Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Το Ισραήλ «έφτυσε» τον Ερντογάν: «Να πάψει να λέει ανοησίες…»



Καθώς η Τουρκία ολοένα και περισσότερο απομονώνεται, μετά από μια σειρά προβοκατόρικες ενέργειες, η Άγκυρα από εκεί που έβριζε χυδαία το Ισραήλ έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα ξαναβρεί μαζί του. Δυστυχώς για την Τουρκία, το Ισραήλ δεν ενδιάφερεται…

Το 2010 η Τουρκία οργάνωσε τη μεγαλειώδη προβοκάτσια για να αμφισβητήσει την ΑΟΖ του Ισραήλ με τον λεγόμενο στολίσκο για τη Γάζα.

Τη διοργάνωση του στολίσκου ανέλαβε η ισλαμιστική τουρκική ΜΚΟ, Humanitarian Relief Foundation (IHH). Μια οργάνωση που στα χρόνια που ακολούθησαν κατηγορήθηκε ότι μετέφερε όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία και ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα (διαβάστε σχετικά εδώ).

Σε ένα από τα καράβια εκείνου του στολίσκου, το περιβόητο Μαβί Μαρμαρά, επέβαιναν πολλά μέλη της εν λόγω ισλαμιστικής ΜΚΟ, για τους οποίους γράφτηκε αργότερα ήταν μέλη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε διατεταγμένη αποστολή.

Ισραηλινοί κομάντος την «έπεσαν» στο Μαβί Μαρμαρά, ανοιχτά του Ισραήλ, και στη μάχη που ακολούθησε με τους Τούρκους πάνω στο καράβι, 9 Τούρκοι σκοτώθηκαν. Από εκείνη τη στιγμή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε κάθε σχέση με το Ισραήλ και άρχισε να το βρίζει χυδαία, ενώ φρόντισε να «υιοθετήσει» τους ισλαμιστές της Χαμάς στη Γάζα, με τους οποίους εξάλλου τον δένουν πολλά, αφού αμφότεροι είναι παρακλάδια της διεθνούς οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Την Κυριακή, ο άνδρας ο «βαρύς», ο μεγάλος τζιχαντιστής, ο «θέλω να γίνω σουλτάνος και χαλίφης», αισθανόμενος τη θηλιά να σφίγγει γύρω του, αποφάσισε ξαφνικά και από το πουθενά, σημάδι του πραγματικού του πανικού, να στείλει μήνυμα «αγάπης» στο Ισραήλ, εκφράζοντας την επιθυμία να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Γιατί το έκανε αυτό; Πέρα ότι έχει τους Ρώσους ανοιχτά απέναντί του και τους Αμερικανούς να τον παρακολουθούν στενά μέχρι να κάνει το μοιραίο λάθος, είδε που ήρθε ο Σίσι της Αιγύπτου στην Αθήνα, συνειδητοποίησε ότι η συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου δεν είναι αστείο και αυτό το συνδύασε στο αλαζονικό κεφάλι του με την ήδη πανίσχυρη συμμαχία μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τις ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας και Ισραήλ να έχουν γίνει μια γροθιά, και εκεί ίσως τον έλουσε κρύος ιδρώτας…

Κατάλαβε ο σουλτάνος ότι τον έχουν βάλει στη γωνία όλοι, βλέπει τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου να τον έχει πετάξει έξω από την ανατολική Μεσόγειο, έχει τους Αμερικανούς που δεν τον αφήνουν να εισβάλει στη Συρία (και μπήκε ο ανόητος στο Ιράκ, έτσι για να το παίξει «νταής»), έχει τους Κούρδους που τους εξοπλίζει ο Λευκός Οίκος, έχει και τους Ρώσους που μια αφορμή θέλουν να τον τινάξουν στον αέρα, είπε να κάνει μια ανατολίτικη πονηριά.

Σκέφτηκε ο κουτοπόνηρος Τούρκος ότι εάν βάλει το χαμόγελο κάτω από το μουστάκι και «αμολήσει» μια «επίθεση αγάπης» στο Ισραήλ, στην καλύτερη θα τσιμπήσει το Ισραήλ και θα φτιάξουν για αυτόν τα πράγματα, μέχρι να ξαναπουλήσει το Ισραήλ, στη χειρότερη θα τσιμπήσει η Ελλάδα, θα χάσει την εμπιστοσύνη της στο Ισραήλ και θα χαλάσει η συμμαχία.

«Η περιοχή μετά βεβαιότητας το έχει ανάγκη αυτό», είπε αναφερόμενος στην ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, σύμφωνα με την κυβερνητική φυλλάδα Daily Sabah.

Μάλιστα ο… μεγαλόκαρδος πονηρότουρκος είπε ότι δεν θέλει καν αποζημίωση για όσα συνέβησαν πάνω στο Μαβί Μαρμαρά, αρκεί το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό στη Γάζα.

Προσέξτε τον Τούρκο τον πονηρό. Κάνει επίθεση φιλίας στο Ισραήλ και την ίδια ώρα προσπαθεί να το παίξει ότι «καθαρίζει» και για τους Παλαιστίνιους.

Και νομίζει ότι όλοι οι άλλοι είναι βλάκες και τσιμπάνε. Ή μάλλον, για να το πούμε διαφορετικά, θεωρεί ότι το Ισραήλ -μετά τα τόσα που του έχει κάνει και σούρει ο Ερντογάν- θα συγκινηθεί και θα άρει τον αποκλεισμό της Γάζας για να κερδίσει «φίλο» τον εντελώς τελειωμένο Τούρκο.

Και τι να τον κάνει δηλαδή τώρα τον Τούρκο, από τη στιγμή που έχει συμμαχήσει με την Ελλάδα και την Κύπρο και το Ισραήλ ωφελείται τα πολλαπλάσια από αυτή τη συμμαχία, από το να κάνει παρέα με τον παρακμιακό κατά φαντασία σουλτάνο και το πολυεθνικό υπό διάλυση κράτος του;

Οι Ισραηλινοί, λοιπόν, ούτε μπήκαν στον κόπο να του απαντήσουν.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Έχουμε ζητήσει συγνώμη και είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε τις ζημιές. Πρέπει να σταματήσει να λέει ανοησίες για να άρουμε τον αποκλεισμό της Γάζας», είπε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας, στη Jerusalem Post.

«Δεν πρόκειται να πληρώσουμε περισσότερα για ομαλοποίηση», είπε ο ίδιος.

Και κάπως έτσι ο Ερντογάν βρήκε τοίχο από το Ισραήλ. Ο ίδιος Ερντογάν που τον Ιούλιο του 2014 δήλωνε ότι οι Ισραηλινοί είναι «δολοφόνοι παιδιών» και απειλούσε αυτούς που σιωπούν απέναντι στη σφαγή [των Παλαιστινίων] ότι θα πληρώσουν αργά η γρήγορα το τίμημα της σιωπής τους. Αυτά έλεγε το 2014, που αισθανόταν ισχυρός, τώρα τέλη 2015 έχει αρχίσει να τα… χάνει.

Βεβαίως οι Ισραηλινοί δεν είναι χαϊβάνια. Γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλει ο Ερντογάν. Τι θέλει από την αρχή και έχει κάνει τη Μέση Ανατολή μπάχαλο.

«Οι Τούρκοι είναι απομονωμένοι», είπε ένας άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος σύμφωνα με το Press TV. «Φαίνεται ότι η Άγκυρα θέλει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, επειδή ενδιαφέρεται για τη συμφωνία με το φυσικό αέριο…».

Το TRIBUNE τα γράφει εδώ και 2 χρόνια. Ακούει κανείς; Το ξέρουμε ότι ακούτε και μας διαβάζετε. Άντε να τελειώνουμε με το φυσικό αέριο, να τελειώνουμε και με τους Τούρκους. Δεν είναι η γεωπολιτική «χρόνοι σύριζα» να το συζητάμε κάνα εξάμηνο.


Πηγή : tribune.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου