Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Έθραυστη η συνοχή της κυβέρνησης για ασφαλιστικό και αγρότες



Συνεχίζει τις εντατικές επαφές με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει των νομοσχεδίων - φωτιά που έρχονται στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε χθες το βράδυ με βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα με βουλευτές της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας, με το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών να αποτελούν κοινό τόπο στις αντιδράσεις που διατυπώνουν οι βουλευτές της περιφέρειας.

Πληροφορίες φέρουν συγκεκριμένα τους βουλευτές Θεσσαλίας του κόμματος να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ασφαλιστικό, με τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και δεν θα τις υπερβεί.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία των αγροτών, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της Θεσσαλίας να συναντηθούν με τους αγρότες, να τους ακούσουν και να τους στηρίξουν και εκείνοι από την πλευρά τους ζήτησαν να υπάρξουν δράσεις που θα ισοφαρίσουν τα φορολογικά μέτρα, όπως για παράδειγμα αρδευτικά έργα ώστε να ελαφρυνθεί το κόστος παραγωγής.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι κατά Σγουρίδη

Το αγροτικό είναι μεγάλο "αγκάθι" για την κυβέρνηση και είναι ενδεικτικές οι αντιδράσεις και οι αποδοκιμασίες στις οποίες προχώρησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι κατά του υφυπουργού Γεωργίας Παναγιώτη Σγουρίδη πριν από την έναρξη συνεδρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Φερών.

Οι αγρότες μπήκαν στον χώρο του συνεδρίου και κάλεσαν τον υφυπουργό και τους παριστάμενους βουλευτές να φύγουν επιδεικνύοντας "αξιοπρέπεια", απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου.

"Είστε όλοι ανεπιθύμητοι! Τα υπογράψατε όλα, όλα τα υπογράψατε! Εσείς θα κάνετε Χριστούγεννα, εμείς όχι! φώναζαν μεταξύ άλλων οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, με τους τελευταίους να διαμαρτύρονται έντονα και για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου