Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ευ. Μεϊμαράκης - Κ. Μητσοτάκης αναμετρώνται στον β' γύρο



Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου - Δηλώσεις Μητσοτάκη-Πλακιωτάκη-Τραγάκη - Ο Τζιτζικώστας συγχαίρει τους δύο πρώτους υποψηφίους

Η υψηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων της Ν.Δ., καθώς ψήφισαν περίπου 400.000 άτομα, κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα στην αξιωματική αντιπολίτευση και σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατακτά την πρωτιά, ενώ έως τις ένδεκα το βράδυ, υπήρχε δυναμική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που φαινόταν πως κατακτούσε την δεύτερη εκλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο 50% των καταμετρημένων ψήφων ο κ. Μεϊμαράκης λαμβάνει το 40%, ο κ. Μητσοτάκης το 30%, ο κ. Τζιτζικώστας το 19% κι ο λ. Γεωργιάδης το 11%.
Μένει να επιβεβαιωθεί από τα επίσημα αποτελέσματα εάν ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι τρίτος και άρα ο μεγάλος χαμένος της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης, καθώς είχαν καλλιεργηθεί υψηλές προσδοκίες για τον 38χρονο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση στην αξιωματική αντιπολίτευση, μια αμιγώς καθαρά πολιτική μάχη, στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε κάθε πλευρά, ενώ από το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθούν οι συμμαχίες της δεύτερης Κυριακής, στις 10 Ιανουαρίου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%.Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο δεύτερο γύρο και θα κερδίσουμε τη Ν.Δ.» λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Παρά τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα που ήδη διαμορφώνουν κλίμα, από το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα συνιστούν υπομονή και αρνούνται να συζητήσουν περί αποκλεισμού του περιφερειάρχη από το δεύτερο γύρο. Μάλιστα, λένε ότι εάν δεν ενσωματωθούν εκλογικά τμήματα από την Αττική, αλλά και από τη Μακεδονία, ουδείς μπορεί να εξάγει συμπεράσματα και επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξουν επίσημα αποτελέσματα.

Αντίθετα από το επιτελείο του Περιφερειάρχη επιμένουν ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κ. Τζιτζικώστας και σημειώνουν από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 197 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 16.500 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 10.650, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8.400 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 3.050.

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Η 11η Ιανουαρίου θα είναι μια νέα ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους 400.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στη διαδικασία της Κυριακής να πάνε στις κάλπες του β' γύρου για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, στις 10 Ιανουαρίου.

Με τη δήλωση αυτή ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει τόσο τη δεύτερη θέση, όσο και την πρόθεσή του να πάει στον β' γύρο ανεξαρτήτως του εύρους της διαφοράς από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μίλησε για «ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου» που θα είναι νικηφόρο, καθώς πρόκειται για άλλη εκλογή.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους ψήφισαν την Κυριακή, είπε ότι έδωσαν οξυγόνο στην παράταξη και πρόσθεσε ότι στους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες ενώθηκαν νέοι φίλοι του κόμματος, στους οποίους τώρα θα λογοδοτεί.

Ανέφερε ότι η ψήφος στις εσωκομματικές εκλογές έχει διπλό μήνυμα, αφενός να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, όπως και μια αξιόπιστη κυβερνητική λύση, αφετέρου στέλνει μήνυμα στην «ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι η κοινωνία δεν ανέχεται άλλα ψέμματα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δήλωση Πλακιωτάκη

Ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση συνέστησε τους δύο υποψηφίους του β' γύρου ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και τους τέσσερις υποψηφίους του α' γύρου «για τον φιλότιμο αγώνα τους, κυρίως όμως για την ευπρεπή στάση τους κατά την ημέρα των εκλογών».

Δίνοντας μια εικόνα του αποτελέσματος ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως κανείς από τους δύο πρώτους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές είπε:

«Σήμερα πάνω από 400.000 στελέχη μέλη και φίλοι του κόμματός μας προσήλθαν στις κάλπες και ανταποκρίθηκαν στο χρέος τους απέναντι στην παράταξη και την ιστορία της.

» Ως μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 400.000 στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος, οι οποίοι με την ψήφο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην κοινή μας προσπάθεια ώστε να καταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, δυνατή, φιλοευρωπαϊκή δύναμη για τον τόπο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκλογική διαδικασία»

Δήλωση Τραγάκη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 400.000 νεοδημοκράτες, που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, απηύθυνε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, δηλώνοντας ότι ένα πρώτο δείγμα του αποτελέσματος θα δοθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δήλωση Τζτζικώστα

Δήλωση αναγνώρισης της νίκης Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντιστοίχως, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις του για μια ενωμένη ΝΔ και μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη.
Η εκλογική διαδικασία

Μέχρι την ώρα που έγινε το προγραμματισμένο κλείσιμο του συστήματος για λίγα λεπτά είχαν ψηφίσει 375.000 άτομα. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 400.000 άτομα στο τέλος της ψηφοφορίας.

Την παράταση της εκλογικής διαδικασίας ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γ. Τραγάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00, αλλά όπου υπάρχουν ακόμα πολίτες παρόντες που επιθυμούν να ψηφίσουν, η εφορευτική επιτροπή θα δύναται να συνεχίσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος.

Ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει 325.000 άνθρωποι και ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους γιατί, όπως τόνισε, συνέβαλαν ώστε να είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων σε ό,τι αφορά τον αριθμό ψήφων είναι πολύ μεγάλες, ίσως δοθεί μια εκτίμηση αποτελέσματος, νωρίτερα από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Διαφορετικά, η ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 23:00.

Μετά την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών στις 22 Νοεμβρίου, τα μέλη της ΝΔ προσέρχονται εκ νέου στις κάλπες την Κυριακή για να εκλέξουν νέο πρόεδρο, μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων: των Αδ.Γεωργιάδη, Β.Μεϊμαράκη, Κ.Μητσοτάκη και Απ.Τζιτζικώστα.

Ανακοίνωση στης ΚΕΦΕ 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώνει ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα.
Καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία.
Η εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου