Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Σε δίκη η Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Credit Lyonais/ Bernard Tapis - Τι δηλώνει το ΔΝΤ



Η πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα δικαστεί για «αμέλεια» σε σχέση με την υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.

Η γαλλική επιτροπή ακροάσεων αποφάσισε να παραπέμψει την Κριστίν Λαγκάρντ για την συμμετοχή της στην περίπτωση Tapis, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα. Η πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα δικαστεί για «αμέλεια» σε σχέση με την υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα το σκάνδαλο Tapis λειτουργεί ως βόμβα διασποράς με πολλά σημαίνοντα πρόσωπα να εμφανίζονται ως εμπλεκόμενα. Οι γαλλικές αρχές μετά την προσκόμιση νέων στοιχείων στην υπόθεση αποφάσισαν πως είναι απαραίτητη η κλήτευση της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην υπόθεση ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. 

Ο δικηγόρος της Κριστίν Λαγκαρντ δήλωσε πως θα προσφύγουν κατά της απόφασης ώστε να μην εμφανιστεί η ίδια σε δίκη. 

Τι δηλώνει το ΔΝΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την κλήτευση της Κριστίν Λαγκάρντ στην οποία αναφέρει: 

«Όπως έχουμε επισημάνει και κατά το παρελθόν, δεν θα ήταν σωστό να προχωρήσουμε σε οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με μία υπόθεση η οποία διερευνάτε από τη γαλλική δικαιοσύνη. Παρά ταύτα το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεχίζει να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Διευθύνοντος Συμβούλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση». 



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου