Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μπαλτάκος: Η ΝΔ πρέπει να πει ξερά «όχι» στο Σύμφωνο Συμβίωσης





«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο παραδοσιακά είναι συντηρητικό, δεξιό κόμμα, ανεξάρτητα από τα κεντρώα ανοίγματα για λόγους ψηφοθηρικούς» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Τάκης Μπαλτάκος. 

Συγκεκριμένα είπε: 

«Τώρα, το τι θα κάνει, μετά εξαρτάται και από το αν θα εκλεγεί αρχηγός την Κυριακή ή θα πάμε 10 Ιανουαρίου και τι θα πει ο νέος αρχηγός. Μπορεί να μην έχουμε αρχηγό την Κυριακή αυτή. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι, γιατί ο κ. Μεϊμαράκης έχει ταχθεί υπέρ του Συμφώνου και ο κ. Τζιτζικώστας έχει ταχθεί εναντίον. Άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία την άλλη Τετάρτη. 

» Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα το οποίο παραδοσιακά είναι συντηρητικό, δεξιό κόμμα, ανεξάρτητα από τα κεντρώα ανοίγματα για λόγους ψηφοθηρικούς, το οποίο δεξιό συντηρητικό δεξιό κόμμα πρέπει να συντηρεί και να διατηρεί τις αρχές, αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού. 
» Αυτές οι παραδόσεις ταυτίζονται με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Αφού η Εκκλησία λοιπόν λέει όχι-σωστά το είπε ο Καμμένος αυτό, αυτή τη φράση είπε κι ο Καμμένος- η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πει όχι ξερά, χωρίς υποσημειώσεις και υπονοούμενα. 

» Αυτή είναι η άποψή μου. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε πρέπει να μας εξηγήσει αυτός που έχει αυτή την άποψη, σε τι θα διαχωρίζεται η Νέα Δημοκρατία από το Ποτάμι, ας πούμε. Τι διαφορά κάνει;»

Για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

(Για την αποχώρηση στελεχών μετά τις εσωκομματικές εκλογές) Ναι, αυτό που λέει ο κ. Μεϊμαράκης είναι κάτι το οποίο βλέπω κι εγώ. Φαντάζομαι ναι (αποχώρηση ηττημένων). 

» Ήταν λάθος και για τους δύο υποψηφίους, ας τους πούμε κεντρώους, να πουν «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης τώρα και ειδικά εν όψει εκλογών εσωκομματικών, γιατί αυτό το θέμα είναι σημείο το οποίο μπορεί να διαλύσει τη ΝΔ.

» Δεν έχουμε μπερδευτεί καθόλου, οι Κεντρώοι είναι ο Μεϊμαράκης και ο Μητσοτάκης, είναι ξεκάθαρο το λένε οι ίδιοι. Είναι τα δικά τους λόγια. Ο Μεϊμαράκης λέει μεταρρυθμιστικό κέντρο. 

» Μάλιστα (οι δεξιοί είναι ο Γεωργιάδης και ο Τζιτζικώστας). Να σας πω τι θεωρώ πιθανό. Αυτός ο οποίος θα εκλεγεί, ας πούμε ότι εκλέγεται ο «Χ» αρχηγός το βράδυ της Κυριακής και δεν πάμε σε δεύτερο γύρο, αυτός θα πρέπει τη Δευτέρα το πρωί να κάνει αντίρροπες κινήσεις από αυτά τα οποία έλεγε μέχρι την Κυριακή, ούτως ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει εκείνους τους οποίους πιθανότατα θα θέλουν να φύγουν. 

» Όπως έκανε ο Σαμαράς, το έχω πει κι άλλη φορά αυτό, ο οποίος τη Δευτέρα το πρωί των εκλογών είπε 'σφουγγάρι, τα ξεχνάω όλα' και χρησιμοποίησε τους πολιτικούς του εσωκομματικούς αντιπάλους αμέσως. 

» Αν λοιπόν ο Μεϊμαράκης ή ο Τζιτζικώστας, κατά τις δημοσκοπήσεις είναι το πιο πιθανό ότι θα προηγηθούν αυτή την Κυριακή, εάν δεν κάνουν τη Δευτέρα το πρωί τις ορθές, αντίρροπες κινήσεις και αν δεν παίξουν κόντρα ρόλο σε αυτό που λέγαν μέχρι την Κυριακή, τότε υπάρχει ο κίνδυνος που λέτε.

» Ο κίνδυνος δεν είναι αυτοματοποιημένος, εξαρτάται από τις κινήσεις του νέου αρχηγού. Αν ο νέος αρχηγός επιμείνει στις δογματικές του θέσεις και απαξιώσει με τη στάση του την άλλη πλευρά, τότε ο κίνδυνος αυτός θα είναι πάρα πολύ ενεργός. »

Για συναντήσεις με Τζιτζικωστα

Κάθε μέρα έχουμε συνάντηση (με Βορίδη και Τζιτζικώστα).




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου