Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Επανήλθαν τα ισόβια για τον «βαρώνο» της κοκαΐνης




Επανήλθε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον 55χρονο επονομαζόμενο «βαρώνο της κοκαΐνης» Αλέξανδρο Αγγελόπουλο που είχε αποφυλακισθεί το
προηγούμενο καλοκαίρι μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού για τον πρότερο έντιμο βίο.

Με ψήφους 4-1 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Πειραιά σε συνεδρίασή του το πρωί της Τετάρτης θεώρησε ότι κακώς του είχε δοθεί αυτό το ελαφρυντικό.

Ο Αλ. Αγγελόπουλος είχε συλληφθεί το 2004 ως οργανωτής μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa 1».

Στη δίκη σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια. Ωστόσο, το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών αναγνωρίζοντας -ομόφωνα- το ελαφρυντικό του «προτέρου εντίμου βίου», απόφαση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από στελέχη των αρχών Ασφαλείας, δικαστικούς λειτουργούς και άλλους.

Στην απόφαση αυτή, για αναγνώριση ελαφρυντικών που «έσπασαν» τα ισόβια του Αλ. Αγγελόπουλου, άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας της έδρας.

Η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε δύο φορές λόγω εκλογών και άλλων κωλυμάτων και τελικώς πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ η απόφαση εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Σε αυτή την απόφαση ζητείτο η επανεκδίκαση της υπόθεσής του όσον αφορά το «ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου». Έτσι ο Αλ. Αγγελόπουλος, που είχε αποφυλακισθεί στις αρχές του καλοκαιριού, συνελήφθη εκ νέου τον Σεπτέμβριο του 2015 στους Νέους Πόρους Πιερίας, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του, και φυλακίσθηκε ξανά.



Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου