Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μοναδικό: Σκυλί στάθηκε επί μία εβδομάδα δίπλα σε παγιδευμένο σύντροφό του!




Όταν λέμε «πιστό σκυλί» εννοούμε ιστορίες όπως αυτή, που ένα σκυλάκι έμεινε δίπλα στην παγιδευμένη σύντροφό του για πάνω από μία εβδομάδα, χωρίς να φύγει από την θέση του

Η ιστορία κάνει σήμερα τον γύρο του Διαδικτύου, έχοντας δημιουργήσει αίσθηση σε ζωόφιλους και μη. Και αφορά την ιστορία δύο μικρών σκυλιών, τον Τίλι και την Φοίβη που είχαν χαθεί για σχεδόν μία εβδομάδα. Στην αναζήτησή τους, μπήκε και μία μη κερδοσκοπική φιλοζωική εταιρία, η οποία έψαξε κάθε γωνιά του νησιού Vashon στην Ουάσινγκτον.

Η εταιρία αυτή ανταποκρίθηκε σε ένα μήνυμα που έφθασε στην ιστοσελίδα της στο Facebook από κάποιους ανθρώπους που έμεναν σε συγκεκριμένη περιοχή του νησιού, που έλεγαν ότι ένα μικρό σκυλί πλησιάζει τα σπίτια τους, και όταν αυτοί πηγαίνουν προς το μέρος τους, αυτό τρέχει πίσω προς το δάσος.

Η οργάνωση έστειλε μέλη της στο συγκεκριμένο σημείο, και όταν άρχισαν το ψάξιμο στο δάσος, βρήκαν τελικά τον Τίλι να κάθεται δίπλα σε μία δεξαμενή, μέσα στην οποία ήταν παγιδευμένη η σύντροφός του Φοίβη.

Και είχε μείνει εκεί για πάνω από μία εβδομάδα, διακινδυνεύοντας και την δική του ζωή μαζί με εκείνη της παγιδευμένης Φοίβης, που είχε φτάσει πλέον στα όρια της εξάντλησης από την πείνα και την δίψα.

Η ιστορία των δύο σκυλιών έχει συγκινήσει όλους του ζωόφιλους στον κόσμο, και έχει γίνει viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Πηγή : protothema.gr


«Χείμαρρος» Στέλιος Ράμφος κατά Τσίπρα: Είναι «χορός μεταμφιεσμένων» από μόνος του!




Λέει ψέματα ακόμα και για τα ίδια του τα λόγια

Βρίσκει τον εαυτό του στο ψέμα, είναι η μόνη πραγματικότητα, διότι η υπόλοιπή πραγματικότητα έρχεται εναντίον του, τονίζει ο φιλόσοφος για τον πρώην πρωθυπουργό

«Χείμαρρος» κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν ο φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κύριος Ράμφος επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει παγιδευτεί στα ίδια του τα ψέματα, ενώ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την στιχομυθία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πρόσφατο ντιμπέιτ για το «θα τους τελειώσουμε», που αρνήθηκε πως το είπε, τονίζει: «Σημασία για μένα έχει ακριβώς η αντίληψη, δηλαδή το πως, αντί να πεις ναι, εν πάση περιπτώσει ήτανε στη ρύμη του λόγου και στη προεκλογική έξαψη είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω, δεν με εκφράζει, το πιο απλό και… το να πεις δεν είπα ποτέ τέτοιο τέτοιο πράγμα να το 'χεις πει τη προηγούμενη και την προπροηγούμενη να το χουνε δει ενάμισι εκατομμύριο από αυτούς που σε παρακολουθούν εκείνη την ώρα είναι ένα πρόβλημα, που σημαίνει ότι ο εαυτός δεν μπορεί να αποκολληθεί από την ανάγκη του ψέματος».

«Θα ήθελα να πω εδώ, ότι ο κύριος Τσίπρας, είναι μόνος του, χορός μεταμφιεσμένων, μόνος του», επισημαίνει ο Στέλιος Ράμφος και εξηγεί: «Όχι ακριβώς επειδή θέλει ας πούμε να κοροϊδέψει, επειδή βρίσκει εαυτό στο ψέμα, επειδή είναι η μόνη πραγματικότητα, διότι η υπόλοιπή πραγματικότητα έρχεται εναντίον του, αποτελεί δηλαδή κατά τη γνώμη μου ένα ζωτικό στοιχείο συγκροτήσεως εαυτού. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία στον ιδιωτικό βίο είναι τοπ πρόβλημα ενός ανθρώπου το καταλαβαίνω, στο δημόσιο βίο όμως, πέρα από τα θέματα της αξιοπιστίας που χωρίς τη αξιοπιστία δεν μπορεί να γίνει τίποτα στην πολιτική ζωή και κυρίως σήμερα, είναι παρά πολύ σοβαρό και για αυτό τον λόγο προκαλεί και εσωτερικές συγκρούσεις, θα μπορεί να το δει…
Τον είδαμε μια φορά με ένα πρήξιμο στο χείλος που έδειχνε καθαρά ο έρπις από αντιδράσεις ψυχοσωματικές, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τέτοια φαινόμενα, δηλαδή η ανάγκη του να είσαι κάτι άλλο, και δια του άλλου να είσαι εσύ είναι τρομερό πρόβλημα για την πολιτική διότι οδηγεί σε συνεχή αδιέξοδα και αποτυχίες πράγμα το οποίο συνέβη και στους 7 μήνες».


Πηγή


Ντ. Μπακογιάννη: «Yπάρχουν πολλοί τρόποι να συνεργαστεί κάποιος...»




«Oι μάσκες έπεσαν και οι ψευδαισθήσεις δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αναδεικνύοντας ως προϋπόθεση για την εμπέδωση πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας στην Ελλάδα τον σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία. «Νέες περιπέτειες δεν αντέχει η χώρα» προσθέτει και εξαίρει την προσπάθεια του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, σημειώνοντας ότι «η Ν.Δ. έχει ήδη πετύχει έναν άθλο». Το κορυφαίο στέλεχος της κεντροδεξιάς σημειώνει ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας παραμένει ελκυστικός για μεγάλη μάζα πολιτών, «καθώς ο χρόνος για να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί, για να καταλάβουν το μέγεθος της αποτυχίας του κ. Τσίπρα, είναι αναμφισβήτητα πάρα πολύ λίγος».

Λίγες ώρες πριν από τις κάλπες κ. Μπακογιάννη και αναρωτιέμαι αν και εσείς αναμένατε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είχε στοιχεία ντέρμπι.

– Είναι αλήθεια ότι ξεκινήσαμε με μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και για να είμαι τελείως ειλικρινής όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές η αισιοδοξία της Ν.Δ. ήταν στα τάρταρα. Πάρα πολύ γρήγορα όμως τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Καταρχήν διότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε τη μεγάλη έκπληξη αλλά και διότι οι πολίτες άρχισαν να καταλαβαίνουν τι ακριβώς συνέβη τους τελευταίους 7 μήνες. Πλέον οι μάσκες έπεσαν και οι ψευδαισθήσεις δεν υπάρχουν.

Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται εξαιρετικά ανθεκτικός.

– Ο κ. Τσίπρας είναι ένας νέος άνθρωπος, χαρισματικός επικοινωνιακά και ώς ένα σημείο είναι λογικό να αρέσει στους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και δυσκολιών είναι κουρασμένοι και εξαιρετικά απογοητευμένοι. Ο χρόνος για να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί, για να καταλάβουν το μέγεθος της αποτυχίας του κ. Τσίπρα, είναι αναμφισβήτητα πάρα πολύ λίγος και θα μου επιτρέψετε να προσθέσω ότι η συνειδητοποίηση του προβλήματος είναι μία πολύ πιο μακρόχρονη διαδικασία. Σκεφτείτε ότι γίνονται εκλογές πριν έρθουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας, πριν έρθει ο «καταργημένος» ΕΝΦΙΑ, πριν μετρήσουμε τη ζημιά των capital controls.

Τι πιστεύετε ότι θα κρίνει ή, για την ακρίβεια, τι θα πρέπει να κρίνει, κατά την άποψή σας, την εκλογή;

– Αυτό το οποίο χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι σταθερότητα. Χρειάζεται μια κυβέρνηση τετραετίας, με ανθρώπους αποφασισμένους να εφαρμόσουν πολύ γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα να διαπραγματευτούν σοβαρά, ορισμένα σημεία του ελληνικού προγράμματος, που θα περιορίσουν την ύφεση και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί μόνο αν σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. διότι, άλλως πώς, είμαι σίγουρη ότι μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες. Ο κ. Τσίπρας ηγείται ενός κόμματος στο οποίο, σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν στελέχη που ρητά και κατηγορηματικά μάχονται συνολικά τη συμφωνία. Πώς θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις όταν αύριο θα είναι βουλευτές άνθρωποι που διαφωνούν με αυτές; Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν νέες εστίες αστάθειας και νέες περιπέτειες δεν αντέχει η χώρα.

Ο ίδιος, βέβαια, ο τέως πρωθυπουργός δηλώνει ότι τα λάθη του αποτελούν πλέον χρήσιμη εμπειρία και διαβεβαιώνει ότι με την υπογραφή της συμφωνίας σταθεροποιείται η χώρα...

– Η χώρα θα σταθεροποιηθεί όταν εφαρμοστεί η συμφωνία και όχι με την υπογραφή της. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τη θέση που βρισκόμαστε σήμερα. Απαιτείται να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, που θα φέρουν επενδύσεις και δουλειές. Θέλω όμως να πω ότι την πληρώσαμε πολύ ακριβά την εμπειρία του κ. Τσίπρα, ο οποίος ακόμη και σήμερα, έχοντας ως δήθεν άλλοθι την παραδοχή των λαθών του δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική των χαμένων προσδοκιών που ακολούθησε, διαψεύσθηκε οικτρά με κόστος 90 δισ. στις πλάτες του ελληνικού λαού. Χάθηκαν 17.000 θέσεις μέσα στον Ιούλιο λόγω των capital controls, έχουμε υστέρηση στον τακτικό προϋπολογισμό 4,9 δισ. σε σχέση με τους στόχους και στις ασφαλιστικές εισφορές 890 εκατ. Μας είπε ότι ωρίμασε, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως δεν ωρίμασε επαρκώς γα να καταλάβει ότι μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά να οδηγήσει τη χώρα ξανά στην αστάθεια.

Η Ν.Δ. επιμένει στην ανάγκη μιας κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή στήριξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον απορρίπτει το σενάριο. Στην περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς θα προτείνατε η Ν.Δ. να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα;

– Η Ν.Δ. έμαθε από τα λάθη της. Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να πω ότι από το 2010 υποστηρίζω ότι η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να μπορέσει να βγει από την κρίση. Τότε ήμουν μειοψηφική άποψη, σήμερα έχει γίνει πλέον συνείδηση ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί επιτυχώς ένα πρόγραμμα, όταν η μισή χώρα πετροβολάει την άλλη μισή. Η συνεννόηση είναι η επιτυχημένη συνταγή που ακολούθησαν άλλες «μνημονιακές» χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος, και σήμερα ανακάμπτουν. Αυτό το ξέρει πολύ καλά και ο κ. Τσίπρας, ξέρει ότι χωρίς τη Ν.Δ. η συμφωνία που έφερε δεν θα είχε ψηφιστεί ποτέ στη Βουλή. Θα κρατήσω λοιπόν την αισιοδοξία μου ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και όλοι θα βάλουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το πρόσκαιρο κομματικό όφελος. Ομως έχει μεγάλη σημασία η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να έχει κορμό τη Ν.Δ., που μπορεί και είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές.

– Ακούω πολλούς να προβληματίζονται για το ενδεχόμενο να βρεθεί η Χρυσή Αυγή σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης...

– Κοιτάξτε, το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο κατασκευάστηκε από τους πολιτικούς, έγινε συνείδηση σε μέρος του ελληνικού λαού και σήμερα δεν υπάρχει πια. Η κοινωνία ζητάει οι πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Σε ό,τι αφορά τη Χ.Α. ας μην προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν είμαι καθόλου βεβαία ότι το τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή. Επίσης υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνεργαστεί κάποιος, δεν χρειάζεται να πάρει καρέκλες. Το ζήτημα είναι να υπάρχει πολιτική βούληση.

Ασκήθηκε μία κριτική στη Ν.Δ. για την ατολμία της στο θέμα του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εκτιμάτε ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετηθεί η στροφή στο κέντρο;

– Για να είμαι τελείως ειλικρινής ναι, αλλά δεν είναι μείζον θέμα από την ώρα που επετεύχθη η συσπείρωση της παράταξης, με τις τοποθετήσεις αλλά και την πρακτική του Β. Μεϊμαράκη. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο Β. Μειμαράκης να φτιάξει την κυβέρνηση των αρίστων, χωρίς καμία έκπτωση.

Η Ν.Δ. κάνει αυτό που στα... ελληνικά αποκαλούμε come back, καθώς μετά την ήττα του Ιανουαρίου η δημοσκοπική της εικόνα ήταν τραγική. Ποιος είναι ο πήχυς επιτυχίας της Ν.Δ., ακόμη και σε περίπτωση ήττας;   

– Οπως έχουν δείξει όλες οι εκλογές τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και δεν θα δυσκολευτούμε να τα ερμηνεύσουμε. Το αν ένα εκλογικό αποτέλεσμα είναι επιτυχές ή όχι δεν μπορεί να κριθεί μονοσήμαντα, είναι σύνθετη παράμετρος. Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. έχει ήδη πετύχει έναν άθλο, έχει συσπειρώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κεντροδεξιάς παράταξης και όλοι μαζί ενωμένοι δίνουμε τη μάχη.


Πηγή


Αμαύρωσαν τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Φύσσα, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στον Βόλο




"Εφοδο" στο ξενοδοχείο "Domotel Xenia" του Βόλου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο, έκαναν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συμμετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση δυο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Οι διαδηλωτές, προερχόμενοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, περίπου 300 άτομα, πέταξαν μπογιές στους υπαλλήλους του ξενοδοχείου και έκαναν έφοδο στον περιβάλλοντα χώρο με ρόπαλα, φωνάζοντας συνθήματα και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Οι τουρίστες, οι ένοικοι και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, πανικόβλητοι έτρεχαν και προσπαθούσαν να μπουν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Κουτσόπουλος που δέχθηκε επίθεση με μπογιές, δήλωσε ότι βασικό μέλημά του, μόλις έγινε η έφοδος, ήταν να προστατέψει τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι πανικοβλήθηκαν.

Παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, δεν έγινε προσπάθεια αποτροπής της "εφόδου", με αποτέλεσμα οι αντιεξουσιαστές να μπουν μέχρι το λόμπυ του ξενοδοχείου και το χώρο της ρεσεψιόν.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας τους στο κέντρο του Βόλου, είχαν σπάσει τη τζαμαρία του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Ιάσονος, και ενός ενεχυροδανειστηρίου.



Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit.gr


Οι Ράδιο Αρβύλα «πειράζουν» τα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων




Μόνο γέλιο πολύ γέλιο!!!




Τι πάει στραβά κατά την αναβάθμιση στο iOS 9



Σημαντικός θεωρείται ο αριθμός των πελατών της Apple που αναφέρουν ότι οι συσκευές τους κρασάρουν μετά την επιχείρηση ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος iOS στην νεότερη έκδοση iOS 9, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Δηλώνουν δε, πως οι γκουρού της Apple αναγνωρίζουν το πρόβλημα, δεν μπορούν ωστόσο να απαντήσουν πότε ή πώς θα βρεθεί η λύση, προτρέποντας τους πελάτες να επαναφέρουν την συσκευή τους στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, πιθανότατα χάνοντας δεδομένα για τα οποία δεν έχουν τηρήσει αντίγραφα ασφαλείας.

Επισήμως πάντως, η Apple δεν έχει σχολιάσει το γεγονός που κατακλύζει τα social media.

To πρόβλημα στο οποίο αναφέρονται οι χρήστες είναι ένα μήνυμα λάθους αρκετά λεπτά μετά την εκκίνηση της διαδικασίας, το οποίο απέκτησε χαρακτήρα ετικέτας/hashtag στο Twitter: #SoftwareUpdateFailed.

Εντούτοις, ενώ το πλήθος των αναφορών του hashtag ανέδειξαν το θέμα στην δημοφιλή υπηρεσία δημόσιων μηνυμάτων στις 17 Σεπτεμβρίου, οι αναλυτές αποδίδουν το φαινόμενο στην μαζική προσπάθεια των χρηστών να αναβαθμίσουν, με αποτέλεσμα να μην ανταποκριθούν στην ζήτηση οι διακομιστές της Apple. Η Υποστήριξη της Apple διαμηνύει στους χρήστες ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα που ανέκυψαν στο iOS 9 επιλύονται κάνοντας επανεκκίνηση της συσκευής.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά στους ανυπόμονους χρήστες iPhone, iPad και iPod touch που μπορούν να αποκτήσουν την νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος ακόμα και αν έχουν συσκευή που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011 -το iPhone 4S, το iPad mini, το iPad Air.

Οι αναφορές τους παραπέμπουν στο μήνυμα swipe to upgrade και το συνακόλουθο «πάγωμα» της συσκευής. Οι αναφορές αυτές συνεχίζονται και στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν το SoftwareUpdateFailed φαίνεται ότι δεν αποτελεί πλέον trend στο Twitter.


in.gr



Το μουσείο της Ακρόπολης στην 11η θέση των κορυφαίων μουσείων του κόσμου




Την 11η θέση στη λίστα του Tripadvisor με τα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο καταλαμβάνει το Μουσείο της Ακρόπολης. Στην όγδοη θέση βρέθηκε στην αντίστοιχη λίστα της Ευρώπης και στην πρώτη σε εκείνη με τα δέκα κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα.

Η λίστα του διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού δημιουργήθηκε βάσει ενός αλγορίθμου που μετρά την ποιότητα και την ποσότητα των αξιολογήσεων για τη χρονική περίοδο ενός έτους.

Την πρωτιά κατέχει το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρώτη θέση ανήκει στο Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Tripadvisor, στη λίστα με τα δέκα κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα το Μουσείο της Ακρόπολης ακολουθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Ελαιοτριβείο των Εγγαρών Νάξου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Καινοτομίες και πρωτότυπες εκθέσεις έχει εντάξει στην ατζέντα του το Μουσείο της Ακρόπολης  δίνοντας «βήμα» στο διαδραστικό στοιχείο.
Το 2013 η βρετανική εφημερίδα Sunday Times κατέταξε το μουσείο στην τρίτη θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα μουσεία του κόσμου, ενώ το νέο κτήριο του μουσείου βρέθηκε ανάμεσα στις έξι επικρατέστερες υποψηφιότητες για το βραβείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Mies van der Rohe».Το 2010 ψηφίσθηκε ως το Καλύτερο Μουσείο του Κόσμου σε διαγωνισμό της Ένωσης Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανία, και το 2009 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσία πολλών ξένων ηγετών.
Το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2014 μέχρι και το Μάιο του 2015 το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν 1.460.135 άτομα. Από αυτούς οι 170.764 ήταν έλληνες και ξένοι μαθητές.

Να σημειωθεί ότι αρθρογράφος του Guardian είχε δηλώσει, σε μια συζήτηση για τα  Ελγίνεια Μάρμαρα, πως η Ελλάδα διαθέτει ένα «μοντέρνο μουσείο, ιδανικό για να τα προβάλλει. Συγκριτικό πλεονέκτημα έχει η Αθήνα σε σχέση με το Λονδίνο όσον αφορά στη θέαση του Παρθενώνα μέσα από τον γυάλινο τοίχο του μουσείου της Ακρόπολης. Η τέχνη συνδέεται αισθησιακά με την αρχιτεκτονική της »οικείας» της».


Πηγή 


Δεύτερη πανελλαδικά σε ανεργία με 27,8% η Δυτική Ελλάδα. Ουρές για μια θέση στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ



Στην δεύτερη θέση πανελλαδικά σε ποσοστό ανεργίας βρέθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Συγκεκριμένα η ανεργία στην περιοχή παρέμεινε το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου σταθερά σε υψηλά επίπεδα, με ποσοστό 27,8%, όταν το πανελλαδικό ποσοστό μειώθηκε στο 24,6%, έναντι 26,6% το πρώτο τρίμηνο του 2015. Στο 50% εξακολουθεί να βρίσκεται η ανεργία των νέων, με τις νέες γυναίκες να πλήττονται περισσότερο. Ανησυχητικά υψηλό παραμένει και το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, 73,1%.

Πανελλαδικά η ανεργία διαμορφώθηκε στο 24,6% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2015, υποχωρώντας έναντι του πρώτου τρίμηνου, οπότε ανήλθε στο 26,6%, και έναντι του δεύτερου τριμήνου του 2014.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε στο δεύτερο τρίμηνο σε 3.625.545 άτομα και ο αριθμός των ανέργων σε 1.180.141.
Στα ύψη, στο 50%, εξακολουθεί να βρίσκεται η ανεργία των νέων, με τις νέες γυναίκες να πλήττονται περισσότερο. Ανησυχητικά υψηλό παραμένει και το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, 73,1%.

Ξεπέρασαν τις 110.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την γ' φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με στόχο την κάλυψη 19.101 θέσεων απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και Ασφαλιστικά Ταμεία.


Πηγή


Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Θάνου - Αβραμόπουλου




H Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και με οικονομική στήριξη και με μέσα, ανθρώπους, με τεχνογνωσία, έτσι ώστε η διαχείριση να γίνεται πιο αποτελεσματικά, ανέφερε κατά τη συνάντησή του με την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και αρμόδιος για την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η συνάντηση έγινε στο Μαξίμου ενόψει της Εκτάκτου Συνόδου Κορυφής για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στις 23 Σεπτεμβρίου.

«Στις άλλες χώρες τα πράγματα είναι επίσης δύσκολα» είπε στην πρωθυπουργό ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη μια περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή στην προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία. Κορύφωση των επαφών θα υπάρξει στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στη Μάλτα περί τα τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου, «όπου οι ηγεσίες και της Ευρώπης και των τρίτων χωρών θα συναντηθούν όχι απλώς για να συζητήσουν, αλλά, το κυριότερο, για να αποφασίσουν».

«Το πρόβλημα αυτό έχει πάρει πλέον διαστάσεις πέραν της Ευρώπης, παγκόσμιες, και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται. Και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι και αυτός παρών, είχαμε συνεργασία μαζί τους, έτσι ώστε η ανθρωπιστική πλευρά να αντιμετωπιστεί με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο για αυτούς τους δύσμοιρους ανθρώπους, αλλά και από την άλλη πλευρά να δημιουργηθούν και οι συνθήκες έτσι ώστε όλα αυτά να γίνουν κατά τρόπο οργανωμένο και συστηματικό», είπε ο Επίτροπος και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα κινείται στο σωστό δρόμο και γι’ αυτό το λόγο η Ευρώπη ανταποκρίνεται». Ήδη διατίθενται τα πρώτο ποσό των 33 εκατομμυρίων ευρώ από τη Δευτέρα και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να στηριχτεί σε αυτήν την δύσκολη στιγμή η χώρα για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ευχαρίστησε την υπηρεσιακή πρωθυπουργό που ανέδειξε το θέμα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, σε συνεργασία των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις ελληνικές υπηρεσίες.

«Η καθημερινή μας επαφή ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και σας ευχαριστώ για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας που καταβάλαμε στο όνομα της Ευρώπης, της Ελλάδας, αλλά και των απελπισμένων αυτών ανθρώπων που φεύγουν από τις χώρες τους, για να βρουν οάσεις ασφάλειας και σιγουριάς στην πάντα φιλόξενη, ανοιχτή και ανθρώπινη Ευρώπη. Η Ευρώπη, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, στηρίζεται σε ανθρωπιστικές αξίες που γεννήθηκαν σε αυτήν τη γη και που τώρα δοκιμάζονται στην πράξη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα δεν έκρυψε την αγωνία του διότι «δυστυχώς η τελευταία συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών δεν στέφθηκε από την αναμενόμενη επιτυχία», καθώς τέσσερις χώρες διαφοροποιήθηκαν. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια αυτή τη στιγμή να αντιληφθούν ότι ήρθε η ώρα να ενεργούν ευρωπαϊκά. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είναι υπό πίεση ακόμα, συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές. Αλλά, θέλω να πω ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα σημεία εισόδου με τον άμεσο τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση η χώρα. Παρόλα αυτά θα συνεχιστεί η πίεση», είπε ο επίτροπος.

«Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές: Ότι είναι ζήτημα ευρωπαϊκό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται από ένα και μόνον κράτος», είπε, από την πλευρά της, για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Κάνει μεγάλες προσπάθειες η κυβέρνησή μας. Θεωρούμε ότι είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή η εισροή, χωρίς βεβαίως αυτό να μειώνει την ένταση και την οξύτητα του προβλήματος. Στην κυβέρνησή μας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που ανακοινώθηκε για την επόμενη Τετάρτη, συλλέγουμε όλο το απαραίτητο υλικό και τα στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να τα παραδώσουμε, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής, στον επόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Στη Σύνοδο αυτή θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση, δεδομένου ότι, όπως και εσείς διαπιστώνετε, το ζήτημα πλέον έχει καταστεί ιδιαίτερα οξύ και έχει διευρυνθεί στους κόλπους όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον της Ελλάδος ή της Ιταλίας».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο επίτροπο και τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ενδιαφέρον και το συμβολή τους στο να καταστεί δυνατόν να έρθουν ήδη τα πρώτα χρήματα, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα, όπως είναι κατανοητό από όλους, για τη διαχείριση του όλου αυτού ζητήματος. «Η Ελλάδα απεδείχθη ότι είναι συνεπής σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις τις οποίες είχε αναλάβει», ανέφερε υπηρεσιακή πρωθυπουργός.


Πηγή


Αμετανόητοι φοροφυγάδες, παρά τους συχνούς ελέγχους




Φορολογικούς ελέγχους σε 2.940 επιχειρήσεις της χώρας διενήργησαν την περασμένη εβδομάδα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (οι ΔΟΥ, η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και το ΣΔΟΕ). Συνολικά, τις τελευταίες 7 εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί 35.859 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 6.970 επιχειρήσεις. Στους ελέγχους συμμετείχαν 11.100 ελεγκτές. Από τις ΔΟΥ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 1.876 έλεγχοι σε 1.857 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 310 παραβάσεις στις 304 ελεγχθείσες επιχειρήσεις. Το 88% των παραβάσεων (274) αφορούσαν την ανακριβή ή τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Οι έλεγχοι κάλυψαν κατά 52% επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και κατά 29% εμπορικές επιχειρήσεις. Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν 6 φορολογικές ταμειακές μηχανές από ισάριθμες επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 4 ήταν εμπορικές επιχειρήσεις και οι 2 δραστηριοποιούνταν στον χώρο της εστίασης.

Συμπληρώθηκαν χθες 16 χρόνια από το ιστορικό ρεκόρ του Χρηματιστηρίου. Η «φούσκα» των μετοχών που έσκασε τους επόμενους μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν, εγκλώβισαν περισσότερους από 1,7 εκατ. συμπατριώτες μας, που απώλεσαν τα κεφάλαιά τους και ήταν η αρχή δεινών για τον θεσμό που έχασε την αξιοπιστία του και το πληρώνει μέχρι σήμερα. Ηταν Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 1999, ακριβώς 10 ημέρες μετά τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου με τους 143 νεκρούς, όταν το Χρηματιστήριο έκλεισε στις 6.355,05 μονάδες! Η κεφαλαιοποίηση εκείνη την ημέρα αναρριχήθηκε στα 74 τρισ. δραχμές ή 217,168 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα η αξία της αγοράς βρίσκεται στα 40,387 δισ. ευρώ.

Πρωτιά Αμερικανών

Στα 94 ευρώ διαμορφώθηκε η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση που πλήρωσαν για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους οι Ελληνες ενώ η μέση διάρκεια παραμονής τους ήταν 5,7 ημέρες. Αυτό δείχνουν στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Trivago. Αυτοί που πλήρωσαν τα περισσότερα χρήματα ήταν οι Αμερικανοί με 183 ευρώ και ακολούθησαν οι Νορβηγοί με 173 ευρώ, οι Βρετανοί με 156 ευρώ, οι Σουηδοί με 144 ευρώ, οι Φινλανδοί με 132 ευρώ, οι Γερμανοί με 122 ευρώ και οι Τούρκοι με 117 ευρώ. Στη λίστα των πρώτων 15 χωρών (από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη τιμή) οι Ελληνες κατετάγησαν στη 12η θέση.

Το αίτημα του Παντείου και η παράταση προγράμματος

Επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα της «Κ» για την παράταση του προγράμματος του Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, που οδηγεί σε νέα αναμονή 4.000 απολυμένους από 64 επιχειρήσεις, το υπουργείο Εργασίας. Επικαλείται μάλιστα το αίτημα του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο αναφέρεται και το δημοσίευμα. Αυτό που δεν διευκρινίζει, βέβαια, είναι τι θα κάνει το υπουργείο εάν μία μέρα πριν από τη λήξη της παράτασης βρεθεί κάποιο άλλο πανεπιστήμιο ή ίσως μια αναπτυξιακή σύμπραξη κάποιου δήμου, που δεν πρόλαβαν, και ζητήσουν νέα παράταση...

Εισαγγελική έρευνα για «πειρατές» του τουρισμού

Η Εισαγγελία Αθηνών έχει κινήσει διαδικασία για τη διερεύνηση των ενεργειών που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Τουρισμού και Οικονομικών σε σχέση με στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή τους και αφορούσαν πιθανή λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα. Η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων έχουν επανειλημμένως επισημάνει την τεράστια απώλεια φορολογικών εσόδων που συνιστά για τη χώρα η λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων. Παρά τις παροτρύνσεις των φορέων του τουρισμού και τη διάθεση για ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια εντοπισμού των παράνομων καταλυμάτων, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά της απελθούσας κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να διογκωθεί ακόμη περισσότερο η παραοικονομία στον χώρο του τουρισμού.


Πηγή 


Bloomberg: Το καλό, το κακό και το... άσχημο σενάριο των εκλογών



Τρία σενάρια για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών παρουσιάζει το Bloomberg, δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση.

To πρακτορείο επισημαίνει ότι, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία περίπου στο ίδιο ποσοστό, η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε δύσκολες διαπραγματεύσεις για κυβερνητικό συνασπισμό που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, τονίζοντας πως η χώρα δεν έχει αυτό το περιθώριο, ιδιαίτερα στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στη συνέχεια παραθέτει τα τρία σενάρια:

Το καλό σενάριο

Ένας φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός με την Νέα Δημοκρατία ή το ΣΥΡΙΖΑ στην κεφαλή θα ήταν η πιο θετική έκβαση, σύμφωνα με τον Michael Michaelides της Royal Bank of Scotland, ο οποίος εκτιμά ότι αυτό θα είναι καθοριστικό για το κατά πόσο η νέα κυβέρνηση είναι πρόθυμη να εφαρμόσει τους όρους της διάσωσης.
Το «καλό σενάριο για τις εκλογές θα ήταν ένας συνασπισμός από μετριοπαθή κόμματα, με επικεφαλής την Νέα Δημοκρατία», λέει ο Λευτέρης Φαρμάκης, αναλυτής της Nomura International. Από την άλλη, αξιωματούχοι που επικαλείται το Bloomberg τονίζουν πως αφού έφερε πίσω την Ελλάδα από το «χείλος» της εξόδου από το ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται πλέον ο πιο κατάλληλος για να διασφαλίσει τη σταθερότητα και να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Το κακό σενάριο

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κακό σενάριο θα ήταν μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά χωρίς τη στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ», σύμφωνα με τον Michaelides. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή της διάσωσης «θα εξαρτηθεί από την υποστήριξη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με πολύ μικρή πλειοψηφία».

Για το Λευτέρη Φαρμάκη, μία κακή έκβαση θα ήταν «ένα εντελώς κατακερματισμένο κοινοβούλιο, με το ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία να παίρνουν πολύ χαμηλά ποσοστά, που στην περίπτωση αυτή περισσότερα κόμματα θα χρειαστούν για να σχηματιστεί κυβέρνηση».
Το πρακτορείο επικαλείται έλληνα αξιωματούχο σύμφωνα με τον οποίο το γεγονός πως πέντε κόμματα, περιλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αφοσιωμένα στο πρόγραμμα, είναι λόγος για αισιοδοξία. Ωστόσο, η έλλειψη τεχνογνωσίας και πίστης κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις μεταρρυθμίσεις, μπορούν να προκαλέσουν εμπλοκή.

Το άσχημο σενάριο

Στη χειρότερη περίπτωση, αναφέρει το Bloomberg, οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μπορεί να οδηγήσουν σε ένα τόσο κατακερματισμένο κοινοβούλιο, που είτε μπορεί να χρειαστούν τέσσερα κόμματα για να σχηματιστεί ένας βιώσιμος κυβερνητικός συνασπισμός, είτε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να στραφεί στη Λαϊκή Ενότητα για «σιωπηρή» υποστήριξη, σύμφωνα με το Michaelides της RBS.

«Ένα καταστροφικό σενάριο θα ήθελε τη Χρυσή Αυγή και τα αντιευρωπαϊκά κόμματα να παίρνουν ένα πραγματικά μεγάλο ποσοστό», είπε ο Φαρμάκης. «Αλλά αυτό είναι απίθανο να συμβεί (...) Ακόμη κι ένα κακό σενάριο πιθανότατα θα είναι αρκετά καλό για τους επενδυτές στο μεγαλύτερο σχέδιο».


Πηγή


Τη Λαϊκή Ενότητα στηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης




Την στήριξή του στην Λαϊκή Ενότητα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επίσης καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κόμματα -πλήν της Χρυσής Αυγής- «τα οποία απορρίπτουν την λογική που θεωρεί δεδομένο πως η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας περνά μέσα από την "βέλτιστη" εφαρμογή του 3ου Μνημονίου».

Στην δήλωσή του αναφέρει:

«Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό:

* Πρώτον, την ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των ελλήνων (υπό καθεστώς μιντιακής τρομολαγνείας και κλειστών τραπεζών) σε αδιέξοδα, ταπεινωτικά, παράλογα Μνημονιακά προγράμματα.

* Δεύτερον, την νομιμοποίηση της Συνθηκολόγησης που ακολούθησε με την υπογραφή του αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ου Μνημονίου.

Υποστηρίζει ότι «Το 3ο Μνημόνιο είναι απολύτως μη βιώσιμο και, το χειρότερο, στερεί στην οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι) τα εργαλεία για να προβεί στην ρήξη με την ολιγαρχία και την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση (βλ. διατήρηση στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και μετά, κατάργηση ΣΔΟΕ και υπαγωγή του στην υπό την τρόικα ΓΓΔΕ, δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας που θα ελέγχεται -ακριβώς όπως το ΤΧΣ- από το Euro Working Group, εδάφιο στο ψηφισμένο από την Βουλή Μνημόνιο με το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση να συμφωνεί για το κάθε τι με τους θεσμούς –χωρίς να υπάρχει ανάλογη δέσμευση των θεσμών να συμφωνούν με την ελληνική κυβέρνηση κλπ κλπ)».

Καταλήγει με την προσωπική του στάση: «Όσο για την προσωπική μου στάση, και δεδομένου ότι ψηφίζω στην Β’ Αθηνών, θα στηρίξω με την ψήφο μου δύο ανθρώπους που, στην διάρκεια της κυβερνητικής μας συνεργασίας (και ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες μας) με εντυπωσίασαν με το ήθος τους, την εργατικότητα τους και, ιδιαίτερα, με την συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας επί των υπουργείων μας: την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο».


Πηγή : tanea.gr


Μπουρούσης: "Δεν αρέσουμε εγώ κι ο Ζήσης"




Ο Γιάννης Μπουρούσης φιλοξενήθηκε στην εκμπομπή της NOVA "Ώρα των Πρωταθλητών" και μίλησε για την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να σταματήσει από την Εθνική ομάδα, τη δήλωσή μετά το ματς με τη Λετονία, ενώ αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αποχωρεί κι αυτός από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως κι ο Νίκος Ζήσης.

"Ξεσπάθωσε" για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Μπουρούσης! Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA και στην εκπομπή "Ώρα των Πρωταθλητών", ο 32χρονος σέντερ αναφέρθηκε στην απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να σταματήσει από την Εθνική ομάδα, αποκαλύπτοντας πως το γνώριζε από το προηγούμενο βράδυ.

Παράλληλα, σχολίασε τα "γεμάτα" καλοκαίρια λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων, τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να σταματάει κι αυτός από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως κι ο Νίκος Ζήσης, ενώ μίλησε και για την επόμενη ημέρα της Εθνικής.

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Πάνω απ' όλα είμαι ευγνώμων που έτυχε να παίξει με τον Βασίλη. Είναι από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες σε όλη την Ευρώπη. Όταν έμαθαν ότι ο Βασίλης θα αποχωρήσει ο Πιανιτζιάνι, ο Σκαριόλο και ο Γκασόλ έστειλαν τα μηνύματά τους από τα σόσιαλ μίντια. Ο Σπανούλης είναι "σκύλος" δεν τα παράτησε ποτέ. Πάντα προσπαθούσε να με κάνει καλύτερο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ζήσαμε καλές και κακές στιγμές. Οι καλές σου δίνουν τη χαρά και τη δύναμη να προχωρήσεις. Τον ευχαριστώ που ήμασταν συμπαίκτες".

Για τα γεμάτα καλοκαίρια: "Όταν κάποιος παίζει τόσα χρόνια σερί όπως ο Βασίλης χωρίς να σταματάει τα καλοκαίρια καταβάλει τον οργανισμό του. Πρέπει να δουλέψει κάποιος ατομικά και να ξεκουραστεί. Ο Σπανούλης είχε σοβαρούς τραυματισμούς πέρυσι στα γόνατα. Το πρόβλημα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει για τα επόμενα χρόνια. Δεν λύνεται, θέλει χρόνο, ώστε το καλοκαίρι να λύσεις το πρόβλημα το ιατρικό και το ψυχολογικό. Μέσα στη διάρκεια των διακοπών θες να φτιάχνεις τα προβλήματά σου. Αυτό είναι το θέμα όχι μόνο για τον Βασίλη. Για να είσαι στην Εθνική Ομάδα επί 18 χρόνια δεν είναι τυχαίο τίποτα. Δεν είναι εκεί κάποιος επειδή είναι όμορφος ή άσχημος, αλλά επειδή το αξίζει. Αυτό ισχύει για όλες τις Εθνικές Ομάδες".

Για το αν ήξερε για την απόφαση του Σπανούλη: "Το ξέραμε ότι θα σταματήσει ο Σπανούλης. Είμαι ευαίσθητος και σκληρός. Το ήξερα από το προηγούμενο βράδυ".

Για την δήλωσή του μετά το ματς με την Λετονία: "Η δήλωσή μου έχει ουσία. Δεν ήθελα να κάνω επίθεση στους δημοσιογράφους. Είναι μια επίθεση γενική. Θα την καταλάβετε στην πορεία από τον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας"

Για το δημοσίευμα πως ο ίδιος και ο Ζήσης αποχωρούν από την Εθνική: "Δεν έχει ειπωθεί από εμένα και τον Ζήση ότι σταματάμε. Απλά δεν αρέσουμε".

Για το... μικρόβιο που υπάρχει στην Ελλάδα: "Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης όλο το χρόνο οι οπαδοί τσακώνονται για τους παίκτες που παίζουν. Ο κόσμος και τα ΜΜΕ πρέπει να καταλάβουν πως στην Εθνική Ομάδα θέλουμε να πετύχουμε για τη χώρα μας. Δεν έχει σχέση που παίζει ο καθένας. Υπάρχει μικρόβιο, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά δεν θέλετε να την παραδεχθείτε. Όταν είμαστε στην Εθνική Ομάδα είμαστε ένα. Θέλουμε να τους εκπροσωπήσουμε όλους".

Για το αν υπάρχει στεναχώρια για τον αποκλεισμό: "Και βέβαια. Οι Ισπανοί φοβόντουσαν μην κερδίσουν εμάς και εμείς φοβόμασταν να κερδίσουμε εκείνους. Ήμουν μαζί με τον Ρέγιες και ούτε εκείνος δεν το πίστευε. Φοβηθήκαμε να κερδίσουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Το ματς θα κρινόταν σε ένα σουτ ή ένα λάθος, όπως και έγινε. Έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι. Δυστυχώς έτσι έγιναν τα πράγματα. Δεν αλλάζει κάτι".

Για το αν είναι άδικη η κριτική στον Κατσικάρη: "Τον Κατσικάρη τον συνάντησα πάλι μετά το 2004. Είναι ένας άνθρωπος που με πήρε στην ΑΕΚ το 2000. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό. Σίγουρα δεν αξίζει αυτή την κριτική. Όλοι φταίμε στην ήττα. Στην νίκη κερδίζουμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Και εγώ φταίω που έκανα τα πέντε φάουλ. Αν κερδίσουμε τι θα έλεγαν όμως; Αυτή είναι η... ανωμαλία στο άθλημά μας. Ξέρεις πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι με την Λετονία;".

Για το ματς με τους Λετονούς: "Ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά, έχω παίξει το ίδιο ματς και το 2011. Έπρεπε να βρούμε τις δυνάμεις. Δεν θα ήταν ωραίο να χάναμε".

Για την επόμενη μέρα: "Υπάρχει λαμπρό μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική U18 πήρε χρυσό μετάλλιο. Υπάρχουν και ταλέντα και παίκτες με εμπειρία. Είδα τον Χαραλαμπόπουλο στο ξενοδοχείο. Υπάρχουν παίκτες και εύχομαι να πλαισιώσουν την ομάδα. Την ομάδα πρέπει να την πονέσεις για να είσαι εκεί. Όταν έχεις να κάνεις ένα χειρουργείο και το αναβάλεις συνέχεια σημαίνει ότι αγαπάς την ομάδα και τη φανέλα. Θέλω να δώσω στα νέα παιδιά αυτό το μήνυμα. Να αγαπήσουν την ομάδα και να μην την παρατήσουν. Θυμάμαι το μετάλλιο που πήραμε το 2009. Είναι τόσο γλυκό συναίσθημα, το λέω και ανατριχιάζω. Το 2005 δεν ξεχνιέται ποτέ. Για να είσαι δέκα χρόνια στην Εθνική δεν είσαι τεμπέλης, ούτε γλείφεις για να βρίσκεσαι εκεί".

Για τη δεκαετία που ήταν στην ομάδα: "Όλοι αγαπούν την ομάδα και την πονάνε. Παιδιά που έχουν αποσυρθεί πρέπει να πλαισιώσουν την ομάδα. Είναι Εθνική Ομάδα, πρέπει να την αγαπήσεις. Δεν πας για να κάνεις στατιστικά και να πας σε άλλη ομάδα".

Για τον κόσμο: "Ο κόσμος είναι αρνητικός μαζί μου είτε για το "δέκα μέρες" είτε για τον Ολυμπιακό όλα αυτά που έχουν γίνει. Ευχαριστώ τον Πρίντεζη και τον Σλούκα που μου κάνουν πλάκα στην Εθνική γι' αυτό".

Για την αγάπη προς την ομάδα και την "οικογένεια": "Δεν χρυσώνεται το χάπι. Ότι δεν έχουμε φέρει μετάλλιο όμως δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε οικογένεια. Κάποια στιγμή θα έρθει η επιτυχία".

Για τη δική του επόμενη μέρα σε συλλογικό επίπεδο: "Δεν έχουμε κάποιο νέο. Δεν ισχύει αυτό που ακούστηκε για την ΑΕΚ. Δουλεύω ατομικά και περιμένω".

Για την Εθνική αντί επιλόγου: "Η Εθνική Ομάδα πρέπει να ενώνει όχι να χωρίζει. Τσακωνόμαστε όλο το χρόνο. Η Εθνική πρέπει να ενώνει τους οπαδούς, ακόμα και τους κάφρους. Για δύο μήνες έστω. Έχω ησυχάσει εδώ και τέσσερα χρόνια".

Για το Ευρωμπάσκετ: "Η Ισπανία είχε το άγχος με εμάς. Από εκεί και πέρα αν και δεν θα είναι εύκολο ίσως μπορεί να είναι και νικητές. Ας δούμε τι θα γίνει στη Λιθουανία με τη Σερβία. Εγώ είμαι... Γιόνας".

Για την Καρδίτσα και το έργο του εκεί: "Δεν χρειάζεται να τα λες αυτά. Πέρασα ύστερα από κάποια χρόνια έξω από τα γήπεδα, ήταν σε άθλια κατάσταση και πήρα την απόφαση να τα αλλάξω για να παίζουν τα παιδιά. Το έκανα από την καρδιά μου".


Πηγή : contra.gr



Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 0,5% και πρωτιά Ν.Δ. με 1,4% σε νέες δημοσκοπήσεις




Metron Analysis για ΑΝΤ1

την οποία παρουσίασε ο Στράτος Φαναράς στο Δελτίο Ειδήσεων με την Μαρία Χούκλη, 48 ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης και την δημοσίευση των «ΕΧΙΤ POLL», δείχνει «βραχεία κεφαλή» του ΣΥΡΙΖΑ, σε «απόσταση αναπνοής» από τον οποίο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,7% (7,2% αναποφάσιστοι και 2,5% «δεν απαντώ»), από 9,1% την Δευτέρα.

Στην Εκτίμηση Ψήφου, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από την Metron Analysis, συγκεντρώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%.

Έπονται: Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6%, ίδιο ποσοστό 6% έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Το Ποτάμι με 5,8%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, Ένωση Κεντρώων με 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ακριβώς δηλαδή το όριο εισόδου ενός κόμματος στην Βουλή.


Στην «παράσταση νίκης», δηλαδή την εκτίμηση των ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως της δικής τους επιλογής, για το ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής: το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 28% η Νέα Δημοκρατία.

“Κλειδί” οι αναποφάσιστοι

Οι πάνω από 950.000 ψηφοφόροι που, δύο 24ώρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές, δηλώνουν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, όπως και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων που είναι «έντονες», αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών και να αναδείξουν ποιος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί στην πρώτη θέση, να καθορίσουν την τελική σειρά των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς και αν τελικώς κάποια κόμματα που κινούνται πέριξ του ορίου του 3%, θα μπουν ή δεν θα μπουν στην Βουλή.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Στράτου Φαναρά για την αδιευκρίνιστη ψήφο, από όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 21% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και το 11% Νέα Δημοκρατία, το 17% είχε ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ το 51% δήλωσε ότι δεν ψήφισε τον Ιανουάριο (απαντήσεις: Λευκό/Άκυρο/Αποχή/Δεν απαντώ).

Προβάδισμα 1,4% στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος. Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δίνει τέτοιο προβάδισμα στη γαλάζια παράταξη!

Ειδικότερα, Σύμφωνα με την εταιρεία Metrisis η ΝΔ προηγείται με 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ 5,1%, Ποτάμι 4,7%, ΛΑΕ 3,2%, Ένωση Κεντρώων 3,1, ενώ οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με 2,7%.