Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Έφερε σε δύσκολη θέση η Ντόρα τον Τσίπρα



Σε πανικό ο Τσίπρας κουνούσε μόνο το χέρι του προσπαθώντας να παραπλανήσει και μην ξέροντας τι να πει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τα είπε όπως έπρεπε και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Τσίπρα ο οποίος καταλαβαίνει πλέον ότι θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τις ευθύνες του και τις συνέπειες των πράξεων του  για το σκάνδαλο των τραπεζών.

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα είναι στίγμα που θα σας κυνηγά" τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τους ότι οδήγησαν σε "ανθελληνισμό" το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

"Η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αποτελεί ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα της αποτυχίας σας. Θα σας συνοδεύει για πάντα. Περιμένω, όπως με περίσσια ευκολία ανακοινώσατε τον έλεγχο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ότι θα συμπεριλάβετε και τη δική σας ανακεφαλαιοποίηση σε αυτό τον έλεγχο. Πάντως η ΝΔ θα το ζητήσει" δήλωσε.

Όπως υποστήριξε, με την οικονομική τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές που προκάλεσε, το κλείσιμο των τραπεζών στο οποίο προχώρησε το καλοκαίρι, τις ανακολουθίες και τις καθυστερήσεις, "χρέωσε τα παιδιά και τα εγγόνια μας".

"Ίσως θέλετε να ξεχάσετε τη φράση του κ. Βαρουφάκη "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες". Υποθέτω θα ανατριχιάσατε γιατί τότε δεν μπορούσατε να καταλάβετε, να μην είχατε δει που οδηγούμαστε. Ότι το καράβι της ελληνικής οικονομίας πήγαινε κατευθείαν στο παγόβουνο με ολόκληρη την ορχήστρα του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει" είπε.

"Μιλάμε για μια ακόμα ανακεφαλαιοποίηση που σε άλλες συνθήκες θα ήταν παντελώς αχρείαστη. Είπατε δεν θα πουλούσατε τα "κόκκινα δάνεια" σε ξένα funs. Σε καμία άλλη χώρα, το δημόσιο δεν έχασε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εδώ έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία. Και έγινε από την κυβέρνηση που κατηγορούσε για ξεπούλημα τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πάντοτε διαλαλούσε υπέρ της κρατικοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Με τις πράξεις και παραλείψεις σας επιτρέψατε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να πέσει στα χέρια εκείνων που κάποτε χαρακτηρίζατε κοράκια" ανέφερε εξάλλου. 


2 σχόλια :

  1. ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ11 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:04 μ.μ.

    Ν'ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ.....{ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ...ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην πολιτική παρακμή που περνάει ο τόπος!! Μπράβο στην Ντόρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή