Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατάφερε να εκνευρίσει με μία μόνο λέξη τον Αλ. Τσίπρα





Η οίηση του κ. Τσίπρα



Η Ντόρα Μπακογιάννη κατάφερε να εκνευρίσει με μία μόνο λέξη τον Αλ. Τσίπρα στην ερώτηση που έκανε προς τον Πρωθυπουργό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η αλήθεια είναι ότι ως εκείνη την ώρα η κυρία Μπακογιάννη ήταν αυτή που είχε εκνευριστεί με τον κ. Τσίπρα επειδή δεν της απαντούσε ούτε μία από τις ερωτήσεις που του έθεσε για το μείζον πολιτικό και οικονομικό θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Και την εκνεύρισε περισσότερο γιατί ο Πρωθυπουργός διάβαζε τα πάντα από ένα κείμενο ανακατεύοντας τα χαρτιά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πάλαι ποτέ ενθουσιώδεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άκουγαν και αυτοί να τους αναφέρει αριθμούς και ποσά μάλλον βαριεστημένα αφού σπανίως χειροκροτούσαν. Οταν ανέβηκε (για δευτερολογία) η Ντόρα στο βήμα της Βουλής (και όχι από το έδρανό της), είπε τη λέξη που εξόργισε τον κ. Τσίπρα.

Ποια είναι αυτή; «Οίηση». Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη (που μάλλον θα διάβασε ο Πρωθυπουργός) η λέξη οίηση σημαίνει όταν κάποιος «έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, έπαρση, αλαζονεία» αλλά και «άτομο μικρών δυνατοτήτων αλλά με μεγάλη έπαρση». Και τι νομίζετε ότι της απάντησε ο Πρωθυπουργός;

Οτι είχε προετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα τη δευτερολογία της, προσθέτοντας μάλιστα και τη λέξη «οίηση».


Πηγή : Βηματοδότης


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου