Κυψέλη - Ληστές κτήνη μπούκαραν σε ψιλικατζίδικο και έστειλαν παιδάκι 11 χρόνων στο νοσοκομείο



Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε ο ιδιοκτήτης ενός ψιλικατζίδικου τη νύχτα λίγο πριν τις έντεκα όταν ήρθε αντιμέτωπος και αυτός και το παιδί του με τρεις ληστές που κρατούσαν πιστόλια.


Οι δράστες δεν δίστασαν μάλιστα να χτυπήσουν το μικρό αγόρι το οποίο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου ήταν στο κατάστημα μαζί με το 11χρονο παιδί. Οι τρεις ληστές που προφανώς παρακολουθούσαν για ώρα το κατάστημα περίμεναν μέχρι να πέσει η κίνηση και τότε έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους.

Εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια και απείλησαν τον άνδρα και το παιδί. Ο μικρός τρόμαξε και άρχισε να κλαίει. Τότε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ένας από τους ληστές άρπαξε μια καρέκλα και χτύπησε το μικρό αγόρι στο κεφάλι.

Το παιδί έπεσε αιμόφυρτο στο πάτωμα. Οι δράστες άρπαξαν από το ταμείο 1.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.

Ο άτυχος μετανάστης από την Ινδία ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά και ασθενοφόρο που μετέφερε το παιδί του στο νοσοκομείο.

Αμέσως άνδρες της ομάδας “Ζ” ανέλαβαν δράση, έζωσαν την περιοχή και λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν έναν 25χρονο Γεωργιανό.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου οι αστυνομικοί να φτάσουν στα ίχνη και των συνεργών του.



Πηγή: newsit.gr


Δείτε πώς ψήφισαν οι λαϊκές γειτονιές και τα ακριβά προάστια της Αθήνας




Σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ «καταποντίζεται», στα λεγόμενα ακριβά προάστια.

Με έντονη την ταξική συνείδηση φαίνεται πως ψήφισαν οι πολίτες και στις χθεσινές εκλογές.

Περιοχές του νομού Αττικής, με απόσταση λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους, εμφανίζουν ποσοστά με μεγάλη απόκλιση, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας,  ανάλογα με το εισόδημα των κατοίκων τους.

Σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ «καταποντίζεται», στα λεγόμενα ακριβά προάστια.

Ενδεικτικά, πρώτο κόμμα με αρκετά μεγάλη διαφορά είναι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σε Φυλή, Αχαρνές, Πετρούπολη, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα και άλλες περιοχές.

Αντιθέτως σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων υψηλά ποσοστά εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία. Με μπλε χρώμα βλέπουμε στο χάρτη την Κηφισιά, τα Βριλήσσια, τη Φιλοθέη, το Ψυχικό, το Παλιό Φάληρο, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη και άλλες περιοχές.









Απίστευτο! Ασφαλτόστρωσαν έναν μεθυσμένο στην Ινδία




Ένας μεθυσμένος άνδρας έχασε τη ζωή του στην Ινδία καθώς έπεσε σε μια τρύπα και εργάτες οδοποιίας κατασκεύασαν έναν... δρόμο από πάνω του, έγινε γνωστό σήμερα από τις αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με την αστυνομία της περιφέρειας Κάτνι, στο κρατίδιο Μάντια Πραντές της κεντρικής Ινδίας, ο 45χρονος επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής όταν, προφανώς επειδή ήταν σε κατάσταση μέθης, έπεσε στην τρύπα.

Οι εργάτες που δούλευαν στην κατασκευή του δρόμου κάλυψαν την τρύπα με ρευστή πίσσα και χρησιμοποίησαν έναν οδοστρωτήρα για να ισιώσουν την επιφάνεια. Αργότερα, κάτοικοι της περιοχής είδαν το πουκάμισο του άνδρα και σήμερα τον ανέσυραν νεκρό από τον άρτι ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

"Το σώμα του στάλθηκε για νεκροτομή και η έρευνα είναι σε εξέλιξη" είπε ο επιθεωρητής Ν.Π. Τσοντάρι στο Reuters TV.

Ο 45χρονος είχε πάει σε ένα τοπικό πανηγύρι και επέστρεφε στο σπίτι του αφού προηγουμένως είχε κάνει μια στάση σε μια κάβα, ανέφερε η εφημερίδα Times of India.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν συλληφθεί ένας οδηγός και ένας εργάτης οδοποιίας.



Πηγή 


Φονική κακοκαιρία! Δυο νεκροί από κεραυνό! - Ένας αγνοούμενος - 5 τραυματίες στη Λακωνία



Μπορεί το Φθινόπωρο μετά από ένα παρατεταμένο καλοκαίρι να είναι καλοδεχούμενο, όμως στην πρώτη του εμφάνιση άφησε πίσω του μια γυναίκα νεκρή, έναν άνδρα αγνοούμενο, τουλάχιστον πέντε τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές αφού ειδικά στα νότια της χώρας χτύπησαν ανεμοστρόβιλοι!

Στην Σαλαμίνα, μια γυναίκα πιθανότατα χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη μέση του δρόμου. Στην περιοχή για ώρα έπεφτε δυνατή βροχή και έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Η κίνηση ήταν περιορισμένη. Όταν λίγο μετά τις 10 η κακοκαιρία άρχισε κάπως να υποχωρεί και η κίνηση άρχισε να επανέρχεται οι περαστικοί είδαν το σώμα της άτυχης γυναίκας πεσμένο στην άκρη του δρόμου.
Κανείς δεν είδε τι έγινε. Αλλά η 73χρονη γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες αφού μεταφέρθηκε νεκρή μετά από ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι έπεσε νεκρή γιατί χτυπήθηκε από κεραυνό.

Στην Σαλαμίνα, γίνονται επίσης έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας, για τον εντοπισμό αγνοούμενου. Σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, ένας άνδρας που επέβαινε σε μικρό σκάφος παρασύρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα βράχια. Οι έρευνες του Λιμενικού διεξάγονται και από ξηράς με περιπολικό όχημα.

Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος σήμερα το πρωί κεραυνοβολήθηκε κι έχασε την ζωή του στην αγροτική περιοχή Ξηροκάμπι, στον 'Αγιο Πέτρο Κυνουρίας. Ειδικότερα, ο κτηνοτρόφος που έβοσκε τα ζώα του, στις 8.30 το πρωί εντοπίστηκε νεκρός από τον γιο του, κάτω από δένδρο στην περιοχή Ξηροκάμπι, κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής. Ο άτυχος κτηνοτρόφος χτυπήθηκε από κεραυνό, αφού φέρει καψίματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο στήθος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Την ίδια ώρα απελπιστικές εικόνες καταστροφής παρουσιάζει η πόλη της Σκάλας, στα σημεία απ' όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος, σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Εκτός από την πόλη της Σκάλας, ζημιές έχουν προκληθεί και στα χωριά Έλος, Λεήμονας και Αστέρι.

Στον αστικό ιστό, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος, έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, ενώ πολλά είναι τα σπίτια των οποίων έχουν ξηλωθεί οι σκεπές κι έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί στο εσωτερικό.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, -εκτός από έναν που είναι σοβαρότερα, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του- τραυματίσθηκαν ελαφρά πέντε κάτοικοι της περιοχής και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.




Επιπλέον ο κ. Παναγιωτακάκος ανέφερε ότι έχει καταστραφεί ένας καταυλισμός Ρομά στην περιοχή, ενώ μεγάλες είναι και οι ζημιές σε καλλιέργειες, όπου έχουν ξηλωθεί αρκετά στρέμματα με θερμοκήπια κι έχουν ξεριζωθεί ολόκληροι μπαξέδες με πορτοκαλιές.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως η κατάσταση είναι απελπιστική και υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αφού έχουν πέσει κι άλλου έχουν κοπεί στη μέση κολώνες της ΔΕΗ και συνεργεία της επιχείρησης έχουν φτάσει και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.



Ακόμα και η κυκλοφορία μέσα στην πόλη σε κάποιους δρόμους είναι δύσκολη από τα αυτοκίνητα που έχει μετακινήσει ο ανεμοστρόβιλος, τα δένδρα που έχει κόψει και τις στέγες πολλών σπιτιών που έχει ξηλώσει και εκσφενδονίσει. Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία του δήμου Ευρώτα και της αντιπεριφέρειας Λακωνίας και μαζί με την Πυροσβεστική, όπου έχει φτάσει από νωρίς με δυνάμεις από τις υπηρεσίες του Γυθείου, της Αρεόπολης και της Σπάρτης, παρεμβαίνουν προκειμένου να καταγράψουν, αλλά και να αποκαταστήσουν ζημιές που έχουν προκληθεί.

Η κακοκαιρία χτύπησε για τα καλά και την Πάτρα αλλά και την Καλαμάτα όπου από τους ισχυρούς ανέμους ανατράπηκε μέχρι και νταλίκα!






Πηγή : newsit.gr


Σουλτς: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Τσίπρας συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ



Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες επέκρινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του Τσίπρα να επαναφέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του Reuters.

«Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είπε ο Σουλτς.

«Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το Reuters, είπε πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά είπε πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο.

«'Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις», είπε. «Όμως έπειτα... αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω», δήλωσε ο κ. Σουλτς.



Πηγή


Σε γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος καλεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ



Τη βεβαιότητα ότι γρήγορα θα σχηματιστεί κυβέρνηση και ότι «θα προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας» εκφράζει ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε συγχαρητήρια επιστολή του για τα εκλογικά αποτελέσματα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των κομμάτων» και «έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», προκειμένου «να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», συνεχίζει ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την «επείγουσα ανάγκη διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης» και καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι «η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής και του ίδιου προσωπικά».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Αλέξη, αγαπητέ φίλε,

» εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ήθελα να σας συγχαρώ για τα εκλογικά αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς.

» Είμαι βέβαιος ότι αυτά αποτελούν τη βάση για τον γρήγορο σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης υπό την προεδρία σας και για την αξιοποίηση της σχετικής δημοκρατικής εντολής, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας, που συμφωνήσατε με τους Ευρωπαίους εταίρους τον Αύγουστο.

» Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα ευρεία υποστήριξη όλων των κομμάτων, θεσμική σταθερότητα και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ούτως ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων όσο και προς την ελληνική οικονομία.

» Συγχρόνως, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να καταστεί λειτουργική η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η οποία θα αποτελέσει το θέμα της ειδικής συνόδου των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

» Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Όπως γνωρίζετε καλά, μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σε εμένα προσωπικά, ότι θα συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα και θα υποστηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση στις προσπάθειές της.

» Με εκτίμηση,

» Jean-Claude JUNCKER

» Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ηχηρές απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής




Σε ηχηρές απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής οδηγεί το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 20ής Σεπτεμβρίου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, ο στενός συνεργάτης του Αλ.Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αλλά και ο Γ.Κυρίτσης. Στην Α' Αθήνας η έδρα του Χριστόφορου Βερναρδάκη φαίνεται ότι πηγαίνει στην Ένωση Κεντρώων και τον Μάριο Γεωργιάδη.

Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι Φ.Πιπιλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης) και Γ.Ορφανός (Α' Θεσσαλονίκης).

Επίσης από τη ΝΔ δεν εκλέγεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, αν κρατήσει την έδρα στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αν όμως ο κ. Μεϊμαράκης επιλέξει να κρατήσει την έδρα στη Β' Αθηνών, δεν εκλέγεται ο Αργύρης Ντινόπουλος στην ίδια περιφέρεια.

Στην Α’ Πειραιά δεν εκλέγεται ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ στην ίδια περιφέρεια μία έδρα εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων. Στην Α' Θεσσαλονίκης οι υποψήφια της ΝΔ, Έλενα Ράπτη τελικά εκλέγεται, μετά το θρίλερ της καταμέτρησης.

Από το ΚΚΕ δεν εκλέγονται ο Σπ. Χαλβατζής και η Ελένη Γερασιμίδου, ενώ από το Ποτάμι εκτός Βουλής μένουν η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η Αθηνά Δρέττα και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εκτός μένουν ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης. Πάντως, ο πρώην υπουργός ενδέχεται να εκλεγεί εάν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά επιλέξει να κρατήσει την έδρα της Αχαΐας και όχι της Β' Αθηνών.

Στην Β' Πειραιά, ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή τελικά εκλέγεται.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός μένουν ο Τέρενς Κουίκ και ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Τέλος, εκτός Βουλής μένουν τα πολιτικά στελέχη που εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α’ Αθήνας), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης (Β’ Αθήνας), Κώστας Ήσυχος (Β’ Αθήνας), η Νάντια Βαλαβάνη (Β’ Αθήνας) και ο Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία).



Newsroom ΔΟΛ



Μικρότερη κατά έξι έδρες η δύναμη του Ποταμιού στη Βουλή




Η μείωση του ποσοστού που συγκέντρωσε το Ποτάμι στις εκλογές, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει έξι έδρες και να εκπροσωπείται πλέον στη Βουλή από 11 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι έχασε έξι έδρες: στα Χανιά, στον Έβρο, στις Σέρρες, στη Β' Αθήνας, στο Επικρατείας και στη Δράμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, αφού το Ποτάμι δεν εκλέγει βουλευτή στα Χανιά, άρα εκτός Βουλής μένει η Χριστίνα Ταχιάου. Επίσης, δεν εκλέγεται βουλευτής ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Νικηφόρος Διαμαντούρος, αλλά και η Αντιγόνη
Λυμπεράκη στη Β΄Αθήνας.

Τέλος, εξελέγη μειονοτικός βουλευτής στη Ροδόπη, ο Αχμέτ Ιλχάν.


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Στις 18:00 παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Τσίπρας




Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δώσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις 18:00 παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Τσίπρας

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δώσει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στις έξι το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Συντάγματος.

Ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Τσίπρα και θα του δώσει εντολή σχηματισμού «μετά την ανακοίνωση, από την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, της δύναμης των Κομμάτων στη Βουλή, η οποία προέκυψε κατά τις Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και ύστερα από τις επιμέρους δηλώσεις των Αρχηγών των Κομμάτων αυτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.


Πηγή : euro2day.gr


Αυτοί είναι οι 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.




Με το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) εκλέγονται συνολικά 17 βουλευτές από 13 που είχε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τους:

Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Επικρατείας)
Κώστας Σκανδαλίδης (Α΄ Αθηνών)
Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος (Β΄ Αθηνών) καθώς και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εάν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέξει την έδρα της Αχαΐας
Εύη Χριστοφιλοπούλου (Αττικής)
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Γιάννης Μανιάτης (Αργολίδος)
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδίας)
Φώφη Γεννηματά (Αχαΐας) και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εάν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέξει την έδρα της Β΄ Αθηνών
Χαρά Κεφαλίδου (Δράμας)
Γιάννης Κουτσούκος (Ηλείας)
Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου)
Ευάγγελος Βενιζέλος (Α΄ Θεσσαλονίκης)
Γιώργος Αρβανιτίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης)
Λεωνίδας Γρηγοράκος (Λακωνίας)
Μιχάλης Τζελέπης (Σερρών)


Πηγή


Το εκλογικό σώμα απαξίωσε τα πολιτικά κόμματα




Γιάννης Αθανασίου

Το μήνυμα είναι ένα η πλήρη απαξίωση των πολιτικών κομμάτων από το εκλογικό σώμα.

Συνολικά 9.908.760 πολίτες  είναι το εκλογικό σώμα, εκ των οποίων οι 5.060.877 είναι γυναίκες και οι 4.747.883 άνδρες. Από αυτούς ψήφισε το 53% δηλαδή περίπου 5.251.642 δεν ψήφισαν δηλαδή 4.657.117.  Από τους 5.521.642 ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε γύρω στους 1.896.000 ψήφους ήτοι το 35,5% και συμπεριλαμβανομένης της αποχής λαμβάνει αποδοχή του 18% περίπου του συνόλου των Ελλήνων  ψηφοφόρων!!!

Πώς ένα τέτοιο κόμμα θεωρεί ότι έχει την Λαϊκή εντολή;

Τα ίδια ποσοστά και για το σύνολο των κομμάτων με εικόνα την πλήρη απαξίωση τους από την κοινωνία!!

Αυτό πρέπει να προβληματίσει και δεν πρέπει κανένας να πανηγυρίζει ειδικά  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γιατί έχουν την αποδοχή μόλις 2.000.000 πολτιών απο τα 10.000.000!!!

Κάτω το κεφάλι χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες μήπως και γλιτώσουμε την καταστροφή


Ο Αρκάς για το αποτέλεσμα των εκλογών




Ο Αρκάς συνεχίζει την πολιτική του σάτιρα, εύστοχα και με χιούμορ.

Πρωταγωνιστής του νέου σκίτσου του ο Ισοβίτης





Πραγματικός νικητής των εκλογών η τεράστια αποχή




Κώστας Βουκελάτος

Το ότι κράτησε τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία δεν λέει τίποτα ουσιαστικό γιατί ψήφισαν περίπου 800.000 ψηφοφόροι λιγότεροι και έτσι χαμένοι σε ψηφοφόρους είναι και οι δύο.

Και γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα σε αυτές τις εκλογές έχουν χάσει και οι δύο ψηφοφόρους σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και σε απόλυτους αριθμούς κοντά στις 400.000 ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ και στις 200.000 ψηφοφόρους η Νέα Δημοκρατία.

Όλα τα κόμματα είχαν απώλειες σε ψηφοφόρους αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είχε τους περισσότερους.

Τον Περασμένο Ιανουάριο η συμμετοχή ήταν στο 63,62% του συνόλου των ψηφοφόρων, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η συμμετοχή έπεσε περιορίστηκε στο 56,55% και μεταφρασμένη σε απόλυτους αριθμούς 780.000 ψηφοφόροι λιγότεροι γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Τον Ιανουάριο ψήφισαν 6.330.684 πολίτες, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 πήγαν να ψηφίσουν μόλις 5.549.211 πολίτες.

Το ποσοστό λοιπόν του πρώτου κόμματος και νικητή των εκλογών είναι 35,5% και της Νέας Δημοκρατίας 28,5% το οποίο βγαίνει μόλις από τους 5.549.211 που ψήφισαν.


Πέντε από τις επτά μονοεδρικές κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ



Πέντε από τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις άλλες δύο την πρωτιά κατάκτησε η ΝΔ. Τρεις από αυτές άλλαξαν χέρια σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές πριν από οκτώ μήνες, ενώ σε ισάριθμες η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι κοντά στο 1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στα Γρεβενά με 34,99 έναντι 32,09% της ΝΔ, (η οποία είχε λάβει την έδρα τον Ιανουάριο), στην Ζάκυνθο με 35,83% έναντι 27,77% της ΝΔ, στην Κεφαλονιά με 33,86% έναντι 27,70% της γαλάζιας παράταξης, στην Σάμο 31,03% έναντι 22,47% και στην Φωκίδα 32,98% έναντι 32,15%.

Η ΝΔ πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ την Ευρυτανία με 34,33% έναντι 33,47% και τη Λευκάδα με 31,81% έναντι 30,78%.


Πηγή : tovima.gr


Γκασόλ: «Απίστευτος ο Γκάλης, τιμή μου που τον πέρασα»




Ο Πάου Γκασόλ σταμάτησε στους 25 πόντους στον μεγάλο τελικό του Eurobasket κι ήταν υπεραρκετοί για να ξεπεράσει κι αυτός τον Νίκο Γκάλη στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της διοργάνωσης.

Ο Τόνι Πάρκερ ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ο Ντιρκ Νοβίτσκι στη δεύτερη θέση κι ο MVP του Εurobasket 2015 ξεπέρασε με τη σειρά του τον Νίκο Γκάλη.

Βέβαια, ο «Νικ» χρειάστηκε μόλις 34 παιχνίδια για να πετύχει 1.030 πόντους, την ώρα που ο πρώτος Τόνι Πάρκερ έχει 1.104 σε 68 παιχνίδια.

Η λίστα των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης

Τόνι Πάρκερ 1.104 (68 παιχνίδια)
Ντιρκ Νοβίτσκι 1.052(49 παιχνίδια)
Πάου Γκασόλ 1.044 (51 παιχνίδια)
Νίκος Γκάλης 1.030 (34 παιχνίδια)


Πηγή 




Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου για την ήττα: Χάσαμε την μάχη, όχι τον πόλεμο



"Θα ανασυγκροτηθούμε και θα περάσουμε στην αντεπίθεση", δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, τα οποία άφησαν εκτός βουλής τη Λαϊκή

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τις χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που μάς τίμησαν με την ψήφο τους, που τίμησαν με την ψήφο τους την ΛΑ.Ε. και φυσικά, όλους εκείνους που πλαισίωσαν με ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα τα ψηφοδέλτιά μας.  Η ΛΑΕ μπορεί να έχασε μια μάχη αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο, ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασίστικότα και τόλμη", δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Singular Logic 2.88% και τον αποκλεισμό της παράταξης από τη βουλή.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εμφανίστηκε βέβαιος ότι "από αύριο την Ελλάδα την περιμένει ένας μνημονιακός αρμαγεδδών".

"Η ΛΑΕ", πρόσθεσε, "δεν πρόκειται να κάνει πίσω, να οπισθοχωρήσει, να λιποτακτήσει,  θα είναι και αύριο εδώ στην πρώτη γραμμή ενός αγώνα που είναι αναγκαίο να δοθεί".
Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κόμματος "που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή ενός τίμιου και ωραίου αγώνα και αντιμετώπισαν επιθέσεις που πάρα πολλές φορές ήταν κάτω από τη μέση. Τους αξίζει τιμή και υπερηφάνεια. Να χαιρετίσουμε όλα τα στελέχη μας που έδωσαν αγώνα και χωρίς κανένα μέσο στήριξης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γιατί οι αρχές μας ανταποκρίνονται στα θέλω του λαού. Θα είναι και αύριο εδώ, στην πρώτη γραμμή, για τον αγώνα που πρέπει να δοθεί με συνέπεια και σταθερότητα. Με αυτά τα οράματα θα ανασυγκροτηθούμε και θα έρθουμε στην αντεπίθεση".

Την ίδια στιγμή, τοποθέτηση επί του εκλογικού αποτελέσματος έκανε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας: "Η βουλή που αναδεικνύεται από αυτές τις εκλογές δεν αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των πολιτών. Αυτό είναι μία νίκη όσων ήθελαν να θέσουν τον λαό στο περιθώριο. Το 45,5% περίπου των συμπολιτών μας που απείχαν δεν θα έχει φωνή στη βουλή όπως δεν θα έχει φωνή το 6% των συμπολιτών μας που δεν εκπροσωπείται και το 3% που ψήφισε Λαϊκή Ενότητα. Ο λαός πρέπει να παλέψει για να έχει φωνή και να ανασχέσει τα μνημονιακά σχέδια που είναι αντιδημοκρατικά σχέδια. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, δώσαμε μια μάχη ενάντια στις εξουσίες και υπέρ του λαού, μια μάχη καθαρή και είμαστε ήσυχοι με την συνείδησή μας. Στη ΛΑ.Ε μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που δώσαμε μία μάχη καθαρή, υπέρ του λαού, είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας και θα είμαστε πρώτοι και σκληροί στις μάχες και θα φέρουμε ξανά τον λαό στην εξουσία".


Πηγή


Οι υψηλότερες και οι χαμηλότερες επιδόσεις 7 κομμάτων




"Ακτινογραφία" των εκλογικών αποτελεσμάτων για Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων και ΛΑΕ

Διψήφιο ποσοστό (11,68%) λαμβάνει η Χρυσή Αυγή στη Λακωνία, τετραπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την επικράτεια καταγράφει το Ποτάμι στη Ροδόπη (16,31%), παρόμοιο ποσοστό λαμβάνει το ΚΚΕ στη Σάμο (15,61%), η γειτονική Χίος δίνει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη 13,20%, ενώ διπλάσιο ποσοστό σε σύγκριση με την επικράτεια έδωσε το 6,82% και 6,06% των ψηφοφόρων της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης αντίστοιχα στην Ένωση Κεντρώων.



Εκτός από τη Λακωνία, η Χρυσή Αυγή καταγράφει υψηλά ποσοστά και σε Κιλκίς (9,56%), Πέλλα (9,32%), Ημαθία (9,19%) και Αττική (8,97%). Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση των ποσοστών της στη Λέσβο κατά 3,36% σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου (8,02% έναντι 4,66%).

Αντιθέτως «χαμηλές πτήσεις» σημειώνει το κόμμα στις εκλογικές περιφέρειες Ηρακλείου (3,91%, αλλά 1,11% υψηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο), Λασιθίου (3,95%, αύξηση κατά 1,14%), Ρεθύμνης (4,04%) και Άρτας (4,21%).



Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), εκτός από τη Χίο, εμφανίζει υψηλά ποσοστά στη Λακωνία (12,56%), στο Λασίθι (11,25%), στην Ηλεία (10,85%) και στο Ρέθυμνο (10,31%). Στον αντίποδα ττις χαμηλότερες επιδόσεις παρουσιάζει στη Β΄ Πειραιώς (4,03%), στην Ξάνθη (4,08%), στην Αττική (4,09%), στη Α΄ Θεσσαλονίκης (4,38%), στην Α΄ Πειραιώς (4,47%), στη Β΄ Αθηνών (4,60%) και στην Α΄ Αθηνών (4,68%).



Το ΚΚΕ διατήρησε «αλώβητα» τα παραδοσιακά «κάστρα» του, καθώς πέρα από τη Σάμο υψηλά ποσοστά εμφανίζει και σε Λέσβο (11,29%), Λευκάδα (10,84%), Κεφαλληνία (10,41%), Ζάκυνθο (9,99%) και Β΄ Πειραιά (7,94%). Χαμηλές επιδόσεις σημειώνει, ωστόσο, σε Ροδόπη (2,08%), Ξάνθη (2,68%), Ευρυτανία (2,94%) και Καστοριά (3%).



Στο Ποτάμι, εκτός από τη Ροδόπη, σχετικά υψηλά ποσοστά καταγράφονται στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σταύρου Θεοδωράκη, τα Χανιά, όπου εμφανίζει ποσοστό 6,16%, το οποίο ωστόσο είναι χαμηλότερο κατά 6% σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Σε Ηλεία, Κιλκίς και Άρτα το κόμμα εμφανίζει τη χαμηλότερη δύναμη (2,19%), όπως και σε Πέλλα (2,26%), Σάμο (2,36%) και Καρδίτσα (2,38%).



Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν σημειώνουν πουθενά εντυπωσιακή επίδοση, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εκλογικών περιφερειών δίνουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου ποσοστά που κυμαίνονται από 2,5% έως 4,5%. Μόνο στη Σάμο και στην Κοζάνη υπερβαίνει το 5% (5,31% και 5,03% αντίστοιχα), ενώ χαμηλή δύναμη εμφανίζει στα Ιόνια νησιά, όπως στη Ζάκυνθο (1,82%) και 2,19% σε Πρέβεζα και Κεφαλληνία.



Στους ψηφοφόρους της Μακεδονίας χρωστά ο Βασίλης Λεβέντης την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή: Εκτός από τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, η Ένωση Κεντρώων καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στην Πέλλα (4,87%), τη Δράμα (4,35%), την Καστοριά (4,34%), την Πιερία (4,31%), το Κιλκίς (4,24%), αλλά και στην Α΄ Πειραιώς (4,35%). Αντιθέτως, σε έξι εκλογικές περιφέρειες (Ζάκυνθος, Πρέβεζα, Άρτα, Λακωνία, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία) η εκλογική δύναμη του κόμματος είναι κάτω από 2% (από 1,72% έως 1,92%).



Στη Λαϊκή Ενότητα, οι επιδόσεις της σε Κέρκυρα (4,87%), Βοιωτία (4,47%) και Χανιά (4,01%) δεν στάθηκαν ικανές για να εξασφαλίσουν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη την είσοδό του στη Βουλή, καθώς σε εκλογικές περιφέρειες όπως η Ροδόπη, τα Γρεβενά και η Ξάνθη τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα χαμηλά (1,24%, 1,29% και 1,40% αντίστοιχα).



Πηγή : thetoc.gr


Τσίπρας: Έλεγα ότι αν πάρουμε 34% θα είναι θρίαμβος - Πήραμε 35%




«Η κυβέρνηση θα είναι σταθερή και συμπαγής με τους 155, γιατί έχουμε λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία»

Την ικανοποίηση, αλλά και την έκπληξή του για την έκταση της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Περίμενα ένα 3% διαφορά. Έλεγα σε φίλους μου ότι, αν πάρουμε 34%, θα είναι θρίαμβος. Πήραμε 35%» -μια εκτίμηση που δείχνει ότι ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε επικράτηση τέτοιου μεγέθους.

Ο ίδιος, πάντως, είπε πως ποτέ δεν πίστεψε ότι οι εκλογές θα ήταν ντέρμπι, ενώ ανέφερε ότι περίμενε πως τα ποσοστά της αποχής από την κάλπη θα ήταν μεγάλα, μιλώντας με δημοσιογράφους στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

«Έχουμε λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι, πλέον, «κανείς δεν θα μπορεί να μας πει ότι άλλα είπαμε και άλλα κάναμε από δω και πέρα».

Ζήτησε στήριξη από τη Φώφη

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και με τη Φώφη Γεννηματά. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει στη Βουλή τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ωστόσο φαίνεται ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπήρξε μια τέτοια συμφωνία.

Η κυρία Γεννηματά είπε στον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι ώριμη η εποχή για συνεργασίες και εκείνος της απάντησε, κατά πληροφορίες, ότι σε κάποια πράγματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινές θέσεις με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. «Δεν μπορείτε να μας κάνετε άγονη αντιπολίτευση» παρατήρησε.

Ορκίζεται σήμερα ο Τσίπρας, την Τρίτη η νέα κυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν συνομίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, και έλαβε sms από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση, με τους 155 βουλευτές, θα είναι σταθερή και συμπαγής. «Μπορεί και ν' αβγατίσουν» υπαινίχθηκε στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί πρωθυπουργός το απόγευμα, ενώ την Τρίτη το απόγευμα θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, για την οποία πάντως ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε ακόμα να ανοίξει τα χαρτιά του, όσον αφορά στα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν.

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί, την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Εκεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπροσωπήσει και την Κύπρο, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις - Δεν πιστεύω ότι ήταν στημένο»

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι έπεσαν έξω, εκτίμησε ωστόσο ότι δεν ήταν «στημένο». «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις, χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο» υπογράμμισε.

«Υπήρχε ένας κόσμος που δεν έπιαναν, ήταν κάτω από τα ραντάρ» σχολίασε ακόμη.


Πηγή : protothema.gr