Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Και όπως φαίνεται πίσω από όλα τα περίεργα στην Νέα Δημοκρατία είναι ποιος άλλος;



Δεν είναι τυχαίο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει μπάχαλο

Δε΄ν είναι τυχαίο ότι γίνεται προσπάθεια με γελοιότητες όπως το θέμα των εσωκομματικών εκλογών να απαξιωθεί τη παράταξη και να οδηγηθεί στην διάλυση και την διάσπαση.

Ποιος νομίζει ότι ωφελείται από κάτι τέτοιο;

Ποιόν δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον της Ν.Δ. αλλά μόνο το δικό του;

Ακούγεται λοιπόν ότι ο Αντώνης Σαμαράς πυροδοτεί σενάρια για νέο κόμμα

Έλα θα μας πείτε δεν το είχαμε καταλάβει;

Μπορεί να έχασε τις εκλογές γιατί είχε χάσει το επικοινωνιακό του κομμάτι με τους πολίτες που υπέφεραν, έχοντας μια συμπεριφορά δυνάστη, μονάρχη και απαξιώνοντας να εξηγήσει και να απαντήσει στους πολίτες ούτε μέσα από την βουλή γιατί και πώς προχωράει σε κάθε αντικοινωνικό μέτρο, αλλά δεν μπορείς να του αμφισβητήσεις ότι είχε φτάσει την κρίση σε καλά επίπεδα και όπως αναφέρει είχε γίνει σημαντική πρόοδος και αυτό είναι αλήθεια.

Μία συμβουλή με την ίδια συμπεριφορά μονάρχη δεν πρόκειται να έρθει κανένας εκτός από ένα μικρό ποσοστό της πρώην πολιτικής άνοιξης που σε ακολουθεί συν τις μεταγραφές που μάζεψες στην Ν.Δ,  σε οποιοδήποτε πολιτικό φορέα δημιουργήσεις κύριε Σαμαρά, άλλαξε πρώτα ύφος!!

Διαβάζουμε λοιπόν την iefimerida.gr και δεν μας εκπλήσσει ότι :

O Αντώνης Σαμαράς πυροδοτεί σενάρια για νέο κόμμα

Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση κάνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε συνέντευξή του επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τον απολογισμό της δικής του κυβέρνησης και δηλώνει ότι η πορεία του ανακόπηκε... προσωρινά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Μπορεί να πει τα πιο αδιανόητα ψέματα. Να αυτοδιαψευστεί άπειρες φορές κι όμως να συνεχίσει να ψεύδεται. Αυτή είναι η "δύναμή" του...», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα liberal.gr ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το άρθρο έχει τίτλο «Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων» και σε αυτό ο Αντώνης Σαμαράς κάνει μερικό απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας. Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του και αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές του κινήσεις.

Μόνο προσωρινά

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι το μεγάλο ιστορικό στοίχημα της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και πως το κίνημα των μεταρρυθμίσεων για πρώτη φορά προχώρησε τόσο πολύ την τριετία 2012-2014 και στη συνέχεια ανακόπηκε, αλλά μόνο προσωρινά. Παράλληλα, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο υποστηρίζει ότι εκφράζει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις, που «ξεβολεύονται» από τις μεταρρυθμίσεις και γι'αυτό θέλουν να τις ματαιώσουν.

«Πρόθεση μας ήταν να φέρουμε την Ελλάδα στις πρώτες βαθμίδες και της Ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας! Αλλά δεν γίνεται να αλλάξουν σε δυόμιση μόλις χρόνια όσα έπρεπε να αλλάξουν και δεν άλλαζαν επί δεκαετίες. Ακόμα και το τελευταίο εξάμηνο της προηγούμενης χρονιάς, του 2014, εποχή για την οποία επικράτησε η άποψη ότι η κυβέρνησή μας είχε τάχα «φρενάρει» τις μεταρρυθμίσεις, ακόμα κι εκείνη την περίοδο έγιναν τέσσερεις τουλάχιστον μεγάλες τομές χωρίς προηγούμενο: Πέρασε από τη Βουλή το «σπάσιμο της ΔΕΗ» και η αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (που ακόμα βασανίζει την κυβέρνηση Τσίπρα), ενοποιήσαμε την αρχή πληρωμής όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ξεμπλοκάραμε την πώληση του Ελληνικού (που στοίχειωνε επί 13 χρόνια) κι είχαμε προχωρήσει σε σύμβαση παραχώρησης για 14 περιφερειακά αεροδρόμια με τίμημα υπερτριπλάσιο απ' αυτό που αναμενόταν (πέραν των επενδύσεων τοπικά).
   - Μόνο αυτά τα τέσσερα αν είχαν γίνει απ' οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση, θα θεωρούνταν «μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές».
   - Μόνο αυτά αν κατόρθωνε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ φέτος (που τα σταμάτησε) θα θεωρούνταν μεγάλα «μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα»! Εμείς τα κάναμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 (μαζί με πολλά άλλα μικρότερα) όταν μας κατηγόρησαν ότι δήθεν... «είχαμε χάσει τη μεταρρυθμιστική μας ορμή»!

Ηταν σε ανάκαμψη η χώρα

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι είχαμε ξαναβάλει τη χώρα σε ανάκαμψη! Μετά από έξη χρόνια ύφεσης. Για φέτος όλοι οι ξένοι οργανισμοί προέβλεπαν τότε ανάπτυξη κατά 2,5-2,9%. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ύφεση κατά 1-1,5%! Μόνο απ' αυτό οι Έλληνες ήδη χάνουν φέτος 6 με 8 δισεκατομμύρια! Για το 2016 όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν τότε περαιτέρω ανάπτυξη κατά 3,7%. Σήμερα εξ αιτίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται στασιμότητα ή ύφεση και του χρόνου. Μόνο απ' αυτό, οι Έλληνες θα χάσουν άλλα 13 με 15 δισεκατομμύρια το 2016! Και το πιο σημαντικό: Η κυβέρνησή μας είχε καταφέρει να μειώσει τα ελλείμματα προχωρώντας ταυτόχρονα σε μείωση φόρων. Χωρίς να ξεφεύγουμε από τους δημοσιονομικούς μας στόχους, δηλαδή χωρίς να δημιουργούμε νέα ελλείμματα. Είχαμε μειώσει λοιπόν: το ΦΠΑ στην εστίαση, το φόρο στα ενοίκια, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, τις εργοδοτικές εισφορές. Κι είχαμε αποτρέψει την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος και την αύξηση του ΦΠΑ σε εκατοντάδες είδη καταναλωτή, Όπως είχαμε αποτρέψει την αύξηση και του φόρου εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες.

Με το που θα είχαμε μηδενίσει το έλλειμμα φέτος, η μείωση φόρων μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς να δημιουργεί ελλείμματα. Με πρώτη τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% σταδιακά όλα τα επόμενα χρόνια (άλλωστε είχαμε ήδη μειώσει το φόρο ακινήτων και μάλιστα δύο φορές: το 2013 και το 2014). Όπως προγραμματίζαμε και μείωση του φόρου επιχειρήσεων σταδιακά ως το 15%. Τώρα, επί ΣΥΡΙΖΑ, ο φόρος επιχειρήσεων αυξήθηκε! Οι προκαταβολές φόρων αυξήθηκαν. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε. Όπως αυξήθηκαν και όλοι σχεδόν οι φόροι. Ακόμα κι εκείνοι που εμείς είχαμε προλάβει να μειώσουμε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το παλιό του κρατισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις. Εκφράζει τις δυνάμεις που «ξεβολεύονται» από τις μεταρρυθμίσεις και γι' αυτό θέλουν να τις ματαιώσουν. Εκφράζει το «παλιό» του κρατισμού και του πελατειακού κράτους. Το «παλιό» που κυνήγησε την ιδιωτική πρωτοβουλία και ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα. Το παλιό που δεν θέλει ούτε να ακούει για ανταγωνιστικότητα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Μπορεί να πει τα πιο αδιανόητα ψέματα. Να αυτοδιαψευστεί άπειρες φορές κι όμως να συνεχίσει να ψεύδεται. Αυτή είναι η «δύναμή» του...
Δεν μπορεί, όμως, να κάνει τρία πράγματα: Δεν μπορεί να πει την αλήθεια. Δεν μπορεί να παραδεχθεί τα σφάλματά του. Και - κυρίως - δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις! Γιατί εκπροσωπεί όσους τις φοβούνται, όσους τις απεχθάνονται, όσους τις πολεμούν λυσσαλέα. Αυτή είναι η αδυναμία του...
Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων, για πρώτη φορά προχώρησε τόσο πολύ την τριετία 2012-2014. Στη συνέχεια ανακόπηκε. Αλλά μόνο προσωρινά...

Οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν
Θα συνεχιστεί όμως. Όχι μόνοι γιατί το ζητούν οι εταίροι μας. Αλλά γιατί το χρειάζεται η χώρα, γιατί το καταλαβαίνει σιγά-σιγά όλη η κοινωνία, ακόμα κι εκείνοι που ξεβολεύτηκαν αρχικά. Γιατί το απαιτεί το μέλλον όλων μας.
Οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν, όσο κι αν καρκινοβατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν λυσσομανάνε οι κρατιστές, όσο κι αν πελαγοδρομεί ο κ. Τσίπρας, που δίνει απελπισμένο αγώνα οπισθοφυλακών.
Το πρόβλημα είναι απλώς πόσο θα κρατήσει και πόσο θα κοστίσει η σκιαμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με το χθες. Στο οποίο κρατάει «αιχμάλωτη» μιαν ολόκληρη χώρα...
Το στοίχημα των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα θα το κερδίσει».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου