Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Πρέπει να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών



Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει ομιλίες σε Ασπρόπυργο, Κόρινθο, Δυτική Ελλάδα, Αττική, Κρήτη και Θεσσαλία την πρώτη εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου

Περιοχές της Βοιωτίας επισκέπτεται από το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών του σε όλη τη χώρα.

Από τη Θήβα, όπου είχε επαφές με δημάρχους, παραγωγικούς φορείς και πολίτες, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα.

«Ζητώ από τους πολίτες να αποκτήσουν ξανά εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και για να γίνει αυτό χρειάζεται συνδιαμόρφωση λύσεων και προτάσεων», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχείο Αλιάρτου, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τους δημάρχους «θεσμικούς συνεργάτες», ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει στη Λειβαδιά. Στις 19:30 θα πραγματοποιησει κεντρική ομιλία στο «Στρογγυλό» της παραλίας της Χαλκίδας.

Τα στενά χρονικά όρια, μέχρι την Κυριακή των εκλογών, επιβάλλουν στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να ταξιδεύει συνεχώς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύει και το πρόγραμμα, που αφορά στην πρώτη βδομάδα περιοδιών.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα συνεχίσει αύριο τις ομιλίες του ανά την Ελλάδα, στον Ασπρόπυργο και αφού περάσει από Κόρινθο, Δυτική Ελλάδα, Αττική και Κρήτη, η πρώτη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί στη Θεσσαλία, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου


Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο, 29 Αυγούστου: Ασπρόπυργος

Κυριακή, 30 Αυγούστου: Κόρινθος

Δευτέρα, 31 Αυγούστου: Δυτική Ελλάδα

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου: Αττική

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου και Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου: Κρήτη

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου: Αττική

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου: Θεσσαλία


Πηγή



Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης των 24 ημερών



Ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ορκιστεί στις 13:00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Χθες ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία στη συνέχεια παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον απελθόντα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Πρόσωπα με γνώση των χαρτοφυλακίων που αναλαμβάνουν είναι αυτά που θα συμμετέχουν στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση η οποία έχει κύρια αποστολή της, την διεξαγωγή των εκλογών με αδιάβλητη και διαφανή διαδικασία. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει στη μια το μεσημέρι, θα ακολουθήσει στις δύο και μισή υπουργικό συμβούλιο και θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης παραλαβής στα υπουργεία.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακοίνωσε, από το Μέγαρο Μαξίμου, τα μέλη της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης υπό την Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. Η σύνθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η οποία ορκίζεται στη μια το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, έχει ως εξής:

Η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου
Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Σπύρος Φλογαΐτης
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης
Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Νίκος Χριστοδουλάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού: Αλκηστις Πρωτοψάλτη
Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ιωάννης Γιάγκος
Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου
Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα
Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ιωάννης Γκόλιας
Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Δημήτριος Μελάς
Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Υπουργός Εργασίας: Δημήτρης Μουστάκας
Υπουργός Υγείας: Αθανάσιος Δημόπουλος
Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά: Παναγιώτης Νικολούδης
Υπουργείο Επικρατείας: Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος
Υφυπουργός παρά τη πρωθυπουργώ - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ξενοφών Ροδόλφος Μορώνης


Πηγή : imerisia.gr



Πρώτο «κόμμα» οι αναποφάσιστοι, μικρή η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ



Αιφνιδιασμένοι οι ψηφοφόροι από την προκήρυξη των εκλογών

Αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών εμφανίζεται το εκλογικό σώμα, βάσει της πρώτης δημοσκόπησης που δημοσιεύεται εν όψει κάλπης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρίας ProRata, πρώτο «κόμμα» είναι οι αναποφάσιστοι, ενώ με σχετικά μικρή διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 19,5%.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν στη Βουλή, καθώς συγκεντρώνουν 2%. Στο 3,5% εμφανίζεται η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ περνά το όριο του 3% η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Επιπλέον, στο 4,5% εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, στο 4% Το Ποτάμι, στο 5% το ΚΚΕ και 6,5% η Χρυσή Αυγή. Στο 25,5% καταγράφεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αβέβαιη είναι η συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς είναι ο πιο δημοφιλής μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Δεύτερος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τρίτος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως αποτυπώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.


Πηγή : tovima.gr



Τρώνε τον Χαϊκάλη γιατί τους πάει στον πάτο



«Προθεσμία» του έδωσε ο Τέρενς Κουίκ να φέρει τα χαρτιά - Το μεσημέρι πάει να δει τον Καμμένο - Σύμφωνα με πληροφορίες θα απομακρυνθεί γιατί το πρόβλημα αγγίζει το πρωθυπουργικό περιβάλλον και υπουργούς που γνώριζαν ακόμη και πριν μπει στην κυβέρνηση

Σε μείζον πρόβλημα για την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξελίσσεται ο τέως υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος ομολόγησε ότι διατηρεί offshore εταιρεία στην Κύπρο. Ο Τέρενς Κουίκ έδωσε προθεσμία στον συνάδελφό του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να προσκομίσει μέχρι το μεσημέρι τα χαρτιά που ισχυρίζεται ότι δείχνουν πως είχε την offshore που ξέχασε να δηλώσει για λόγους... πνευματικών δικαιωμάτων.

Το μεσημέρι ο Παύλος Χαϊκάλης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χαϊκάλης αναμένεται να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Κι αυτό διότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θεωρεί ότι το πρόβλημα αγγίζει το περιβάλλον των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου που ενδέχεται να γνώριζαν για την offshore ακόμη και πριν ο Παύλος Χαϊκάλης μπει στην κυβέρνηση για να... δροσίσει την καυτή πατάτα του ασφαλιστικού.

Η παραδοχή Χαϊκάλη ότι είναι ιδιοκτήτης offshore

Μετά τον ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησαν οι ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ο τέως υφυπουργός Εργασίας ομολόγησε ότι είναι ιδιοκτήτης offshore.

Ο απερχόμενος υφυπουργός παραδέχθηκε ότι διαθέτει εξωχώρια εταιρία με έδρα στην Κύπρο, ομολόγησε ότι την είχε αποκρύψει από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές αλλά και από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών και επιχείρησε να παρουσιάσει… απίστευτες δικαιολογίες για να πείσει ότι όσα έκανε ήταν και νόμιμα και ηθικά!

«Δεν πρόκειται για offshore εταιρία αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρία, η οποία ουσιαστικά είναι από το 2011 ανενεργή» φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Τι εννοεί όμως ο πρώην υπουργός όταν λέει ότι ίδρυσε την εταιρία για την προστασία των πνευματικών του δικαιωμάτων; Θεωρεί μήπως ότι υπάρχουν offshore εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , κάτι σαν ΜΚΟ; Οι πληρωμές για τα κινηματογραφικά και θεατρικά έργα που παίζονταν στην Κύπρο που και πως γίνονταν; Νόμιμα και φανερά ή μέσω της «κρυφής» offshore εταιρίας;

Τα παραπάνω ερωτήματα στα οποία ο κ. Χαϊκάλης απέφυγε να δώσει απαντήσεις θα κληθούν να τα απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές που βάσει νόμου ενεργοποιούνται να ερευνήσουν. Κυρίως, η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και κατ επέκταση το ΣΔΟΕ.

Σε κάθε περίπτωση η παραδοχή του κ. Χαϊκάλη αποτελεί και ομολογία παραβίασης του σχετικού νόμου για αναληθή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη κατοχή offshore λόγω της ιδιότητά του ως υπουργού.  

Εκτός αυτών, η αποκάλυψη δημιουργεί μια ακόμα κηλίδα στο προφίλ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είχε κάνει παντιέρα την διαφάνεια και την πάταξη της φοροδιαφυγής.  

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ οι ΑΝΕΛ έχουν καλέσει τον βουλευτή μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά.

Τα στοιχεία αυτά, κατά τον κ. Κουίκ, θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.


Πηγή : protothema.gr



Ένας θλιβερός Βαρουφάκης στο Reuters: Αυτές οι εκλογές είναι θλιβερές -Δεν θα λάβω μέρος



Διαβάσαμε στο iefimerida.gr

Δεν προτίθεται να λάβει μέρος στις «θλιβερές», όπως τις χαρακτήρισε εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Αντιθέτως, θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού δικτύου για να «αποκατασταθεί η δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη», όπως είχε δηλώσει και σε αυστραλιανά μέσα προ μιας ημέρας.

«Δεν πρόκειται να λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές», ήταν η δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως θέλει να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα έχει σκοπό την αποκατάσταση της δημοκρατίας και το οποίο θα μπορούσε τελικά να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αλλά για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα για την οποία έχει δει ότι υπάρχει πολλή υποστήριξη.

«Αντί να έχουμε κόμματα που διαγωνίζονται σε εθνικά επίπεδο, θα είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα είναι ενεργό σε εθνικό επίπεδο», είπε. «Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Είναι κάτι που ψήνεται αργά... κάτι που αποκτά σταδιακά ρίζες σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.



Από τα επιτεύγματα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ : Μείωση 1,6% στην δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιούνιο



Διαβάζουμε στο tovima.gr

Πλέον αριθμεί 1.846 πλοία ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Περαιτέρω μείωση 1,6% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Ιούνιο εφέτος σε σύγκριση µε την αντίστοιχη δύναμη του Ιουνίου 2014, έναντι μείωσης 2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013 και πλέον αριθμεί 1.846 πλοία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το (ΕΛΣΤΑΤ) η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 45.015.151 κόρους τον Ιούνιο εφέτος και παρουσίασε αύξηση 1% σε σύγκριση µε την αντίστοιχη χωρητικότητα του Ιουνίου 2014, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.



Επίθεση Πιπιλή σε Θάνου: Έγινε πρωθυπουργός γιατί ήταν συνδικαλίστρια



Επίθεση στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής η Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είπε σχολιάζοντας την επιλογή της κ. Θάνου ως την πρώτη ελληνίδα πρωθυπουργό: «Είναι κρίμα που δεν μπορώ να χαρώ ως αγωνίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας, την επιλογή της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού, της κυρία Θάνου».

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Είναι κρίμα γιατί δεν επελέγη -δυστυχώς για μένα- για τη δικαστική της πορεία, αλλά επειδή υπήρξε συνδικαλίστρια και αντιμνημονιακή».

Και κατέληξε: «Το μήνυμα λοιπόν είναι λάθος, στην εποχή που η Ελλάδα θέλει ριζικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγή νοοτροπίας».


Πηγή : tribune.gr


Στην ουρά 2,6 εκατ. συνταξιούχοι για τις «ψαλιδισμένες» συντάξεις του Σεπτεμβρίου



Ακόμα πιο βαρύ το χαράτσι τον ερχόμενο μήνα λόγω των αναδρομικών

«Ψαλιδισμένες» λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΠΥ θα είναι οι συντάξεις Σεπτεμβρίου του ΙΚΑ και του Δημοσίου που ξεκίνησαν να πιστώνονται από χθες το βράδυ  στους τραπεζικούς λογαριασμούς των  συνταξιούχων. Ανάλογες περικοπές θα υποστούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα καταβληθούν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου .

Η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας  αυξάνεται από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις όπως προβλέπουν οι μνημονιακές διατάξεις  ενώ άμεση θα είναι η μείωση και στις επικουρικές συντάξεις μέσω της επιβολής της εισφοράς υπέρ υγείας 6% .  Η μειώσεις θα επιβληθούν  αναδρομικά από 1η Ιουλίου.  Τα επιπλέον ποσά που υπολογίζονται από την αναδρομική μείωση  επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, θα παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και θα  αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ.  Αυτό σημαίνει ότι τους ερχόμενους μήνες το χαράτσι θα είναι ακόμα πιο βαρύ  για τους συνταξιούχους.

Δηλαδή για παράδειγμα , συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.250  θα υποστεί μείωση  35,6 ευρώ το μήνα καθώς η παρακράτηση  υπολογίζεται στο μικτό ποσό  των 1.780 ευρώ που ελάμβανε ο συνταξιούχος  πριν αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές. Το ερχόμενο μήνα η μείωση της σύνταξης θα φτάσει τα 59,3 ευρώ καθώς θα προστεθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών.

Επίσης, δικαιούχος με αρχική σύνταξη 3.000 ευρώ (το 2010) σήμερα λαμβάνει 1.772 ευρώ κύρια σύνταξη και θα επιβαρυνθεί μηνιαίως κατά 60 ευρώ λόγω της αύξησης της εισφοράς.

Τους τρεις ερχόμενους μήνες, λόγω της επιβάρυνσης των αναδρομικών η σύνταξη του θα μειωθεί κατά 120 ευρώ. Αντίστοιχα, ένας συνταξιούχος με επικουρική ύψους 200 ευρώ θα υποστεί μείωση 12 ευρώ ενώ τον ερχόμενο μήνα  η απώλεια θα φτάσει τα 20 ευρώ . . .

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, με μέση επικουρική σύνταξη κοντά στα 160 ευρώ, οι περικοπές που θα επιβληθούν σε μηνιαία βάση, αγγίζουν τα 9-10 ευρώ.

Στις επικουρικές, θα είναι ελαφρύτερες οι απώλειες καθώς η εισφορά αποφασίστηκε να επιβληθεί  στο καταβαλλόμενο και όχι στο αρχικό ποσό.  Από την αυξημένη παρακράτηση αναμένεται να εξοικονομηθεί ποσό 1,3 δισ. ευρώ  το 2015 -16.

Για την  καταβολή των συντάξεων απαιτήθηκε έξτρα τονωτική ένεση από τον προϋπολογισμό.
Το πρόβλημα των αναιμικών εσόδων ( ανεργία , μαύρη εργασία, capital controls) και η αδυναμία συμπλήρωσης των κονδυλίων για συντάξεις ανάγκασαν τους κ. Κατρούγκαλο και Μάρδα να αποφασίσουν την καταβολή έξτρα κονδυλίου 175 εκ. ευρώ στο ΟΑΕΕ.

Όσον αφορά στο  IKA υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί  έξτρα επιχορήγηση 180 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2015 από τον προϋπολογισμό παρότι προσφεύγει κάθε μήνα σε ολιγοήμερο εσωτερικό δανεισμό από  τα Tαμεία των εργαζομένων της ΔEH και του Δημοσίου.


Πηγή : protothema.gr



Στις 11 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι




Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα), όμως δεν κατέστη εφικτό, καθώς οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι χρονοβόρες.


Εξάλλου, είχε γίνει πρόταση στο υπουργείο να γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τις εκλογές, αλλά και αυτή απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να συμπληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και, πρακτικά, θα σήμαινε τη μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο.

Πάντως, το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται ότι θα βρει το υπουργείο εν μέσω της διαδικασίας της καταγραφής των κενών των εκπαιδευτικών, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη καταμέτρησή τους.

«Έχουμε κάνει μια εκτίμηση που είναι πολύ χαμηλότερη της αρχικής (σ.σ. η αρχική εκτίμηση ήταν της τάξεως των 20.000 κενών). Αυτή τη στιγμή, περιμένουμε την τεκμηριωμένη καταγραφή των αναγκών από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης» ανέφερε ο κ. Χασάπης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια αναφορά στον πιθανό αριθμό των κενών.

Τέλος, όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο, υπηρεσιακά οι διαδικασίες είναι στο τελευταίο στάδιο, ενώ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει.




Πόσες ΜΚΟ και οργανώσεις λέτε να έχουν μαζί ο Κωνσταντίνου με τον Κουρκουλα?..Ένας εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ θα επέμβει;;




Υποθετικό ερώτημα
αν βλέπατε μια αφίσα που είχε την αναγγελία μιας εκδήλωσης
και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την διοργανώνουν

η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ

η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το ΕΝΑΝΤΙΑ

η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Το Στέκι Μεταναστών

η διεθνιστική εργατική αριστερά

Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)

η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών

η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ

και η ΕΛΜΕ Εύβοιας

προσθέστε και καμιά δεκαριά ακόμη που δεν βάλαμε γιατί από ένα σημείο και ύστερα βαριέσαι να ψάχνεις...



τι γνώμη θα σχηματίζατε;
δεν θα πιστεύατε πως την εκδήλωση αυτή την καλούν χιλιάδες;
θα φανταζόσασταν ποτέ πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από δύο πανάξιους και εργατικούς κυρίους;

Και όμως,ιδού λοιπόν οι δυο αθεράπευτοι ΜΚΟδάκηδες..

δείτε τα παρακάτω στοιχεία..

Όλα προέρχονται απο στοιχεία που οι ίδιοι έχουν διαθέσει στο διαδίκτυο..
Αυτά τα στοιχεία βέβαια είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο διαδίκτυο,για να μπορούν να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Ένας εισαγγελέας ή το ΣΔΟΕ τι λέτε,θα κάνει ποτέ κάποιον έλεγχο σε αυτή την ατέλειωτη λίστα ΜΚΟ των 2 αυτών κυρίων.

Ο κύριος Κωνσταντίνου εκτός απο την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕτην Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
τον βρίσκουμε και στο ΕΝΑΝΤΙΑ
είναι και συντονιστής της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ 2001
είναι και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος

ο κύριος Θανάσης Κούρκουλας εκτός από την κίνηση "απελάστε τον ρατσισμό" είναι και στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
είναι και εκπρόσωπος στο «Στέκι Μεταναστών»
είναι και στην ΔΕΑ διεθνιστική εργατική αριστερά
είναι και υπεύθυνος στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
είναι και μέλος της δήθεν ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών
είναι και στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
ο ίδιος κύριος εδώ φαίνεται πως εκπροσωπεί και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
και είναι και μέλος της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Μετά από κάθε αναγγελία συγκέντρωσης των βαρύγδουπων επιτροπών βάζουν και ένα πιο γενικό πως στην συγκέντρωση συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις μουσουλμάνων μεταναστών της χώρας και γεμίζει η ανακοίνωση δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα.

Παράδειγμα...από ένα παλιότερο

Συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 18.00 στην πλατεία Ομονοίας από την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
ποιός υπογράφει;(για αυτήν την επιτροπή όπως θα δείτε υπογράφει ο κύριος Κωνσταντίνου),
την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
ποιός είναι και εδώ;( και για αυτήν την επιτροπή θα δείτε τον κύριο Κωνσταντίνου!!!)
την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

(Στην σελίδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι πρότινος αντί για administrator ποιός νομίζετε πως υπέγραφε; μα ο κύριος Πέτρος Κωνσταντίνου),
την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

( Σε αυτή δεν υπογράφει ο κύριος Κωνσταντίνου αλλά μάλλον πρόκειται για παράλειψη...εδώ πάντως μπορείτε να βρείτε έναν άλλον αγωνιστή...τον κύριο Κούρκουλα), ..
Καλά ρε παιδιά πότε τα προλαβαίνετε όλα αυτά;
εσείς ξεπεράσατε και την γνωστή πολυ-κάτοικο Βήχου που είναι σε όλες τις επιτροπές κατοίκων της Αθήνας...

τι διάολο; άλλη δουλειά δεν κάνετε;

και ένα τελευταίο

μιας και πιάνεστε με τόσα πολλά πράγματα και ο νους σας κατεβάζει
μήπως γνωρίζετε ποιός είναι ο "κύριος" που στο βίντεο δίνει οδηγίες στους Μουσουλμάνους στα επεισόδια με τα ΜΑΤ;;;

όχι πως είναι απαραίτητο να ξέρετε...αλλά λέμε τώρα....τόσο κόσμο γνωρίζετε ...με τόσα πράγματα καταπιάνεστε...όλο και κάποιον θα σας θυμίζει!!!


Βέβαια στην πορεία έχουν προσχωρήσει σε αυτές τις Μκο και άλλα άτομα.Άλλοι γιατί είναι άνεργοι και άλλοι πίστεψαν πως αυτές οι οργανώσεις έχουν αγνές προθέσεις και ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά σαν άτομα την όποια εργασία τους ανέθεταν οι δυο "αρχηγοί".
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που έφυγαν αηδιασμένοι,αλλά λόγω ιδεολογίας προτίμησαν για την ώρα να σιωπήσουν,ώστε να μην προκαλέσουν τριβές και εσωτερικά προβλήματα στον ακροαριστερό χώρο.

Αφιερωμένο σε όσους τρώνε το κουτόχορτο των Μπίζνες-Καλά-Οργανωμένες..


Έρευνα πηγή : eglimatikotita.gr


Συγκλονισμένη η Μέρκελ από το θάνατο δεκάδων μεταναστών στην Αυστρία



«Είναι μια προειδοποίηση ώστε να στρωθούμε στη δουλειά, ώστε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό»

Η «τρομερή» ανακάλυψη σήμερα των πτωμάτων 20 έως 50 μεταναστών σε ένα σταθμευμένο φορτηγό στην Αυστρία είναι μια «προειδοποίηση» για την Ευρώπη που πρέπει να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτές τις τρομερές ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες έως και 50 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο ενώ αυτοί οι άνθρωποι πήγαιναν σε αναζήτηση της ασφάλειας», δήλωσε η Μέρκελ.

Σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία, τα πτώματα 20 έως 50 ανθρώπων βρέθηκαν μέσα σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο σε αυτοκινητόδρομο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με την Ουγγαρία.

«Είναι μια προειδοποίηση ώστε να στρωθούμε στη δουλειά, ώστε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό και να δείξουμε αλληλεγγύη», πρόσθεσε η καγκελάριος, η οποία συμμετέχει σε μια σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στη Βιένη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αντιμετωπίζουν «τεράστιες προκλήσεις», υποδεχόμενες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τις χώρες αυτές», πρόσθεσε.

«Θα είναι σίγουρα μια κεντρική αποστολή να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορά μας», δήλωσε στη διάσκεψη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, επαναλαμβάνοντας ότι σε μερικές εβδομάδες οι Βρυξέλλες θα προτείνουν μια νέα οπτική στην κατάσταση.

«Θα δώσουμε άλλη μια ευκαιρία με τις ποσοστώσεις. Ελπίζω ότι υπό το φως των πιο πρόσφατων εξελίξεων υπάρχει τώρα μια ετοιμότητα μεταξύ όλων των 28 (κρατών μελών) προκειμένου να συμφωνήσουμε σε αυτό», είπε.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε πως μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλιστεί η υποστήριξη στις χώρες που δέχονται τον κύριο όγκο των μεταναστών.

«Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να υπάρξει πρόοδος εδώ. Χρειαζόμαστε τα ίδια κριτήρια και τις ίδιες διαδικασίες, χρειαζόμαστε τη δέσμευση όλων των κρατών ότι θα φέρουν σε πέρας την πρώτη καταγραφή», είπε.

Ο αυστριακός ομόλογός του Σεμπάστιαν Κουρτς είπε: «Αν δεν είμαστε ικανοί να βρούμε μια γρήγορη λύση εδώ, τότε όλο και περισσότερες χώρες όπως η Ουγγαρία και η Δανία –που το κάνουν ήδη– θα προσπαθήσουν να επιλύσουν αυτή την κρίση για τον εαυτό τους με ατομικά μέτρα και τις δικές τους πρωτοβουλίες».

«Δεν θα έχει αποτέλεσμα και κυρίως απειλεί την ευρωπαϊκή ιδέα τού να έχουμε ανοικτά σύνορα και με αυτά σωστή ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», είπε.

Ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι είναι ευθύνη των κρατών-μελών της ΕΕ την ευθύνη να βρουν έναν καλύτερο τρόπο να διαχειριστούν το κύμα των προσφύγων.

«Άρα έχετε ένα πρόβλημα και ζητάμε από εμάς, τη Σερβία, να προτείνει ένα σχέδιο δράσης για τους μετανάστες. Θα πρέπει να προτείνετε εσείς πρώτα ένα σχέδιο δράσης και μετά να μας ζητήσετε να προτείνουμε το δικό μας σχέδιο», είπε.

Ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, υπογράμμισε πως η χώρα του δέχεται κάθε μέρα 3.000 μετανάστες που περνούν τα σύνορα από την Ελλάδα.

«Τουλάχιστον να έχουμε μια ευρωπαϊκή απόκριση σε αυτή την κρίση κανείς δεν πρέπει να τρέφει την αυταπάτη ότι αυτό μπορεί να διευθετηθεί», είπε ο υπουργός. «Θα πρέπει να δράσουμε τώρα και μπορούμε πιθανώς να το κάνουμε με αυτή τη διάσκεψη της Βιένης και να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση».



Πηγή: newsbeast.gr



Παρίσι: Συνέλαβαν δυο δημοσιογράφους διότι «εκβίαζαν τον βασιλιά του Μαρόκου»



Δύο γάλλοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Παρίσι με την κατηγορία ότι εκβίαζαν το βασίλειο του Μαρόκου, ζητώντας 3 εκατομμύρια ευρώ για να μην εκδώσουν βιβλίο που περιείχε πληροφορίες οι οποίες θα εξέθεταν τον βασιλιά Μοχάμετ Στ΄.

Οι δημοσιογράφοι Ερίκ Λοράν και Κατρίν Γκρασιέ συνελήφθησαν μετά από ραντεβού που είχαν κλείσει με εκπρόσωπο της χώρας για να λάβουν τα χρήματα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το Μαρόκο, Ερίκ Ντιπόν-Μορετί, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Υπήρξε παράδοση και αποδοχή ενός ποσού» είπε η πηγή αυτή. Οι δύο δημοσιογράφοι, που έχουν γράψει και στο παρελθόν για το Μαρόκο, τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι αρχές του Μαρόκου κατήγγειλαν το γεγονός την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Ντιπόν-Μορετί, ο Ερίκ Λοράν είχε επικοινωνήσει στις 23 Ιουλίου με το γραφείο του βασιλιά, αναφέροντας ότι ετοίμαζε ένα βιβλίο.

Ραντεβού με εκπροσώπους του βασιλείου

Στις 11 Αυγούστου, σε ραντεβού του με εκπροσώπους του βασιλείου, ο Λοράν είπε ότι δεν θα εξέδιδε το βιβλίο του αν το Ραμπάτ του κατέβαλε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εκδόσεις Seuil επιβεβαίωσαν ότι οι δύο δημοσιογράφοι έγραφαν βιβλίο για τον βασιλιά Μοχάμετ Στ΄ που επρόκειτο να εκδοθεί «γύρω στον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο».

Ο Ερίκ Λοράν έχει γράψει πολλά βιβλία για τις έρευνες που έχει κάνει. Στις 9 Σεπτεμβρίου πρόκειται να εκδοθεί το βιβλίο «Τα δισεκατομμύρια στις τράπεζες, η κρίση σ' εμάς».

Παλαιότερα, όταν συνεργαζόταν με τον εκδοτικό οίκο Plon, είχε εκδώσει τα βιβλία «Η κρυφή πλευρά του πετρελαίου» (σ.σ. στα ελληνικά κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Πετρέλαιο: Αλήθειες και ψέματα», «Η κρυφή πλευρά των τραπεζών», «Ο Μπους, το Ιράν και η βόμβα» και άλλα.

Η Κατρίν Γκρασιέ εξέδωσε το 2013 το βιβλίο «Σαρκοζί-Καντάφι, η κρυφή ιστορία μιας προδοσίας».


Πηγή


Υπηρεσιακή κυβέρνηση εν μέσω έντασης



Με την ορκωμοσία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, της προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου, ως πρωθυπουργού, ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες ο βίος της κυβέρνησης του κ. Αλέξη Τσίπρα και η χώρα εισέρχεται επισήμως σε προεκλογική περίοδο μετά την ορκωμοσία, σήμερα, της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι απέτυχε η σύγκληση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο κ. Παυλόπουλος μαζί τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε τηλεφωνικά με όλους τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους οποίους πρότεινε την πραγματοποίηση, χθες, σύσκεψης υπό την προεδρία του, προκειμένου να γίνει μια ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας ή, εφόσον αυτό δεν προέκυπτε, προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ. Παυλόπουλο ότι δεν επρόκειτο να συμμετέχει σε μια τέτοια σύσκεψη, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του ότι δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ούτε κατά τη μία ούτε κατά την άλλη εκδοχή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα λάβει μέρος στη σύσκεψη, προσθέτοντας ότι αυτή θα πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή όσων επιθυμούν, ακόμα κι αν κάποιοι αρνηθούν. Θετικά απάντησε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επισήμανε στον κ. Παυλόπουλο ότι διαφωνεί με το να γίνονται διαβουλεύσεις από το τηλέφωνο και θα πρέπει να γίνει η σύσκεψη με όσους δεχθούν να προσέλθουν, χαρακτηρίζοντας τη μη πραγματοποίηση της σύσκεψης «εκτροπή».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, από το «Ποτάμι», δήλωσε ότι ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να προσέλθει και ότι εάν η σύσκεψη δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, να καταστήσει σαφές η Προεδρία ότι δεν γίνεται διότι αρνούνται να προσέλθουν συγκεκριμένοι πολιτικοί αρχηγοί. Θετικά απάντησε και η κ. Φώφη Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ.

Αρνητικά απάντησαν ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος της «Χρυσής Αυγής», ο γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας και ο κ. Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με δεδομένη την άρνηση των κ. Τσίπρα, Καμμένου, Κουτσούμπα και Μιχαλολιάκου να δεχθούν την πρόσκληση του κ. Παυλόπουλου και να προσέλθουν στη σύσκεψη, «η σύγκλησή της, κατά το γράμμα και το πνεύμα των προμνη μονευόμενων διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος και την ώς σήμερα, διαμορφωμένη κοινοβουλευτική πρακτική, κατέστη άνευ αντικειμένου και απέτυχε, και ως προς τις δύο εκδοχές της, όπως περιγράφηκαν προηγουμένως». Ετσι, ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε στο επόμενο βήμα της διαδικασίας και ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η κ. Θάνου, αμέσως μετά την ορκωμοσία, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχθηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας για την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός συνεχάρη τη διάδοχό του και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά της, ενώ εμφανίσθηκε βέβαιος ότι τόσο η κ. Θάνου, όσο και η υπόλοιπη κυβέρνηση θα ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους σε μια κρίσιμη, όπως τόνισε, περίοδο για τη χώρα.

Από την πλευρά της, η νέα πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της συγκυρίας, τονίζοντας ότι, πέραν της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειρισθεί σημαντικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό. Παραδίδοντας στη νέα πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας έκλεισε τον κύκλο της «πρώτης φοράς Αριστερά» κυβέρνησής του, η οποία συμπλήρωσε μόλις επτά μήνες βίου και παραιτήθηκε μετά την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει καθήκοντα μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό της κυβέρνησης που θα τη διαδεχθεί.


Πηγή


Παύλος Χαϊκάλης: Έχω offshore εταιρία και το απέκρυψα



Στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και κατ επέκταση το ΣΔΟΕ η υπόθεση - Σε ποιες ερωτήσεις απέφυγε να απαντήσει ο απερχόμενος υπουργός - Η αποκάλυψη δημιουργεί μια ακόμα κηλίδα στο προφίλ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ιδιοκτήτης offshore εταιρίας ομολόγησε ότι είναι ο κ. Παύλος Χαϊκάλης μετά τον ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησαν οι ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο απερχόμενος υπουργός παραδέχθηκε ότι διαθέτει εξωχώρια εταιρία με έδρα στην Κύπρο, ομολόγησε ότι την είχε αποκρύψει από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές αλλά και από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών και επιχείρησε να παρουσιάσει… απίστευτες δικαιολογίες για να πείσει ότι όσα έκανε ήταν και νόμιμα και ηθικά!

«Δεν πρόκειται για offshore εταιρία αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρία, η οποία ουσιαστικά είναι από το 2011 ανενεργή» φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Τι εννοεί όμως ο πρώην υπουργός όταν λέει ότι ίδρυσε την εταιρία για την προστασία των πνευματικών του δικαιωμάτων; Θεωρεί μήπως ότι υπάρχουν offshore εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , κάτι σαν ΜΚΟ; Οι πληρωμές για τα κινηματογραφικά και θεατρικά έργα που παίζονταν στην Κύπρο που και πως γίνονταν; Νόμιμα και φανερά ή μέσω της «κρυφής» offshore εταιρίας;

Τα παραπάνω ερωτήματα στα οποία ο κ. Χαϊκάλης απέφυγε να δώσει απαντήσεις θα κληθούν να τα απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές που βάσει νόμου ενεργοποιούνται να ερευνήσουν. Κυρίως, η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και κατ επέκταση το ΣΔΟΕ.

Σε κάθε περίπτωση η παραδοχή του κ. Χαϊκάλη αποτελεί και ομολογία παραβίασης του σχετικού νόμου για αναληθή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη κατοχή offshore λόγω της ιδιότητά του ως υπουργού.  

Εκτός αυτών, η αποκάλυψη δημιουργεί μια ακόμα κηλίδα στο προφίλ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είχε κάνει παντιέρα την διαφάνεια και την πάταξη της φοροδιαφυγής.


Πηγή : protothema.gr