Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση από Μεϊμαράκη και Πλακιωτάκη στην κυβέρνηση



Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα του προϋπολογισμού από τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλακιωτάκη και από τον υποψήφιο πρόεδρο κύριο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Για τον πρώτο δήθεν αριστερό προϋπολογισμό έκανε λόγο  ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λέγοντας «Δεν ξέρω αν πιστεύουν ότι θα βγει. Δεν τον αντέχει η κοινωνία και δεν τον αντέχει η οικονομία».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε στα ψέμα  και σε μια πολιτική απάτη η οποία αποκαλύπτεται και διερωτήθηκε εάν υπάρχει στον προϋπολογισμό ίχνος πολιτικής συνέπειας.

Συνέχισε λέγοντας "Δυο είναι τα χαρακτηριστικά του νέου προϋπολογισμού: Φόροι και περικοπές, υπογράμμισε. Περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Φόροι στους αγρότες, φόροι στα νησιά που πλήττουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί. Εγινε η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη αριστερά. Ο προϋπολογισμός θα μείνει ως ντοκουμέντο της απάτης που έστησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Γίνατε πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς. Μας λέγατε ότι τα νέα μέτρα θα έχουν κοινωνικό πρόσημο. Τώρα τι κάνατε;», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

Η συνεννόηση δεν γίνεται με κουτοπονηριές. Δεν γίνεται με ύβρεις και εκβιασμούς. Η συνεννόηση γίνεται με αρχές και ήθος και αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Τελειώνοντας ο κύριος Μεϊμαράκης είπε : Eμείς αποκλείεται να συναινέσουμε σε πολιτικές που δεν πιστεύουμε. Δεν ψηφίζω κανένα νέο μέτρο, καμία νέα περικοπή και πιστεύω ότι και η ΝΔ το ίδιο θα κάνει.

Γιάννης Πλακιωτάκης:«Κοιμάστε ήσυχος τις νύχτες κ. Τσίπρα; Τι έχετε να πείτε σε αυτούς που τους κοροϊδέψατε»,  Καταλήξατε ντροπή της Ελλάδας 

Ο προϋπολογισμός αναδεικνύει την ασυνέπεια και την ανευθυνότητά τους είπε ο κύριος Πλακιωτάκης. Περιλαμβάνει νέους φόρους 3,2 δισ. ευρώ. Είναι αντιαναπτυξιακός και κοινωνικά άδικος, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε τις προεκλογικές υποσχέσεις της συγκυβέρνησης σε αντιπαραβολή με το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός είναι γεμάτος με περισσότερους φόρους, «γονατίζοντας τους πάντες», τη στιγμή που κόβεται το ΕΚΑΣ και ανοίγει παράθυρο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Οσα έλεγαν για κοινωνική ευαισθησία είναι ένας μύθος, υπογράμμισε. Οι νεοι φόροι δεν είναι μόνο υπονομευτικοί για την επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά είναι και κοινωνικά άδικοι.

Επίσης, τα νούμερα δεν βγαίνουν, δεν είναι αξιόπιστα. Είναι αδύνατον να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους, τη στιγμή που στραγγαλίζει όποιον παράγει σε αυτή τη χώρα, μειώνει τα εισοδήματα, διώχνει τις επενδύσεις και αυξάνει το χρέος. Το 2016 δυστυχώς θα είναι πολύ χειρότερο από το 2015. Τον προϋπολογισμό δεν τον συνέταξε η κυβέρνηση αλλά τα στελέχη των δανειστών, υπογράμμισε. 

Ο κ. Πλακιωτάκης επιτέθηκε στην συγκυβέρνηση και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τονίζοντας ότι είναι έγκλημα και ότι ξεπουλήθηκαν οι τράπεζες, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των μικρομετόχων.

Η εγώ ζω σε άλλη χώρα ή ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης βιώνουν μια άλλη πραγματικότητα, σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του. «Γιατί κ. Τσίπρα δεν φέρνετε έναν νόμο να καταργήσετε το μνημόνιο; Μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την Άγκελα;», σχολίασε δηκτικά.

«Κοιμάστε ήσυχος τις νύχτες κ. Τσίπρα; Τι έχετε να πείτε σε αυτούς που τους κοροϊδέψατε», σημείωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι προεκλογικά υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα και οδηγεί τη χώρα σε ξέρα. Αποδειχθήκατε κατώτερος των περιστάσεων, τόνισε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, αμφισβητώντας αν έχει αίσθηση της πραγματικότητας.

Ξεκινήσατε ως επαναστάτης για να αλλάξετε την Ευρώπη και καταλήξατε σκλάβος της Ευρώπης. Από ελπίδα της Ελλάδας καταλήξατε η ντροπή της Ελλάδας, κατέληξε ο επικεφαλής της ΝΔ.  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου