Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μ.Χρυσομάλλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τους παιδεραστές στα σχολεία



Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Αν. Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, κατηγορώντας τη ότι ο νόμος Κατρούγκαλου επαναφέρει τους παιδεραστές στις τάξεις των σχολείων.

Αναλυτικά η δήλωση:

Νέα ήθη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άλλαξαν τον νόμο για την άμεση απομάκρυνση των εμπλεκομένων σε παιδεραστία εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Με τον προχθεσινό Νόμο Κατρούγκαλου και το άρθρο 3, επανέρχονται οι παιδεραστές στις τάξεις των σχολείων, ωσότου ασκηθεί ποινική δίωξη.

Προφανώς οι παιδεραστές για τον κ. Κατρούγκαλο, θα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από 12%.
«Συγχαρητήρια» στον κ. Πετράκο, στην κ.Κοζομπόλη, στην κ.Ψαρρέα και στον κ. Κωνσταντινέα, που ψήφισαν να επανέλθουν οι παιδεραστές στα σχολεία.

Ειδικά στον κ. Πετράκο και στην κ. Ψαρρέα, τους αξίζουν «διπλά και τριπλά συγχαρητήρια» που είναι και εκπαιδευτικοί.

Να τους χαίρονται οι Μεσσήνιοι, που επανέφεραν τους παιδεραστές στις σχολικές αίθουσες.


Πηγή : antinews.gr


WSJ: Μπέρδεψε με νέο έγγραφο τους εταίρους ο Βαρουφάκης


Σύμφωνα με την WSJ, ο Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε σε κάποιους από τους ομολόγους του έγγραφο που διαφέρει από όσα έχουν συζητηθεί στις τεχνικές συνομιλίες.

Σύγχυση στη διαπραγμάτευση επιφέρει έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη το οποίο παρουσίασε στους υπουργούς Οικονομικών της Ιταλίας και της Ισπανίας, αλλά και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες και το οποίο διαφέρει ουσιωδώς από το περιεχόμενο των τεχνικών διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με την WSJ.

«Ο Βαρουφάκης συνεχίζει να περιπλέκει την πρόοδο προς τη συμφωνία»  

Το έγγραφο 36 σελίδων που περιλαμβάνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τα σχέδια μεταρρύθμισης, το οποίο μοίρασε σε κάποιους από τους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας που είχε σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την προηγούμενη εβδομάδα, έχει μπερδέψει τους αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και των πιστωτών της, αναφέρει η  Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την WSJ, αξιωματούχοι ανέφεραν πως τα αρχεία διαφέρουν σημαντικά από αυτά που έχουν συζητηθεί στις τεχνικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες και υπογραμμίζουν πώς ο Γ. Βαρουφάκης συνεχίζει να περιπλέκει την πρόοδο προς μια συμφωνία χρηματοδότησης.

Το έγγραφο 36 σελίδων, με τίτλο «Ανάκαμψη της Ελλάδας: Ένα σχέδιο», το οποίο είδε η WSJ, παρουσιάστηκε από τον Γ. Βαρουφάκη στους ομολόγους του στο Παρίσι και τη Ρώμη, καθώς και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες κατά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τέσσερις Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι διαφωνίες αναφορικά με τις περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας της που καθιστούν πιο εύκολη την απόλυση εργαζομένων, εμποδίζουν μια συμφωνία για περαιτέρω βοήθεια, μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες μεταξύ τεχνικών εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και τους θεσμούς που επιβλέπουν την συμφωνία διάσωσης, που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν γίνει πιο εποικοδομητικές, οι διαφορές σε ακανθώδεις περιοχές παραμένουν μεγάλες, ανέφεραν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Το περιεχόμενο του εγγράφου αναφέρεται στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και πως μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη. «Είναι ίσως ώρα να οραματιστούμε μια ανάκαμψη της Ελλάδας πριν ξεκλεισώσουμε το παρόν αδιέξοδο», αναφέρει το έγγραφο, πριν εισέλθει στα διάφορα πεδία που η χώρα σχεδιάζει να μεταρρυθμίσει.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που αναφέρονται στο έγγραφο είναι οι ίδιες με αυτές που έχουν συμφωνηθεί στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, το έγγραφο διαφέρει σε αρκετά πεδία από όσα συζητιούνται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στους τεχνικούς εμπειρογνώμονες που εκπροσωπούν την Ελλάδα και τους θεσμούς.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία σχέση μεταξύ του προσχεδίου του και των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. «Μοιάζει με ένα καλό πρόγραμμα για μία χώρα που δεν έχει οικονομικά προβλήματα και απλώς θέλει να αναπληρώσει κάποιο χαμένο έδαφος και να είναι ένας ωραίος τουριστικός προορισμός», πρόσθεσε.

Μία από τις προτάσεις κ. Βαρουφάκη που απέχει σημαντικά από τις τρέχουσες τεχνικές συζητήσεις, αφορά τη σύσταση μίας «κακής τράπεζας» με σκοπό την απορρόφηση του τεράστιου αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βαρύνουν τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών.

«Η χρηματοδότηση αυτής της κακής τράπεζας δεν αναφέρεται. Είπε ότι θα μας στείλει το λογαριασμό», πρόσθεσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με την WSJ.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το έγγραφο Βαρουφάκη προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ μόλις 0,1% φέτος - σημαντικά χαμηλότερα ακόμα και από το πενιχρό 0,5% που προέβλεψε η Κομισιόν στην εαρινή της πρόγνωση στις αρχές της εβδομάδας.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο Βαρουφάκης δεν φαίνεται να είναι στην ίδια γραμμή με τον Τσίπρα», αναφέρει ένας άλλος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό το αρχεία αντιπροσωπεύουν την θέση της κυβέρνησης. Αυτό δημιούργησε μια σύγχυση στις συζητήσεις, αναφέρουν αξιωματούχοι.

Κάποιοι άλλοι αξιωματούχοι ωστόσο υποβαθμίζουν τη σημασία της παρέμβασης του κ. Βαρουφάκη και σημειώνουν ότι η αναδιάταξη της διαπραγματευτικής ομάδας μείωσε την επιρροή του κ. Βαρουφάκη. Όσο συμβαίνει αυτό, αναφέρουν, το έγγραφό του δεν έχει μεγάλη σημασία.

Πάντως, η σύγχυση αυτή ίσως και να παρεμποδίσει περαιτέρω τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες είναι αρκετά αργές τις τελευταίες ημέρες, αναφέρει το άρθρο.

Όπως αναφέρει η συντάκτης του άρθρου στη WSJ, Βικτώρια Δενδρινού, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να σχολιάσει το έγγραφο μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον ισπανό ομόλογό του Λουίς Ντε Γκίντος στη Μαδρίτη την Παρασκευή. Δεν κατέστη ακόμη δυνατό να γίνει επικοινωνία με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης για κάποιο σχόλιο, αναφέρει το δημοσίευμα.




Πηγή : thetoc.gr


Video σοκ: 13χρονη δέχεται επίθεση από παιδόφιλο μέσα στο σπίτι της!



Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη σοκαριστική στιγμή που ένας παιδόφιλος στήνει παγίδα σε ένα 13χρονο κορίτσι, το παρασύρει στο εσωτερικό του ίδιου του του σπιτιού και της επιτίθεται!
Η αστυνομία του Σαν Χοζέ στην Καλιφόρνια έδωσε στη δημοσιότητα το video παρακαλώντας όποιον έχει πληροφορίες ή γνωρίζει τον συγκεκριμένο άνδρα, να την ενημερώσει.

Το συγκλονιστικό video δείχνει το 13χρονο κορίτσι να πλησιάζει στο σπίτι του. Ο άνδρας την πλησιάζει στην εξώπορτα και της λέει πως έχει χαθεί, ζητώντας της οδηγίες. Στη συνέχεια όμως, τη ρώτησε το όνομα και την ηλικία της και μετά άρχισε να της κάνει ακατάλληλες ερωτήσεις.

Το κορίτσι νιώθει πως απειλείται και αφού είχε ήδη ξεκλειδώσει την πόρτα, αποφασίζει να μπει στο σπίτι της. Προσπάθησε να του κλείσει την πόρτα αλλά εκείνος κατάφερε και την παρέσυρε μέσα.

Ο δράστης επιτίθεται στο κορίτσι, το οποίο προσπαθεί να τον χτυπήσει. Ξαφνικά, σταματάει και γυρνάει να κοιτάξει έξω από την πόρτα. Η 13χρονη βρίσκει ευκαιρία να απομακρυνθεί. Λίγο μετά, ο άνδρας φεύγει και το κορίτσι τρέχει και κλειδώνεται στην ντουλάπα, στο δωμάτιο των γονιών της. Από εκεί, έστειλε μήνυμα στον πατέρα της: Μπαμπά έλα σπίτι, κάποιος προσπάθησε να με βιάσει!

Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι, την ώρα που το κορίτσι επέστρεφε σπίτι από το σχολείο.


Ο ίδιος άνδρας, στις 2 Απριλίου, πιστεύεται πως ακολούθησε μια 28χρονη γυναίκα στις τουαλέτες εντός γιαπωνέζικου παντοπωλείου και επιχείρησε να τη βιάσει, αλλά κατάφερε να διαφύγει πριν φτάσει η αστυνομία.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας και από εκείνη την επίθεση. Πρόκειται για έναν λευκό άνδρα, περίπου 30 ετών, μεσαίου αναστήματος, λεπτού και με μούσια.






Πηγή: abc7.com, newsit.gr


Χήρα Μανώλη Καντάρη : Αυτό που είδα ήταν φρικαλέο. Τρομερό το πόσο λίγο κόστιζε για αυτούς μια ανθρώπινη ζωή


Η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του ανθρώπου που δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από τρεις αλλοδαπούς για μία κάμερα, μιλά τέσσερα χρόνια μετά. Τι λέει για τον σύζυγό της, τι λέει για το μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα..

Η Σιμόνα Βιρτζίλι, σύζυγος του Μανώλη Καντάρη, του ανθρώπου που δολοφονήθηκε πριν τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, για μία κάμερα, μιλά για τον θάνατό του και περιγράφει τη ζωή της χωρίς εκείνον.

Ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011, η Σιμόνα Βιρτζίλι ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της με τον σύζυγό της, Μανώλη Καντάρη. Εκείνος, κατέβηκε από την πολυκατοικία στην οποία διέμεναν, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα, με κατεύθυνση το πάρκινγκ όπου είχε το αυτοκίνητό του.
Τότε, του επιτέθηκαν οι τρεις Αφγανοί, που τον μαχαίρωσαν, για να του πάρουν την κάμερα, που κρατούσε για να απαθανατίσει τη γέννηση της κόρης του.
Η καθυστέρησή του να επιστρέψει, έκανε τη σύζυγό του και τη μητέρα της να κατέβουν, για να δουν τι είχε συμβεί.

"Αποφάσισα μαζί με την μητέρα μου να κατέβουμε και να προχωρήσουμε στον δρόμο προς το πάρκινγκ για να δούμε τι συμβαίνει! Αυτό που είδα μπροστά μου ήταν κάτι φρικαλέο που δεν θέλω να περιγράψω και να επαναλάβω και ήταν η διασφάλιση αυτού που φοβόμουν!", λέει η κα Βιρτζίλι.
"Όταν κάποιος πιο αδύναμος από σένα σε κοιτά μέσα στα μάτια δεν μπορείς να σκέφτεσαι τον εαυτό σου, πως είσαι εσύ. Πρέπει να σκεφτείς αυτόν που σε έχει περισσότερη ανάγκη και αυτό έκανα".

Τρομερό, το πόσο λίγο κόστιζε γι'αυτούς μία ανθρώπινη ζωή
Υπενθυμίζεται, ότι οι Αφγανοί δράστες της δολοφονίας, μετά την κλοπή της κάμερας, την πούλησαν στο Μοναστηράκι, έναντι 120 ευρώ.

"Αυτό που μου φάνηκε τρομερό είναι το πόσο λίγο κόστιζε για αυτούς μια ανθρώπινη ζωή γιατί ήταν τρεις εναντίον ενός. Θα μπορούσαν να τον έχουν ακινητοποιήσει, να τον έχουν τραυματίσει. Θα μπορούσαν να τον είχαν κλέψει με κάθε τρόπο, δεν υπήρχε λόγος να τον σκοτώσουν!", λέει.
"Ήταν άνθρωπος που έβαζε στόχους τους πραγματοποιούσε και προχωρούσε στους επόμενους. Ήταν μια κινητήριος δύναμη και αγαπούσε τα παιδιά του. Ήταν μια τεράστια αδικία για τον ίδιο γιατί έκανε τόσα πολλά πράγματα που διακόπηκαν όλα απότομα... γιατί".

Πάντως, μιλώντας για τους μετανάστες που αναζητούν μία καλύτερη τύχη σε άλλη χώρα, λέει:
"Οι άνθρωποι αυτοί όπως και πάρα πολλοί άλλοι μετανάστες είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι, έρχονται σε μια χώρα για ένα καλύτερο μέλλον ή τουλάχιστον έρχονται σε μια χώρα όπου έχουν ελπίδες να επιβιώσουν από μια εμπόλεμη ζώνη".


Πηγή


Ώρα Μνήμης και Συμφιλίωσης για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου



Κάθε χρόνο στις 8 και 9 Μαΐου ο ΟΗΕ τιμά την «Ώρα Μνήμης και Συμφιλίωσης για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Time of Remembrance and Reconciliation for Those Who Lost Their Lives during the Second World War), ένα

διήμερο μνήμης για τα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο διεθνής οργανισμός προτρέπει τα κράτη-μέλη του να διοργανώσουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο νόημα του διημέρου.

Στις 23:01 της 8ης Μαΐου 1945 έληξε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη με την άνευ όρων παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας (00:01 της 9ης Μαΐου στη Σοβιετική Ένωση).


Πηγή : sansimera.gr


Έκρυψαν παιδί μέσα σε βαλίτσα! Η εικόνα που σόκαρε τους τελωνειακούς! ΦΩΤΟ


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο σημείο ελέγχου στα σύνορα ανάμεσα στο Μαρόκο και στον ισπανικό θύλακα Θέουτα.
Την ώρα που έλεγχαν τις αποσκευές στο μηχάνημα ακτίνων Χ είδαν μέσα ένα 8χρονο αγόρι μέσα σε μια βαλίτσα.
Αμέσως άνοιξαν την βαλίτσα και είδαν το παιδί κουλουριασμένο. Συνελήφθη μια 19χρονη και το παιδί αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες παραδόθηκε στις αρχές.




πηγη ΦΩΤΟ REUTERS



Πηγή : newsit.gr


Αυτοδυναμία για τους Τόρις, πολιτικός σεισμός στη Βρετανία




Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Θριαμβευτική νίκη για τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον, που απέσπασαν την πολυπόθητη αυτοδυναμία και βγήκαν από την εκλογική αναμέτρηση πιο ενισχυμένοι -αν και τα προβλήματα για τον Κάμερον δεν έχουν τελειώσει.

Οι Τόρις απέσπασαν κυβερνητική πλειοψηφία και συγκέντρωσαν 331 από τις 650 έδρες του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Η πλειοψηφία στο Ουέστμινστερ αριθμητικά βρίσκεται στις 326 έδρες, αλλά πρακτικά (λόγω της απουσίας του ιρλανδικού Σιν Φέιν) χρειαζόντουσαν 323 έδρες.

Παράλληλα, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με τρεις (!) ηγέτες κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή να έχουν ανακοινώσει ότι παραιτούνται: Εντ Μίλιμπαντ των Εργατικών, Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και Νάιτζελ Φάρατζ του UKIP ανέλαβαν την ευθύνη για την ήττα.


Πηγή : in.gr


Επίθεση Τσίπρα σε Στ. Θεοδωράκη για «κομματικές προσλήψεις»


Αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, η αιτίαση του δεύτερου για διορισμό κομματικών περιφερειακών διευθυντών στη σχολική εκπαίδευση.

«Ανοίγετε ένα θέμα, κ. Θεοδωράκη, για τους υπηρεσιακούς διευθυντές. Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω με απόλυτη ειλικρίνεια, γιατί βλέπω ότι πριν από λίγο συμβουλευτήκατε τον βουλευτή σας, τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος ως γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, έπαιρνε τα e-mails των κομματικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, δεχόμενος το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και συμπλήρωσε: «Ο κ. Θεοχάρης είναι στις τάξεις σας και αυτό δεν έχει απαντηθεί. Και μιλάτε για κομματοκρατία σ' αυτήν την κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία τρεις μήνες, και δεν έχει καταφέρει ν’ αλλάξει ουσιαστικές δομές και κακώς κείμενα, εξαιτίας της διαπραγμάτευσης που μας τρώει το 70% του χρόνου;».

«Κάνατε μία προσωπική αναφορά στον κ. Θεοχάρη και πραγματικά θα θέλαμε τώρα που έχετε εσείς τα στοιχεία, τους φακέλους του ΣΔΟΕ και των προσλήψεων, να πείτε συγκεκριμένα σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης και ποιους διόρισε» απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

- «Εγώ θα σας το πω;» αποκρίθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

- «Βεβαίως, εσείς να το πείτε. Εσείς λέτε ότι έκανε μία προσωπική πολιτική με κάποια e-mails» ανταπάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Επειδή, λοιπόν, είναι γνωστό ότι ο κ. Θεοχάρης ήταν αγύριστο κεφάλι και δεν άκουγε -κι αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που απομακρύνθηκε από τους προηγούμενους-, σας λέμε ότι εμείς θα θέλαμε τη δημοσιότητα και δεν θέλουμε τους ψιθύρους γι' αυτά τα πράγματα. Εάν πραγματικά έχετε στοιχεία, ότι οποιοσδήποτε βουλευτής από το Ποτάμι εξυπηρέτησε στο παρελθόν, σε οποιαδήποτε θέση, κάποιους ανθρώπους με κάποιους άνομους τρόπους, έξω από τις πολιτικές αρχές που πρεσβεύει το Ποτάμι, πραγματικά θα θέλαμε να μας το πείτε» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Πηγή : tanea.gr


Οι γονείς της Άννυ διασκέδαζαν σε μπαρ το βράδυ πριν την αποκάλυψη του εγκλήματος!


Την ώρα που όλη η Ελλάδα αγωνιούσε για την τύχη της 4χρονης Άννυ, η οποία είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη, οι γονείς του άτυχου κοριτσιού διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής που διέμεναν στο κέντρο της Αθήνας.

Το βράδυ της 4ης Μαΐου ο Σάββας και η Ντιμιτρίεβα, λίγες ώρες πριν την σύλληψή τους από την Αστυνομία που αποκάλυψε το φρικτό έγκλημα, αποφάσισαν να το «ρίξουν έξω» και να πάνε σε μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου εργαζόταν η τραβεστί Ασια, πρώην δεσμός του Σάββα.

Όπως γράφει το protothema.gr, τόσο η Ασια, όσο κι οι υπόλοιποι θαμώνες του καταστήματος, όταν τους είδαν απόρησαν. Κάποιοι από αυτούς έσπευσαν να τους μιλήσουν προκειμένου να μάθουν τι έχει συμβεί. Ανάμεσα τους και η πρώην σύντροφος του Σάββα, η οποία αν κι είχε ξυλοκοπηθεί αρκετές φορές από τον παιδοκτόνο το χρονικό διάστημα που διατηρούσαν δεσμό, ωστόσο δεν έπαψαν να μιλούν.

Ο παιδοκτόνος είχε πνίξει τα κουτάβια της πρώην συντρόφου του

Η Ασια ήταν από τα πρώτα άτομα στα όποια απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί. Εδωσε κατάθεση και περιέγραψε καρέ - καρέ τα όσα γνώριζε για την υπόθεση αλλά και για το χαρακτήρα του Σάββα και της Ντιμιτρίνας.

Μάλιστα όπως η ίδια είχε εκμυστηρευτεί σε μια φίλη της η οποία μίλησε στο protothema.gr και για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σάββας προκάλεσε μια φρικιαστική πράξη.

''Η Ασια όταν είχε δεσμό με το Σάββα, έχασε τη μητέρα της.

Ετσι ταξίδεψε στη Βουλγαρία για την κηδεία και παρέμεινε εκεί αρκέτες ημέρες. Το σκυλί της θα γεννούσε και ζήτησε από το Σάββα να πρόσεξει τα κουτάβια.

Τελικά η σκύλα γέννησε πέντε κουτάβια, όταν επέστρεψε η Ασια βρήκε τα τρία. Ρώτησε το Σάββα που είναι τα άλλα δύο κουτάβια κι όπως τελικά αποκαλύφθηκε, ο Σάββας τα είχε σκοτώσει πνίγοντας τα σε μια λεκάνη με νερό''.

Ο κοσμηματοπώλης, η έκτρωση και ο πακτωλός χρημάτων

Η ζωή του ζευγαριού έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο Σάββας, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο βίαιος. Χτυπά αρκετές φορές την Ντιμιντρίνα. Οι τσακωμοί τους γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση.

Η 25χρονη που για αρκετό καιρό εργαζόταν ως ιερόδουλη στο κέντρο της Αθήνας αποφασίσει τελικά με μια φίλη της να...μεταναστεύσει στο Βερολίνο.

Εκεί δουλεύει σε ένα μπαρ, όπου γνωρίζεται με ένα Γερμανό ο οποίος διατηρεί σε διάφορες πόλεις της Βαυαρίας 8 κοσμηματοπωλεία.

Οσο βρίσκεται στη Γερμανία δεν σταματάει να έχει επαφή με το Σάββα στον οποίο μάλιστα στέλνει συχνά χρήματα.

Ο ηλικιωμένος Γερμανός που από ό,τι φαίνεται ερωτεύεται την Ντιμιτρίνα, αρχίζει να της δίνει πακτωλό χρημάτων προκειμένου να μείνει μαζί του. Μετά από διάστημα ενός έτους η Ντιμιντρίνα φεύγει από τη Γερμανία κι επιστρέφει στη Αθήνα. Συνεχίζει να μένει με το Σάββα και γρήγορα έρχεται η εγκυμοσύνη.

Ο ηλικιωμένος Βαυαρός, όμως δεν σταμάτα να τη στηρίζει στέλνοντας της μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που την παρακαλεί να πάρει την κόρη της μαζί της και να πάνε στη Γερμανία. Τελικά από ό,τι φαίνεται η Ντιμιτρίνα πείστηκε, καθώς το τελευταίο ταξίδι που πραγματοποίησε στη Γερμανία, και κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σάββας σκότωσε την Αννυ, είχε ως στόχο την μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

'' Η Ντιμιτρίνα τον περασμένο μήνα πήγε στη Γερμανία προκειμένου να κανονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, καθώς το καλοκαίρι θα πήγαινε μόνιμα μαζί με το παιδί στο Βερολίνο. Γνώρισε ένα Γερμανό ο οποίος την βοηθούσε συνεχώς στέλνοντας της χρήματα. Μιλούσε συχνά με την Αννυ όταν ήταν στη Γερμανία.

Στις 8 Μαρτίου όταν μίλησε με την Αννυ την άκουσε υποτονική και της είπε ότι πονάει'' ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του χθες στον ανακριτή ο πατέρας της Ντιμιτρίνα.

Παράλληλα ο παππούς της Αννυ ανέφερε στις δικαστικές αρχές ότι η κόρη του δεν ήθελε να γεννήσει την Αννυ. ''Μας είπε να κάνει έκτρωση. Οταν όμως ήρθε στη Βουλγαρία και μας είπε ότι περιμένει παιδί ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και δεν γίνονταν να κάνει κάτι τέτοιο. Τελικά την Αννυ την αγάπησε. Εστελνε συχνά χρήματα όσο την είχαμε εμείς στη Βουλγαρία.

Ο Σάββας δεν ήταν καλός πατέρας. Μια φορά που μιλήσαμε με την Αννυ στο τηλέφωνο μου είπε να πάμε να την πάρουμε γιατί ο πατέρας της την είχε χτυπήσει''.


Πηγή : thebest.gr


Αντετοκούνμπο, ο κυρίαρχος!


Ξένο δημοσίευμα παρουσιάζει τους 16 νεαρούς αθλητές που αναμένεται να κυριαρχήσουν στον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Ναι, καλά καταλάβατε. Στο Νο.1 βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά διθυραμβικά σχόλια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Καθόλου παράξενο, αφού μιλάμε για ένα παιδί που από την ελληνική Α2 βρέθηκε βασικός στην 6η ομάδα της Ανατολής στο ΝΒΑ και μάλιστα έκανε πολύ καλή σεζόν, όπως δείχνουν οι αριθμοί του.
Η ιστοσελίδα Business Insider αποθέωσε γι’ ακόμα μία φορά τον διεθνή πόιντ φόργουορντ. Συγκεκριμένα, φιλοξενεί άρθρο με 16 αθλητές που αναμένεται να κυριαρχήσουν στον κόσμο τα επόμενα χρόνια και ο πρώτος που αναφέρεται είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Το άρθρο κάνει λόγο για έναν παίκτη με ύψος σέντερ, αλλά ικανότητες γκαρντ. Έναν παίκτη που πολλοί συγκρίνουν με τον Κέβιν Ντουράντ ή τον Κέβιν Γκαρνέτ και που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ΝΒΑ, μαζί με τον Άντονι Ντέιβις, όταν περάσει η εποχή του ΛεΜπρον Τζέιμς!
Στη λίστα υπάρχουν ακόμα οι Μάρτιν Όντεγκααρντ (16 ετών, ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης) και μεγάλα ταλέντα από το χώρο της γυμναστικής, του γκολφ, του NFL, του τένις και της κολύμβησης (δείτε ΕΔΩ).


Πηγή : gazzetta.gr


Alpha Bank: Χάνει το τρένο της ανάκαμψης η Ελλάδα



Επιβραδύνεται το ΑΕΠ παρά την ευνοϊκή διεθνή οικονομική συγκυρία

Παρά την ευνοϊκή διεθνή οικονομική συγκυρία, που προσδιορίζεται από το σχετικά αδύναμο ευρώ  και τις μειωμένες τιμές ενέργειας, η πραγματική οικονομία αδυνατεί να ανακάμψει ουσιωδώς παγιδευμένη στο κλίμα ανασφάλειας, σημειώνει σε ανάλυσή της η Alpha Bank.

Ολόκληρη η ανάλυση της Alpha Bank

Όπως αναφέρουν στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων οι αναλυτές, της, η διαρκώς παρατεινόμενη αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβερνήσεως με τους θεσμούς, καθώς και η διαφαινόμενη έλλειψη ρευστότητας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, οδήγησε στην επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, όπως αποτυπώνεται στην καθοδική πορεία τόσο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης όσο και του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών.

Παράλληλα, προσθέτουν πως η αποδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας επιτείνει τη δημοσιονομική αδυναμία της  χώρας καθιστώντας ακόμη δυσχερέστερη την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της.  

«Τούτο δύναται να οδηγήσει σε ανάγκη μέτρων, ιδιαίτερα φορολογικών, που θα έχουν  περαιτέρω συσταλτικά αποτελέσματα επί της πραγματικής οικονομίας» τονίζουν οι οικονομολόγοι της τράπεζας.

Όπως επισημαίνουν, οι ανησυχίες αυτές επιβεβαιώνονται από τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναθεωρεί σε μεγάλο βαθμό επί τα χείρω τις χειμερινές προβλέψεις της για τον ρυθμό αναπτύξεως στην  Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως παρατηρείται στο Γράφημα 2, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει σήμερα  ρυθμό αναπτύξεως 0,5% για το 2015 έναντι 2,5% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

Βασική παραδοχή στις προβλέψεις αυτές είναι ότι η συμφωνία με τους εταίρους θα επέλθει το αργότερο έως τον Ιούνιο αποκαθιστώντας την επιχειρηματική εμπιστοσύνη καθώς και τη ρευστότητα στον δημόσιο τομέα και το τραπεζικό σύστημα.

Πτώση επενδύσεων

Σύμφωνα με την Alpha Bank, κύριος παράγοντας που προσδιορίζει τη μεγάλη υποχώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ το 2015 είναι οι επενδύσεις, οι οποίες εκτιμάται τώρα θα μειωθούν κατά 3,1% το 2015 (δηλαδή θα αφαιρέσουν από το ΑΕΠ 0,4 ποσοστιαίες μονάδες), έναντι αύξησης 8,4% που προβλεπόταν τον Ιανουάριο.

Από την άλλη πλευρά, η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να συνεχίσει να κινείται σε θετικό έδαφος, αλλά πολύ χαμηλότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

«Η μέτρια αύξηση της ιδιωτικής καταναλώσεως κατά 0,6% το 2015 στηρίζεται κυρίως στην πτώση του γενικού επιπέδου τιμών και ειδικά των χαμηλότερων τιμών των καυσίμων και όχι σε ουσιαστική ισχυροποίηση της θέσεων των νοικοκυριών με κάποια σημαντική αύξηση των θέσεων απασχολήσεως» σημειώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank.
Και προσθέτουν ότι «η επιβράδυνση της πορείας ανακάμψεως της χώρας κατά το 2015 έχει προκαλέσει οπισθοδρόμηση και στην δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών. Η αδυναμία συλλογής εσόδων κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχε ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση χαμηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος της γενικής κυβερνήσεως το 2014 σε σχέση με τον τεθέντα στόχο».


Πηγή : tovima.gr


CNBC: Που "κολλάει" η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές;


Στους λόγους για τους οποίους «κολλάει» η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, αναφέρεται δημοσίευμα του CNBC.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαφωνίες σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, έχουν γίνει γνωστές ως «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, γραμμές τις οποίες η Ελλάδα λέει πως δεν θέλει να διασχίσει αλλά ίσως χρειαστεί να το κάνει εάν θέλει περισσότερη οικονομική βοήθεια.

Η Ελλάδα πρότεινε τον Φεβρουάριο μεταρρυθμίσεις για να «ενοποιήσει και να βελτιώσει» το συνταξιοδοτικό της σύστημα, εξαλείφοντας παράλληλα τα «παραθυράκια και τα κίνητρα που έχουν οδηγήσει σε αύξηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε όλη την οικονομία  και πιο συγκεκριμένα, στους κλάδους των τραπεζών και του δημοσίου», σύμφωνα με επιστολή του Γ. Βαρουφάκη στους πιστωτές αναφορικά με τις προτάσεις μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι πιστωτές θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει σε περισσότερες περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, τις οποίες η Ελλάδα είναι απρόθυμη να κάνει, δεδομένου ότι οι πολίτες της υποφέρουν ήδη από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στο CNBC ότι οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό –μεταξύ άλλων- παραμένουν ακόμη τα «σημεία εμπλοκής».

«Υπάρχουν σημεία εμπλοκής για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας, τη συνέχιση των περικοπών, τους μη ρεαλιστικούς στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, την υπερεκτίμηση των χρηματοδοτικών κενών και ελλειμμάτων που σημαίνει περισσότερη λιτότητα και περικοπές βρίσκονται στο πρόγραμμα, αλλά η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως χωρίς ανάπτυξη, δεν μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει, όπως την εξυπηρέτηση χρέους» δήλωσε στο CNBC ο αξιωματούχος.

Για την Ελλάδα, οι δανειστές απαιτούν επίσης αναθεώρηση της εργασιακής νομοθεσίας, όπως την εισαγωγή πιο ευέλικτων συμβάσεων εργασίας για να καταστεί ευκολότερη η πρόσληψη και η απόλυση εργαζομένων, είναι ανάθεμα, ενώ για τους δανειστές είναι απαραίτητα εάν η χώρα θέλει να γίνει ανταγωνιστικά ξανά.

Ένα σημείο που «κολλάνε» οι διαπραγματεύσεις, είναι για παράδειγμα η επιθυμία της Ελλάδας να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις συλλογικής συμβάσεις εργασίας που καταργήθηκαν με βάση το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, αναφέρει το CNBC.

Η ένταση μεταξύ του τι περιμένει το ελληνικό δημόσιο από την κυβέρνησή του όσον αφορά την απασχόληση –και σε τι αντιδρούν οι πιστωτές, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού, παραμένει οξεία καθώς ένα τέταρτο των ενήλικων Ελλήνων είναι άνεργοι.

Απεικονίζοντας πόσο μακριά πρέπει να πάνε οι διαπραγματεύσεις, αναφέρει το CNBC, την Τετάρτη, ενώ οι διαπραγματευτές της Ελλάδας βρισκόταν στις Βρυξέλλες, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νόμο που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επαναπρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων του δημοσίου τομέα που απολύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στο CNBC, τόνισε πως «μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις. Χωρίς απαραιτήτως να χρειάζεται να περιλαμβάνει σκληρές περικοπές στις συντάξεις ή μαζικές απολύσεις εργαζομένων, που είναι μέτρα τα οποία δημιουργούν ύφεση».

Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχει ευρύ πεδίο σύγκλισης σε τομείς όπως οι συλλογικές συμβάσεις και οι περιορισμοί στην πρόωρη συνταξιοδότηση.


Πηγή: capital.gr


Μαλλιά κουβάρια έγιναν χθες στη Βουλή Ντόρα-Σταμάτης


Οι απίστευτοι διάλογοι: Δ. Σταμάτης: «Εγώ φοράω παντελόνια». Ντ. Μπακογιάννη: «Κούνα λίγο το κεφάλι σου γιατί δε λειτουργεί καλά»!

Βαριές κουβέντες σε πολύ έντονο ύφος αντάλλαξαν χθες στο καφενείο της βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Σύμφωνα με τον μικρο-πολιτικό των Νέων οι δυο τους λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια αδιαφορώντας για τους συναδέλφους τους που τους κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «θα πρέπει να συνέλθει η ΚΟ της ΝΔ και να μιλήσουν όσοι το θελήσουν και κυρίως, να γίνει μια συνεδρίαση κανονική και δημοκρατική και να ψηφίσουμε τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα απέναντι στα μέτρα που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση ο κ. Τσίπρας».

Τότε ο κ. Σταμάτης πετάχτηκε από τη θέση του και τη ρώτησε σε έντονο ύφος: «και πότε έγινε ξανά ψηφοφορία στην ΚΟ, Ντόρα; Δηλαδή θα μιλήσουν όλοι, θα βγάλουν τα εσώψυχά τους και εν συνεχεία η άλλη πλευρά να έχει όπλα; Και γιατί να υπάρξει ψηφοφορία;».

Βέβαια η κ. Μπακογιάνη είχε φροντίσει από το πρωί χθες να δείξει τις διαθέσεις της ανεβάζοντας στο Twitter της μήνυμα ότι η ΝΔ πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά ο Δ. Σταμάτης τις έλεγε ότι αν ψηφιστούν τα μέτρα τότε θα υπάρξει επιβάρυνση 6,5 δισ. ευρώ και την Ντόρα επέμενε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και ότι θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει τι θα κάνει δια ψηφοφορίας.

Όπως ήταν φυσικό τα πράγματα κάποια στιγμή βγήκαν εκτός ελέγχου με τον Δ. Σταμάτη να φωνάζει «εγώ φοράω παντελόνια και παραιτούμαι όταν σε κάτι δεν συμφωνώ», ή «είσαι η πιο αντι-μητσοτακική βουλευτής» ή «μας παριστάνεις την πρόεδρο της ΝΔ,  δεν θα γίνεις ποτέ» και την Ντόρα να του απαντά «κούνησε λίγο το κεφαλάκι σου να πάρει αέρα, γιατί δεν λειτουργεί καλά», «μην ξεχνάς ότι ο Μητσοτάκης σε έκανε βουλευτή», «δεν συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος».

Σκεφτείτε δηλαδή τι θα γίνει όταν έρθουν τα μέτρα στη βουλή.


Πηγή : thetoc.gr


OAEΔ: 35.000 επιταγές για παιδικές κατασκηνώσεις


Σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις από τον ΟΑΕΔ είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων

Eπιταγές – voucher ημερήσιας αξίας 28 ευρώ (ή 52 ευρώ για παιδιά με αναπηρία πάνω από 50%) για τη διαμονή των παιδιών εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις θα διαθέσει από τον Ιούνιο ο ΟΑΕΔ σε 35.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, η συνολική δαπάνη του προγράμματος που θα “ανοίξει” στις 15 Ιουνίου, είναι 17,5 εκατ. ευρώ και προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν οι χαμηλόμισθοι (αποκλείονται όσοι είχαν το 2014 πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή άνω των 22.000 ευρώ).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ μετά τη δημόσια πρόσκληση την οποία θα απευθύνει.


Πηγή : protothema.gr


ΕΛΣΤΑΤ: Εμπορικό έλλειμμα €4,7 δισ. το α' τρίμηνο 2015



Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015 ανήλθε σε 4,7 δισ. ευρώ, έναντι 5,4 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2014, παρουσιάζοντας μείωση 13,2%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή σημείωσε πτώση κατά 543,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 12,9%.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015, η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 6,27 δισ. ευρώ, έναντι 6,38 δισ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2014, εμφανίζοντας μείωση 1,8%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή ενισχύθηκε κατά 549,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 14%.

Οι εισαγωγές στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στο ποσό των 10,99 δισ. ευρώ, έναντι 11,830 δισ. ευρώ το 2014, υποχωρώντας 7%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασαν αύξηση κατά 5,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,1%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών τον Μάρτιο 2015 έφτασε τα 2,355 δισ. ευρώ, έναντι 2,17 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2014, καταγράφοντας άνοδο 8,5%,. Χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσιάζεται άνοδος κατά 280,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20,7%.

Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές, η συνολική αξία τους τον Μάρτιο αυξήθηκε 7,8% στα 4,36 δισ. ευρώ, έναντι 4,052 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2014 (αύξηση χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά 77,3 εκατ. ευρώ ή 2,6%).

Το ίδιο διάστημα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου έφτασε τα 2,01 δισ. ευρώ, έναντι 1,88 δισ. ευρώ του Μαρτίου του 2014, αυξημένο 6,9%. Χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 203,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 12,4%.


Πηγή : tovima.gr


Υπέρ της ανέγερσης τεμένους ο Σπηλιωτόπουλος



Υπέρ της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, όχι όμως στην περιοχή του Βοτανικού, τάσσεται ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Μπορείς», Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και προβλέπει στην ανέγερση τζαμιού στην περιοχή του Βοτανικού.

Όπως αναφέρει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε ανακοίνωσή του, αυτό πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με το δήμο της Αθήνας, τις δημοτικές παρατάξεις και με τους πολίτες της Αθήνας. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «με την επιμονή για τη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να ακούει την βούληση της πλειοψηφίας των δημοτών της Αθήνας, άθελα του, σπρώχνει πολίτες στην εύκολη πλάνη της ακραίας ρητορικής που συντηρεί φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στον Παναγιώτη Λαφάζάνη να ανακαλέσει την τροπολογία και να προχωρήσει σε διαβούλευση για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για την ανέγερση του τζαμιού.


Πηγή : imerisia.gr


Αθήνα, τα Εξάρχεια της Ε.Ε.



Είχα αναφέρει σε άρθρο μου (αρχές Μάρτη), http://newsotherwise.blogspot.gr/2015/03/blog-post_432.html  σε αυτόν τον ιστότοπο που με φιλοξενεί κι ευχαριστώ, πως δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να μην βρεθεί λύση για την συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας. Τα επιχειρήματά μου βασίζονται σε γεωπολιτικά γεγονότα και όχι τόσο σε οικονομικά, μιας και πιστεύω ακράδαντα, πως η συμφωνία επετεύχθη λόγο παρασκηνιακών γεωπολιτικών σκοπών και κινήσεων, αφήνοντας το προσκήνιο για τους πιο εύπεπτους οικονομικούς όρους οι οποίοι είναι και πιο κατανοητοί στο ευρύ κοινό.

Σκεπτόμενος το επόμενο άρθρο που θα έγραφα για την διεθνή πολιτική σκηνή, όπως συνηθίζω, μου ήρθε στο μυαλό το σχετικά πρόσφατο,  συμβάν στην περιοχή των Εξαρχείων, μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και του Υπουργού Οικονομικών  Γ. Βαρουφάκη.

Σωστά έπραξε όλη, σχεδόν, η πολιτική σκηνή ορθώνοντας ασπίδα προστασίας στον Υπουργό, καταδικάζοντας απερίφραστα την στάση των αντιεξουσιαστών. Ένα σημείο που πρέπει να γίνει κατανοητό από τους κυβερνόντες όμως, είναι ο τρόπος που καταδικάζεται από τις πολιτικές ηγεσίας του τόπου, η κάθε μορφή βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν έχει αποδέκτη.

Το αναφέρω για να υπενθυμίσω το πόσες φορές ζητήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, παρόμοια απερίφραστη στήριξη, κυρίως στα θέματα τρομοκρατίας και τρομοκρατών, αλλά και στη περίπτωση της Marfin από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ποτέ δεν ειπώθηκε, γράφτηκε, ανακοινώθηκε ή που ειπώθηκε, γράφτηκε κι ανακοινώθηκε συγκεκαλυμμένα, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύθραυστη συμμαχία των συνιστωσών, προεκλογικά, τότε.

Ο Υπουργός Γ. Βαρουφάκης λοιπόν πήγε να δειπνήσει μετά της συζύγου του κυρίας Δανάης Στράτου στη συνοικία των Εξαρχείων όπου αντιμετωπίστηκε ως “persona non grata” από ομάδα κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι προσπάθησαν να τον χτυπήσουν προκειμένου να φύγει από μια συνοικία που δεν δέχεται πολιτικούς, μιας και όλοι είναι ψεύτες, όπως ακούστηκε να του διαμηνύουν, εκτός καταστήματος.

Πριν ξεκινήσω τον παραλληλισμό των όσων συνέβησαν στα Εξάρχεια μ’ ένα άλλο γεγονός που προκάλεσε ο ίδιος ο Υπουργός και περιέργως το σύμπαν(;) του το επέστρεψε λίαν συντόμως, ευτυχώς όμως χωρίς παρατράγουδα, θα ήθελα ν’ αναφέρω κάποια γεγονότα από το συμβάν.
Ο Υπουργός δεν είναι πολιτικός με την έννοια που εννοούσαν και που έμαθαν με τον σκληρό τρόπο (ανεργία, ρήξη κοινωνικού ιστού, οικογένειας) οι νέοι που έγιναν κουκουλοφόροι-αντιεξουσιαστές, ασυνείδητα οι περισσότεροι που εκτελούν δράση και ενσυνείδητα οι σαφώς λιγότεροι εντολείς κομματικών μηχανισμών (πλέον είναι προφανές πως “οι γνωστοί άγνωστοι” είναι, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, πασίγνωστοι).

Η συμπεριφορά του να πείσει τους νέους να συνομιλήσουν μαζί του και να τον ακούσουν ήταν ορθή. Θα προσπαθήσω να μην είμαι υπερβολικός (δεν ξέρω αν τα καταφέρω) για τα όσα θα ράψω για την σύζυγό του Υπουργού, κυρία Δανάη Στράτου. Η αντίδρασή της να καλύψει τον σύζυγό της με το σώμα της δείχνει πολλά.

Η γυναίκα αυτή εξυψώνει το φύλο της και δείχνει στους άντρες, όχι απλά πως θα πρέπει να φέρονται οι ίδιοι σε παρόμοιες καταστάσεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά πως θα πρέπει να είναι η γυναίκα που θ’ αποφασίσουν (λέμε τώρα) να περάσουν μαζί της το υπόλοιπο της ζωής τους. Είναι η απόδειξη της ρήσης “πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα” και της αξίζουν χίλια μπράβο.

Γυρνώντας στον παραλληλισμό που έγραψα νωρίτερα, σας υπενθυμίζω ποιος ήταν εκείνος που απαγόρευσε στους εκπροσώπους των θεσμών – Τρόικα να έρχονται στην Αθήνα ως ισότιμοι συνομιλητές της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν για την κυβέρνηση και τον Υπουργό personae non gratae στην κυριολεξία, μιας και είναι όρος του Διεθνούς Δικαίου και των Διπλωματικών Σχέσεων, γεγονός που καταδείκνυε το πρόβλημα στο Διπλωματικό πεδίο      http://www.ft.com/cms/s/0/2403f3e8-a8a4-11e4-97b7-00144feab7de.html#axzz3ZRo6tynI .

Δεν εξετάζω το αν καλώς ή κακώς έφυγε η Τρόικα ή αν άλλαξε ή αν θ’ αλλάξει κάτι με το νέο Brussels Group, απλά εξετάζω τον τρόπο σκέψεις των εμπλεκομένων. Για τον Υπουργό οι νέοι που τον εκδίωξαν ήταν κουκουλοφόροι-αντιεξουσιαστές και για τους δανειστές, εκπρόσωποι των οποίων εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση και τον Υπουργό, είμαστε εμείς “ κουκουλοφόροι” , “αντιεξουσιαστές”.  Η Τρόικα δεν ήταν ποτέ καλοδεχούμενη στην Αθήνα, από το ευρύ κοινό και η συνοδεία που είχε προς το τέλος της θητείας της, δείχνει ότι γι’ αυτούς η Αθήνα είναι τα Εξάρχεια της Ε.Ε.

Οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων βέβαια, δεν είχαν υπογράψει καμία συμφωνία για υπαγωγή στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο, δεχόμενοι  το σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους. Για την Ελληνική κοινωνία όμως ήταν, είναι και θα είναι αυτονόητο πως πρέπει ή θα έπρεπε να είχαν υπαχθεί στο γενικότερο σύνολο, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν. Αρκεί να μην χαλούν την ησυχία μας. Η Ελληνική κυβέρνηση όμως δεσμεύτηκε (επαναλαμβάνω δεν εξετάζω σ’ αυτό το κείμενο το καλώς ή το κακώς) με την υπογραφή της ότι θα τηρήσει την όποια συμφωνία- μνημόνιο με τους δανειστές μας.

Όταν λοιπόν με κάθε νέα κυβέρνηση, υπάρχει ενδεχόμενο μη τήρησης των συμφωνηθέντων, πως περιμένουμε να μας αντιμετωπίσουν οι εταίροι μας, όταν κι εμείς χαλούμε την δική τους “οικονομική ησυχία” αν όχι ως αντίστοιχους “αντιεξουσιαστές”. Θεωρούμε πως έχουμε δίκιο και σωστά πράττουμε, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι σωστά μας προτρέπουν πως πρέπει, επιτέλους, να εξορθολογιστεί ο δημόσιος τομέας.

Εμείς και μόνο εμείς, θεωρούμε πως έχουμε δίκιο, έχοντας απέναντί μας όλους τους εταίρους μας (πρωτοφανές από την ένταξη μας στην Ε.Ο.Κ.). Αυτή μας η αντίδραση, σε τι ακριβώς μας κάνει να διαφέρουμε από τους αντιεξουαστές των Εξαρχείων; Εκείνοι θεωρούν επίσης ότι έχουν δίκιο, αλλά βρίσκουν όλη την, κατ’ αυτούς, ενταγμένη-υποταγμένη στο σύστημα κοινωνία, απέναντί τους!

Κλείνω κάνοντας μια ακόμα πρόβλεψη βάση των κινήσεων που γίνονται και απαιτούν προσοχή και μελέτη,  το αποτέλεσμα της οποίας, αν κι εφόσον υλοποιηθεί, θα εξισορροπήσει την υποχώρηση της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία με τους εταίρους μας.

Πιστεύω λοιπόν  πως αν οι Γερμανικές αποζημιώσεις ξαναμπούν στο τραπέζι των συζητήσεων, με πρωτοβουλία όμως των ίδιων των Γερμανών (μόνο τότε, προσοχή σε αυτό), εικάζω, πως  πάμε για ένα άτυπο κούρεμα του χρέους, χωρίς να μπορούν να διαμαρτυρηθούν οι άλλοι εταίροι γι’ αυτό, μιας και δεν θα λέγεται κούρεμα! Το δούναι και λαβείν πάντα ίσχυε εξάλλου. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.














   Χρήστος Σ. Αργυρίου


Διεθνολόγος - Στρατηγιστής                                                     


Μητσοτάκης: Πολύ χειρότερη πλέον η συμφωνία-Γίνεται η απόλυτη στροφή


«Η συμφωνία με τους δανειστές θα είναι πλέον πολύ χειρότερη» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας καθυστέρηση στην κυβέρνηση, που επιδείνωσε σημαντικά τους οικονομικούς δείκτες και μείωσε τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση κάνει την απόλυτη στροφή και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωίσ τον Σκάι.

«Άκουσα πριν τον κ. Χρυσόγονο να δηλώνει περίπου "είχαμε προβλήματα, αλλά δεν πειράζει, άξιζε τον κόπο η λεβεντιά..." σα να μη συνέβη τίποτε στην οικονομία» ανέφερε.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «μη συμφωνία θα ισοδυναμεί με καταστροφή».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προωθεί με τους νόμους και τις τροπολογίες της το σκοταδισμό και των εξισωτισμό και ότι ο αστικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει «Είναι η Αριστερά της μετριότητας, δεν αντέχουν τη διάκριση.

«'Πρώτη φορά Αριστερά' με 16 τροπολογίες που περάσανε νύχτα, άφεση αμαρτιών σε δημάρχους που έκαναν δεκτά πλαστά πτυχία, και άλλα τέτοια...» δήλωσε σκωπτικά.


Πηγή : ethnos.gr


Παυλόπουλος σε Ντόρα: «Στα μεγάλα και τα σημαντικά, μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν χωρούν»



Δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Στα μεγάλα και τα σημαντικά, μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν χωρούν» υπογράμμισε κατά τη συνάντησή του με την πρώην υπουργό ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού συνεχάρη τον Προκόπη Παυλόπουλο του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του και σημείωσε ότι «είναι πραγματικά σημαντικό να αναλαμβάνει κανένας το μεγαλύτερο αξίωμα της χώρας σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για τη χώρα, που θα χρειασθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια εθνικής συνεννόησης. Και πιστεύω ότι εσείς είσαστε πράγματι στην κατάλληλη θέση για να δημιουργήσετε αυτό το κλίμα». 


Μέρκελ: «Ναι» στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά βοήθεια υπό όρους



Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και να δείχνει αλληλεγγύη για τη σταθεροποίηση του ευρώ, δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας πάντως πως η βοήθεια δεν μπορεί να δίνεται χωρίς όρους.

«Είναι καθήκον η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όπου αυτή χρειάζεται, είτε για το θέμα των προσφύγων είτε για τη σταθεροποίηση του ευρώ. Αυτό είναι δυνατό μόνο όταν, από την άλλη πλευρά, κάθε χώρα κάνει τις δικές της προσπάθειες. Αυτός πρέπει να είναι και να παραμείνει ο κανόνας για την Ευρώπη» δήλωσε η Μέρκελ από τη Βρέμη, στο πλαίσιο της εκστρατείας για τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή στην πόλη - κρατίδιο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και η γερμανίδα καγκελάριος δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Ελλάδα, εντούτοις υπογράμμισε την αντιπαράθεση που υπάρχει για τη χρηματοδότησή της εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.


Πηγή : tovima.gr


Τσίπρας: Πολιτική βούληση αν η Ευρώπη θα «δολοφονήσει» την Ελλάδα



Τσίπρας: Η διαπραγμάτευση μας τρώει το 70% του χρόνου και δεν έχουμε αλλάξει δομές και κακώς κείμενα - Πρόσκληση του πρωθυπουργού σε Σταύρο Θεοδωράκη για να τον ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις - Για Στουρνάρα: Eπιτελεί έργο, δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τη χρήση των συχνοτήτων των τηλεοπτικών καναλιών. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και υπογράμμισε ότι είναι ζήτημα πλέον πολιτικής βούλησης.



Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι διεξάγεται μια κρίσιμη διαπραγμάτευση και ζήτησε τη στήριξη του ελληνικού λαού ανεξάρτητα από το ποιες απόψεις και ιδέες έχει. Τόνισε ότι ναι μεν η κυβέρνησή του είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, χωρίς όμως να έχει παροπίδες και ρεβανσιστικές διαθέσεις.

Υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια των τριών μηνών έχουν γίνει παρεμβάσεις στήριξης των αδύναμων, παρά των γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ασφικτικό πλαίσιο και σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε να δημιουργηθεί αυτό το πλαίσιο.

Μιλώντας ειδικότερα για τη διαπραγμάτευση είπε πως τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι είναι να κάνει για να πετύχει μια έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανέναν τεχνικό θέμα, υπάρχει ζήτημα μόνο πολιτικής βούλησης.

Ανέφερε μάλιστα ότι πολιτική βούληση ήταν αυτή που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ το 1980 και πολιτική βούληση ήταν αυτή που έβαλε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Πρόσθεσε ότι έτσι πολιτική βούληση είναι και τώρα αν η Ευρώπη θα ανεχτεί τη δημοκρατία στη χώρα ποιυ γεννήθηκε. Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να προστατέψουν τη Δημοκρατία στο "κοινό μας σπίτι". "Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη Δημοκρατία", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρχει αίσιο τέλος και, καταλήγοντας είπε ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, δίνει διέξοδο και στους λαούς και στις κυβερνήσεις.

Ο πρωθυπουργός απάντησε αρχικά στην επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ στη συνέχεια απάντησε την ερώτηση του κ. Νικολόπουλου, η οποία αφορά στη διαπλοκή και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Απάντηση Τσίπρα σε Νικολόπουλο για ΜΜΕ και διαπλοκή

Τσίπρας: « - Θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος. Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών.

- Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε δημιουργείται μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής.

- Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες.
- Οι τράπεζες σταμάτησαν να δανειοδοτούν υγιείς επιχειρηματίες και συνέχιζαν να χρηματοδοτούν ΜΜΕ.
- Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει πολιτικά κάθε κανάλι.
- Αν κάποιο κανάλι είναι υγιές δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται
- Ο τρόπος που κάποιοι απέκτησαν συχνότητες, θυμίζει τον τρόπο που παραδόθηκαν στα ανατολικά κράτη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου σε ολιγάρχες
- Εχουν αλλάξει 8 κυβερνήσεις. Ολες υπόσχονταν ρύθμιση του τοπίου αλλά καμία δεν το έπραξε.

- Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων είχαν αρκετή δύναμη να μπορούν να επιβάλλουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

- Παράδειγμα ο βασικός μέτοχος, απεδείχθη ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τις κυβερνήσεις, που δεν είχαν την αντοχή να φτάσουν μέχρι το τέλος

- Όταν ανοίγεις μια κόντρα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι το τέλος, αλλιώς καλύτερα να μην την ανοίξεις καθόλου.

- Για Στουρνάρα: Στους ανθρώπους που επιτελούν έργο δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού. Απαιτούμε να είναι συνεπείς στο έργο τους και να τη ρούν την εθνική γραμμή. Ο κ. Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος

- Για εξεταστική: Η εξεταστική δεν γίνεται για να στοχοποιηθούν άνθρωποι αλλά για να αναδειχθούν τα σκοτεινά σημεία

Απάντηση σε Θεοδωράκη για Παιδεία

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή της απάντησής του χαρακτήρισε τη σημερινή μία σημαντική ημέρα για το κοινοβούλιο καθώς «εγκαινιάζεται η ώρα του πρωθυπουργού».

Οπως σημείωσε «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα φέρεις ένα νόμο πλαίσιό για τη παιδεία και αυτό θα γίνει με δημόσιο διάλογο». Χαρακτήρισε «ευαίσθητα» τα θέματα της Παιδείας που χρειάζονται συναινέσεις: «Η κυβέρνησή μας είναι υπέρ της διαβούλευσης». Αναφερόμενος στον προηγούμενο νόμο είπε ότι ψηφίστηκε «Αύγουστο μήνα χωρίς τη συμμετοχή κανενός φορέων, αλλά ήταν κρας τεστ για την κυβέρνηση συνασπισμού».

Μιλώντας για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε θέματα Παιδείας είπε ότι θα προχωρήσει σε ένα πλαίσιο που ρυθμίζει μία σειρά από θέματα, όπως των συμβουλίων ιδρύματος, σημειώνοντας ότι υπάρχει εμπλοκή στις λειτουργίες  των πανεπιστήμιων. Είπε για τα συμβούλια: «Υπάρχουν προσωπικότητες σημαντικές που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά το αποτέλεσμα αυτών των συμβουλίων είναι πενιχρός. Ήταν το όχημα για να επιβληθούν στα πανεπιστημιακά δίδακτρα, για να μπουν ιδιώτες για να απομακρυνθεί το δημόσιο. Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν θέλει να γίνουν εκλογές με αυτά τα συμβούλια. Είναι πολλές οι κατηγορίες από ανθρώπους που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι απερρίφθησαν από τα συμβούλια γιατί δεν συμφωνούσαν με τον 4009 νόμο. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Βόρεια Κορέα, να αποκλείεται κάποιος  επειδή έχει αντίθετες απόψεις».

Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία είπε ο πρωθυπουργός: Είμαι της άποψης ότι η χρήση τεχνολογίας να μπει στη ζωή μας, αλλά αν είναι έτσι να καταργήσουμε τα παραβάν κλπ και  τότε να ψηφίζουμε όλοι από το λαπ τοπ μας. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία αφήνονται τα ηλεκτρονικά ίχνη, μπορεί να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, δεν διασφαλίζεται το απόρρητο. Δεν υπάρχει κάποιος να μετρά τους ψήφους, αλλά ένας σερβερ

Για τους αιώνιους φοιτητές: Είναι ένα επικοινωνιακό θέμα και ανύπαρκτο. Αν και υπήρχε από το νόμο η διαγραφές τεχνικά λίγα πανεπιστήμια μπόρεσαν να το κάνουν. Δεν υπάρχει κόστος για τα πανεπιστήμια από τους αιώνιους, δεν παίρνουν βόλια κλπ. Κάποιο  φοιτητές δεν μπορούν να σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους για αναγκάζονται να δουλέψουν, αλλά να μη στερήσουν, με την ευκαιρία  να γυρίσει κάποια στιγμή.

Είπε επίσης ότι «ξεχωρίζουμε τα πρότυπα από τα πειραματικά, πριν τα συμπτύξει η προηγούμενη κυβέρνηση. Στα πρότυπα θα μπαίνουν με εξετάσεις, όχι με κλήρωση».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην ερώτησή του στην απόφαση του υπουργείου να εκμηδενίσει ουσιαστικά τα πρότυπα σχολεία. Οπως είπε «δεν είναι μόνο τα πρότυπα σχολεία είναι και οι αιώνιοι φοιτητές, να έχουμε μεν μία ανεκτική συμπεριφορά, αλά αιώνιοι φοιτητές χωρίς κανένα λόγο». Επίσης ρώτησε αν θα καταργηθούν τα ξενόγλωσσα τμήματα στα προπτυχιακά. Ανέφερε δε ότι οι φοιτητές πρέπει να έχον λόγο όχι οι φοιτητικές παρατάξεις. Τα παιδιά φεύγουν, δεν φεύγουν λόγω ΣΥΡΙΖΑ φεύγανε και πριν αλλά εμείς τώρα αντί να τους δώσουμε λύση γυρνάμε τη Παιδεία πίσω. Έθιξε το θέμα της αξιολόγησης στην Παιδεία και της κατάργησης του, αναφέροντας ότι υπάρχει επιστροφή στο παλιό τύπου “τρύπωσες” θα μείνεις.

Οπως είπε: 13 περιφερειακοί διευθυντές διορίστηκαν από την κυβέρνηση σας αλλά κάναμε λάθος ότι 11 ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και 1 των ΑΝΕΛ. Ενώ  ο ένας εμφανιζόταν ως ανένταχτος Αλλά λάβαμε ένα τηλεφώνημα και μας είπε ότι είμαι και εγώ με τους ΑΝΕΛ και προφανώς δεν ήθελε να θεωρεί ότι είναι εκτός. 400 άνθρωποι όντως κάνανε αίτηση για αυτές τις θέσεις, δεν βρέθηκε ένας εκτός κομμάτων να είναι ικανός? γιατί κάνατε τον διαγωνισμό.

Και συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης: Δεν είναι παράδεισος η Παιδεία, ούτε πριν ήταν παράδεισος. Όλα είναι όμως κατεπείγοντα, ο πρωθυπουργός δεν συζητά όπως είχαμε πει. Υπάρχει ένα βουνό μπροστά μας και δεν μπορείτε μόνοι σας. Με αυτά που κάνετε στην παιδεία απομονώνεται την Ελλάδα.

Καταγγελία Τσίπρα για Θεοχάρη και διορισμοί κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Θεοχάρη ότι όταν ήταν στη ΓΓ των δημοσίων Εσόδων έπαιρνε τα emails κομματικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς. “Και είναι στις τάξεις σας και δεν έχει απαντηθεί αυτό. Και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται 3 μήνες και δεν έχει καταφέρει εξαιτίας της διαπραγμάτευσης που μας τρώει το 70% του χρόνου να αλλάξει ουσιαστικές δομές και κακώς κείμενα. Μιλάτε  για κομματικοκρατία, όχι κ. Θεοδωράκη κάνατε λάθος. Βεβαίως και δεν υπάρχει διαδικασία του opengov όπως οριζόταν από τον κ. Παπανδρέου και δεν υπάρχει γιατί κατά τη γνώμη μας απέτυχε το πείραμα αυτό, όσο αναφορά τις θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων, είναι πολιτική ευθύνη” ο κ. Τσίπρας τόνισε προς τον πρόεδρο του Ποταμιού “δεν είναι όραμα μας να διορίζεται η δημόσια διοίκηση από τα κόμματα. Αφήστε μας να κριθούμε” και ανέφερε ως παράδειγμα ότι δεν έχει αλλάξει ούτε ένα διοικητής νοσοκομείου, δεν έχει αλλάξει ένας διευθυντής, ούτε στην ΕΛΣΤΑΤ, ούτε στο ΤΧΣ. Ακόμα και όταν βλέπουμε αυτούς που είναι επικεφαλής να εμπλέκονται σε δίκες. “Δεν μπορείτε  να μας λέτε εμάς για κομματικό κράτος”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε στις κατηγορίες του πρωθυπουργού για τον βουλευτή του Ποταμιού κ. Θεοχάρη καλώντας τον να καταθέσει ονόματα. “ Τώρα έχετε τους φακέλους του ΣΔΟΕ και τους φακέλους των προσλήψεων” είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού και πρόσθεσε “να πείτε συγκεκριμένα σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης, να πείτε ποιους διόρισε. Αν έχετε στοιχεία ότι εξυπηρέτησε ο οποιαδήποτε βουλευτής του Ποταμιού κάποιους ανθρώπους έξω από τις πολιτικές αρχές που πρεσβεύει το Ποτάμι να το πείτε”. “Ο κ. Θεοχάρης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ήταν αγύριστο κεφάλι τόνισε χαρακτηριστικό

Διαπραγμάτευση και κάλεσμα Τσίπρα

Ο κ. Θεοδωράκης έθιξε το θέμα των διαπραγματεύσεων και της ελλιπούς ενημέρωσης, ενώ τόνισε ότι «μέχρι τώρα μας έχετε δημιουργήσει σε μία ασφυξία». Επίσης, υπογράμμισε: «Σας στηρίζουμε, δεν θέλουμε τη λιτότητα, αλλά όλοι ρωτούν τι γίνεται με τη διαπραγμάτευση, ακόμα και δικά σας στελέχη». Ο κ. Θεοδωράκης επανέφερε την πρόταση να μας ενημερώσετε για αυτά που γίνονται στην Ευρώπη και τόνισε ότι χρειάζεται μία συμμαχία, “όχι κυβερνητική”, όπως είπε, αλλά μία μεγάλη “συμμαχία της δημιουργικής προοδευτικής Ελλάδας”, για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά.  Έχετε την ευθύνη της χώρας τα χέρια σας”, τόνισε.

“Δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις”, απάντησε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι  “δεν υπήρχε ποτέ άλλη κυβέρνηση να έχει τέτοια μεγάλη αποδοχή”, ενώ πέταξε σπόντα και στον κ. Αντώνη Σαμαρά ότι “έχω έρθει στη Βουλή περισσότερες φορές από ό,τι είχε ο κ. Σαμαράς 2,5 χρόνια”.  Ο πρωθυπουργός συμβούλεψε μάλιστα τον κ. Θεοδωράκη να  σταματήσει να ταυτίζεται με τους “μνημονιακούς”, λέγοντας χαρακτηριστικά “αποκοπείτε  από αυτούς που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Δεν έχετε σχέση με τον πυρήνα του χθες. Αποκοπείτε όσο είναι καιρός, γιατί θα σας πάρει μαζί στο βυθό αυτός ο σκληρός πυρήνας του χθες”. Εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μία σκληρή διαπραγμάτευση δεν φοβηθήκαμε το διάλογο και τον κάλεσε να ταυτιστεί με τις  κομματικές γραμμές στο ασφαλιστικό και στις συλλογικές συμβάσεις.

Ο κ. Τσίπρας σχετικά με την παρατήρηση που δέχθηκε για την άρνησή του να απαντήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων εκτίμησε ότι  δεν είναι υπεύθυνο όταν βρίσκεται σε εξέλιξη  η διαπραγμάτευση να προκαλέσει συζήτηση για αυτό. Ο πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα ότι αν θέλετε να ταυτιστείτε με τους άλλους δύο τους μνημονιακούς και να γίνει συζήτηση υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούμε να το κάνουμε εμείς, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούμε το Πρόεδρο, ενώ υπενθύμισε στον κ. Θεοδωράκη ότι “σας έχω ενημερώσει ήδη δύο φορές” . Ο διάλογος δεν έχει κομματικό πρόσημο αλλά εθνικό πρόσημο, τόνισε χαρακτηριστικά.
“Σας καλούμε να ταυτιστείτε με τις προσπάθειες, που κάνει η κυβέρνηση την κρίσιμη ώρα στις διαπραγματεύσεις”, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δευτερολογία Θεοδωράκη

“Σας είχαν ετοιμάσει μία ομιλία -που κράτησε παραπάνω και δεν καταλαβαίνω γιατί μου κάνατε παρατήρηση για το χρόνο”, ανέφερε εντόνως ο κ. Θεοδωράκης κατά τη δευτερολογία του. Και ο Τσίπρας απάντησε δεν σας έκανα παρατήρηση, αλλά σας είπα για τον κανονισμό και σας λέω ότι θα τηρήσω τον χρόνο μου αργότερα κ. Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του Ποταμιού επέμεινε στο θέμα ότι φεύγουν οι νέοι λέγοντας ότι “δεν φεύγουν οι φοιτητές εξαιτίας σας αλλά θα συνεχίζουν  να φεύγουν  όσο εσείς κινείστε σε ένα κομματικό κράτος.  Δεν λέμε οι γγ να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ ή οι περιφερειακοί διευθυντές αλλά όταν γίνεται διαγωνισμός δεν γίνεται να προσλαμβάνονται μόνο άτομα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το  σ/ν του κ. Κουράκη ήρθε σαν τροπολογία, ήταν προσβολή για την διαδικασία και μετά ήρθε ως κατ’ επείγον, δεν έχει συζητήσει η κοινωνία για αυτό. Διαγράφεται τον ένα χρόνο διαλόγου του προηγούμενου νόμου και είναι καλύτερο τώρα”.

Δευτερολογία Τσίπρα: «Δεν ερχόμαστε εδώ χωρίς τις αποσκευές μας από τους αγώνες μας»

Είμαστε υπέρ του διαλόγου και υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο στις συγκρούσεις για την παιδεία, τόνισε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του. “Το δημόσιο πανεπιστήμιο παρά τα προβλήματα είναι ένας χώρος που παρέχει γνώση, αξίες και έρευνα”, ενώ ξεκαθάρισε ότι “  δεν ερχόμαστε εδώ χωρίς τις αποσκευές μας από τους αγώνες μας”. Απαντώντας στο ερώτημα γιατί  το φέρνει η κυβέρνηση με τη μορφή του κατεπείγοντος έκανε λόγο ότι σχετίζεται με τις αλλαγές του τώρα,  να λύσει προβλήματα του τώρα, πριν ολοκληρωθεί αυτή η ακαδημαϊκή περιόδους για να  επιτρέψουν οι αλλαγές στα σχολεία να λειτουργήσουν αρμονικά. “Δεν αφορά όμως τη συζήτηση που θα γίνει, απλά αφορά βελτίωση μόνο για το άμεσο διάστημα. Έχουμε άλλες προτάσεις για για την εισαγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση”, ανέφερε.  Για τους περιφερειακούς διευθυντές και την επιλογή κομματικών στελεχών είπε ότι δεν ήταν διαγωνισμός, αλλά με κατάθεση βιογραφικών και ήταν θέμα υπουργού να επιλέξει ποιος θεωρεί ικανούς. “Αν θέλετε να πάμε σε μία αλλαγή για αυτό να το κάνουμε, αλλά αυτό χρειάζεται διάλογο για τη δημόσια διοίκηση γενικά. Δώστε μας το χρόνο”.


Πηγή : protothema.gr


Εξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τη συντήρηση δεξαμενής



Το περιστατικό αντιμετώπισε η πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων και οχήματα της πυροσβεστικής - Σε κρίσιμη κατάσταση οι εργάτες που υπέστησαν εγκαύματα και τραυματισμούς - Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τα διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή πετρελαίου.

Την κατάσταση αρχικά αντιμετώπισε κλιμάκιο του διυλιστηρίου, ενώ στο σημείο επενέβησαν τελικά και οχήματα της πυροσβεστικής ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν διακομισθεί έξι τραυματίες εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά. Τρεις από αυτούς έχουν διακομισθεί στον Θριάσιο νοσοκομείο.  Ένας εκ των τραυματιών, αλβανικής καταγωγής, βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρει πολύ σοβαρά εγκαύματα, σοβαρή κρίνεται η κατάσταση και του δεύτερου τραυματία που έχει διασωληνωθεί στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ ο τρίτος φέρει ελαφρύτερα τραύματα.

Οι άλλοι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο «Αττικό» οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ σοβαρά και ήδη  έχουν διασωληνωθεί.  

Ο ένας εκ των τραυματιών μεταφέρεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς με εγκαύματα δευτέρου βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο δεύτερος φέρει εγκαύματα 70% σε όλο του το σώμα και αναπνευστική ανεπάρκεια. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του δεν μπορεί να μεταφερθεί σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων και παραμένει στην ΜΕΘ.

Ο τρίτος τραυματίας φέρει εγκαύματα μεσαίου βαθμού και θα μεταφερθεί σε ειδική μονάδα του 251 Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλλουν ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν πυκνοί μαύροι καπνοί οι όποιοι και κάλυψαν αρχικά τον ουρανό της Δυτικής Αττικής φτάνοντας μέχρι τον Πειραιά.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα και πως έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Το διυλιστήριο στον Ασπρόπυργο είναι το τρίτο των ΕΛΠΕ μετά την Ελευσίνα και τη Θεσσαλονίκη και αυτή την περίοδο στη μονάδα  διενεργούνται εργασίες συντήρησης.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους 6 τραυματίες

Σχετικά με τον τραυματισμό των έξι εργαζόμενων το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνεται:

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ». Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και  βρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δεύτερος  φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20%. Ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και είναι  διασωληνωμένος.
Επιπλέον στο ΠΓΝ «Αττικόν» διακομίσθηκαν τρεις (3) τραυματίες οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνωμένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο ένας εξ αυτών διακομίστηκε στην ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ο δεύτερος διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΓΝ «Αττικόν».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι σε επαφή με τις Διοικήσεις  των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες  και έχει συνεχή ενημέρωση  για τη εξέλιξη της κατάστασης της υγείας τους.


Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.


Πηγή : tovima.gr


"Πόλεμος" για τη στάση της Ζωής προς τη Χρυσή Αυγή μετά την επίθεση Λαγού στην Κανέλλη - "Ακατανόητη σπέκουλα του ΚΚΕ" απαντά εκείνη


Αίσθηση προκαλεί για άλλη μία φορά η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα θέματα της Χρυσής Αυγής, καθώς αρνείται να καταγγείλει πολιτικά την επίθεση του Γιάννη Λαγού στη Λιάνα Κανέλλη.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, η Β. Κατριβάνου μετέβη στη Διάσκεψη των Προέδρων, που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, για να καταγγείλει το επεισόδιο. Άμεση ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Ποταμιού που ζήτησαν να υπάρξει πολιτική καταγγελία.

Αντίθετα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Νικολόπουλος έμειναν απαθείς… Η Πρόεδρος της Βουλής περιορίστηκε να προτείνει να συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τα κόμματα αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν να ληφθεί απόφαση με ψηφοφορία με το ΚΚΕ μάλιστα να αποχωρεί από την αίθουσα επειδή η Πρόεδρος αρνήθηκε.

Τελικά, μετά από την επιμονή της κ. Κωνσταντοπούλου, με τον Ν. Νικολόπουλο να αβαντάρει τη θέση της, το θέμα έκλεισε για την Πρόεδρο και θα το εξετάσει σε προσεχή συνεδρίαση η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Πριν όμως το κλείσει και με αφορμή τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε με σφοδρότητα κατά του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για αμετανόητη σπέκουλα από την πλευρά του ΚΚΕ σημειώνοντας πως δεν τιμά το ΚΚΕ να καταγγέλλει αβάσιμα την Πρόεδρο της Βουλής.

Άμεση ήταν η απάντηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία αμέσως τη απάντησε πως "σας πονάει που το ΚΚΕ σας αποκαλύπτει. Καλύπτετε ως πρόεδρος της Βουλής την τραμπούκικη συμπεριφορά τους". Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά δεν την αποκάλεσε Πρόεδρο της Βουλής, αλλά πρόεδρο της Χρυσής Αυγής.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αίσθηση προκάλεσε και η φράση της αντιπροέδρου της Βουλής, Δέσποινας Χαραλαμπίδου που απευθυνόμενη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: "όπως διατάξατε στη Διάσκεψη των Προέδρων θα συγκληθεί η Επιτροπή και θα κληθούν και οι δύο βουλευτές να δώσουν εξηγήσεις.


Ο Φίλης... αδειάζει την Κωνσταντοπούλου

"Είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν τη Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών", τόνισε ο κπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας την επίθεση του Γιάννη Λαγού στη Λιάνα Κανέλλη και... αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα τις προκλήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ενημερώθηκε η Διάσκεψη από την Βασιλική Κατριβάνου.

Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο ΣΥΡΖΙΑ επιμείναμε ότι πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συμπεριφοράς του βουλευτή επιβάλλεται η διερεύνηση των συμβάντων μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας ώστε με τον δέοντα τρόπο να αποδοθούν ευθύνες.

Δεν προσφέρει στην αναγκαία δημοκρατική επαγρύπνηση μία προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος. Όλοι καταδικάζουμε και είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κράτησε την διαδικασία. Όλοι ήμασταν υπέρ της πολιτικής  καταδίκης. Η Πρόεδρος της Βουλής δεν προκατέλαβε την διαδικασία".


Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη σε βουλευτή του κοινοβουλίου, επίθεση του κ.Λαγού στην κ. Κανέλλη. Παράλληλα θεωρούμε πως είναι απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η Διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή. Το πρόσχημα πως πρέπει να κινηθούν οι δέουσες διαδικασίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση δεν πείθει καθώς οι δύο ενέργειες δεν αποκλείουν η μία την άλλη", αναφέρει το Ποτάμι.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει: "Καταδικάζουμε την επίθεση και τις ωμές απειλές του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λαγού, κατά της βουλευτού του ΚΚΕ κ. Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους του κοινοβουλίου στο περιθώριο της συνεδρίασης της επιτροπής για το Σωφρονιστικό Σύστημα.

Το λυπηρό και περισσότερο ανησυχητικό γεγονός το οποίο και καταγγέλλουμε είναι η προσπάθεια που κατέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής κα Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων να μην πάρει θέση τόσο η ίδια όσο και η Διάσκεψη και να μην καταδικάσουν την ωμή επίθεση του υπόδικου Χρυσαυγίτη Βουλευτή, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η εμμονή της Προέδρου της Βουλής- παρά τις αντιδράσεις και τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ , της ΝΔ και του Ποταμιού- να μην υπάρξει όπως είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, κατηγορηματική καταδίκη του περιστατικού, επιβεβαιώνει δυστυχώς την θέση μας για ιδιότυπη και άκρως επικίνδυνη για τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου, στάση της κα. Κωνσταντοπούλου.

Για μια ακόμη φορά καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις προκλητικές απόψεις της κα. Κωνσταντοπούλου που πλήττουν βάναυσα τη Δημοκρατία και αφήνουν στο απυρόβλητο τη δράση των Νεοναζί στο κοινοβούλιο".

Από την πλευρά του το ΚΚΕ τονίζει: "Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.

Καταγγέλλει επίσης τη στάση της Προέδρου της Βουλής, η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει κα να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής».

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την ΧΑ, η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό".


Πηγή


Τέλος και η 13η σύνταξη; Σχέδιο για ... αντίδωρο και όχι δώρο στους φτωχούς συνταξιούχους


Τα πάνω-κάτω έρχονται όλα στη διαπραγμάτευση. Μετά το... ξαφνικό άνοιγμα στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά που αποτελούσαν κόκκινες γραμμές φαίνεται ότι πάει... περίπατο και η εξαγγελία για την 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους που παίρνουν κύρια και επικουρική μέχρι 500 ευρώ το μήνα.

Πλέον και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των δανειστών αναζητείται ένα μικρότερο ποσό, αρκετά μικρότερο των 500 ευρώ όπως υπολογιζόταν ως τώρα που θα δοθεί ως 13η σύνταξη στους φτωχούς συνταξιούχους.

Ποιο θα είναι το ποσό αυτό;
Άγνωστο καθώς όπως όλα δείχνουν θα κριθεί περί το Φθινόπωρο και θα είναι ανάλογα με την πορεία των εσόδων τα οποία ωστόσο έχουν ήδη μεγάλη μάυρη τρύπα.
Ωστόσο τα σενάρια αυτά δεν επιβεβαιώνονται από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα πάντως φαίνεται ότι η κυβέρνηση δείχνει να κερδίζει έστω και μόνο για φέτος στο ζήτημα των μειώσεων στις επικουρικές.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα ισχύσει για το 2015 η περιβόητη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος η οποία αναμένεται να οδηγήσει άμεσα σε μειώσεις των συντάξεων.

Το σενάριο ωστόσο για μειώσεις στις υψηλές επικουρικές συντάξεις μένει πάντα ανοιχτό.

Στο τραπέζι μένει επίσης και το θέμα των κύριων συντάξεων όπου το επικρατέστερο σενάριο δείχνει μειώσεις σε υψηλές συντάξεις και ειδικά των λεγόμενων ευγενών ταμείων. Και αυτές οι αποφάσεις πάντως φαίνεται πως δεν θα ληφθούν άμεσα.



Πηγή : newsit.gr


Επιστολή κόλαφος από υπαξιωματικό που υπηρετεί στο Κόσοβο! Αγοράζουν μέχρι και τις στολές τους


Καλοί οι ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ και οι φωτογραφίες αλλά κάποιοι Έλληνες στρατιωτικοί υπηρετούν εκτός της χώρας σε συνθήκες άθλιες.

Επιστολή υπαξιωματικού από το Κόσοβο που θα πρέπει να προβληματίσει τις ηγεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ,έφθασε στο Onalert.gr. Τα όσα περιγράφει ο υπαξιωματικός είναι ντροπή . Δεν μπορεί να έχουμε στρατιωτικούς μας σε αποστολή του εξωτερικού με τέτοιες συνθήκες. Κι επειδή ο Α/ΓΕΣ έχει καθιερώσει να δέχεται πλέον παραπονούμενους στρατιωτικούς, ας φροντίσει να έρθει σε επαφή με κάποιους από τοην ΕΛΔΥΚΟ,για να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Η επιστολή του υπαξιωματικού όπως έφθασε στο Onalert.gr:

ΕΛΔΥΚΟ 3/6 : ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Όσοι συνάδελφοι έχουν βγει εκτός Ελλάδος σε ειρηνευτική αποστολή ,θα μας καταλάβουν απόλυτα...Ο λόγος είναι γνωστός σε όλους...μια οικονομική ενίσχυση,την οποια βεβαια πληρωνουμε με αιμα....μακρυα απο γονεις, συζυγους,παιδια.... Τι γινεται ομως οταν οι αξιωματικοι μας ακομα και εδω μας θεωρουν χειροτερα και απο νεοσυλλεκτους στρατιωτες;

Τι γινεται οταν ερχονται  τα απαρχαιωμενα τραγικα ελληνικα προτυπα και μπλεκονται με τους νατοικους θεσμους,οι οποιοι επικεντρωνονται στην εξυπηρετηση και ασφαλεια του προσωπικου;

Στους υπολοιπους Νατοικους Στρατους,μεσα απο τα ποστα που δουλευουμε, πρεπει να αναδεικνυουμε αψογη εμφανιση και  ηθος …Για την εμφανιση ο καθενας μας αγορασε τουλαχιστον 3 ζευγαρια παραλλαγες,γιατι δεν μας χορηγηθηκε τιποτα....Για το ηθος,οι αξιωματικοι μας εδω πανω κανουν τα παντα για να μας το τσαλακωσουν...

Ενω στην αρχικη εκπαιδευση μας τονισανε οτι πρεπει να ξεχασουμε οτι ξερουμε στην ελλαδα,ο δκτης μας εδω εκανε το αντιθετο....Σε αυτονοητα πραγματα,οπως να πηγαινουμε για φαγητο στο ενδιαμεσο της 8ωρης υπηρεσιας μας,αρχικα αρνηθηκε...αργοτερα μας αφησε(μεγαλο προνομιο το φαγητο,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ)απειλωντας μας οτι δεν θα διστασει να  το ¨κοψει¨ με το παραμικρο προβλημα στην εκτελεση υπηρεσιας.Και γιατι οχι???αφου ακομα και στο περιπολο τις νυχτερινες ωρες, η τωρινη ελληνικη διοικηση,σταματησε το τζιπακι(οχι πια εποχουμενο) για να μην καταπονειται το οχημα...Τα υλικα και τα ανταλλακτικα πληρωνονται κ.Δκτα,αλλα το προσωπικο σου ειναι αναλωσιμο,σωστα;

Ποσο καιρο κανουν οι νεοσυλλεκτοι να ορκιστουν και να βγουν εκτος ΚΕΝ;

Καλα περνανε....εχουμε 35 μερες εδω και δεν εχουμε βγει.....Συμφωνα με τους κανονες ασφαλειας του ΝΑΤΟ (αλλα που να ξερουν αυτοι ε;) τα εμπορικα κεντρα mini-maχ $ melodia που βρισκονται απεναντι απο την πυλη ειναι ασφαλη σημεια και θεωρουνται προεκταση του στρατοπεδου....βλεπεις απλους στρατιωτες αλλων χωρων να βγαινουν ετσι για να ξεσκασουν...λογικο ειναι,χρειαζεται...Αλλα οχι για τους Ελληνες!!!!Αντεχουμε!!!μπορουμε να βλεπουμε μονο παραλλαγες, 24 ωρες την μερα, 7 μερες την εβδομαδα!!!Γιατι ημαστε ηρωες εμεις!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ!!!Για τα ενδοτερα της πολης στη Πριστινα δεν τολμαει κανεις να πει....θα του κοψει το κεφαλι...Δημοκρατια εχουμε αλλωστε...

 Και για κερασακι στην τουρτα...αδειες...Συμφωνα με την προκυρηξη των θεσεων,δικαιουμαστε μια 6ημερη...Οπως πηρατε στην Ελλαδα την εορταστικη του Πασχα,η διαταγη του Υπουργου ελεγε να παρουμε και εμεις απο εδω αλλη μια εορταστικη...Δυο στο συνολο,σωστα; ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!!Απο την 1η Σρατια και με ντομινο της ιεραρχιας εως τον εδω Δκτη μας,λενε οτι  1+1=1 και θελουν  να παρουμε μια αδεια...Σιγα θα μου πειτε,ενας ΥΕΘΑ το διεταξε,γιατι να υπακουσουν οι απο κατω;

Η αληθεια βεβαια ειναι οτι δεν ξερουμε την ιστορια και την εξελιξη της...δεν εχουμε καμια ενημερωση ποτε θα ξαναπατησουμε Ελλαδα να δουμε τα αγαπημενα μας προσωπα...Υπαξιωματικοι ημαστε αλλωστε,μαλλον γι αυτους παιδια ενος κατωτερου Θεου(ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ)...

Ρε μεγαλε θα μου πει καποιος,γιατι δεν μιλατε;Συγκεντρωσεις δεν κανετε;Τα προβληματα σας δεν τα λετε;Σε ολα θα απαντησω οχι...και αλλωστε ο Δκτης το ειπε...αν καποιος ερθει σε αντιπαραθεση μαζι μου εδω πανω,στο τελος θα μεινω Ή ΕΓΩ Ή ΑΥΤΟΣ!!!!

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΕΡΑΣΕ,ΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΦΩΣ!!!


Πηγή : onalert.gr


Economist: Σκίτσο με τον Τσίπρα ως... Αχιλλέα


Με ένα πρωτότυπο σκίτσο εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία αποφάσισε να εικονογραφήσει το περιοδικό Economist, άρθρο για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, το άρθρο με τίτλο «Ο θλιβερός μύθος του ΣΥΡΙΖΑ» που θα δημοσιευθεί στις 9 Μαΐου, συνοδεύεται με ένα σκίτσο όπου ο Αλέξης Τσίπρας απεικονίζεται ως Αχιλλέας.

Ωστόσο, πρόκειται για έναν διαφορετικό Αχιλλέα, ο οποίος πετάει ο ίδιος βέλη στην φτέρνα του.

Ο σκιτσογράφος Peter Schrank θέλησε να απεικονίζει το αυτοκαταστροφικό στοιχείο του κ. Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις.




Πηγή : Nooz.gr


Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα παντρευτεί τον σύντροφό του


Στις 15 Μαΐου ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ θα παντρευτεί τον Βέλγο σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το περιβάλλον του, λίγους μήνες αφότου νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στην χώρα.

Λίγες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει σχετικά με το γάμο, καθώς ο Μπετέλ, επικεφαλής της κυβέρνησης από το Δεκέμβριο του 2013, δεν ήθελε να δώσει παραπάνω δημοσιότητα σε αυτό το γεγονός.

«Δεν επιθυμεί να κάνει επίδειξη της προσωπικής του ζωής και απέρριψε το αίτημα εφημερίδων που επικεντρώνονται στην προσωπική ζωή διασημοτήτων να καλύψουν την τελετή» γνωστοποίησε η ίδια πηγή.

Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Μπετέλ, 42 ετών, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Ντεστενέ, έναν αρχιτέκτονα με τον οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης από το 2010.
«Μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι» δήλωσε στους Los Angeles Times.

Το Λουξεμβούργο νομιμοποίησε τον Ιούνιο του 2014 το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου αναγνωρίζοντας επιπλέον στα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.


Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


Πηγή 


Δραγασάκης: «Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από τo ευρώ»



«Ελπίζω τη Δευτέρα να δοθεί ένα σημάδι προόδου, μια συμφωνία είναι πλέον ορατή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian .

«Οι συνομιλίες ως τώρα έχουν δείξει ότι υπάρχει κοινό πεδίο σε αλλαγές και πολιτικά μέτρα και επομένως πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι εφικτή και προς όφελος όλων» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως «απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας».

«Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για τη κυβέρνηση, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Το ξέραμε ότι, ως πρώτοι στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν τις πολιτικές, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η τρόικα {οι ξένοι δανειστές) δεν αποτελούσαν απλώς τρεις θεσμούς αλλά ένα σύστημα εξουσίας, ένα κράτος εν κράτει, η αληθινή κυβέρνηση της χώρας. 'Επρεπε να αλλάξουμε το σύστημα αυτό, να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.


Πηγή : tovima.gr