Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Σχεδιάζαν απόδραση απο τις φυλακές Τρικάλων



Kινηματογραφική απόδραση μέσω τούνελ σχεδίαζαν κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων, αφού σε έρευνα που έκαναν σήμερα το μεσημέρι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε κελί στη Γ2 Πτέρυγα των βαρυποινιτών εντοπίστηκε μια τρύπα διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών και βάθους περίπου ενός μέτρου.

Για τη διάνοιξη, οι κρατούμενοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια εργαλεία, κοπίδια και σίδερα που είχαν αποκολλήσει από παράθυρα, ενώ για να μην γίνουν αντιληπτοί σκέπαζαν την τρύπα -που είχε διανοιχθεί δίπλα από το κρεβάτι- με κάλυμμα που ήταν βαμμένο στο ίδιο χρώμα με το δάπεδο.

Οι αρχές δεν έχουν καταλήξει ποιος ήταν ο αρχικός εμπνευστής του σχεδίου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι "ένοικοι" του κελιού δεν είναι απαραίτητο να ήταν οι ίδιοι που έσκαβαν, αλλά μπορεί να "ανέχονταν" την εκσκαφή από άλλους κρατούμενους.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο κελι κρατείτο ένας βαρυποινίτης πακιστανικής καταγωγής, είχαν όμως μεταχθεί πρόσφατα και άλλοι κρατούμενοι, ενώ πριν από μια εβδομάδα είχε μεταχθεί σε άλλες φυλακές αλβανικής καταγωγής βαρυποινίτης ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με την υπόθεση του τούνελ της Κέρκυρας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να είχε στη διάθεσή του πληροφορίες για σχέδιο απόδρασης εδώ και ενάμιση μήνα, γι' αυτό άλλωστε γίνονταν συνεχείς αιφνιδιαστικοί έφοδοι σε κάποια από τα κελιά της Γ' πτερυγας, με τη σημερινή να βγάζει... λαβράκι.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, σημειώνοντας σε ανακοίνωση του:

"Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη φυλακή Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διαπιστώθηκε στο πάτωμα ενός κελιού της πτέρυγας Γ2 ένα άνοιγμα. Χάρη στην ετοιμότητα και στις έγκαιρες ενέργειες του προσωπικού της φυλακής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κάθε κίνδυνος πιθανής απόδρασης είχε αντιμετωπιστεί σε προηγούμενο χρόνο με τις δέουσες ενέργειες . Πάντως, τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες διερευνώνται".

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα των φυλακών Τρικάλων κρατούνται πολλοί βαρυποινίτες, Γεωργιανοί "εγκέφαλοι" σπείρας διακίνησης ναρκωτικών και εκβιαστών, ενώ πρόκειται για τις φυλακές όπου το 2013 έγινε η απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο και τρεις εβδομάδες αργότερα η στρατιωτικού τύπου επίθεση κατά την οποία απέδρασαν 11 Αλβανοί κρατούμενοι και τραυματίστηκαν 2 εξωτερικοί φρουροί.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου