Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η Αθήνα «υπενθυμίζει» στον προκλητικό Τσέχο πρόεδρο: Είστε στην ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα



Ο πρόεδρος της Τσεχίας είπε ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας» και είχε δηλώσει...

«εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν σε Grexit»

Η Τσεχία είναι κράτος – μέλος της ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, περί Grexit.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Τσεχίας, μιλώντας στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR, στις 15 Δεκεμβρίου, είχε δηλώσει ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας».

Είχε δηλώσει, δε, ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ».


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου