Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Μπακογιάννη: «Κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή εκλογές»





«Η σουρεάλ κατάσταση πρέπει να λήξει»

Για δυο επιλογές που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας το αμέσως προσεχές διάστημα έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι « ή κάνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού δυο ετών που στηριζεται από κόμματα και προχωρά και αντιπολίτευση δεν θα έχει τη Χρυσή Αυγή αλλά τον Λαφαζάνη ή θα κάνει εκλογές και αυτή την κυβέρνηση θα την επιβάλλει ο ελληνικός λαός διότι πλειοψηφίες αυτού του είδους όπως ονειρεύεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν».

Στην περίπτωση των εκλογών, ωστόσο, είπε ότι «θα έχουμε χάσει όμως, θα έχει ένα τεράστιο κόστος αυτό και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει διπλά επειδή, λυπάμαι που το λέω αλλά εμένα με έχει απογοητεύει πάρα μα πάρα πολύ αυτή η κυβέρνηση».

Υπογράμμισε όμως με νόημα αναφερόμενη στην άσκηση εξουσίας από την κυβέρνηση ότι «η σουρεάλ κατάσταση πρέπει να λήξει και θα λήξει στο τέλος Αυγούστου».

«Μέχρι εδώ ήταν», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «αυτή η παρακολούθηση αυτής της εικόνας, εάν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην καμπούρα τη δικιά μας ή στην καμπούρα της όποιας αντιπολίτευσης θα λύνει τα εσωτερικά του προβλήματα και θα κυβερνά με τον τρόπο με τον οποίο δεν κυβερνά σήμερα είναι βαθιά νυχτωμένοι».

Βίτσας: «Με το που θα κλείσει αυτή η συμφωνία μπαίνει το μεγάλο στοίχημα»

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι «η ψήφος της αντιπολίτευσης είναι πράξη μιας πολιτικής δύναμης η οποία όμως δεν δημιουργεί από την μεριά της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωση "ομερτά" ή ότι δεν λέμε εκεί που είμαστε αντίθετοι».

«Θεωρούμε απειλή αυτό που λέει η κα Μπακογιάννη ότι 30 Αυγούστου τελειώνουν όλα;», αναρωτήθηκε ο κ. Βίτσας.

Για την διαδικασία της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι «προσπαθούμε να προλάβουμε και ο χρόνος δεν είναι λίγος», διασαφηνίζοντας ότι η ομάδα διαπραγμάτευσης «δεν δουλεύουν στην κατεύθυνση για νέα συμφωνία - γέφυρα» αλλά για ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «και πολιτικά με το που θα κλείσει αυτή η συμφωνία μπαίνει το μεγάλο στοίχημα» δηλαδή πως μπορεί η κυβέρνηση κάτω από όρους περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής να κάνει συγχρόνως αναδιανομή, να χτυπήσει τα «προηγουμένως κακώς κείμενα» και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ως όρο για την ανάπτυξη.



Πηγή


Ο Κορωνάκης στο χακί! Η φωτό που σπάει ταμεία





Ετοιμάζεται να πάει στρατιώτης ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης,μετά από τον θόρυβο που ξέσπασε για την πολυετή αναβολή του . Θα παρουσιαστεί με την επόμενη ΕΣΣΟ. Η …πλάκα στο διαδίκτυο βέβαια έχει ήδη ξεκινήσει με την φωτογραφία του κ.Κορωνάκη στο …παραδοσιακό “πλαίσιο” των φωτογράφων που για πολλά χρόνια έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων. Βέβαια η φωτογραφία έχει χιουμοριστική διάθεση και γι΄ αυτό περιλαμβάνει ένα τάβλι ,μια ντουντούκα κι ένα...φραπέ.

 Φανταστείτε τι θα γίνει όταν παρουσιαστεί...





Πηγή : onalert.gr


Ο Χαϊκάλης τα έβαλε με τους εισαγγελείς για την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του



Για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας εγκαλεί με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα Εφετών Π.Παπαγιωτόπουλο, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαϊκάλης.

Ειδικότερα, ο κ. Χαϊκάλης στρέφεται κατά των δυο εισαγγελέων καθώς ήταν εκείνοι που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του εν όψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην αναφορά του ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες του αρχειοθετήθηκαν από τον κ. Παναγιωτόπουλο που ερεύνησε την υπόθεση με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ντογιάκου χωρίς να ερευνηθούν εις βάθος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχωρήσε στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών κρίνοντας ότι αυτές δεν έχουν βάση.



Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σύλληψη απατεώνα στη Κηφισιά που εκμεταλλευόταν ανέργους υποσχόμενος δουλειά σε ναυτιλιακές εταιρείες




Την ανάγκη των ανέργων εκμεταλλευόταν ένας 48χρονος απατεώνας στην Κηφισιά, αποσπώντας τους χρήματα με το πρόσχημα ότι θα τους εξασφάλιζε εργασία σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Ο απατεώνας εξαπατούσε κυρίως γυναίκες, στις οποίες υποσχόταν εργασία ως μαγείρισσες ή σερβιτόρες σε πλοία, και συνελήφθη στις 31 Ιουλίου, στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καματερού.

Σε μια συνάντηση που είχε με γυναίκα, με σκοπό να παραλάβει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την «πρόσληψή» της ως σερβιτόρα σε ναυτιλιακή εταιρεία, ο άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από τον Απρίλιο του 2013, με αναρτήσεις αγγελιών σε εφημερίδες, όπου εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος ναυτιλιακών εταιρειών, υποσχόταν εργασία σε εμπορικά πλοία ελληνικής εταιρείας, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο διάφορα χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και έγγραφα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία δήλωνε ότι θα χρησιμοποιούσε για την πρόσληψή τους και την έκδοση του απαραίτητου ναυτιλιακού φυλλαδίου.

Από την έρευνα έχει προκύψει ότι έχει εξαπατήσει με αυτή τη μέθοδο 10 άτομα, αποσπώντας συνολικά 3.220 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διπλότυπο μπλοκ είσπραξης με 10 αποκομμένες αποδείξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις με την αναγραφή αγγελιών προς δημοσίευση και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.



Πηγή: skai.gr


Μειώσεις έως 5% στα ειδικά μισθολόγια




Μειώσεις έως 5% στις συνολικές αποδοχές των 250.000 αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια θα επέλθουν με την εφαρμογή της ενσωμάτωσης των επιδομάτων στους βασικούς μισθούς που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Τα ειδικά μισθολόγια αφορούν ενστόλους, δικαστικούς λειτουργούς και ερευνητές και αναμένεται να ενταχθούν στην φιλοσοφία του Ενιαίου Μισθολογίου από τις αρχές του 2016. Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό, που θα επιφέρει μειώσεις στις βασικές αποδοχές από 3-5% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Στην κατηγορία των ειδικών μισθολογίων εντάσσονται οι δικαστικοί λειτουργοί, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ (ερευνητές), οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το Προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι ένστολοι στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό Σώμα και στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ ειδικό μισθολόγιο μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτό με το οποίο αμείβονται οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς διαφοροποιείται από τις αμοιβές του Ενιαίου Μισθολογίου στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.




lykavitos.gr


Παρέμβαση Τσίπρα για τις επιθέσεις υπουργών σε βάρος της ζητά η Ζ. Κωνσταντοπούλου



Επιθέσεις υπουργών σε βάρος της καταγγέλλει η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με επιστολή της στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρει στην επιστολή της ότι ο κ. Μάρδας προβαίνει σε προσβλητικές δηλώσεις που στρέφονται εναντίον της, ενώ τονίζει πως και ο Γ. Πανούσης έχει προχωρήσει σε πολλαπλές προσβλητικές τοποθετήσεις εναντίον της.

Ζητά από τον Αλ. Τσίπρα να μεριμνήσει προσωπικά ώστε «αυτό το ονειδιστικό φαινόμενο να λάβει ένα τέλος καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης με το παράδειγμά τους με την αυτοσυγκράτησή και την τήρηση των αρχών της πολτικής και θεσμικής ευπρέπειας θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα»


Κερδος


Το μεγάλο κραχ του Χρηματιστηρίου



Συνετρίβη η χρηματιστηριακή αγορά στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση ύστερα από 25 ημέρες που παρέμεινε κλειστή, πληρώνοντας βαρύ τίμημα, καθώς λογιστικά χάθηκαν 8 δισ. ευρώ από την αξία των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Πρόκειται κυριολεκτικά και μεταφορικά για τη «Μαύρη Δευτέρα» του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), καθώς κατεγράφη η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση (-16,23%) στην 139χρονη ιστορία της αγοράς και όσο υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία (από το 1957 έως σήμερα) με την πλειονότητα των μετοχών να κλείνει με διψήφιο ποσοστό πτώσης.

Από το ξεκίνημα των συναλλαγών, υπό μορφή αγέλης, συνωστίζονταν στην έξοδο του Χ.Α. εκατοντάδες hedge funds, πουλώντας, χωρίς αύριο, ελληνικές μετοχές στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από την ελληνική αγορά, όπου παρέμειναν δεσμευμένα κεφάλαια άνω των 27 δισ. ευρώ για 5 ολόκληρες εβδομάδες. Την ίδια ώρα, οι Ελληνες επενδυτές αδυνατούσαν να συμμετάσχουν ισότιμα στις συναλλαγές, λόγω του περιορισμού που εφαρμόζονται για τα capital controls. Eτσι ο μόνος τρόπος για να αγοράσουν μετοχές οι εγχώριοι επενδυτές ήταν και είναι είτε με φρέσκα κεφάλαια (μετρητά) είτε χρησιμοποιώντας τα πιστωτικά τους υπόλοιπα στις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πάντως, μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά των συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης βυθίστηκε -22,87%, στις 615,22 μονάδες, που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης. Εκατομμύρια ανεκτέλεστες εντολές στο κατώτερο σημείο πτώσης (-30%) είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις τραπεζικές μετοχές στο limit down, εκεί όπου παρέμειναν «κλειδωμένες» μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης. Είναι ενδεικτικό ότι στο κλείσιμο και με την τιμή στο -30% και στα 0,84 ευρώ, για τη μετοχή της Εθνικής είχαν μαζευτεί προς πώληση πάνω από 29 εκατ. τεμάχια. Η μετοχή της Alpha Bank υπέστη απώλειες 29,81% και έκλεισε στα 0,226 ευρώ ενώ έχει συσσωρευθεί προσφορά 146 εκατ. τεμαχίων. Ανάλογη εικόνα και για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στο -30%, με την τιμή στα 0,28 ευρώ και περισσότερα από 96 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστα ενώ η μετοχή της Eurobank έχασε το 29,86% της αξίας της και διολίσθησε στα 0,101 ευρώ μένοντας 240 εκατ. ανεκτέλεστα τεμάχια προς πώληση.

Ισχυρές διακυμάνσεις γνώρισαν και  τα τραπεζικά warrants των τριών τραπεζικών μετοχών, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά. Συγκεκριμένα, το warrant της Alpha Bank έκανε ημερήσια  διακύμανση 25,57% κλείνοντας στο 0,055 ευρώ. Ο παραστατικός τίτλος της Τρ. Πειραιώς σημείωσε διακύμανση  42,64%, κλείνοντας στο 0,01 ευρώ. Το warrant της ΕΤΕ έκλεισε 76,82% χαμηλότερα, στο 0,051 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωσε και τοπικό υψηλό στο 0,11 ευρώ.

Οι επιπτώσεις από το κραχ στο Χ.Α. θα διαφανούν το επόμενο διάστημα από την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων των οποίων η χρηματιστηριακή αξία έχει καθηλωθεί σε ιστορικά χαμηλά. Ταυτόχρονα, η κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών καθιστά πολύ δύσκολο γρίφο τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα πρέπει να κάνουν τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν, μέχρι το τέλος του 2015.

Στο μέτωπο των εταιρειών, όπου το ποσοστό των πωλήσεών τους προερχόταν από το εξωτερικό, φάνηκαν σημάδια μερικής απορρόφησης των κραδασμών. Ενδεικτικά αναφέρεται ο Μυτιληναίος, που τις απώλειες της τάξεως του 29,36% στην αρχή της συνεδρίασης τις περιόρισε στο -14,16% στο τέλος και στα 4,97 ευρώ. Ο Τιτάν από -26,92% το πρωί, έκλεισε στο -9,35% (19,40 ευρώ), ενώ σε μικρότερο βαθμό κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες οι Frigoglass (-20.48% από -30%) και Folli Follie (-17.36% από -23,55%).

Τις αρνητικές συνέπειες άρχισε να μετρά και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έκλεισε 22,29% χαμηλότερα, στα 3,66 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωσε και τοπικό χαμηλό στα 3,30 ευρώ (χαμηλό 52 εβδομάδων). Στο υπόλοιπο ταμπλό, οι μετοχές των ΟΤΕ και  ΟΠΑΠ έκλεισαν με απώλειες 11,59% και 16,90% αντίστοιχα, ενώ ο ΟΤΕ ήταν η πρώτη σε εμπορευσιμότητα μετοχή με τζίρο 21,77 εκατ. ευρώ και δεύτερη ο ΟΠΑΠ με τζίρο 8,40 εκατ. ευρώ. Καλή η εικόνα της μετοχής της Αεροπορίας Αιγαίου, η οποία κατάφερε να περάσει και σε θετικό έδαφος ενδοσυνεδριακά, ερχόμενη από απώλειες 19,09% στην αρχή της συνεδρίασης. Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων όπως αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεχισθεί και στις επόμενες συνεδριάσεις μέχρι νεωτέρας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας την κατάρρευση, υποστήριζαν ότι όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το Χ.Α. έγιναν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της ΕΚΤ, ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα, χαρακτήριζαν τουλάχιστον απαράδεκτο να επιχαίρει η Ν.Δ. και να επενδύει πάνω στην εικόνα που παρουσίασε χθες η αγορά.


ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ
kathimerini.gr


Βόμβα σε σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη



Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην αυλή οικίας 63χρονου επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη, με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που έχουν επιληφθεί των ερευνών να εξετάζουν την εκδοχή των προσωπικών διαφορών.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι άγνωστοι πέταξαν απ΄έξω κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) «ξεσκονίζουν» το χώρο προκειμένου να διευκρινιστεί τι προκάλεσε την έκρηξη.
Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο σπίτι ο επιχειρηματίας και η οικογένεια του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος είχε δεχτεί και στο παρελθόν επίθεση.



ethnos.gr