Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ευθεία επίθεση Τσίπρα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου



ΓΙΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο επιτελεί το θεσμικό της ρόλο στη Βουλή όσο και για την καταψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σουρεαλιστικές καταστάσεις και για παιδιαρίσματα, επιλέγοντας να επιτεθεί ευθέως στην πρόεδρο της Βουλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κώστα Αρβανίτη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου στην ίδια» είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδοντας να προσθέσει ότι η σχέση τους χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εκτίμηση.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος ακόμα και να κάνει στην άκρη τη δυναμική κ. Κωνσταντοπούλου, παρόλο που ήταν από τους ανθρώπους που έδωσαν κοινές μάχες και στην οποία αναλογεί μεγάλο μερίδιο της εκρηκτικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο διάστημα. Αυτή την πραγματική αγωνία της για τον τόπο δεν μπορούσε παρά να μην αναγνωρίσει ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξή του. Οι αιχμές, παρόλα αυτά, δεν αμβλύνθηκαν.

«Οι επιλογές του καθενός και της καθεμιάς», ιδιαίτερα αυτών που έχουν θεσμικό ρόλο «παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα». «Δεν δεν μπορούμε να ψηφίζουμε στις 6 το πρωί, εξαντλημένοι και κοιμώμενοι στα έδρανα, για να δείξουμε ότι αντιστεκόμαστε στην τρόικα, αυτά είναι παιδικά πράγματα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Την επιλογή δε της Ζωής Κωνσταντοπούλου να καταψηφίσει στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σουρεαλιστική».
«Είναι σουρεαλισμός να λες ότι εγώ καταψηφίζω την κυβέρνηση, αλλά τη στηρίζω» είπε χαρακτηριστικά.

«Με εκπλήσσει η στάση ορισμένων συντρόφων που ενώ μοιραζόμασταν την ίδια αγωνία, "να μην κλείσει μια τράπεζα", μετά τη διαπραγμάτευση, αφού εξασφαλίσθηκε ότι "δεν θα κλείσει", είπαν ότι "εσύ μπορείς να ψηφίζεις" και "εμείς θα κρατήσουμε την ιδεολογική καθαρότητα".

Μια στάση συντροφικότητας θα ήταν να στηρίξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ώσπου να κλείσει η συμφωνία και μετά να θέσουν ζητήματα.
Φοβάμαι ότι αυτή η διαφοροποίηση ήταν προσχεδιασμένη.
Εγώ εκ του Καταστατικού είμαι ο εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, θα το παλέψω ως το τέλος, αλλά ενότητα με εκβιασμούς δεν γίνεται» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


newsbomb.gr


Οι δημόσιοι οργανισμοί πρόνοιας θα φροντίζουν τους μετανάστες στο Πεδίον του Άρεως



«Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει το σύνθετο πρόβλημα των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών που διέρχονται από την Αθήνα, με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης. Με την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, θα εξευρεθεί η προσφορότερη επίλυση των προβλημάτων» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου με την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που συγκλήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν η διαχείριση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών που διέρχονται από την Αθήνα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ανοργάνωτη διαμονή τους σε υποβαθμισμένες περιοχές και ελεύθερους δημόσιους χώρους, όπως στο Πεδίο του Άρεως.

Κατά την συζήτηση διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για άμεσες και έμμεσες λύσεις, όπως καταλληλότεροι χώροι υποδοχής για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως, που να πληρούν τις προδιαγραφές μιας αξιοπρεπούς φιλοξενίας. Μέχρι την εξεύρεση του χώρου αυτού, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί πρόνοιας θα είναι παρόντες στο Πάρκο, παρέχοντας αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα στον πληθυσμό που παραμένει εκεί. Το Συντονιστικό κλιμάκιο διαχείρισης που ορίστηκε, θα προβεί σε αυτοψία των χώρων που υποδείχθηκαν ή προτάθηκαν, προκειμένου να επιλεγεί ο καταλληλότερος εντός των προσεχών ημερών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκ μέρους της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολλάκης, ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηναίων με τους αντιδημάρχους Μαρία Στρατηγάκη, Αντώνη Καφετζόπουλο, Αμαλία Ζέπου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Λευτέρη Παπαγιαννάκη, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης - καθώς και μια πλειάδα εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και ανεξάρτητων μη-κυβερνητικών οργανώσεων.


kathimerini.gr


Κουτσούμπας: Οι μεγάλες προσωπικές ευθύνες του Βαρουφάκη να μην κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες των υπολοίπων



«Οι μεγάλες προσωπικές ευθύνες πρώην υπουργών της κυβέρνησης, όπως του Γ. Βαρουφάκη, δεν πρέπει να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ευθύνες που έχουν τόσο το μπλοκ της υπερψήφισης του μνημονίου 3, όσο και το μπλοκ της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής», δήλωσε για τις πολιτικές εξελίξεις, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.



imerisia.gr


Τραγωδία: Σκοτώθηκε η κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή



Μια τραγική είδηση συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη από χθές καθώς ένα τραγικό δυστύχημα έκοψε το νήμα της ζωής της κόρης του πρώην υπουργού, Στέλιου Παπαθεμελή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ηθοποιός και κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, έπεσε στο κενό από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ο πατέρας της διατηρεί το πολιτικό του γραφείο.

Η κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή φέρεται να προσπάθησε να φτιάξει το κοντάρι της σημαίας, γλιστρώντας και πέφτοντας στο κενό. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες θανάτου.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου «Εμπρός» το 1996.
Στο θέατρο είχε συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Δ. Μαυρίκιος, Α. Αντύπας, Στ. Λιβαθηνός, Λ. Βογιατζής, Ν. Μαστοράκης. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες Ακροπόλ του Π. Βούλγαρη, Οι Θεατρίνες του Π. Πορτοκαλάκη και Μεταφιεσμένη Γυναίκα του Κ. Αριστόπουλου. Έχει βραβευτεί δύο φορές στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού Αθηνόραμα.
Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή».


Πηγή


Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ



Εξετάζονται ελαφρύνσεις για τα μικρής αξίας ακίνητα - Επιβαρύνσεις για όσους έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα -Μείωση του φόρου για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα επιχειρήσει το οικονομικό επιτελείο, χωρίς ωστόσο να αλλάζει ο στόχος των 2,650 δισ. ευρώ, αλλά και χωρίς να αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες.

Έτσι, εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει ένα μικρό αφορολόγητο στα τετραγωνικά ή στην αξία του ακινήτου.

Παράλληλα, εξετάζονται αυξομειώσεις των συντελεστών με στόχο τη μεταφορά του βάρους σε ακριβότερα ακίνητα, όπως επίσης η μείωση του αφορολογήτου του συμπληρωματικού φόρου, το οποίο σήμερα είναι 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή», οι προτάσεις που επεξεργάζεται το υπ. Οικονομικών για τις αλλαγές στη δομή του φόρου φέτος προβλέπουν:

1. Μείωση του αφορολόγητου του συμπληρωματικού φόρου με ταυτόχρονη αύξηση των συντελεστών του. Αυτή την στιγμή ο συμπληρωματικός φόρος επιβάλλεται σε αστικά ακίνητα με με συνολική αξία περιουσίας άνω των 3000.000 ευρώ και οι συντελεστές του κυμαίνονται από 0,1% έως 1%. Μια από τις προτάσεις που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει τη μείωση του ορίου στα 200.000 ευρώ ή στα 250.000 ευρώ, με τους συντελεστές να κυμαίνονται από΄0,3% και να φθάνουν ακόμη και στο 2% για πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες.

2. Αλλαγές στους συντελεστές προσδιορισμού του κύριου φόρου. Εξετάζεται για τις κατοικίες με χαμηλή αντικειμενική αξία (πχ. μέχρι 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο). Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι συντελεστές φόρου σήμερα είναι 2 έως 2,9 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ταυτόχρονα όμως θα αυξηθούν οι συντελεστές στα υψηλότερα κλιμάκια, όπως για παράδειγμα στα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ. Για αυτή την κατηγορίες ακινήτων οι συντελεστές φόρου σήμερα είναι 6 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

3. Μείωση του φόρου για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο φόρος του 2014 ήταν μειωμένος κατά 30%. Βέβαια για να διατηρηθεί η μείωση αυτή, ή ακόμα και να αυξηθεί, απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση.


Πηγή


Σοκ στις ΗΠΑ για τον θάνατο μητέρας σε αστυνομικό τμήμα




Μια ακόμη Αφροαμερικανή, μητέρα οκτώ παιδιών, βρέθηκε νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος του Μάουντ Βέρνον, βόρεια της Νέας Υόρκης - ένα ακόμα δείγμα ότι κάτι είναι πολύ... σάπιο στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Η 42χρονη Ρεϊνέτ Τέρνερ είχε παραμείνει για δύο ημέρες στα κρατητήρια, περιμένοντας να τις απαγγελθούν κατηγορίες, μετά τη σύλληψή της για κλοπή από κατάστημα χονδρικής πώλησης τροφίμων.
Η Τέρνερ συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και το βράδυ της Κυριακής δήλωσε πως δεν αισθάνεται καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Λίγες ώρες αργότερα, επέστρεψε στα κρατητήρια. Τη Δευτέρα, βρέθηκε αναίσθητη στο κρατητήριο και οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι είχε αποκοιμηθεί, ήταν όμως νεκρή.
Ο δήμαρχος του Μάουντ Βέρνον, Eρνι Ντέιβις, δήλωσε ότι οι Αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τις συνθήκες του θανάτου της, ενώ και ο σύζυγός της Χέρμαν πως ζητάει «πειστικές εξηγήσεις, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Ερικ Σνάιντερμαν δήλωσε από την πλευρά του ότι θα ερευνήσει την υπόθεση, η πρώτη του που αναλαμβάνει από τις αρχές του μήνα, οπότε και ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Αντριου Κουόμο τον έχρισε ειδικό εισαγγελέα για τη διερεύνηση και δίωξη -όταν κρίνεται αναγκαίο- αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατο άοπλων πολιτών.
Κίνηση που έμοιαζε αναγκαία καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά θανάτων Αφροαμερικανών και αυτοχθόνων Αμερικανών κρατουμένων σε αμερικανικά κρατητήρια ή φυλακές: Στις 10 Ιουλίου, η Αφροαμερικανίδα Σάντρα Μπλαντ βρέθηκε απαγχονισμένη μέσα στο κρατητήριο αστυνομικού τμήματος, τρεις μέρες μετά τη σύλληψή της από τροχονόμο στο Τέξας για μία ασήμαντη τροχαία παράβαση. Οι αρχές απέδωσαν σε αυτοκτονία τον θάνατό της, αλλά η οικογένειά της ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας. Στις 14 Ιουλίου, ο Ρέξντεϊλ Χένρι, μέλος της φυλής Τσόκτοου και ακτιβιστής, βρέθηκε νεκρός κάτω από άγνωστες συνθήκες μέσα στο κελί του, έπειτα από τη σύλληψή του επειδή δεν είχε πληρώσει το πρόστιμο για τροχαία παράβαση.

Την Κυριακή, η 37χρονη Αφροαμερικανίδα Ραλκίνα Τζόουνς, βρέθηκε νεκρή σε κρατητήριο του Οχάιο. Είχε συλληφθεί έπειτα από έναν βίαιο καβγά που είχε με τον σύζυγό της.

Ο Ντίοπ Καμάου, εκτελεστικός διευθυντής της ακτιβιστικής οργάνωσης PoliceAbuse.com, δήλωσε ότι οι Αφροαμερικανοί κινδυνεύουν περισσότερο όταν συλλαμβάνονται σε σχέση με άλλους πολίτες στις ΗΠΑ. «Αποτελεί θλιβερή διαπίστωση της γενικής κατάστασης του συστήματος απονομής δικαιοσύνης και ειδικά της αστυνομίας, αλλά θεωρώ ότι ο κίνδυνος για τους Αφροαμερικανούς είναι μεγαλύτερος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πολιτών υπό κράτηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών σωφρονιστικών αρχών, 4.309 κρατούμενοι σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων ή σε κρατικές φυλακές πέθαναν το 2012. Η συνηθέστερη αιτία θανάτου ήταν τα προβλήματα υγείας αλλά και η αυτοκτονία. Περίπου το ένα τρίτο των αυτοκτονιών σε τοπικά κρατητήρια σημειώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα από τη σύλληψη.


ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ


ethnos.gr





Προκαταρκτική έρευνα για μη πολιτικά πρόσωπα που μετείχαν στο Plan B του Βαρουφάκη



Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων για τα μη πολιτικά πρόσωπα στις δύο μηνύσεις και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής» που χθες του διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη .

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Χρ. Ντζουρας


Πηγή : tanea.gr


Αυτοί είναι οι ληστές που «ξάφριζαν» περαστικούς στα Εξάρχεια




Το τελευταίο τετράμηνο εντόπιζαν νεαρά κυρίως άτομα, που κινούνταν στην περιοχή των Εξαρχείων, τα προσέγγιζαν με το πρόσχημα ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστηρίζουν και στη συνέχεια, με την απειλή σωματικής βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ενός 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 19-7-2015 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια, και σε βάρος ενός 26χρονου συνεργού του (ο οποίος και αναζητείται). Οι δύο δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών στην περιοχή τωνΕξαρχείων.



Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, οι ανωτέρω, το τελευταίο τετράμηνο τουλάχιστον, εντόπιζαν νεαρά κυρίως άτομα, που κινούνταν στην περιοχή των Εξαρχείων, τα προσέγγιζαν με το πρόσχημα ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστηρίζουν. Στη συνέχεια, με την απειλή σωματικής βίας, είτε στο ίδιο σημείο, είτε οδηγώντας τα στον λόφο του Στρέφη, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί ότι ενέχονται σε 30 ληστείες, τις οποίες διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της κλοπής από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοφορίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΜΠΑΚΑΛΗ Παρασκευά του Ευθυμίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής (συλληφθείς).


Β) ΛΥΓΕΡΟ Γεώργιο του Νικολάου και της Ιωάννας, που γεννήθηκε το 1989 στη Χίο (αναζητείται).


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, τη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210 3392043 του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Πηγή : protothema.gr