Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Οταν ο Γιάνης Βαρουφάκης προέβλεπε με ανατριχιαστική ακρίβεια το κλείσιμο των τραπεζών (video)



Μια εβδομάδα πριν από τη μοιραία νύχτα της 26ης Ιουνίου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε μιλήσει στην εκπομπή του Πολ Μέισον στο Channel 4, προβλέποντας πως θα κλείσουν οι τράπεζες μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου του Channel 4, το οποίο προβάλλεται τώρα.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προβλέπει με ανατριχιαστική ακρίβεια αυτό που ο ελληνικός λαός έμαθε λίγες ημέρες αργότερα: «Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής»!

«Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» τον ρώτησε ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απάντησε ο Βαρουφάκης.

Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνει ο ίδιος άνθρωπος που το ξεκίνησε: ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Πολ Μέισον επισκέπτεται τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του την ημέρα του δημοψηφίσματος. «Πως θα νιώθατε εάν αυτή είναι η τελευταία σας ημέρα στο υπουργείο» τον ρωτά. «Χαρούμενος. Το μισώ αυτό το γραφείο» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.



Αντιλαμβανόμενος τον θόρυβο που θα ξεσπάσει όταν δουν τις δηλώσεις που είχε κάνει μια μόλις εβδομάδα πριν κλείσουν οι τράπεζες, ο Γιάνης Βαρουφάκης αντέδρασε μέσω Twitter: «Η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες στο πλαίσιο πραξικοπήματος. Η αγωνία των τροϊκανών (εξ&εσ) να μου χρεώσουν το κλείσιμο τους με τιμά ιδιαίτερα».





Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου