Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σύμβουλος του Ερντογάν: Απειλήσαμε ότι θα πλημμυρίσουμε την ΕΕ με πρόσφυγες και το κόλπο έπιασε



Ο Μπουρχάν Κουζού αποκάλυψε το «μυστικό όπλο» της Τουρκίας, που έπεισε τους Ευρωπαίους να της παραδώσουν «γη και ύδωρ»

Στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη την περασμένη Κυριακή κατά τη Σύσκεψη Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η οποία εξασφάλισε στην γείτονα χώρα επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισ. ευρώ αλλά και πολιτική στήριξη σε μία δύσκολη για αυτή συγκυρία (λόγω των τεταμένων σχέσεων με τη Ρωσία) ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του Ερντογάν αποκάλυψε σήμερα το «μυστικό όπλο» της Τουρκίας, που έπεισε τους Ευρωπαίους να της παραδώσουν «γη και ύδωρ».

Σύμφωνα με μία ανάρτηση του Μπουρχάν Κουζού, έμπιστου συνεργάτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ευρώπη υποχώρησε την περασμένη Κυριακή μπροστά στην ανοιχτή απειλή της Τουρκίας να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με Σύρους πρόσφυγες.

«Η ΕΕ "έπιασε" επιτέλους το μήνυμα της Τουρκίας και έβαλε το χέρι στην τσέπη. Τι τους είπαμε; Ότι θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, αφήνοντας του Σύρους πρόσφυγες να ξεχυθούν στις δικές τους χώρες», έγραφε ο Κουζού σε ένα tweet που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Αρκετοί χρήστες των social media κατέκριναν τον Σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, λέγοντας πως είναι ανήθικο να μιλάει κανείς για τα πλήθη των προσφύγων λες και είναι κοπάδι με «μαντρωμένα ζώα», που «ξεχύνονται» προκαλώντας καταστροφές στο πέρασμά τους.





Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου