Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Γράφει ο Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος της “Κοινωνίας Αξιών”

Η κλασσική έννοια της Δημοκρατίας, όπως εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή σκέψη από το διαφωτισμό, βοήθησε στο μετασχηματισμό της Δυτικής κοινωνίας από τον “αυταρχισμό” και τη “κοινωνία της εξουσίας” στη “κοινωνία του ελέγχου” και εκείθεν στη “κοινωνία του αυτοπεριορισμού και της αυτοπειθαρχίας”.

-Στη πορεία αυτή όμως, με δεδομένες τις αρχικές αυταρχικές συνθήκες ενός φεουδαρχικού και θρησκευτικού συστήματος εξουσίας που κυριαρχούσε στην Ευρώπη, η κλασσική αυτή έννοια της Δημοκρατίας έχασε τα βασικά χαρακτηριστικά της, όπως είχαν εκφρασθεί κυρίως με την ιδιότητα του ισότιμου “πολίτη”, με την αμεσότητα της συμμετοχής του στις συλλογικές αποφάσεις, την απόλυτη ελευθερία διαλόγου, την ισότητα στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις έναντι του κοινωνικού συνόλου και στη δυνατότητα ανάληψης δημοσίων λειτουργημάτων από όλους τους πολίτες της δημοκρατίας των κλασσικών χρόνων.

-Το πλέον ακραίο δείγμα “κοινωνίας της αυτοπειθαρχίας” στη νεωτεριστική Ευρώπη, είναι η Γερμανική κοινωνία, η οποία έχει μετατραπεί αυτοβούλως σε “κοινωνία της πειθαρχίας”! Ως αποτέλεσμα, είδαμε στον 20ο αιώνα ΟΛΗ τη κοινωνία της να πειθαρχεί άβουλα στις αυταρχικές ηγεσίες της, αιματοκυλώντας δυο φορές την Ευρώπη αλλά και το κόσμο ολόκληρο, χωρίς να είχε εκδηλωθεί κάποια ουσιαστική αντίδραση κατά τη διαμόρφωση αλλά και την υλοποίηση αυτών των εγκληματικών ενεργειών!

-Η Ελληνική κοινωνία, αν και εν πολλοίς επηρεάστηκε από τη μακραίωνη σκλαβιά, εν τούτοις διατήρησε ζωντανή τη μνήμη της “κλασσικής δημοκρατικής παράδοσης” ως φωτεινό “φάρο αυτοπροσδιορισμού”.

-Δεν έχει παρά να διαβάσει κάποιος τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη και εκεί θα βρει κυρίαρχο το ασίγαστο πνεύμα της κλασσικής μας παράδοσης, έστω κι αν έχει μπολιαστεί εν πολλοίς και από την Ελληνορθόδοξη παράδοση.

-Η Ελληνική κλασσική δημοκρατική παράδοση δεν είχε ως αυτοσκοπό μία “κοινωνία αυτοπειθαρχίας”, αλλά μία κοινωνία συν-απόφασης μέσω της ισότιμης συμμετοχής ανθρώπων –πολιτών με ελεύθερη βούληση, όπου ο σκοπός συν-διαμορφώνεται με την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη, και ο οποίος να εμπνέει τελικά όλη την δημοκρατική κοινωνία.

-Συνεπώς η συμμετοχή στην συν-διαμόρφωση του σκοπού ήταν αυτή που δημιουργούσε την ένταξη, την ενότητα των προσπαθειών και την αυτοπειθαρχία του ατόμου παρά η ίδια η αυτοπειθαρχία ως αυτοσκοπός!

-Το μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος ήταν και εξακολουθεί να είναι, η δυνατότητά του να αμφισβητεί, να αντιδρά και να μην συντάσσεται πειθήνια σε ότι παράλογο προσπαθούν να του επιβάλλουν. Να μην ολιγωρεί μπροστά σε μεγέθη και εξουσίες, ότι ισχύ κι αν είχαν, κάθε φορά που του στερούσαν την ελευθερία βούλησης, έκφρασης και αυτοπροσδιορισμού!

-Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία και κριτική σκέψη για να συν-διαμορφώσουμε το κοινό σκοπό που θα μας κάνει να ενώσουμε τις προσπάθειες μας και να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα που έχουμε περιπέσει!

-Χρειαζόμαστε αξιοκρατία, ισοτιμία και μεγαλύτερη συμμετοχή του “πολίτη” στη συν-διαμόρφωση του “κοινού σκοπού”, του οράματος για το μέλλον, που θα μας δώσει το κίνητρο να ενωθούμε, να συνεργασθούμε και να “αυτοπειθαρχήσουμε” ώστε να ξαναφτιάξουμε τη χώρα μας όπως μας επιβάλλεται από την απαιτητική δημοκρατική παράδοση που κληρονομήσαμε!

-Οι εκλογές αυτές, όσο άκαιρες κι αν είναι, μπορεί να είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για συνεργασία!


ΕΚΛΟ-YES...





Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ είχαν ήδη σώσει την χώρα με απίστευτη ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς αλλά μνημόνια.
Η χώρα μας βάδιζε ολοταχώς προς τον Παράδεισο αλλά ήρθαν στην εξουσία αυτοί οι αριστεροί αλήτες του Σύριζα και τα κατέστρεψαν όλα.

Ο Σύριζα πάλεψε, κουράστηκε,διαπραγματεύτηκε, κυρίως με τον εαυτό του, και αφού επαναστάτησε, όπως όφειλε στις κομμουνιστικές του καταβολές, τελικά υποχώρησε υπογράφοντας νέο πιό ωραίο μνημόνιο για το καλό της χώρας..
Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς κι έτσι αντί να καταργήσει με ένα νόμο το μνημόνιο, κατήργησε τους νόμους με ένα μνημόνιο.. Είπαμε αναγκάστηκε, όχι όπως οι προηγούμενοι που το έκαναν επίτηδες και από κακία..
Το ΚΚΕ περιμένει την επανάσταση του προλεταριάτου, κάνοντας πολύ ωραίες εκδηλώσεις και πορείες και συγκεντρώσεις και ομιλίες.. Είναι ανθρώπινο, πως να το κάνουμε να υπάρχει κάποιος να σου χτυπάει φιλικά το χέρι στον ώμο όταν υποφέρεις, να σε στηρίζει με εμπνευσμένα πανό και ανακοινώσεις να σε καλεί σε ένα φεστιβάλ βρε αδερφέ... "Ο αγώνας", "Αντίσταση Λαέ", "Κάτω τα χέρια", και άλλα υπέροχα all times classic..
Το Ποτάμι είναι αυτό ακριβώς που λέει. Ορμητικός χείμμαρος που παρασέρνει τα πάντα.. Πέτρες, ψάρια, καβούρια, σκουπίδια.. Σπάει σε παραπόταμους, ρυάκια, διακλαδώνεται, γίνεται όμορφο ,γραφικό, οχετός.. Έχει ρεύμα βρε παιδί μου.. Αν ζούσαμε στο Far West θα ήταν gun for hire..
Οι ΑΝΕΛ.. Εε μα τι να πω τωρα?? Οι ΑΝΕΛ είναι πατριώτες... Είναι παληκάρια..Επαναλειτούργησαν την ΜΟΜΑ.. Λίγο τό'χεις??
Η Χρυσή Αυγή είναι η πατρίδα, η Ελληνική σημαία με τον σταυρό (λίγο αγκυλωτό), Χριστιανισμός του Δωδεκάθεου, κρεμάλες, εκτελέσεις και αρωματικά σαπούνια από κακούς μετανάστες.. Χάιλ το χάλι μας..
Αντιστασιακές, αριστερές, δημοκρατικές δυνάμεις, σε ποικίλους συνδυασμούς, σχηματισμούς και σχηματισμούς με σήμα το σκισμένο καλσόν.. Απερίγραπτης πολιτικής στάσης και γραφικής τοποθέτησης.. Σίγουρα προσεχώς θα κυκλοφορήσουν ανέκδοτα..
Τέλος ΕΓΩ.. Ναι ΕΓΩ ο Έλληνας ψηφοφόρος. Ο Έλληνας ενθουσιώδης θεατής του πιό πετυχημένου θιάσου τα τελευταία χρόνια,να πληρώνω πάντα εισιτήριο για μια παράσταση κωμωδίας που στο φινάλε της πάντα με κάνει να δακρύζω..
ΕΓΩ καλούμαι να στηρίξω, να ενίσχυσω, να επιλέξω, να διαλέξω, να ψηφίσω..

Να ψηφίσω.. Να ψηφίσω.. Να ψηφίσω????














Πάνος Παπαγιαννόπουλος


Μόνο στην Ελλάδα η Ζωή με 7 βουλευτές κρατά ανοιχτή τη βουλή



Το’πε και το’κανε η πρόεδρος της Βουλής, η οποία είναι αποφασισμένη να κρατήσει το «οχυρό» της βουλής ανοιχτό προκειμένου να εξαπολύει από εκεί μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει έντονα αισθητή την δική της παρουσία.

Βρήκε απαρτία στη Διάσκεψη
Αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00, η Διάσκεψη των Προέδρων που αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω έλλειψης απαρτίας, ξεκίνησε σχεδόν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικαλείται άρθρα του Κανονισμού της Βουλής για να βγάλει... απαρτία.
Στη Διάσκεψη δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος από κανένα κόμμα, πλην της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σήμερα προστέθηκε και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σε επτά από τους 22 που συμμετέχουν κανονικά αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, έχουν αποφασίσει να απέχουν από τις συνεδριάσεις, λόγω προεκλογικής περιόδου.

Συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ
Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, επιτέθηκε στο κόμμα από το οποίο προέρχεται όταν αναφέρθηκε στην απουσία της Μαρίας Κανελλοπούλου, στην οποία όπως είπε τηλεφώνησε και της αποκάλυψε ότι ξέχασαν να της πουν να μην παραβρεθεί το Σάββατο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τον κατονομάσει στον Αλέξη Τσίπρα.
«Κάποιοι με την υπογραφή της συμφωνίας, υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας. Τα συμβόλαια αυτά δεν θα εκτελεστούν χωρίς αντίσταση» είπε.

Ξεκινάει ολομέλεια την Τρίτη, χωρίς βουλευτές

Αφού προανήγγειλε ότι οι διερευνητικές επαφές θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη, η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε την Τρίτη το απόγευμα να συνέλθει η Ολομέλεια για να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη να συνεδριάσει για το θέμα του χρέους.

Νέα επίθεση στον Παυλόπουλο
Για άλλη μια φορά, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαβάζοντας την επιστολή που της απέστειλε αργά το βράδυ του Σαββάτου απαντώντας σε δική της προηγούμενη επιστολή.
Συνεχίζοντας την θεσμική της βεντέτα με τον ΠτΔ τον κάλεσε να μην «δυστροπεί» και να διαβιβάσει άμεσα στη Βουλή τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκαν μετά το δημοψήφισμα και δεν δίστασε να πει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Ιστορία και την κοινωνία.

Διέταξε τον Στουρνάρα να παρουσιαστεί
Με προηγούμενη απόφασή της «διατάσσει» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να εμφανιστεί στην επιτροπή θεσμών και για να απολογηθεί για την υπόθεση Siemens την Τρίτη.
«Δεν θα κλείσει αυτή η Βουλή αν δεν έρθει ο Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών της Διαφάνειας για την υπόθεση Siemens» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει κληθεί ως μάρτυρας στην Επιτροπή που έχει και ανακριτικό χαρακτήρα και βάσει αυτών είναι υποχρεωμένος να προσέλθει!
«Ελπίζω τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι σε διακοπές να μην είναι αληθή», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας δεν πρόκειται να προσέλθει στην επιτροπή της βουλής την Τρίτη και βρίσκεται πράγματι σε διακοπές.

Και οι επιθέσεις θα συνεχιστούν

Πάντως, η κ. Κωνσταντοπούλου ήδη στη συνεδρίαση του Σαββάτου δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ενώ μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου αντάλλασσε επιστολές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους.
Όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος και την επόμενη εβδομάδα αφού ο κανονισμός προβλέπει ότι παραμένει Πρόεδρος της βουλής ακόμη και αν προκηρυχθούν εκλογές, έως ότου εκλεγεί άλλος πρόεδρος στη θέση της.



Πηγή:  iefimerida.gr


Παρουσιάζεται -επιτέλους- στο στρατό ο 40χρονος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης



Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν να του κοστίσει και τη θέση του γραμματέα, καθώς θα είναι απών σε μία κρίσιμη περίοδο για το κόμμα

Στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό ο 40χρονος Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν να του κοστίσει και τη θέση του γραμματέα, καθώς θα είναι απών σε μία κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, λόγω της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα αντικατάστασής του ακόμη και στην επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό και με την, έστω και προσεκτικά, κριτική στάση που έχει τηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Ο κ. Κορωνάκης δεν ανήκει στη στενή προεδρική φρουρά, αλλά στην εσωκομματική κίνηση των «53», που έχει πολυδιασπαστεί και μέρος της οποίας αντιτίθεται στο μνημόνιο. Εάν τελικά προκριθεί η άποψη της αντικατάστασής του φαβορί είναι στελέχη όπως ο Παναγιώτης Ρήγας, σημερινός υπεύθυνος του οργανωτικού, ο Νίκος Σκορίνης, ή ακόμη και ο Κώστας Πουλάκης εάν επιλεγεί ένα πιο έμπειρος πολιτικό στέλεχος και μεγαλύτερη εμβέλεια στην κοινωνία.

Σημειωτέον ότι είχε προκληθεί σάλο προ εβδομάδων όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Κορωνάκης απέφευγε τη στράτευση επί περίπου μία δεκαετία. Σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει στη Βουλή 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επικαλούνταν επίσημα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Ανατολικής Αττικής αλλά και του Φύλλο Μητρώου. Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Κορωνάκης φαίνεται να έχει ζητήσει και να έχει λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης, με την τελευταία να λήγει τον Νοέμβριο του 2005!

Έκτοτε, όπως προέκυπτε τότε, χωρίς να υπάρξει επίσημη διάψευση, κηρύχθηκε «ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης» και μηνύθηκε με βάση τις σχετικές διατάξεις.

Όπως υπαινισσόταν ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του, ο σημερινός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση ώστε η Αστυνομία να μην μπορεί να του επιδώσει φύλλο κατάταξης!

Πιθανόν οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα να οδήγησαν τελικά και στη διευθέτηση δια αυτού του τρόπου, δηλαδή της στράτευσης έστω και τώρα.



Πηγή : protothema.gr


Εκλογές - Φαρμάκι έσταζε ο Μεϊμαράκης για Τσίπρα - Αιχμές Παυλόπουλου για Κωνσταντοπούλου




Δέκα λεπτά νωρίτερα από όσο είχε προγραμματισθεί έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να επιστρέψει την διερευνητική εντολή  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες ανέφερε ότι τον ενημέρωσε και χθες τηλεφωνικά για την εξέλιξη που υπήρξε και ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο για να λήξει και τυπικά η διαδικασία.

Σημείωσε ότι, η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής όπως προβλέπεται από Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί, τόνισε, η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το Δεκέμβριο του 2014 "όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή".

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θεσμική συνεννόηση.
"Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί", συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα "να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία".
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα.
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο και επειδή, είπε, όπως φαίνεται οδεύουμε σε εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός.

"Θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε", συμπλήρωσε και επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν σύμβολο ενότητας του λαού. "Εχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα λόγω των εκλογών που προκάλεσε.
Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλω", πρόσθεσε.

"Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος των κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση", είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα.
"Βεβαίως δεν θα μείνουν μυστικά για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός αναγκαίος. Δίνουμε εξετάσεις εντός και εκτός Ελλάδος", επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέστρεψε την εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης, για να του την αναθέσει.

Ο πρώην υπουργός που ήδη έκανε... πολιτικό γάμο με το Σχέδιο Β του παλιού συντρόφου του (σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκου Αλαβάνου και "φλερτάρει" με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα την κρατήσει – όπως έχει ξεκαθαρίσει- και τις τρεις μέρες. Μόνο που κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν έχει διάθεση για συνεργασίες. Ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πήρε απόφαση και μπορεί να προγραμμάτισε συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος μεσοβδόμαδα, αλλά... αποχαιρέτισε τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Έτσι, θα φτάσουμε στην Πέμπτη 27 Αυγούστου όταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προκηρύξει τις εκλογές και θα ορίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος ούτε σε άλλο κόμμα ούτε και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Οπότε άμεσα θα προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αρχικά, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ήθελε να στηθούν οι κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία που είχε ακουστεί μεν αλλά δεν προτάθηκε ποτέ και αυτό με παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου. Όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης τον επισκέφτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε πως πιθανόν ο πρόεδρος της ΝΔ να εξαντλήσει τα περιθώρια της εντολής.

"Καλό είναι να ετοιμαστείτε για τις 20 Σεπτεμβρίου, γιατί εκεί πάμε" είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Πηγή : newsit.gr


Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Γεννηματά ο Γιώργος Παπανδρέου




Ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε θετικά στην πρόταση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Θετικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά για συσπείρωση και συστράτευση των δυνάμεων του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου στις επικείμενες εκλογές το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

«Η συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού αποτελεί επιτακτική πολιτική και εθνική ανάγκη, ενόψει των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η χώρα και ο λαός μας. Η ειλικρινής συνεργασία και συμπαράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, δεν προκύπτει από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την υποχρέωση να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, πέρα από τις δεσμεύσεις μνημονίου και δανειακής σύμβασης. Την υποχρέωση αυτή μπορούν να διεκπεραιώσουν μόνον οι ενωμένες δυνάμεις της προόδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ.

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με συνέπεια υποστηρίζει τη θέση αυτή εδώ και καιρό και με πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου μέχρι και πρόσφατα, το καλοκαίρι, από τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου. Γι’ αυτό, χαιρετίζει τις σημερινές δηλώσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και προτείνει την άμεση έναρξη διαλόγου, ώστε τις προσεχείς ημέρες να γίνει πραγματικότητα η εκλογική συμπαράταξη όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είναι η ευκαιρία για την ανάδυση μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής. Με πολιτικούς όρους, με σεβασμό στον πλούτο των ιδεών του προοδευτικού χώρου, με ανανεωτικό πρόσημο. Σε βάση αξιακή, με σεβασμό σε κάθε κόμμα, κίνηση, πρόσωπο, που συμπαρατάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς ηγεμονισμούς.Έτσι μπορεί να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια και να γίνει σεβαστή και να εκτιμηθεί από την Ελληνική κοινωνία», τονίζεται ακόμη.



Πηγή : antenna


Δημοσκόπηση στη Bild: 28% ο Τσίπρας, 25% η ΝΔ, 8% ο Λαφαζάνης



Μακριά από την αυτοδυναμία ο Τσίπρας, γράφει η γερμανική εφημερίδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 28%, σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα "Bild".

O παραιτηθείς Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει σήμερα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 28%. Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%.

Η δεύτερη ισχυρότερη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παίρνει ποσοστό 25%.

Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8%.




Πηγή : protothema.gr


Απίστευτο: 9.500 μετανάστες περιμένουν πλοίο για Πειραιά μόνο από τη Λέσβο!




Αδυνατεί να «αναπνεύσει» ο μηχανισμός υποδοχής του κύματος προσφύγων από τα τουρκικά παράλια στην Λέσβο, καθώς καθημερινά υπολογίζεται ότι φτάνουν περίπου 1.500 άτομα. Το βράδυ καταπλέει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να παραλάβει περίπου 2.500 επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Σύριους, για να τους μεταφέρει στον Πειραιά.

Η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη είναι στις 10 το βράδυ και μετά την ταχεία επιβίβαση θα ακολουθήσει απόπλους περίπου 2 ώρες μετά.

Η κατάσταση είναι ασφυκτική στους δυο χώρους παραμονής τους -τον καταυλισμό που δημιούργησε ο δήμος Λέσβου στο Καρά Τεπέ και το Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια- ενώ πρόχειροι καταυλισμοί έχουν στηθεί στην Καλλονή, τον Μόλυβο, τη Συκαμιά και στην Κλειώ . Συγχρόνως, δεκάδες εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν καταλύσει περιμετρικά του λιμανιού, περιμένοντας να αναχωρήσουν και δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση.

Πέρα από τη διαθεσιμότητα των χώρων προσωρινής διαμονής, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζονται και στη σίτιση, ενώ ανεπαρκείς είναι οι χώροι υγιεινής. Συνεχείς παρεμβάσεις γίνονται από Ομάδες Εθελοντών, την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ΜΚΟ όπως οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και η Μετάδραση.




Πηγή


Συμμορία ανηλίκων 13,14 & 15 ετών έκλεβε αυτοκίνητα στον Πύργο




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συμμορία ανηλίκων που διέπραττε κλοπές σε οχήματα στον Πύργο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (22-8-2015) στο Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί ηλικίας 15,14 και δύο 13χρονοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 18 και 21 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν από τις (9-8-2015) μέχρι και τις (21-8-2015), σε περιοχές του Πύργου, πέντε κλοπές σε οχήματα και μια κλοπή σε εξοχική οικία.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας φθορές στα κρύσταλλα και στις θύρες αυτών και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και συσκευές από το εσωτερικό τους.

Σε ότι αφορά την κλοπή στην οικία οι δράστες είχαν παραβιάσει το παράθυρο της και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας (400) ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή των δραστών τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει κατά την κλοπή στην οικία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις (4.100) ευρώ.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων του 14χρονου προέκυψε ότι είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου από τις (31-7-2015) και αναζητούνταν, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου


Πηγή 


ΑΦΜ στα νεογέννητα από το 2016




Από το ληξιαρχείο κατευθείαν στην εφορία για φορολογικό μητρώο νεογνού

Με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1η 1ου 2016 θα λαμβάνουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Τον σχεδιασμό αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο Mega και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.


Αμερικανοί γιατροί: "Σταματήστε την καταστροφική λιτότητα στην Ελλάδα"



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μια δήλωση στήριξης στους Έλληνες πολίτες και στο ΕΣΥ ήρθε από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τη μεγαλύτερη οργάνωση ακτιβιστών στην περίθαλψη, που ονομάζεται "Γιατροί για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Υγείας" (Physicians for a National Health Program – PNHP).


Η λιτότητα που ζει ο λαός μας έχει αγγίξει ευαίσθητους και δημοκράτες επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο οι οποίοι σπεύδουν με όποιο τρόπο μπορούν να στηρίξουν την χώρα μας.

Η ανακοίνωση της PNHP με τίτλο "Σταματήστε την καταστροφική λιτότητα στην Ελλάδα" ναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η τρόικα επιβάλλει πολιτικές που προκαλούν δυστυχία και θάνατο, ενώ η επιβολή της σκληρής λιτότητας στον ελληνικό λαό έχει καταστρέψει το μισοδιαλυμένο, λόγω της οικονομικής κρίσης, ΕΣΥ. Οι Ελληνες συνάδελφοί μας που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας έχουν τεκμηριώσει την τραγική φθορά, την υποβάθμιση της ποιότητας και της δυνατότητας περίθαλψης.

Στο παρελθόν, το ΕΣΥ παρείχε καθολική πρόσβαση στην περίθαλψη. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι σε θέση να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Τα εμπόδια στην περίθαλψη στην Ελλάδα προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με εκείνα των ασθενών μας στις ΗΠΑ, όπου δεκάδες εκατομμύρια παραμένουν ανασφάλιστοι, παρά την Πράξη Προσιτής Ιατρικής Φροντίδας (Νομοσχέδιο Ομπάμα).

Σήμερα στην Ελλάδα, ζωτικής σημασίας οργανισμοί υγείας εξασθενούν είτε λόγω έλλειψης πόρων είτε λόγω της άκρατης ιδιωτικοποίησης και παρά τις ηρωικές προσπάθειες πολλών Ελλήνων γιατρών και νοσηλευτών, η περίθαλψη καθίσταται διαρκώς αποκλειστικό προνόμιο για τους πλούσιους.

Μία ολοκληρωμένη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και κάποια από τα μέλη μας, απέδειξε τις αρνητικές συνέπειες αυτών των πολιτικών λιτότητας. Ακόμη και πριν επιβληθούν τα τελευταία μέτρα στην Ελλάδα, μια μελέτη στο περιοδικό American Journal of Public Health διαπίστωσε ότι όλοι οι βασικοί δείκτες για τη δημόσια υγεία επιδεινώθηκαν (αυτοκτονίες, ψυχικές διαταραχές, χρήση ουσιών, μολυσματικές ασθένειες κ.λπ.), δεδομένου ότι η λιτότητα συρρίκνωσε τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας".



Πηγή : iatropedia.gr


Σούπερ Λίγκα: Μεγάλες νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με γκέλα ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ



Εύκολα οι «ερυθρόλευκοι» 3-0 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκης - Με το ίδιο σκορ νίκησε η ΑΕΚ τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ - Λευκή ισοπαλία στην Τούμπα με την Ξάνθη για τον ΠΑΟΚ - Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία

Με το δεξί και με το ίδιο σκορ έκαναν ποδαρικό στο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-16 Ολυμπιακός και ΑΕΚ πεικρατώντας με 3-0 του Πανιωνίου και του Πλατανιά αντίστοιχα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχασε με το καλημέρα τους πρώτους δύο βαθμούς παραχωρώντας λευκή ισοπαλία στην μαχητική Ξάνθη μέσα στην Τούμπα.



Με νίκη επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα μετά από τέσσερα χρόνια και ο Ηρακλής κερδίζοντας μέσα στη Μυτιλήνη την Καλλονή με 1-0, ενώ Ατρόμητος (1-0 τον Λεβαδειακό) και Αστέρας Τρίπολης (2-0 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή) έδειξαν ότι για μια ακόμη χρονιά έχουν στόχο την είσοδό τους στην πεντάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22/08

Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης 0-2
ΑΕΛ Καλλονής - Ηρακλής 1908 0-1
ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0

Κυριακή 23/08

Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-0
Ολυμπιακός - Πανιώνιος 3-0

Δευτέρα 24/08

(21:30)  Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός  

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα Aγ. Β.

1 ΑΕΚ 1 3
1 Ολυμπιακός 1 3
3 Αστ. Τρίπολης 1 3
4 Ατρόμητος 1 3
4 Ηρακλής 1 3
6 Γιάννινα 1 1
6 Βέροια 1 1
8 ΠΑΟΚ 1 1
8 Ξάνθη 1 1
10 Παναιτωλικός 0 0
10 Παναθηναϊκός 0 0
12 Καλλονή 1 0
12 Λεβαδειακός 1 0
14 Πανθρακικός 1 0
15 Πανιώνιος 1 0
15 Πλατανιάς 1 0

Η 2η αγωνιστική

29/08/15 19:15 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός      
29/08/15 19:15 Πανθρακικός - Βέροια      
29/08/15 21:30 Ξάνθη - ΑΕΚ      
30/08/15 19:15 Παναθηναϊκός - ΑΕΛ Καλλονής      
30/08/15 19:15 Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός      
30/08/15 19:15 Ηρακλής 1908 - Πανιώνιος      
30/08/15 21:30 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ
31/08/15 21:30 Πλατανιάς - Ατρόμητος



Πηγή


Απειλές Βαρουφάκη: Αν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία, θα τους ξεσκεπάσω

Πηγή: Observer/ Nikos Pilos


- Βιτριολικές... ατάκτες του Γιάνη Βαρουφάκη κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης
- Από τη βίλα του στην Αίγινα, παρουσία και της Δανάης Στράτου έδωσε συνέντευξη "ποταμό" στον Observer
- "Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πέσει θύμα του εγώ του! Θέλει να γίνει ο νέος Ντε Γκολ αλλά θα γίνει... Μιτεράν!"
- "Το βράδυ του δημοψηφίσματος αποφάσισε να παραδοθεί στην τρόικα"
- "Δεν μας συγχωρούν πως μπορούμε να περνάμε καλά μέσα στη μιζέρια της κρίσης!"

Μιλώντας στον Observer, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας τη νύχτα του δημοψηφίσματος αποφάσισε όχι μόνο να παραδοθεί στην τρόικα αλλά και να εφαρμόσει τους όρους της παράδοσης.

Εκτιμά ότι με το που αρχίσει η εφαρμογή των πολιτικών είναι απαράδεκτο να λες "περνάω αυτόν τον νόμο από τη Βουλή ακόμα και αν πιστεύω ότι είναι τοξικός. Σε κάποιο σημείο είτε παραιτείσαι είτε αρχίζεις να πιστεύεις ότι ο νόμος δεν είναι τόσο άσχημος. Αυτή τη μετάλλαξη την έχω δει. Όσοι από το κόμμα το υπέμειναν, στη συνέχεια στράφηκαν εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν να μεταλλαχθούν.

Το αποτέλεσμα ήταν μια διάσπαση του κόμματος που ο λαός μας, οι θαρραλέοι ψηφοφόροι μας που ψήφισαν "όχι" δεν άξιζαν".

Πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πέσει θύμα των συμβούλων και του εγώ του και θέλει να γίνει "ο νέος Ντε Γκολ ή Μιτεράν πιο πιθανό". Οι αιφνιδιαστικές εκλογές, όπως σημειώνει, είναι ένα μέσο για τον καθαρισμό του κόμματος από τους διαφωνούντες.

Σε ό,τι αφορά την ποινική έρευνα εναντίον του, λέει ότι δεν τον ενοχλεί στο παραμικρό. ο ενδεχόμενο να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία, επισημαίνει ότι θα είχε ενδιαφέρον.

"Αν διωχθώ και καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία θα είχε ενδιαφέρον. Για ποιο πράγμα; Που είπα όχι σε μια συμφωνία που και η τρόικα θεωρεί μη βιώσιμη; Ή για το γεγονός ότι προσπάθησα να καταλήξω σε ένα αμυντικό σχέδιο κατά των απειλών που δεχόμασταν;

Κατά μία έννοια θα μου άρεσε πολύ αν ερχόταν γιατί θα μπορούσα να τους ξεσκεπάσω για αυτό που είναι".

Δεν φαίνεται να πρόκειται να ενταχθεί στο νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά ούτε και να του επιτεθεί. Δεν απέκλεισε την επιστροφή του στην κυβέρνηση, με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου να σημειώνει πως εξαρτάται από την κυβέρνηση.

Κοιτώντας τη θέα από το εξοχικό της Δανάης Στράτου στην Αίγινα, ο δημοσιογράφος σχολιάζει για την ομορφιά της χώρας παρ' όλη την κρίση. "Κάποιοι δεν μας το συγχωρούν αυτό" σημειώνει η Δανάη Στράτου, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να συμπληρώνει πως "αυτό που δεν μας συγχωρούν είναι οτι μπορούμε ακόμα να περνάμε καλά και μέσα στη μιζέρια της οικονομικής κρίσης".

Ο δημοσιογράφους υπενθύμισε στον Γιάνη Βαρουφάκη πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι χειρότερη από το τέλος του 2014 και αναρωτήθηκε αν νιώθει υπεύθυνος για αυτό.

"Με τον φόβο να ακουστώ αλαζόνας, καθόλου και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η Ελλάδα πτώχευσε το 2010 και η Ευρώπη αρνείται να το παραδεχτεί από τότε γιατί η ΕΕ δεν είχε κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Και τι κάνεις όταν δεν έχεις λύση; Συμπεριφέρεσαι σαν τους θρασύτατους τραπεζίτες. Παρατείνεις τα δάνεια που είναι κόκκινα και προσποιείσαι ότι δεν είναι "κακά" δάνεια και δίνεις κι άλλα λεφτά. Έτσι, το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, σε απόλυτους όρους και όχι οι σχετικούς , δόθηκε στο πιο αφερέγγυο κράτος στην ευρωζώνη.

Η Ευρωζώνη παραμένει σε άρνηση της πραγματικότητας, Και αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι απλά να πούμε την αλήθεια στον λαό και να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε “παιδιά αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί ας βρούμε μια λογική προσέγγιση στο πρόβλημα", υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

"Εύχομαι να μπορούσα να πω ότι αν ήμασταν πιο ήπιοι θα είχαμε μια πιο δίκαιη συμφωνία. Δεν μπορώ να το πω αυτό και αν δει κανείς τα πρακτικά των Eurogroup θα δει ότι ήμουν ανοιχτός σε όλες τις ιδέες και ήθελα να βρεθεί κοινό έδαφος και έτοιμος για συμβιβασμό. Θα στο πω ωμά δεν ήταν έτοιμοι να παραδεχτούν ότι τα προγράμματα που επέβαλαν στην Ελλάδα ήταν αποτυχημένα. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η Τρόικα θα παραδεχόταν τα λάθη της. Περιμέναμε όμως οτι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα παρενέβαιναν και ειδικά η Άγκελα Μέρκελ", σημείωσε.

"Η οικονομική κρίση δεν είναι στιγμή για επαναστάσεις, μόνοι οι Ναζιστές, οι ρατσιστές και οι μισάνθρωποι επωφελούνται. Ας είμαστε ειλικρινείς, η Αριστερά τα πήγε πολύ καλά, όχι επειδή ήταν Αριστερά ή επειδή οι ψηφοφόροι μας ήθελαν σοσιαλισμό, αλλά επειδή υπογραμμίσαμε το γιατί πρέπει να σταματήσει η τακτική του συνεχούς δανεισμού. Και πιστεύω οτι ήμασταν η μόνη ελπίδα που είχε η Ευρώπη να εξυγιάνουμε το φορολογικό", συμπλήρωσε.

"Σεξ και χρήμα: ένας εκρηκτικός συνδυασμός, που δυστυχώς δεν κράτησε. Στις 6 Ιουλίου, μετά από ένα βιαστικό δημοψήφισμα, ο Βαρουφάκης οδηγήθηκε σε παραίτηση από τον Τσίπρα. Ήταν μια περίεργη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά για τον Βαρουφάκη, που μετά την επιτυχία του όχι, θεώρησε ότι η χώρα δέχτηκε καθολική ήττα" σημειώνει ο δημοσιογράφος του Observer Andrew Anthony.



Πηγή: Observer, newsit



Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν αρχαίο ναό στην Παλμύρα




Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν τον ναό του Βάαλ στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στην ανατολική Συρία, ανέφερε ο διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της χώρας την Κυριακή.

«Το κτίσμα καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό» είπε ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ.

Η καταστροφή είναι η πρώτη μνημείου από τη ρωμαϊκή εποχή σε περιοχή που έχει πέσει στον έλεγχο των τζιχαντιστών. Ο ναός χτίστηκε στο πρώτο μισό του 1ου αιώνα Μ.Χ.

Πριν από μία βδομάδα, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Χάλεντ Άσαντ, έναν ερευνητή 82 ετών που είχε εργαστεί για πάνω από 50 χρόνια ως διευθυντής αρχαιοτήτων της Παλμύρας, αφού τον είχαν κρατήσει και ανακρίνει για πάνω από μήνα.

Πριν την κατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος, Σύροι αξιωματούχοι εκκένωσαν την περιοχή από τους περισσότερους κατοίκους και μετέφεραν εκατοντάδες αρχαία αγάλματα σε ασφαλείς περιοχές για να αποτρέψουν τη ληστεία, πώληση ή καταστροφή τους.


Newsroom ΔΟΛ


Προκήρυξη εκλογών την Πέμπτη, υπηρεσιακή κυβέρνηση την Παρασκευή





Το πολιτικό ημερολόγιο ξεκαθαρίζει και όπως όλα δείχνουν την Παρασκευή θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στα χέρια του οποίου βρίσκεται η δεύτερη διερευνητική εντολή, ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών του και τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσει πίσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή.

Η εντολή θα περάσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος θα έχει επίσης τρεις ημέρες επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Εφόσον και η εντολή αυτή δεν καρποφορήσει, την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Αν και πάλι δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.



Πηγή


Εθνική: «Έκοψε» Γιάνκοβιτς και Αγραβάνη ο Κατσικάρης



Μόλις τέσσερις μέρες πριν το τελευταίο τεστ της εθνικής ομάδας μπάσκετ ενόψει Ευρωμπάσκετ, ο Φώτης Κατσικάρης «έκοψε» τους Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και Δημήτρη Αγραβάνη, κάνοντας γνωστή την τελική δωδεκάδα του αντιπτοσωπευτικού συγκροτήματος πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Μετά το τουρνουά της Ξάνθης ο Κατσικάρης αποφάσισε να «κόψει» από την εθνική ομάδα τους Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και Δημήτρη Αγραβάνη. Ο σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού και ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού ενημερώθηκαν από το τεχνικό τιμ, που όπως και οι παίκτες, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τους ευχαρίστησαν για το ζήλο που έδειξαν στις προπονήσεις και τους ευχαρίστησαν για τη βοήθειά τους στη δουλειά που έγινε από τις 31 Ιουλίου.

Οι 12 «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού τεχνικού για το τουρνουά που θα ξεκινήσει στο Ζάγκρεμπ είναι οι: Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Κουφός.


Πηγή: skai.gr


Ερχόμαστε στο Λονδίνο να κόψουμε κεφάλια, φέρεται να απειλεί ο Τζιχάντι Τζον




Την πρώτη του εμφάνιση χωρίς καλυμένο πρόσωπο μπροστά στην κάμερα φέρεται να έκανε ο Τζιχάντι Τζον, ο «διάσημος» εκτελεστής των αποκεφαλισμών δυτικών αιχμαλώτων στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με βίντεο που παρουσίασε η κυριακάτικη Mail.

Σε αυτό, ο Τζιχάντι Τζον φέρεται να απειλεί ότι θα επιστρέψει στη Βρετανία, χώρα καταγωγής του, προκειμένου να συνεχίσει να «κόβει κεφάλια».

Κατά την βρετανική εφημερίδα, μάλιστα, φέρεται να ισχυρίζεται ότι θα πάει στο Λονδίνο μαζί με τον αρχηγό των τζιχαντιστών, Αλ Μπαγκντάτι.

Η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα μόνο 8 δευτερόλεπτα από το επίμαχο βίντεο, στο οποίο εικονίζεται ένας νεαρός άνδρας με κουκούλα μπροστά σε στρατιωτικό όχημα.
Το βίντεο λέγεται ότι γυρίστηκε πριν από δυο μήνες στη Συρία.



Πηγή


Αυγενάκης: Δειλός ο πρωθυπουργός, το βάζει στα πόδια



«Θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τα εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλλοπρόσαλες συνιστώσες του»

«Η πρόσφατη προκήρυξη εθνικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό, ήταν μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη από τις πολλές που έχουν συμβεί στη χώρα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα δε χρειαζόταν εκλογές ούτε τον περασμένο Ιανουάριο, ούτε τώρα», σημειώνει ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Αυγενάκης σημειώνει πως «συνήθως όσοι εκφράζουν αυτή την άποψη κατηγορούνται από μια μερίδα των πολιτών και των πολιτικών ότι τάχα φοβούνται τις εκλογές. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δε λύνουν τα πολλά προβλήματα του τόπου. Αντιθέτως δημιουργούν περισσότερα και κυρίως όταν χρησιμοποιούνται για εσωκομματικούς λόγους και σκοπιμότητες όπως στην παρούσα περίπτωση».

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας με την προκήρυξη εκλογών επιλέγει να δραπετεύσει των ευθυνών του και να μεταθέσει ένα εσωκομματικό αδιέξοδο σε εθνικό ζήτημα. Αφού οδήγησε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις τη χώρα με τεράστιες συνέπειες, αφού φρόντισε η χώρα να χάσει την αξιοπιστία της και τους συμμάχους της, αφού «φέσωσε» με 86 δις τη χώρα και κατέστρεψε ολοκληρωτικά την οικονομία, αφού «βόλεψε» τα ρουσφέτια του και απέδειξε την κυβερνητική του ανεπάρκεια, αφού πείστηκε ότι το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» δε βγαίνει, αφού απέδειξε την «ηθική κατωτερότητα» της Αριστεράς, παραδίδει τα «όπλα» του πολεμιστή και επιδιώκει να υφαρπάξει ξανά την ψήφο των Ελλήνων», τονίζει.

«Δυστυχώς θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τα εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ, τις ανεδαφικές εξαγγελίες του και τις αλλοπρόσαλλες συνιστώσες του, και όλα αυτά χάνοντας πολύτιμο χρόνο και θέτοντας σε κίνδυνο τη συμφωνία που μόλις επετεύχθη με τους εταίρους και δανειστές.  Την κρισιμότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής Ιστορίας, η χώρα είχε έναν δειλό Πρωθυπουργό που το «βάζει στα πόδια» και μεταφέρει το εσωκομματικό του πρόβλημα στη χώρα», λέει και καταλήγει: «Τα όσα συνέβησαν στη χώρα τους τελευταίους μήνες πρέπει να γίνουν μάθημα σε όλο το πολιτικό σύστημα, ειδάλλως η έλλειψη εθνικής συνεννόησης ακόμη και μετά τις εκλογές θα δημιουργήσει νέα, μεγαλύτερα προβλήματα και αυτή τη φορά με μη αναστρέψιμες συνέπειες».





Γιούνκερ: Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλω να ζω



Αυτό λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχολιάζοντας τις σκηνές απελπισίας στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και τα ελληνικά νησιά.

Αυτό λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχολιάζοντας τις σκηνές απελπισίας στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και τα ελληνικά νησιά. Ο επικεφαλής της Κομισιόν με άρθρο του στη Die Welt εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απόρριψη που δέχονται οι πρόσφυγες από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ τονίζει ότι δεν μπορεί να είναι ένα από τα επιτεύγματα της Ευρώπης, το να  τίθεται σε κίνδυνο η ελευθερία του να ταξιδεύεις εντός του χώρου της συνθήκης Σένγκεν.

«Η Ευρώπη ήταν πάντα για μένα μια κοινότητα αξιών και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Στην Ευρώπη έχουμε τα υψηλότερα πρότυπα για άσυλο στον κόσμο. Εμείς ποτέ δεν θα απορρίψουμε ανθρώπους που χρειάζονται την προστασία μας. Αυτό κατοχυρώνεται σε νόμους και στις συνθήκες μας», επισημαίνει. Για την απόρριψη που δέχονται οι πρόσφυγες από μέρος του πληθυσμού, γράφει ότι «Αυτό δεν είναι Ευρώπη».

«Ανησυχώ όταν μιλάμε για τη μετανάστευση, για ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν την τύχη, όπως εμείς να γεννηθούν σε κάποια πλούσια χώρα με σταθερότητα. Με ανησυχεί όταν βλέπω την απόρριψη μέρους του πληθυσμού προς αυτούς τους ανθρώπους. Προσφυγικά στρατόπεδα, σκάφη γεμάτα ανθρώπους, βία κατά των αιτούντων άσυλο... όχι αυτό δεν είναι Ευρώπη», λέει και προσθέτει: «Με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστερά τρέφουν έναν λαϊκισμό που παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση.


Πηγή : thetoc.gr


Σκουριές: Κλείνουν δρόμους σήμερα οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Χρυσού




Eργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό των κόμβων Στρατωνίου Ιερισσού και Γοματίου μετά τις 10 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ανακαλούνται οι τεχνικές μελέτες που αφορούν τα έργα της εταιρείας στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.

Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας κατά της εξόρυξης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στις στοές μεταλλείων Χρήστος Ζαφειρούδας τόνισε ότι εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων. Στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου έχουν προσαχθεί περισσότερα από 70 άτομα από την πορεία στον Κάκκαβο.



Πηγή: skai.gr




Επιστρέφει σήμερα τη διερευνητική εντολή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Στον Παναγιώτη Λαφαζάνη η "σκυτάλη




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί στις 10.30 σήμερα το πρωί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μειμαράκης θα ενημερώσει τον κ Παυλόπουλο για τα αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής που έλαβε την περασμένη Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ όπως ήταν αναμενόμενο επιστρέφει χωρίς αποτέλεσμα τη διερευνητική εντολή που έλαβε την Παρασκευή για σχηματισμό κυβέρνησης και σήμερα αναμένεται η εντολή να δοθεί στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη "Λαϊκή Ενότητα".

Στο μεταξύ σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσο της διερευνητικής εντολής. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις.



. Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ εξέφρασε την ενόχλησή της για τη στάση του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «καθεστωτική αντίληψη».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε: «Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι 'δεν θέλει να τον δει'».

Η ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνει ακόμη: «Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».


Πηγή : thebest.gr