Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Οδηγούμαστε σε χρεοκοπία; Πλήρες αδιέξοδο - Αποχώρησε η ελληνική πλευρά από τις διαπραγματεύσεις



Σκηνικό αδιεξόδου διαμορφώθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές στις Βρυξέλλες, αφού τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι πιστωτές εμμένουν στις θέσεις τους, χωρίς υποχωρήσεις.

H ελληνική πλευρά αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις λόγω των απαιτήσεων των δανειστών. Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι ότι δεν θα συζητηθεί την Πέμπτη το Eurogroup το ελληνικό ζήτημα. Νέο ορόσημο η 30η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει και η επέκταση του ελληνικού προγράμματος.

Το απόγευμα της Κυριακής το Μαξίμου διεμήνυσε ότι «δεν θα δεχθεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, δεν θα δεχθεί κανένα μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη», αφού όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «το πείραμα κράτησε αρκετά».

Η κυβέρνηση στέλνει το δικό της τελεσίγραφο απέναντι στους πιστωτές και στις φωνές που πληθαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα για Grexit και τέλος χρόνου και υπομονής από την Ευρώπη προς την Ελλάδα.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν, σχετικά με την εξελισσόμενη διαπραγμάτευση:

1.Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της έγκαιρα [01.06.2015], όπως και δύο επεξεργασμένα κείμενα που αφορούν την βιωσιμότητα του χρέους και το δημοσιονομικό κενό.

2. Η Ελληνική αντιπροσωπεία, μάλιστα, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.

3. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα. Κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη –το πείραμα αρκετά κράτησε.

4. Να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% [ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ] από την αύξηση του ΦΠΑ! Μέτρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης.

5. Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.


Πηγή : tovima.gr


Ένας κάτοικος της Αθήνας λέει στην Χριστοδουλοπούλου Ντροπή σου!!!!!






Ονομάζομαι Μαρία και έχω κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αθηνάς!!

Αυτή η απαράδεκτη που κάνει την υπουργό για την μεταναστευτική πολιτική πρέπει να ντρέπεται και κάποιος θα πρέπει να την περάσει από ειδικό δικαστήριο!!

Είναι ντροπή της να της το πείτε να δημοσιεύσετε όπως τα γράφω που έχει αμολήσει τους παράνομους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και ΠΕΙΝΑΝΕ και ΔΙΨΑΝΕ!!!!!!

Είναι ντροπή της που χωρίς σχέδιο φέρνει καθημερινά χιλιάδες παράνομους μετανάστες και οι άμοιροι άπλυτοι, βρώμικοι, πεινασμένοι και διψασμένοι κοιμούνται στους δρόμους μπροστά στα μαγαζιά μας και ζητιανεύουν ένα κουλούρι και ένα μπουκάλι νερό!!!

Έχει τεράστιες ευθύνες και η Χριστοδουλοπούλου αλλά και το επιτελείο της δεν γνωρίζουμε με ποιο σκοπό υποβάθμισε την Αθήνα και της τουριστικές περιοχές με τις άθλιες να ανεπίτρεπτες αποφάσεις της αλλά κάποιος θα πρέπει να τις αποδώσει ευθύνες και να την διώξει!!! Θα κάνει μεγαλύτερο κακό το καταλαβαίνετε!!!! Ελάτε στην Αθήνα να δείτε!!! Δεν κάνουν καλό ούτε στους κατοίκους στην Αθήνα, ούτε στους Έλληνες πολίτες και ειδικά σε αυτούς τους άμοιρους και ταλαίπωρους ανθρώπους!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!

Μαρία

Το δημοσιεύσετε δεν το δημοσιεύσετε εγώ τα είπα και είπα την αλήθεια!!


Φωτογραφίες: Ιπποπόταμοι, λιοντάρια και κροκόδειλοι στους δρόμους της Τιφλίδας!



Οι καταρρακτώδεις βροχές κατέστρεψαν τον ζωολογικό κήπο της πόλης, με αποτέλεσμα τα άγρια ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα - Πολλά σκοτώθηκαν από τους υπευθύνους στην προσπάθειά τους να τα αιχμαλωτίσουν, αλλά αρκετά ακόμα κυκλοφορούν στους δρόμους

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η τύχη πολλών άλλων αγνοείται μετά τις μεγάλες πλημμύρες στην Τιφλίδα που κατέστρεψαν εν μέρει τον ζωολογικό κήπο, με αποτέλεσμα λιοντάρια, τίγρεις και ιπποπόταμοι να απελευθερωθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γεωργίας.



Οι αρχές κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ η αναζήτηση των άγριων ζώων συνεχιζόταν τις πρώτες απογευματινές ώρες.


«Περίπου 20 λύκοι, οκτώ λιοντάρια, λευκές τίγρεις, τσακάλια, ιαγουάροι σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις ή αγνοούνται. Μόνο τρεις από τους 17 πιγκουίνους μας κατέστη δυνατό να διασωθούν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου στην Τιφλίδα Μζία Σαρασίντζε.



Εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Rustavi 2 δείχνουν έναν ιπποπόταμο να κολυμπάει στους πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο του Τμπιλίσι, ενώ διασώστες προσπαθούν να συλλάβουν το ζώο χρησιμοποιώντας τουφέκια με ηρεμιστικά βέλη. Άλλες εικόνες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αλιγάτορα να πλατσουρίζει σ' ένα πάρκινγκ ανάμεσα στα αυτοκίνητα και μια αρκούδα να έχει κουρνιάσει πάνω σ' ένα κλιματιστικό στον τοίχο μιας πολυκατοικίας.






Πηγή : protothema.gr


Νίκος Αλέφαντος : Σιχάθηκα και γύρισα κανάλι!


Φορτωμένος Αλέφαντος για την ξεφτίλα της Εθνικής! Ποιος είναι ο παππούς και ποιος ο παικτάκος; Κράξιμο σε Σάμαρη, Μήτρογλου! Τι λέει για Περέιρα, Ρομπίνιο, Μπερμπάτοφ.

Αυτή η Εθνική ομάδα είναι η χειρότερη που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την εποχή ακόμα που έπαιζαν μπάλα με τα …τσαρούχια! Στο 2-0 από τα Νησιά Φερόε σιχάθηκα και γύρισα κανάλι.

Πάντα είχαμε καλούς παίκτες στην Εθνική ακόμα και όταν δεν πήγαινε καλά η ομάδα. Τέτοια ξεφτίλα σαν και αυτή ποτέ. Νησιά Φερόε είναι ένα κρατιδιάκι με 50.000 κόσμο, δεν γεμίζουν ούτε το ΟΑΚΑ! Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Μας νίκησαν δύο φορές. Δικαίως είμαστε τελευταίοι.

Ο Μαρκαριάν από την πρώτη στιγμή που τον προσλάβανε, έλεγα δημοσίως ότι ήταν λάθος που φέρανε τον …παππού και ότι του έλειπε μόνο η μαγκούρα! Το στιλ του, η ηλικία του, το πάχος του, δεν ξέρω αν είμαστε στην ίδια ηλικία, εγώ όμως κάνω 5 χιλιόμετρα τη μέρα και είμαι σκύλος, αυτός δείχνει σαν να μην μπορεί να περπατήσει. Δεν έχει κουράγιο ούτε να μιλήσει!

Ο Καρνέζης δεν ήταν ποτέ μεγάλος τερματοφύλακας, ούτε θα γίνει. Η Εθνική κατά καιρούς είχε πολλούς μεγάλους τερματοφύλακες.

Ο Σταφυλίδης είναι ένας παικτάκος μέτριος, με ύψος 1,15, πλακώνει τις σέντρες επειδή δεν μπορεί να διεισδύσει, πού είσαι ρε Χολέμπας που είσαι και ψηλό παλικάρι. Ο Σταφυλίδης μου θύμισε τον Γεωργάτο στα τελευταία του όταν πλάκωνε τις σέντρες επειδή είχε γεράσει.

Παρουσιάζεις δύο χαφ που δεν ξέρουν μπάλα. Αφήστε με ρε με τον Σάμαρη, εγώ τα έλεγα όταν τον υμνούσαν, δεν υπάρχει κόφτης Σάμαρης, μαζί με τον Κονέ είναι μια τραγωδία. Σε κάνουν να αναπολείς τον Μανιάτη. Αναγκαζόταν ο Μήτρογλου να γυρνάει στη σέντρα, τι να κάνει ο Μήτρογλου τόσο πίσω ένας Θεός ξέρει. Όποτε έβγαιναν οι άλλοι μπροστά, έβγαιναν μόνοι τους, κόφτες δεν υπήρχανε.

Ο Χριστοδουλόπουλος ανύπαρκτος στο εξωτερικό, ειδικά σε αυτή τη θέση που τον έβαλε ο Μαρκαριάν να έρχεται σαν τρίτος χαφ ώστε να χώνεται ο Καρέλης.

Ο δε Φετφατζίδης δεν είχε δουλειά να παίζει έξω δεξιά, έχει μείνει στάσιμος, χαράμισε το ταλέντο του, ούτε ταχύτητα, ούτε δύναμη, ούτε σουτ, είναι και πολύ κοντός.

Περνάει περίοδο δραματική ο Μήτρογλου, όσο μεγαλώνει, έχει διαλύσει. Πολύ καλά κάνει και τον αφήνει ο Ολυμπιακός, πήγαινε αγόρι μου να παίξεις στη …Μικτή Κόσμου.

Αλλαγές ο Νίνης, ο Κολοβός και ο Φούντας! Σοβαρά μιλάτε; Πού την καταντήσατε την Εθνική; Να παίζει δέκα ματς στον Πανιώνιο ο Φούντας και να παίζει Εθνική; Τι φούντα μου λέτε και κλωστές!

Δραματική κατάσταση. Δε βοήθησε ο Μαρκαριάν, καλύτερα να παραιτηθεί ο άνθρωπος, να μην τον πληρώνουμε.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για Περέιρα και Ολυμπιακό, καθώς και ποιον σέντερ φορ από αυτούς που ακούγονται προτιμάω. Για Περέιρα, το μεγαλύτερο καλό που μπορούσε να γίνει ήταν αυτό. Μέτριος προπονητής, με πολλές πάσες, ανύπαρκτη μπάλα.

Μην τυχόν και πάρουν τον Ρομπίνιο, άσφαιρος τα τελευταία χρόνια, τρίχες κατσαρές. Ούτε Ροναλντίνιο που έλεγαν, τι να τον κάνεις, να τον μαζεύεις κάθε βράδυ από τα μπουζούκια;

Καλύτερα ο Μπερμπάτοφ, πολύ καλύτερα. Σοβαρό παιδί, καλός επαγγελματίας, καλός χαρακτήρας, με μεγάλη καριέρα πίσω του, και ακόμα κρατιέται, και φέτος έβαλε τα γκολ του. Μεγάλος γκολτζής, με γεμάτες σεζόν από γκολ, δυσκολεύτηκε στη Μάντσεστερ αλλά μιλάμε για τη μεγάλη τότε Μάντσεστερ του Φέργκιουσον. Όπου έχει παίξει, έχει προσφέρει, κεφάλι, σουτ, πείρα. Αν τον πλαισιώσουνε με γρήγορους χαφ και εξτρέμ στον Ολυμπιακό, θα βάλει πολλά γκολ.


Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου



Πηγή : sportdog.gr


Άμεσα συμβιβασμός ή χρεοκοπούμε, προειδοποιούν 13 οικονομολόγοι



Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολική καταστροφή, με κατάρρευση των τραπεζών από αθρόες αναλήψεις, μεγάλο πληθωρισμό, τεραστία μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, ελλείψεις σε βασικά αγαθά και περιθωριοποίηση της χώρας"

Δραματική έκκληση για συμφωνία άμεσα με την Ευρώπη απευθύνουν στην κυβέρνηση 13 κορυφαίοι οικονομολόγοι, σε παρέμβασή τους στην Καθημερινή της Κυριακής, ενώ οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για "ελληνικές προτάσεις που δεν βγαίνουν" και "δύσκολες συζητήσεις".

"Φτάσαμε στο τέλος της πολύμηνης διαπραγμάτευσης με ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας στο κράτος και στον ιδιωτικό τομέα και με τεράστια αβεβαιότητα. Εάν δεν γίνει άμεσα συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ ή έξω από το ευρώ" προειδοποιούν.

Όπως επισημαίνουν, "η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολική καταστροφή, με κατάρρευση των τραπεζών από αθρόες αναλήψεις, μεγάλο πληθωρισμό, τεραστία μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, ελλείψεις σε βασικά αγαθά και περιθωριοποίηση της χώρας. Αλλά και μια χρεοκοπία μέσα στο ευρώ θα οδηγούσε γρήγορα στην έξοδο από αυτό. Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη να τη διαχειριστεί οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Θα χρειαζόταν τεράστια υποστήριξη από την ΕΚΤ, που δεν θα την είχε."

"Μέσα σε λίγο χρόνο, η ελληνική κυβέρνηση, εθελοντικά ή κάτω από πίεση, θα πήγαινε στη νέα δραχμή. Έτσι και οι δύο τύποι χρεοκοπίας (μέσα και έξω από το ευρώ) οδηγούν στην ολική καταστροφή της νέας δραχμής" προσθέτουν οι οικονομολόγοι.

"Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής θα είναι μέτρια και χωρίς τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά θα είναι κατά πολύ υπέρτερη σε σύγκριση με το χάος της χρεοκοπίας και της δραχμής. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να την υπογράψει άμεσα!" καταλήγουν.

Το κείμενο συνυπογράφουν οι:

•Μάριος Αγγελέτος, ΜΙΤ
• Κώστας Αζαριάδης, Washington University in St. Louis
• Δημήτρης Βαγιανός, London School of Economics
• Χάρης Ντέλλας, Universitat Bern
• Γιάννης Ιωαννίδης, Tufts University
• Γιώργος Κωνσταντινίδης, University of Chicago
• Κώστας Μεγήρ, Yale University
• Νίκος Οικονομίδης, New York University
• Στυλιανός Περράκης, Concordia University
• Μανόλης Πετράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
• Χριστόφορος Πισσαρίδης, Νομπέλ Οικονομίας, London School of Economics και Πανεπιστήμιο Κύπρου
• Θανάσης Στέγγος, University of Guelph
• Μιχάλης Χαλιάσσος, Goethe University Frankfurt



Πηγή: skai.gr


Τραγωδία! Σκάφος καρφώθηκε στα βράχια - Νεκρή μια γυναίκα και 4 τραυματίες



Μια γυναίκα έχασε την ζωή της και άλλα τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν τα ξημερώματα κοντά στο Τρίκερι της Μαγνησίας σε απίστευτο ναυτικό δυστύχημα. Η νυχτερινή βολτα που ξεκίνησε για μια παρέα Βολιωτών, κατέληξε σε τραγωδία όταν με το σκάφος τους ξεκίνησαν γύρω στις 3 την νύχτα να επιστρέψουν στον Βόλο από το νησί του Τρίκερι. Το σκάφος όμως στην περιοχή Αλογόπορος για άγνωστους λόγους, πλησίασε στη στεριά και προσέκρουσε σε βράχια, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και η 52χρονη Ελένη Θεοχάρη η οποία κυριολεκτικά εκτοξεύθηκε και χτύπησε με το κεφάλι της στα βράχια.'Αλλο σκάφος που ακολουθούσε και σύμφωνα με πληροφορίες επέβαιναν σ' αυτό φίλοι της παρέας, ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Βόλου και αμέσως σήμανε συναγερμός.Η άτυχη Ελένη Θεοχάρη διακομίστηκε νεκρή στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου ,ενώ τα άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στην Χειρουργική Κλινική.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βολου έχει αναλαβει την διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος.



Πηγή


Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονος που κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα



Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένο μεταφέρεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Πάτρας ένα 9χρονο αγόρι, το οποίο κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα ιδιωτικής επιχείρισης στα Γιάννενα, αργά το μεσημέρι.

Το παιδάκι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει ο ανταποκριτης του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην περιοχή, βρισκόταν με τους γονείς του στην πισίνα όταν ξαφνικά φαίνεται πως έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε κάτω από το νερό.

Ναυαγοσώστης που βρισκόταν στο χώρο έβγαλε το αγόρι από την πισίνα και μέσα σε λίγα λεπτά τον παρέλαβε μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί κατάφεραν σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.


Πηγή 


Δύσκολες διαπραγματεύσεις, πίεση χρόνου



Οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες γίνονται πιο δύσκολες, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση χρόνου- δεδομένου ότι για να προλάβουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις κατά την προσεχή συνάντησή τους στις 18 Ιουνίου, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ιδανικά σήμερα, Κυριακή, ή το αργότερο στη διάρκεια της Δευτέρας.

Στη συνέχεια η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup, που αποτελείται από τεχνοκράτες των κρατών μελών, θα πρέπει να ετοιμάσει την εισήγηση για την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών την Πέμπτη.
Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη εκεί. Όπως αναφέρουν κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες οι δύο πλευρές εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη αρκετά μακριά, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις εντός της ημερας για να βρεθεί κοινός τόπος.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και ομάδα τεχνοκρατών, έχει υποβάλει προτάσεις για τη γεφύρωση της διαφοράς στο δημοσιονομικό τομέα. Ωστόσο ζητάει σαφείς γραπτές εγγυήσεις από τους εταίρους για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Στις διαπραγματεύσεις που γίνονται από χθες στις Βρυξέλλες συμμετέχουν και οι τρεις θεσμοί, δηλαδή η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τις διαπραγματεύσεις, ωστόσο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και επέστρεψε σε αυτές, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν. Μάλιστα, κύριος διαπραγματευτής του διεθνούς οργανισμού είναι ο Πολ Τόμσεν.


Νίκος Μπέλος, Βρυξέλλες


Πηγή: Deutsche Welle, capital.gr


Fiat 500 2016: Πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου




Στα γενέθλια του αρχετυπικού cinquecento –αλλά και της αναβίωσής του- θα παρουσιάσει η Fiat το ανανεωμένο 500 το οποίο αναμένεται να επωφεληθεί από, σχεδιαστικού περιεχομένου αλλαγές και εξοπλιστικές αναβαθμίσεις που θα τονίσουν ακόμα περισσότερο το lifestyle χαρακτήρα του, ενώ βελτιώσεις με γνώμονα την αποδοτικότητα αναμένονται και στους κινητήρες.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το ανανεωμένο 500, τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν ότι η ανανεωμένη εκδοχή του θα είναι λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος ενώ, οι αισθητικές παρεμβάσεις στο εξωτερικό του θα συντείνουν σε ένα συνολικά πιο αρρενωπό αποτέλεσμα με σχεδιαστικές επιρροές από λεπτομέρειες του 500Χ.

Στο εσωτερικό αναμένεται η ίδια pop προσέγγιση με περισσότερες επιλογές και πιο έντονο lifestyle χαρακτήρα με κυρίαρχο το infotainment με μεγάλη οθόνη αφής που θα τοποθετηθεί στο κέντρο του ταμπλό αναδιαμορφώνοντας τη σχεδίασή του.

Στοχευμένες αλλαγές αναμένονται και στους κινητήρες με γνώμονα μεγαλύτερη αποδοτικότητα, κάτι που σημαίνει ότι ο δικύλινδρος TwinAir του 0,9 λίτρου αναμένεται να περιορίσει την μέση κατανάλωση καυσίμου κάτω από τα 4,0 λίτρα/100 χλμ., φτάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες, τα 3,8 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι βελτιώσεις του Multijet μοτέρ των 1,3 λίτρων αναμένεται να μειώσουν κατανάλωση και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 3,1 λίτρα/100 χλμ. και 85 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική φίρμα η οποία επιφυλάσσεται να αποκαλύψει επισήμως τα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου 500 στην επίσημη πρεμιέρα του, η 4η Ιουλίου επελέγη καθώς, το αρχετυπικό 500αράκι παρουσιάστηκε στις 4 Ιουλίου 1957 ενώ την ίδια ημερομηνία έκανε πρεμιέρα και η σύγχρονη εκδοχή του πριν από οκτώ χρόνια.

Για την ιστορία, το πρώτο Cinquecento είχε βάρος μόλις 470 κιλά, διέθετε υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή και εξοπλιζόταν με ένα δικύλινδρο κινητήρα 479 κ.εκ. με ισχύ 13 ίππων, ενώ η αυτονομία του, διαμορφωνόταν σε λίγο παραπάνω από 80 χλμ.


Πηγή : auto.in.gr




Άγρια δολοφονία στη Σητεία: Σκότωσε τον άντρα της με μπαλτά




Μια γυναίκα 69 ετών χτύπησε θανάσιμα τον 79χρονο σύζυγό της και στη συνέχεια παραδόθηκε

Ένα άγριο περιστατικό δολοφονίας έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Σητείας.

Μια γυναίκα 69 ετών σκότωσε τον σύζυγό της 79 ετών στο σπίτι τους το πρωί. Το φονικό συνέβη στην περιοχή Ξεροκαμάρα.

Η γυναίκα χρησιμοποίησε μπαλτά για να χτυπήσει θανάσιμα τον σύζυγό της, στο κεφάλι και τα χέρια. Στη συνέχεια πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε στις αρχές ομολογώντας το έγκλημα.

Η 69χρονη υποστήριξ ότι έφτασε στο σημείο αυτό γιατί δεν άντεχε άλλο τους καυγάδες και την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι.

Η νεκροψία νεκροτομή αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα



Πηγή: flashnews.gr


Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά και διαβάστε.





1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον...

Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι Τ11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;



Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr




Επιθέσεις από κλέφτες γύρω από το ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς" ακόμα και μέρα μεσημέρι



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Επιθέσεις σε νοσοκόμες κι ασθενείς λαμβάνουν χώρα τελευταία έξω από το ΓΝΑ "Γεώργιος Γεννηματάς». Όπως καταγγέλουν, κάποιοι επιτίθενται σε εργαζομένους, περαστικούς και ασθενείς, τους γρονθοκοπούν, τους κλέβουν κι εξαφανίζονται μέσα στον υπαίθριο χώρο του πανεπιστημίου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

"Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως τα τελευταία δύο χρόνια. Κάθε μήνα πλέον έχουμε μία με δύο επιθέσεις σε νοσοκόμες, που έρχονται νωρίς το πρωί ή φεύγουν το βράδυ, που τελειώνουν τη βάρδια τους. Ομάδες τριών τεσσάρων ατόμων αιφνιδιάζουν τον στόχο τους, επιτίθενται και χτυπούν κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, τους αρπάζουν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και χρυσαφικά και γίνονται καπνός μέσα στο πανεπιστημιακό κάμπους" περιγράφει στη Δημοκρατία εργαζόμενος στο Νοσοκομείο.

Κάλυψη για τη δράση των επιτηδείων προσφέρουν τα σκοτεινά σημεία γύρω από το νοσοκομείο αλλά και τα ψηλά φυτά, μέσα στα οποία κρύβονται καθώς δεν υπάρχει φύλαξη παρά μόνο όταν εφημερεύει...

Πριν από περίπου δύο μήνες έγινε στόχος και ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του «Γεώργιος Γεννηματάς» Γιάννης Μακρής. Ηταν περί τις 8 το πρωί, όταν ο γιατρός αποχώρησε από το νοσοκομείο κρατώντας έναν χαρτοφύλακα. Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε χτυπημένος, με αίματα στο πρόσωπο.



Πηγή : iatropedia.gr


30 χρόνια από τις τελευταίες αιματηρές αεροπειρατείες στην Ελλάδα




του Κωστή Χριστοδούλου

Μπορεί οι αεροπειρατείες να καταγράφονταν ως κωμικές καταστάσεις στις έγχρωμες ταινίες του Δαλιανίδη όμως οι δύο που είχαν ως αφετηρία την Αθήνα το 1985 δεν είχαν happy end, αλλά αντίθετα νεκρούς, όξυνση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και ένα βαρύ πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό.

Η πρώτη σε αεροσκάφος της αμερικανικής ΤWA ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, στις 14 Ιουνίου του 1985 και καταγράφεται ως μία από τις πλέον μεγαλύτερες σε διάρκεια καθώς έφθασε τις 17 ημέρες και ουσιαστικά ήταν μία οδύσσεια από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο στη λεκάνη της Μεσογείου.

Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση του Boeing 727 της πτήσης 847 από την Αθήνα προς Ρώμη δύο Λιβανέζοι που χρησιμοποιούσαν πλαστά διαβατήρια και είχαν επιβιβαστεί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κατευθύνθηκαν οπλισμένοι στο πιλοτήριο και απείλησαν τον πιλότο ότι θα ανατινάξουν το αεροσκάφος εάν δεν αποδεχτεί τις αξιώσεις τους. Την στιγμή εκείνη μέσα στο αεροσκάφος βρίσκονταν 153 επιβάτες και μέλη του πληρώματος ενώ οι Έλληνες επιβάτες ανέρχονταν σε 8 και ανάμεσα τους βρίσκονταν και ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης Ντέμης Ρούσσος.


Την ίδια ώρα πίσω στο Ελληνικό, συλλαμβάνεται ένας τρίτος Λιβανέζος – συνεργός των αεροπειρατών - ο οποίος δεν μπόρεσε να επιβιβαστεί λόγω της πληρότητας του αεροσκάφους. Οι αεροπειρατές που είναι οπλισμένοι με αυτόματα και χειροβομβίδες έχουν ως μοναδικό τους αίτημα την απελευθέρωση από το Ισραήλ 766 κρατουμένων τόσο Παλαιστινίων όσο και Λιβανέζων. Πρώτος σταθμός που αναγκάζεται να προσγειωθεί το αεροσκάφος είναι η Βηρυτός όπου απελευθερώνονται ορισμένες γυναίκες και παιδιά. Ακολουθεί μία πτήση στο Αλγέρι όπου και εκεί θα αφεθούν ελεύθεροι μερικοί ακόμη επιβάτες. Εκεί το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και θα επιστρέψει πίσω στην Βηρυτό όπου οι αεροπειρατές θα σκοτώσουν έναν Αμερικανό πεζοναύτη θέλοντας να δείξουν ότι έχουν πυγμή.

Ο πιλότος της ΤWA, Τζον Τεστρέικ, με το πιστόλι στον κρόταφο θα μιλήσει από το πιλοτήριο στους δημοσιογράφους εξηγώντας την σοβαρότητα της κατάστασης. Ο ίδιος παρέμενε ατάραχος διαβάζοντας την Βίβλο στις 17 ημέρες που κράτησε η αεροπειρατεία ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των αεροπειρατών.

Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί άλλη μία πτήση στο Αλγέρι όπου θα απελευθερωθούν άλλοι 67 όμηροι μεταξύ των οποίων και όλοι οι Έλληνες – με εξαίρεση τον Ντέμη Ρούσσο – ως αντάλλαγμα της απελευθέρωσης του συνενόχου από τις ελληνικές αρχές, κίνηση η οποία εξόργισε τους Αμερικανούς οι οποίοι και θα εκδώσουν τις επόμενες ημέρες ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας.

Στις 17 Ιουνίου το Boeing θα φτάσει για τρίτη φορά στην Βηρυτό όπου ανάμεσα στην νέα παρτίδα από απελευθερωθέντες ήταν και ο Ντέμης Ρούσσος. Ο ίδιος απέφυγε τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην επιστροφή του στο Ελληνικό και όταν μετά από πολύ πίεση τους δέχτηκε στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη αρκέστηκε να πει: «Εδώ δεν είναι showbiz, δε δίνω συνέντευξη για κάποιο δίσκο μου. Στο αεροδρόμιο ήταν επιλογή μου να αποφύγω οποιαδήποτε συνομιλία μαζί σας. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν ακόμη ζωές που κινδυνεύουν. Είμαι καλά, δόξα τω Θεώ, δεν σας εύχομαι να ζήσετε αυτό που έζησα».

Σε αυτή την τελευταία δόση θα τελειώσει η αεροπειρατεία όχι όμως και η ομηρία 44 ατόμων (41 επιβάτες και 3 μέλη του πληρώματος) που είχαν απομείνει. Οι όμηροι αποβιβάζονται και μεταφέρονται σε διάφορα σημεία της πόλης υπό την φρούρηση της Αμάλ, μίας ισχυρής οργάνωσης Σιιτών. Ξεκινάει ένα διαπραγματευτικός μαραθώνιος μεταξύ κρατών που επίσημα δεν έχουν διπλωματική επαφή (ΗΠΑ, Συρία, Ιράν, Ισραήλ αλλά και εκπροσώπους της Αμάλ και της Χεζμπολάχ).

Μέχρι τις 26 Ιουνίου θα αφεθούν ελεύθεροι πέντε όμηροι που παρουσίαζαν προβλήματα υγείας ενώ στις 30 Ιουνίου οι υπόλοιποι 39 οδηγούνται στη Δαμασκό ανοίγοντας έτσι ο δρόμος προς την ελευθερία. Το αίσιο τέλος δόθηκε χάρη στην προσωπική διαβεβαίωση του προέδρου της Συρίας Άσαντ, ότι το Ισραήλ θα αφήσει σύντομα ελεύθερους τους αιχμαλώτους κάτι που πραγματοποιήθηκε τελικά το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.

Για την Ελλάδα αυτή η αεροπειρατεία αυτή, στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, πέρα από το κόστος σε φήμη στοίχισε οικονομικά πάνω από 300 εκατ. δολάρια μέσα από μαζικές ακυρώσεις που ακολούθησαν. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία είχε επανεκλεγεί πρόσφατα, ότι τα συμβάντα αυτά είναι αποτέλεσμα της φιλοαραβικής πολιτικής της.


Σαν να μην έφθανε η πρώτη, μία δεύτερη αεροπειρατεία είχε πάλι σημείο έναρξης το Ελληνικό. Αυτή τη φορά στις 23 Νοεμβρίου, πέντε άντρες που αυτοαποκαλούνταν μέλη της «Αιγυπτιακής Επανάστασης» πραγματοποιούν αεροπειρατεία στην πτήση από Αθήνα σε Κάιρο και υπό την απειλή όπλων ζητούν το αεροσκάφος να προσγειωθεί στην Μάλτα.

Η κυβέρνηση της Μάλτας αντιδρά σπασμωδικά (αρνείται τον ανεφοδιασμό πριν από την απελευθέρωση των 92 επιβατών) οι αεροπειρατές αντιδρούν δυναμικά και εκτελούν επτά επιβάτες. Γίνεται προσπάθεια διαπραγμάτευσης από τον πρέσβη της Λιβύης και την PLO αλλά η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφασίζει να πάρει το παιχνίδι στα χέρια της στέλνοντας 75 Αιγύπτιους κομάντο των οποίων ηγούνται 3 Αμερικάνοι αξιωματικοί. Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου θα παραβιάσουν την είσοδο του αεροσκάφους με εκρηκτικά και θα ξεσπάσει πραγματική μάχη μεταξύ αεροπειρατών και 25 κομάντο που συμμετείχαν με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 60 άτομα μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά και ένα βρέφος 16 μηνών.

Ανάμεσα στους νεκρούς και δώδεκα Έλληνες ναυτικοί οι οποίοι πέθαναν από ασφυξία στο αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη αεροπειρατεία είχε καταγραφεί η πλέον πολύνεκρη έως τις μέρες εκείνες. Ακολούθησε η «11η Σεπτεμβρίου» η οποία έριξε στην λήθη ότι είχε προηγηθεί.


Για την Ελλάδα ήταν ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα καθώς συνέβη λίγους μήνες μετά την αεροπειρατεία του Ιουνίου και την στιγμή που η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθούσε να πείσει τους ξένους ότι έχουν ληφθεί ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας.  





Πηγή : news247.gr


FT: Τελειώνουν οι επιλογές για Ελλάδα, πιο κοντά τα capital controls



Μόλις πριν από λίγους μήνες, η πιθανότητα επιβολής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα έμοιαζε κάτι πολύ μακρινό. Όμως, με την έλλειψη ρευστότητας για την κάλυψη των αναγκών και τη νευρικότητα των καταθετών, η συζήτηση για την επιβολή τέτοιου έκτακτου μέτρου διαδίδεται ταχύτατα, ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν την Αθήνα ότι μπορεί σύντομα να αναγκαστεί να το επιβάλλει, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

«Απέχουμε μόλις τέσσερις έως έξι εβδομάδες από την ενδεχόμενη επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων» δήλωσε στους FT ο γερμανός οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών.

Όμως, η επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων δεν είναι απλή υπόθεση, από τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές συνθήκες εκθειάζουν την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων -μαζί με την εργασία, τα αγαθά και τις υπηρεσίες- ως έναν από τους τέσσερις πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση για την επιβολή τέτοιου μέτρου είναι καθαρά ελληνική, της κυβέρνησης, κι όχι των πιστωτών, που σημαίνει ότι, αν λαμβανόταν, θα την έφερνε αντιμέτωπη με τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, το πιο κοντινό στην Ελλάδα παράδειγμα επιβολής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων είναι το κυπριακό, απόφαση που ελήφθη στις αρχές του 2013.

«Η βασική πρόκληση, δηλαδή ο περιορισμός στην εκροή καταθέσεων, φαίνεται αρκετά παρόμοια και στις δύο περιπτώσεις» ανέφερε ο Φρανσουά Καμπώ, οικονομολόγος της Barclays. «Είναι πιθανό, ως εκ τούτου, ότι οι περιορισμοί στην Ελλάδα θα μοιάζουν με εκείνους στην Κύπρο».

Υπό  την πίεση των Βρυξελλών, η Λευκωσία συμφώνησε σε μέτρα για την αναμόρφωση του τραπεζικού της συστήματος και στο bail in σε αντάλλαγμα για το δάνειο των 10 δισ. ευρώ.

Το τίμημα ήταν βαρύ για τους απλούς πολίτες: οι κυπριακές τράπεζες ήταν κλειστές για σχεδόν δύο εβδομάδες. Όταν ξανάνοιξαν, υπήρξαν σκληροί περιορισμοί στις εγχώριες και εξωτερικές πληρωμές, συμπεριλαμβανομένου και του ορίου στις αναλήψεις μετρητών ύψους 300 ευρώ την ημέρα, του ορίου των 5.000 ευρώ για πληρωμές με πιστωτική κάρτα στο εξωτερικό και την απαίτηση άδειας από την κεντρική τράπεζα για κάθε μεταφορά άνω των 5.000 ευρώ.

Το κυπριακό παράδειγμα εξήρε πριν από λίγο καιρό και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Όμως, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η «κυπριακή λύση» μπορεί να εφαρμοστεί με τα ίδια αποτελέσματα στην Ελλάδα. Γιατί στην Κύπρο, ο έλεγχος κεφαλαίων ήταν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος διάσωσης, που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές για τη διάσωση των τραπεζών και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην Ελλάδα τέτοια συμφωνία μέχρι τώρα δεν υπάρχει.

Ορισμένοι άλλοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι καταλληλότερο παράδειγμα για την ελληνική περίπτωση είναι η εμπειρία της Αργεντινής του 2001.

Η αργεντίνικη κρίση ξεκίνησε στα τέλη του 2001, όταν οι καταθέτες άρχισαν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και να τα μετατρέπουν σε δολάρια, φοβούμενοι για την ισοτιμία.

Για να σταματήσουν τον τραπεζικό πανικό, οι Αρχές του Μπουένος Άιρες επέβαλαν αρχικά περιορισμένα μέτρα, που περιλάμβαναν περιορισμό αναλήψεων από λογαριασμούς σε δολάρια.

Σύντομα φάνηκε πως τα μέτρα αυτά δεν ήταν αρκετά και η κυβέρνηση προχώρησε ακόμη παραπέρα: στο «πάγωμα» προθεσμιακών καταθέσεων και στην υποχρεωτική ανταλλαγή τους με ομόλογα σε πέσος.

Ακόμα και τότε, η αργεντίνικη κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει μια απότομη υποτίμηση του νομίσματος.

Μια άλλη ανησυχία για την ελληνική κυβέρνηση είναι και η ικανότητα να επιβάλει σωστά και να παρακολουθήσει τα capital controls.

«Για να δουλέψουν τα capital controls, πρέπει να δημιουργηθεί ένα αυστηρό σύστημα παρακολούθησης και εφαρμογής» δήλωσε ο Φρέντρικ Μαρ Μπάλντουρσον από το Πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ. «Αν υπάρχει διαφθορά, οι έλεγχοι απλά δεν λειτουργούν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακόμη κι αν όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα capital controls θα αρθούν σύντομα.

«Είναι πιο εύκολο να τους επιβάλεις παρά να τους άρεις» είπε ο Μπάλντουρσον.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους καταθέτες ότι μπορούν να φέρουν πίσω τα χρήματά τους στις τράπεζες, όπως και ότι δεν θα επιβληθεί ξανά έλεγχος. Αλλά η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί πολύ γρήγορα και να πάρει πολύ χρόνο για να ανακτηθεί» κατέληξε.



Πηγή : tovima.gr


Δημοσκόπηση: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,2% - Άνοδος της ΝΔ με 24,2%




Δημοσκόπηση της εταιρείας "METRISI" δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να έχει ανέλθει στο 24,2%. Τη δημοσκόπηση δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και σύμφωνα με τα ευρήματα αυτής, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,2%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΝΔ με 24,2%.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,1%, το ΚΚΕ 5,3% , οι ΑΝΕΛ με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,0%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%, ενώ το "Άλλο Κόμμα" είναι στο 4,8% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 14,1%.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση, μόνο το 28,6% συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ το 61,4% εκφράζει διαφωνία.

Παράλληλα, το 72,3% των πολιτών φαίνεται να απορρίπτουν την υιοθέτηση μιας πιο σκληρής στάσης της κυβέρνησης έναντι των εταίρων που θα οδηγούσε στην έξοδο από την ευρώ, ενώ το 22,8% επιθυμούν ρήξη και έξοδο από το ευρώ.

Για το αν θα επέλθει τελικά η συμφωνία με τους θεσμούς, το 58,2% απάντησε "Ναι", το 18,6% "Όχι", ενώ 23.2% "δεν ξέρω, δεν απαντώ".

Τέλος, το 54% των πολιτών διαφωνεί με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εάν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.



Πηγή : newspost.gr


"Φαρμάκι" Ρέντσι για Τσίπρα: Εμπιστεύτηκε τη Μέρκελ και κάποιοι γελάνε



Αιχμηρός για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ιταλός ομόλογός του, Ματτέο Ρέντσι, που σε συνέντευξή του είπε πως κάποιοι χαμογελούν τώρα που βλέπουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να εμπιστεύεται την Άνγκελα Μέρκελ.

"Ο Αλέξης εμπιστεύθηκε την Μέρκελ και όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν, δεδομένων των όσων έλεγε τότε. Αλλά αν είναι αυτό που επιθυμεί η Ελλάδα, εντάξει", είπε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη δήλωση του προέδρου των Ιταλών βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι ότι «είναι αποκαρδιωτικό το ότι η Ιταλία δεν καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις για την Ελλάδα».

Και εδώ ο Ματτέο Ρέντσι άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Σέβομαι την θέση του, αλλά στις διασκέψεις αυτές εγώ δεν πάω. Δεν είναι θέμα πρόσκλησης, από την στιγμή που ο Τσίπρας μου ζήτησε επανειλημμένα να συμμετάσχω. Μόνον που εμείς χαρακτηριζόμαστε από μια κουλτούρα ευρωπαϊσμού βάσει της οποίας τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στις έδρες των θεσμών, όχι μπροστά από τζάκια (...) Μόνον που η Ιταλία συμμετέχει σε θεσμικές συνόδους, όχι στις άτυπες».

Και συνέχει: «Για να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους Ιταλούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση. Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι: εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας. Έχει ωριμάσει η στιγμή της οικονομικής στροφής στην Ευρώπη, στοχεύοντας περισσότερο στην ανάπτυξη απ' ότι στην λιτότητα. Αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πορεία των δομικών μεταρρυθμίσεων, αρχίζοντας από τις δικές μας».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Στους ανεξέλγκτους της Ομόνοιας προστέθηκαν 2000 παράνομοι μετανάστες που έφερε σήμερα το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά



Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1 αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά έφτασαν περίπου 2.000 Σύροι μετανάστες και πρόσφυγες

Οι 2.000 αυτοί άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής διαμονής στο νησί.



Εκκένωση και υποδοχή

Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι σήμερα το πρωί εκκενώθηκαν οι χώροι πέριξ του λιμανιού και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, από όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και της Αστυνομίας, οι οποίες όμως και τελικά ευοδώθηκαν.



"Βούλιαξε" η Ομόνοια

Η συνέχεια ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενη.




Έτσι, παραμένουν στην πλατεία Ομονοίας μέχρι νεωτέρας.


Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Πηγή : newsit.gr


Δωρεάν ΠΑΠ ΤΕΣΤ στον Δήμο Περιστερίου



Δωρεάν ΠΑΠ ΤΕΣΤ στον Δήμο Περιστερίου Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με τη Γ’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Παθολογία της κύησης» διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

«Πρόληψη παθήσεων της Γυναίκας». Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ώρα 18:00 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο (αμφιθέατρο) του Δημαρχείου (είσοδος Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως – σταθμός Μετρό “Περιστέρι).

Ειδικότερα, όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας, το πρωί της ίδιας ημέρας (17η Ιουνίου) από τις 10:00π.μ. – 13:00 μ.μ. θα γίνει δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος (ΠΑΠ ΤΕΣΤ) από ειδική επιστημονική ομάδα, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού).

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου σε θέματα Υγείας, Ιατρός Καρδιολόγος, Γεώργιος Μπεκιάρης ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενες πρέπει να απευθύνονται για κλείσιμο ραντεβού στο ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου στα τηλέφωνα 210-5704276 και 210-5715291.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Δόσεις φωτιά σε όσους δεν ρυθμίσουν οφειλές στα ταμεία!! Λες και εάν είχαν δεν θα πλήρωναν



Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Δόσεις φωτιά σε όσους δεν ρυθμίσουν οφειλές στα ταμεία λες και εάν είχαν δεν θα ρύθμιζαν!!

Ο καμένος την φωτιά δεν την φοβάται και ο οφειλέτης εάν έχει θα υπαχθεί στο καθεστώς των 100 δόσεων αλλιώς όσο και να τον απειλείς για το μετά εάν δεν μπορεί ούτε το τώρα ούτε το μετά τον αγγίζει.

Η 100 δόσεις λήγουν στις 26 Ιουνίου και μετά από αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση επανέρχεται το πράγμα στο παλιό καθεστώς του 2013

Με τη λήξη της ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων, όλες ανεξαιρέτως οι οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εξοφληθούν μόνο με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων που έχει θεσπιστεί με τον νόμο 4152 τον Ιούνιο του 2013.

Η πάγια ρύθμιση έχει πιο αυστηρούς όρους υπαγωγής που προβλέπουν και την υποθήκη περιουσιακών στοιχείων, υψηλότερο επιτόκιο 8,05%, αντί 3% και καμία έκπτωση στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις.


Ελλάδα: Πρώτη στις εκτρώσεις στην Ευρώπη



Μία ακόμη θλιβερή πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα, αυτόν των εκτρώσεων.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων, με το 22% των Ελληνίδων να δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που έχουν προβεί σε τέτοια επέμβαση, είναι εφηβικής ηλικίας και τις περισσότερες φορές μάλιστα, χωρίς να έχουν ενημερώσει την μητέρα τους.

Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει φυσικά και το έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στην χώρα μας, σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας 40.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα πραγματοποιούνται από κορίτσια κάτω των 18 ετών, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου ένα στα τέσσερα κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση, και οι μισές έφηβες που κάνουν έκτρωση δεν έχουν ενημερώσει ούτε τη μητέρα τους.

Μία στις 1.000 γυναίκες που κάνουν διακοπή κύησης παρουσιάζει αιμορραγία κατά την επέμβαση ή τις πρώτες 24 ώρες μετά από αυτήν, το 44% των γυναικών που έχουν κάνει έκτρωση εμφανίζει νευρικές διαταραχές και 25% επισκέπτεται ψυχίατρο.

Τα στοιχεία αυτά επικαλείται ο αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ουρογυναικολογίας, Θεοχάρης Ταντανάσης, σε παρουσίασή του με τίτλο "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων. Όρια και προτεραιότητες" , που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στο πλαίσιο του 1ου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στη Μαιευτική Γυναικολογία, το οποίο διοργανώνει η Β΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ.

«Πρόκειται για μια θλιβερή πρωτιά, που σχετίζεται όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια και με παράγοντες που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση, η αβεβαιότητα και η αύξηση της ανεργίας» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταντανάσης.

Οι εφηβικές εγκυμοσύνες, σύμφωνα με τον κ. Ταντανάση, οφείλονται στην άγνοια, στους λανθασμένους χειρισμούς του χαπιού επείγουσας αντισύλληψης, στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών, αλλά και στην αδιαφορία της Πολιτείας. Ενώ στις χώρες της Ευρώπης το αντισυλληπτικό χάπι χρησιμοποιείται από το 22% των γυναικών κατά μέσο όρο, η χρήση του στην Ελλάδα φθάνει μόλις το 3,2%.

Σύμφωνα με στοιχεία από στατιστικές χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, το 1/3 των κοριτσιών κάτω των 18 στην πρώτη επαφή δεν χρησιμοποίησαν κανέναν τρόπο σίγουρης προφύλαξης. Στοιχεία από τις ΗΠΑ σχετικά με αγόρια δείχνουν ότι μόνο 28% χρησιμοποίησε προφυλακτικό κατά την τελευταία επαφή, ενώ ποσοστό 17% αφέθηκε στην κρίση του κοριτσιού, για να πάρει τα μέτρα του. «Άρα η σίγουρη αντισύλληψη είναι υπόθεση και των δύο φύλων» τονίζει ο κ Ταντανάσης.

«Η σεξουαλικότητα είναι δυναμική της ανθρώπινης υπόστασης, η οποία μέχρι πριν από μερικά χρόνια θεωρείτο "ταμπού", για να συζητηθεί δημόσια. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει, η σεξουαλικότητα και τα θέματα που την αφορούν κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις από πλευράς ενδιαφέροντος στην επικαιρότητα που προβάλλεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα έντυπα μέσα. Μιλάμε λοιπόν σήμερα πιο ανοιχτά για τα θέματα αυτά. Αυτό σημαίνει ότι εξέλειψαν τα προβλήματα; Μάλλον όχι, αν πιστέψουμε τους σεξολόγους. Τα προβλήματα μετατέθηκαν, εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλάζει όμως ίσως η υφή τους.

Το γεγονός αυτό έχει σχέση και με την προβολή προτύπων/μοντέλων συμπεριφοράς από τα ΜΜΕ και την τάση συμμόρφωσης και ταύτισης με το πρότυπο. Πέρα από αυτό, προβάλλονται ή τονίζονται, συχνά, "σωματικά" σύμβολα διάπλασης και ίσως λιγότερο η επικοινωνία στη σεξουαλικότητα και αυτό είναι ένας πρόσθετος παράγων, που μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά» προσθέτει ο κ. Ταντανάσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ταντανάση, ένα μέρος μόνο των νέων θα ήθελε να ενημερώνεται για θέματα σεξουαλικότητας από τους γονείς, αλλά οι γονείς από την πλευρά τους, σε ικανό ποσοστό, αδυνατούν να παράσχουν ικανού βαθμού πληροφόρησης ή θα προτιμούσαν να αναλάβει κάποιος άλλος φορέας αυτό το έργο.

«Η τάση των νέων για σεξουαλική ενημέρωση στη χώρα μας αρχίζει γύρω στα 10 με 12, και παρέχεται συνήθως από φίλους. Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας όπου έχει σημειωθεί η πρώτη σεξουαλική επαφή είναι (για τις μεγάλες πόλεις) η ηλικία ως τα 18 (11-14). Από όλα αυτά καθίσταται σαφές, ότι είναι δεδομένη η αναγκαιότητα για πιο συστηματική διαπαιδαγώγηση, ειδικότερα των νέων, σε θέματα σεξολογίας. Χρειάζεται λοιπόν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το παιδί-έφηβο, για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό πιο άνετα.

Τα βασικά στοιχεία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των νέων πρέπει να περιλαμβάνουν πέντε θέματα: την ανατομία και λειτουργία του σώματος, την υγιεινή, την αντισύλληψη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την επικοινωνία στις σχέσεις των δύο φύλων. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να ελαττωθούν οι φοβίες, οι ενοχές, το άγχος ή οι παρανοήσεις και οι αντιδράσεις, που προέρχονται είτε από κακή πληροφόρηση είτε από κακή εφαρμογή της πληροφόρησης από το νέο άτομο. Ο γονέας μπορεί να λειτουργήσει υποκειμενικά, γιατί την ανατροφή ενός παιδιού τη βιώνει ως υποκειμενική υπόθεση, ο οποιοσδήποτε άλλος όμως (π.χ. επαγγελματίες του χώρου της υγείας) πρέπει να λειτουργήσει με αντικειμενικότητα» εξηγεί ο κ. Ταντανάσης.

Με το έργο της σεξουαλικής αγωγής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή, θα μπορούσε να ασχοληθεί μια επιστημονική εταιρεία, η οποία θα παρέχει την επιμόρφωση με κύκλο μαθημάτων και στην οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, ιατροί, ψυχολόγοι και άτομα επαγγελμάτων υγείας. «Μέσω ενός προγράμματος επιμόρφωσης σε θέματα σεξουαλικής αγωγής θα μπορούσαν να επιτευχθούν βασικοί στόχοι που είναι απαραίτητοι για τη χώρα μας και το κοινωνικό σύνολο. Και οι στόχοι αυτοί είναι: η αποτροπή του μεγάλου αριθμού διακοπών κύησης και ο καλύτερος έλεγχος της γονιμότητας, η βελτίωση των σχέσεων επικοινωνίας και η ορθολογικότερη διάπλαση του κοινωνικού μας συνόλου» καταλήγει ο κ. Ταντανάσης.


Πηγή


Ηλεκτρονικός «καταδότης» για το... μαύρο χρήμα των Ελλήνων



Σχέδιο για ελέγχους-εξπρές με την εφαρμογή μιας νέας αυτοματοποιημένης διαδικασίας που θα επιτρέπει μαζικές διασταυρώσεις τραπεζικών λογαριασμών με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι κάτοχοί τους τα τελευταία χρόνια στην εφορία, ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τις τράπεζες. Στόχος είναι ο εντοπισμός και η αποκάλυψη «κρυφών» κεφαλαίων και εισοδημάτων και η άμεση είσπραξη των φόρων από το «μαύρο» χρήμα.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη συγκροτείται 14μελής επιτροπή για να καθορίσει τον τρόπο που θα φτάνουν στα «χέρια» της φορολογικής διοίκησης όλες οι τραπεζικές καταθέσεις για να διασταυρωθούν με μια αυτόματη διαδικασία με τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Στόχος είναι η δημιουργία εφαρμογής η οποία θα προσδιορίζει τη συνολική καθαρή ατομική ή οικογενειακή τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ ή ομάδες ΑΦΜ κατ’ έτος και ταυτόχρονα θα την συγκρίνει με τα δηλωθέντα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα κατ’ έτος, προσδιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη κατ’ έτος, ήτοι το αδήλωτο ετήσιο εισόδημα για κάθε ΑΦΜ ή ομάδες ΑΦΜ.

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα ο έλεγχος επικεντρωνόταν σε υποθέσεις και πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες και ενδείξεις φοροδιαφυγής, από τούδε και στο εξής στο «στόχαστρο» μπαίνουν όλοι οι λογαριασμοί ακόμα και εκείνοι με περιορισμένο φορολογικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο προτεραιότητα για το υπουργείο Οικονομικών είναι να ελεγχθούν μαζικά και γρήγορα όλα τα ονόματα που βρίσκονται στις λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή (λίστες με εμβάσματα, offshore, Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, ακίνητα Λονδίνου).

Τέλος στο απόρρητο
Η επιτροπή θα ετοιμάσει και νομοθετική διάταξη με την οποία πρακτικά θα μπει οριστικό τέλος στο τραπεζικό απόρρητο έναντι των φορολογικών αρχών.

Το σχέδιο προβλέπει μαζική αποστολή από τις τράπεζες των στοιχείων των καταθέσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis όπου με ηλεκτρονικές μεθόδους θα γίνεται σύγκριση με τα διαθέσιμα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.) του κάθε φορολογούμενου.

Σε όσες περιπτώσεις τα εισοδήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν το ύψος των καταθέσεων, οι υποθέσεις θα παραπέμπονται για έλεγχο, ενώ θα «παγώνει» η διαδικασία παραγραφής.

Στην επιτροπή που συγκροτείται με την υπουργική απόφαση μετέχουν η Τράπεζα της Ελλάδας, το ΣΔΟΕ, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και θα έχει έργο:

1. Να ετοιμάσει τις τεχνικές προδιαγραφές προκειμένου να γίνει η μαζική αποστολή στοιχείων από τις τράπεζες και η σύγκριση των καταθέσεων με τα εισοδήματα. Όπως ορίζεται στην απόφαση «Στόχος είναι η δημιουργία εφαρμογής η οποία θα προσδιορίζει τη συνολική καθαρή ατομική / οικογενειακή τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ ή ομάδες ΑΦΜ κατ’ έτος και ταυτόχρονα θα την συγκρίνει με τα δηλωθέντα ατομικά / οικογενειακά εισοδήματα κατ’ έτος, προσδιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη κατ’ έτος, ήτοι το αδήλωτο ετήσιο εισόδημα για κάθε ΑΦΜ ή ομάδες ΑΦΜ». Για τον έλεγχο θα αξιοποιηθούν οι βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δύναται να εξαχθούν ανά ΑΦΜ, ομάδες ΑΦΜ ή και μαζικά ανά χρήση, τα εισοδήματα (δηλωθέντα, αδιάθετα), τα ακίνητα, τα μεταφορικά μέσα και λοιπές πληροφορίες.

2. Να βελτιώσει το «Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών», σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία φυσικού ελέγχου κάθε ελεγχόμενου προσώπου.

3. Να ετοιμάσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης φαίνεται να έχει ήδη κοινοποιηθεί στους «θεσμούς». Όπως αναφέρεται και στην απόφαση του Γ. Βαρουφάκη, «τα μέλη της ομάδας εργασίας, επιφορτίζονται επιπλέον με την εκπόνηση πρότασης νομοθετικής ρύθμισης στο πλαίσιο της οποίας θα θεσμοθετείται η ελεγκτική διαδικασία, καθώς και η αξιοποίησή της από την πολιτική ηγεσία, με σκοπό την άμεση είσπραξη των φόρων που αναλογούν σε αποκρυβείσα ύλη».

Ουσιαστικά, μέσω της απόφασης, προαναγγέλλεται ασφυκτικό πρέσινγκ σε όσους θα εμφανιστούν στις λίστες των μαζικών ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Όσοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις με βάση τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία, θα καλούνται να πληρώσουν για να γλιτώσουν. Άλλωστε ο εισπρακτικός πήχης έχει μπει πολύ ψηλά καθώς στο πρώτο email Βαρουφάκη προς τους δανειστές είχε εγγραφεί ως στόχος ποσό της τάξεως των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο μαζικός έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών, θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης για όσους έχουν αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα τα οποία «φυγάδευσαν» σε τράπεζες του εξωτερικού ή τα «κρύβουν» σε καταθέσεις, θυρίδες ή σεντούκια στην Ελλάδα αλλά ακόμη και σε όσους διώκονται για φοροδιαφυγή.

Όλοι αυτοί θα έχουν την ευκαιρία της «εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων και επενδύσεων» πληρώνοντας φόρο μόλις 15% εφόσον τα κεφάλαια αυτά βρίσκονται στο εξωτερικό ή 30% αν βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας και γλιτώνοντας από την επιβολή προστίμων και πρόσθετων φόρων.

Οι φορολογούμενοι που θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις του προωθούμενου νομοσχεδίου, θα απαλλαγούν από ποινικές κυρώσεις για τα αδικήματα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Περιουσιολόγιο
Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή στο επόμενο διάστημα το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα περάσει από νέα «ακτινογραφία» τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων. Με το νέο σύστημα, όλοι θα δηλώσουν τα πάντα, από ακίνητα, καταθέσεις , δάνεια και συμμετοχές σε εταιρίες, κοινοπραξίες ή συνεταιρισμούς μέχρι τιμαλφή, έργα τέχνης, οικονομικές απαιτήσεις από τρίτους και μετρητά που έχουν οι φορολογούμενοι στο σπίτι ή σε θυρίδες.

Εγκύκλιος
Δεν είναι φορολογητέο εισόδημα οι επιδοτήσεις

Οι επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις δεν προσμετρώνται στα ακαθάριστα έσοδα και συνεπώς δεν αποτελούν φορολογητέο εισόδημα αλλά μειώνουν το κόστος της δαπάνης η οποία αφαιρείται από τα έσοδα.

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζεται:

1. Ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρείται το σύνολο των εσόδων από τις επιχειρηματικές συναλλαγές μετά την αφαίρεση των επιχειρηματικών δαπανών, των αποσβέσεων και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Στα έσοδα από τις επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται και τα έσοδα από την πώληση των στοιχείων του ενεργητικού της επιχείρησης, καθώς και το προϊόν της εκκαθάρισής της, όπως αυτά προκύπτουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους. Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, οι επιδοτήσεις δεν εξαιρούνται από το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές αλλά προσμετρώνται στον υπολογισμό του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με την ανωτέρω διαδικασία (λογιστικός τρόπος προσδιορισμού).

2 Σύμφωνα με τους εκάστοτε νόμους περί ιδιωτικών επενδύσεων, τα εισπραττόμενα ποσά των επιχορηγήσεων για αγορά παγίων δεν θεωρούνται προσθετικά στοιχεία των ακαθάριστων εσόδων, δηλαδή δεν προσαυξάνουν τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης, αλλά αποτελούν μειωτικό στοιχείο των πραγματοποιηθεισών νέων επενδύσεων. Περαιτέρω, οι αποσβέσεις υπολογίζονται στην αξία κτήσης των παγίων αφού αφαιρεθούν τα ποσά των επιχορηγήσεων.



Πηγή : imerisia.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την ευθύνη του η τον εμποδίζει η αναισθησία;



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η σύγχυση και η ανασφάλεια είναι καθημερινό φαινόμενο στην κοινωνία και ειδικά στο ιδιωτικό τομέα που στηρίζει και ταΐζει την χώρα και το δημόσιο για να μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την λαϊκίστικη πολιτική του αφιερώνοντας χρόνο μόνο για το δημόσιο το οποίο ονειρεύεται και πάλι να γιγαντώσει και να γυρίσει για χρόνια πίσω την χώρα.

Είναι αμφίβολο εάν θα οδηγηθούμε σε συμφωνία η σε ρήξη και το μέλλον είναι αβέβαιο αλλά αυτό δεν φρενάρει τις προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τα δικά τους προειδοποιώντας με διάφορες δηλώσεις την κυβέρνηση και τον Τσίπρα να μην τολμήσει να φέρει νέα μέτρα.

Το έδαφος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαθρό, τα στελέχη είναι διχασμένα, οι εγωισμοί κυριαρχούν αλλά το ποιο επικίνδυνο είναι ότι δεν υπάρχει συναίσθηση για τις συνέπειες εάν δεν επιτευχθεί βιώσιμη συμφωνία και αυτό το γνωρίζουν στην κυβέρνηση και το σχέδιο που προετοιμάζουν είναι να τα ρίξουν όλα αποκλειστικά στους δανειστές για το ότι απέτυχαν να σωθεί η χώρα.

Εάν η χώρα μας δεν πληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤ όπως υποσχέθηκε μετά την παράταση που ζήτησε η ίδια τότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί ταχύτατα και το αποτέλεσμα θα είναι τόσο άσχημο που καμία φιέστα η λαϊκισμός δεν θα σώσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τους αγριεμένους πολίτες που νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν από τις φρούδες και ψεύτικες υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης.

Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι με καθυστερήσεις και τεχνάσματα θα έχουν να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις;

Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα καθυστερούν τις πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα;

Για πόσο ακόμα νομίζουν εάν δεν μπει μπροστά ένα σχέδιο ανάπτυξης ότι θα μπορούν να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συντάξεις;

Γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι μας εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει και συντηρεί το κράτος και οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα γιατί ο ιδιώτης πληρώνει εφορία και ασφαλιστικές εισφορές για να πληρώνονται μισθοί στον δημόσιο και συντάξεις.

Έχουν περάσει 5 μήνες και δεν έχουμε ελπίδα καμία, αντίθετα έχουν κλείσει από την αρχή του έτους ακόμα 7.000 επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, έχει αυξηθεί η ανεργία φτάνοντας στο 26.7%, δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχουν επενδύσεις, η αγορά στέγνωσε, η τράπεζες έχουν μεγάλο ταμειακό πρόβλημα και κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την αρχή λάθος, αντί να ποτίσει το δέντρο σήκωνε τα πεσμένα φύλλα και τα κολλούσε στα κλαδιά κοινός η έννοια του ήταν να αποκαταστήσει το δημόσιο αδιαφορώντας ακόμα και σήμερα μετά τόσους μήνες για τον ιδιωτικό τομέα και αυτό φαίνεται από τον τρόπο σκέψης του που παραλίγο να φορτώσει μέσα σαιζόν με ΦΠΑ τα νησιά και τον τουρισμό καταστρέφοντας τους επιχειρηματίες μειώνοντας και τα έσοδα του κράτους.

Κάθε μέρα ακούμε και ένα "επέρχεται λύση", "θα δούμε άσπρο καπνό" και κάθε μέρα περνάει χωρίς αποτέλεσμα και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το ποιος μας κοροϊδεύει περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα αγριεύουν και ο μέχρι πριν λίγες ημέρες μοναδικός σύμμαχος της χώρας Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ έδειξε με τον θυμό του ότι ο χρόνος τελείωσε για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση. Το ΔΝΤ δήλωσε ότι αποσύρει τους εκπροσώπους του από τις συνομιλίες λόγω μεγάλων διαφορών με την ελληνική πλευρά και έτσι τα πράγματα δεν είναι ούτε καν στην αρχή εκεί από όπου άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα πριν από 5 μήνες και εύχομαι να μην είναι στο τέλος εκεί που θα μας πουν κόψτε τον λαιμό σας .



Ο Γιάννης Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι είναι εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης



Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παραδέχτηκε δημόσια πως βρίσκεται εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης, παρά τις περί του αντιθέτου διαψεύσεις του τελευταίου διαστήματος. Σε συνέντευξή του στην Real News της Κυριακής απαντά σε όσους κάνουν λόγο για κρίση στη σχέση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και – όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο- σημειώνει πως λόγος που δεν «ξημεροβραδιάζεται» στο Μαξίμου στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι επειδή είναι εκτός ομάδας.
Ωστόσο τονίζει πως αισθάνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Πέρα απ’ αυτό, ο Γιάνης Βαρουφάκης παίρνει ξανά αποστάσεις από την κυβέρνηση και δηλώνει πως δεν συμφωνεί με την πιθανότητα παράτασης του προγράμματος για εννέα μήνες, όπως φέρεται να έχει ζητήσει η κυβέρνηση καθώς, όπως λέει, αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα.

Στη συνέντευξή του ο κ. Βαρουφάκης προτείνει ως λύση για το χρέος δάνειο 30ετίας με σχετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,5% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αγορά από την Αθήνα των ομολόγων που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ και άμεση απόσυρσή τους.

Παράλληλα προτείνει την επέκταση της αποπληρωμής των δανείων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου διασυνδέοντάς το επιτόκιο και τις αποπληρωμές με τον ρυθμό ανάπτυξης.
Ο υπουργός εκτιμά πως το κόστος που θα επιφέρει στους εταίρους τυχόν Grexit ανέρχεται στο 1 τρισ. ευρώ ,ενώ ανακοινώνει πως προετοιμάζεται σχέδιο «μικρών και μεγάλων αποκρατικοποιήσεων», θέτοντας ως κόκκινη γραμμή τη ΔΕΗ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαμηνύει ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί συμφωνία που αντιβαίνει στις κόκκινες γραμμές, τονίζοντας ότι «κανείς μας δεν θα βάλει την υπογραφή του κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία».

Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά των δανειστών. Λέει πως «κάποιοι εκ των εταίρων και των θεσμών αναπολούν τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζονται μαζί μας» και πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δεν έχει να προτείνει κάτι που να θεωρεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης».

Επίσης, επιτίθεται στο ΔΝΤ τονίζοντας ότι «δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ΔΝΤ επέμενε σήμερα σε απαράδεκτες θέσεις ως δικαιολογία για να αποχωρήσει χωρίς, όμως, να εμποδίσει μια δική μας συμφωνία με τους Ευρωπαίους».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει παραβιάσει τους κανόνες του συμμετέχοντας στα δύο προηγούμενα μνημόνια.



Πηγή


Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Pride !



Με ένα φούξια παντελόνι και ένα γκρι μπλουζάκι με γράμματα, σχέδια και χρώματα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κέρδισε το χειροκρότημα και την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους όταν ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για τους αγώνες των γκέι.

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έκρυψε ποτέ την συμπαράστασή τους στους αγώνες των ομοφυλοφίλων για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους. Έτσι, δε θα μπορούσε να λείπει από το Athens Pride.

Με ένα φούξια παντελόνι και ένα γκρι μπλουζάκι με γράμματα, σχέδια και χρώματα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κέρδισε το χειροκρότημα και την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους όταν ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για τους αγώνες των γκέι.


"Είναι χαρά, είναι πάλη, αλλά και ριζοσπαστική διεκδίκηση. Τα δικαιώματα δεν έχουν όλα κερδηθεί. Πρέπει να γίνει η διαδικασία και για το σύμφωνο συμβίωσης και για τον πολιτικό γάμο και πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι κανένας, μα κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Οι αγώνες που δίνονται αργά ή γρήγορα κερδίζονται. Να είστε καλά καλή πορεία και τίποτα να μην διαρρηγνύει την συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία, το πείσμα. Και τέλος θα ήθελα να πω ότι την επόμενη φορά γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε πρέπει η πορεία να περάσει και μέσα από τη Βουλή", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εκτός από την πρόεδρο της Βουλής, στο Athens Gay Pride βρέθηκε και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.





Πηγή: newsit.gr


Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας



«Δεν έχουμε άλλη λύση για τα παιδιά μας από το να ψηφίσουμε μια συμφωνία το νωρίτερο δυνατό», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας στη Βουλή. Δεν έχουμε άλλη λύση για τα παιδιά μας από το να ψηφίσουμε μια συμφωνία το νωρίτερο δυνατό», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.


Ο κ. Θεοδωράκης ακόμη εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θέλει να ρίξει τη χώρα στα βράχια, αλλά μπορεί να υπάρξει ατύχημα».

Τόνισε ότι η συμφωνία έπρεπε να γίνει το Μάρτιο και η κυβέρνηση να πάρει τα λεφτά των δανειστών, καθώς ο χρόνος είναι εναντίον της Ελλάδας.


Ακόμη επισήμανε πως η συμφωνία θα έπρεπε να είχε γίνει το Μάρτιο και ο χρόνος πια δεν είναι με το μέρος της Ελλάδας.

«Μέσα σε δύο μήνες χάθηκε η εμπιστοσύνη των εταίρων, τη συμφωνία την κάνεις όσο ο άλλος ήταν ζεστός… Ο κ. Τσίπρας μέσα σε τέσσερις μήνες κατάφερε να καταστρέψει φιλίες πολλών ετών» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Χωρίς συγκρούσεις δεν θα βγούμε από την κρίση, οι πολίτες θέλουν σύγκρουση με το κακό παρελθόν, η πλειονότητα του κόσμου θέλει σκληρή διαπραγμάτευση, όχι Κούγκι και δραχμή».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε δε ότι «στην Αργεντινή χόρευαν τα δικά τους τσάμικα με τη χρεοκοπία και σύντομα έκαναν πλιάτσικα στα σούπερμαρκετ.»



Πηγή : protothema.gr



Πρυτάνεις: Tραγική η οικονομική κατάσταση των Πανεπιστημίων




Ομόφωνο ψήφισμα της Έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων

Για τραγική οικονομική κατάσταση των πανεπιστημίων της χώρας κάνουν λόγο σε ομόφωνο ψήφισμα έκτακτης Συνόδου τους οι πρυτάνεις, καθώς, όπως επισημαίνουν τα ΑΕΙ έως σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το έτος 2015.

Ως προς την εξαγγελθείσα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Πανεπιστημίων, η Σύνοδος επιφυλάσσεται να προβεί στη διατύπωση των τελικών της θέσεων, όταν το προτεινόμενο νομοσχέδιο αναρτηθεί προς διαβούλευση.

Τα δύο παραπάνω ζητήματα θα αποτελέσουν τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης και λήψης αποφάσεων της Συνόδου κατά την Τακτική Σύνοδο Πρυτάνεων στις 26-27 Ιουνίου.



Πηγή: skai.gr


Ξεκίνησαν νωρίς οι πυρκαγιές : Μεγάλη φωτιά στους Γαργαλιάνους και στα Βίλια



Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες που μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και καίει δασική έκταση με πουρνάρια.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση 'Αμμος, κοντά στο σκουπιδότοπο, κι επεκτάθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις μ' ελαιόδεντρα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μεσσηνία με 15 πυροσβεστικά οχήματα και 34 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμει κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατέφθασε από την Ανδραβίδα.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Π.Υ. η φωτιά κατέκαυσε περίπου 60 στρέμματα δασικής έκτασης και περίπου 20 στρέμματα με ελαιόδεντρα.
Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία μέσα σε ελαιώνα καίγοντας ξερά χόρτα και η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέβη καθοριστική και άμεσα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Τέλος, οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 11 τη νύχτα η πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Βιλίων Αττικής.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, είναι πλέον θέμα χρόνου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων.


Πηγή : ethnos.gr


Φόροι ύψους 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες



Αγρότες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πληρώσουν το «μάρμαρο» στην περίπτωση επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας που θα ανέλθει στα 5,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την πρόταση Γιουνκέρ που επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι αγρότες θα φορολογηθούν με υψηλότερους συντελεστές με στόχο την είσπραξη 500 εκατ. ευρώ. Αν και στο 7σέλιδο σχέδιο δεν γίνεται επαρκής ανάλυση, σύμφωνα με πληροφορίες στο αναλυτικό σχέδιο των 24 σελίδων, προτείνεται η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 33% από 13% που είναι σήμερα.
Η πρόταση αυτή δεν αποκλείεται να επεκταθεί για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 26% (για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ).
Ταυτόχρονα προτείνεται η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα όπως για παράδειγμα στο επίδομα θέρμανσης και γενικότερα όλες οι απαλλαγές που σχετίζονται με τα πετρελαιοειδή και αφορούν στοχευμένους κλάδους της οικονομίας. Επίσης προτείνεται η αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου για όλες τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα το σχέδιο των δανειστών προβλέπει τα εξής:

1. Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων και φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τις αγρότες. Να φορολογούνται οι αγρότες με συντελεστή 33%. Επίσης προβλέπεται η κατάργηση των επιστροφών ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και οι επιστροφές ΦΠΑ.
Το μέτρο μπορεί να αποφέρει 500 εκατ. ευρώ. Επίσης συστήνουν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ και να εναρμονιστούν με ό,τι συμβαίνει στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

2. Μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε καπνό και πετρελαιοειδή καθώς και μέτρα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Επίσης συστήνουν την υιοθέτηση μέτρων για την είσπραξη του ΦΠΑ. Από τα ανωτέρω μέτρα υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν 500 εκατ. ευρώ το 2015.

3. Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων για τα κέρδη του 2015. Επίσης προτείνεται η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% για όλες τις επιχειρήσεις. Σήμερα η προκαταβολή φόρου ανέρχεται στο 55% για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.) που λειτουργούν στην Ελλάδα, ή ιδρύθηκαν στην αλλοδαπή, αλλά διατηρούν μόνιμη εγκατάσταση ή υποκατάστημα στην χώρα μας. Επίσης για τα νομικά πρόσωπα ή τις νομικές οντότητες βεβαιώνεται ποσό ίσο με το 80% του φόρου που προκύπτει, ως προκαταβολή για τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του διανυόμενου φορολογικού έτους 2015, ενώ για τις τράπεζες ανέρχεται στο 100%.

4. Κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης για τα νοικοκυριά καθώς και της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο.

5. Επανασχεδιασμό και ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογία εισοδήματος με προοδευτικό τρόπο και θέσπιση ποινών για την διασφάλιση της αποτελεσματικής είσπραξης των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος.

6. Διατήρηση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ, ακόμα και αν αναπροσαρμοσθούν οι αντικειμενικές αξίες. Εφόσον χρησιμοποιηθούν οι νέες αξίες για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να μειωθεί το όριο πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός φόρος.

7. Μείωση των ορίων προστασίας μισθών και συντάξεων από τις κατασχέσεις. Κατάργηση του ποσοστού 25% και επανεξέταση - προς τα κάτω των ακατάσχετων ορίων 1.500 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

8. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Να εξαιρούνται από τη ρύθμιση όσοι δεν πληρώνουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους, να καθοριστεί όριο οφειλών για ένταξη στη ρύθμιση και αναθεώρηση του τόκου που βαρύνει τις ρυθμισμένες δόσεις στα επίπεδα της αγοράς.

9. Να αυξηθεί στα 25.000 ευρώ η εξαίρεση των μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ. Σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

10. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου 26% για τις τριγωνικές συναλλαγές.

11. Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν και αφορούν το νέο Ποινικό Δίκαιο για τη φοροδιαφυγή και την απάτη.

12. Απλοποίηση έως τον Σεπτέμβριο του 2015 του σημερινού συστήματος εφαρμογής του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος (μέσω του συστήματος tax credit).

13. Ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ένταξη σε αυτήν του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

14. Οσον αφορά τον ΦΠΑ η πρόταση Γιουνκέρ προβλέπει την εφαρμογή δύο συντελεστών (11% και 23%) με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 1,8 δισ. ευρώ. Με τον χαμηλό συντελεστή 11% θα φορολογηθούν μόνο τρόφιμα, φάρμακα και ξενοδοχεία, ενώ στην πρόταση περιλαμβάνεται κατάργηση μειώσεων ειδικά σε νησιά, καθώς και περιορισμός του αριθμού των εξαιρέσεων που υφίσταται αυτή τη στιγμή όσον αφορά τον ΦΠΑ με έμφαση στην κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες.

Πάντως, η ελληνική πλευρά επιμένει στην εφαρμογή τριών συντελεστών, που ουσιαστικά πρόκειται για τους υφιστάμενους (6,5%, 13% και 23%) και μετατόπιση προϊόντων και υπηρεσιών από τους χαμηλότερους στους υψηλότερους συντελεστές. Η πρόταση της κυβέρνησης μπορεί να αποφέρει έσοδα από 1 δισ. ευρώ έως 1,35 δισ. ευρώ.



Καθημερινή


H αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας ένα εθνικό έγκλημα



Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Στις 28 Μαρτίου είχε αναφέρει πως θα προωθηθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για αλλαγές στον Κώδικα Ιθαγένειας, ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά. Ένα από τα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας με ιδιαίτερη σημασία όμως είναι η αλλαγή των κριτηρίων απόδοσης ιθαγένειας. Πρόκειται για εθνικό έγκλημα της κυβέρνησης Τσίπρα διότι προωθεί:

1. Μαζικές ελληνοποιήσεις και ως εκ τούτου αλλαγή των κοινωνικών και εθνικών συσχετισμών.

2.Αλλοίωση του εκλογικού σώματος.

3.Σύσταση πόλου έλξεως ακόμα περισσοτέρων μεταναστών. Σημειώνεται, πως το τελευταίο πεντάμηνο παρατηρείται αύξηση 598% στις λαθρομεταναστευτικές εισροές σε σχέση με πέρσι.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο εξάμβλωμα είναι παρόμοιο με αυτό του Ραγκούση επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ (που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας). Ο νομικός πυρήνας του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορούσε πως το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Έτσι λοιπόν κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 οι οποίες σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (νόμος Ραγκούση) έδιναν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας.



Πηγή : rizopoulospost.com





Γερμανία: Ελεφαντίνα δραπέτευσε από τσίρκο και σκότωσε ηλικιωμένο



Ενας περιπατητής τραυματίσθηκε θανάσιμα σήμερα το πρωί από ελεφαντίνα που είχε δραπετεύσει από τσίρκο στην πόλη Μπούχεν της Βάδης-Βιρτεμβέργης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 05.30 το πρωί όταν ο 65χρονος άνδρας έκανε τον συνήθη προωινό του περίπατο. Για άγνωστο λόγο, ο άνδρας δέχθηκε την επίθεση της ελεφαντίνας. Σοβαρά τραυματισμένος, υπέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Υπάλληλος του τσίρκου κατόρθωσε στυ συνέχεια να ηρεμήσει το ζώο, που ονομάζεται "Baby" και να το οδηγήσει πίσω στη σκηνή του.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), από την οργάνωση υπεράσπισης των ζώων PETA έγινε γνωστό ότι στο παρελθόν η ελεφαντίνα έχει τραυματίσει τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Η οργάνωση θα υποβάλει μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια.




Πηγή


Μαρκαριάν: Ερασιτέχνες; Είδατε πώς έτρεχε το 11;



Ο Σέρχιο Μαρκαριάν δεν θέλησε να χαρακτηρίσει ερασιτέχνες τους παίκτες των Νησιών Φαρόε, ωστόσο υποστήριξε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα στην οργάνωση.

"Προσπαθήσαμε, βάλαμε όλους τους επιθετικούς, αλλά ο αντίπαλος έπαιξε κλειστά, έκανε μεγάλη προσπάθεια κι εμείς φεύγουμε χωρίς τίποτα", είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη μικτή ζώνη μετά από το τέλος του αγώνα της Εθνικής με τα Νησιά Φαρόε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι αντίπαλοι ήταν ερασιτέχνες, ο Μαρκαριάν απάντησε: "Ερασιτέχνες; Είδατε πώς έτρεχε το 11 και το 8; Είναι ομάδα. Η Εθνική χάνει σιγά σιγά αυτήν την καλή στιγμή του 2004. Πήγαμε πολύ πίσω και τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε το τέλος αυτής της διαδικασίας. Χρειαζόμαστε δύναμη και καινούργιες ιδέες για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα στην οργάνωση".

Σχετικά με τη ρίζα του προβλήματος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: "Η Εθνική έχει μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία νέων παικτών. Παίζουμε πολύ λίγα ματς και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τη διαφορά. Η ΕΠΟ πρέπει να προσπαθήσει για τη διόρθωση πολλών πραγμάτων. Η ομοσπονδία και ο Γιώργος (σ.σ. Καραγκούνης) πρέπει να βρουν ένα δρόμο που θα βλέπει το μέλλον".

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει αν θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ήταν σαφής: "Όχι, έχω συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Ξέρετε πως είναι το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχω πρόβλημα".

Καραγκούνης: Να σηκωθεί από τα συντρίμμια η Εθνική

Ο Γιώργος Καραγκούνης εξήγησε ότι η Εθνική θα πρέπει να αφήσει πίσω της την αποτυχία στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας και να κοιτάξει το μέλλον της.

"Όταν αγωνίζεσαι υπό πίεση είναι πάντα πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Για οποιαδήποτε ομάδα. Πολλά έφταιξαν. Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε όλα αυτά που έχουν γίνει. Πρέπει να δούμε με ηρεμία τι μπορεί να γίνει για τη συνέχεια γιατί πρέπει να υπάρξει συνέχεια.

Το να μην πας σε μία τελική φάση είναι άσχημο και οδυνηρό γιατί η Εθνική "τρέφεται" από τέτοιες διοργανώσεις. Όχι μόνο για το πρεστίζ, αλλά και για κοινωνικούς λόγους. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική πρέπει να σηκωθεί και να μην ακολουθήσει το κακό παράδειγμα άλλων ομάδων που βρίσκονται πολλά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων", είπε αρχικά στην κάμερα της EΡΤ o Γιώργος Καραγκούνης.

Ερωτηθείς αν θα είναι "παρών" στην επόμενη μέρα του ομοσπονδιακού συγκροτήματος, ο τεχνικός διευθυντής απάντησε: "Για οτιδήποτε κινείται γύρω από την Εθνική και μου ζητείται βοήθεια δεν μπορώ να το σκεφτώ και δεύτερη φορά. Δεν το έχω μετανιώσει. Αν το είχα αρνηθεί θα ήμουν δύο φορές πιο στεναχωρημένος. Το θέμα είναι ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να σηκωθεί η Εθνική από αυτά τα άσχημα αποτελέσματα".

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε στην κάμερα του OTE TV: "Βρισκόμαστε εκτός ελπίδων για οποιαδήποτε θέση και αυτό είναι που μετράει. Χάσαμε δύο φορές από τα Νησιά Φερόε και αυτό είναι πολύ άσχημο για την Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Είχαμε συνηθίσει στις προκρίσεις και όλα αυτά τα ωραία της τελευταίας δεκαετίας, αλλά υπάρχουν και δύσκολες στιγμές. Δεν μπορείς να το αποφύγεις, δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια, ωστόσο έχουν έρθει πολύ άσχημα αποτελέσματα. Θα πρέπει να το αποδεχθούμε, να σηκωθούμε από τα συντρίμμια και να παλέψουμε για να ξαναγίνει η Εθνική όπως ήταν πριν από ένα χρόνο και όλοι οι Έλληνες έχουν γνωρίσει".




Πηγή : Nooz.gr