Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Έχουμε χάσει την μπάλα με αυτή την κυβέρνηση μία λέει την άλλη ακυρώνει ότι λέει






Και εκεί που μέχρι εχθές ξέραμε ότι τέρμα οι αποδείξεις από σήμερα όσοι είχατε ανακουφιστεί ξεχάστε το και μην έχετε κάνει το λάθος πιστεύοντας αυτά που λέει η κυβέρνηση και τις έχετε πετάξει γιατί το πρόστιμο θα είναι 22%!!

Διαβάζουμε στο enikonomia.gr

Την συλλογή αποδείξεων για τα εισοδήματα του 2015 πρέπει να αρχίσουν οι φορολογούμενοι στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται από τις παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα διατηρηθεί και το 2015 το 10% του εισοδήματος. Αν δηλαδή, ένας φορολογούμενος έχει εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να δηλώσει αποδείξεις 1.000 ευρώ. Στην περίπτωση ωστόσο που δεν θα δηλώσει αποδείξεις του 10%, τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που λείπουν από τους φορολογούμενους. Έτσι θα υπάρχει πρόσθετος φόρος 220 ευρώ.

Η οριστικοποίηση πάντως για την συλλογή αποδείξεων ίσων με το 10% του εισοδήματος, θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο υπάρχει και ένα καλό νέο που προέρχεται από τα… capital controls. Σύμφωνα με τη νέα παρέμβαση , διαγράφεται ο φόρος δωρεάς χρηματικών ποσών έως 5.000 ευρώ που έγιναν από τα capital control και μετά. Ο φόρος είναι 10% επί των χρηματικών ποσών και έτσι πρόκειται να επιστραφούν ποσά έως 500 ευρώ. Η ελάφρυνση αυτή ισχύει μόνο για δωρεές από γονείς σε τέκνα και από παππούδες σε εγγόνια.

Το μαρτύριο πάντως της συλλογής αποδείξεων θα σταματήσει από το 2016, οπότε η έκπτωση φόρου λόγω αποδείξεων θα δίνεται μόνο εφόσον οι δαπάνες γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου