Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Υπό αστυνομική επιτήρηση ο «δράκος, ο επικίνδυνος παιδεραστής του facebook αντί στην φυλακή!!


Για το αν θα οδηγηθεί στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος ή θα βρεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ο 22χρονος που κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποφασίζει εντός της ημέρας το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «δράκο» του facebook, o οποίος είχε συλληφθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 22χρονος, ο οποίος είναι γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών που ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με «πρωταγωνίστριες» ανήλικες κοπέλες.

Η μέθοδός του ήταν απλή: πρώτα γινόταν «φίλος» με τα ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 13 έως 15 ετών, και έπειτα υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν «ανεβάσει» στο προφίλ τους.

Στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια του το υλικό αυτό και... αξιοποιώντας τις γνώσεις που διαθέτει στο μοντάζ, τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Κατόπιν επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει το υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.

Με τον τρόπο αυτό ο κατηγορούμενος έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα.

Όπως προέκυψε, για μια 14χρονη είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του 22χρονου έγινε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Διαφωνία

Μετά τη σύλληψή του στις 14 Μαΐου ο 22χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και ο νεαρός βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ωστόσο, μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κρατηθεί φρουρούμενος σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του που βρίσκεται στα βόρεια προάστια.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος για τις πράξεις του ενώ ο ανακριτής ότι θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής σχημάτισε την άποψη ότι ο 22χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες. Αντίθετα, ο εισαγγελέας πείστηκε ότι είχε γνώση και γι' αυτό ζήτησε την προφυλάκισή του.

Πλέον τη διαφωνία θα λύσει -εντός της ημέρας, το πιθανότερο- το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του.


Πηγή : efsyn.gr


Η Κωνσταντοπούλου μετά την αστυνομία κάνει υποδείξεις και σε δημοσιογράφους: Παραβιάζετε τις υποχρεώσεις σας!



Απτόητη και με διάθεση για νέες υποδείξεις αυτή τη φορά προς τους δημοσιογράφους που την πλησίασαν για να την ρωτήσουν σχετικά με το χθεσινό περιστατικό έξω από τη Βουλή, εμφανίστηκε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι πλησίασαν την κ. Κωνσταντοπούλου προσερχόμενη το μεσημέρι σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη και, αναφερόμενοι στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες με τον αξιωματικό της αστυνομίας έξω από τη Βουλή, ζήτησαν το σχόλιό της:

«Σας κατηγορούν πως θίξατε έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.» είπε ένας από τους δημοσιογράφους.
Τότε η κ. Κωνσταντοπούλου άρχισε να τον ρωτάει: «Εσείς ποιος είστε; Πώς λέγεστε; Αυτό που κάνετε είναι σωστό; Που εργάζεστε;» και απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους τους Τύπου τους κατηγόρησε πως παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους.

«Έρχομαι στην εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη. Αν θέλετε κάποια δήλωση, μπορείτε να τη ζητήσετε. Αυτή τη στιγμή το να με εμποδίζετε να προσέλθω στην εκδήλωση είναι παραβιάση των δικών σας υποχρεώσεων».

Όταν δε πληροφορήθηκε το Μέσο στο οποίο εργάζεται ο δημοσιογράφος η πρόεδρος της Βουλής είπε: "Θα φροντίσετε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για όλη την παραπληροφόρηση που ο τηλεοπτικός σας σταθμός έχει μεταδώσει και εν συνεχεία θα απευθύνεται ερωτήσεις".
Ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε να απαντήσει στο θέμα της χθεσινής της παρέμβασης προς τον αστυνομικό διευθυντή και δήλωσε:

"Ζήτησα να αποκατασταθεί η εικόνα του κοινοβουλίου που δεν είναι ένα κοινοβούλιο εχθρικό προς τους πολίτες ακόμη κι όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται. Θα περίμενα λοιπόν αυτά τα θέματα να είναι που αναδεικνύονται. Τα δίκαια αιτήματα, οι προσπάθειες των αρμόδιων υπουργών να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που δημιούργησαν τα μνημόνια και όχι να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις με μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης την οποία οργανώνουν εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έχουν επωφεληθεί και έχουν οργιωδώς στην πραγματικότητα ωφεληθεί από μια χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων".



Η ίδια επιτέθηκε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς λέγοντας:

"Διότι την ώρα που δεν είχαν οι καρκινοπαθείς φάρμακα, την ώρα που δεν υπήρχαν φάρμακα στα νοσοκομεία κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Και θα χαρώ πολύ να δω ότι αυτό που μόλις τώρα είπα, για να δούμε εάν έχουμε ελεύθερη ενημέρωση στη χώρα μας, θα χαρώ πάρα πολύ αν αυτό που τώρα σας είπα θα παιχτεί στα κεντρικά δελτία ειδήσεων όπως παίζοντα τα σχόλια παραπληροφόρησης".


Πηγή : ethnos.gr


Τραγωδία στην Καλλιθέα: Αγοράκι 2,5 ετών έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο



Το αγοράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, εκεί όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Δραματικό τέλος είχε ένα αγοράκι 2,5 χρόνων στην Καλλιθέα. Άγνωστο υπό ποιες συνθήκες το παιδί έπεσε σε εσωτερικό φωταγωγό πολυκατοικίας όπου και βρέθηκε νεκρό.

Κατά πληροφορίες, το αγοράκι φαίνεται ότι διέφυγε της προσοχής της μητέρας του με την οποία βρισκόταν στο διαμέρισμα τους στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ματζαγριωτάκη και χωρίς να έχει εξακριβωθεί ο τρόπος, έπεσε στον φωταγωγό!

Η μητέρα αναζήτησε το παιδί σε κάθε πιθανό σημείο του σπιτιού, ζητώντας βοήθεια για να ελεγχθεί ακόμη και η πυλωτή, φοβούμενη μήπως το παιδί είχε πέσει από τη βεράντα, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, κλήθηκε η Πυροσβεστική για να ελέγξει καλύτερα τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το άτυχο παιδί εντοπίστηκε στη μια παρά δέκα το μεσημέρι και δόθηκε αμέσως επείγουσα κλήση στο ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή μέσα σε δύο λεπτά, ωστόσο οι διασώστες παρέλαβαν το παιδί χωρίς σφυγμό. Το παιδί διακομίστηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία» πλην όμως οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.


Πηγή : protothema.gr



Αποκλειστική συνέντευξη με τον Έλληνα θανατοποινίτη στη φυλακή της Φλόριντας...



Η ατμόσφαιρα στην επαρχιακή πόλη Τζάκσονβιλ της Πολιτείας της Φλόριντα όπου προσγειώνεται το αεροπλάνο είναι μελαγχολική. Μία πόλη απλωμένη, σπίτια σε απόσταση το ένα από το άλλο, κανένα κέντρο, κανένας πεζός και μία αποπνικτική ζέστη και υγρασία ήδη από τον Μάιο. Στις τοπικές ειδήσεις, το ένα νέο φόνου, διάρρηξης, εγκλήματος διαδέχεται το άλλο. Λες και τίποτα καλό δεν συμβαίνει στην αμερικανική επαρχία. Όλα με προετοιμάζουν για την συνάντηση που θα έχω σε λίγο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ... 

Η προσπάθεια για να κλειστεί η συνέντευξη κράτησε μήνες. Η φυλακή υψίστης ασφαλείας της Φλόριντα είχε ζητήσει μέχρι και το ποινικό μου μητρώο από την Ελλάδα για να εξετάσει το αίτημα. Οδηγούμαι προς την φυλακή, μία ώρα μακριά από την πόλη, ανάμεσα σε χωράφια και βάλτους ξεπροβάλει ένα τεράστιο συγκρότημα κτιρίων. Αποτελείται από 13 πτέρυγες και στεγάζει 13 000 φυλακισμένους.

Στην 13η πτέρυγα (γρουσούζικο νούμερο) βρίσκεται η μοναδική στην Πολιτεία φυλακή για τους 67 θανατοποινίτες. Έξω ακριβώς από την πτέρυγα βρίσκεται ένα μικρότερο κτίσμα. Είναι σε αυτό που γίνονται οι εκτελέσεις των θανατοποινιτών με θανατηφόρο ένεση.

Η Φλόριντα είναι μία από 32 Πολιτείες της Αμερικής όπου ισχύει η θανατική ποινή. Στην είσοδο με υποδέχεται μία γυναίκα σωφρονιστικός υπάλληλος. Θα βρίσκεται δίπλα μου συνεχώς.

Οι οδηγίες είναι σαφής:

Δεν κουβαλώ τίποτα πάνω μου, δεν παίρνω καμία κάμερα που δεν έχω ήδη δηλώσει μήνες πριν, δεν ακουμπώ τον θανατοποινίτη, δεν του βάζω εγώ το μικρόφωνο πάνω του, αλλά εκείνη, και κυρίως δεν του μιλώ Ελληνικά Περνάω τον έλεγχο, οι υπάλληλοι είναι ευγενικοί αλλά η έρευνα εξονυχιστική. 

Με οδηγούν στον ειδικό θάλαμο όπου θα γίνει η συνέντευξη. Από έξω έχει ήδη στηθεί και δεύτερος οπλισμένος σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος θα είναι επίσης παρών καθ” όλη την διάρκεια της συνέντευξης. Μου έχουν δώσει μία ώρα για την συνέντευξη. Πέντε λεπτά πριν την λήξη της ώρας θα μου κάνουν νόημα να σταματήσω....



Ακούω την βαριά σιδερένια πόρτα να ανοίγει από μακριά. Ο συνεντευξιαζόμενος πλησιάζει αργά, με αλυσίδες και στα χέρια και στα πόδια. Φορά φόρμα πορτοκαλί όπως και όλοι οι θανατοποινίτες για να ξεχωρίζει από την λευκή που φοράνε οι υπόλοιποι φυλακισμένοι. 

Ο Κώστας Φωτόπουλος, είναι ο μοναδικός Έλληνας θανατοποινίτης. Περιμένει από μήνα σε μήνα, από μέρα σε μέρα να εκτελεστεί. Ο μέσος όρος που μένει ένας θανατοποινίτης στην φυλακή στην Αμερική είναι συνήθως 15 χρόνια. Ο Φωτόπουλος έχει μείνει στην φυλακή υψίστης ασφαλείας 25 χρόνια. Έχει κάνει αίτημα χάρητος και απαλλαγής από την θανατική ποινή στον Κυβερνήτη της Φλόριντα. Δεν έχει λάβει απάντηση. Ο ίδιος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Οι δικηγόροι του φοβούνται ότι η εκτέλεση μπορεί να είναι κοντά.

Η ιστορία και η συνέντευξη 

Ο 56χρονος Φωτόπουλος έφτασε στην Αμερική σε ηλικία 18 χρονών για να σπουδάσει αεροναυπηγική με σκοπό να καταφέρει στην συνέχεια να εργαστεί στην Ολυμπιακή όπως και ο πατέρας του. Στην Φλόριντα γνώρισε μία Ελληνίδα από μία ευκατάστατη οικογένεια της ομογένειας την οποία και παντρεύτηκε. Ξεκίνησε να δουλεύει στις επιχειρήσεις εστίασης του πεθερού του στην Φλόριντα και στην συνέχεια άνοιξε και το δικό του κέντρο στην Φλόριντα. Μετά από λίγο όμως ξεκίνησε μία εξωσυζυγική σχέση με μια υπάλληλό του την οποία ο ίδιος θεωρεί ότι τον έμπλεξε σε όλα τα εγκλήματα....



Στις 4 Νοεμβρίου του 1989, στις πέντε το πρωί ένας πυροβολισμός κάνει τον Φωτόπουλο να πεταχτεί από το κρεβάτι. Στο μαξιλάρι δίπλα του υπάρχει αίμα. Κάποιος έχει μπει στο σπίτι και έχει πυροβολήσει την γυναίκα του στο κεφάλι. Ο Φωτόπουλος αρπάζει το πιστόλι που είχε πάντα κάτω από το κρεβάτι τους. Πυροβολεί επανειλημμένα προς τη μεριά του δράστη. Ο 19χρονος «διαρρήκτης» πέφτει νεκρός. Από θαύμα η γυναίκα του επιζεί.

Λίγες μέρες μετά το συμβάν όμως οι αρχές τον συλλαμβάνουν.

Η ερωμένη του τον κατηγορεί ότι σχεδίασε τη διάρρηξη με στόχο να σκοτώσει τη γυναίκα του και να εισπράξει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής της. Στο γκαράζ του Φωτόπουλου η αστυνομία βρίσκει μία συγκλονιστική βιντεοκασέτα στην οποία φαίνεται η ερωμένη του Φωτόπουλου να σκοτώνει έναν νεαρό άντρα.

Η ερωμένη ισχυρίζεται ότι την ταινία βιντεοσκοπεί ο Φωτόπουλος ότι η φωνή που ακούγεται είναι του ίδιου και ότι την είχε βάλει να δολοφονήσει τον νεαρό ο οποίος ήταν υπάλληλός του και είχαν διαφορές.

Στην δίκη που ακολουθεί ο Φωτόπουλος κρίνεται ένοχος για δύο φόνους, του νεαρού και του «διαρρήκτη» αλλά και για απόπειρα δολοφονίας της γυναίκας του.

 Ο ίδιος ήταν ήρεμος καθ” όλη την διάρκεια της συνέντευξης. Αρνείται όλες τις κατηγορίες και θεωρεί ότι η αρχική υπεράσπισή του ήταν λανθασμένη και η δίκη με σοβαρές παρατυπίες.

«Έχει περάσει τόσος χρόνος και πια έχω συνηθίσει να ζω περιμένοντας την εκτέλεση. Κάθε μέρα προσπαθώ να βελτιώσω τον εαυτό μου ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Αργά η γρήγορα όλοι θα πεθάνουμε. Πολλοί φίλοι μου εκτός φυλακής έχουν ήδη πεθάνει και ήταν πιο νέοι από εμένα. Το σημαντικό είναι να μην πεθάνω με αυτό το ψέμα», τονίζει συνέχεια. 

«Προσπαθώ να κάνω φίλους από τα διπλανά κελιά αλλά παράλληλα προσπαθώ να μην συνδεθώ πολύ και να έρθω πολύ κοντά τους γιατί γνωρίζω ότι μία μέρα θα εκτελεστούν και αυτό θα πονέσει. Οπότε προσπαθώ να κάνω γνωριμίες περισσότερο παρά φιλίες. Πριν λίγες μέρες πήγαν για εκτέλεση έναν άντρα από το παραδίπλα κελί». 

«Είμαι πολύ τυχερός που είμαι Έλληνας γιατί μεγάλωσα μέσα σε μία κουλτούρα που σου δίνει δύναμη. ΟΙ Έλληνες πάντα έχουμε την δύναμη να κάνουμε πράγματα. Μακάρι να έχω την δύναμη να περπατήσω ως αυτό το κρεβάτι χωρίς δισταγμό. Δεν φοβάμαι την θανατηφόρο ένεση γιατί απλά σε κοιμίζει. Κάθε μέρα λέω είμαι ακόμα ζωντανός και αυτό μου δίνει ελπίδα. Δεν ζω με τον φόβο, γιατί αν ζεις με φόβο είσαι ήδη νεκρός»...



Πηγή : mixanitouxronou.gr





Ο εθνικός τσαρλατανισμός

πηγή φωτό : iranon.gr Σχέδια στους στοίχους


του Τάκη Θεοδωρόπουλου

«​Δηλαδή ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι;» απόρησε ο υπουργός των Οικονομικών σε μια κορυφαία στιγμή μιας κορυφαίας συνέντευξης στην ERT Open. Ηταν ντυμένος κατάλληλα. Φορούσε κάτι σαν πουκάμισο, ανοιχτό εννοείται, και από μέσα ένα κόκκινο Τ-shirt με τυπωμένη, αν δεν κάνω λάθος, τη λέξη China. Το ύφος ήταν το γνωστό. Το ύφος κάποιου που χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, αυτούς που αξίζουν να τους χαιρετάει και αυτούς που δεν το αξίζουν. Αδιαφορεί όμως και για τους δύο εξίσου, αφού, ευτυχώς στον κόσμο τούτο, υπάρχει ο εαυτός του.

Για την ιστορία, να θυμίσω ότι ο Σαμουήλ ανατίναξε το Κούγκι το 1803, όπου είχε κλειστεί μαζί με όσους ήταν άρρωστοι ή αρκετά γέροι ώστε να μην μπορούν να φύγουν όπως οι υπόλοιποι Σουλιώτες. Είναι επίσης ιστορικό γεγονός αποδεδειγμένο μέχρι νεωτέρας ότι οι Τούρκοι δεν το κατέλαβαν γιατί δεν συμφωνούσαν με τους Σουλιώτες για το ύψος του ΦΠΑ, τις συντάξεις και τις συλλογικές συμβάσεις. Οι «κόκκινες γραμμές» ήταν ελαφρώς διαφορετικές.

Ας θυμίσω επίσης στον ιδανικό θαυμαστή του εαυτού του κ. Βαρουφάκη πως ο Σαμουήλ είχε το θάρρος, ή ήταν αρκετά σαλεμένος, να ανατιναχθεί μαζί με τους υπόλοιπους. Ετσι όπως τον βλέπω ο ίδιος, μετά την ηρωική του πράξη, μάλλον θα απομακρυνθεί από τα ερείπια που θα αφήσει πίσω του για να συνεχίσει το μεγαλοφυές του έργο από άλλα μετερίζια. Με γεια του με χαρά του, και καλά θα κάνει. Απλώς θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει και όλους εμάς τους υπόλοιπους εάν επιθυμούμε να τιναχτούμε στον αέρα – έτσι για τους δημοκρατικούς τύπους, βρε παιδί μου.

Πώς λέγεται ο άνθρωπος που συγκρίνει τη σημερινή διαπραγμάτευση με ένα ιστορικό γεγονός ελάσσονος σημασίας, το οποίο όμως το μνημονεύουμε γιατί ταιριάζει απολύτως στον αυτοκτονικό ηρωισμό του έθνους; Ανιστόρητος; Ανίδεος; Πολιτικός απατεών; Ή μήπως τσαρλατάνος; Οπου ως τσαρλατάνο το λεξικό ορίζει αυτόν που διατείνεται πως έχει θαυματουργές ικανότητες και εξαπατά τους αφελείς;

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, πρότυπο για τη νέα δημόσια τηλεόραση που επεξεργάζεται το στιβαρό μυαλό του κ. Τσακνή, ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης ταυτίστηκε με τις Σουλιώτισσες. Τον φαντάζεστε ντυμένο με ζιπουνάκι να σέρνει τον χορό προς τον γκρεμό; Ελάτε τώρα. Θα μας εξηγεί ποια είναι τα σωστά βήματα για να πέσουμε ωραία, θα χτυπάει και τα χεράκια του ρυθμικά, και όταν βεβαιωθεί πως έπεσε και ο τελευταίος θα αποχωρήσει, για να εξηγήσει στην οικουμένη τον ηρωισμό των Ελλήνων που δεν δέχθηκαν να αυξήσουν τον ΦΠΑ και να μειώσουν τις συντάξεις.

Ο εθνικός τσαρλατανισμός, εκτός του ότι υποτιμά την Ιστορία φέρνοντάς τη στα μέτρα της δικής μας ανικανότητας, χρησιμεύει και για να καλύψει την πολιτική κενότητα. Μην ξεχνάτε εκείνο το περίστροφο του ΓΑΠ που το είχε βγάλει στο τραπέζι ως άλλος Τζον Γουέιν.

Αναρωτιέστε γιατί αυτή η κυβέρνηση λέγεται «αριστερή»; Μα για έναν πολύ απλό λόγο: Διότι ως Αριστερά ορίζεται η πολιτική που προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τη Δεξιά και όταν αποτυγχάνει απειλεί πως θα τα κάνει Κούγκι.


Έντυπη Καθημερινή


ΗΠΑ: Αυτός είναι ο άνδρας που βασάνισε και σκότωσε την οικογένεια των Ελλήνων ομογενών


Η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη του από το DNA που ανίχνευσε σε... πίτσα - Μυστήριο από τα 40.000 δολάρια που παραδόθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Σαββόπουλος ώρες πριν το φρικτό τέλος

Τον 34χρονο Αφροαμερικανό Νταρόν Ντίλον Γουίντ αναζητά η αστυνομία για την άγρια δολοφονία του ομογενή Σάββα Σαββόπουλου, της γυναίκας, του μικρού τους γιου και της οικονόμου τους στην Ουάσινγκτον.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 34χρονου αφού κατάφερε να ταυτοποιήσει το DNA που βρέθηκε στην κόρα μιας πίτσας που είχε παραγγελθεί το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα θύματα, ο 46χρονος Σάββας Σαβόπουλος, η 47χρονη γυναίκ του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος τους Βεραλίτσι Φιγκερόα, βρίσκονταν στα χέρια του φονιά τους.



Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post η προσωπική βοηθός του Σαββόπουλου την επόμενη ημέρα παρέδωσε στο σπίτι ένα πακέτο με 40.000 δολάρια σε μετρητά. Ώρες αργότερα η έπαυλη παραδόθηκε στις φλόγες και οι τέσσερις ένοικοί της ήταν νεκροί.

Η πληροφορία αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση που έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Η συνεργάτης αυτή φέρεται να βοηθούσε τον Σαββόπουλο με την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας σχολής πολεμικών τεχνών και παραμένει αδιευκρίνιστο αν ήρθε σε κάποια επαφή με όποιον βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που παρέδιδε τα χρήματα.

Στις ώρες που προηγήθηκαν του άγριου φονικού τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία δείχνουν έναν μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων ανάμεσα στον Σαβόπουλο, μια τράπεζα, έναν λογιστή, την προσωπική βοηθό του ομογενή, ένα στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας και την εταιρεία Iron Works του Σαβόπουλου. Τα τηλεφωνήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το πρωί της 14ης Μαΐου και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:15 (τοπική ώρα).

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι η οικογένεια παρέμεινε στα χέρια του ανθρώπου που τους σκότωσε για σχεδόν 24 ώρες και πιθανότατα βασανίστηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαββόπουλος η σύζυγός τους και η οικιακή βοηθός τους βρέθηκαν νεκροί σε καρέκλες λουσμένοι με βενζίνη ενώ ο 10χρονος Φίλιπ βρέθηκε στο κρεβάτι του καμμένος με τραύματα στο κορμί του.

Ο Σαβόπουλος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της American Iron Works που προμηθεύει σίδηρο σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα σε όλη την περιοχή.



Πηγή : protothema.gr




Πάει και αυτό πέταξε : Ανακλήθηκε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για άνεργους 29 - 64 ετών




Η ειδική γραμματεία διαχείρισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας, αποφάσισε την ανάκληση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας, (voucher) ανέργων 29 έως 64 ετών, σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με εγγυημένη απασχόληση στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γινόταν από το ΕΣΠΑ. Ανακλήθηκε μετά από αίτημα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, «λόγω σημαντικών σχεδιαστικών προβλημάτων της πρόσκλησης». Το πρόγραμμα, προέβλεπε την ένταξη για πέντε μήνες 16.620 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, σε εταιρείες του κλάδου κατασκευών, της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και των νέων τεχνολογιών (πληροφορική).

Περιλάμβανε επίσης, θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 300 ωρών και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων. Οι επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες μετά τη λήξη του προγράμματος, να προσλάβουν το 25% για τουλάχιστον δύο επιπλέον μήνες, με ελάχιστες αποδοχές τα 25 ημερομίσθια ανά μήνα.


Πηγή : koutipandoras.gr


Ληξιπρόθεσμες οφειλές 625 εκατομμύρια ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ (>90 ημέρες), από την ίδρυσή του (1.1.2012), προς τους παρόχους υγείας έχουν ως εξής (τα ποσά είναι σε εκατομμύρια):

-συμβεβλημένοι γιατροί: 28,2
-διαγνωστικά κέντρα: 122,6
-φυσικοθεραπείες: 22,5
-ΜΤΝ-ΜΧΑ: 17,2
-Φαρμακευτικές εταιρείες: 284,8
-Ιδιωτικές κλινικές: 71,4
-Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας: 16,2
-Ψυχιατρικές κλινικές: 26,4
-Φορείς Υποστήριξης Αναπηρίας: 35,7

Σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών 625 εκατομμύρια ευρώ.

Στο προαναφερθέν ποσό συμπεριλαμβάνεται ποσό περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά το αναλογούν rebate & clawback Β' εξαμήνου και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει συμψηφιστεί. Η εν λόγω μείωση θα αποτυπωθεί λογιστικά στον Οργανισμό ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των συμψηφιστικών ενταλμάτων.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός αποπληρώνει τις δαπάνες του με «πρόχειρο λογιστικό έλεγχο» στο 90% της αιτούμενης δαπάνης. Ως εκ τούτου στο παραπάνω συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών περιλαμβάνεται και το εναπομείναν ποσό του 10% το οποίο δύναται να αποδοθεί ύστερα από την πραγματοποίηση του τελικού ελέγχου και της τελικής εκκαθάρισης. Εκτιμάται ωστόσο ότι με την ολοκλήρωση του κλινικού ελέγχου θα επέλθει εξοικονόμηση πόρων για τον Οργανισμό με άμεσο αντίκτυπο την περαιτέρω μείωση των απλήρωτων και ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Υπογραμμίζεται δε ότι η διαδικασία αποπληρωμής των παρόχων του Οργανισμού έχει βελτιωθεί σημαντικά μέσω συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων, δράσεων και πρωτοβουλιών τα οποία αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού (από τη δημιουργία του) προς τα δημόσια Νοσοκομεία ανέρχονται στο ποσό των 3,8 δις (31/03/2015), «ποσό το οποίο δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο από την υστέρηση απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης στον ΕΟΠΥΥ», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο. Αναφορικά με τις κρίσιμες κατηγορίες εσόδων του Οργανισμού, τόσο για το 2014 όσο και το 2015, αναφέρεται ότι οι μεταβιβάσεις από Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης το 2014 ανήλθαν σε 3.461 εκατομμύρια ευρώ και το 2015 (Μάρτιος) σε 627,8 εκατομμύρια. Η κρατική επιχορήγηση το 2014 ανήλθε σε 656 εκατομμύρια και το 2015 (Μάρτιος) σε 87,4 εκατομμύρια.

Οι δεδουλευμένες (accrual) δαπάνες του Οργανισμού για τους συμβεβλημένους παρόχους του Οργανισμού για το 2014 έχουν ως εξής:

Συνολικό ποσό υποβολών έτους 2014 (συνολικό ποσό τιμολογίων)
Ιατρικές Επισκέψεις: 116.969.712
Διαγνωστικές εξετάσεις: 609.089.108
Φυσικοθεραπείες: 94.470.692
ΜΤΝ-ΜΧΑ: 134.577.652
Ιδιωτικές κλινικές: 358.042.456
Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας: 96.947.325
Ψυχιατρική Κλινική: 78.171.105
Προμηθευτές Αναπηρίας: 65.334.778
Ασφαλισμένοι: 479.055.355
Δημόσια Νοσοκομεία: 575.569.387
Φαρμακευτική Δαπάνη: 2.673.932.592

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά περί της οικονομικής κατάστασης του ΕΟΠΥΥ.


Πηγή : iatropedia.gr


Κυβέρνηση-οπερέτα: Λαφαζάνης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ



Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά! Κορυφαίος υπουργός και βουλευτές της πλειοψηφίας παίρνουν μέρος σε συγκέντρωση –και λαμβάνουν το λόγο- κατά της συνέχισης της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά με την πώληση του 51% των μετοχών του, που προωθεί η κυβέρνηση!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη τάχθηκε κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού κατά την τοποθέτησή της στο δημαρχείο Περάματος το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ίδια γραμμή υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού υιοθέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη.

Παρόντες στη σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο Περάματος ήταν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης (επίσης του ΣΥΡΙΖΑ), ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης και εκπρόσωποι κομμάτων όπως Το Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ κ.α.

«Είμαστε σαφείς στην κατεύθυνση μας. Είμαστε συνεπείς στις προγραμματικές μας εξαγγελίες και στις λαϊκές δεσμεύσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Θέλουμε να αναδείξουμε το λιμάνι ως δημόσιο, αναπτυξιακό και κοινωνικό. Ως ένα λιμάνι το οποίο θα υπηρετεί τον ελληνικό λαό, την ανάπτυξη και την προοπτική. Αυτή τη δέσμευση έχουμε. Αυτή τη δέσμευση εμείς ακολουθούμε και υπηρετούμε και για αυτό είμαστε εδώ. Αυτή την ώρα στο κέντρο των προσπαθειών μας βρίσκεται μια μεγάλη προσπάθεια να αναζωογονήσουμε τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα» τόνισε κατά την ομιλία του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.



Πηγή : lykavitos.gr


Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο ο σεκιουριτάς που υπεξαίρεσε απο τα ταμεία της εταιρείας που εργαζόταν, πάνω απο 1 εκ.€


“Ήταν όλα προσχεδιασμένα” λέει η εταιρία security για την υπεξαίρεση – μαμούθ – Καταπέλτης ο δικηγόρος της..
Απρόσμενη τροπή πήρε η υπόθεση του 45χρονου σεκιούριτι ο οποίος απέσπασε απο τα ταμεία της εταιρείας ιδιωτικής ασφαλείας στην οποία εργαζόταν, πάνω απο 1.000.000 ευρώ και έγινε καπνός.

Ο 45χρονος εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου για να παραδοθεί, προκαλώντας έκπληξη στους πάντες και κυρίως στους ιδιοκτήτες της εταιρίας που ακόμη μετρούν τις “πληγές” τους από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Ο 45χρονος πρώην εργαζόμενος στην εταιρία, στη λακωνική κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα χθες, ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα τοκογλύφων, τους οποίους όμως αρνείται να κατονομάσει, εξηγώντας πως τα χρήματα τα έχουν αυτοί.

Μετά την κατάθεση ο κατηγορούμενος επέστρεψε στο σπίτι του καθώς δεν είχε προλάβει να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και το αυτόφωρο για την πράξη της κλοπής είχε παρέλθει.

Αναμένεται πλέον η άσκηση διώξεων προκειμένου στη συνέχεια ο 45χρονος να κληθεί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

“Καταπέλτης” ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρίας Δ. Βέρας

Την ίδια ώρα ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρίας security, Διονύσης Βέρας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε έωλους τους ισχυρισμούς του 45χρονου κάνοντας λόγο για ιστορίες που ανταποκρίνονται μόνο σε σενάρια ταινίας.

Εκτίμησε δε, ότι η απόφαση του 45χρονου να παρουσιαστεί στις αρχές, έγινε προμελετημένου σχεδίου, καθώς όπως εκτίμησε ο διακεκριμένος νομικός, υπολογίζει πως θα παραμείνει στη φυλακή το πολύ για δύο χρόνια και στη συνέχεια θα μπορεί να απολαμβάνει το 1,2 εκατομμύριο ευρώ που κατόρθωσε με διάφορα τεχνάσματα να αρπάξει από τα ταμεία της εταιρείας.

“Το νομικό μας πλαίσιο” είπε ακόμη ο κ. Βέρας “είναι σαθρό και απαρχαιωμένο” κι αυτό γιατί σε περίπτωση υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου, ακόμη κι αν πρόκειται για ποσό της τάξεως των 200.οοο ευρώ ο υπαίτιος θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για κακούργημα αντιμετωπίζοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ στη περίπτωση αυτή, επειδή η υπεξαίρεση – μαμούθ αφορά σε ιδιωτική εταιρεία η μέγιστη ποινή που θα επιβληθεί θα είναι … 10 χρόνια κάθειρξη.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βέρας επισήμανε σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση της εταιρείας σήμερα είναι απελπιστική, αφού η ζημιά την οποία υπέστη θα την οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή. “Η εταιρεία αυτή” είπε ο νομικός σύμβουλος “απασχολεί 200 εργαζόμενους, οι οποίοι σύντομα δεν θα έχουν ψωμί”.




Πηγή : cretapost.gr


Αστυνομικοί εκτέλεσαν «νονό» με συμβόλαιο θανάτου - Όλο το ρεπορτάζ



Μια εντυπωσιακή, πρωτοφανής ιστορία στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά αποκαλύπτεται πολλά χρόνια αργότερα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός από τους μεγαλύτερους «νονούς» της νύχτας τον Αύγουστο του 1991 που αποδόθηκε αρχικά, με ασαφή στοιχεία, στο «συνδικάτο του εγκλήματος» φέρεται να έχει διαπραχθεί από αστυνομικούς.

Νέες μαρτυρίες νυν και πρώην στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αναδεικνύουν ότι δράστες της δολοφονίας ήσαν τελικώς ένστολοι που υπηρετούσαν κυρίως στα ΕΚΑΜ και έστησαν δύο φορές ενέδρα θανάτου στον εν λόγω ποινικό.

Η πράξη τους ήταν επί πολλά χρόνια κοινό μυστικό στις τάξεις πολλών ενστόλων. Κίνητρο των δραστών ήταν οι στενές σχέσεις τους με επιχειρηματίες που εξέφραζαν την οργή τους επειδή εκβιάζονταν από τον «νονό».
Οι επιχειρηματίες ζήτησαν «εκκαθαριστική» επιχείρηση εναντίον του την οποία εκτέλεσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση αποκαλύπτει τις «ομιχλώδεις σχέσεις» αστυνομικών με τον κόσμο της νύχτας αλλά και το άγνωστο παρασκήνιο στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, καθ' ότι και άλλες φορές είχαν υπάρξει υπόνοιες για εμπλοκή ενστόλων στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μεταξύ ποινικών.
Στην περίπτωση αυτή φέρεται να είναι πραγματικότητα.

«Ολλανδός» στο στόχαστρο
Η αποκάλυψη αφορά τη δολοφονία του 35χρονου ποινικού Θεόδωρου Καλλιμώρου το μεσημέρι της 2ας Αυγούστου 1991 στη Σαρωνίδα. Είχε το παρατσούκλι «Ολλανδός» επειδή είχε συλληφθεί και φυλακισθεί για υπόθεση ναρκωτικών στη βορειοευρωπαϊκή χώρα.

Το θύμα είχε πάει σε καφενείο της πλατείας Σαρωνίδας όπου είχε ραντεβού με ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της Αθήνας. Τον πλησίασε ένας άντρας που περιγράφεται σχετικά ψηλός και τον πυροβόλησε εξ επαφής δύο φορές στο κεφάλι με πιστόλι των 45 χλστ. Ο 35χρονος εξέπνευσε ακαριαία.

Οπως περιγράφεται στη δικογραφία της υπόθεσης, ο δράστης επέβαινε μαζί με δύο άλλους συνεργούς του σε ένα μαύρο αυτοκίνητο Φίατ Φιορίνο το οποίο εξαφανίστηκε προς την πλευρά της Αγίας Μαρίνας. Το ενδιαφέρον είναι ότι στο καφενείο έξω από το οποίο έγινε η εκτέλεση του «Ολλανδού» ήταν αστυφύλακας με πολιτικά. Αυτός κατέθεσε ότι «προσπάθησε να καταδιώξει τον δολοφόνο αλλά εκείνος τον απείλησε με το όπλο και έτσι ακινητοποιήθηκε».

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Θ. Καλλιμώρο είχε ξεκινήσει στις 18 Απριλίου του ίδιου χρόνου, όταν «άγνωστοι» του είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής την ώρα που πήγαινε σε ένα νυχτερινό κέντρο. Οι δράστες τον είχαν πυροβολήσει και τότε με 45άρι όπλο και εκείνος ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς με ένα 9άρι. Μαζί του τότε στο ΙΧ ήταν ένας άλλος μπράβος που κατηγορήθηκε για παράνομη οπλοφορία. Ο ίδιος απασχόλησε προσφάτως την επικαιρότητα αφού φέρεται ως δράστης ξυλοδαρμού αθλητικού παράγοντα.

Ο Καλλιμώρος συνήλθε γρήγορα από τα τραύματά του, όμως φαίνεται ότι όσοι σχεδίαζαν τη δολοφονία του δεν είχαν πει ακόμη την «τελευταία λέξη» τους.

Στον κόσμο της νύχτας
Εκείνη την περίοδο ο Θ. Καλλιμώρος μαζί με άλλους ποινικούς, όπως ο Δημήτρης Μανιαβός, ο Αλέκος Κοσμόπουλος κ.ά., κυριαρχούσαν στον κόσμο της νύχτας. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του είχαν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια. Πρώτον, ότι δράστες ήταν άλλοι «νονοί» και η δολοφονία του σχετιζόταν με «βεντέτα» κακοποιών που πουλούσαν προστασία την περίοδο 1988-1992 σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί θεώρησαν την «εκτέλεσή» του συνέχεια των δολοφονιών των «μπράβων» Θεοχάρη Ντουρζιώτη, Γρηγόρη Σιώμη, Δ. Μανιαβού κ.ά. που είχαν επιδοθεί σε φονικό ανταγωνισμό επικυριαρχίας.

Την περίοδο 1994-1996 άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του επονομαζόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», το οποίο με πρωταγωνιστές τους δολοφονηθέντες Βασίλη Καλτσά, Θέμη Καλαποθαράκο, Γιώργο Φραγκογιάννη, Βασίλη Σούφλα, Σωτήρη Κούση κ.ά. ευθυνόταν για σωρεία εγκληματικών ενεργειών σε βάρος ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, καταστηματάρχη με ψιλικά, δασοφύλακα, εμπόρων ναρκωτικών κ.ά. Πρόκειται για μια υπόθεση που περιέργως ποτέ δεν έφθασε στο ακροατήριο.

Στην αρχική φάση της διερεύνησης της δράσης του, στο «συνδικάτο του εγκλήματος» είχε αποδοθεί και η δολοφονία του Θ. Καλλιμώρου. Η «σύνδεση» αυτή είχε γίνει τον Μάιο του 1996 με δύο ασαφείς μαρτυρίες περιφερειακών μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ήθελε να αναλάβει τα «σκήπτρα» στον χώρο της νύχτας και τη διάδοχη κατάσταση. Από κανένα άλλο εύρημα όμως στον τόπο του εγκλήματος, όπως και από άλλη κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, δεν συνδέθηκε η δολοφονία της Σαρωνίδας με την εν λόγω συμμορία.

«Φάκελος Καλλιμώρου»
Πώς βγήκαν στο φως τα μυστικά
Το τελευταίο διάστημα και ενώ πλησιάζει ο χρόνος παραγραφής του αδικήματος - στα 25 χρόνια - υπάρχουν πλέον σαφείς μαρτυρίες πρώην και νυν στελεχών των διωκτικών αρχών που γνωρίζουν τα «μυστικά» του «φακέλου Καλλιμώρου».

Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που, όπως έλεγε, «υπέφερε από την πίεση από τον Καλλιμώρο» είχε στο προσωπικό ασφαλείας του δύο αστυνομικούς των ΕΚΑΜ για ένα «δεύτερο μεροκάματο». Αυτοί ειδοποιήθηκαν από τον επιχειρηματία για την «εξοντωτική, επιθετική συμπεριφορά του 35χρονου» και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν να σταματήσει. Ο Θ. Καλλιμώρος όμως φέρεται να μην αποδέχθηκε τις σχετικές συστάσεις και να συνέχισε την ίδια συμπεριφορά. Τότε τα στελέχη των ΕΚΑΜ φέρεται να ήλθαν σε επαφή με συναδέλφους τους, τους οποίους ενημέρωσαν για την ανεξέλεγκτη δράση Καλλιμώρου, τα απαξιωτικά σχόλια για τους αστυνομικούς, αλλά και την αδυναμία των «επίσημων» αστυνομικών υπηρεσιών να τον περιορίσουν. Στον σχετικό κύκλο επαφών συμμετείχαν και οι επιχειρηματίες με φρουρούς αστυνομικούς αλλά και ένα στέλεχος των ΕΚΑΜ, το όνομα του οποίου είχε αναφερθεί και σε άλλη υπόθεση εγκληματικών επιθέσεων.

Ετσι ένας κύκλος τεσσάρων-πέντε αστυνομικών αποφάσισε να «λύσει το θέμα Καλλιμώρου» με ανταποδοτική δολοφονική επίθεση. Αρχισε η παρακολούθησή του και οι ένστολοι φέρεται να έστησαν τις δύο ενέδρες στο κέντρο της Αθήνας και στη Σαρωνίδα με δύο καλά οργανωμένες επιθέσεις και με φροντίδα για «αλληλοκάλυψη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι περισσότεροι που σχετίζονται με την υπόθεση έχουν πλέον αποστρατευθεί, ενώ ένας εξ αυτών παραμένει στο πλευρό άλλου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων. Οπως προκύπτει από μαρτυρίες, κανείς εξ αυτών δεν φέρεται να ενεργοποιήθηκε σε άλλη παρόμοια επίθεση. Οι πληροφορίες για τη δολοφονία της Σαρωνίδας τέθηκαν υπόψη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε δεύτερη φάση, χωρίς ωστόσο καμία συνέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των 30 δολοφονικών επιθέσεων στο πλαίσιο «εμφυλίου» μεταξύ «νονών» της νύχτας παραμένουν ανεξιχνίαστες, με την ΕΛ.ΑΣ. να μένει τις περισσότερες φορές θεατής γνωρίζοντας ότι η «αυτοκάθαρση» στον ποινικό χώρο ίσως είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε έρευνά της.

Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : ΒΗΜΑ

eglimatikotita.gr


Χρ. Γιανναράς: «Αυτά που κάνει ο κ. Μπαλτάς είναι χειρότερα από οποιοδήποτε μνημόνιο»



«Αυτά που κάνει ο κ. Μπαλτάς είναι  χειρότερα από οποιοδήποτε μνημόνιο θα μπορούσε να επιβληθεί στον τόπο. Γυρνάει στον εφιάλτη του ‘81 για να φέρει την ίδια καταστροφή», είπε στον Alpha 989 ο Χρήστος Γιανναράς, καθηγητής φιλοσοφίας.

«Πηγαίνουμε από

το κακό στο χειρότερο, η κοινωνία δεν έχει στόχους και προσανατολισμούς. Δεν υπάρχει στο φως μία διέξοδος από την οικονομική προτεραιότητα. Υποτίθεται πως είναι κόμμα της αριστεράς και δεν ασχολείται παρά μόνο με την οικονομία», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «αυτά είναι τερατώδη πράγματα, όταν καταργείται η βαθμολογία, τα σχολεία αριστείας και  εμείς ασχολούμαστε με το αν θα μας δώσουν μια παροχή για να έχουμε ρευστότητα».

«Φανταζόμουν ότι ο Τσίπρας που έχει χάρισμα ,είχε κάποιο όραμα, κάποιες ευαισθησίες. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσεις καμία κοινωνική πολιτική όταν δεν έχεις βάλει προϋποθέσεις αλλαγής του κοινωνικού αισθητηρίου».


Πηγή : naftemporiki.gr


Βαλτιμόρη: Βίντεο δείχνει τις συνθήκες σύλληψης του αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι


Nέο βίντεο που ήρθε στο φως δείχνει σημείο-κλειδί της σύλληψης του Φρέντι Γκρέι, του Αφροαμερικανού από τη Βαλτιμόρη, ο θάνατος του οποίου από τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του από την αστυνομία οδήγησε σε πολυήμερες διαδηλώσεις και σε ομοσπονδιακή έρευνα.

Το βίντεο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα The Baltimore Sun, δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες στον Γκρέι και να δένουν με αλυσίδες τα πόδια του πριν τον σύρουν μπρούμυτα μέσα σε αστυνομική κλούβα.

Η αστυνομική κλούβα έχει σταθμεύσει ένα τετράγωνο πιο μακριά από το σημείο της σύλληψης. Ο Γκρέι διακρίνεται ο μισός έξω από την κλούβα, μπρούμυτα, με τα πόδια να κρέμονται. Δεν κινείται ενώ οι αστυνομικοί τον αλυσοδένουν. Μια κάμερα παρακολούθησης της πόλης κατέγραψε τμήμα του επεισοδίου αλλά δεν διακρίνεται ο Γκρέι στο πίσω μέρος του οχήματος.

Ο Γκρέι πέθανε στις 19 Απριλίου από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη τους οποίους υπέστη κατά τη διάρκεια της σύλληψής του μια εβδομάδα νωρίτερα στις 12 Απριλίου. Ο θάνατός του πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές στην πόλη και επιδείνωσε την ένταση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την αστυνομική μεταχείριση των μειονοτήτων.

Σε έξι αστυνομικούς έχουν ασκηθεί διώξεις για τον θάνατο του Γκρέι, περιλαμβανομένων των κατηγοριών της ανθρωποκτονίας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα, σχετική με κρούσματα βίας και παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, για το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης.

Τα νέα πλάνα στο βίντεο της Baltimore Sun, που ξεκινά εξηγώντας πού βρίσκονταν και τι κατέγραψαν οι κάμερες της τροχαίας:



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Σκουρλέτης κατά Ζωής: Δεν συμφωνώ πάντα με τη Ζωή



Δεν συμφωνώ με όλες τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ερωτηθείς για το επεισόδιο έξω από τη Βουλή, αρνήθηκε να σχολιάσει τον διάλογο, διότι -όπως είπε- δεν έχει πολιτική υπόσταση.

Τόνισε, όμως ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και να βρίσκει την ισορροπία με τον ρόλο του ως βουλευτής.


Μαξίμου κατά Κωνσταντοπούλου


Σε συγκρουσιακή τροχιά έχουν εισέλθει οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ενοχλημένος από τον τρόπο που η κ. Κωνσταντοπούλου λειτουργεί ορισμένες φορές στο πλαίσιο των καθηκόντων της, συντηρώντας συχνά εντάσεις μέσα στη Βουλή ή προκαλώντας καθυστερήσεις στην προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την ενημέρωση του προεδρείου της Κ.Ο. προχθές το απόγευμα, απευθύνθηκε ενοχλημένος προς την πρόεδρο της Βουλής, διατυπώνοντας παρατηρήσεις για τη στάση της σχετικά με το θέμα παραχώρησης των διαθεσίμων της Βουλής, για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για ανάληψη από τη μητέρα της κ. Κωνσταντοπούλου καθηκόντων προέδρου στο ΕΣΡ και για το θέμα του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου εμφανίζεται ενοχλημένο για την ΕΡΤ, διότι η κ. Κωνσταντοπούλου διαφώνησε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στην τοποθέτηση του κ. Λάμπη Ταγματάρχη, διαφωνία που ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια να επιβάλει κάποιο πρόσωπο της προτίμησής της.



Πηγή 


Κλείνει τη στρόφιγγα ο Ντράγκι



Ως ηχηρό μήνυμα προς την Αθήνα καταγράφεται η οριακή αύξηση του περιθωρίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό της τράπεζας της Ελλάδος (ELA) κατά 200 εκατ. ευρώ, στα 80,2 δισ. ευρώ, στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την ίδια στιγμή, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, αναβλήθηκε η απόφαση για κούρεμα επί των ενεχύρων που οι ελληνικοί συστημικοί όμιλοι έχουν κατατεθειμένα στο ευρωσύστημα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ελλάδα διεκδίκησε αύξηση 1,1 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο η επιθυμία της να εισακουστεί. «Ο Μάριο Ντράγκι κάνει νεύμα προς την κυβέρνηση να τελειώνει με τη διαπραγμάτευση και να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους δανειστές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αν και το «μαξιλάρι» των 3 δισ. ευρώ που διαθέτουν οι τράπεζες είναι προς το παρόν επαρκές προκειμένου να καλύψουν πιθανές εκροές καταθέσεων, εντούτοις το μήνυμα των κεντρικών τραπεζιτών είναι ξεκάθαρο.

Η επόμενη κίνηση εκτιμάται ότι θα είναι το οριστικό πάγωμα της ρευστότητας, ενώ ακόμη χειρότερο σενάριο προβλέπει το επιπλέον «κούρεμα» των ενεχύρων. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση, αύξηση του «κουρέματος» κατά 10% εκτιμάται ότι θα οδηγούσε τις τράπεζες σε αναζήτηση κεφαλαίων ύψους 12 δισ. ευρώ.




Πηγή: zougla.gr


Πήγε στην τελετή αποφοίτησης αγκαλιά με στο στρώμα στο οποίο βιάστηκε


Αποφοίτησε μαζί τον άντρα που κατηγόρησε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά. Αποφασισμένη όμως να διαμαρτυρηθεί για αυτό κουβάλησε ένα στρώμα στην ορκωμοσία και το περιέφερε σε ολόκληρη την πανεπιστημιούπολη.

Για όσους γνωρίζουν την υπόθεση, η παρουσία του στρώματος κατά τη διάρκεια της τελετής δεν ήταν κάτι απροσδόκητο. Καιρό τώρα, αποτελούσε μέρος της εργασίας της Έμα Σάλκοβιτς, της φοιτήτριας που το 2013 υποστήριξε ότι ένας συμφοιτητής της, ο Γερμανός Πολ Νάνγκεσερ, τη βίασε αμέσως μετά το μάθημα, στον κοιτώνα της.

Με τον τίτλο της διπλωματικής να είναι «Κουβάλησε αυτό το βάρος» ο σκοπός της Σάλκοβιτς ήταν ξεκάθαρος. Να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην ανοχή που δείχνει το πανεπιστήμιο στις μορφές σεξουαλικής επίθεσης. «Η περασμένη χρονιά πραγματικά σημαδεύτηκε με το να διηγούμαι σε ανθρώπους τι συνέβη στον πιο οικείο και ιδιωτικό μου χώρο. Βιάστηκα στο κρεβάτι του δωματίου μου και από τότε αυτός ο χώρος έχει γίνει για εμένα αποπνικτικός. Από τότε νιώθω σα να κουβαλώ το βάρος από αυτό που συνέβη εκεί», λέει η Έμα.

Η ίδια είχε ορκιστεί ότι θα κουβαλούσε αυτό το στρώμα γύρω από την πανεπιστημιούπολη, μέχρι ο φερόμενος ως δράστης να αποβληθεί. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη και η καλλιτέχνις αναγκάστηκε να το κουβαλήσει και στην ορκωμοσία της, στην οποία συμμετείχε ως απόφοιτος και ο φερόμενος ως δράστης καθώς ποτέ δεν αποδείχτηκε η ενοχή του. Το γραφείο του εισαγγελέα αποφάνθηκε ότι οι βάσιμες υποψίες δεν ήταν αρκετές,ενώ ακόμα και οι υπόνοιες που άφησε η Σάλκοβιτς για δύο ακόμα βιασμούς νεότερων κοριτσιών με τον ίδιο ως δράστη, δεν αποδείχτηκαν ποτέ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι ο Γερμανός φοιτητής κατέθεσε αγωγή κατά του διάσημου νεοϋορκέζικου πανεπιστημίου γιατί “απέτυχε να τον προστατέψει”. Όπως υποστήριξε, η σχολή επέτρεψε στην Σάλκοβιτς να κουβαλάει το στρώμα σε τάξεις, στη βιβλιοθήκη και στα μέσα μεταφοράς που παρέχει από και προς αυτή. Ο Νάνγκεσερ στράφηκε και κατά του καθηγητή που δέχτηκε τη διπλωματική της Σάλκοβιτς, ενώ προειδοποίησε, ότι η δέσμευσή της να παρουσιαστεί στην τελετή αποφοίτησης με αυτό (σ.σ. το στρώμα), θα μπορούσε να αποτρέψει τους γονείς του να ταξιδέψουν μέχρι την Αμερική για να παρακολουθήσουν τον γιο τους να ορκίζεται. «Μέρα με την ημέρα ζωή είναι αβάσταχτα αγχωτική καθώς η Έμα και το στρώμα της παρελαύνουν στην πανεπιστημιούπολη», ανέφερε ο φερόμενος ως βιαστής.

Ο Πολ Νάνγκεσερ

Από την πλευρά της πάντως, η φοιτήτρια, απαντώντας σε ερώτηση της Daily Mail, δήλωσε ότι θεωρεί αστείο το γεγονός ότι ο Πολ στρέφεται δικαστικά κατά του πανεπιστημίου και του καθηγητή που της επέτρεψε να ολοκληρώσει το έργο της.

«Είναι γελοίο ότι θα το θεωρήσει ως “στρατηγική εκφοβισμού”, ειδικά δεδομένης της συνεχόμενης δημόσιας προσπάθειάς του να με διασύρει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία καλλιτεχνική έκφραση του προσωπικού τραύματος που έζησα στο Κολούμπια. Αν δεν επιτρέπεται στους καλλιτέχνες να αντικατοπτρίζουμε τις εμπειρίες μας, πως θα θεραπευτούμε», αναφέρει η Σάλκοβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με μέιλ του το Κολούμπια είχε ζητήσει από τους φοιτητές να μην παραστούν στην τελετή κουβαλώντας μεγάλα αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαδικασία.



Πηγή


Θεοδωράκης δήλωσε ότι “συμπονεί” τον κ. Τσίπρα για ό,τι συμβαίνει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - “Εικόνα Γκεστάπο” η συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής


Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι “συμπονεί” τον κ. Τσίπρα για ό,τι συμβαίνει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - “Εικόνα Γκεστάπο” η συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής προς τον αξιωματικό της Αστυνομίας

“Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις και απέτυχε” είναι η διαπίστωση που κάνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα “να πάρει την πρωτοβουλία να την αλλάξει”.

“Απαιτούμε μια άλλη κυβέρνηση” που πρέπει να συγκροτηθεί μόλις κλείσει η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, τόνισε μιλώντας την εκπομπή στην εκπομπή Online του Mega, αλλά όταν ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές Όλγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο με ποιον επικεφαλής απάντησε χωρίς περιστροφές: “Με τον πρωθυπουργό που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε τον κ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι “απογοητεύει καθημερινά τον ελληνικό λαό”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να αποφασίσει ότι είναι πρωθυπουργός και δεν είναι αρχηγός της φατρίας του ΣΥΡΙΖΑ”.

Με ιδιαίτερη ένταση στηλίτευσε την ανοχή που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός απέναντι στα στελέχη του κόμματός του που υποστηρίζουν την έξοδο από το ευρώ. “Πρέπει να σταματήσει την ιστορία της δραχμής”, είπε για να προσθέσει: “Είναι σαμποτάζ στη χώρα”. Παραλλήλισε, μάλιστα, τις συνέπειες από ενδεχόμενη επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με εκείνες της “Μικρασιατικής Καταστροφής”, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι από “την επόμενη μέρα υπάρχει δελτίο τροφίμων”.

“Συμπονώ τον Τσίπρα”

Στο στόχαστρο του επικεφαλής του Ποταμιού τέθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία είπε ότι για δικούς της λόγους σαμποτάρει την κυβέρνηση τόσο στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, όσο και με τις πρωτοβουλίες της για τις γερμανικές επανορθώσεις και τη διαγραφή του χρέους.

“Συμπονώ τον πρωθυπουργό” για όσα συμβαίνουν με την πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στηλιτεύοντας τα όσα “τραγελαφικά” έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή και τη συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου απέναντι στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Μίλησε για “εικόνα Γκεστάπο” και “ύφος που δεν αρμόζει” στον θεσμό που εκπροσωπεί, υποστηρίζοντας ότι σκοπός της δεν ήταν να διευκολύνει τους διαδηλωτές αλλά να προβάλει τον εαυτό της και να εκθέσει την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην προτείνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής επειδή, όπως του είχε πει, είναι “διχαστικό πρόσωπο”, αφού στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο “μάλωνε με όλον τον κόσμο”. Ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι “έχει αλλάξει” και επέμεινε στην πρότασή του, την οποία ενστερνίστηκε και το Ποτάμι.

Η παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, είπε ο κ. Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της “το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί” και η στάση της έχει εξοργίσει και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γι ́ αυτό και άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανή η υποβολή μιας πρότασης μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

Πατριωτισμός είναι να έχεις υπηρετήσει θητεία

Βέλη εξαπέλυσε και κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. “Στην Ευρώπη δεν χτίζεις συμμαχίες καταγράφοντας τις συζητήσεις με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών”, σχολίασε. Ανέφερε ότι ήταν απροετοίμαστος για την ανάληψη κυβερνητικού πόστου και προς επίρρωση της άποψής του επεσήμανε τους χειρισμούς στο ζήτημα του ΦΠΑ.

“Δεν γίνεται να φωνάζεις ένα χρόνο ότι θέλεις την κυβέρνηση και να μην έχεις έτοιμη πολιτική για κάτι τόσο σημαντικό όσο ο ΦΠA”, παρατήρησε.

Οξεία κριτική άσκησε ο κ. Θεοδωράκης σε αρκετά στελέχη της κυβέρνησης, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τον οποίο είπε ότι “έχει παίξει την αξιοπρέπεια μας στα ζάρια και την έχει χάσει”, σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και την αντιμετώπιση που έτυχε από τις ΗΠΑ με την ακύρωση της συνάντησης που επρόκειτο να έχει με τον ομόλογό του υπουργό της ατλαντικής υπερδύναμης.

“Όταν ο Υπουργός Άμυνας της Αμερικής ακυρώνει ραντεβού του με τον Έλληνα ομόλογό του κάποιο καμπανάκι χτυπάει”, σχολίασε.

“Πατριωτισμός είναι να έχεις υπηρετήσει την πατρίδα σου και να έχεις τα λεφτά σου στη πατρίδα σου όταν μιλάς για δραχμή”, επεσήμανε σε άλλη αποστροφή του λόγου του όταν κλήθηκε να σχολιάσει το βίντεο με τις θηριωδίες των ναζί που ετοίμασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος και μεταδιδόταν στους σταθμούς του μετρό.

Επικριτικός ήταν και για τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, λέγοντας ότι “γυρνά την Παιδεία 50 χρόνια πίσω” και με την προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στα νέα παιδιά και τους χαρακτηρισμούς κατά της αριστείας απέδειξε ότι “είναι σκοταδιστής, όπως και ο κ. Καμμένος”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι “αν παραμείνει ο κ. Μπαλτάς, εμείς δεν συνεργαζόμαστε με αυτή την κυβέρνηση”.



Πηγή : protothema.gr


Μισθολόγιο νέου τύπου στο Δημόσιο


Αλλαγές φέρνει το νέο έτος σε ότι αφορά στους μισθούς των υπαλλήλων του δημοσίου. Δεν είναι μονάχα οι πιέσεις των δανειστών για οριζόντιες πιέσεις σαν αυτές που ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι οποίες οδηγούν σε μισθούς από 700 ως 1.000 ευρώ στο Δημόσιο, αλλά και οι πιέσεις για μειώσεις σε όσους εξακολουθούν να παίρνουν ποσά πλέον του μισθού.

Στο στόχαστρο έτσι μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης στους οποίους πάγωσαν οι περικοπές πέραν του 25% που έγιναν στο δημόσιο με βάση το μνημόνιο.

Έτσι λοιπόν πρώτοι στο στόχαστρο για μειώσεις μπαίνουν περίπου 66. 000 εργαζόμενοι που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.

Σε δεύτερη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο όλα τα επιδόματα πέραν του μισθού που προβλέπονται στο δημόσιο και ειδικά εκείνα που δίδονται ανά υπηρεσία και δεν ισχύουν για όλους με στόχο όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα στο Δημόσιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό.

Τρίτη μεγάλη αλλαγή φαίνεται πως θα είναι η θέσπιση και η καταβολή επιδομάτων σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Η τελευταία αλλαγή θα σημάνει τη μεγάλη μισθολογική διαφορά μεταξύ των νεοεισερχόμενων και εκείνων που υπηρετούν έχοντας θέσεις ευθύνης και έτσι η κυβέρνηση αντιδρά ωστόσο οι δανειστές πιέζουν.

Όλα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση σε αυτό το επίπεδο θα διαρκέσει ακόμη αρκετό καιρό με στόχο να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο χρόνο.


Πηγή : newsit.gr