Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Φοροφυγάδες κάνουν τα πάντα για να θολώσουν τα νερά





Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής που πραγματικά το κράτος είναι υπερβολικό αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις φοροφυγάδων που στην προσπάθεια τους να ξεμπλέξουν φτάνουν στο σημείο να μπλέξουν τους πάντες εκτός από το αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο μπαταχτσής τελικά είναι και φαίνεται και τίποτα δεν είναι τυχαίο και το κακό είναι ότι παρασύρουν οι αποδεδειγμένα φοροφυγάδες και τους άμοιρους οικονομικά αδύναμούς και έτσι είναι όλοι ένοχοι για το κράτος.

Πριν από λίγες ημέρες συζητούσα με ένα φίλο και συνάδελφο ο οποίος είχε ασχοληθεί με ένα τέτοιο θέμα μεγάλης κακουργηματικής φοροδιαφυγής και μάλιστα του είχε ζητηθεί να βοηθήσει γιατί όπως έλεγε ο φοροφυγάς είχε πέσει θύμα δικηγόρων και λογιστή οι οποίοι του είχαν φάει πολλά λεφτά χωρίς να τον βοηθήσουν και το χρέος έλεγε ότι δεν ήταν δικιά του ευθύνη αλλά αυτών που τον εξαπάτησαν.

Μάλιστα παραλίγο όπως έλεγε τουλάχιστον ο φοροφυγάς στον φίλο μου να πέσει θύμα και τοκογλύφου στον οποίο θα τον οδηγούσε ένας φίλος του τον οποίο κατηγορούσε επίσης ότι προσπάθησε να τον εξαπατήσει, με σκοπό να δανειστεί από τον τοκογλύφο τα  λεφτά για να πληρώσει το χρέος του στην εφορία το οποίο ανερχόταν σε 400.000 ευρώ.

Τον περίμενε και ο ανακριτής πριν από λίγες ημέρες για να απολογηθεί για την κακουργηματική φοροδιαφυγή.

Η συμπεριφορά του φοροφυγά έδειξε ότι τελικά του έφταιγαν όλοι και προσπαθούσε να τους εμπλέξει όλους αντί να δεχθεί ότι πράγματι είχε φοροδιαφύγει και είχε εξαπατήσει το κράτος.

Ο φίλος και συνάδελφος, προσπάθησε να βοηθήσει τον φοροφυγά αν και κάτι δεν του πήγαινε καλά στην όλη υπόθεση και έτσι του βρήκε ένα τίμιο δικηγόρο που προσπάθησε να τον βοηθήσει αλλά του ξεκαθάρισε ο δικηγόρος στον φοροφυγά ότι θα αναλάβει τις ευθύνες του και έτσι άρχισε το γνωστό παραμύθι φταίνε όλοι οι άλλοι οι «απατεώνες» εκτός από εμένα κτλπ.

Ξαφνικά και ενώ ο δικηγόρος δούλευε στην υπόθεση και ο φίλος μου για να βοηθήσει έψαχνε παντού να βρει τα δήθεν στοιχεία της απάτης των υπολοίπων σε βάρος του φοροφυγά, εμφανίστηκε με νέα εντολή ένας άλλος δικηγόρος ο τέταρτος κατά σειρά που είχε αναλάβει πλέον την υπόθεση φοροδιαφυγής του μπαταχτσή φοροφυγά και ο οποίος δούλευε παρασκηνιακά και κρυφά από τον επίσημο δικηγόρο αρκετές μέρες πριν κάνει την εμφάνιση του στον συνάδελφο του παρουσιάζοντας ότι έχει πλέον την νέα εντολή.

Εκτός από την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του δικηγόρου προς τον δικηγόρο φαίνεται ότι κάτι άλλο ήταν στην μέση και κάποιος κάποιοι φοβόντουσαν κάτι για το οποίο δεν μπήκε ο φίλος μου στον κόπο πλέον να ψάξει γιατί κατάλαβε ότι σίγουρα το ψάρι βρωμούσε από το κεφάλι και δεν άξιζε ούτε να ασχοληθεί.

Φυσικά ο σοβαρός δικηγόρος έστειλε επιστολή καταδικάζοντας τις ενέργειες του φοροφυγά και του συναδέλφου του και έφυγε από την υπόθεση ζητώντας την αμοιβή του για τον χρόνο τον οποίο είχε ασχοληθεί και αντί της αμοιβής ο φοροφυγάς άρχισε να κατηγορεί και τον δικηγόρο όπως και τους προηγούμενους και όλα αυτά για να αποφύγει την αμοιβή για τις υπηρεσίες του δικηγόρου που σημαίνει ότι συνειδητά δεν πληρώνει και δεν είχε από την αρχή διάθεση να πληρώσει.

Μαζί με τον δικηγόρο την πλήρωσε και ο συνάδελφος μου που πήγε να τον βοηθήσει λόγω της φιλίας που είχε με ανιψιά του φοροφυγά και εκεί που πήγε να κάνει το καλό πήγε να βγει και κακός επειδή πήγε να τον βοηθήσει και δεν τα κατάφερε κατηγορώντας τον ότι δεν τον βοήθησε όσο έπρεπε και δεν έκανε σωστά την δουλειά του.

Τέτοιες μέθοδοι φοροφυγάδων τύπου φταίνε όλοι και είναι όλοι απατεώνες εκτός από εμένα δείχνουν μόνο ενοχή για την κακουργηματική φοροδιαφυγή που έχεις διαπράξει και μόνο τίμιος και θύμα δεν φαίνεσαι στην δικαιοσύνη.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα στο γιατί η εφορία δεν ξεχωρίζει τα ξερά από τα χλωρά και βάζει όλους στο ίδιο καζάνι!!

Αυτά για αρχή θα μάθω και θα σας γράψω και την συνέχεια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου