Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τους διαδηλωτές "Μένουμε Ευρώπη" με...φόρους!



Μένεα εναντίον όσων παραβρέθηκαν χθες στη διαδήλωση "Μένουμε Ευρώπη", πνέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, "απειλεί" τους διαδηλωτές με ...έξτρα φόρους προκειμένου να τους εκδικηθεί που επιθυμούν την επίτευξη συμφωνίας!

Αναλυτικά, το σχόλιο του Θανάση Πετράκου έχει ως εξής:

Αφού οι "Μένουμε Ευρώπη" θέλουν να υπογραφεί συμφωνία με κάθε κόστος να κληθούν οι ίδιοι να το πληρώσουν. Καμία αύξηση λοιπόν στον ΦΠΑ, αντίθετα, κλιμακωτή αύξηση του φόρου πέραν των 200.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος, που να ξεκινά απ” το 50% και να φτάνει μέχρι το 90%. 

Αντίστοιχη φορολόγηση και στα κέρδη των μεγαλων εταιριών, στα μερίσματα και στους τόκους. 

Καμία μείωση των χαμηλών, μέχρι 1500 ευρώ συντάξεων και δραστική μείωση όλων των υψηλών ώστε να συμπιεστούν κοντά σε αυτό το όριο. Δραστική φορολόγηση των ακινήτων με υψηλή αξία και στις αστικές, μεσοαστικές περιοχές με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές κατοικίες. Άμεση διερεύνηση και εκδίκαση των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής και ταχεία είσπραξη των οφειλομένων ακόμα και με κατασχέσεις και προσωποκράτηση των οφειλετών.




Πηγή : capital.gr


Και ο Robbie Williams παρών στη διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα; (φωτό)



Viral στα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες οι φωτογραφίες που δείχνουν έναν άνδρα σε μπαλκόνι μεγάλου ξενοδοχείου του Συντάγματος να παρακαλουθεί την μεγάλη διαδήλωση της Πέμπτης υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Και τούτο διότι ο άνδρας αυτός θυμίζει έντονα τον ποπ σταρ... Robbie Williams.

Κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αν ο μαυροφορεμένος άνδρας με το καπέλο είναι όντως ο Williams που το Σάββατο δίνει την παρθενική του συναυλία στη χώρα μας.
Ωστόσο, η ομοιότητα είναι εκπληκτική.

Σε μία μάλιστα από τις φωτογραφίες, ο άνδρας φαίνεται να κάνει και το σήμα της νίκης κοιτώντας προς τους διαδηλωτές.

Στο μεταξύ και εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, τα πάντα είναι έτοιμα για τη συναυλία του Βρετανού σούπερ σταρ το Σάββατο στην Μαλακάσα.



Πηγή : imerisia.gr


Λαθρεπιβάτης αεροπλάνου δεν άντεξε και βούτηξε στο κενό!


Το πτώμα του βρέθηκε στην οροφή κτηρίου στο Λονδίνου - Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο άτυχος άνδρας κατάφερε να επιβιώσει περίπου 8 οκτώ ώρες ταξίδι, αλλά έκανε βουτιά θανάτου στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτιρίου λίγο πριν από την προσγείωση

Η τραγική ιστορία ενός λαθρεπιβάτη, ο οποίος τρύπωσε στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου της British Airways, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να φθάσει στο Λονδίνο από το Γιοχάνεσμπουργκ, φαίνεται πως κρύβεται πίσω από το πτώμα του άνδρα που βρέθηκε στην οροφή κτιρίου στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Ενας δεύτερος άνδρας, μεταξύ 25 -30 ετών, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε το ίδιο ταξίδι, επέζησε, αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, ο θάνατος του άνδρα θεωρείται ανεξήγητος. «Εν ευθέτω χρόνω θα πραγματοποιηθεί νεκροψία και έρευνα για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος», δήλωσε εκπρόσωπος των βρετανικών αστυνομικών Αρχών. Εκπρόσωπος της British Airways, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται στενά τόσο με τη Σκότλαντ Γιαρντ όσο και με τις Αρχές του Γιοχάνεσμπουργκ, «προκειμένου να διαπιστωθούν τα γεγονότα γύρω από αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση».

Το κτίριο, πάνω στο οποίο βρέθηκε ο άτυχος άνδρας, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο της British Airways. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο άτυχος άνδρας κατάφερε να επιβιώσει περίπου 8 οκτώ ώρες ταξίδι, αλλά έκανε βουτιά θανάτου στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτιρίου λίγο πριν από την προσγείωση. Οι βρετανικές Αρχές ελπίζουν σε απαντήσεις από τον δεύτερο άνδρα, εφόσον συνέλθει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ανάλογο περιστατικό, με λαθρεπιβάτη αεροπλάνου να ξεκινάει από την Αφρική με προορισμό τη Βρετανία. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ένας ακόμη 26χρονος έχασε τη ζωή του ταξιδεύοντας από την Ανγκόλα στο Λονδίνο, στηριζόμενος με νύχια και με δόντια από το σύστημα προσγείωσης.



Πηγή : protothema.gr


Δ. Αβραμόπουλος: Η συμφωνία του Δουβλίνου τελεί υπό αναθεώρηση



Το Δουβλίνο τελεί υπό αναθεώρηση, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και η Ευρώπη σύντομα θα δώσει τη στήριξή της στην Ελλάδα, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη διεθνή ημερίδα, με θέμα "Μεταναστευτική πολιτική, προκλήσεις και προοπτικές", που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ευρωβουλευτών και φορέων.

Έχω ζητήσει την αξιολόγηση της πορείας της συμφωνίας του Δουβλίνου, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι "έχουμε ανοίξει κάποια παράθυρα για την αναθεώρησή του". Η κ. Χριστοδουλοπούλου δήλωσε για το ίδιο θέμα ότι το Δουβλίνο είναι σε αναστολή για την Ελλάδα ως το 2016, ενώ οι προτάσεις για επανεγκατάσταση και μετεγκατάσταση της Επιτροπής "υπονομεύουν" τον πυρήνα του και έτσι έχει αρχίσει η συζήτηση για την αναθεώρησή του.
Αναπτύσσοντας την ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια, και από τη διαχείρισή του θα κριθεί η μελλοντική ταυτότητα της Ευρώπης ως προς τις ανθρωπιστικές αξίες, τα θέματα ασφαλείας και την κοινωνική συνοχή.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του για μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση ενός αριθμού προσφύγων τα προσεχή χρόνια, εντός των χωρών της ΕΕ, είπε ότι σταδιακά κερδίζουμε συμμάχους και οδεύουμε σε μια συμφωνία επί της αρχής, τονίζοντας ότι οφείλουμε να βάλουμε τα θεμέλια μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής. Ευχαρίστησε δε για τη βοήθεια που έχει στο έργο του, από τους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Επίσης, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να διευκολυνθεί η νόμιμη μετανάστευση, λέγοντας ότι δεν θέλουμε μια Ευρώπη-φρούριο, αλλά την ανανέωση μιας Ευρώπης που γερνάει, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα της Silicon Valley που ξεκίνησε ως τόπος εγκατάστασης μεταναστών.

Για τη FRONTEX, o Έλληνας Επίτροπος είπε ότι αναβαθμίστηκε ο ρόλος της στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, ότι τριπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός της και διπλασιάστηκε το δυναμικό της.

Μόνον εντός του 2015 διακινήθηκαν προς την Ευρώπη 100.000 μετανάστες, ενώ πάνω από 1.800 έχουν χάσει τη ζωή τους, επιχειρώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Αυτή τη στιγμή, διακινούνται στον πλανήτη 60 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη σημασία στο μεταναστευτικό, και ο πρωθυπουργός δημιούργησε ειδικό χαρτοφυλάκιο για το θέμα. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, εξέπεμψε SOS στην τελευταία Σύνοδο Υπουργών, ζητώντας έκτακτη οικονομική βοήθεια και ανθρώπινο δυναμικό από την ΕΕ, ενώ υπογράμμισε ότι είμαστε η μόνη χώρα που τηρούμε τις διαδικασίες και η ΕΕ πρέπει να το εκτιμήσει και να φερθεί γενναιόδωρα.

Αναπτύσσοντας την ελληνική πολιτική, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι συμφωνούμε με τις προτάσεις του Έλληνα επιτρόπου για την επανεγκατάσταση και μετεγκατάσταση, ενώ ως προς τις επιστροφές είπε ότι επειδή αφορούν μόνον τους μετανάστες, πρέπει να επιληφθεί η ΕΕ σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης, διότι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.
Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για ετεροβαρή συζήτηση στην Ευρώπη υπέρ της Ιταλίας, λέγοντας ότι περισσότερο ακούμε να συζητείται το πρόβλημα Ιταλίας-Λιβύης, παρά Ελλάδας-Τουρκίας.

Παρέμβαση και για την πολιτική επικαιρότητα και την πορεία των διαπραγματεύσεων έκανε ο κ. Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι "πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση μέσα στην ΕΕ, με αμοιβαία επωφελή ρύθμιση, όσο υπάρχει καιρός".
Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης, λέγοντας ότι η μεταναστευτική πολιτική αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γι αυτό και δημιούργησε ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο το οποίο ανέθεσε στον Έλληνα Επίτροπο, ενώ ομιλίες εκφώνησαν οι ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζενμπεργκ, Νότης Μαριάς, Μιλτιάδης Κύρκος, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Τη συζήτηση συντόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr


ΓΓΑ: «Εικόνα εγκατάλειψης στο ΟΑΚΑ, καμία ανοχή»



Άσχημες εντυπώσεις αποκόμισαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, και οι συνεργάτες του από την επίσκεψή τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να αποτυπωθεί στην πραγματική της διάσταση η θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ. Είναι γνωστό ότι το κολυμβητήριο, το ποδηλατοδρόμιο και το τένις ουδέποτε ελέγχθηκαν ενδελεχώς από την κατασκευή τους μέχρι σήμερα, προκειμένου να αδειοδοτηθούν» είπε ο κ. Συναδινός για την κατάσταση που επικρατεί στις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.



Και πρόσθεσε, επισείοντας και τις τυχόν ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν για τους υπαίτιους, αλλά δίνοντας ταυτόχρονα και ένα αισιόδοξο μήνυμα για τους πολίτες: «Με αφορμή τον έλεγχο, που για πρώτη φορά διενεργείται από τεχνικά κλιμάκια της ΓΓΑ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επισκέφθηκε επιτόπου το χώρο. Αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η αντίληψη της προηγούμενης κυβέρνησης και της απερχόμενης διοίκησης για το ΟΑΚΑ και εν γένει για τον αθλητισμό.



Το Ο.Α.Κ.Α. σήμερα αποτελεί ένα κακοδιαχειριζόμενο αθλητικό-εμπορικό κέντρο, στο οποίο κυριαρχεί η αυθαιρεσία, η εγκατάλειψη και η επικινδυνότητα σε ορισμένες από τις υποδομές του.

Για τη συνολική εικόνα του ΟΑΚΑ σήμερα, δεν θα επιληφθεί μόνο η νέα διοίκηση, αλλά και οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.



Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε όσους κατέστρεψαν τον ελληνικό αθλητισμό και τις υποδομές του. Ο σχεδιασμός για μία διαφορετικού τύπου ανάπτυξη του ΟΑΚΑ, αθλητικού κέντρου προσβάσιμου και προσιτού στους πολίτες, έχει ξεκινήσει».




Πηγή


Την ενοχή των κατηγορουμένων για τα εξοπλιστικά ζήτησε η εισαγγελέας



Κόλλια Ελευθερία

Την ενοχή και των τριών κατηγορούμενων στην υπόθεση προμήθειας του συστήματος "Ερμής 2", πρότεινε - σήμερα, Παρασκευή - στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας.

Στην αγόρευση της, η κύρια Ελένη Καρκαμπούνα ήταν καταπέλτης για τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών κ. Ιωάννη Σμπώκο, τον κ. Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών και τον κ. Ν. Λεονταρίτη, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, οι οποίοι βαρύνονται με το αδίκημα της άμεσης συνέργιας σε απιστία, ενώ ο κ. Κάντας και με τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος_ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζ. Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.

Μεγάλος απών της διαδικασίας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, οι ευθύνες του οποίου έχουν παραγραφεί, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Το Ποινικό Δίκαιο δεν είναι αυτό θα δώσει λύση στη διαφθορά, μπορεί όμως να καταστείλει ακραία φαινόμενα ιδιοτέλειας», σημείωσε η εισαγγελέας.

«Από το 1996, ο Τσοχατζόπουλος επιδόθηκε στην κατάστρωση σχεδίου απιστίας του Δημοσίου, πρόσθεσε, με αποτέλεσμα να τοποθετήσει σε καίριες θέσεις έμπιστους, δικούς του ανθρώπους», τόνισε.

Η ίδια έκανε λόγο για εκμετάλλευση της πολυπλοκότητας του προγράμματος Ερμής, αλλά και για εσωτερικούς εχθρούς της δημόσιας περιουσίας.

«Το πρόγραμμα Ερμής αποτελείται από μισοτελειωμένα, ασύνδετα, μη λειτουργικά, άχρηστα συστήματα, συμπλήρωσε. Τι θα γινόταν αν είχε μεσολαβήσει πόλεμος; Ποιον ενδιέφερε αυτό; Τον Τσοχατζόπουλο και τους συνεργάτες του; Όχι, βέβαια!

Η εισαγγελέας ήταν σαφής όταν έκανε λόγο για δόλο των κατηγορουμένων, σε γνώση των οποίων ήταν η υπερκοστολόγηση του έργου και τη ζημία που θα υφίστατο το Δημόσιο. «Ουδέν έπραξαν για να την αποτρέψουν», επεσήμανε. «Το Δημόσιο θα πληρώσει επιπλέον 25 εκατομμύρια ευρώ και ενώ οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να ζητήσουν να ισχύσει το πλαφόν του ΝΑΤΟ ως προς τη σύμβαση», είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα.


Το αόρατο χέρι της Siemens

Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι με ευθύνη των κατηγορουμένων, επήλθε αφαίρεση βασικών συστημάτων και κατάτμηση του προγράμματος. «Το Ερμής δεν λειτούργησε ποτέ, μέχρι και σήμερα, 16 χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στην υπερκοστολόγηση του έργου σε σχέση με την αρχική πρόταση της ΕΑΒ, και μάλιστα χωρίς «το κλειδί στο χέρι».

Η ίδια έβαλε κατά της διαδικασίας που τηρήθηκε, αναφέρθηκε σε μέλη επιτροπής, υπό τον τότε γενικό διευθυντή εξοπλισμών κ. Σμπώκο, οι οποίοι βρίσκονταν ούτε λιγο ούτε πολύ σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Siemens (υποκατασκευαστη του έργου, που είχε ανατεθεί -με απευθείας ανάθεση - στην ΕΑΒ) ως το αόρατο χέρι, που «φρόντισε» για τον κατακερματισμό της σύμβασης.

Η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε μαρτυρία βάσει της οποίας υπήρξαν προσωπικές παρεμβάσεις Σμπώκου στις συσκέψεις των αρμοδίων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι κόστη που αφορούσαν τους υποκατασκευαστές έμειναν ανέγγιχτα.

«Έχουμε ένα ελληνικό Δημόσιο που δεν μπορεί να αγγίξει τη Siemens», υπογράμμισε η εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι το Δημόσιο είχε απέναντι του την ΕΑΒ. «Ευνοϊκή η απευθείας ανάθεση», πρόσθεσε με νόημα.

Η κυρία Καρκαμπούνα κατέρριψε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν δεσμευόταν από τη δική του εισήγηση, με σκεπτικό ότι είχε απλώς διεκπεραιωτικό χαρακτήρα. Υπήρχαν μηχανισμοί ελέγχου, από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών υπερτόνισε μεταξύ άλλων η  εισαγγελέας.

Αναφερόμενη ειδικά στον κ. Κάντα, η εισαγγελέας εκτίμησε ως σαφή την επιθυμία του κατηγορουμένου να μην προκύψει οιοσδήποτε συσχετισμός του με τη Siemens, η οποία όχι μόνον του κατέθεσε μέσω της Martha Holdings και του κ. Πρόδρομου Μαυρίδη το επίδικο ποσό των 500.000 ευρώ, αλλά και τον έχει «προικίσει» με διάφορα ποσά ανά τον κόσμο, που δεν θα βρεθούν ποτέ.



Πηγή : tovima.gr


Από σήμερα οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ



Η προθεσμία λήγει στις 3 Ιουλίου, ενώ στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια)

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων, από γονείς και κηδεμόνες, για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), για τη σχολική χρονιά 2015 - 2016.
Η προθεσμία για την επιβολή αιτήσεων, λήγει στις 3 Ιουλίου, ενώ στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών(προνήπια).

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των βρεφών και των νηπίων, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 το πρωί και έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους. Η λειτουργία των σταθμών είναι πενθήμερη, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των Σταθμών ξεκινά στις 6:45 το πρωί και τελειώνει στις 4:00 μετά το μεσημέρι.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους, για τις θερινές διακοπές τον μήνα Αύγουστο και α) από τις 24 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου, β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Η φιλοξενία των βρεφών- νηπίων είναι δωρεάν.



Πηγή



Τουσκ: To παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώνει




Σκληρό μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια διαμηνύει. Η Σύνοδος Κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει «μαγική λύση». Δεν είναι το τελευταίο βήμα, η τεχνική επεξεργασία θα γίνει από τους ΥΠΟΙΚ.

Τουσκ: To παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώνει

Σκληρό μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε ο Ντ. Τουσκ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συγκαλέσει τη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

Όπως είπε τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις έντεκα ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.

Το παιχνίδι του δειλού (game of chicken) πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών, γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό.

Όπως τονίζει, στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να βεβαιωθούμε ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις συνέπειες των πράξεων μας. Να φύγουν οι ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει μαγική λύση.

Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι το τελευταίο βήμα. Δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση. Αυτό είναι δουλειά των υπουργών οικονομικών, τονίζει.

«Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ που αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση».

Στο τέλος της μέρας αυτό μπορεί να είναι μόνο ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο μερικές ημέρες. Ας τις αξιοποιήσουμε σωστά.



Πηγή : euro2day.gr


To «bullying» και οι ειρωνίες της Λαγκάρντ στον Βαρουφάκη



Επίθεση σε βαθμό... «bullying» φέρεται να υπέστη στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, όπως τουλάχιστον φάνηκε από όσα δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και από όσα διέρρευσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα για την Ελλάδα στη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα βαρύ και ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε κάτω από ασφυκτικές πιέσεις.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD η συζήτηση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης κράτησε μόνο μία ώρα και τα 30 λεπτά μιλούσε μόνο ο κ. Βαρουφάκης. Ωστόσο, οι προτάσεις του δεν έγιναν αποδεκτές από το Eurogroup.

Τις πιο σκληρές δηλώσεις για τον Γιάννη Βαρουφάκη φαίνεται, όμως, ότι τις έκανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup στο Λουξεμβούργο η κυρία Λαγκάρντ προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες στο δωμάτιο», αφήνοντας υπονοούμενα για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαγκάνρτ είχε άλλη μια ειρωνική ατάκα, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, μόλις είδε τον κ. Βαρουφάκη η κυρία Λαγκάρντ έσπευσε να τον χαιρετίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο… αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει "γεια"».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έδειξε με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά της για τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και είπε πως το ΔΝΤ είναι εγκληματίας.

Η απάντηση του Γιάννη βαρουφάκη στις ατάκες Λαγκάρντ ήρθε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Έχω δεσμευθεί να μην κάνω υποτιμητικό σχόλιο για κανέναν», είπε ο κ. Βαρουφάκης, ωστόσο υποτίμησε συνολικά το Eurogroup.

Οι προτάσεις μας δε σχολιάστηκαν ούτε από έναν εκπρόσωπο των θεσμών, δε συζητήθηκαν στο Eurogroup αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως δεν είναι ένα φόρουμ για σοβαρές συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.



Πηγή : newsbeast.gr


Γιατί πήγα στο «Σύνταγμα» της Ευρώπης




Ανδρέας Ζαμπούκας

Να ξεκαθαρίσω πως ποτέ δεν πίστεψα στις μαζικές συγκεντρώσεις. Ούτε στις πορείες και στις δημόσιες διαμαρτυρίες. Κι αυτό γιατί, μελετώντας καλά την ιστορία, πάντα διαπίστωνα την καθοδήγηση ή την χειραγώγησή τους από τις εξουσίες. Ανέκαθεν εμπιστευόμουν την κοινωνία των πολιτών -όπου και όποτε υπήρξε- και ποτέ αυτό που οι πάντες αποκαλούν «λαό», χωρίς να μπορούν να ταυτίσουν το σημαίνον με το σημαινόμενο της έννοιας. Στις αληθινές δημοκρατίες, ιδέες, σχέδια και αποφάσεις παίρνονται από την ευθύνη των πολιτών, όχι από τη βουλιμία, το γιούχα, το μίσος και την οργή της μάζας.

Με απασχολούσε ακόμα και κάτι άλλο. Ότι θα βρίσκομαι στην ίδια σύναξη με πολλούς από το πολιτικό σύστημα που έφεραν την κατάσταση ως εδώ. Με τόσους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας. Με όλους αυτούς που βρήκαν τώρα την ευκαιρία να «ξεπλυθούν» από την τερατογένεση του ΣΥΡΙΖΑ που οι ίδιοι  διέπραξαν στα  «εργαστήριά» τους. Δεν είμαι όμως από αυτούς που ξεχνώ, όπως και πολλοί άλλοι. Μπορεί να είμαστε λίγοι αλλά αρκετοί για να το θυμίζουμε πάντα.

Πήγα, λοιπόν, στο Σύνταγμα για πέντε λόγους:

1. Γιατί η συγκέντρωση ήταν διαφορετική από τις άλλες. Δεν την ξεκίνησε κανένα κόμμα, κανένα συνδικαλιστικό όργανο, καμία ομάδα στενών συμφερόντων. Ήταν μια κίνηση αντιπροσώπευσης του αυτονόητου και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που συνειδητά θέλει την παραμονή της στην Ευρωζώνη και οπωσδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό; Καμία, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις.

2. Γιατί έδειξε σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνο το 1/5 των εγγεγραμμένων που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο προσανατολισμός της κοινωνίας, παρόλα τα διπολικά σύνδρομα, είναι σαφέστατα ευρωπαϊκός.  Όπως ασφαλώς, ευρωπαϊκή είναι και η συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει συνέχεια εκτός Ευρώπης.

3. Πήγα στο Σύνταγμα γιατί εμπιστεύομαι την Ευρώπη περισσότερο από την Ελλάδα! Στους θεσμούς, στα συστήματα, στην παιδεία, στις μεταφορές, στις τράπεζες, στην δημόσια διοίκηση, παντού. Όχι μόνο εγώ. Αλλά και  όλοι οι Έλληνες, μηδενός εξαιρουμένου. Προσοχή «εμπιστεύομαι» είπα, όχι «μου αρέσει»!

4. Γιατί αγαπάω τη χώρα μου και θέλω να ενηλικιωθεί κάνοντας «παρέα», με τις λογικές κοινωνίες της Δύσης και όχι με τις τυχοδιωκτικές φατρίες της Ανατολής. Γιατί θέλω την ασφάλεια που απολαμβάνω εδώ και 35 χρόνια, σ΄ ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον που θα μπορώ να παλέψω σκληρά για να βελτιωθεί.

5. Επειδή έχω ένα ιδιότυπο «εθνικισμό». Μια βεβαιότητα ότι η Ελλάδα της δικής μου συνείδησης ζει και μεγαλώνει περισσότερο στη Δύση και όχι τόσο στο «οθωμανοχριστιανικό»  απομεινάρι της  Νότιας Βαλκανικής. Και γιατί πιστεύω ότι, κάποτε, όταν οι Έλληνες ξεφύγουν από τη φυλακή του «ρωμαίικου» κράτους τους, θα είναι  οι μεγάλοι πρωταγωνιστές  της Ευρώπης. Γιατί η δική μου «Αγιά Σοφιά» είναι στις Βρυξέλλες και όχι στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή θέλω να ξαναπάρω πίσω!

Σε κάθε περίπτωση, πήγα στη συγκέντρωση όχι επειδή πιστεύω ότι ο Τσίπρας  θα καταστρέψει τη χώρα. Θεωρώ ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συμφωνήσει, αν θέλει να συνεχίσει να τη διοικεί. Πήγα για να φανεί επιτέλους, ότι κανείς δεν πρέπει να έχει την αποκλειστικότητα να ταυτίζεται με τον λαό, όταν μάλιστα οι αριθμοί δεν τον επιβεβαιώνουν. Όπως και θα συμπορεύομαι  πάντα, με όποιον ταυτίζει τη χώρα μου με την Ευρώπη.

Κι όσο για τους «ταπεινωμένους» που είναι έτοιμοι, εκ του ασφαλούς, να σηκώνουν τα λάβαρα, θέλω να τους θυμίσω πως, αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να είχαν αλλάξει χώρα, εδώ και δεκαετίες. Γιατί η καθημερινότητά τους είναι γεμάτη από θυμό και αγανάκτηση για όλους. Για τους δασκάλους στα σχολεία των παιδιών τους, για τους γιατρούς των νοσοκομείων, για  τους δημοσίους υπαλλήλους, για τους πολιτικούς που κλέβουν.

Εδώ είναι όλοι αυτοί. Έλληνες, ομοεθνείς, συμπατριώτες μας. Και δεν τους λένε ούτε Σόιμπλε ούτε Γιούνκερ ούτε Μέρκελ. Γιατί λοιπόν, δεν φεύγουμε από το κράτος που μας βασανίζει αλλά το θεωρούμε πατρίδα μας; Γιατί υποτίθεται ότι παλεύουμε να το αλλάξουμε. Ε, για τον ίδιο λόγο δεν μπορούμε να φύγουμε από την Ευρώπη. Μόνο να παλέψουμε σκληρά να την αλλάξουμε μπορούμε, όχι να την εγκαταλείψουμε.



Πηγή : protagon.gr


Με αγωγές και μηνύσεις απαντούν οι δημοσιογράφοι για τα σεμινάρια του ΔΝΤ



Καταιγισμό αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίο υποστήριξε σε επιτροπή της Βουλής, ότι το Ταμείο χρηματοδοτούσε σεμινάρια ελλήνων δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

 Γνωστοί δημοσιογράφοι, τους οποίους εμπλέκει το δημοσίευμα στην συγκεκριμένη υπόθεση, απαντούν με μηνύσεις εναντίον της εφημερίδας και κάνουν λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες.
Η δημοσιογράφος του Mega, Όλγα Τρέμη, προαναγγέλλει δικαστικές κινήσεις, τονίζοντας ότι θίγεται η τιμή και η προσωπικότητά της από το εν λόγω δημοσίευμα.

Σε δήλωσή της αναφέρει:«Ενημερώθηκα για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» στις 17 και 18 Ιουνίου 2015 τα οποία είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά και θίγουν την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου. Κατόπιν αυτών, επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου, προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα ένδικα μέσα».

Έντονα αντέδρασε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος του Mega, Μαρία Σπυράκη, η οποία με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τονίζει: «Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» σε ό, τι αφορά στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδές και άκρως δυσφημιστικό. Ουδέποτε συμμετείχα σε σεμινάριο ή ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΝΤ. Ουδέποτε έλαβα αμοιβή ή δώρο από εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Έχω αναθέσει στον δικηγόρο μου να αποστείλει εξώδικο με το οποίο ζητώ από τους υπευθύνους της εφημερίδας να ανακαλέσουν άμεσα το ψευδές δημοσίευμα και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη» .

Μέσω Twitter έδωσε οργισμένη απάντηση ο  παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του Alpha,Αντώνης Σρόιτερ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει αγωγή.  Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστιά: «Προς λαθρόβιο έντυπο "Ακρόπολις": Επειδή τα παίρνω πράγματι, αλλά μόνο στο κρανίο, έρχονται αγωγές. Η και σφαλιάρες, αν συναντηθούν οι δρόμοι μας».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του Mega, Γιάννης Πρετεντέρης, όπως αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Ανατροπής στο twiiter «έδωσε εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να ασκήσουν κατά του εντύπου τα δέοντα ένδικα μέσα».

Αντίστοιχη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και η αντίδραση των παρουσιαστών της πρωινής εκπομπής του Mega, Κοινωνία ώρα Mega, Γιώργος  Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης.



Πηγή : newpost.gr


Η ISIS «ντύνεται πρόσφυγας» και εισβάλλει αθόρυβα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα..



Ως «πρόσφυγες» διεισδύουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα βέβαια μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης ISIS σύμφωνα με το σύμβουλο της κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντούλ Μπασίτ Χαρούν, που προχώρησε σε σχετιές δηλώσεις στο BBC.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ισλαμιστές  συνεργάζονται με τους διακινητές για να διεισδύσουν παράνομα στην περιοχή μαζί με τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι κατά χιλιάδες αποβιβάζονται στα ιταλικά και ελληνικά παράλια.

Στην Ιταλία ήδη οι λαθρομετανάστες "μετρούν" 5.000.000 ανθρώπους!

Κράτη, όπως το Κατάρ κατά κύριο λόγο και η Σαουδική Αραβία κατά δεύτερο, χρηματοδοτούν τις ροές των ισλαμιστών προς την Ευρώπη και εκεί τους υποστηρίζουν με διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις...

Ο σύμβουλος της Κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντούλ Μπασίτ Χαρούν, είπε στο BBC ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από συζητήσεις που είχε με επιχειρηματίες που ασχολούνται με τη μετακίνηση των λαθρομεταναστών από τη Βόρεια Αφρική και οι οποίοι ελέγχονται από την τρομοκρατική οργάνωση, η οποία λαμβάνει μεγάλα κεφάλαια από το Κατάρ.

Μάλιστα, ο Λίβυος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η ISIS επιτρέπει τη δράση των διακινητών με αντάλλαγμα το 50% των κερδών τους.

Περίπου 60.000 άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να περάσουν τη Μεσόγειο από την αρχή του χρόνου ενώ μόνο στην Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2015 έχουν εισβάλλει 36.000 λαθρομετανάστες (14.000 το αντίστοιχο τετράμηνο του 2014) εκ των οποίων ουδείς γνωρίζει ποιοι βρίσκονται κάτω από την ιδεολογική ή άλλη επιρροή της οργάνωσης και ποιοι όχι, και φυσικά ουδέποτε πρόκειται να μάθουμε.

Μετά από την ανατροπή του Συνταγματάρχη Καντάφι το 2011, το χάος που επικρατεί στη Λιβύη έχει επιτρέψει την ανεξέλεγκτη δράση των διακινητών και έχει οδηγήσει στην αύξηση της επιρροής της ISIS.



Πηγή : defencenet.gr


Για μια νέα περίοδο στις ελληνορωσικές σχέσεις μιλάει ο Τσίπρας πικάροντας επικίνδυνα την Ευρώπη




Για μια νέα περίοδο που ξεκινάει στις ελληνορωσικές σχέσεις έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με ομογενείς στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

"Οι ομογενείς έχουν στην καρδιά και το μυαλό τους την Ελλάδα, πολλές φορές πιο έντονα, από ό, τι την έχουμε εμείς που μένουμε στην Ελλάδα", είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: "Θέλω να σας υποσχεθώ, όπως και στη Μόσχα όταν σας συνάντησα, ότι θα ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο στις Ελληνο-ρωσικές σχέσεις. Και θεωρούμε εσάς, που ζείτε στη Ρωσική Ομοσπονδία, τους σημαντικότερους πρεσβευτές της πατρίδας μας, εδώ. Τέλος, θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα δίνει μια σπουδαία και γενναία μάχη, αυτές τις ημέρες και τους τελευταίους μήνες. Έχει περάσει και περνάει ακόμη μια μεγάλη οικονομική κρίση και μεγάλες δυσκολίες. Αλλά, εσείς γνωρίζετε πολύ καλά από δυσκολίες, τις οποίες ξεπεράσατε και καταφέρατε να σταθείτε στα πόδια σας. Είναι βασικό χαρακτηριστικό του Ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο, όταν έχουμε αξίες, όταν έχουμε στοχοπροσήλωση και τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις ξεπερνάμε. Είναι σημαντικό κάποιος να γνωρίζει και να αντλεί δύναμη από το γεγονός ότι έχει το δίκιο με το μέρος του. Γι’ αυτό και στόχος αυτής της προσπάθειας- δεν είναι προσπάθεια μιας κυβέρνησης αλλά όλου του ελληνικού λαού και όλου του Ελληνισμού- είναι να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μια κυρίαρχη χώρα και το λαό να έχει ψηλά το κεφάλι και να ζει με αξιοπρέπεια. Εσείς να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες."

Οι δηλώσεις αυτές του Πρωθυπουργού έρχονται λίγες ώρες πριν τη δεύτερη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και με αρκετούς από τους εταίρους να εκφράζουν από την πρώτη στιγμή τις επιφυλάξεις τους για το άνοιγμα της Ελλάδας προς τη Ρωσία.


Πηγή : newsit.gr


Ο κύριος σεισάχθεια και ο κύριος δραχμή και τα νέα κατορθώματα



Ο κύριος σεισάχθεια, που επαξίως θα μπορούσε να διεκδικήσει και τον τίτλο κύριος λογοδιάρροια, βγήκε και σήμερα πρωί-πρωί (μην τυχόν και τον προλάβει κανένας άλλος) να πει πως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική διαπραγμάτευση, διαψεύδοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου για τη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας.
Βέβαια τον συναγωνίστηκε και ο κύριος Λαπαβίτσας ο οποίος μέχρι και για την ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ μίλησε, την ώρα που οι τράπεζες αιμορραγούν.

Κατακαημένε ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη φορά αριστερά και πρώτη φορά τέτοια ανευθυνότητα από στελέχη της κυβερνητικής παράταξης.




Κάλχας
newsit.gr


Σφοδρή επίθεση από ΝΔ: Κρεσέντο προκλητικότητας από τον Αλβανό Έντι Ράμα



Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να «βάλει στη θέση του» τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για κρεσέντο προκλητικότητας, ο οποίος ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, καθώς εάν το πράξει θα έχει διαπράξει σοβαρό αδίκημα και θα έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας!

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ, Κώστας Τασούλας κατηγόρησε τον κ. Ράμα ότι επενδύει στην αστάθεια και δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να βάλει στη θέση του τον Αλβανό Πρωθυπουργό που σ’ ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους επιχειρεί να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Ιόνιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη προκλητικότητα της κυβέρνησης των Τιράνων «δε μπορεί παρά να μας προβληματίσει».

«Η ρητορική του Ράμα δεν έχει να κάνει μόνο με τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές στην Αλβανία. Έχει να κάνει και με το ότι, όσοι γύρω μας επενδύουν στην αστάθεια, κρίνουν πως μπορούν να δοκιμάζουν τώρα τις αντοχές μας» αναφέρει.

«Τώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να πει το μεγάλο «όχι» στην Ευρώπη! Η κυβέρνηση οφείλει να μην ανεχθεί καμία παρόμοια προκλητικότητα και να το δείξει άμεσα και αποφασιστικά!» καταλήγει στη δήλωσή του ο συντονιστής Εξωτερικών της ΝΔ Κώστας Τασούλας.



 Πηγή


Τσάρλεστον: «Ο Ρουφ ήθελε να ξεσπάσει εμφύλιος» αποκαλύπτει φίλος του



Έτοιμος να ανάψει τη φλόγα «εμφυλίου πολέμου» ήταν ο 21χρονος που συνελήφθη από τις αμερικανικές Αρχές στο Σέλμπι της Νότιας Καρολίνας ως δράστης του μακελειού στην εκκλησία στο Τσάρλεστον. Ένας φίλος και συγκάτοικός του αποκάλυψε ο Ντίλαν Ρουφ «σχεδίαζε κάτι τέτοιο εδώ και έξι μήνες».

Στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν τελετές και προσευχές στη μνήμη των εννέα θυμάτων που σκοτώθηκαν όταν ο 21χρονος άνοιξε πυρ στην εκκλησία του Τσάρλεστον, μία από τις παλιότερες «εκκλησίες Αφραμερικανών» στις ΗΠΑ, την ώρα της βραδινής μελέτης της Βίβλου.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο εφημέριος της εκκλησίας, Κλεμέντα Πίκνεϊ, ο οποίος ήταν και μέλος της πολιτειακής γερουσίας με τους Δημοκρατικούς.

Αρκετές εκκλησίες στο Τσάρλεστον γέμισαν το βράδυ της Πέμπτης, από πιστούς που προσευχήθηκαν για τα θύματα. Προσευχές και τελετές έγιναν και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι Αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό στην παρούσα φάση ως έγκλημα μίσους, εξαιτίας του στόχου -η εκκλησία είχε ποίμνιο Αφροαμερικανούς- αλλά και επειδή ο φερόμενος ως δράστης είχε καταφανώς ρατσιστικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα στοιχεία του 21χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την αναγνώρισή του από τον θείο του, Κάρσον Κόουλς, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία αφού είδε τα πλάνα από την επίθεση. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο πατέρας του τού είχε κάνει δώρο για τα γενέθλιά του ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,45 ιντσών.

Ο παιδικός φίλος του 21χρονου δράστη, Τζόζεφ Μικ, που τον συνάντησε το πρωί πριν το μακελειό δήλωσε ότι με τον Ρουφ είχαν χαθεί για κάποιο χρονικό διάστημα και όταν επανασυνδέθηκαν ο 21χρονος του είχε πει ότι οι μαύροι έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο και χρειαζόταν κάποιος να κάνει κάτι για τη λευκή φυλή.

«Μου είπε ότι ήθελε να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ λευκών και μαύρων, αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ωστόσο εκείνος μιλούσε συνέχεια γι' αυτό» δήλωσε ο φίλος του.

Εκείνο το πρωί ο Ρουφ είπε ότι θα έμενε στο σπίτι του για να δει μια ταινία και δεν ακολούθησε την υπόλοιπη παρέα σε μία βόλτα στη λίμνη. «Όταν άκουσα το περιστατικό και είδα τις φωτογραφίες στα μέσα ενημέρωσης ήξερα ότι το έκανε αυτό» δήλωσε ο φίλος του.


Πηγή : in.gr


Μήνυμα σε όσους ονειρεύονται χρεοκοπία, μη πληρωμή οφειλών, δραχμή, δελτίο και έξοδο από το ευρώ!!!




Έκπληξη για την κυβέρνηση το μέγεθος της συγκέντρωσης για την Ευρώπη!! Ήταν τριπλάσια σε μέγεθος από την συγκέντρωση της Τετάρτης την οποία είχε προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ!!

«Μένουμε Ευρώπη!»: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν χθες το Σύνταγμα

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών - «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ», το κάλεσμα υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια

Με βασικό σύνθημα «Mένουμε Ευρώπη» χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν υπέρ της ευρωπαϊκής πορεία της χώρας.

«Ναι στην πρόταση Γιούνκερ», ανέγραφαν αρκετές πικέτες των συγκεντρωμένων αλλά και συνθήματα εναντίον της νέας ΥΕΝΕΔ, και κατά της ΕΡΤ και του καναλιού της Βουλής, ναι στην Ελλάδα της επιχειρηματικότητας, ναι στην ΕΕ όχι στην απομόνωση, Ελλάς-Ευρώπη-Δημοκρατία.



Η συγκέντρωση ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι στο κάλεσμά τους μέσω των διαδικτυακών μέσων έδιναν και το πολιτικό τους στίγμα: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».

Άνθρωποι της μεσαίας τάξης στην πλειοψηφία τους, προερχόμενοι πολιτικά από τη ΝΔ και το Ποτάμι. Μεταξύ των συγκεντρωμένων αρκετά στελέχη της ΝΔ και του Ποταμιού. Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έδωσε το παρόν μαζί με την σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, όπως και αρκετοί πρώην υπουργοί της ΝΔ: ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, ο κ. Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και αρκετοί βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Ορφανός από το Ποτάμι έδωσε το παρόν, ο κ. Χωμενίδης αλλά και ο κ. Νίκος Μπίστης από το παρελθόν. Κοινός τόπος της ετερόκλητης συγκέντρωσης να μπει φραγμός στην αριστερή κυβέρνηση που μπορεί να οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης έστω και από λάθος. Τα μεγάλα πανό απουσίαζαν όπως και η κεντρική καθοδήγηση.


Μόνος τους όπλο όπως ανέφεραν και οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους η σφυρίχτρα ώστε έστω και συμβολικά να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις.

Ωστόσο ήταν αισθητό το μένος κατά της κυβέρνησης και της Αριστεράς, ενώ απουσιάζει κάθε ιδέα αντίδρασης στην πολιτική των δανειστών.



«Κάνουμε ότι μπορούμε, πιέζουμε αλλά μετά την σημερινή συγκέντρωση βλέπουμε ότι ο κόσμος ευαισθητοποιείται» έλεγε σε πηγαδάκι διαδηλωτών ο κ. Μητσοτάκης.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έπαιρναν θάρρος από την ίδια τους την συμμετοχή. «Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, δεν έχουμε εμπειρία στην διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και δεν ήταν εύκολο να μαζευτούμε, τώρα θα δουν την εκδήλωση και την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα», έλεγε νεοδημοκράτης πολιτικής φίλος του Αντώνη Σαμαρά.

Έτερος έλεγε σε δημοσιογράφο στον οποίο πρώτα επιτέθηκε για τον γνώριζε από τις τηλεοπτικές του παρουσίες σαν αντιμνημονιακό: «να γράψεις ότι εγώ έχω τρία παιδιά και υποφέρω από την κρίση, αλλά δεν θέλω να πάμε στην δραχμή».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης.









Πηγή  : protothema.gr


Εάν δεν της αρέσει η ερώτηση εξοργίζεται η Ζωή (video)



Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος όταν δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρώτησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις διαπραγματεύσεις και προκάλεσε την οργή της.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε την κυρία Κωνσταντοπούλου αν συμφωνεί με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και η απάντησή της ήταν: «Η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε πλαίσιο και σε καθεστώς που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί οι άλλοι οφείλουν να απαντήσουν στα ευρήματα της Επιτροπής μας».

Στη συνέχεια είπε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση που παλεύει να υπερασπιστεί την Δημοκρατία και τα δίκαια του λαου… Όταν κατατίθενται τέτοια πορίσματα είναι απογοητευτικό να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις… Είπατε πως είστε από τον Σκάι έτσι δεν είναι; Παρακολουθούμε με φρίκη και το λέω ευθέως – δεν σας αποδίδω προσωπικά κάτι - όμως είναι απογοητευτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση».

Έκανε λόγο για στοχευμένη ερώτηση και συνέχισε λέγοντας πως «οι κερδισμένες τράπεζες από τη διαδικασία του μνημονίου, πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ, την ώρα που τα ΜΜΕ για τη διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο… Υπάρχουν ΜΜΕ διαπλοκής που ως νέες ερπύστριες καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό…».

Ακόμη έκανε λόγο για απληροφόρητους και ανιστόρητους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ.





Πηγή: skai.gr






Με τον Κ. Σημίτη συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς



Κατ' ιδίαν συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Αντικείμνο της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτην πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι απαιτείται εγρήγορση για τα ξεπεραστούν οι δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα καθώς επίσης και στην ανάγκη διασφάλισης της ευρωπαϊκής της προοπτικής.

Η συνάντηση διήρκεσε περί τα 75 λεπτά και έλαβε χώρα στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, στην οδό Μουρούζη.
Ο κ. Σαμαράς είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.



Πηγή


Ακτοπλόοι: Σε ένα μήνα δεν θα μπορούμε να μεταφέρουμε μετανάστες



Mε πλοία της ακτοπλοΐας μεταφέρονται καθημερινά μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προς τον Πειραιά. Το θέμα αυτό, ενόψει της αυξημένης επιβατικής κίνησης στη διάρκεια

του καλοκαιριού, έθεσε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλης.


«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών ειδικά στο βόρειο Αιγαίο αλλά και στα Δωδεκάνησα καθώς τα πλοία μας, μεταφέρουν περίπου 1000 μετανάστες την ημέρα στον Πειραιά. Τέτοια δυνατότητα σε ένα μήνα με τα συγκεκριμένα πλοία δεν θα υπάρχει. Θα πρέπει από τώρα να ληφθούν από τώρα κάποια μέτρα για να δούμε τις θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών Γιάννης Θεοτοκάς είπε από την πλευρά του ότι το θέμα έχει ήδη καταγραφεί και επεξεργάζεται τσο υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής τον Μάϊο περισυνελέγησαν συνολικά 17.889 παράτυποι μετανάστες.



Πηγή


Απίστευτο! Η κυβέρνηση ζήτησε έκτακτο σχέδιο ανάγκης για τα καύσιμα σε περίπτωση χρεοκοπίας και Grexit



Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται φαίνεται ότι ενεργοποιείται ένα σενάριο το οποίο θυμίζει... συνθήκες πολέμου για τη χώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” η κυβέρνηση μέσω του Παναγιώτη Λαφαζάνη ζήτησε από τα διυλιστήρια να εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με καύσιμα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα πηγές των ΕΛΠΕ διαβεβαιώνουν ότι ακόμη και σε περίπτωση Grexit η χώρα έχει για τουλάχιστον έξι μήνες καύσιμα, ενώ μπορεί να επεκταθεί η επάρκεια και στους εννέα μήνες.

Σε πρώτη φάση το σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων που υπάρχουν για ανάλογες περιπτώσεις ή κρίσεις.
Τα αποθέματα αυτά επαρκούν για τρεις μήνες.
Σε δεύτερη φάση θα διοχετευτούν στην αγορά ποσότητες καυσίμων από μελλοντικά συμβόλαια που ήδη έχουν υπογράψει τα ΕΛΠΕ ενώ για να επεκταθεί κατά άλλους τρεις μήνες η επάρκεια το σχέδιο προβλέπει αγορά επιπλέον ποσοτήτων από το εξωτερικό και πληρωμή μέσω προϊόντων που θα διυλίσουν τα ΕΛΠΕ.

Την ίδια ώρα πάντως υπάρχει πάντα το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (περιπτώσεις κρίσεων πολέμου κλπ) του ίδιου του κράτους που προβλέπει περιορισμό στην κυκλοφορία συγκεκριμένων οχημάτων ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και περιορισμός στη χορήγηση καυσίμων.

Όλα αυτά την ώρα που τρομοσενάρια για κλείσιμο τραπεζών διαρρέονται από πολλά κέντρα για να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση...



Πηγή : newsit.gr



Spiegel: Η εικόνα του «έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας» είναι ένας ύπουλος μύθος


Η εικόνα του «έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας», διαδεδομένη στη γερμανική δημόσια σφαίρα, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια υπογραμμίζει (και) το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το περιοδικό αναδεικνύει παράλληλα τη σημασία του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε μια χώρα όπου τα φτωχά κοινωνικά στρώματα «δεν λαμβάνουν ούτε ένα σεντ κοινωνικού βοηθήματος».

Οπως αναφέρει το Spiegel στο αφιέρωμά του, οι στατιστικές συγκρίσεις εντύπων όπως η Bild για να σκιαγραφήσουν τον μύθο του «έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας» συσκοτίζουν την πραγματικότητα: Για παράδειγμα συγκρίνουν τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης στον ελληνικό δημόσιο τομέα (56 έτη) με τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος στη Γερμανία, (η οποία δίνεται στα 64 έτη), τη στιγμή που (με βάση τα επίσημα στοιχεία) ο μέσος όρος συνταξιοδότησης και στις δύο χώρες είναι ο ίδιος – τα 61,4 έτη.

Ακόμα όμως και η σύγκριση του γερμανικού δημόσιου τομέα με τον ελληνικό δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές σε ό,τι αφορά τις συντάξεις: Για παράδειγμα, οι γερμανοί υπάλληλοι των σιδηροδρόμων και των ταχυδρομείων συνταξιοδοτούνται κατά μέσον όρο στα 58 και 55 έτη αντίστοιχα (στοιχεία έτους 2010).

Οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα συνιστούν το 24,3% του πληθυσμού, ενώ στη Γερμανία το 26% - κι αν στο τελευταίο ποσοστό προστεθούν κι εκείνοι που λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα μέχρι να φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, το ποσοστό στη Γερμανία ανεβαίνει στο 26,9%.

Στο πλαίσιο αυτό, το γερμανικό περιοδικό αναδεικνύει την έλλειψη στην Ελλάδα κάποιου θεσμοθετημένου βοηθήματος σαν το γερμανικό Hart IV, που να αποτρέπει τα πλέον αδύναμα στρώματα του πληθυσμού να βυθίζονται στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Ο μύθος οξύνει τα πνεύματα»

«Στην Ελλάδα, βγαίνουν πολλοί άνεργοι ηλικιωμένοι στη σύνταξη και έτσι ρίχνουν τον μέσο όρο της ηλικίας συνταξιοδότησης. Στη Γερμανία, οι άνθρωποι σε παρόμοια κατάσταση λαμβάνουν το κοινωνικό επίδομα Hartz IV μέχρι να βγουν στη σύνταξη στα 63 έτη» αναφέρει το περιοδικό.

Ετσι, «το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα, επιτελεί και τη λειτουργία μιας μορφής κοινωνικής αρωγής». Το τελευταίο αυτό στοιχείο «μετατρέπει μια λανθασμένη εξιστόρηση των πραγμάτων σε έναν ύπουλο μύθο» σημειώνει το Spiegel.

«Ο μύθος αυτός οξύνει τα πνεύματα σε μια στιγμή κατά την οποία το Grexit αποτελεί μια πραγματική επιλογή και η πλειονότητα των Γερμανών για πρώτη φορά λαμβάνει θέση υπέρ αυτής της λύσης» συνεχίζει.

Και αν και «πολλά μπορεί κανείς να επιρρίψει στους έλληνες πολιτικούς», ειδικά σε αυτήν την περίπτωση «αδικεί κανείς την κυβέρνηση Τσίπρα, αν αντιμετωπίζει την άρνησή της να μειώσει τις συντάξεις ως απλή θρασύτητα».

Επειδή στη Γερμανία, «πάνω από 740.000 άνθρωποι άνω των 55 ετών, λαμβάνουν το επίδομα Hartz IV. Στην Ελλάδα, τι θα γίνει με τους μακροχρόνια άνεργους αυτής της ηλικίας;», διερωτάται το περιοδικό.


Πηγή : tanea.gr


Πλακάτ συμπαράστασης την Ελλάδα από Γερμανούς βουλευτές video



Εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα σημειώθηκε εντός του γερμανικού κοινοβουλίου από βουλευτές του αριστερού Die Linke.

Οι βουλευτές σήκωσαν πλακάτ τα περισσότερα εκ των οποίων έγραφαν «Αλληλεγγύη στην Ελλάδα».






Πηγή : topontiki.gr




Αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες και μολότοφ σε αστυνομικούς εχθές το βράδυ






Ένταση επικράτησε, το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το Πολυτεχνείο, αντιεξουσιαστές είχαν κλειστεί μέσα στο πολύπαθο και χωρίς καμία προστασία κτήριο του πανεπιστημίου και ανά τακτά διαστήματα έβγαιναν έξω κατά ομάδες και έκαναν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών.

Οι πληροφορίες λένε για μια ομάδα 40 άγνωστων που εκτόξευαν φωτοβολίδες, πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών. Οι αστυνομικοί κράτησαν αμυντική στάση και, κατά περιπτώσεις, απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μέχρι κάποια ώρα παρέμεινε κλειστή η οδός Πατησίων από το Πεδίον του Άρεως μέχρι την Πανεπιστημίου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η ένταση είχε κοπάσει, καθώς οι άγνωστοι είχαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αποχωρήσει και μέσα στο Πολυτεχνείο παρέμενε μόνο μια ομάδα από περίπου 15 άτομα.

Φυσικά όπως γίνεται πάντα δεν έγινε καμία σύλληψη και η ομάδα των υπολοίπων 15 αντιεξουσιαστών παρέμεινε στο παράνομα μέσα στο πανεπιστήμιο χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας.




Μέχρι και ...μειώσεις συντάξεων πρόσφερε η κυβέρνηση αυτή την φορά



Αυτόματος «κόφτης» δαπανών το 2016 η νέα πρόταση Βαρουφάκη στο Eurogroup

Μέχρι και ...μειώσεις συντάξεων πρόσφερε η κυβέρνηση - «Ούτε ένα ευρώ κούρεμα χρέους», λέει ο Βαρουφάκης, ενώ η Ζωή ζητά να μην το πληρώσουμε

Οριζόντιες περικοπές, που θα επιβάλλονται αυτόματα και αιφνιδιαστικά σε όλες τις κρατικές δαπάνες, χωρίς να εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις, τάζει τώρα η κυβέρνηση στους δανειστές, προκειμένου να κλείσει συμφωνία και να γεφυρώσει το χάσμα που τους χωρίζει για τα μέτρα λιτότητας που θα πρέπει να λάβει το 2016.

Τη νέα πρόταση κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης χθες στο Eurogroup, αναβαθμίζοντας το συμβούλιο δημοσιονομικής πολιτικής σε υπερ-θεσμό που δεν θα συμβουλεύει απλώς με εκθέσεις και γνωμοδοτήσεις την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας (όπως ισχύει σε όλα τα κράτη της ΕΕ όπου ισχύει), αλλά θα έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες, θα ελέγχει .... 52  φορές τον χρόνο την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού και, μόλις με την υποψία και μόνον για αποκλίσεις και υστέρηση που θα εξαφανίσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, θα ενεργοποιεί αυτόματα «κόφτη» σε όλες τις κρατικές δαπάνες!


Την πρόταση κατέθεσε χθες ο κύριος Βαρουφάκης, για να υποστηρίξει πως τα μέτρα της κυβέρνησης επαρκούν για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών του 2016 και ουσιαστικά να διαλύσει τις αμφιβολίες των ευρωπαίων για την εφαρμογή και την αποδοτικότητά τους, ώστε να μην επιμένουν να αξιώνουν προκαταβολικά δεσμεύσεις για δραστικές περικοπές μισθών - συντάξεων, από  το 2016 και μετά.


Παρόλα αυτά η πρόταση, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δεν φαίνεται να στάθηκε ικανή να μεταστρέψει τους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με τον κύριο Βαρουφάκη, κανείς υπουργός Οικονομικών δεν εξέφρασε σχόλιο. Άλλες πληροφορίες όμως έλεγαν πως ο πρόεδρος Ντάιζελμπλουμ διέκοψε άκομψα την παρουσίαση της πρότασης λέγοντας «ας επιτρέψουμε τώρα στην πρόταση των θεσμών».

Ωστόσο, αν τελικώς κλειστεί συμφωνία με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρας, είναι πιθανόν να ζητήσουν οι εταίροι να περιληφθεί και αυτή η πρόταση στο συνολικό πακέτο της συμφωνίας, αφού είναι βέβαιον πως η ιδέα αρέσει στους θεσμούς, έστω και αν δεν τους αρκεί.
Άνοιξε ενδεχομένως όμως έτσι και ένα παράθυρο για να ζητήσουν να στελεχωθεί ο νέος ανεξάρτητος φορέας και με εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της συμφωνίας μαζί τους για τη δημιουργία του, καθώς δεν θα πρέπει να ελέγχεται από την κυβέρνηση και τον υπουργό.

Η πρόταση Βαρουφάκη, με τα λόγια και το σκεπτικό που ο ίδιος την περιέγραψε στις δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, παρουσιάστηκε ως εξής:

-        Ενώ οι δύο πλευρές έχουν σχεδόν συμφωνήσει για τους στόχους του 2015, για το 2016 «οι δικές μας  συμβιβαστικές προτάσεις μάς έφεραν 0,5% του ΑΕΠ κοντά στις θέσεις των θεσμών.  Αυτή η διαφορά, αυτό το κενό του μισό τοις εκατό, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια έλλειψη συμφωνίας».

-   «Μια από τις μεγάλες αγωνίες που φυσιολογικά έχουν οι εταίροι μας» ανέφερε, «είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, όχι αναγκαστικά η δική μας, αλλά το ελληνικό δημόσιο γενικότερα, ίσως κάποια στιγμή πάλι επιτρέψει τον εκτροχιασμό των προϋπολογισμών και τη δημιουργία, αντί πλεονασμάτων,  πρωτογενών ελλειμμάτων. Σε αυτό το σημείο μοιραστήκαμε τις αγωνίες των συναδέλφων μας μαζί τους και κάναμε μια καινοτόμα πρόταση».

-  «Προτείναμε, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει ήδη επέλθει μεταξύ ημών και των θεσμών για τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού συμβουλίου το οποίο θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Αυτή η παρακολούθηση που θα γίνεται ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ανεξάρτητα από το Υπουργείο Οικονομικών».

-  «Αυτή η παρακολούθηση που θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ταυτόχρονα να συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο», όπως είπε διαλέγοντας προσεκτικά τα λόγια του,  «στη περίπτωση που υπάρχει η διάγνωση ότι ο προϋπολογισμός τείνει να εκτροχιαστεί, να περάσει σε πρωτογενές έλλειμμα, αυτοματοποιημένα να γίνεται άμεση μείωση των δαπανών οριζοντίως, όλων των δαπανών του δημοσίου». Προφανώς ο κύριος Βαρουφάκης απέφυγε σκόπιμα να εξαιρέσει ρητώς τους μισθούς και τις συντάξεις.

-  Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι θα μπορεί να κοπεί ή να διασωθεί, συμπλήρωσε: «να υπάρχει, αν θέλετε, ένα σύστημα το οποίο να μη περνάει μέσα από την πολιτική διαδικασία, που να εγγυάται ότι ο προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους, του ελληνικού δημοσίου, δεν θα περάσει σε πρωτογενή ελλείμματα. Αυτό ήταν μια πολύ σημαντική πρόταση» υπογράμμισε ο ίδιος.

Σαν απαραίτητο συστατικό της όποια συμφωνίας τελικώς προκύψει, ο κύριος Βαρουφάκης περιέγραψε την λύση που προτείνει για το χρέος, την οποία όπως τόνισε έχουν επεξεργαστεί κορυφαίοι τεχνοκράτες.

Ο υπουργός επανέλαβε ουσιαστικά τη γνωστή πρότασή του να μεταφερθούν στον ESM τα ελληνικά ομόλογα ύψους 27 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ και η Ελλάδα να τα αποπληρώσει μέσω νέου δανείου από τον ESM.

Ωστόσο το σχέδιό του έρχεται μάλλον σε αντίθεση με τις προτάσεις που την ίδια ώρα έκανε στην Αθήνα η πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην αποπληρωθεί το «επαχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο» δημόσιο χρέος, καθώς ο ίδιος υποστήριξε πως με τη λύση που αυτός παρουσίασε «ουσιαστικά θα είχαμε συνδυασμό μεταρρυθμίσεων, επίλυσης του χρηματοδοτικού κενού και αναδιάρθρωση ουσιαστική του χρέους χωρίς ούτε ένα ευρώ «κούρεμα» για τους εταίρους, χωρίς ούτε ένα νέο ευρώ δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο».


Επιπλέον μάλιστα, με την πρότασή του «και σε συνδυασμό με τις συζητήσεις που ήδη γίνονται  με την ΕΤΕπ, με την EBRD και άλλου φορείς που θα καταλήξουν πολύ σύντομα, και στο πλαίσιο αυτή της συμφωνίας αν  θέλετε, σε ένα επενδυτικό πακέτο για την ελληνική οικονομία, θα είχαμε μια τελική επίλυση της κρίσης».

Επικαλέστηκε το πρόσφατο άρθρο του επικεφαλής Οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ για να τονίσει πως οι  δανειστές δεν πρέπει να αρνούνται πια να προσφέρουν λύση για το δημόσιο χρέος της χώρας μας.


O Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα μετάσχει απόψε και στο συμβούλιο Ecofin πριν αναχωρήσει για να επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να προετοιμάσουν με τον πρωθυπουργό το σαββατοκύριακο τις ελληνικές θέσεις την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.



Πηγή : protothema.gr


Λαγκάρντ: Είμαι η επικεφαλής των... εγκληματιών



Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αρνηθεί ότι δέχεται φραστικές επιθέσεις από τους συναδέλφους του στο Eurogroup, με το επιχείρημα ότι "είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι". Σαφώς και είναι. Μόνο το κλίμα που συνάντησε στη συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν καθ' όλα αρνητικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Οικονομικών στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι το Eurogroup "δεν είναι ένα φόρουμ για σοβαρές συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων".

Επίσης το σχόλιο της Κριστίν Λαγκάρντ, "να συνεχίσουμε το διάλογο με ενήλικες στο δωμάτιο" -προφανώς αναφερόμενη στο Βαρουφάκη- αποτελεί την καλύτερη αποτύπωση του κλίματος ρήξης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Υπάρχει όμως και ένας διάλογος, πριν αρχίσει η συνεδρίαση, απολύτως ενδεικτικός των αισθημάτων που κυριαρχούν.

Όπως σημειώνει η ισπανική El Mundo, o Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει προ ημερών ότι το ΔΝΤ έχει "εγκληματικές ευθύνες" για τις καταστροφές που προξένησε στην ελληνική οικονομία- δήλωση που ουδόλως ικανοποίησε την κ. Λαγκάρντ.

Και ευκαιρίας δοθείσης, με τον Βαρουφάκη σε απόσταση ανάσας, αποφάσισε να εκδικηθεί κάνοντας δηλητηριώδες χιούμορ.

Προσεγγίζοντας τον υπουργό, είπε: "Η επικεφαλής των εγκληματιών ήρθε για να χαιρετίσει".

Η ισπανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Βαρουφάκης ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να μειώσει το θυμό της γαλλίδας αξιωματούχου.

Κι αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, οι φωτογραφίες από τη συζήτηση Βαρουφάκη- Λαγκάρντ αρκούν για να γραφτούν τόμοι.


Πηγή : Nooz.gr