Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πολάκης: Οι διοικητές που παύθηκαν είχαν τόσο σχέση με την υγεία όσο εγώ με τα διαστημόπλοια



Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στους 59 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης τους από αρμόδια πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας

Δριμεία επίθεση στους διοικητές των νοσοκομείων που παύθηκαν από το υπουργείο Υγείας εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης.

«Πολλοί διοικητές ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως, πρωτοστάτησαν στη διάλυση της δημόσιας υγείας, και μερικοί είχαν τόση σχέση με την υγεία, όσο έχω εγώ με τα διαστημόπλοια» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στους 59 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους (12 παραμένουν στις θέσεις τους), μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης τους από αρμόδια πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

«Να σας πω ένα παράδειγμα: τους τελευταίους 3 μήνες δώσαμε 650 εκατ ευρώ στα νοσοκομεία. Αυξήσαμε το όριο δαπανών κατά 150 εκατ ευρώ... Και βγαίνουν και λένε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα. Εγώ όμως βλέπω ότι δεν ξεπληρώνονται φάρμακα κλπ, αλλά ξεπληρώνονται οι εξωτερικές υπηρεσίες όπως φύλαξη, καθαριότητα κλπ. Μου το εξηγείτε λίγο αυτό; καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ. Θα μπορούσαν οι διοικήσεις να ξεπληρώσουν προμηθευτές» σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης την προκήρυξη θέσεων για ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό επισημαίνοντας ότι εντός του επόμενου εξαμήνου θα αλλάξει η σημερινή εικόνα στη δημόσια υγεία, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της.




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου