Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Οι ατυχίες δεν τον σταματούν



Η άμυνα «κερδίζει» τις ατυχίες και ο Ολυμπιακός τα παιχνίδια...

Αυτήν τη φορά θύμα των «ερυθρολεύκων» έπεσε η Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (73-63) με αποτέλεσμα να φτάσουν τις 12 σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, αλλά δεν μπορούν να χαρούν μια επιτυχία με την ψυχή τους.

Ο λόγος αυτήν τη φορά ήταν ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι, που αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στον δικέφαλο στο β' ημίχρονο και υπάρχει έντονη ανησυχία πως έχει υποστεί θλάση.
Ομως, ο φετινός Ολυμπιακός είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Παρά τον τραυματισμό του Λοτζέσκι και το γεγονός ότι η Αρμάνι Μιλάνο μέχρι το τέλος του γ' δεκαλέπτου (48-48) διεκδικούσε το ματς επί ίσοις όροις, οι «ερυθρόλευκοι» στην τελευταία περίοδο «πάτησαν το γκάζι» και με μπροστάρη τον Στρόμπερι (16 π.) έφτασε σε μια νίκη που του εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό του.


Και όμως οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ μουδιασμένα το παιχνίδι και με τραγικά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο (8/22 δίποντα και 2/10 τρίποντα) βρέθηκε πίσω στο σκορ με 29-25.

Η ενέργεια που έδωσε όμως ο Χάκετ (9 π. 8 ρ., 5 ασ.), οι κρίσιμοι πόντοι του Πρίντεζη που επανεμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό του και τα καθοριστικά καλάθια του Αθηναίου επανέφεραν την τάξη στο Φάληρο και ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το ντέρμπι σε υγιή περίπατο. Πολύ καλός ήταν και ο Μιλουτίνοφ (12 π.). «Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ενέργεια, τρέξαμε, αγωνιστήκαμε με βάση το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει και αφού εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου, φτάσαμε στη νίκη», δήλωσε ο Γ. Σφαιρόπουλος. Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Αμερικανού σέντερ Σον Τζέιμς που αγωνιζόταν στην Μπιλμπάο και σήμερα μπορεί να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Παπαπέτρου, Στρόμπερι 16 (2), Τολιόπουλος 2, Μιλουτίνοφ 12, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (1), Χάκετ 9, Λοτζέσκι 5 (1), Αθηναίου 8 (2).
Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛιν 11, Λαφαγιέτ 6 (2), Αμάτο, Τσερέλα, Τσιντσιαρίνι 12 (2), Τζένκινς 12 (3), Χάμελ 7 (1), Μπάρατς 6, Σιμόν 9 (1).



ΑΝΑΛΥΣΗ: Γ. ΛΑΒΔΑΣ
ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου