Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ανακαλούνται τα Opel Insignia Sports Tourer



Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Opel τύπου Insignia - Sports Tourer.

Η ανάκληση αφορά 204 οχήματα, παραγωγής από 2009 έως 2015, στα οποία λόγω βαθμιαίας διαρροής αερίου στο σύστημα ανάρτησης -το αμορτισέρ- της αριστερής πλευράς της πόρτας του χώρου αποσκευών, υπάρχει η πιθανότητα απότομης καθόδου της πόρτας μετά το άνοιγμά της, με ενδεχόμενους κινδύνους για τον χρήστη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη επιστολή και επιπλέον θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τα απαραίτητα ανταλλακτικά αναμένεται να είναι διαθέσιμα στις αρχές Αυγούστου 2015. Έως ότου οι επισκευές ανάκλησης πραγματοποιηθούν, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επιδεικνύουν προσοχή κατά το άνοιγμα της πόρτας και να βεβαιώνονται ότι η πόρτα έχει πλήρως ακινητοποιηθεί στην ανοικτή θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.


Πηγή : newsbeast.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ : Γενική σύρραξη στις φυλακές κορυδαλλού, 2 νεκροί



Ένταση στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών κορυδαλλού μεταξύ Αλβανών, Αράβων και Πακιστανών με αποτέλεσμα των τραυματισμό 20 κρατουμένων απο τους οποίους 2 είναι νεκροί.

Η ένταση συνεχίζεται και έχουν καταφθάσει στις φυλακές ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και 10 ασθενοφόρα.


Καθάρματα υπάνθρωποι έκλεισαν 4 κουτάβια σε αποθήκη και τούς έριξαν ποντικοφάρμακo δολοφονώντας τα δύο


Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό με αδέσποτα ζώα αποκαλύφθηκε την Παρασκευή το πρωί στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, όταν σε μια αποθήκη βρέθηκαν δηλητηριασμένα δύο κουτάβια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο vimanews.gr η φιλοζωική οργάνωση Animal Action, πριν τέσσερις μέρες μέλος του συλλόγου είδε ένα σκυλάκι να κάθεται έξω από ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα. Προσπάθησε να το προσεγγίσει και να το φροντίσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του να μεταφερθεί στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, αλλά η σκυλίτσα φοβήθηκε και έφυγε.

Σε καθημερινή αναζήτηση της στην περιοχή, την Παρασκευή, πλησιάζοντας στο χώρο, τα μέλη της οργάνωσης διαπίστωσαν πως το οίκημα είχε σφραγιστεί εξωτερικά, και σε έλεγχο που έκανε, άκουσε ότι μέσα υπήρχαν κουταβάκια. Προφανώς, «ανθρώπινα χέρια» σφράγισαν τις εισόδους για να μη μπορούν να βγουν η μητέρα και τα κουτάβια, θέλοντας να προκαλέσουν τον θάνατό τους.

Μπαίνοντας στο χώρο τα μέλη της Animal Action, αφού πρώτα απομάκρυναν ξύλα και λαμαρίνες, διαπίστωσαν πως το μισό το πάτωμα είχε υποχωρήσει, και σε ένα τελάρο είχε τοποθετηθεί ποντικοφάρμακο για να σκοτώσουν τα ζώα.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική και απεγκλωβίστηκαν τα δύο κουταβάκια από τα τέσσερα που υπήρχαν στο οίκημα, ενώ τα άλλα δύο δυστυχώς βρέθηκαν νεκρά. Η μητέρα τους αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες.

Από την Animal Action ζητείται οικογένεια για τα δύο κουτάβια και υιοθεσία τους θα γίνει μέσω της Animal Action σε συνεργασία με το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων.



Πηγή


Ιερώνυμος: «Όχι» στην αποκαθήλωση των εικόνων από τα σχολεία


«Οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα»

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, έστειλε σήμερα Κυριακή από το 'Αργος ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ότι δεν συμφωνεί με την «προοδευτική» αντίληψη της αποκαθήλωσης των ιερών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που χοροστάτησε πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, για τον πολιούχο και προστάτη του 'Αργους, Όσιο Πέτρο, επίσκοπο 'Αργους το θαυματουργό, στο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες των φωτογραφιών με τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, από τους «προοδευτικούς» και τους «μοντέρνους», υπογράμμισε ότι, «υπάρχει σκέψη να κατέβει η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον εσταυρωμένο. Πού βρισκόμαστε;».

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε πως χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές μας και τόνισε χαρακτηριστικά, «οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα».

Επιπλέον, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ερωτηθείς για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο μακαριότατος επανέλαβε την πρόθεσή του, για αξιοποίηση της περιουσίας που έχει η εκκλησία με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες και τόνισε, πως σε καμία περίπτωση η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα πουληθεί, ούτε θα δοθεί σε πρόσωπα και φορείς.



Πηγή: skai.gr


Δημοσκόπηση : H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φθείρεται μέρα με την ημέρα, ισχυρό χαρτί μόνο ο Αλέξης Τσίπρας



Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας METRISI, που πραγματοποιήθηκε από 28 έως 30 Απριλίου σε δείγμα 1.108 ατόμων για το Πρώτο Θέμα φαίνεται ότι έχει χάνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, η περίοδο χάριτος έχει λήξει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ φθείρεται μέρα με την ημέρα.

Το ισχυρό χαρτί είναι ο Αλέξης Τσίπρας που είναι και ο μοναδικός από την κυβέρνηση στον οποίο έχει ακόμα εμπιστοσύνη ο Έλληνας πολίτης.






















Επίθεση γνωστών αγνώστων σε αστυνομικό της Τροχαίας στα Εξάρχεια



Επίθεση από τρεις γνωστούς αγνώστους δέχτηκε το πρωί της Κυριακής αστυνομικός της Τροχαίας, που συμμετείχε στα μέτρα για τον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου. Οι άγνωστοι έριξαν γροθιά στον αστυνομικό και απέσπασαν το υπηρεσιακό του πηλήκιο, καθώς και τον ασύρματο.

Λίγο αργότερα, πολίτης κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από τρία άτομα, τα οποία είχαν μαζί τους αστυνομικό πηλήκιο, στην Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες τον ακινητοποίησαν και του απέσπασαν 100 ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν γίνει 14 προσαγωγές.


Σε Ξάνθη, Κομοτηνή ο γιος του Ερντογάν – Ποιο μήνυμα έστειλε


Διήμερη περιοδεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή πραγματοποίησε ο Μπιλάλ Ερντογάν.

Ο γιος του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψή του «κοινωνικού περιεχομένου», συναντήθηκε με παράγοντες της μειονότητας, βρέθηκε και στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, ενώ μετέβη και στην Κομοτηνή, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».




Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thrakitoday.com, ο ίδιος τόνισε πως χαίρεται για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ένωση στην περιοχή για να προσθέσει πως:

«Η αύξηση αυτών των εργασιών που γίνονται σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής και η ενδυνάμωση της ενότητας μας. Και εμείς στην Τουρκία να ξέρετε πως όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα. Θα μπορείτε να πείτε πως όταν χρειαστούμε κάτι θα μας βοηθήσουν. Αυτό φυσικά θα σας καταστήσει πιο ισχυρούς».


«Και εμείς βέβαια θα ερχόμαστε εδώ, θα πίνουμε τον καφέ και το τσάι σας και θα φάμε τα φαγητά σας. Και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτή την κουβέντα και την στοργή. Εγώ είτε για την εδώ Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής είτε και για τους άλλους συλλόγους, εύχομαι την συνέχιση και ευόδωση των εργασιών τους», είπε.


Πηγή : real.gr


Ποιος έλληνας πρώην υπουργός ψάχνει δουλειά μέσω αγγελίας;



Η αγγελία εμφανίζεται στον ιστότοπο devnetjobs.org και περιλαμβάνει πλήρες βιογραφικό του πρώην υπουργού με ειδικές αναφορές στη διαδρομή του.

«Πρώην υπουργός, με 13 χρόνια εμπειρίας στην πολιτική και υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης (Ελλάδα), 15 χρόνια πείρας ως δημοσιογράφος – πολεμικός ανταποκριτής, δικηγόρος, δίγλωσσος (αγγλικά, Γαλλικά), με εξειδίκευση στην επικοινωνία, στην επίλυση συγκρούσεων, την επίλυση κρίσεων, τη διοίκηση καταστάσεων υψηλού ρίσκου λαμβάνοντας δύσκολες αποφάσεις, αναζητεί εργασία. Μπορεί να μετεγκατασταθεί άμεσα».

Η αγγελία αυτή η οποία δημοσιεύεται σε διεθνή ιστότοπο αναζήτησης εργασίας, ανήκει στον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος έχει μείνει εκτός πολιτικής.

Η αγγελία εμφανίζεται στον ιστότοπο devnetjobs.org και περιλαμβάνει πλήρες βιογραφικό του Αργύρη Ντινόπουλου με ειδικές αναφορές στη διαδρομή του.

Δείτε την αγγελία πατώντας εδώ.




Πηγή : thetoc.gr


Ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ από Λαφαζάνη: Καλύτερα να παραδώσουμε την σκυτάλη της διακυβέρνησης!



Βόμβα μεγατόνων από Λαφαζάνη που ξεφεύγει από τα «συνηθισμένα» που πιστεύει όπως η έξοδος από το ευρώ. Με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του θα πρέπει να παραδώσει την κυβερνητική σκυτάλη!

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν πρόκειται να κάνει κωλοτούμπα η Πλατφόρμα για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντάει ότι «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα “η εξουσία για την εξουσία” ή, για να χρησιμοποιήσω διαφορετικά μια άλλη φράση, από την τακτική «πάση θυσία και με κάθε τίμημα στην κυβέρνηση». Δεν θεωρώ, επίσης, ότι είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση, να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του. Η κυβέρνηση και η εξουσία –αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την εξουσία, η οποία βρίσκεται ακόμη στα χέρια μιας ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων “προστατών” μας– δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο και μέσο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη. Μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, τόλμη και προσήλωση στις αρχές μας».

Η συγκεκριμένη απάντηση του Λαφαζάνη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ομολογία αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. Ακόμα περισσότερο η απάντηση αυτή του Λαφαζάνη δείχνει ότι στην πραγματικότητα ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στις θέσεις της για έξοδο από την ευρωζώνη και προτιμάει στο όνομα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την διακυβέρνηση και να επανέλθουν στην αντιπολίτευση ασκώντας κριτική εκ του ασφαλούς.
Άλλωστε την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει εφαρμόζοντας το πρόγραμμά του αλλά και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους στη βάση του προγράμματος με το οποίο εκλέχτηκε στη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ την ομολογεί ο ίδιος ο Λαφαζάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και για το αν έχει δικές του «κόκκινες γραμμές». Λέει χαρακτηριστικά: «Οι “κόκκινες γραμμές” ασφαλώς έχουν την αξία τους. Δεν παύει, όμως, η λογική των “κόκκινων γραμμών” να είναι μια αμυντική λογική, πολύ περισσότερο αν προσπαθεί κανείς να βάλει “κόκκινες γραμμές” σε ένα άκρως δυσμενές πολιτικό πλαίσιο κι ένα πλαίσιο αρνητικών μέτρων και αρνητικών κατευθύνσεων, όπως αυτές που θέλουν να μας επιβάλουν οι θεσμοί. Αυτήν την ώρα η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς κάποιες “κόκκινες γραμμές”, που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο και αν αυτό είναι αναγκαίο. Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο, το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό. Οι νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις, η σφοδρή πίεση στα λαϊκά στρώματα και οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών κερδοφόρων επιχειρήσεων αφήνουν ανέγγιχτη την υπερεξουσία των διαπλεκόμενων ολιγαρχών, και δεν παράγουν νέο πλούτο αλλά κέρδη για λίγους, μείωση εισοδημάτων, ύφεση, ανεργία, τέλμα και απογοήτευση. Οφείλουμε να κινηθούμε στον αντίποδα αυτών των μίζερων και ασύμμετρων δογματισμών, που μοιάζουν προτεραιότητα για τους θεσμούς».

Αφού δεν μπορούν να κυβερνήσουν γιατί προκάλεσαν εκλογές τον περασμένο Χειμώνα για να γίνουν κυβέρνηση; Όταν ένα κόμμα εκτός του ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του δεν θέλει κιόλας να αναλάβει το κόστος της επιλογής του να κυβερνήσει τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς τι είδους «σκληρή διαπραγμάτευση» μπορεί να κάνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά πίσω από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» θα μείνει στην ιστορία ως η πιο ηττοπαθής και δημαγωγική κυβέρνηση που δεν πίστευε ούτε η ίδια αυτά που έλεγε. Αυτό που προκύπτει όμως από τις δηλώσεις Λαφαζάνη είναι η προτροπή του προς τον Αλέξη Τσίπρα για «ηρωική έξοδο» αλλά και κάτι ακόμα περισσότερο.

Η σημερινή συνέντευξη Λαφαζάνη αποδεικνύει ότι η πρωτομαγιάτικη προαναγγελία για εκλογές από την Ίσκρα δεν ήταν «λάθος εκ παραδρομής» όπως δικαιολογήθηκε αργότερα η ιστοσελίδα του Λαφαζάνη, αλλά το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο διαπραγματεύεται ο Τσίπρας με τους εταίρους. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρεωθεί δύο φορές εκλογές που είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους και μετά από ένα 6μηνο τους προσφέρει με τη στάση του όλα τα όπλα για να μπει η χώρα στο τρίτο μνημόνιο.



Πηγή : antinews.gr


Χρεοκοπούν τα νοσοκομεία: Οφείλουν 900 εκατ. ευρώ - Εχουν λάβει μόλις 43,4! Από τον Ιανουάριο η στρόφιγγα έχει κλείσει σχεδόν εντελώς



Αδυνατούν να στηρίξουν τη λειτουργία τους και τις τρέχουσες ανάγκες τους τα νοσοκομεία της χώρας - Ψάχνουν μεσοβέζικες λύσεις οι διοικητές για να σώσουν την κατάσταση - Εξαντλούν και τα ταμειακά τους διαθέσιμα

Οικονομική μέγγενη σφίγγει τα δημόσια νοσοκομεία. Παγιδευμένα στις «δαγκάνες» της ανύπαρκτης ρευστότητας και των συσσωρευμένων χρεών ύψους 900 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές τους, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αδυνατούν να στηρίξουν τη λειτουργία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις υπηρεσίες υγείας που πρέπει να προσφέρουν. Το όριο αντοχής τους καθορίζεται πλέον από τους προμηθευτές και την επικείμενη απόφασή τους για διακοπή των προμηθειών είτε αυτές αφορούν υλικά είτε υπηρεσίες πχ καθαριότητα ή σίτιση.

Το ΕΣΥ βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, καθώς δεν έχει λάβει την τακτική κρατική χρηματοδότηση για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Τα οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΘΕΜΑ είναι αποκαλυπτικά για τη δραματική υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων: από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν λάβει για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους το…μυθικό ποσό των 43,4 εκατ. ευρώ!

Πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα, Ιανουάριος – Απρίλιος 2014, τα νοσοκομεία είχαν λάβει τακτική επιχορήγηση ύψους 229,6 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, είχαν λάβει επιχορήγηση και για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων συνολικού ποσού 400 εκατ. ευρώ –  τα 300 εκατ. ευρώ είχαν δοθεί αρχές Φεβρουαρίου και τα 100 εκατ. ευρώ αρχές Μαρτίου.

Το τρέχον έτος τα δημόσια νοσοκομεία όχι μόνο δεν έχουν λάβει την επιχορήγηση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους (συνολικά οι οφειλές τους ανέρχονται σε 900 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές, ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές στον ΕΟΠΥΥ) αλλά και η τακτική επιχορήγηση του Ιανουαρίου που έλαβαν στις 20 Φεβρουαρίου ήταν μειωμένη κατά το ήμισυ. Ενώ δηλαδή οι πιστώσεις που είχαν εγκριθεί για υλικά και υπηρεσίες ανέρχονταν σε 87,7 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Υγείας εκταμίευσε το ποσό των 43,4 εκατ. ευρώ προς τις οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.


Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό δόθηκε για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού και άλλες υπηρεσίες όπως πχ καθαριότητα, φύλαξη, τροφοδοσία και σίτιση όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για τον Ιανουάριο.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι οι συρρικνωμένοι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων για το 2015 -1,38 δισ. ευρώ έναντι 1,61 δισ. το 2014- εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, και ότι σε κάθε περίπτωση δεν εξαρτώνται από τη ροή και το ποσό της εκάστοτε χρηματοδότησης. Υπεραμύνεται δε της απόφασης να διατεθούν… ψίχουλα στα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας πως έλαβαν λιγότερα χρήματα διότι είχαν ταμειακά διαθέσιμα 258,5 εκατ. ευρώ και καλώντας ταυτόχρονα τις διοικήσεις να τα χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους.


«Στέγνωσαν» και από ταμειακά διαθέσιμα τα νοσοκομεία

Με τη στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης, λοιπόν, να έχει κλείσει σφιχτά προς το ΕΣΥ προ αρκετών εβδομάδων είναι προφανές πως τα νοσοκομεία βιώνουν οικονομική ασφυξία. Πλέον, έχουν εξαντλήσει τα ταμειακά διαθέσιμα που ήταν ελεύθερα –διότι τα 93,4 εκατ. ευρώ ήταν δεσμευμένα ή ενταλτοποιημένα- και μετράνε κυριολεκτικά τα χαρτονομίσματα που έχουν στα ταμεία τους. Στην καλύτερη περίπτωση κάποια νοσοκομεία διαθέτουν στα ταμεία τους ικανό ποσό μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες τους – υπάρχουν όμως και νοσοκομεία που δεν έχουν περισσότερα από 30.000 με 40.000 ευρώ στη διάθεσή τους. Υπό τις συνθήκες αυτές ο εσωτερικός δανεισμός που επιβλήθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στους επικεφαλής των νοσοκομείων προκάλεσε τόσο θυμηδία καθώς γνώριζαν ότι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» όσο και άγχος καθώς η εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου προφανώς απαιτεί «ζεστό» χρήμα που δεν έχουν.

Το ενδεχόμενο της κατάρρευσης των υπηρεσιών υγείας στο ΕΣΥ δεν είναι καθόλου μακρινό για τους επικεφαλής των νοσοκομείων. Ήδη από τον περασμένο μήνα οι αρμόδιοι στα περισσότερα νοσοκομεία βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους προμηθευτές τους ζητώντας κι άλλη πίστωση. Οι ελλείψεις βασικών ειδών, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ήδη υφίστανται και ημέρα με την ημέρα η κατάσταση γίνεται μη διαχειρίσιμη. Στην πράξη, σύμφωνα με νοσοκομειακά στελέχη, το βάρος δίδεται στους προμηθευτές των μαγειρείων ή στα συνεργεία σίτισης. Επιλέγεται, πχ, να δοθούν  10.000 ευρώ έναντι της οφειλής στον προμηθευτή του γάλακτος ή κρέατος ή 100.000 ευρώ στην υπηρεσία σίτισης, ώστε να μην ξεμείνει από τρόφιμα το νοσοκομείο.


Διακόπτουν την τροφοδοσία του ΕΣΥ οι προμηθευτές

Οι προμηθευτές, θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να διακόψουν την προμήθεια των ειδών που εμπορεύονται προς τα Νοσοκομεία. Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.), Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού και Τραυματολογικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.), Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) και Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού (ΠΑ.Σ.Π.Υ.ΤΕ.Ν.)- υποστηρίζουν ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν προχωρήσει σε πλήρη διακοπή των πληρωμών και προειδοποιούν ότι «για γενικευμένη απουσία υλικών από την αγορά» εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές προς τους προμηθευτές.




Πηγή : protothema.gr


Ποιος πήρε το πολυπόθητο 1 εκ. ευρώ αμοιβή για τη σύλληψη του Ξηρού



Ποιος πήρε το 1 εκ. ευρώ αμοιβή για τη σύλληψη του Ξηρού;

Πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. εισέπραξε το ποσό της επικήρυξης του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”.
Αυτό φέρεται να προκύπτει από στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα και ενισχύουν τη σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε το διάστημα μετά τη σύλληψή του, στις αρχές Ιανουαρίου.

Στην Καθημερινή αναφέρεται πως λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό του Ξηρού σε κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, κυβερνητικά στελέχη εκείνης της περιόδου προέβησαν εσπευσμένως σε λογιστικές ενέργειες για την καταβολή των χρημάτων της επικήρυξης.

Τα στελέχη αυτά συνυπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση που διέταζε τη μεταφορά των χρημάτων σε απόρρητο κωδικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ώστε τα χρήματα να καταβληθούν χωρίς όμως να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του πληροφοριοδότη.

Στέλεχος της τότε διοίκησης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαίωσε στην «Καθημερινή» ότι η σύλληψη Ξηρού κατέστη εφικτή χάρη και στη συνδρομή πληροφοριοδότη, προσθέτοντας ότι για την εκταμίευση χρημάτων επικήρυξης προβλέπονται συγκεκριμένες και ασφαλείς διαδικασίες.

Την καταβολή των χρημάτων της επικήρυξης επιβεβαίωσαν στην «Κ» και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή


Μας ετοιμάζουν για χρεοκοπία! Μανιός: Πιστωτικό γεγονός σε 15 ημέρες αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι


«Προειδοποιεί» τους εταίρους με χρεοκοπία, αν δεν κάνουν πίσω, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!!

 Και με αυτές τις δηλώσεις νομίζουν τα ανεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας ότι απειλούν, οι εταίροι φοβήθηκαν αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εκνευρίζονται περισσότερο με τα όσα ακούν και με την αβάσταχτη ελαφρότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τους εταίρους μας και οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτάσει στα όρια τους με το μπάχαλο της κυβέρνησης που μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση.

«Αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι, σε 15 ημέρες θα έχουμε πιστωτικό γεγονός» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας την τελευταία εμπλοκή που παρουσιάζεται στις διαπραγματεύσεις.

Μετά τις δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ όλη την περασμένη εβδομάδα για εκλογές ή δημοψήφισμα, που θεωρήθηκαν «προειδοποιήσεις» εκ μέρους της ελληνικής πλευράς προς τους εταίρους, τώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει ξεκάθαρη απειλή λέγοντας πως ακόμα και μέσα στο Μάιο, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.




Άμεση συμφωνία με τους εταίρους ζητούν οι τράπεζες



Την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μέσα από μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα επιβεβαιώσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, υπογραμμίζουν στην Καθημερινή της Κυριακής οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Η επίτευξη του εθνικού στόχου για συμφωνία με τους εταίρους μας και η επιβεβαίωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού μας θα συνδράμουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, θέτοντας τη χώρα σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης.

Μια ειλικρινής μεταρρυθμιστική προσπάθεια, σε συνδυασμό με τη βούληση για απαρέγκλιτη τήρησή της, μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό πόλο επενδύσεων. O παράγων "χρόνος" έχει τεράστια σημασία και θα ήταν κρίμα η Ελλάδα να μην εκμεταλλευθεί το ιδιαίτερα θετικό οικονομικό περιβάλλον, το οποίο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής νομισματικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της σημαντικής πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Παρότι η οικονομία και η κοινωνία έχουν εξαντληθεί από τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, οι επιχειρήσεις είναι πλέον έτοιμες να συμμετέχουν ενεργά σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν και την απασχόληση και η παροχή πίστωσης θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης».

Ο Δημήτριος Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος Alpha Bank, υπογραμμίζει: «Η απομάκρυνση της αβεβαιότητος αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας όχι μόνο για το τραπεζικό σύστημα αλλά ευρύτερα για την ελληνική οικονομία, που χαρακτηρίζεται από μια έμφυτη δυναμική. Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω μιας νέας εθνικά επωφελούς συμφωνίας, θα απελευθερώσει την ισχυρή δυναμική της οικονομίας μας και θα τη θέσει σε τροχιά αναπτύξεως η οποία θα είναι και βιώσιμη και μακράς διάρκειας. Το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον (η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, η πτώση των τιμών πετρελαίου, η αποδυνάμωση του ευρώ, τα διάφορα ευρωπαϊκά πακέτα ενισχύσεως των χωρών-μελών κ.ά.) ευνοούν την ταχεία επάνοδο της χώρας και της οικονομίας σε ανοδική τροχιά».

Ο Άνθιμος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνει: «Βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας μας είναι να σπάσει ο κύκλος της υποχρηματοδότησης και της αποεπένδυσης. Χωρίς επενδύσεις δεν θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την προσαρμογή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και να δώσουμε απάντηση στα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα που συσσώρευσε η παρατεταμένη ύφεση, δημιουργώντας προοπτική και ελπίδα ανάκαμψης.

Η θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων και η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών χρηματοδότησης του Δημοσίου θα οδηγούσαν σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας και των τραπεζών, αποκαθιστώντας τη χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές με όρους ανταγωνιστικούς, προς όφελος τελικά της πραγματικής οικονομίας. Όμως, η βελτίωση των όρων χρηματοδότησης της οικονομίας δεν αρκεί. Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο σε κρίσιμους τομείς, όπως το φορολογικό σύστημα, η Δικαιοσύνη κ.ά.».

Ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος Eurobank, τονίζει: «Η χώρα μας βιώνει συνθήκες παρατεταμένης πιστωτικής πίεσης και αβεβαιότητας που σταδιακά διαβρώνουν την πραγματική οικονομία. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο χρόνος αποτελεί κρίσιμη παράμετρο. Είναι άμεση η ανάγκη για ρεαλιστική συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους, που θα πρέπει να υιοθετηθεί από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος, όπως σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο, που σήμερα αφήνουν πίσω τους το τέλμα της κρίσης και διαμορφώνουν ένα πιο αισιόδοξο αύριο. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη, η οποία προϋποθέτει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες κοινωνικής συνοχής, εξωστρέφεια και προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων.

Οι μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω σταθερής αναπτυξιακής πορείας. Προϋπόθεσή της είναι μια ταχεία συμφωνία μακράς πνοής που θα απομακρύνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση της συμμετοχής μας στην ευρωζώνη».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr


Μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων προωθεί η κυβέρνηση



Επέκταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς καυσίμων, γενική απογραφή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά και των αποθηκευτικών μέσων που διαθέτουν, προσθήκη ιχνηθέτη στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται ως «πρώτη ύλη» για λαθρεμπόριο, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, τα οποία θα περιληφθούν στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον συντονισμό των κινήσεων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, έχει καταλήξει στην πρώτη δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστεί άμεσα.

Τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έπρεπε να έχουν ήδη εγκατασταθεί σε όλα τα πρατήρια καυσίμων και τους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης. Με τις νέες ρυθμίσεις τα συστήματα επεκτείνονται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού αλλά και σε μεταφορικά μέσα (χερσαία και πλωτά), στις εγκαταστάσεις μεγάλων καταναλωτών (ΔΕΗ, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, πυροσβεστική).

Η απογραφή θα αφορά, επίσης, το σύνολο των εγκαταστάσεων, μεταφορικών μέσων και αποθηκευτικών χώρων, τόσο για υγρά καύσιμα όσο και για βιοκαύσιμα αλλά και χημικές που χρησιμοποιούνται για τη νοθεία καυσίμων (π.χ. τολουόλη). Θα απογραφούν και οι δεξαμενές των εταιρειών εμπορίας, των πρατηρίων καυσίμων αλλά και των μεγάλων καταναλωτών που έχουν χωρητικότητα πάνω από 2 κυβικά μέτρα.

Τέλος, η ιχνηθέτηση (δηλαδή η προσθήκη μιας χημικής ουσίας στο καύσιμο προκειμένου να ανιχνεύεται εύκολα κατά τον χημικό έλεγχο) θα εφαρμοστεί στο ντήζελ ναυτιλίας, στα καύσιμα προς εξαγωγή και στα καύσιμα που παραδίδονται στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το ναυτιλιακό πετρέλαιο και τα εξαγόμενα καύσιμα που απαλλάσσονται από τη φορολογία, διοχετεύονται στην εσωτερική αγορά και διακινούνται παράνομα, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως από φόρους και δασμούς, ενώ έλεγχοι που έχουν γίνει στο παρελθόν έδειξαν ότι και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποτελούν πηγή παράνομης διακίνησης.



Πηγή : tanea.gr


Η εξάπλωση των τζιχαντιστών μπορεί να φτάσει στην Ελλάδα...Πάνω από 100 ύποπτοι στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και οι συλλήψεις που πέρασαν στα ψιλά...



Η χώρα μας ονομάζεται ως... Orobra ..σε χάρτη  που είχε διαρρεύσει από το Ισλαμικό Κράτος..
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας την καθιστά a priori φυσικό «τείχος» της Ευρώπης στις ορδές των τζιχαντιστών που επιδιώκουν να ιδρύσουν Ισλαμικό Χαλιφάτο, τα σύνορα του οποίου θα φτάνουν μέχρι τον Ατλαντικό στα δυτικά, έως την Αυστρία στα βόρεια και το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλη την υπερσαχάρια Αφρική, την Ινδία, την Αραβική Χερσόνησο, μέρος της Κίνας (περιοχή Ουιγούρων) και όλες τις τουρκόφωνες χώρες της Ασίας.

Την ίδια ώρα η Τουρκία, έχοντας επικριθεί από τη διεθνή κοινότητα για πλημμελή αντίμετρα κατά του Ισλαμικού Κράτους, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις βασικές πύλες εισόδου και εξόδου τζιχαντιστών προς τη Συρία. Εκατοντάδες φανατικοί ισλαμιστές από ολόκληρη την Ευρώπη έχουν συρρεύσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα ως... Orobra

Το Ισλαμικό Κράτος στο παρελθόν είχε διαρρεύσει έναν χάρτη με το Ισλαμικό Κράτος που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει. Από αυτόν δεν εξαιρείται ούτε η Ελλάδα (ονομάζεται Orobra).


Πλέον, το Ισλαμικό Κράτος, έχοντας ξεκινήσει στα σπάργανά του από επιμέρους περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία, έχει δει τις δυνάμεις του και τις ζώνες επιρροής να γιγαντώνονται. Το Μέτωπο Αλ Νούσρα που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία έχει σχεδόν ενωθεί με το ISIS ενώ την ίδια ώρα η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ που ξεκίνησε από τη Νιγηρία και έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Αφρικής δήλωσε πριν από έναν μήνα «υποταγή» στο Ισλαμικό Κράτος και τον επικεφαλής του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ενώ στην ίδια «γραμμή» κινούνται και οι ισλαμιστές της Αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία και της Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ στην ευρύτερη περιοχή της Αλγερίας.

Παράλληλα, σημαντικοί πυρήνες τζιχαντιστών αλλά πιο «αποκομμένοι» από το Ισλαμικό Κράτος εντοπίζονται στον ρωσικό Καύκασο (Τσετσενία), στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας (Ουιγούροι) και τις Φιλιππίνες. Με αυτόν τον τρόπο η τζιχαντιστική τρομοκρατία έχει απλώσει ένα δίχτυ που ξεκινά από το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας και εκτείνει ένα τόξο περνώντας από τη Συρία και το Ιράκ μέχρι τις χώρες του Μαγκρέμπ και την κεντρική Αφρική, έχοντας αποκτήσει πλέον ευρεία έξοδο στη Μεσόγειο θάλασσα, με μοναδικό ανάχωμα που παρεμβάλλεται την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η απειλή του τζιχαντισμού και ο επεκτατισμός του Ισλαμικού Κράτους εν μέσω πρωτοφανούς αύξησης των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή έχει εδραιωθεί στη διαπραγματευτική - γεωπολιτική φαρέτρα της κυβέρνησης, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σε δημόσιες επαφές του με ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η Ελλάδα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της Ευρώπης από την εξ’ ανατολών απειλή.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αποτελεί εκτός από ανάχωμα προς τα ανατολικά και πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, καθώς σημαντικοί πυρήνες τζιχαντιστών έχουν εντοπιστεί σε Αλβανία, Κόσοβο και Βοσνία. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι σε περιοχές της Αλβανίας «υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία». Λίγο αργότερα η αμερικανική Washington Post αποκάλυπτε ότι τουλάχιστον 150 Αλβανοί ισλαμιστές έχουν ταξιδέψει στη Συρία, επικαλούμενη μελέτη της CIA, ενώ την ίδια ώρα η Βοσνία θεωρείται σημαντικό κέντρο στρατολόγησης και άντλησης τζιχαντιστών που ταξιδεύουν στη Συρία.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξάπλωση του τζιχαντισμού που «αποτελεί ασύμμετρο κίνδυνο για τον πολιτισμό μας» και στην τριμερή στη Λευκωσία, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Σε αυτή την αποσταθεροποιημένη περιοχή η συνεργασία μας κατά της τρομοκρατίας παίρνει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. Για αυτό συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας τόσο σε διπλωματικό και τεχνικό επίπεδο όσο και στους διεθνείς οργανισμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αν και πιο... επιθετικά, είχαν κινηθεί στο παρελθόν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, που σε μία προσπάθεια να τονίσουν την ανάγκη αλλαγών στη συνθήκη του Δουβλίνου και στην προσπάθεια μεταφοράς της διαπραγμάτευσης από το αμιγώς οικονομικό πεδίο που η Ελλάδα βρίσκεται στα σχοινιά στο γεωπολιτικό που αποτελεί ίσως το μοναδικό ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη και το Βερολίνο.

Την διάσταση αυτή ανέδειξε με τις δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα «Times» ο υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος ο οποίος ανέφερε ότι αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ, τότε θα τεθούν σε κίνδυνο πολλά περισσότερα από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το ευρώ.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος: «Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι διατηρώντας την Ελλάδα σταθερή, το μέτωπο της Δύσης κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι ασφαλές. Αλλά αν εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης».

Παρά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις των Ελλήνων υπουργών, οι δηλώσεις εκπροσώπου της Καγκελαρίας πριν από δύο μήνες, σύμφωνα με τις οποίες η Άνγκελα Μέρκελ φοβάται το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ελλάδας, όχι τόσο για οικονομικές όσο για γεωπολιτικές συνέπειες, τείνουν να επιβεβαιώσουν ότι η γεωπολιτική επανεξέταση του ελληνικού ζητήματος μπορεί να ενταχθεί στο ευρύτερο διαπραγματευτικό πλαίσιο.

Κέντρο… διερχομένων τζιχαντιστών η Ελλάδα

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κάποιες ειδήσεις που πέρασαν στα «ψιλά» τον τελευταίο χρόνο, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ έχει… κάνει το πέρασμά του από την Ελλάδα προς την Ευρώπη.

Στις 5/9/2014 οι λιμενικές Αρχές συνέλαβαν έναν Τσετσένο στις Οινούσσες, ο οποίος προερχόμενος από τη Συρία προσπαθούσε να εισέλθει παρανόμως στην Ελλάδα μαζί με ακόμη 45 Σύρους μετανάστες και πρόσφυγες. Η σύλληψη είχε σημάνει συναγερμό στην ΕΥΠ και το Λιμενικό, καθώς διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τζιχαντιστή που είχε παρεισφρήσει σε καραβάνι μεταναστών.

Η… αφετηρία του Τσετσένου, που κατηγορείται για το φόνο 5 αστυνομικών στη Ρωσία, από τη Συρία, όπου είναι γνωστό πλέον ότι έχει καταφύγει μεγάλος αριθμός Τσετσένων ακραίων ισλαμιστών που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος είχε κινητοποιήσει τις Αρχές που βρίσκονταν αίφνης μπροστά στην πρώτη σύλληψη τζιχαντιστή στην ελληνική επικράτεια.

Η είδηση ωστόσο στον Τύπο ουδέποτε συνδέθηκε με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά με αόριστη συμμετοχή του σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Στις 26/9/2014 ο Βέλγος εισαγγελέας Jean Pasqual Thorau είχε παραδεχθεί μιλώντας στην «Καθημερινή» ότι ένας 24χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στα τέλη Αυγούστου στο αεροδρόμιο Gosselies της πόλης Σαρλερουά, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ελλάδα. Στην κατοχή του οι βελγικές Αρχές είχαν βρει USB stick με βίντεο από δολοφονίες που είχαν διαπραχθεί στη Συρία, καθώς και έγγραφα που αποδείκνυαν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.

«Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πόλης Σαρλερουά έχοντας στην κατοχή του ένα πλαστό γαλλικό διαβατήριο. Ακολούθησε έλεγχος των αποσκευών του και εντοπίσαμε έγγραφα και φωτογραφίες που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο 24χρονος είχε ανάμειξη σε γεγονότα που έχουν γίνει στο Ιράκ και στη Συρία. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή πλαστών εγγράφων και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Κρατείται και η έρευνα συνεχίζεται» είχε δηλώσει ο Βέλγος εισαγγελέας.

Στις 17 Ιανουαρίου ένας 33χρονος Αλγερινός συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας μαζί με έναν άλλον άνδρα και εν συνεχεία προφυλακίστηκε ως ύποπτος για σχέσεις με το μεγάλο τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο. «Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, ο ονομαζόμενος Όμαρ Ντ., γεννηθείς το 1982 και αλγερινής υπηκοότητας, εκδόθηκε στο Βέλγιο από τις ελληνικές αρχές» ανέφερε η Εισαγγελία σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει. Η είδηση για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Πάνω από 100 ύποπτοι στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr, στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται περισσότερα από 100 άτομα, συριακής και αφγανικής καταγωγής στην πλειοψηφία τους, τα οποία ελέγχονται για πιθανές διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγές από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αναφέρουν ότι σημαντικός αριθμός εξ’ αυτών βρίσκεται στην Κρήτη, όπου η Υπηρεσία έχει ούτως ή άλλως στραμμένο το βλέμμα της για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθρεμπορίου κυρίως στα νότια παράλια του νησιού, τα οποία αποτελούν αχίλλειο πτέρνα της ελληνικής ακτογραμμής.

Αξιωματούχοι σημείωναν ότι τα νότια παράλια της Κρήτης, τα οποία αποτελούν… διαμετακομιστικό κόμβο λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών, μπορούν να αποτελέσουν πιθανό σημείο απόβασης καραβανιών προσφύγων και μεταναστών, μέσα στους οποίους πιθανολογείται ότι παρεισφρέουν τζιχαντιστές.

Ο συναγερμός στην ΕΥΠ από το ινστιτούτο Quilliam

Στις αρχές Μαρτίου το ινστιτούτο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Quilliam, έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει μία απόβαση μικρών τρομοκρατικών ομάδων στα νότια παράλια της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία), με απώτερο στόχο την πρόκληση αντιποίνων για την εκστρατεία της Δύσης κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Το έγγραφο που παρουσίασε το Quilliam αναφέρεται σε ένα σχεδιάγραμμα που γράφηκε και κυκλοφόρησε από κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, του Αμπου Αρίμ αλ Λιμπίμ , στο οποίο αναγράφεται ενδελεχώς ο τρόπος που έχει οργανωθεί το εν λόγω σχέδιο.

Όπως αναφέρεται, οι τζιχαντιστές θα αποβιβαστούν στις ακτές της Νότιας Ευρώπης επιβιβαζόμενοι σε μικρές βάρκες, αξιοποιώντας την εμπειρία των προσφύγων από τη βόρεια Αφρική και ακολουθώντας περίπου το ίδιο δρομολόγιο.

Παρά το γεγονός ότι ως κύρια πύλη εισόδου των τζιχαντιστών θεωρείται η Ιταλία, λόγω της μικρής απόστασης της Λιβύης από τα νησιά της Ιταλίας και συγκεκριμένα τη Λαμπεντούζα και τη Σαρδηνία, η Κρήτη απέχει επίσης μόλις 200 μίλια από τις λιβυκές ακτές. Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο μέρος της Λιβύης πλέον τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, με το λιμάνι της τζιχαντιστικής πλέον Ντέρνα να «στέλνει» καθημερινά σαπιοκάραβα με χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ευρώπη.


Στο έγγραφό που αποκάλυψε το αντιτρομοκρατικό ίδρυμα, ο Αμπου Αρίμ αλ Λιμπίμ αναφέρει ότι «η Λιβύη είναι ιδανική για την επιχείρηση αυτή γιατί «έχει μεγάλη ακτογραμμή και βρίσκεται απέναντι από τις νότιες χώρες των σταυροφόρων, τις οποίες μπορεί να προσεγγίσει κανείς με ευκολία ακόμα και με μικρές βάρκες».

Ενδεικτικός είναι ο χάρτης που παρουσίασε το FoxNews το Δεκέμβριο του 2014, στον οποίο φαίνονται οι ρότες που εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν οι τζιχαντιστές για να φτάσουν στην Ευρώπη, μετατρέποντας ουσιαστικά τη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου σε «πέρασμα».


Σύμφωνα μάλιστα με το σημείωμα του Λίβυου επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, στόχο των τζιχαντιστών από τη στιγμή που θα αποβιβαστούν στη νότια Ευρώπη θα αποτελέσουν πλοία του Εμπορικού Ναυτικού και κυρίως δεξαμενόπλοια που ανήκουν σε ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες.

Την ίδια ώρα συνεχή είναι τα δημοσιεύματα σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία εκφράζονται ανοιχτές απειλές προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Την... τιμητική της έχει σε πολλές αναφορές τζιχαντιστών η Ρώμη.


Το τελευταίο δημοσίευμα μάλιστα προ ημερών αφορούσε για μία ακόμη φορά την Ιταλία, με υπέρμαχους των τζιχαντιστών να επιζητούν τη μαύρη σημαία να υψωθεί στο Κολοσσαίο.


Σε μία φωτογραφία μάλιστα στον ισλαμιστικό ιστότοπο SITE εμφανίζεται κάποιος να στέκεται μπροστά στο Κολοσσαίο και να κρατά ένα χειρόγραφο του Ισλαμικού Κράτους.



Πηγή: newsbeast.gr


Ανεξέλεγκτη παραμένει η εισροή λαθρομεταναστών περισσότεροι από 1.100 μετανάστες έφτασαν το τριήμερο σε ελληνικά νησιά


Ξεπέρασαν τους 1.100 οι μετανάστες που έφτασαν κατά το τελευταίο τριήμερο σε ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, 38 σκάφη μετέφεραν από την Παρασκευή έως και νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 1.141 άτομα σε επτά νησιά σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Ο μεγαλύτερος όγκος από αυτούς αποβιβάστηκε στη Λέσβο, όπου, σε συνολικά 10 περιστατικά που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι λιμενικοί, συνελήφθησαν 304 άτομα.

Στη Σάμο, σε επτά περιπτώσεις αποβιβάστηκαν 194 άτομα, ενώ και στο γειτονικό Αγαθονήσι άλλα 148 σε πέντε διαδοχικές αφίξεις τους.

Στη Χίο, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο 182 μετανάστες, που βγήκαν στο νησί με τέσσερις βάρκες, ενώ στις γειτονικές Οινούσσες κατέφυγαν άλλα 108 άτομα (τρία περιστατικά).

Στην Κω βγήκαν 141 μετανάστες που δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, την ώρα που στο Φαρμακονήσι έφταναν δύο βάρκες με άλλους 64.


Newsroom ΔΟΛ


Ανδρας 101 ετών βγήκε ζωντανός από τα ερείπια του Νεπάλ


Ένας άνδρας 101 ετών εντοπίστηκε ζωντανός από τα σωστικά συνεργεία οκτώ ημέρες μετά τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οπως ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας, ο υπερήλικας διασώθηκε το Σάββατο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε νοσοκομείο.
Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία σε συνεργασία με τον στρατό ανέσυραν ζωντανούς τρεις ανθρώπους από τα συντρίμμια του σπιτιού τους στην περιοχή Σιντουπαλτσόκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, η οποία είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.
Ο απολογισμός των νεκρών έχει φθάσει τους 7.056 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς ένα ολόκληρο χωριό καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Στη βόρεια περιοχή Ρασούουα, ομάδα νεπαλέζων αστυνομικών ανέσυρε τα πτώματα περίπου 50 ανθρώπων, περιλαμβανομένων κάποιων ξένων πεζοπόρων, από την περιοχή η οποία επλήγη από χιονοστιβάδα, είπαν οι αξιωματούχοι.
Ολόκληρο το χωριό Λανγκστάνγκ ισοπεδώθηκε από τη χιονοστιβάδα, είπε ο Γκάνγκα Σαγκάρ Παντ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πεζοπόρων του Νεπάλ.
"Ό,τι έχει απομείνει είναι διασκορπισμένα προσωπικά αντικείμενα, όπως τσάντες και πανωφόρια, όλα τα σπίτια γκρεμίστηκαν από το βουνό. Δεν έχει μείνει τίποτα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει επιζήσει κάποιος".
Τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούνται στο Λανγκστάνγκ, περιλαμβανομένων κατοίκων και περιπατητών, δήλωσε ο Ουντάβ Μπαταράι, ο ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και προσωπικό αναμένεται να φθάσουν σήμερα στο Νεπάλ, μία ημέρα αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη, για να βοηθήσουν στη μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού στις πληγείσες περιοχές έξω από την πρωτεύουσα Κατμαντού, δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανών πεζοναυτών.
Η άφιξη της ομάδας αναμένεται την ώρα που αυξάνονται οι καταγγελίες για καθυστέρηση της παράδοσης του υλικού λόγω γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει στοιβαγμένη στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, εξαιτίας τελωνειακών ελέγχων.




Νέα Υόρκη: Αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστο άνδρα


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 25χρονος αστυνομικός στη Νέα Υόρκη αφότου δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι όταν μαζί με συνάδελφό του επιχείρησαν να σταματήσουν και να ανακρίνουν άνδρα τον οποίο θέωρησαν ύποπτο ότι φέρει όπλο. Αμφότεροι οι αστυνομικοί φορούσαν πολιτικά και επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες. Συνελήφθη ο ύποπτος, ο οποίος πυροβόλησε κατά του αυτοκινήτου των αστυνομικών όταν τον προσέγγισαν.

Ο αστυνομικός Μπράιαν Μουρ υποβλήθηκε σε επέμβαση τέσσερις ώρες μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στο Κουίνς, και οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της Αστυνομίας Μπιλ Μπράτον δήλωσε πως ο αστυνομικός τραματίστηκε στο κεφάλι, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο επισήμανε πως είναι πολύ βαριά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Μπράτον, ο αστυνομικός Μουρ και ο συνάδελφός του ο Έρικ Τζάνσεν, και οι δύο φορώντας πολιτικά, επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες, όταν είδαν έναν πεζό να προσαρμόζει κάτι στη ζώνη του. Κρίνοντας ύποπτη την κίνηση αυτή, τον πλησίασαν και του μίλησαν.

«Αυτός πυροβόλησε αμέσως, πριν καν οι αστυνομικοί προλάβουν να βγουν από το αυτοκίνητό τους» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Τουλάχιστον δύο σφαίρες ερρίφθησαν.

Ο δράστης συνελήφθη 90 λεπτά αργότερα. Πρόκειται για τον Δημήτριο Μπλάγουελ, 35χρονο Αφροαμερικανό, γνωστό στην αστυνομία καθώς είχε συλληφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, είπε ο Μπράτον.

Ο Μουρ είναι ο πέμπτος αστυνομικός που πυροβολείται στη Νέα Υόρκη μέσα σε πέντε μήνες.

Το περιστατικό του Σαββάτου μοιάζει με εκείνο της 20ής του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν δύο αστυνομικοί είχαν πυροβοληθεί και σκοτωθεί μέσα στο αυτοκίνητό τους στο Μπρούκλιν από άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ είχε εξηγήσει νωρίτερα γράφοντας στο Instagram ότι ήθελε να εκδικηθεί το θάνατο του αφροαμερικανού Ερικ Γκάρνερ, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του τον Ιούλιο από την αστυνομία στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος του περιστατικού του Σαββάτου δεν είχε αναρτήσει κανένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας δείχνοντας να αποκλείει σε αυτό το προκαταρκτικό στάδιο της έρευνας οποιαδήποτε σχέση με την ένταση για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά αφροαμερικανών, οι οποίοι πεθαίνουν κατά τη διάρκεια ή μετά τη σύλληψή τους, με τελευταία την περίπτωση του Φρέντι Γκρέι στη Βαλτιμόρη.


Πηγή : tovima.gr


Τέλος ο Ιβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό!



Η ήττα στο ντέρμπι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ιβάνοβιτς, ο οποίος απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό! Σενάρια για διαδοχή του με Παναγιώτη Γιαννάκη.

Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος δεν πρόλαβε να... κλείσει την χρονιά στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού».

Πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον 57χρονο προπονητή, ο οποίος πληρώνει το... μάρμαρο για τις κακές εμφανίσεις των «πράσινων».

Πλέον ρόλο πρώτου προπονητή, αναλαμβάνοντας να αντικαταστήσει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αναλαμβάνει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον οποίο κι ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα. Την ευθύνη των προπονήσεων, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του κ. Ιβάνοβιτς, θα έχει ο κ. Σωτήρης Μανωλόπουλος».

Σύμφωνα με το Eurohoops, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι η λύση που εξετάζεται από τους «πράσινους» και μάλιστα αναφέρεται πως ήδη έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που ήταν πέρσι ο αντικαταστάτης, εξετάστηκε ως λύση, αλλά ο ίδιος δεν επιθυμούσε την επιστροφή του στη θέση του πρώτου προπονητή.



Πηγή : gazzetta.gr 


Λαφαζάνης: Ανάγκη για συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο




Την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε μια εναλλακτική στα μνημόνια, στη λιτότητα και στον νεοφιλελευθερισμό, προοδευτική και ανεξάρτητη πορεία με ορίζοντα ένα νέο σοσιαλισμό πέρα από τις αποτυχημένες συνταγές του «υπαρκτού», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τονίζει πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με καταστροφικά δόγματα ούτε με την κινδυνολογία και την τρομοκρατία του μονοδρόμου και της δήθεν προστασίας που της προσφέρουν ξένες κηδεμονεύσεις, κάτω από τις οποίες συχνά γνώρισε εθνικές και οικονομικές τραγωδίες».

Ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει πως «αυτή την ώρα η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο και αν αυτό είναι αναγκαίο», αλλά χρειάζεται «επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο, το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό».

Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατό «στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του», επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση και η εξουσία, ... , δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τάσσεται υπέρ της διέλευσης από το ελληνικό έδαφος ενός αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στα σύνορα με τη FYROM με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη.



Πηγή : Nooz.gr


Μπακογιάννη: Ταφόπλακα για τη χώρα εκλογές ή δημοψήφισμα




«ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ»

Στην εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει χρόνο με τις παλινωδίες της, υπογραμμίζοντας ότι ο ελλνικός λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί και όχι να χρεοκοπήσει τη χώρα, προχωρά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, η κα Μπακογιάννη τονίζει πως η χώρα βρίσκεται σε φάση στάσης πληρωμών και θεωρεί πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση με τους εταίρους.
Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος, η βουλευτής της ΝΔ τονίζει πως «είναι βέβαιο πως οι εκλογές ή το δημοψήφισμα θα είναι μια καταστροφική εξέλιξη, μια ταφόπλακα για την οικονομία της χώρας».

Η κ. Μπακογιάννη εκφράζει την ανησυχία της και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα της ασφάλειας, της μετανάστευσης και της εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως «υιοθετώντας την ατζέντα του 3%, η κυβέρνηση έχει την ψευδαίσθηση ότι εκπροσωπεί το 36% των πολιτών».
Όσον αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ, δηλώνει παρούσα στην πρώτη γραμμή για την ανόρθωση της παράταξης, τονίζοντας πως επιμένει στο έκτακτο συνέδριο όπου θα εξεταστεί και το θέμα της αλλαγής ηγεσίας.



Πηγή 


«Μεγαλεία» ο Συριζαίος υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας Πήρε το μοναδικό ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο



Για μιάμιση ώρα δρόμο με το ΙΧ λέει ότι πήρε το ελικόπτερο για να συναντηθεί «εκτάκτως και επειγόντως» με Ρώσους - Διαβάστε την «εκλεκτού» ύφους και ήθους απάντησή του

Με το μοναδικό -σε λειτουργία- ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ταξίδεψε από την Αθήνα στο Αίγιο ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας, προκειμένου να συναντήσει υποψήφιους… Ρώσους επενδυτές για την Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ).

Αν και η απόσταση με Ι.Χ. είναι λιγότερη από 185 χλμ., περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Νίκος Τόσκας και ο συνεργάτης του επέλεξαν την εύκολη λύση: να δεσμεύσουν το μοναδικό διαθέσιμο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, τύπου Agusta B-212,  για να βρεθούν στο Αίγιο και να συναντήσουν Ρώσους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ΕΒΟ και το ενδεχόμενο να αναλάβει η βιομηχανία την κατασκευή του γνωστού όπλου καλάσνικοφ.


Οι… υποψήφιοι  Ρώσοι επενδυτές έφτασαν νωρίτερα στην ΕΒΟ, με ελικόπτερα που μίσθωσαν από ιδιωτική εταιρεία, τα οποία προσγειώθηκαν στο ελικοδρόμιο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας. Προφανώς το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ με τον κ. Τόσκα προσγειώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου επειδή δεν μπορούσε να κάνει και αυτό χρήση του ελικοδρομίου της ΕΒΟ. Στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου ανέμενε αυτοκίνητο της ΕΒΟ που μετέφερε τον κ. Τόσκα και τον συνεργάτη του κ. Κυριάκο Κυριακίδη, ναύαρχο ε.α. και αναπληρωτή γενικό διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών, στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, που απέχουν από εκεί περίπου 1,5 χλμ.

Στιγμιότυπα από το βίντεο της άφιξης στo γήπεδο του Αιγίου το οποίο επέλεξε ο υφυπουργός Αμυνας για να προσγειωθεί



Να σημειωθεί πως για την… incognito επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας στο Αίγιο δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, ενώ ακόμη και ο Δήμος Αιγίου ενημερώθηκε δέκα λεπτά πριν από την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. «Μας ενημέρωσαν πως ένα ελικόπτερο θα προσγειωθεί στο γήπεδο, χωρίς να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες ποιοι επιβαίνουν σε αυτό. Αμέσως βρέθηκα στο στάδιο για να ενημερώσω και να απομακρύνω αθλητές που προπονούνταν και προσωπικό για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο βοηθός δημάρχου Αιγίου Νίκος Θανασούλιας, συμπληρώνοντας πως εξεπλάγη όταν είδε από το ελικόπτερο να κατεβαίνει ο υφυπουργός Αμυνας. «Ως εκπρόσωπος του Δήμου Αιγίου, τον καλωσόρισα στον τόπο μας. Αργότερα πληροφορήθηκα για τον σκοπό της επίσκεψής του».

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ
Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 12:15
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας φτάνει με... ασθενοφόρο ελικόπτερο και ο έκπληκτος αντιδήμαρχος σπεύδει να τον υποδεχτεί


Ο υφυπουργός Αμυνας δήλωσε πως στόχος της επίσκεψής του είναι να ενημερώσει τους Ρώσους υποψήφιους επενδυτές για τις δυνατότητες της ΕΒΟ. «Καλοδεχόμαστε οποιονδήποτε επισκέπτη δείχνει ενδιαφέρον και είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να διαπιστώσει από κοντά την παραγωγική δραστηριότητα των εργοστασίων, μεταξύ αυτών και της ΕΒΟ Αιγίου. Ως πολιτική ηγεσία επιδιώκουμε να ξαναζωντανέψουν αυτά τα εργοστάσια των ΕΑΣ για να δοθεί ώθηση στην τοπική και ευρύτερη οικονομία της χώρας», είπε συγκεκριμένα στην τοπική εφημερίδα «Φιλόδημος». Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ των υποψήφιων Ρώσων επενδυτών και του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Τόσκα, υπήρξε γενικά θετικό κλίμα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Οι Ρώσοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προϊόντα που παράγει σήμερα η ΕΒΟ, ενώ εξέτασαν και εάν πληροί τις προδιαγραφές κατασκευής του δημοφιλούς καλασνίκοφ.


Μόνο το ένα ελικόπτερο πετάει

Να σημειωθεί πως από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα ελικόπτερα που διαθέτει σήμερα το ΕΚΑΒ, τα δύο βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω τεχνικών προβλημάτων και μόνο ένα καλύπτει έκτακτες αεροδιακομιδές. Για το service των δύο ελικοπτέρων, σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτούνται περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ. Εως ότου επισκευαστούν, τις ανάγκες του ΕΚΑΒ καλύπτουν ελικόπτερα Agusta B-212 και Super Puma, καθώς και ένα αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, ο Στρατός Ξηράς διαθέτει τα ελικόπτερα Chinook όποτε κριθεί αναγκαίο. Καυστικό είναι το σχόλιο του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργιου Μαθιόπουλου στο «ΘΕΜΑ»: «Τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ είναι διαμορφωμένα για τη διακομιδή ασθενών και όχι για τη μεταφορά επίσημων προσώπων. Είναι καλό, λοιπόν, να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους σκοπούς που αποκτήθηκαν», λέει, καταλήγοντας με νόημα: «Τι θα συνέβαινε άραγε αν την ώρα που το ελικόπτερο εξυπηρετούσε τον κ. Τόσκα απαιτούνταν να καλύψει ένα έκτακτο περιστατικό;».

Η άφιξη του υφυπουργού Αμυνας με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο δεν πέρασε απαρατήρητη. Ορισμένοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την ενέργεια αυτή λέγοντας πως λόγω πίεσης χρόνου του κ. Τόσκα επιλέχθηκε να μεταβεί στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για… λόγους  οικονομίας, μια και καίει λιγότερα καύσιμα σε σχέση με ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο τα έξοδα του συγκεκριμένου ελικοπτέρου, κυρίως για καύσιμα, αγγίζουν τα 1.000 ευρώ για το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Αν σε αυτά συμπεριληφθεί και η επιστροφή, τότε το ποσό φτάνει τα 2.000 ευρώ. Οδικώς -με καύσιμα και διόδια- η διαδρομή Αθήνα - Αίγιο - Αθήνα δεν ξεπερνάει τα 80-100 ευρώ.


Από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα ελικόπτερα που διαθέτει σήμερα το ΕΚΑΒ, τα δύο βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω τεχνικών προβλημάτων και μόνο ένα καλύπτει έκτακτες αεροδιακομιδές: αυτό με το οποίο πέταξε ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας (δεύτερος από αριστερά)

Πληροφοριακά, ο 63χρονος κ. Τόσκας υπηρέτησε στις Ενοπλες Δυνάμεις, και συγκεκριμένα στα Τεθωρακισμένα, και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υποστράτηγου. Στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής του γραφείου του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ενώ ήταν και κύριος συντάκτης του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Αμυνα στις εκλογές του 2009. Παραιτήθηκε από συνεργάτης του κ. Μπεγλίτη τον Ιούνιο του 2011 για «λόγους δεοντολογικούς και πολιτικής αντιπαράθεσης». Την ίδια εποχή γίνεται μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», με πρόεδρο τον καθηγητή -και σημερινό υπουργό Εξωτερικών- Νίκο Κοτζιά και ξεκινάει το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατέληξε με μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις τελευταίες εκλογές και την ανάληψη υπουργικού χαρτοφυλακίου στη συνέχεια.



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, απαντώντας σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:

«Πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας!

Αποκαλύπτουν ωστόσο καθαρά το ότι η μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο “Πρώτο Θέμα” για να βυσσοδομεί εκεί με πλήρες ωράριο!

Παρεμπιπτόντως, εάν ο συντάκτης είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση.

Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όσο για το ελικόπτερο, αυτό ανήκει επιχειρησιακά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές.

Τέλος, από πότε ονομάζεται “παρακράτος” το αίτημα για διαφάνεια στις συναλλαγές ιδιοκτητών ΜΜΕ και αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων;

Άπαξ δια παντός, ενημερώνω τους συντελεστές αυτής της κυριακάτικης φυλλάδας, αλλά και τους πάτρωνές τους, ότι δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω».


Πηγή : protothema.gr