Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Γιατί πρέπει να τρώτε μήλο με μαύρη σοκολάτα!




Υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί τροφών που μας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη υγείας σε σχέση με αυτά που θα κερδίζαμε αν τις καταναλώναμε μόνες τους. Ένας από αυτούς του συνδυασμός τροφών είναι το μήλο και η μαύρη σοκολάτα.
Αν και αρκετά ασυνήθιστο “ζευγάρι” διατροφικά, το μήλο και η μαύρη σοκολάτα προσφέρουν περισσότερα από όσα νομίζετε, όταν καταναλώνονται μαζί.

Μαζί, η μαύρη σοκολάτα και τα μήλα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία. Με τη φλούδα τους, τα μήλα, ιδιαίτερα τα κόκκινα, περιέχουν την φλαβονοειδή ουσία κερσετίνη, η οποία λειτουργεί σαν ένα αντιφλεγμονώδες στον οργανισμό.

Από την άλλη πλευρά, το κακάο στην σκούρα σοκολάτα είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών.

Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν σημαντικά στην διάσπαση/διάλυση των θρόμβων αίματος που δημιουργούνται στις αρτηρίες.

Και θυμηθείτε: η μαύρη σοκολάτα έχει έξι φορές περισσότερες κατεχίνες από την σοκολάτα γάλακτος.



Πηγή


Eλεύθεροι επαγγελματίες: Mείωση εισφορών από 16% έως 33,5%




Του Γιώργου Γάτου

Mειωμένα από 16% έως και 33,47% ασφάλιστρα στον κλάδο σύνταξης μπορούν να επιλέξουν, «κατεβαίνοντας» έως και τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες μέχρι τα τέλη του 2016, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι στον OAEE, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχασαν το δικαίωμα επειδή σταμάτησαν να πληρώνουν τις εισφορές ή τις δόσεις έναντι ρυθμισμένων οφειλών.
Tο «παράθυρο» για τη μείωση των ασφαλίστρων από... μηδενική βάση για όσους είχαν «χάσει» το σχετικό δικαίωμα, αλλά και τη διεύρυνση της έκπτωσης για εκείνους που είχαν «κατέβει» 1 ή 2 κατηγορίες, «ανοίγει» με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής του OAEE T. Πετρόπουλος.

OI TPEIΣ KATHΓOPIEΣ ΠOY ΩΦEΛOYNTAI

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε έως και τρεις κατηγορίες παρέχεται σε «νέους» και «παλαιούς» ασφαλισμένους, οι οποίοι:

• Δεν το έχουν ασκήσει ποτέ, δηλαδή δεν είχαν υποβάλει αίτηση.

• Tο έχουν ασκήσει με προϋφιστάμενες διατάξεις (ν.4075/2012) και το έχουν χάσει ή θα το χάσουν («τυχόν ιστορικό απωλειών του δικαιώματος μηδενίζεται»). Kαι αυτό για να καλυφθούν όσοι χρωστούν και εντάσσονται σε ρύθμιση, αφού η μείωση των ασφαλίστρων παραμένει ενεργή εφόσον ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι «ενήμερος».

• Eχουν ενεργό δικαίωμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4075/2012 και επιθυμούν να το διευρύνουν ως προς τον, κατά περίπτωση, αριθμό κατηγοριών που υπολείπονται. Oσοι από τους περίπου 160.000 είχαν «κατέβει» 1 ή 2 κατηγορίες θα κατατάσσονται, ανάλογα με την επιλογή τους, σε κατώτερη/ες κατηγορία/ες από αυτή που βρίσκονται κατά την ημερομηνία αίτησης επέκτασης του δικαιώματος. Tο δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία χορηγείται, πάντως, μέχρι δύο φορές.

• Nα σημειωθεί ότι καμία μείωση δεν θα γίνεται, παρά την αλλαγή κατηγορίας, στα ασφάλιστρα που αντιστοιχούν στον κλάδο υγείας.

ΠOIOI EΞAIPOYNTAI

Kαμία έκπτωση ασφαλίστρων δεν μπορούν να έχουν μόνο οι προαιρετικά ασφαλισμένοι.
Oι ασφαλισμένοι, μάλιστα, που ζητούν τη συνέχιση της ασφάλισής τους προαιρετικά και, κατά τη διαγραφή τους, έχουν ενεργό δικαίωμα επιλογής κατώτερης κατηγορίας, θα κατατάσσονται στην κατηγορία στην οποία θα βρίσκονταν αν δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα μείωσης κατηγορίας, καταλήγει η εγκύκλιος.

Παραδείγματα

• Aσφαλισμένος στην 9η κατηγορία που υποχρεούται να καταβάλει 389,55 ευρώ τον μήνα, επιλέγοντας την 6η κατηγορία θα καταβάλλει 315,59 ευρώ (-73,96 ευρώ και σε ποσοστό -18,98%).

• Aσφαλισμένος στην 5η κατηγορία που πληρώνει 279,81 ευρώ τον μήνα, επιλέγοντας την 2η κατηγορία θα πληρώνει 186,14 ευρώ (-93,67 ευρώ και σε ποσοστό -33,47%).

• Aσφαλισμένος στην 7η κατηγορία καταβάλλει σήμερα 337,46 ευρώ τον μήνα και κατεβαίνοντας στην 4η κατηγορία θα πληρώνει 242,58 ευρώ (-94,88 και σε ποσοστό -28,11%).

• Aσφαλισμένος στην 12η κατηγορία που καταβάλλει 463,52 ευρώ, θα πληρώνει 389,55 ευρώ αν επιλέξει την 9η (-73,97 ευρώ και σε ποσοστό -15,95%).

• Aσφαλισμένος που είχε κατέβει από την 7η κατηγορία (337,46 ευρώ) στην 6η (315,59 ευρώ) μπορεί να επιλέξει την 4η κατηγορία (242,58 ευρώ) κερδίζοντας επιπλέον μείωση 23,13% (-73 ευρώ τον μήνα).



Πηγή : imerisia.gr


Η Κομισιόν προειδοποιεί την Τουρκία,για τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα



«Η ΕΕ εκφράζει για άλλη μία φορά σοβαρές ανησυχίες και καλεί την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους, ή αιτία τριβής ή ενέργειες, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στη γραπτή ερώτηση που συνέταξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος και συνυπέγραψαν άλλοι οκτώ ευρωβουλευτές με θέμα τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.


Στην απάντηση, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, η Επιτροπή επιβεβαιώνει, επίσης, ότι αυτές οι ενέργειες της γείτονος είναι σε γνώση της, παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην έκθεση προόδου που θα συνταχθεί το φθινόπωρο για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή αναφέρει:

«Σύμφωνα με το διαπραγματευτικό πλαίσιο και τα προηγούμενα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου, το Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι "η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για καλές σχέσεις γειτονίας και για την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με προσφυγή, εφόσον απαιτείται, στο Διεθνές Δικαστήριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση εκφράζει για άλλη μία φορά σοβαρές ανησυχίες και καλεί την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους, ή αιτία τριβής ή ενέργειες, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών".

Η Επιτροπή θα ήθελε να διαβεβαιώσει τις κυρίες και τους κυρίους βουλευτές ότι παρακολουθεί τα εν λόγω ζητήματα εκ του σύνεγγυς και ότι θα αναφερθεί σχετικά στην τακτική έκθεση προόδου για την Τουρκία, το φθινόπωρο» αναφέρει στην απάντησή της».

Στην ερώτηση οι ευρωβουλευτές αναφέρονται σε πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος «αμφισβήτησε το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων με τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι σε 16 ελληνικά νησιά η Ελλάδα ασκεί μόνο de facto και προσωρινά κυριαρχία, και ότι τα νησιά αυτά αποτελούν έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας», σημειώνοντας ότι αυτές οι δηλώσεις «καταδεικνύουν ότι η Τουρκία επιθυμεί για μία ακόμη φορά να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και αμφισβήτησης του ισχύοντος διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο».

«Έτσι, η Ελλάδα αναγκάζεται μέχρι σήμερα, και μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, να διαχειρίζεται την ένταση με την Τουρκία με κόστος πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως», επισημαίνουν και ερωτούν τη Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ πώς σκοπεύει να αντιδράσει στις απαράδεκτες αυτές τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας κράτους μέλους της Ένωσης.



Πηγή : newsbeast.gr


Στα γκισέ των τραπεζών η Ελλάδα αναστενάζει - Αυξήθηκαν οι εκροές καταθέσεων



Συνεχίστηκε και σήμερα η εκροή καταθέσεων. Η Παρασκευή αναδεικνύεται σε μέρα επίσκεψης στην τράπεζα και ανάληψης χρημάτων από πολίτες που φοβούνται ότι κάτι μπορεί να συμβεί το Σαββατοκύριακο, έλεγε στο newsit.gr τραπεζίτης με γνώση της συμπεριφοράς των καταθετών.
Το ποσά που αναλήφθηκαν ήταν μεγαλύτερα από εκείνα της προηγούμενης Τετάρτης όταν είχαν γίνει αναλήψεις κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εκτιμήσεις, γιατί μέχρι τις 3.30 μ.μ. Δεν υπήρχαν ακριβή στοιχεία, κάνουν λόγο για αναλήψεις κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ, ενδεχομένως και ελαφρώς παραπάνω.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ύστερα από τα 2,3 δισ. ευρώ που πήραν οι τράπεζες από τον ELA δεν υπάρχει φόβος να ξεμείνουν αφού το μαξιλάρι ασφαλείας είχε διαμορφωθεί στα 3 δισ. ευρώ.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη όπου αναμένεται να συζητηθεί ακόμα και το θέμα των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών και η πρόταση για “κούρεμά” τους που εισηγούνται οι πιο σκληροπυρηνικοί κεντρικοί τραπεζίτες.

Η τελική απόφαση, λένε εκτιμήσεις έγκυρων κύκλων, θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.



Πηγή : newsit.gr


Τη Ζωή τη Κλεοπάτρα και έστησε 40 λεπτά τον Αιγύπτιο υπουργό Αμυνας




Δυσαρέσκεια στην αιγυπτιακή αποστολή

Φανερά ενοχλημένος ο κ. Sayed, διατύπωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει, ακυρώνοντας την συνάντηση

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στη Βουλή που εξέθεσε την ελληνική κυβέρνηση η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων με την Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Αιγύπτου Sedky Sobhi Sayed, ενός εκ των ισχυρότερων στελεχών του καθεστώτος Σίσι, είχε προγραμματιστεί συνάντησή του και με την Πρόεδρο της Βουλής.

Η συνάντηση όμως καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά 40 λεπτά λόγω αργοπορημένης προσέλευσης της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Sayed κατά το χρόνο αναμονής ήταν φανερά ενοχλημένος για το «στήσιμο» από την κυρία Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας μάλιστα την πρόθεσή του να αποχωρήσει ακυρώνοντας την συνάντηση. Όταν η Πρόεδρος της Βουλής προσήλθε, έσπευσε να απολογηθεί επικαλούμενη λάθος στο πρόγραμμά της και εξηγώντας πως εκ παραδρομής είχε λάθος ώρα συνάντησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αιγύπτιος υπουργός Αμυνας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον ομόλογό του υπουργό Εθνικής Αμυνας.






Πηγή : protothema.gr


Μετά από 14 χρόνια και τη μάχη τους με τον καρκίνο, δύο αχώριστοι φίλοι αποχαιρετιούνται (VIDEO)



Όταν o Denali μπήκε στη ζωή του Ben Moon το Νοέμβριο του 1999, o Moon ήταν 24 ετών και είχε μόλις μετακoμίσει στο Όρεγκον. Η φίλη του τον έπεισε να πάει στο καταφύγιο ζώων μαζί της, αλλά ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να επιστρέψει στο σπίτι με νέο μέλος. Καθώς περπατούσε στους διαδρόμους του κυνοκομείου, ένα κουτάβι τον κοίταξε, έβγαλε ένα μικρό γάβγισμα χαράς και τότε εκείνος κατάλαβε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να το πάρει μαζί του στο σπίτι.

Όταν ο Moon χώρισε με τη σύντροφό του, κράτησε τον Denali, εγκατέλειψαν μαζί την πόλη και άρχισαν ένα νομαδικό τρόπο ζωής στην έρημο Bend του Όρεγκον. Ζούσαν σε ένα τροχόσπιτο και γύριζαν όλη την πολιτεία καθώς ο Μοον ξεκινούσε την καριέρα του σαν φωτογράφος τοπίου και δράσης.


Aργότερα τον επόμενο χρόνο, ο Μοοn αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του. Τον Ιούνιο του 2004, ένας φίλος του τον προέτρεψε να επισκεφθεί έναν γιατρό. Τελικά, αυτή η συμβουλή του έσωσε τη ζωή. Ο Moon διεγνώσθη με καρκίνο του παχέος εντέρου σε τρίτο στάδιο που είχε ήδη κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες.

Ο Denali κράτησε καθ΄όλη τη διάρκεια της σκληρής θεραπείας – που περιελάμβανε χημειοθεραπείες και ραδιοθεραπείες- συντροφιά στο Moon.


Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο για θεραπεία, οι νοσοκόμες επέτρεψαν στο Denali να βρίσκεται στο δωμάτιο. Ήταν πάντα δίπλα του στο κρεβάτι, πολύ προσεκτικά και τρυφερά. Η παρουσία του σκύλου, που ήταν πρόθυμος να δώσει τα πάντα και να μην προσδοκά τίποτα σε αντάλλαγμα, λειτούργησε άκρως θεραπευτικά για την ανάρρωση του Moon.


Ο Denali είχε παρουσιαστεί πολλές φορές στη δουλειά του Moon, κερδίζοντας και δικά του εξώφυλλα στο περιοδικό. Έδωσε και ο ίδιος τη δική του μάχη με τον καρκίνο αργότερα, και ο Moon υποσχέθηκε να μην τον αφήσει να υποφέρει. Στις αρχές του 2014, ο Denali είχε καταπονηθεί αρκετά και ο Moon προσπαθούσε να τον κάνει να καταλάβει πως αν ήθελε, μπορούσε να φύγει...


Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η παραγωγή του φιλμ που ήταν αφιερωμένο στo Denali μια εβδομάδα αργότερα, ο Moon ζήτησε από το Denali εάν θα μπορούσε να αντέξει για ένα ακόμη μήνα. Ακριβώς, ένα μήνα μετά, τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου, ο Denali παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό κρυολόγημα. Ο Moon και ο Denali έπαιξαν στην παραλία την επόμενη μέρα και το επόμενο πρωί είχε έρθει πια η ώρα να φύγει. Ήταν 14,5 χρονών.




Πηγή : lifo.gr


Εθνική Ομάδα: Βρέθηκε λύση και «πετάει» για Νησιά Φερόε



Βρέθηκε λύση και η αποστολή της εθνικής ομάδας θα αναχωρήσει από την Κοπεγχάγη με προορισμό για να Νησιά Φερόε.

Οι προσπάθειες της ΕΠΟ απέφεραν αποτέλεσμα και στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) η αποστολή της «γαλανόλευκης» θα «πετάξει» με πτήση τσάρτερ από την πρωτεύουσα της Δανίας προς το Τόρσαβν.
Όπως μεταδίδεται από τη σκανδιναβική χώρα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στα Φερόε είναι αρκετά καλύτερες σε σχέση με χθες, όταν η πυκνές νεφώσεις που υπήρχαν χαμηλά δεν επέτρεψαν την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τα μέλη της αποστολής, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Κοπεγχάγη.

Αν όλα πάνε καλά η αποστολή αναμένεται να φτάσει στον τελικό προορισμό της γύρω στις 18:30 το απόγευμα. Όπως είναι φυσικό, δεν ισχύει ο αρχικός προγραμματισμός που προέβλεπε την προπόνηση της εθνικής στις 19:00, ενώ στις 18:20 θα δινόταν η συνέντευξη Τ.ύπου του Σέρχιο Μαρκαριάν.




Πηγή


Το σωφρονιστικό σύστημα και ο κόσμος του εγκλήματος





του Φοίβου Ζαφειρίδη

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ίδρυσα τη Θ.Κ. «Ιθάκη», πολλοί από τους εξαρτημένους που προσέρχονταν για να γίνουν μέλη της Κοινότητας, προέρχονταν από τα λούμπεν στρώματα των μεγάλων πόλεων και οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ήδη ξεκινήσει την καριέρα τους στον κόσμο του εγκλήματος.

Το ίδιο, άλλωστε, είχε συμβεί στην Αμερική τη δεκαετία του 1960 και στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1970. Το γεγονός αυτό με υποχρέωσε στη μελέτη του επίσημου σωφρονιστικού συστήματος και του κόσμου του εγκλήματος, προκειμένου οι λειτουργικές επιλογές της Κοινότητας να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Εξάλλου, πολύτιμη εμπειρία στις μέχρι τότε γνώσεις μου προσέθεσαν τα προγράμματα που ξεκινήσαμε το 1988 για εξαρτημένους, ως ΚΕΘΕΑ πλέον, στις Φυλακές Κορυδαλλού και Χαλάστρας.

Τόσο ο υπόκοσμος όσο και οι φυλακές διέπονται από αυστηρότατη ιεραρχία, δικό τους «αξιακό» σύστημα και αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς. Αυτά διασφαλίζουν την άσκηση ασύδοτης εξουσίας από επώνυμα και ανώνυμα κέντρα του υποκόσμου.

Κατά κανόνα στον υπόκοσμο συναθροίζονται ανώριμες προσωπικότητες που πάσχουν από υπερβολική ανασφάλεια, ένταση, άγχος, ψυχικό πόνο, μοναξιά και έλλειψη ηθικών αξιών. Ως αντάλλαγμα της ένταξης και της υποταγής στην ιεραρχία του και τους σκοπούς του, ο υπόκοσμος προσφέρει ψευδαίσθηση δύναμης, ασφάλειας, ανθρώπινης σχέσης, αλλά κυρίως υλικά ανταλλάγματα.

Η θέση στην ιεραρχία προσδιορίζεται αποκλειστικά από τον κυνισμό και την απληστία για δύναμη και χρήμα, ενώ «φιλίες» και «παρέες» καθορίζονται από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα. Η αμφισβήτηση της ιεραρχίας και των κωδίκων επισύρει βαρύτατες τιμωρίες, έτσι ώστε ο φόβος να αποτελεί έναν ακόμα συνδετικό κρίκο μεταξύ των μελών του υποκόσμου και όσους συνδέονται με αυτόν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο υπόκοσμος αποτελεί ένα υποσύστημα που στις σύγχρονες κοινωνίες λειτουργεί στη σκιά του επίσημου συστήματος που αποτελούν κοινωνία και πολιτεία με τους επίσημους θεσμούς και τις αξίες τους. Σύστημα και υποσύστημα εξαιτίας των διαφορετικών αντιλήψεων και στάσεων υποτίθεται ότι δεν συνεργάζονται και δεν διαπλέκονται.

Αλλωστε, το επίσημο σύστημα στηλιτεύει όλα όσα περιγράφηκαν και συναπαρτίζουν την υποκουλτούρα του υποσυστήματος, εστιάζοντας κυρίως στην έλλειψη ανθρωπιστικών/ηθικών αξιών που χαρακτηρίζει τον κόσμο του εγκλήματος. Οι επαφές μεταξύ τους (εξαγορά προσώπων με υψηλές θέσεις στους θεσμούς του συστήματος, ξέπλυμα του χρήματος του υποκόσμου από επίσημους θεσμούς όπως οι τράπεζες) λαμβάνουν χώρα ατύπως/παρανόμως, διώκονται ποινικά και είναι ηθικά κατακριτέες.

Ο μόνος επίσημα θεσμοθετημένος χώρος συνάντησης συστήματος και υποσυστήματος είναι οι κάθε είδους φυλακές, που κατ’ ευφημισμό ονομάζονται «σωφρονιστικά καταστήματα».

Περιέργως, όμως, αυτά τα καταστήματα δεν αποτελούν, όπως θα ήταν αναμενόμενο, χώρο σύγκρουσης μεταξύ διαφορετικών στάσεων, αξιακών συστημάτων και τρόπων ζωής, αλλά χώρο συμβιβασμού των αντιμαχόμενων εξουσιών κράτους και υποκόσμου (παρακράτους): το κράτος κατέχει την τυπική εξουσία διαμέσου της υπαλληλικής ιεραρχίας της φυλακής, ο υπόκοσμος την άτυπη αλλά ουσιαστική εξουσία, αφού επιβάλλει τον δικό του «πολιτισμό», τους δικούς του κώδικες και τους δικούς του αρχηγούς στην καθημερινότητα της φυλακής.

Αυτός ο παρασκηνιακός συμβιβασμός που λαμβάνει χώρα σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της κρατικής εξουσίας στα σύγχρονα κράτη. Γιατί πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν το ήθος της πολιτικής εξουσίας ήταν πράγματι διαφορετικό από αυτό της παρακρατικής εξουσίας του υποκόσμου;

Πράγματι, κοινό έδαφος για την επίτευξη αυτής της άτυπης συμφωνίας αποτελεί ο κυνισμός και η ιδιοτέλεια και των δύο πλευρών. Ισως αυτό που αποκαλύπτει η κατάσταση στις φυλακές είναι ότι δεν υπάρχει ήθος στην επίσημη εξουσία, όσο ηθικός και αν είναι ο διακηρυκτικός της λόγος.

Η εξουσία είναι από τη φύση της ιδιοτελής. Ηθική υπάρχει στο προσωπικό παράδειγμα. Εάν οι διαπιστευμένοι υπάλληλοι της πολιτειακής εξουσίας αποτελούσαν υποδείγματα ενός άλλου ήθους και στάσεων ζωής, οι έγκλειστοι θα έρχονταν σε πραγματικά δύσκολη θέση και θα ήταν δύσκολο να αποφύγουν τον δρόμο της αλλαγής. Αντίθετα, αυτό που τα μέλη του υποκόσμου αντιλαμβάνονται στην επαφή τους με τους επίσημους θεσμούς του συστήματος δικαιώνει τις μέχρι τώρα επιλογές τους.

Αυτή η πραγματικότητα καθιστά εκ των πραγμάτων τη φυλακή προέκταση του χώρου του υποκόσμου και ως εκ τούτου σχετικά ανώδυνη υπόθεση, για τον κόσμο του εγκλήματος, τον εγκλεισμό σε αυτήν. Αν ισχυριστεί κανείς ότι ο φυλακισμένος στερείται το αγαθό της ελευθερίας, τότε δεν γνωρίζει ότι η ζωή στον κόσμο του εγκλήματος ισοδυναμεί για πολλούς με σκληρότερη φυλάκιση.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο καταδικασμένος σε φυλάκιση χάνει τη ζωή του και το νόημα της ζωής, ίσως δεν γνωρίζει ότι η ζωή στις πιάτσες του υποκόσμου δεν έχει απολύτως κανένα ουσιαστικό νόημα, αλλά πάμπολλα ψευδονοήματα με κυριότερα την απόκτηση χρήματος και δύναμης.

Ετσι για τους περισσότερους που ακολουθούν εγκληματική καριέρα δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη ζωή τους έξω και τη ζωή τους μέσα στη φυλακή. Κατ’ επέκταση, η φυλάκιση δεν αποτελεί σοβαρό αντικίνητρο προκειμένου να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, έναντι των ισχυρών κινήτρων που προσφέρει η εγκληματική συμπεριφορά. Αυτό ερμηνεύει γιατί ο εγκλεισμός στο υπάρχον σωφρονιστικό σύστημα σπάνια βελτιώνει την παραβατική συμπεριφορά, ενώ πιο συχνά τη χειροτερεύει.

* δρος, ψυχίατρος, επιστημονικός υπεύθυνος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ



Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών


bloko.gr


Ρήγμα στην κυβέρνηση - Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια



Ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Μαυραγάνης δήλωσε την πρόθεση των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι καταψηφίζει 4 άρθρα (τα 1, 7, 8 και 10).

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει τα άρθρα αυτά σημαίνει ότι θα καταψηφιστούν και στην ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, το άρθρο 1 πρέπει να δίνει ιθαγένεια όταν τα παιδιά μεταναστών ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (και όχι με την εγγραφή τους στο Δημοτικό Σχολείο), τα άρθρα 7 και 8 θεσπίζουν επιδοματική πολιτική και εργασιακά δικαιώματα για τους μετανάστες, ενώ το άρθρο 10 νομοθετεί ειδικές οικονομικές ζώνες.



Πηγή : newsit.gr


Δωρεάν application για διαβητικούς




Mια πλήρη και έξυπνη εφαρμογή, που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, προσφέρουν η Vodafone σε συνεργασία με τη Novo Nordisk.

Η εφαρμογή D-Partner, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από όλους τους τύπους διαβήτη και διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες κινητής επικοινωνίας. Είναι διαθέσιμη για συσκευές smartphones και tablets που υποστηρίζουν λειτουργικό Android ή iOS.

Πώς μπορεί να βοηθήσει

Με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με διαβήτη, η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή προσφέρει σειρά χρήσιμων λειτουργιών όπως:

  • Δημιουργία προφίλ ασθενούς για την καταγραφή των εξατομικευμένων παραμέτρων που σχετίζονται με το διαβήτη, την καταγραφή της αντιδιαβητικής φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και του λοιπού Ιατρικού ατομικού αναμνηστικού του ασθενούς.

  • Καταγραφή των τιμών της μετρούμενης γλυκόζης και προτάσεις (για τα άτομα που θεραπεύονται με ινσουλίνη) τόσο για την τιτλοποίηση της βασικής ινσουλίνης όσο και για τις απαιτούμενες μονάδες γευματικής ινσουλίνης. Ο υπολογισμός της γευματικής ινσουλίνης βασίζεται σε βάση δεδομένων τροφών και γευμάτων από τον Οδηγό Διατροφής της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ενώ υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα εισαγωγής από το χρήστη και άλλων τροφών και γευμάτων που δεν περιέχονται στη βάση αυτή.

  • Καταγραφή εργαστηριακών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη και εμφάνιση προτεινόμενων συμβουλών σε περιπτώσεις μη φυσιολογικών τιμών.

  • Εμφάνιση πλήθους μηνυμάτων με συστάσεις αλλά και προειδοποιήσεις σχετιζόμενες με το διαβήτη, ανάλογα με τα εισαγόμενα στην εφαρμογή δεδομένα. Γραφικές απεικονίσεις των μετρήσεων γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης, σφίξεων, βάρους και βηματομέτρου στη μονάδα του χρόνου

  • Ημερολόγιο καταγραφής μετρήσεων γλυκόζης, εργαστηριακών αποτελεσμάτων, μετρήσεων αρτηριακής πίεσης, βάρους και σωματικής άσκησης.

Δύο επιπλέον λειτουργίες

Μέσα από την D-Partner και αποκλειστικά για τους συνδρομητές Vodafone προσφέρονται δύο επιπλέον λειτουργίες:

Τηλεϊατρική: Παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να δώσει ο ίδιος πρόσβαση στον ιατρό του, στην on-line ηλεκτρονική καρτέλα που αυτομάτως δημιουργείται μέσω της εφαρμογής και για χρονικό διάστημα που ο ίδιος επιλέγει. Ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να μελετήσει τα καταχωρημένα στοιχεία και να προσθέσει σχόλια πάνω στην πρόοδο της αντιδιαβητικής θεραπείας, χωρίς όμως να αλλοιώσει, επεξεργαστεί, διαγράψει τα δεδομένα.

Hypo-Αlert: Σε περίπτωση που ο χρήστης της εφαρμογής αισθανθεί ότι πρόκειται να έχει υπογλυκαιμικό επεισόδιο, το οποίο ενδεχομένως δεν θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει μόνος του, μπορεί να πατήσει πατάει το κουμπί Hypo-Alert της εφαρμογής, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του ?μέσω SMS? στον αριθμό τηλεφώνου που έχει προκαθορίσει ο ίδιος για τέτοιες περιπτώσεις στο προφίλ της εφαρμογής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή από την App Stores και από την Google Play.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε από την εταιρεία Diabetes Innovations.




Ιταλία: Αυτή είναι η Ελληνίδα Αριάννα Ακριβούλη που πέθανε κατά τη διάρκεια εξωσωματικής



«Είμαστε συγκλονισμένοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», λέει η αδελφή της  Αλεσάντρα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης - Τι λέει ο προϊστάμενος της Ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία για το τραγικό συμβάν

Η λαχτάρα της να κάνει το μεγαλύτερό της όνειρο πραγματικότητα την οδήγησε στην απόφαση να αποκτήσει παιδί μέσα από τη διαδικασία της εξωσωματικής. Η 38χρονη Αριάννα, μία γυναίκα στα 38 της μόλις χρόνια, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το νήμα της ζωής της θα κοβόταν τόσο άδικα και πρόωρα, όταν εκείνη θα περνούσε το κατώφλι ιατρείου προκειμένου να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση για να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής της, να γίνει μητέρα.

Η Αριάννα Ακριβούλη, μόνιμη κάτοικος Ιταλίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να έχασε την ζωή της κατά την διάρκεια διαδικασίας απορρόφησης του ωοθυλακικού υγρού. Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα και δυο γιατροί του νοσοκομείου του Κονβερσάνο έχουν κληθεί για να απολογηθούν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ παράλληλα σχετική έρευνα ξεκίνησε και από το υπουργείο Υγείας, κατόπιν εντολής της αρμόδιας υπουργού Μπεατρίτσε Λορεντσίν, που απέστειλε στο Κονβερσάνο της Απουλίας ομάδα ειδικών για να εξακριβώσουν τα αίτια του θανάτου της γυναίκας.

Οι δυο γιατροί, μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξαν ότι ο θάνατος προήλθε από επιπλοκές τις οποίες και δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν, όμως παραδέχτηκαν, πως δεν είναι σε θέση να αναφέρουν την ακριβή αιτία των επιπλοκών αυτών. Οι εισαγγελικές αρχές του Μπάρι αναμένουν περαιτέρω στοιχεία από την νεκροψία της άτυχης γυναίκας.

Την καταγγελία έκανε ο Ελληνας 83χρονος πατέρας της Αριάννας Ακριβούλη στους καραμπινιέρους ενώ η αδελφή της Αλεσάντρα δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τη φρικτή τραγωδία και το γεγονός ότι η αδελφή της δεν ζει πια.

Θρίλερ στην Ιταλία

«Έχουμε πάθει σοκ από το τραγικό συμβάν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει διαταχθεί ενδελεχής έρευνα της υπόθεσης», λέει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr ο προϊστάμενος της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία, Γιώργος Μάμαλος.

Όπως ο ίδιος τονίζει, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στα ιταλικά μέσα, πρόκειται για μία Ελληνίδα κοπέλα με πατέρα Έλληνα και μητέρα Ιταλίδα, η οποία και γεννήθηκε στην Ιταλία και ως εκ τούτου έχει την ιταλική υπηκοότητα. «Αυτό μάθαμε δεν προσπάθησε κάποιος να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας να μας ζητήσει βοήθεια για αυτό που προέκυψε και είναι λογικό διότι από τη στιγμή που η κοπέλα έχει την ιταλική υπηκοότητα εμείς δεν εμπλεκόμαστε», θα σημειώσει ο κ. Μάμαλος. Ακούστε πώς ο ίδιος περιγράφει το τραγικό περιστατικό, που έκοψε το νήμα της ζωής της 38χρονης Αριάννας.


Πηγή : protothema.gr


«Οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες στην ώρα τους»



Θεωνάς: Οι δανειστές ζητούν να μειωθούν και άλλο για να στεγνώσει η αγορά.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία. Ο κ. Θεωνάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είπε ότι οι δανειστές «ζητάνε να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις για να στεγνώσει εντελώς η αγορά».

«Πριν φτάσει το τέλος του μήνα κάνουμε απανωτές συσκέψεις και με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μαζί με τον εκπρόσωπο του κρατικού προϋπολογισμού και πάντα βρίσκουμε τις λύσεις που εξασφαλίζουν ότι 100% οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες στην ώρα τους», δήλωσε.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές υποστήριξε ότι η ρύθμιση έδωσε «σοβαρές ανάσες» στο ασφαλιστικό σύστημα.



Πηγή: newsbeast.gr






Επανέρχεται στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου το Grexit



Στο επίκεντρο η απροθυμία του ΔΝΤ για παραχωρήσεις - Το «ναι» στο «τελεσίγραφο» η μόνη απάντηση, εκτιμούν τα ΜΜΕ

Η ελληνική κρίση και η εξέλιξη στην πορεία των διαπραγματεύσεων πρωταγωνιστεί και σήμερα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το ενδιαφέρον μονοπωλεί η αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, αλλά και η στάση της γερμανίδας καγκελαρίου η οποία σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ φέρεται να εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο ενός Grexit.


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξετάζει πλέον το Grexit σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Μετά την τριμερή με Τσίπρα και Ολάντ στις Βρυξέλλες πλέον η γερμανίδα καγκελάριος «υποχρεώθηκε να παραδεχθεί αυτό που δεν ήθελε: ότι η ελληνική χρεοκοπία είναι πλέον ασταμάτητη» αναφέρει η εφημερίδα, ενώ υπογραμμίζει την πρόωρη αποχώρηση του ΔΝΤ από τις συνομιλίες.

Παράλληλα αυξάνεται συνεχώς η πίεση στην κυρία Μέρκελ από το εσωτερικό του κόμματός της, καθώς ολοένα και περισσότεροι βουλευτές του CDU / CSU που απορρίπτουν το ενδεχόμενο βοήθειας δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα

«Η καγκελάριος γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός...», ανέφερε γερμανός διπλωμάτης στη Bild και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε τα πάντα».


Για οργή της Μέρκελ μετά την συνάντηση με τον ελληνα Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες κάνει λόγο και το Focus. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό η Μέρκελ εξατάζει πλέον το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ενώ εκτιμά πως δεν είναι τυχαία η δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους του CSU, κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ, ο οποίος σημείωσε ότι, μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο Grexit.

Η γερμανική FAZ σχολιάζοντας την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, σημειώνει ότι ο χρόνος για την χώρα εξαντλείται, ενώ εκτιμά πως είναι πλέον στα χέρια των Ελλήνων να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι την χώρα στο ευρώ.

Η ελληνική κρίση γίνεται ακόμη χειρότερη μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις συνομιλίες, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των βρετανικών The Times. «Οι διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί επικείμενη ελληνική χρεοκοπία κατέληξε εχθές σε αποτυχία αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Εικοσιτέσσερις ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες μεταξύ Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρα, ΕΕ και ΔΝΤ έληξαν χωρίς συμφωνία αλλά και την πρόωρη αποχώρηση του τελευταίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το CNBC.Στην αναφορά πως το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις πήγε «από το κακό στο χειρότερο», την Πέμπτη, καθώς ένας από τους δανειστές της  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκατέλειψε τις συνομιλίες, οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις σε κρίση, προχωρεί σημερινό δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

Ο Τζέικομπ Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Exotix, και πρώην στέλεχος του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα την περίοδο 2011-2014 δήλωσε στο CNBC ότι η κίνηση του ΔΝΤ να αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα.

«Στέλνει σαφώς ένα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό και υπάρχει πολύ λίγος χώρος για περισσότερες παραχωρήσεις από την πλευρά του ΔΝΤ», είπε στο CNBC και πρόσθεσε: «Αυτοί (το ΔΝΤ) έχουν προχωρήσει αρκετά από την έναρξη των συνομιλιών, τόσο όσον αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους όσο και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, και τώρα δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν περαιτέρω».

Τέλος, το δημοσίευμα φιλοξενεί απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους η Άνγκελα Μέρκελ θα χρειαστεί τη στήριξη του κόμματός της για να ξεκλειδώσει νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αλλά πολλοί στο εσωτερικό του κόμματος της - αν μη τι άλλο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – αντιτάσσονται στην περαιτέρω ενίσχυση.

Σε απευθείας μετάδοση η βρετανική Guardian αναφέρει ότι παρ' όλη την αποχώρηση του ΔΝΤ είναι πιθανόν να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 18η Ιουνίου επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη. Παράλληλα επισημαίνει το χαμηλό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαβουλεύσεις.

Το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό καθώς η χώρα μας αποτελεί στρατηγικό προπύργιο για την Αμερική αλλά και την Ευρώπη, ενώ οι βρετανικοί Financial Times εκτιμούν ότι «τέλειωσε ο χρόνος για την Ελλάδα, το ναι στο τελεσίγραφο των δανειστών είναι η μόνη απάντηση».

Στο μεταξύ η «Le Monde» στην ηλεκτρονική της έκδοση κάνει λόγο για σχέδιο ενδυνάμωσης της ευρωζώνης το οποίο μελετούν Βρυξέλλες και ΕΚΤ.

Σχέδιο για την «εκ θεμελίων ενίσχυση» της ευρωζώνης, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναθεώρηση των Συνθηκών μελετούν οι 4 επικεφαλής : ο  Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ, ο Ντόναλντ Τουσκ του Συμβουλίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ του Eurogroup.
   
Την πληροφορία δίνει στην πρωϊνή ηλεκτρονική της έκδοση η «Le Monde», υποστηρίζοντας ότι μπόρεσε να αποκτήσει το σχετικό κείμενο το οποίοι «οι τέσσερις» προτίθενται να παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης και 26ης Ιουνίου.
   
Σημειώνεται ότι το σημερινό κείμενο δεν είναι το τελικό και ότι στο ενδιάμεσο, είναι πιθανόν να γίνουν αλλαγές.
   
Με το «γράμμα των 4 προέδρων» γίνεται καταρχάς η διαπίστωση ότι «η οικονομική και νομισματική ένωση ( ΟΝΕ) είναι σαν μια πριν από χρόνια μισοτελειωμένη οικοδομή. Με τον ερχομό της καταιγίδας χρειάσθηκε επειγόντως να ενισχυθούν οι τοίχοι και η σκεπή της. Σήμερα είναι καιρός να ενισχυθούν και τα θεμέλιά της».
   
   
Με βάση τη διαπίστωση αυτή οι 4, προτείνουν μια προσέγγιση αλλαγών σε δύο στάδια :  
   
- Για την ερχόμενη διετία, ήτοι από την 1η Ιουλίου του 2015 έως την 30η Ιουνίου του 2017, να γίνει η όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση της υφιστάμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με συντονισμό των οικονομικών πολιτικών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη.
   
- Από την 1η Ιουλίου του 2017 έως τις 30 Ιουνίου του 2019, η ευρωζώνη θα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος την ολοκλήρωσή της με αλλαγή των Συνθηκών εφ' όσον κριθεί αναγκαίο».
   
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρει η «Le Monde», στο «σχέδιο των τεσσάρων» προτείνονται περαιτέρω δεσμεύσεις γύρω από τα κριτήρια Μάαστριχτ πριν από την ένταξη μιας χώρας στην ευρωζώνη. Επίσης, ως «σταθεροποιητικά στοιχεία» που θα μπορούσαν να μοιάσουν με έναν εμβρυακό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, προτείνουν ένα ασφαλιστικό σύστημα για τις αποζημιώσεις ανεργίας στις χώρες της ευρωζώνης. Συγχρόνως παρατίθενται ιδέες για τη διευκόλυνση της διασυνοριακής εργασίας, την καλύτερη αναγνώριση των διπλωμάτων, για το συντονισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και για την ευκολότερη πρόσβαση στις δημόσιες θέσεις, υπαλλήλων με εθνικότητα από άλλες χώρες της ευρωζώνης.
   
Προτείνεται επίσης η θητεία του προέδρου της ευρωζώνης να επιμηκυνθεί για όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου και όχι κατά το ήμισυ (δυόμισι χρόνια) που ισχύει σήμερα.
   
« Πρόκειται για ιδέες που δεν είναι ούτε καινούργιες ούτε επαναστατικές» σχολιάζει η εφημερίδα και αναφέρεται σε σχετική πρόταση του Χέρμαν βαν Ρομπέι προκατόχου του Ντόναλντ Τουσκ, η ακόμη σε πρόταση του Βερολίνου το 2012 γύρω από την ανταγωνιστικότητα των χωρών μελών, που απορρίφθηκε από τους εταίρους.
   
Το ερώτημα επομένως είναι εάν η τωρινή πρόταση των τεσσάρων προέδρων, έχει κάποια δυνατότητα να γίνει αποδεκτή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.
   
Η εφημερίδα εκτιμά ότι «δεν είναι και τόσο σίγουρο, διότι η θέληση για περαιτέρω ολοκλήρωση δεν είναι καθόλου εμφανής», υποστηρίζει το δημοσίευμα και αναφέρεται στις παραχωρήσεις των χωρών κατά τη διάρκεια της πενταετούς οικονομικής κρίσης : «Μετά από πέντε χρόνια κρίσης, οι χώρες παραχώρησαν στις Βρυξέλλες όλο και περισσότερο τη δημοσιονομική τους κυριαρχία, αποδέχθηκαν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Τραπεζική Ενωση, που είναι ένας κεντρικός οργανισμός εποπτείας με τη δυνατότητα εκκαθάρισης μιας τράπεζας που είναι σε κίνδυνο».
   
Σύμφωνα πάντα με την Le Monde,  ένα δημοψήφισμα στην Ευρώπη για αλλαγή των Συνθηκών « κινδυνεύει να στεφθεί με αποτυχία, με δεδομένη την αύξηση του ευρωσκεπτικισμού».
Το σίγουρο για την ώρα  είναι, ότι οι συζητήσεις θα εντατικοποιηθούν κατά τους επόμενους μήνες και πολλά θα εξαρτηθούν επίσης, από τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν οι Ευρωπαίοι να επιλύσουν και την ελληνική κρίση, καταλήγει το δημοσίευμα.


Πηγή : tovima.gr



Οι δύο παραλίες στην Αττική που απέκτησαν ράμπα αναπήρων



Δύο ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (SEATRAC) τοποθετήθηκαν σε δύο ακόμη παραλίες της Αττικής με ασφαλές βάθος.

Πρόκειται για τις Αλυκές Αναβύσσου και τη Γαλάζια Ακτή Λαγονησίου.

Το σύστημα SEATRAC είναι πρωτοποριακό, έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών, και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και Αμερική.

Βασικά αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδών.


Η Γαλάζια Ακτή

Με τη χρήση της καινοτομίας δίνονται οι δυνατότητες αφενός της προσβασιμότητας στους πολίτες με αναπηρίες αφετέρου της εξειδίκευσης σε τομείς π.χ. ξεναγοί με ειδικές γνώσεις για ΑμεΑ.

Επίσης η υποδομή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με επιχειρηματικούς κλάδους στον τομέα του τουρισμού, στα πλαίσια τόσο της ευαισθητοποίησης αλλά και της σχεδίασης συστημάτων προσβασιμότητας, και επαγγελματιών-υπαλλήλων στα θέματα αυτά.


Οι Αλυκές

Η τοποθέτηση των ραμπών έγινε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού. Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ολιστικές παραλίες προσβάσιμος τουρισμός», προχωράει στην τοποθέτηση και άλλων εννέα SEΑTRAC, στην αναβάθμιση των πακέτων SEATRAC, και στην προβολή και διαφήμιση της δράσης στις συγκεκριμένες παραλίες με την οργάνωση τοπικών εκδηλώσεων.




Πηγή : iefimerida.gr


Ντάισελμπλουμ: Αν δεν πάρετε δύσκολες αποφάσεις είστε μόνοι






Η μόνη επιλογή της Ελλάδας για να εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση και να αποφύγει την χρεοκοπία είναι να πάρει δύσκολες αποφάσεις, αφού δεν υπάρχουν λύσεις και σίγουρα οι δανειστές δεν μπορούν να βοηθήσουν μια χώρα που δεν επιθυμεί να βοηθήσει τον εαυτό της, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αν δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», δηλώνει σε συνέντευξή του στην φινλανδική εφημερίδα «Helsingin Sanomat», ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Eurogroup επισημαίνει ότι υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για συμφωνία πριν το τέλος του μήνα ώστε να αποδεσμευτεί βοήθεια και πρόσθεσε ότι οι δανειστές είναι ακόμη πρόθυμοι να διαπραγματευθούν, αν οι προτάσεις της Αθήνας είναι λογικές από οικονομική άποψη.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμη και αύριο, αρκεί να είναι αξιόπιστη και να εξασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας».



Πηγή


Ικανοποίηση ΔΝΤ για την πρόοδο του προγράμματος της Κύπρου



Ικανοποίηση για την πρόοδο του προγράμματος της Κύπρου εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αποκαλύπτοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 19 Ιουνίου και θα εξετάσει συνδυασμένα την έγκριση της 5ης, 6ης και 7ης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Δεν θα προδικάσω την άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με αυτό, αλλά σίγουρα η επιστροφή της ανάπτυξης είναι πολύ καλή είδηση για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό. Αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειές τους κι οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς», είπε ο Ράις.



Πηγή : imerisia.gr


Απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ: Δικαιούμαστε και εμείς επαναπρόσληψη




Οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ βρίσκονται, ήδη, για πέμπτη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις οι οποίες ξεκίνησαν με την κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης του ΟΑΕΕ

«Δικαιούμαστε και εμείς επαναπρόσληψη» δηλώνουν απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟAEE επικαλούμενοι σχετική δικαστική απόφαση και καταγγέλλοντας τον Δημήτρη Στρατούλη ότι αποφεύγει να τους συναντήσει.

Περίπου 70 απολυμένοι συμβασιούχοι του Οργανισμού εισέβαλαν το πρωί στο υπουργείο Εργασίας και έφτασαν μέχρι τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων με στόχο να τον συναντήσουν. Ο κ. Στρατούλης δεν βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα, ενώ οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ παραμένουν στο υπουργείο έχοντας καταλάβει μέρος του 7ου ορόφου.

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ βρίσκονται, ήδη, για πέμπτη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις οι οποίες ξεκίνησαν με την κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης του ΟΑΕΕ με πάγιο αίτημά τους την επαναπρόσληψή τους, σύμφωνα και με δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν. Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο υπουργείο Εργασίας μέχρι να καταφέρουν να συναντήσουν τελικά τον υπουργό και να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

«Ήρθαμε να βρούμε τον υπουργό... Προεκλογικά μας έβρισκε αυτός, μετεκλογικά ήρθαμε να τού δηλώσουμε τη στήριξη μας εμείς... Συνεχάρησαν την ΕΡΤ που ξανάνοιξε, και τις καθαρίστριες (που επαναπροσλήφθησαν), κι εμείς τους συγχαίρουμε, αλλά εγώ είμαι δικαιωμένος απο δικαστήριο θα σεβαστούν και την δικαστική απόφαση τη δική μου που λέει ότι πρέπει να γυρίσουμε άμεσα στις θέσεις μας ως αορίστου χρόνου. Έξι εβδομάδες ζητάμε συνάντηση με τον κ. Στρατούλη δεν μας έχει δει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των πρώην συμβασιούχων ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης.



Πηγή: skai.gr


Κρατούμενος παντρεύτηκε τη δικηγόρο του στις φυλακές Χανίων



Το ζευγάρι παντρεύτηκε μέσα στο κατάστημα κράτησης της Αγιάς Χανίων. Τον κρατούμενο και τη δικηγόρο τους πάντρεψε ο αντιδήμαρχος.

Νεαρός κρατούμενος και η δικηγόρος του και αγαπημένη του, ενώθηκαν με τα «δεσμά» του γάμου, χθες, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, μέσα στο κατάστημα κράτησης της Αγιάς Χανίων.

«Ήμασταν αρραβωνιασμένοι από πριν. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει αυτό το εμπόδιο να μας καθυστερήσει» είπε μετά το πέρας της τελετής, η ευτυχισμένη νύφη. Ο άντρας της είναι υπόδικος, προφυλακισμένος που περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του, γι’ αυτό και δεν γινόταν να λάβει την ειδική άδεια».

Το νεαρό ζευγάρι πάντρεψε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πουλιδάκης που σε όλη τη διάρκεια της τελετής δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του ενώ είπε στο ζευγάρι ότι αυτόν τον γάμο, θα τον θυμάται για πάντα. Εκτός από τους στενούς συγγενείς, τη χαρά των νεόνυμφων μοιράστηκαν και οι υπάλληλοι των φυλακών που παρευρέθηκαν στην τελετή.



Πηγή: zarpanews.gr


Φωτογραφίες από τη δράση των «ληστών της Αγχιάλου»



Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ στιγμιότυπα από ληστείες και ντοκουμέντα απο το οπλοστάσιο τους..
Ολόκληρο άλμπουμ φωτογραφιών από ένοπλες ληστείες, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και στοιχεία των μελών της ομάδας ληστών που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Αγχίαλο Βόλου, έδωσε και επισήμως πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, ζητώντας την συνεργασία των πολιτών, για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους.


Πρόκειται για τους δύο που συνελήφθησαν στην μεζονέτα που είχαν νοικιάσει στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς Αγχιάλου, όπου αυτοκτόνησε ο συνεργός τους Σπύρος Δραβίλας, 34 ετών και έναν ακόμα από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, πέρσι τον Αύγουστο στο Δίστομο...

 ο οποίος φέρεται ότι είχε ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες της συμμορίας, αλλά δεν βρέθηκε στο σπίτι και συνεχίζει να καταζητείται.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, 44 ετών και ο επικηρυγμένος με 600.000 ευρώ, ως μέλος της περιβόητης συμμορίας των ληστών με τα μαύρα, που έδρασε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, Γρηγόρης Τσιρώνης του Γεωργίου και της Σταματίνας, 37 ετών.

Ο τρίτος που καταζητείται είναι ο Γιώργος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, η φωτογραφία του οποίου είναι από αστυνομική ταυτότητα που είχε εκδοθεί στο όνομα του, το 2007.

Σε βάρος των τριών παραπάνω έχει ασκηθεί ποινική δίωξη:

- για τα κακουργήματα:

• της ληστείας από κοινού, κατά συρροή από δράστες ενεργήσαντες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φέροντες πολεμικό τυφέκιο και μη,

• της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ' εξακολούθηση από δράστες ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και ενεργούντες κατ' επάγγελμα,

• της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής και οπλοφορίας από κοινού κατ' εξακολούθηση.

- και για τα πλημμελήματα:

• της παράνομης οπλοφορίας - παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού κατά συρροή,

• πλαστογραφίας με χρήση και μη από κοινού και κατ' εξακολούθηση,

• αρπαγής από κοινού κατά συρροή,

• της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά από κοινού κατ' εξακολούθηση, τελεσμένης και σε απόπειρα,

• της συμμορίας,

• της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης και

• της κατασκευής πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Εισαγγελικής Διάταξης, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τρία καταφανώς πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας και συγκεκριμένα:

1. Δελτίο που κατασχέθηκε στο κρησφύγετο, στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς, με αριθμό Χ 099418 και φέρεται να εκδόθηκε την 10-09-2002 από το Α.Τ. Κορωπίου, υπό στοιχεία ΣΟΦΡΩΝΗΣ Γεώργιος του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεν.20-08-1985 στο Μαρούσι Αττικής. Η φωτογραφία που φέρει η ταυτότητα είναι του Σπύρου Δραβίλα, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε δίνοντας τέλος στη ζωή του, για να μην συλληφθεί.

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας που κατασχέθηκε στην οικία στα 'Ανω Λεχώνια Βόλου. Έχει αριθμό Χ 202439 και φέρεται να εκδόθηκε την 23-04-2003 από το Α.Τ. Βούλας, υπό στοιχεία κατόχου ΖΕΡΒΑΣ Δημήτριος του Γεωργίου και της Δέσποινας, γεν.14-04-1982 στην Αθήνα. Η φωτογραφία της ταυτότητας είναι του Γ. Τσιρώνη, ο οποίος διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι μαζί με την αλλοδαπή σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους.

3. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας που κατασχέθηκε στην ίδια οικία στα 'Ανω Λεχώνια, ή οποία φέρει ακριβώς την ίδια φωτογραφία αλλά έχει αριθμό ΑΖ 001152 και φέρεται να εκδόθηκε την 25-07-2007 από το Α.Τ. Χαϊδαρίου, υπό στοιχεία κατόχου ΧΕΛΑΣ Παναγιώτης του Δημητρίου και της Ελένης, γεν.03-04-1980 στην Αθήνα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι φωτογραφίες από τα κλειστά κυκλώματα τραπεζών, όπου οι δράστες διέπραξαν ένοπλες ληστείες, με «επαγγελματικές» μεταμφιέσεις, ακόμα και με ψεύτικα ελαστικά πρόσωπα και αντικείμενα για την παραποίηση της σωματικής τους διάπλασης.

Οι ληστείες αυτές ήταν:

• την 27-10-2011 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Μαρίνου Αντύπα 35, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

• την 16-11-2011 σε κατάστημα της Τράπεζας EUROBANK , στη συμβολή των οδών Ερατούς και Ελευθερίου Βενιζέλου 190, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

• την 14-08-2013 σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Ρήγα Φεραίου 51, στο Βελεστίνο Μαγνησίας.

• την 21-03-2014 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Καλατζάκου 6, στο Δώριο Μεσσηνίας.

• την 31-01-2014 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Δροσίνη 23 Α, στον Ωρωπό Αττικής.

• την 22-08-2014 σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο Δίστομο Βοιωτίας.

• την 02-04-2015 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στη Φαρκαδώνα Τρικάλων

• την 30-04-2015 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στον Αμπελώνα Λάρισας.

Από την Αστυνομία παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα πραγματικά τους στοιχεία ή με τα στοιχεία που αναγράφονται στα πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ή και με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με την διαβεβαίωση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επιπλέον, από την ΕΛ.ΑΣ δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες των όπλων, των υλικών μεταμφιέσεων, αυτοκινήτων και άλλων αντικειμένων, που βρέθηκαν στα κρησφύγετα των δραστών.

Στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

• τρία πολεμικά τυφέκια και τέσσερα πυροβόλα όπλα

• πέντε κάλυκες πυροβόλου όπλου

• πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων

• μέρη όπλων (γεμιστήρες)

• τέσσερα αλεξίσφαιρα γιλέκα

• μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης

• τρεις περούκες

• λαστιχένια μάσκα

• κινητό τηλέφωνο

• κάρτα SIM

• πλήθος κλειδιών

• το χρηματικό ποσό των 4.990 ευρώ και

• το πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, του Δραβίλα.

Στο προαύλειο της οικίας βρέθηκαν τα παρακάτω τρία οχήματα:

• Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας JAGUAR, το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Γλυφάδας τον Δεκέμβριο του 2013 και έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, με αριθμό ΥΝΗ- 5887.

• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας VOLKSWAGEN PASSAT, το οποίο είχε κλαπεί αρχές Μαϊου του 2015 από την περιοχή της Γλυφάδας και έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες, με αριθμό ΙΟΧ -5272.

• Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN NAVARA, το οποίο είχε κλαπεί τον Ιανουάριο του 2015 από την περιοχή της Ηλιούπολης και έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες, με αριθμό ΑΖΒ-8168

Τέλος στο κρησφύγετο στα 'Ανω Λεχώνια Μαγνησίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

• Μονόκαννη κυνηγητική καραμπίνα

• Πλαγιόκαννο κυνηγητικό δίκαννο

• Μακρύκαννο αεροβόλο

• Το συνολικό χρηματικό ποσό των 75.420 ευρώ

• Κινητό τηλέφωνο

• Ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet

• Δυο φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων

• Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και

• Τα δυο πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας με την φωτογραφία του Τσιρώνη.










Πηγή : eglimatikotita.gr


Απίστευτη δήλωση : Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δολοφονήθηκε..ο άνθρωπος που κυβερνά τη Ρωσία σήμερα είναι ο σωσίας του!


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δολοφονήθηκε εδώ και καιρό και ο άνθρωπος που κυβερνά τη Ρωσία σήμερα είναι ο σωσίας του, ισχυρίζεται η πρώην σύζυγος του Λουντμίλα σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

"Ο σύζυγός μου είναι νεκρός εδώ και καιρό. Ένα βράδυ μπήκαν στο σπίτι τα έκαναν γυαλιά καρφιά και τον άρπαξαν.

Μετά από ένα μήνα επέστρεψε ένας άλλος άνθρωπος, ο σωσίας του" δήλωσε η πρώην σύζυγος του Ρώσου Προέδρου προσθέτοντας ότι την απείλησαν πως αν μιλήσει θα σκοτώσουν τις κόρες της.

Οι αποκαλύψεις της όμως που ξεπερνούν κάθε φαντασία και λογική δε σταματούν εδώ.

Όπως δήλωσε, η ίδια δραπέτευσε ενώ ετοίμαζαν τη δική της σωσία και ότι τώρα που ζει στο εξωτερικό αποφάσισε να μιλήσει παρά το γεγονός ότι απειλείται η ζωή της, διότι δεν μπορεί να βλέπει τι κάνουν στο όνομα του Πούτιν αυτοί οι "τρομεροί άνθρωποι οι οποίοι τον δολοφόνησαν και δε σταματούν πουθενά".








Διπλωματικό επεισόδιο Αργεντινής-Βρετανίας στη Σύνοδο Κορυφής



Επιβαρύνθηκαν εκ νέου οι σχέσεις Αργεντινής-Βρετανίας με αφορμή και πάλι τα νησιά Φόκλαντ.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες χαρακτήρισε τον βρετανό πρωθυπουργό "σχεδόν αγενή" αναφερόμενη στα σχόλια που έκανε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε αξιωματούχο της κυβέρνησής της σχετικά με το διαφιλονικούμενο αρχιπέλαγος.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Κοινότητα των Κρατών της Λατινικής Αμερικής (CELAC) στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής 'Εκτορ Τίμερμαν είχε έναν έντονο διάλογο με τον Κάμερον σχετικά με την εθνική κυριαρχία των νησιών.

Οι δύο χώρες ενεπλάκησαν σε μικρής διάρκειας πόλεμο για τα εν λόγω νησιά το 1982 από τον οποίο νικήτρια βγήκε η Βρετανία.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί, ο Τίμερμαν κατήγγειλε τη Βρετανία ότι είναι προσκολλημένη σε μία "αποικιοκρατική" πολιτική, ενώ ο Κάμερον χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τίμερμαν "απειλητικές", σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής Telam.

"Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν οργισμένη, σχεδόν αγενής", δήλωσε η Φερνάντες στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας της.

Τον Απρίλιο, η Αργεντινή ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες σε δικαστήριο της χώρας εναντίον πέντε εταιρειών--εκ των οποίων οι τρεις είναι βρετανικές--που πραγματοποιούν γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα ανοιχτά των νήσων Φόκλαντ, μία κίνηση την οποία η Βρετανία καταδίκασε ως εκφοβισμό.

Η Βρετανία διοικεί ως υπερπόντια κτήση τα νησιά, τα οποία στην Αργεντινή είναι γνωστά ως Μαλβίνες. Ο πληθυσμός του αρχιπελάγους αυτού ανέρχεται σε περίπου 3.000 κατοίκους, οι οποίοι σε δημοψήφισμα του 2013 ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους υπό βρετανική κυριαρχία.



Πηγή : newpost.gr


Στους 17.720 οι άστεγοι στην Αττική, ξεκινά η καταβολή επιδόματος στέγασης



Μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν τους 17.720 αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνοντας ότι αύριο, Παρασκευή, ξεκινά να δίνεται το μηνιαίο επίδομα στέγασης, που θα κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ.

Σε πρώτη φάση, αφορά 1.073 άτομα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και κονδύλι ύψους 9,4 εκατ. ευρώ. Τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Όπως είπε η κ. Φωτίου χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας, που πρέπει να γίνει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος, που συνεχώς γίνεται και πιο δραματικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη υπάρχει μισό εκατομμύριο πολιτών με κόκκινα δάνεια.

«Παρά την ηρωική προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες, τα πράγματα δεν προχωράνε. Είναι απίστευτες οι ελλείψεις που υπάρχουν, είτε οικονομικές, είτε σε επίπεδο δομών στα θέματα περίθαλψης», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη.

Παρέχοντας στοιχεία για τον αριθμό των αστέγων η υπουργός είπε ότι σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Μόνο το 1/3 των αιτήσεων για στέγαση θα καλυφθεί

Ακόμα, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει πλήρης και ακριβής εικόνα, ποιοι θα επωφεληθούν από αυτούς που έκαναν αιτήσεις μέχρι τις 30 Μαΐου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία και ζήτησαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η υπουργός έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις και, όπως τόνισε, «το τραγικό είναι πως τα 140.000 άτομα ζητούν ρεύμα, ενώ 297.00 ζητούν σίτιση».

«Επιδότηση στέγης ζήτησαν 90.000 άτομα. Ωστόσο, θα δοθεί ένα επίδομα ενοικίου που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ - 220 ευρώ μηνιαίως σε 30.000 οικογένειες, δηλαδή μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων θα είναι δυνατό σε πρώτη φάση να καλυφθεί», σημείωσε.

Ακόμα η κ. Φωτίου επεσήμανε ότι επιταχύνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ με κονδύλια ύψους 135 εκατ. ευρώ και αφορά τη σίτιση, ενώ έχουν δοθεί οι κάρτες ασφάλισης σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, ώστε να έχουν άμεσα πρόσβαση στο σύστημα υγείας και παράλληλα εξετάζεται και η κάρτα διαδρομών για ανέργους.

Μέσα στα σχέδια του υπουργείου, όπως ανέφερε, είναι και η αξιοποίηση 240 κτιρίων που είναι αυτή τη στιγμή αναξιοποίητα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα, διερευνάται το νομικό πλαίσιο ώστε να ανταποκριθεί στις οικειοθελείς προσφορές που γίνονται από πολίτες που θέλουν να παραχωρήσουν είτε σπίτια είτε πολυκατοικίες για την κάλυψη των αναγκών των αστέγων.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για «άθλιους της σημερινής Ελλάδας, με νεοάστεγους να κοιμούνται στους δρόμους με μια κουβέρτα», και τόνισε ότι «η εικόνα αυτή είναι εικόνα απόλυτης εξαθλίωσης».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής, για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου για τη χώρα προβλήματος.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο Τσίπρας στηρίζει Πανούση και όχι Κωνσταντοπούλου



Την ώρα που ο ανπληρωτής υπουργός Προστασίας, Γιάννης Πανούσης δέχεται σοβαρό εσωκομματικό πόλεμο, τόσο από την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ραχήλ Μακρή και ο κ. Διαμαντόπουλος, ο πρωθυπουργός στέλνει το δικό του βροντερό μήνυμα.

Και αυτό το μήνυμα είναι πως με απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, ενισχύεται ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού, καθώς πλέον η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπάγεται πλέον στον κ. Πανούση και όχι στον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση.

Άλλωστε και όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεσπάθωσε κατά του κ. Πανούση, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βούτσης τάχθηκε υπέρ του δεύτερου μετά από εντολή του Μαξίμου να παρέμβει με αυτό τον τρόπο.



Πηγή: newsit.gr


Frontex: Ενίσχυση συνοριακών ελέγχων στην Ελλάδα



Στήριξη στην Ελλάδα αναμένεται να παράσχει η ευρωπαϊκή υπηρεσία έλεγχου συνόρων Frontex προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει η χώρα το κύμα μεταναστών και προσφύγων που συνεχώς και αυξάνεται

Για μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αυτή η εξέλιξη αποτελεί έναν ακόμη βραχνά. Η Frontex προτίθεται να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης.

Από την αρχή του έτους περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν περάσει παράτυπα τα ελληνικά σύνορα. Συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους ο εν λόγω αριθμός έχει αυξηθεί κατά 500%.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη DW o εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκερί εξηγεί τις αιτίες που έχουν προκαλέσει αυτή την αύξηση: «Υπάρχουν όλο και περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία που έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.



Πηγή


Φοροελαφρύνσεις για χαμηλά εισοδήματα, αγρότες και κατοίκους του εξωτερικού



Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους περιστασιακά απασχολούμενους με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα, αγρότες και κατοίκους εξωτερικού (ομογενών), ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική φορολογική επιβάρυνση, φέρνει το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Με τις διατάξεις που προτείνονται προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι περιστασιακά απασχολούμενοι με εισόδημα έως 6.000 ευρώ θα φορολογούνται έως μισθωτοί (με έμμεσο αφoρολόγητο 9.500 ευρώ) και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ. Επίσης, καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης για τους κατοίκους εξωτερικού, ενώ απαλλάσσονται από τον φόρο δωρεάς τα οικονομικά βοηθήματα στις οικογένειες των προσώπων που επλήγησαν από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, προτείνονται οι εξής αλλαγές:

1. Περιστασιακά απασχολούμενοι. Το εισόδημα των περιστασιακά απασχολούμενων (εκτός από κεφάλαιο/υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου/αγροτική δραστηριότητα) έως 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 αυτής της κατηγορίας (άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.) και εφόσον αυτοί δεν είναι επιτηδευματίες, δηλαδή δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών, αντιμετωπίζονται φορολογικά, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, ως εισόδημα από μισθούς-συντάξεις υπολογιζόμενου του ποσού της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ (προσκόμιση αποδείξεων) και χωρίς να βεβαιώνεται προκαταβολή επόμενου έτους.

2. Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης κατοίκων εξωτερικού. Αποτρέπεται η υπερφορολόγηση των κατοίκων εξωτερικού, κυρίως Ελλήνων ομογενών, με βάση τις τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης (για δευτερεύουσα κατοικία, επιβατικό Ι.Χ. κ.λπ.) επειδή απέκτησαν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων στη χώρα μας, που δεν υπερβαίνουν το 1 ευρώ.

Το καθεστώς που επανέρχεται προβλέπει ότι οι διατάξεις για τον προσδιορισμό του εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης δεν εφαρμόζονται σε περίπτωση φυσικού προσώπου που έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του στο εξωτερικό.

3. Τρόπος φορολόγησης προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίων. Με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων θα φορολογηθούν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα από τόκους, μερίσματα, ενοίκια από ακίνητα κ.λπ. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο, δηλαδή από τόκους, μερίσματα ή εκμίσθωση ακινήτων ή και από υπεραξία κεφαλαίου (π.χ. από μετοχές), τυχόν πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτει λόγω του ότι τα τεκμήρια προσδιορίζουν το εισόδημα σε υψηλότερο επίπεδο από το δηλωθέν, θα φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.500 ευρώ, και όχι με συντελεστή 26% συν προκαταβολή επομένου έτους, εφόσον το τεκμαρτό εισόδημα (το εισόδημα που προκύπτει βάσει τεκμηρίων) δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ. Σε κάθε τέτοια περίπτωση ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει καλύψει με αποδείξεις το 10% της πρόσθετης διαφοράς φορολογητέου εισοδήματος, ώστε να μη φορολογηθεί καθόλου.

4. Iδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων. Δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς ανιόντες/κατιόντες/συζύγους.

5. Aπαλλάσσονται από φόρο δωρεάς τα χρηματικά ποσά και τυχόν έκτακτα οικονομικά βοηθήματα που καταβάλλονται στις οικογένειες των προσώπων που επλήγησαν από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic.

6. Ρύθμιση σχετικά με συμβολαιογράφους και τη προσκόμιση πιστοποιητικού ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Mειώνονται τα πρόστιμα για τους συμβολαιογράφους σχετικά με την προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ και καταργείται η ποινή της ακυρότητας των συμβολαιογραφικών πράξεων στις οποίες δεν έχει επισυναφθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.


Καθημερινή


Σε τεντωμένο σκοινί τα Σκόπια



Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση, στις Βρυξέλλες, μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, (Νίκολα Γκρούεφσκι του κυβερνώντος VMRO-DPMNE, Ζόραν Ζάεβ της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης/SDSM, Αλί Αχμέτι του συγκυβερνώντος αλβανικού DUI και Μεντούχ Θάτσι του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών/DPA) και του Επιτρόπου της Ε.Ε., αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Μετά τη συνάντηση και όπως μετέφερε το ΑΜΠΕ, οι κ. Γκρούεφσκι και Ζάεβ αλληλοκατηγορήθηκαν για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας,ενώ ο κ. Χαν σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Τwitter εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη υπευθυνότητας και ηγετικής βούλησης από την μεριά των συμμετεχόντων, στην συνάντηση.

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες αποτέλεσε συνέχεια της συνάντησης που είχε προηγηθεί στις 2 Ιουνίου, στα Σκόπια, όπου οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, με τη διαμεσολάβηση του κ. Χαν, επέτυχαν προκαταρκτική συμφωνία για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών στη χώρα μέχρι τα τέλη Απριλίου 2016, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η επίλυση της πολιτικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της αποτυχίας για την επίτευξη συμφωνίας αποτέλεσε η διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και της αντιπολίτευσης του Ζόραν Ζάεβ, σχετικά με το ποια κυβέρνηση θα διεξάγει τις πρόωρες εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ επέμενε στο αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και το σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης, πολιτικών ή τεχνοκρατών, η οποία θα οριστεί το επόμενο διάστημα και θα διοργανώσει τις εκλογές

Αντιθέτως, ο Νίκολα Γκρούεφσκι απέρριψε το αίτημα παραίτησης της κυβέρνησης του και υποστήριξε ότι αυτός έχει τη λαϊκή εντολή, από τις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν τον Απρίλιο του 2014, να παραμείνει στη θέση του και να διοργανώσει τις πρόωρες εκλογές.



Πηγή : rizopoulospost.com


ΕΡΤ: 4000 γιόρτασαν απέξω, δεκάδες υπουργοί και βουλευτές παρέλασαν μέσα



Επίθεση «αγάπης» προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Για «ημέρα χαράς» έκανε λόγο ο Βαρουφάκης - Στη συναυλία και οι Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Ραχήλ Μακρή - «Θα κοστίσει στον ελληνικό λαό, αλλά θα απολαύσει την κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ», το δηκτικό σχόλιο της ΝΔ

Περίπου 4.000 άνθρωποι κατέκλυσαν το βράδυ της Πέμπτης τον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, για να γιορτάσουν μαζί με τους εργαζομένους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δύο ακριβώς χρόνια μετά το «λουκέτο». Το κλίμα ήταν μεν πανηγυρικό, όμως, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το εάν η νέα ΕΡΤ θα καταφέρει να κάνει πράξη όσα υπόσχεται, δηλαδή να αποτελέσει ένα μέσο, που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση.



Πηγή : protothema.gr


Νάρκη ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις



ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Μια νάρκη στο τετράμηνο πεδίο βολής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα ενεργοποίησε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποχωρώντας από το τραπέζι των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες. «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζ. Ράις, γεγονός που προκάλεσε πολλές ερμηνείες εντός και εκτός Ελλάδας.

Μια νάρκη στο γενικότερο τετράμηνο πεδίο βολής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα ενεργοποίησε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποχωρώντας με... θόρυβο από το τραπέζι των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

Συνέβη ελάχιστα λεπτά μετά το φινάλε της δίωρης και πλέον συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησαν να βρουν κοινό τόπο για την επίτευξη έγκαιρης συμφωνίας, μιλώντας ταυτόχρονα για τα «τελεσίγραφα» της κάθε εμπλεκόμενης πλευράς και πέραν του Ατλαντικού.

Ο Τζέρι Ράις, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, «χτύπησε» λοιπόν με σκληρές εκφράσεις από την έδρα του. Ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΔΝΤ από το Brussels Group, που όμως τις τελευταίες μέρες είχε δώσει τη σκυτάλη της διαπραγμάτευσης στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο, ο κ. Ράις διαμήνυσε επί της ουσίας ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση για συμφωνία -γεγονός που προκάλεσε πολλαπλές ερμηνείες, εντός και εκτός Ελλάδας.



Πηγή : ethnos.gr