Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ξέσπασμα Χαρδαλιά για τους “κηφήνες της Συγγρού των αλλεπάλληλων ηττών”




Μία σκληρή ανάρτηση έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Νίκος Χαρδαλιάς, πρώην δήμαρχος Βυρωνα και στέλεχος της ΝΔ.

Ο κ. Χαρδαλιάς συγχαίρει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη μάχη που έδωσε, αλλά παράλληλα κάνει λόγο για έντονο εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ και υπογραμμίζει πως “για άλλη μια φορά δεν υπήρξε η παραμικρή ουσιαστική βοήθεια από τους μόνιμους κηφήνες της παρέας της Συγγρού των αλλεπάλληλων ηττών… ”

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Ώρα απόλυτης ιστορικής ευθύνης!!! Όσο καλός και αν θεωρείται ο νέος προπονητής μιας ομάδας, όσο και αν εμπνέει τους οπαδούς και φιλάθλους της, όταν οι παίκτες που καλούνται να παίξουν τα καινούργια συστήματα είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τις αλλεπάλληλες προηγούμενες ήττες τότε το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο… Ανίκανα στελέχη, ματαιόδοξοι διαδρομιστές κηφήνες του χθες, άσχετοι παραγοντίσκοι παλαιοκομματικής νοοτροπίας και λογικής, υπερφίαλα και βολεμένα παιδάκια του κομματικού σωλήνα ξεκομμένα και καταδικασμένα από την ίδια την κοινωνία έρμαια των εξαρτήσεων τους από βουλευτές και πρώην υπουργικά γραφεία είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ανεπάρκεια της Νέας Δημοκρατίας να εμπνεύσει, να πείσει, να εκφράσει το σύγχρονο, το νέο , το δημιουργικό… Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή θα αλλάξει ριζικά ή θα σβήσει οριστικά…

Τώρα είναι η ώρα για ρήξη με τους ματαιόδοξους ανεγκέφαλους Στρατηγούς χωρίς στρατούς, η ώρα για ουσιαστική στροφή στην κοινωνία, η ώρα για δουλειά και συνεννόηση με τους ανθρώπους της κάθε γειτονιάς, με τους νέους ανθρώπους που εύλογα αδιαφορούν και αρνούνται να εγκλωβιστούν ή να αποδεχθούν νοοτροπίες που τους έχουν πληγώσει… Η Νέα Δημοκρατία ή θα αλλάξει πέρα από ανίερες ισορροπίες και συμβιβασμούς με το μέτριο ή θα τελειώσει για πάντα, με ότι αυτό σημαίνει για την πατρίδα και το αύριο των πολιτών… Ο Βαγγέλης Μειμαράκης και οι λίγοι συνεργάτες που μπόρεσε στον ελάχιστο χρόνο που είχε να ενεργοποιήσει υπήρξαν εξαιρετικοί στην προσπάθεια τους αλλά απελπιστικά μόνοι τους, χωρίς για άλλη μια φορά την παραμικρή ουσιαστική βοήθεια από τους μόνιμους κηφήνες της παρέας της Συγγρού των αλλεπάλληλων ηττών… Ας αναλάβουν όλοι όσοι πρέπει επιτέλους τις ευθύνες τους… καλό βράδυ φίλοι μου…”


Πηγή : ysterografa.gr


Σας παρακαλώ, μη με βάλετε μέσα, παίζαμε τρίλιζα- Δεσμά 7 ετών σε παιδόφιλο παππού



Το κελί της φυλακής με την κατηγορία της ασέλγειας κατ' εξακολούθηση αντί αμοιβής εις βάρος 12χρονης «έδειξε» το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε 78χρονο, πρώην στέλεχος του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ) του υπουργείου Περιβάλλοντος!

ΑΠΟ ΤΗ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Ο ισχυρισμός του (μέχρι πρότινος υπεράνω πάσης υποψίας) τοπογράφου - μηχανικού Δημήτρη Μαργαρίτη ότι οδήγησε το κοριτσάκι στο υποφωτισμένο δωμάτιο ξενοδοχείου της Ομόνοιας για να... παίξουν τρίλιζα (!) δεν έπεισε δικαστές και ενόρκους που τον έκριναν ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά. Ετσι καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών χωρίς αναστολή.

Η αρρωστημένη δράση του 78χρονου, ο οποίος ήταν -μεταξύ άλλων- μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας την περίοδο 1996-2001, είχε αποκαλυφθεί στις 25 Νοεμβρίου του 2014 με την... τυχαία σύλληψή του.

Τότε αστυνομικοί τον εντόπισαν να βγαίνει από το ξενοδοχείο με το ανήλικο κορίτσι ρουμανικής καταγωγής, το οποίο γνώριζε καλά (όπως και τους γονείς του βέβαια), καθώς κατοικούσαν στην ίδια γειτονιά. Στο βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη περιγράφεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς ασέλγησε εις βάρος της ανήλικης δίνοντάς της χρήματα ως αμοιβή και άλλα ανταλλάγματα: «Τη θώπευσε σε όλο της το σώμα, τη φίλησε στο πρόσωπο και τον λαιμό, της χάιδεψε το στήθος, της κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο βάζοντας το δάχτυλό του στα γεννητικά της όργανα, ενώ την καθοδήγησε ώστε να χαϊδέψει με το χέρι της τα δικά του»!

Αλλες τρεις φορές

Μάλιστα, όπως το κορίτσι αποκάλυψε στις Αρχές, ο ηλικιωμένος είχε προβεί στις ίδιες πράξεις άλλες τρεις φορές πριν από τη σύλληψη, τη μία σε ξενοδοχείο και δύο μέσα στο αυτοκίνητό του. «Εχει ένα μαύρο αυτοκίνητο και γι' αυτό δεν μου αρέσει το μαύρο χρώμα» έλεγε η 12χρονη κατά την εξέτασή της από ψυχολόγο, λίγο μετά τις αποκαλύψεις.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο η μητέρα του παιδιού, που επίσης γνώριζε τον 78χρονο, περιέγραψε αναλυτικά όσα της είπε εκ των υστέρων η τρομαγμένη κόρη της. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Το παιδί φοβόταν να μου τα πει εξαρχής, γιατί ο κατηγορούμενος της είχε πει ότι έπρεπε να μείνει μυστικό, αλλιώς κάτι κακό θα γινόταν!» ανέφερε προσθέτοντας πως η κόρη της παρακολουθείται στενά από ψυχολόγο.

«Ως σύζυγος και πατέρας ήταν άψογος. Είμαστε μαζί 40 χρόνια, δεν μπορώ να εξηγήσω πώς το έκανε αυτό» σημείωσε στην κατάθεσή της ως μάρτυρας υπεράσπισης η σύζυγος του 78χρονου, με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη, 26 ετών σήμερα. Σε ερώτηση σχετικά με την εξήγηση που της έδωσε ο κατηγορούμενος μετά τη σύλληψή του απάντησε πως της είπε: «Δεν ξέρω πώς το έκανα, δεν έχω δικαιολογία. Ηταν μια τρέλα».

Απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας της έδρας είπε: «Το να επιδιώκετε την παρέα ενός 12χρονου παιδιού, εκτός από το αντιαισθητικό της κατάστασης, σε τι θα μπορούσε να σας ικανοποιήσει;».

Οπως συνέχισε στην αγόρευση-καταπέλτη: «Η τρίλιζα δεν ήταν μέσο για να δείξει αγάπη και τρυφερότητα στο παιδάκι, ήταν μέσο προσέγγισης και εξοικείωσης για να μπορέσει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Το παιδικό χαμόγελο της το στέρησε με αυτά που της έκανε».

Δυσφορία

«Τα χρήματα της τα έδινε για να τη γλυκάνει, ώστε να ασχοληθεί μαζί του. Λέει ο κατηγορούμενος πως θέλανε να κάνουν παρέα και πως ήταν φίλοι. Δεν σκέφτεται όμως πως αυτό το παιδάκι θα ξυπνάει στο ύπνο του και θα βλέπει αυτόν να τη φιλάει και να τη θωπεύει». Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία ο 78χρονος ένιωσε δυσφορία και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα χωρίς να ακούσει την καταδικαστική απόφαση.

«Σας παρακαλώ, μη με βάλετε μέσα, παίζαμε τρίλιζα»

«Δεν είχα σκοπό να προβώ σε ασελγείς πράξεις» είπε στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας ο 78χρονος, πρώην στέλεχος του ΟΚΧΕ, και πρόσθεσε πως παρασύρθηκε από την παρέα και τις... κουβέντες στο καφενείο». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ανέβηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με προτροπή του κοριτσιού (!) και εκεί... έπαιξαν τρίλιζα! Δεν δίστασε ακόμη να χαρακτηρίσει απλή σύμπτωση το γεγονός ότι στην πίσω όψη του χαρτιού της τρίλιζας υπήρχαν φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου!

«Καθίσαμε στο δωμάτιο, έκλεισα την τηλεόραση που έδειχνε πορνό και παίξαμε τρίλιζα. Το χαρτί με το πορνογραφικό περιεχόμενο ήταν τυχαίο, είχε ξεμείνει στο σακάκι μου από την προηγούμενη ημέρα, που μου το επέδειξαν οι φίλοι μου στο καφενείο!» είπε χαρακτηριστικά. «Τη φίλησα, τη χάιδεψα και μέχρι εκεί. Εκείνη κατέβασε το φερμουάρ του παντελονιού της. Ούτε το παντελόνι τής έβγαλα, ούτε τίποτα» συνέχισε περιγράφοντας όσα συνέβησαν. Για τα χρήματα που έδινε στη 12χρονη είπε ότι επρόκειτο για χαρτζιλίκι: «Δεν είναι αληθές ότι τη δελέασα με χρήματα. Την κερνούσα για να πάρει χαρά, για... το χαμόγελο στα χείλη ενός παιδιού»!

Η έδρα ρώτησε τον κατηγορούμενο: «Για ποιο λόγο ένα παιδάκι 12 χρόνων να πάει βόλτα με έναν γέρο, αν δεν είχε ξεγελαστεί με την προσφορά των 5 ή των 10 ευρώ;». Δεν πήρε όμως απάντηση από τον κατηγορούμενο, που πάντως παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε στην ηλικία που είναι να μπλέξει με μια κοπέλα 12 χρόνων: «Μπορούν να γίνουν πολλές παρεξηγήσεις, όπως κι έγιναν! Ηθελα να κάνω φιγούρα, ότι αντέχω ακόμη, ότι μετράω»!

Στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος (οι γονείς της μικρής είναι άνθρωποι του μεροκάματου) και από τη δική του, και παραδέχθηκε πως πρέπει να τιμωρηθεί. Ωστόσο στη συνέχεια ζήτησε από τους δικαστές να μην τον βάλουν στη φυλακή, διότι... υποφέρει: «Έχω περάσει τα πάνδεινα, δεν μπορώ στην ηλικία μου να περιμένω στην ουρά για το φαγητό ή τα φάρμακά μου, δεν μπορώ να στρώνω το κρεβάτι μου»!  


Πηγή


Τι ψήφισαν οι νέοι 18 έως 24 ετών



Το ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν οι ψηφοφόροι ηλικίας 18 έως 24 ετών, σε αυτές τις εκλογές.

Ειδικότερα, το 40% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το 18% Νέα Δημοκρατία και το 5,5% Ένωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ λαμβάνει το 5%, των νέων ψηφοφόρων, και από 4,5% λαμβάνουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Το 3,5% επέλεξε τη Λαϊκή Ενότητα και το 2,5% τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.



Πηγή : parapolitika.gr



Η πρώτη αντίδραση της Ραχήλ Μακρή που μένει εκτός Βουλής



H Ραχήλ Μακρή μετά από δύο κοινοβουλευτικές θητείες, σε αυτές τις εκλογές δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, μετά την αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας.
Προς το παρόν η Ραχήλ Μακρή δεν έχει αντιδράσει με κάποια ανακοίνωση για την αποτυχία της ΛΑΕ να εισέλθει στη Βουλή, γεγονός που σημαίνει πως και αυτή μένει εκτός.

Ωστόσο αντιδρά με φωτογραφίες που ανεβάζει στο Facebook


Εκτός ομως από αυτή τη φωτογραφία ανέβασε και μία άλλη φωτογραφία γεμάτη με πολιτικά νοήματα.




Πηγή : newsit.gr


Οι αλλαγές στη νέα Βουλή: Ποιοι μένουν και ποιοι μπαίνουν



Ηχηρά ονόματα μένουν εκτός κοινοβουλίου, ενώ άλλα γνωστά επιστρέφουν μετά από επτάμηνη αποχή

Αλλαγές και καραμπόλες της τελευταίας στιγμής εμφανίζει ο χάρτης των εδρών με ηχηρά ονόματα να μένουν εκτός κοινοβουλίου και άλλα γνωστά να επιστρέφουν μετά από μια επτάμηνη αποχή.

Στην Α' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ -για την ώρα- φαίνεται να χάνει μια έδρα (από 5 σε 4) με τον Χριστόφορο Βερναδάκη να μένει εκτός. Σταθερές τις έδρες τους διατηρούν τα υπόλοιπα κόμματα ενώ η μια έδρα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στην Ένωση Κεντρώων (Μάριος Γεωργιάδης).

Βέβαια, από την συγκεκριμένη περιφέρεια μένει εκτός η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς η ΛΑΕ δεν φαίνεται να περνά το κατώφλι της Βουλής.

Στην Β' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ διατηρούν τις έδρες που απέκτησαν και τον περασμένο Ιανουάριο ενώ το Ποτάμι χάνει 2 έδρες με τους Γιώργο Αμυρά και Αντιγόνη Λυμπεράκη να μένουν εκτός.

Από την Β' Αθήνας μένουν εκτός οι Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος της ΛΑ.Ε

Επίσης, δύο έδρες παίρνει η Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης και Γιώργος Καρράς).

Στην Β' Πειραιά η μόνη αλλαγή που εμφανίζεται για την ώρα είναι η απώλεια μιας έδρας για την Χρυσή Αυγή (Γιάννης Λαγός) που πάει στην Ε.Κ. (Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου).

Στο υπόλοιπο Αττικής μια έδρα χάνει η ΝΔ (Θανάσης Μπούρας) που πάει στην Ε.Κ. (Δημήτρης Καβαδέλλας).

Στην Α' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απώλεια μιας έδρας (Κυριακή Τεκτονίδου) που πάει στην Ε.Κ. (Βασίλης Λεβέντης). Στη Β' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια έδρα (από 2 σε 3) με την Ευγενία Αγοραστούδη να μπαίνει -για την ώρα- στη Βουλή.

Μια έδρα παίρνει και η Ε.Κ (Αριστείδης Φωκάς), ενώ από μια έδρα χάνουν Χ.Α. (Φώτης Γραικός) και ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Αρβανιτίδης).

Στην Αργολίδα η Χ.Α. φαίνεται να χάνει την έδρα που πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Μανιάτης).

Επίσης, στην Αχαία η ΧΑ χάνει την έδρα (Μιχάλης Αρβανίτης) που την παίρνει το ΠΑΣΟΚ (Φώφη Γεννηματά). Στην ίδια περιφέρεια έθεσε υποψηφιότητα ο Κώστας Λαπαβίτσας με τους ΛΑΕ που μένουν εκτός βουλής.


Πηγή : protothema.gr


Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη για το αποτέλεσμα των εκλογών



Προσερχόμενη η Ντόρα Μπακογιάννη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Συγγρού έκανε την παρακάτω δήλωση :

Ο ελληνικός λαός έδωσε στον κύριο Τσιπρα την εντολή να εφαρμόσει το Μνημόνιο, το οποίο διαπραγματευτηκε. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Τη ΝΔ την κατέταξε στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σας διαβεβαιώ πως η ΝΔ συντεταγμένη και ενωμένη θα ανταποκριθεί δυναμικά στο ρόλο αυτό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν τίθεται θέμα ηγεσίας η κυρία Μπακογιάννη απάντησε  "Απολύτως όχι!"


Ποιός Τσίπρας; Αυτός είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας - Ο κουστουμάτος Ολλανδός με τις υπερεξουσίες



Ποιές εκλογές, ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδος θα είναι άλλος, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian και παρουσιάζει τον άνθρωπο το όνομα του οποίου είναι τελείως άγνωστο προς το παρόν στη χώρα μας.

Πρόκειται για τον Ολλανδό οικονομολόγο Maarten Verwey, ο οποίος κουβαλά τον «επιβλητικό» τίτλο του Γενικού Διευθυντή στην Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση Υπηρεσία Στήριξης.

Ο Verwey είναι ένας ανώτερος υπάλληλος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μπήκε στην Κομισιόν το 2011 «έτρεξε» το πρόγραμμα της Κύπρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ολλανδός οικονομολόγος είναι αυτός που αποφασίζει ποια ποσά θα διατεθούν στη χώρα μας.

«Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου. Και αν λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομα του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πως θα ψηφίσουν στις εκλογές μικρή σημασία έχει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», υπογραμμίζει η Guardian.

«Κάτω από τις δρακόντειες προϋποθέσεις ομαλής ροής των ποσών προς την Ελλάδα που προβλέπει το τρίτο πακέτο διάσωσης, η Αθήνα έχει παραδώσει ουσιαστικά τον έλεγχο σχετικά με τις περικοπές στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας», επισημαίνει επίσης το δημοσίευμα.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Μεϊμαράκης: Δώσαμε τη μάχη με αξιοπρέπεια - Συγχαίρω τον κ. Τσίπρα



«Τον Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και κάποιοι νομίζανε ότι θα μας τελειώσουν»

«Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, συγχαίρω τον κ. Τσίπρα και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά και την τελική εκτίμηση του exit poll για το εκλογικό αποτέλεσμα, που δείχνει ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και κάποιοι νομίζανε ότι θα μας τελειώσουν», δήλωσε, τονίζοντας ότι η ΝΔ «ούτε διαλύεται ούτε τελειώνει.»

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ηγεσίας της ΝΔ είπε ότι το κόμμα έχει δημοκρατικές διαδικασίες και «αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους».


Πηγή


Φρένο βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο ανεξέλεγκτο κύμα εισόδου προσφύγων




Φρένο στις διαδικασίες fast track για παροχή προσωρινής προστασίας στους πρόσφυγες - Για 2 έτη το κατ' εξαίρεση χορηγούμενο καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους - Επεστράφη ως μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε η νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισθέντων από τις πατρίδες τους αλλοδαπών

Φρένο βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο ανεξέλεγκτο κύμα εισόδου προσφύγων και στην αθρόα -με διαδικασίες fast track- παροχή προσωρινής προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ δεν επιτρέπει παραμονή στην Ελλάδα παράτυπων προσφύγων.

Την ίδια στιγμή το ΣτΕ επέστρεψε ως μη νόμιμο στους εννέα συναρμόδιους υπουργούς το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε η νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισθέντων από τις πατρίδες τους αλλοδαπών.

Στο Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατατέθηκε για νομοπαρασκεαυστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε να τροποποιηθεί παλαιότερο διάταγμα (Π.Δ. 114/2010) με το οποίο καθιερώθηκε «ενιαία διαδικασία αναγνώρισης για αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβου­λίου «σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες με τις οποίες τα κράτη μέλη χορηγούν και ανακαλούν το καθεστώς του πρόσφυγα».

Το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προέβλεπε κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης σε όσους είχαν υποβάλει αίτημα διεθνούς προστασίας έως τις 21.11.2010, το οποίο εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό, με μοναδικές προϋποθέσεις:
α) Να είναι κάτοχοι δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού σε ισχύ και
β) να μη συντρέχει «κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ή για την κοινωνία της χώρας, λόγω τελεσίδικης καταδίκης για τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος και χωρίς να ελέγχεται η συνδρομή των προβλεπόμενων στο ΠΔ 114/2010 προϋποθέσεων.
           
Ακόμη, το σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι το κατ’ εξαίρεση χορηγούμενο καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ισχύει για δύο έτη.

Στη συνέχεια το διάταγμα προβλέπει ότι «η χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, έχει ως συνέπεια τη μη εξέταση των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό αιτημάτων διεθνούς προστασίας και την κατάργηση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος υποβάλει στις αρμόδιες αρχές αίτηση περί εξέτασης της προσφυγής του».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην υπ΄ αριθμ. 120/2015 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος (προεδρεύων ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος και εισηγητής η πάρεδρος Μαρία Μπαμπίλη) επισημαίνουν ότι ο νόμος 3907/2011, παρέχει τη δυνατότητα στους 9 συναρμόδιου υπουργούς να ρυθμίζουν «τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα ή της χορήγησης του ανθρωπιστικού καθεστώτος, το περιεχόμενο των εν λόγω καθεστώτων, τις διαδικασίες παροχής προσωρινής προστασίας σε περίπτωση μαζικής εισροής εκτοπισθέντων αλλοδαπών, τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας ή προσφυγών που εκκρεμούν κατά την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών και να θεσπίσει μεταβατικές διατάξεις για την τύχη των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό αιτήσεων παροχής διεθνούς προστασίας».

Όμως, υπογραμμίζει το ΣτΕ, ο επίμαχος νόμος 3907/2011, δεν παρέχει στους αρμόδιους κρατικούς φορείς να θεσπίσουν «διατάξεις με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα να χορηγηθεί αθρόως και σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων το καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους άνευ καθορισμού κριτηρίων και προϋποθέσεων συναφών προς το καθεστώς αυτό και με τις οποίες μεταβάλλονται κατ’ ουσία οι οριζόμενες από τις πάγιες διατάξεις προϋποθέσεις χορήγησης του εν λόγω καθεστώτος».

Συνεπώς, υπογραμμίζει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο «οι ρυθμίσεις του υπό επεξεργασία σχεδίου, με τις οποίες προβλέπεται η κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων χορήγηση του καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, με μόνο κριτήριο τον χρόνο υποβολής του αιτήματος διεθνούς προστασίας και μόνες προϋποθέσεις την κατοχή δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ και τη μη τελεσίδικη καταδίκη του αιτούντος για τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων, κείνται εκτός των ορίων της εξουσιοδοτικής διατάξεως του άρθρου 5 παραγράφου 3 του νόμου 3907/2011».

Και ανεξάρτητα από όλα αυτά, τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, οι εννέα υπουργοί στο επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, δεν εκθέτουν τους λόγους «που καθιστούν αναγκαίες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ενόψει του γεγονότος ότι με το υπό επεξεργασία σχέδιο επιχειρείται η εισαγωγή εξαιρετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες τροποποιούνται οι πάγιες διατάξεις που ρυθμίζουν τόσο τη χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, όσο και την εξέταση των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό προσφυγών στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας».

Ενόψει όλων αυτών, αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι το σχέδιο  Προεδρικού Διατάγματος, «δεν προτείνεται νομίμως» και το επέστρεψε. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αρχικά είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έγινε αποδεκτό από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.


Πηγή : protothema.gr


Δείτε πώς κατανέμονται οι έδρες στη νέα Βουλή




Με την ενσωμάτωση στο 21,4% ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 144 έδρες, η ΝΔ 75, Χρυσή Αυγή 20, ΠΑΣΟΚ 17, ΚΚΕ 15, Ποτάμι 10, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10 και η Ενωση Κεντρώων 9

Με καταμετρημένο το 21,4% των ψήφων, η εκτίμηση για την νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, είναι οι εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 144

ΝΔ 75

Χρυσή Αυγή 20

Δημοκρατική Συμπαράταξη 17

ΚΚΕ 15

Ποτάμι 10

Ανεξάρτητοι Έλληνες 10

Ένωση Κεντρώων 9

 Κατ' επέκταση, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αποτελούσαν και την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι δυνατόν και πάλι να φτάνουν τους 151 βουλευτές που απαιτούνται για σχηματισμό κυβέρνησης.


Πηγή : protothema.gr


Τι έρχεται από Δευτέρα: Τα μέτρα που περιμένουν τη νέα κυβέρνηση




Δεκάδες προαπαιτούμενα… καιροφυλαχτούν στη γωνία

Ούτε... λεπτό να πανηγυρίσει δεν θα έχει το πρώτο κόμμα και η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες που «κλείνουν» σε λιγότερο από 2 ώρες.

Η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί σε καθεστώς  ασφυκτικών πιέσεων αμέσως μετά τη συγκρότησή της καθώς οι δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί με το μνημόνιο αλλά και η εικόνα εκτροχιασμού που εμφανίζει ο προϋπολογισμός δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.

Η νέα κυβέρνηση κληρονομεί μια «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού ύψους 4,1 δισ. ευρώ και από την πρώτη στιγμή θα κληθεί να αναστρέψει την αρνητική εικόνα για να επιτευχθεί ο στόχος του νέου μνημονίου που προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του AEΠ για φέτος.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει από τη Bουλή και να νομοθετήσει μια σειρά από δύσκολα προαπαιτούμενα μέτρα που θα «ξεκλειδώσουν» τις επόμενες δόσεις από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Μόνο τον Οκτώβριο (ουσιαστικά με το «καλημέρα») η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει το δεύτερο και πιο δύσκολο πακέτο μέτρων, που θα περιλαμβάνει ασφαλιστικό, φορολογικά, αποκρατικοποιήσεις και άνοιγμα αγορών.

Ειδικότερα, τα νέα μέτρα που βάσει συμφωνίας είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νεάς κυβέρνησης είναι:

1. Αύξηση ΦΠA στα νησιά και τα ξενοδοχεία

2. Kατάθεση προσχεδίου προϋπολογισμού 2016: οι φόροι που θα πρέπει να συγκεντρωθούν μέσα στο 2016 θα πρέπει να είναι κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ περισσότεροι προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος που συμφωνήθηκε με τους δανειστές

3. Aλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

4. Eίσπραξη του ENΦIA του 2015

5. Mείωση επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

6. Aύξηση του Eιδικού Φόρου Kατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

7. Aυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

8. Aλλαγές στη φορολογία εισοδήματος​



Πηγή


Τα πρώτα EXIT POLLS στην εκτίμηση ψήφου



Θολό το τοπίο από τα EXIT POLLS

ΣΥΡΙΖΑ 30% - 34%

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28,5% - 32,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5% - 8%

ΚΚΕ 5,5% - 7%

ΠΑΣΟΚ 5,5% - 7%

ΠΟΤΑΜΙ 3,5% - 5,5%

ΑΝΕΛ 2,5% - 4,5%

ΛΑΕ 2.5% - 3,5%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5% - 4,5%



Ψυχοπαθής σκότωσε τον αδερφό και μαχαίρωσε τους γονείς του



Νέα τραγωδία με δράστη άτομο που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχικά προβλήματα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Καλαμάτα, όταν αυτός επιτέθηκε με μαχαίρι στα άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Οπως αναφέρει η τοπική «Ελευθερία» στην διαδικτυακή της έκδοση, ο άνδρας, που ζούσε με τους γονείς και τον μεγαλύτερο αδερφό του σε διαμέρισμα στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες επιτέθηκε στον αδερφό του με μαχαίρι, ενώ ο τελευταίος παρακολουθούσε τηλεόραση.
Οι γονείς των δύο ανδρών άκουσαν τις φωνές από την συμπλοκή και προσπάθησαν να επέμβουν, για να δεχθούν και αυτοί επίθεση και να τραυματιστούν από το μαχαίρι του γιου τους.
Η φασαρία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των γειτόνων, που σύμφωνα με την ίδια πηγή ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσης έντασης από το συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Ετσι, έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας και ασθενοφόρο, που ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για τον αδερφό του δράστη, ο θάνατος του οποίου διαπιστώθηκε και επίσημα στο νοσοκομείο.
Οι τραγικοί γονείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με τον 80χρονο πατέρα να έχει σοβαρότερα τραύματα.
Ο δράστης μετά την συμπλοκή και την άφιξη των αστυνομικών κλείστηκε στο δωμάτιό του και χρειάστηκε επιχείρηση των αστυνομικών για να τον βγάλουν έξω και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο θύτης είναι 38 χρονών ενώ το θύμα 40 ετών.


Πηγή


ΚΑΤΩ ΑΠΟ 50% ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!





ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 68,5%!!!

Πρωτοφανής είναι η αποχή που υπάρχει στις κάλπες μέχρι αυτή την ώρα σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας. Στην Αττική από στοιχεία που έχουν τα κόμματα, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η συμμετοχή είναι κάτω από το 50% και...

απομένει μόλις 1,5 ώρα για να κλείσουν οι κάλπες! Δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει το 55-56%, όταν στις εκλογές του Ιανουαρίου η συμμετοχή είχε φτάσει το 68,5%! Είναι προφανές ότι η συμμετοχή θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές.



Πηγή


ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ EXIT POLLS ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΕΣ

Δεν θα πάει, όπως είχε προγραμματιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα. Αντιθέτως όπως ενημέρωσαν οι στενοί του συνεργάτες, θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώνοντας ότι από τα στοιχεία που έχει οι διαφορές του πρώτου κόμματος από το δεύτερο είναι πραγματικά μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους στο κοινό Exit Poll που θα βγει.

Εάν δεν υπάρχει εικόνα από τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών τι να πάει να κάνει στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ;


Πηγή : fimotro


Η μεγάλη αποχή δεν ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η προσέλευση βρίσκεται κάτω από το 60% και οι αποχή σίγουρα θα κρίνει την πρωτιά.

Απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξαν να μην πάνε να ψηφίσουν εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για την πολιτική που ακολούθησε ο Τσίπρας τους τελευταίους 8 μήνες είναι σίγουρα μέσα στο ποσοστό της αποχής αλλά δεν γνωρίζει κανένας εάν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά του αφήνοντας το στην δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών περίπου 100.000 ετεροδημότες δεν πήγαν να ψηφίσουν σήμερα στις κάλπες, ένας λόγος ότι είναι απογοητευμένοι από τις πολιτικές εξελίξεις και ο δεύτερος και κυριότερος γιατί  οι οικονομική κρίση και τα capital controls έκαναν πολύ ακριβό κόστος του ταξιδιού.

Αυτό το ποσοστό δεν είναι αμελλητέο και θα κρίνει σε μαγάλο βαθμό τον νικητή της σημερινής ημέρας.




Η απόλυτη ισοπαλία μετά τα τελευταία exit polls




Χαμένα τα έχουν οι δημοσκόποι αφού με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα φαίνεται ότι τα δύο πρώτα κόμματα βρίσκονται στην απόλυτη ισοπαλία.

Για να μην εκτεθούν το πιθανότερο είναι να δώσουν στις 7 το απόγευμα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ KAI ΣΥΡΙΖΑ στα ίδια πιθανά ποσοστά που θα κυμαίνονται στο 30-33% και για τους δύο.


Απλά μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα για την ζωή μας video



Όλα στήθηκαν σε μια πλατεία στο Βέλγιο.

Το σκηνικό ήταν μία σκηνή και μέσα στην σκηνή ένα διάσημο μέντιουμ.

Αθώοι περαστικοί θα γίνουν πειραματόζωα και μάρτυρες αποκαλυπτικών πτυχών της ζωής τους που μόνο οι ίδιοι οι δικοί τους άνθρωποι γνωρίζουν.

Το μέντιουμ τους αποκαλύπτει τα πάντα απλά αγγίζοντας τους και στο τέλος αυτό που συμβαίνει τους αφήνει έκπληκτους και προβληματισμένους.

Το αποτέλεσμα πρέπει να μας προβληματίσει όλους.





Σάμος: Απίστευτη είσοδος μεταναστών με τρικάβαλο σε τζετ σκι - Βίντεο ντοκουμέντο!




Οι διακινητές άφησαν τους μετανάστες στην περιοχή Πράσσο και εξαφανίστηκαν - Δείτε τις εικόνες...
Είναι απίστευτοι οι τρόποι που βρίσκουν οι διακινητές για να φέρνουν τους λαθρομετανάστες και ένας από αυτούς είναι... και τα τζετ σκι! Βέβαια η χρέωση είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 3.000 δολλάρια ανά άτομο!

Στην περίπτωση του βίντεο οι 2 διακινητές με 2 τζετ σκι και "τρικάβαλο" έφεραν χθες το πρωί στην περιοχή Πράσσο (ανατολικά του νησιού) 4 πρόσφυγες τους άφησαν στα βράχια και έφυγαν ανενόχλητοι!




Πηγή : newsit.gr


Le Monde: Απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνε στις κάλπες οι Έλληνες




BBC: H δημοφιλία του Τσίπρα έχει πέσει αισθητά  - Reuters: Εκτενής αναφορά στα οικονομικά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση που παραιτήθηκε

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι οι ελληνικές εκλογές με τις γαλλικές εφημερίδες να επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα είναι διάχυτη η απογοήτευση και η αδιαφορία κυρίως στους κόλπους της νεολαίας ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι, οι Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στην κάλπη και το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα δώσουν μία νέα ευκαιρία στην Αριστερά.

 Στην γαλλική Le Monde σχολιάζοντας το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, επισημαίνεται ότι οι Έλληνες που είναι απογοητευμένοι και αδιάφοροι προσέρχονται εκ νέου στην κάλπη. Η απογοήτευση επικρατεί κυρίως στους κόλπους της νεολαίας, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα. Οι σημερινές εκλογές είναι ένα θέμα δευτερεύουσας σημασίας για τους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το μέλλον τους.

Η εφημερίδα "Le Monde" επικαλείται έναν οργισμένο νέο ο οποίος στα τέλη Ιανουαρίου, εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα αισθάνεται προδομένος.  Στις εκλογές του Ιανουαρίου, ψήφισε με ενθουσιασμό  το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα, νιώθω ότι με έχουν προδώσει , ότι με εξαπάτησε κάποιο στον οποίο έδειξα εμπιστοσύνη, παραδέχεται ο Λευτέρης, ένας οργισμένος νέος.

Το Reuters
Το πρακτορείο Reuters γράφει ότι οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για το αν θα δώσουν μία νέα ευκαιρία στην Αριστερά. Ο Έλληνας αριστερός πρωθυπουργός, ο οποίος έχασε την πικρή μάχη με την Ευρώπη για τον τερματισμό της οικονομικής λιτότητας στη χώρα του, επιδιώκει την επανεκλογή του ένα μήνα μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Αυτές οι εκλογές παρακολουθούνται στενά εκτός Ελλάδας επειδή ο νικητής θα πρέπει να επιβλέπει τις βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν για το τρίτο πακέτο στήριξης, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να οργανώσει μία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας και την αποκλιμάκωση της κατάστασης από τα capital controls της χώρας που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο για να αποτραπεί η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι η τρίτη φορά φέτος που οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες , σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

To BBC

Oι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Η λαοφιλία του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έχει ολισθήσει μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο ίδιος στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Το πακέτο οικονομικής στήριξης περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο. .Η Ελλάδα έχει βυθιστεί σε μία βαθιά οικονομική κρίση και ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής , θα πρέπει να εφαρμόσει περαιτέρω σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Richard Galpin, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, δεν αναμένεται να έχει αυτοδυναμία.  

Die Zeit

Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και το συντηρητικό κόμμα της Ν.Δ αναμένεται στην σημερινή κάλπη, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" επισημαίνοντας ότι η Eυρώπη παρακολουθεί με ανησυχία την εκλογική διαδικασία. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στο νήμα θα κριθεί ο νικητής και, αυτή τη φορά, ο  ενθουσιασμός των Ελλήνων προεκλογικά δεν ήταν μεγάλος όπως ήταν στα τέλη Ιανουαρίου ή στο δημοψήφισμα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. Από το τότε που ξεκίνησε η σοβαρή οικονομική κρίση στη χώρα, η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά το 1/5 και ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει δουλειά, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.


Πηγή : protothema.gr


Υπ. Ναυτιλίας: Ο ρυθμός εισόδου μεταναστών στο ελληνικό έδαφος είναι της τάξης των 2.000-3.000 την ημέρα



Αμείωτη συνεχίζεται η είσοδος των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα καθώς, όπως παραδέχθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης ο ρυθμός εισόδου στο ελληνικό έδαφος είναι της τάξης των 2.000-3.000 την ημέρα.


Παράλληλα πρόσθεσε ότι τα δρομολόγια των πλοίων για τη μεταφορά τους από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχουν σταματήσει.

Δήλωσε, επίσης, σοκαρισμένος από όσα έζησε στο Φαρμακονήσι στο πρόσφατο ναυάγιο. «Είναι μια εικόνα που κανείς δεν θέλει να την δει. Αυτοί οι άνθρωποι πνίγηκαν δυο μέτρα από την στεριά. Εξηγείται από το γεγονός ότι αυτό το σαπιοκάραβο είχε κάνει μια υπερκατασκευή για να χώσει όσο περισσότερους. Με το που εξώκοιλε, η κατασκευή έσπασε και κάποιους τους καταπλάκωσε, κάποιους τους εγκλώβισε. Σκεφτήκαμε πάρα πολύ αν θα δώσουμε τις εικόνες αυτές στη δημοσιότητα. Γιατί αυτό το τραγικό συμβάν συνέπεσε την ώρα που γινόταν συζήτηση υπαναχώρησης άλλων κρατών στο προσφυγικό» υπογράμμισε σχετικά μιλώντας στο MEGA.

Χαρακτήρισε, τέλος, «καυτή πατάτα» το μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι θα είναι ένα από τα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα η επόμενη κυβέρνηση.


Πηγή


Θεσσαλονίκη: Τα ντοκουμέντα της αιματηρής ομηρίας - Αγωνία για τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε!



Σε νοσοκομεία της πόλης ο αστυνομικός, ο δράστης και η αδερφή του, που τραυματίστηκαν από σφαίρες - Δείτε τα βίντεο...
Τοξικομανής είναι πιθανότατα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης του αιματηρού οικογενειακού επεισοδίου που σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα στην οδό Στρωμνίτσης στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης και η αδερφή του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενώ ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 424.

Οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τους τρεις τραυματίες και χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες ώρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός, που έχει δίπλα του στενούς του συγγενείς έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Το χρονικό της αιματηρής ομηρίας

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 19.00 στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στην οδό Στρωμνίτσης 6 στην περιοχή της Ανάληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της γυναίκας έφυγε κάποια στιγμή, αλλά έφτασε στο σπίτι οπλισμένος ο αδερφός της.


Τα πράγματα ξέφυγαν μπροστά στα μικρά παιδιά της. Αδερφός και αδερφή αντάλαξαν βαριές κουβέντες και κάποια στιγμή πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι την αδερφή του, με το περίστροφο που κρατούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, τότε τηλεφώνησε στην αστυνομία η μητέρα του δράστη που βρισκόταν στο σπίτι. Κρύφτηκε σε δωμάτιο και είπε στους αστυνομικούς πως ο γιος της, την κακομεταχειρίζεται και πως είναι ικανός για φόνο!

Όταν ο δράστης είδε το περιπολικό να σταματάει βγήκε στο παράθυρο με το όπλο που κρατούσε και ταμπουρώθηκε στο σπίτι. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ανεβαίνουν τη σκάλα της πολυκατοικίας και όταν άκουσαν νέους πυροβολισμούς από το σπίτι πήραν την απόφαση να κατέβουν και να ζητήσουν ενισχύσεις.

Ο άτυχος αστυνομικός όμως δεν πρόλαβε. Ο δράστης άνοιξε την πόρτα και τον πυροβόλησε στην πλάτη και τα πόδια. Πριν ο δράστης προλάβει να κλείσει την πόρτα, η αδερφή του άρχισε να τρέχει στις σκάλες αιμόφυρτη...


Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι. Μόλις ο δράστης τους είδε έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.


Στο σημείο είχε φτάσει νωρίτερα και ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας με στόχο να πείσει τον δράστη να παραδοθεί. Επειδή όμως πυροβόλησε με το όπλο που κρατούσε, οι αστυνομικοί πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην εισβολή για να προλάβουν τα ακόμα χειρότερα...


Πηγή: thestival.grseleo.gr


Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων




Αλλαγές που πρόκειται να αποτελέσουν πονοκέφαλο για χιλιάδες οφειλέτες έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Τις νέες, αυστηρότερες προϋποθέσεις θα πρέπει να τις πληρούν όλοι οι οφειλέτες, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τις ρυθμίσεις για τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο το επιτόκιο όσο και τη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων σε συνάρτηση με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη.

Αναλυτικά:

Επιτόκιο

Αυξάνεται στο 5%, από 3% προηγουμένως, για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Για τους φορολογούμενους που έχουν χαμηλότερες οφειλές, προκειμένου να μην ισχύσει το επιτόκιο 5% θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
- Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα.
- Η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη σύμφωνα με το Ε9 να είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
- Η βασική οφειλή που θα υπάγεται στη ρύθμιση να υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

Λιγότερες δόσεις

Θεσπίζεται η δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων εάν ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα για την πληρωμή λιγότερων δόσεων από τις αρχικά χορηγηθείσες, οποτεδήποτε καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

Απώλεια ρύθμισης

Χάνουν τη ρύθμιση όσοι οφειλέτες δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (ατομικές ή αυτές για τις οποίες υπάρχει ευθύνη καταβολής) μέσα σε τρεις μήνες από την προθεσμία πληρωμής.



Με πληροφορίες από Κέρδος, zougla.gr


Θύμα διαρρηκτών ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας




Χασαπόπουλος Νίκος

Αφαίρεσαν φακέλους και προσωπικά είδη του Ν. Χριστοδουλάκη

Άγνωστοι διέρρηξαν την οικία του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, στην οδό Αυλώνος 12, στη Βούλα.

Η διάρρηξη έγινε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο υπηρεσιακός υπουργός βρισκόταν σε μία εκδήλωση του Λιμενικού Σώματος για τους πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδουλάκης αρνήθηκε να έχει φρουρά στην οικία του (όπως είχε εκ του νόμου κάθε δικαίωμα) γιατί δεν ήθελε, όπως λέει, να επιβαρύνει το κράτος με έξοδα: «Δεν ήθελα φρουρά, αλλά ούτε είχα ποτέ κάτι στο σπίτι μου φυλασσόμενο», είπε.

Οι άγνωστοι δράστες αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο υπουργός,έσπασαν εν συνεχεία την πόρτα του διαμερίσματός του και άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα.

Δεν βρήκαν όμως ούτε ένα ευρώ και έκλεψαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα του υπουργού, όπως ρολόγια του παππού του, αναμνηστικά δώρα, στυλό, πένες, κορνίζες και διάφορα άλλα μικρό-αντικείμενα: «Ήταν μικρή η οικονομική τους αξία, αλλά μεγάλη η συναισθηματική τους αξία», είπε ο υπουργός για να προσθέσει: «Έχω στο σπίτι μου και πολλά βιβλία που δεν τα πείραξαν. Ας τα έπαιρναν και αυτά, αφενός για να τα ξεφορτωθώ και αφετέρου για να κάτσουν να τα διαβάσουν. Όλο και κάτι θα μάθαιναν από τα βιβλία, αντί να κάνουν διαρρήξεις», δήλωσε στο «Το Βήμα», ο υπουργός.

Ο κ. Χριστοδουλάκης κατήγγειλε την διάρρηξη στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας πήγαν στο σπίτι του για αποτυπώματα. Να σημειωθεί τέλος ότι από όλη την πολυκατοικία μόνον το διαμέρισμα του υπουργού διέρρηξαν.



Πηγή



Ομαλά άνοιξαν οι κάλπες στις 7 το πρωΐ



Στις 7 μ.μ. ολοκληρώνεται η ψηφοφορία - Στις 9 μ.μ. η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος

Στις 07:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων του λαού στο ελληνικό Κοινοβούλιο και της νέας κυβέρνησης. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 07:00 το απόγευμα με το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.

Στις κάλπες καλούνται 9.808.706 ψηφοφόροι σε συνολικά 19.499 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν έχουν τίποτα από τα δύο τότε θα μπορούν να ψηφίσουν επιδεικνύοντας στον δικαστικό αντιπρόσωπο είτε το βιβλιάριο Υγείας τους είτε το δίπλωμα οδήγησης.

Σε αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται σταυρός επιλογής σε κάποιον από τους υποψηφίους και γι' αυτό τον λόγο δεν θα υπάρχει στυλό ή μολύβι στα παραβάν.Ωστόσο, στην περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος βάλει σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θα θεωρηθεί άκυρο.

Οι εκλογείς εάν δεν γνωρίζουν ήδη το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εσωτερικών ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του, όπου υπάρχει η εφαρμογή "Μάθε που ψηφίζεις".

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται αυτή τη φορά νωρίτερα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, περίπου στις 21:00.


Πηγή : tovima.gr