Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δεν γίνεται και την πίτα ολόκληρη και τον Αλέξη χορτάτο





Θέμος Αναστασιάδης
protothema.gr


Κανείς δεν θα προσυπογράψει τη σφαγή του λαού όσο κι αν τους «κομματοτρίβεται»!

Στων φτωχών την ολόμαυρη ράχη… Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς την απελπιστική εικόνα «πολιτικών παιγνίων» (με τις συντάξεις στα ζάρια) που δίνει η πολιτική «ηγεσία» της χώρας την ώρα που συντελείται Αρμαγεδδών εντός και εκτός. Με δυο, ή μάλλον με τρία λόγια, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Δεν γίνεται χειρότερα στο εσωτερικό απ’ ό,τι τα ’χει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και δεν γίνεται πιο επικίνδυνο περιβάλλον στο εξωτερικό με τον ασύλληπτο πόλεμο συμφερόντων που «παίζει μπάλα» με την τρομοκρατία από τη μια και την παγκόσμια οικονομία από την άλλη!!! (Μέσα σ’ όλα πετάχτηκε κι ο Αλέξης να κάνει τουρνέ και να έρθει σε επαφή με Τούρκους, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ομολόγους του.

Εκανε και την Τop-100 φαιδρή δήλωση ότι «η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ε.Ε.»! Δεν καθόμαστε καλύτερα σε καμιά γωνία να μας ξεχάσουν, μη φάμε καμιά αδέσποτη;) Και μέσα τι κάνουμε; Παίζουμε τις «κουμπάρες»! Ολοι όσοι υποτίθεται ότι κρατούν τα ηνία αυτού του τόπου: πολιτικοί, κατεστημένο, συμφέροντα, ολιγάρχες, συν τα όποια Μέσα Ενημέρωσης ελέγχουν. Η Ν.Δ. ξεφτιλίστηκε μόνη της. Ούτε επίτηδες. Στην οικονομία γίνεται το ξεπούλημα του ΑΙΩΝΑ! Ή μάλλον το απόλυτο ξεπούλημα των ΑΙΩΝΩΝ! Οχι επειδή το σχεδίασε κανείς, αλλά επειδή από την ασχετοσύνη των Συριζαίων ο Τσίπρας έφτασε στο αδιέξοδο και υπέκυψε στο τελεσίγραφο: Φέρ’ τα όλα με ένα ευρώ, αλλιώς φεύγεις απ' το νόμισμα. Οπερ και εγένετο!

Οταν οι τράπεζες δόθηκαν στους ξένους από την περήφανη αριστερή κυβέρνηση που θα τις εθνικοποιούσε για… ένα σεντς τη μετοχή, με έκπτωση... 99% τρόπος του λέγειν  σε σχέση με ό,τι κόστιζαν πέρυσι π.χ., όταν πολύ πιο δυνατοί οργανισμοί όπως η ΔΕΗ έχουν χάσει αντίστοιχα  την αξία τους, όταν τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί εκτός από κάτι καλύβες, τι θα μείνει στη… θέση του; Οι συντάξεις από μόνες τους; Ούτε με θαύμα! Δεν μπορείς να βρεις οικονομικό μοντέλο, ακόμη κι αν έχεις βαρέσει ενέσεις με βαριά παραισθησιογόνα, που να λέει ότι χωρίς ΑΕΠ, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς εταιρείες και φορολογικά έσοδα θα μείνουν αλώβητες οι συντάξεις και οι μισθοί. Τους κοροϊδεύουν τους ανθρώπους ότι θα… γλιτώσουν με 10% ή 15% ακόμη κάτω («μία ακόμη μειωσούλα») και ότι στο μέλλον θα έχουν άλλα βοηθήματα και τα σχετικά συριζαϊκά παραμύθια. Εχει αποδεχθεί την εξόντωσή τους ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να το περάσει από καμία Βουλή, γι’ αυτό και… κομματοτρίβεται δεξιά κι αριστερά και… λεβέντικα. Από τη μια πλευρά οι ηλικιωμένοι, χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο τουλάχιστον στο μέλλον, κι από την άλλη, ακόμη  χειρότερα, οι εξουθενωμένοι οικογενειάρχες και δυο γενιές νιάτα, χαμένοι όλοι από χέρι.

Μόνο όταν κυλήσει ο χρόνος θα καταλάβει ο κόσμος ότι οι σειρήνες της «Πρώτης φοράς Αριστεράς» τον οδήγησαν στην πιο απίθανη οικονομική καταστροφή της ιστορίας για οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα. Ο,τι και να κάνει δεν θα βρει πρόθυμους… καμικάζι αυτοκτονίας ο Αλέξης, αν και αυτό οδηγεί σε ένα άλλης φύσεως ερώτημα, πιο ουσιαστικό: Ποια κυβέρνηση, ακόμη και εθνικής ομοψυχίας, μπορεί να διαχειριστεί το σημερινό σκηνικό, πόσο μάλλον το αυριανό που θα αφήσει πίσω της η απέραντη «Συριζίλα»; Η πάλαι ποτέ «καμένη γη» που λέγαμε παλιά, θα μοιάζει… ΟΑΣΗ σε σχέση μ’ αυτό που θα παραδώσουν οι Τσιπραίοι. Μιλάμε αντικειμενικά και όχι με στόχο το «ανάθεμα».

Αυτά τα ’παμε, όποιος καταλαβαίνει έχει καλώς, όποιος όχι, τι να κάνουμε, στο κάτω-κάτω στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι. Ή μάλλον… σχεδόν όλοι! Γιατί την ώρα που η Ελλάδα βιώνει στο πετσί της την απόλυτη χρεοκοπία, μια μικρή παρέα ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ασύστολα κάνοντας τις τελευταίες αρπαχτές, ακόμη και επί πτωμάτων! Πώς όταν (χτύπα ξύλο) γίνεται κάνας σεισμός ή συντριβή αεροπλάνου και ξαφνικά εμφανίζονται κάποια άθλια υποκείμενα και αρχίζουν να ΞΑΦΡΙΖΟΥΝ και να σκυλεύουν τα κομματιασμένα πτώματα; Ε, έτσι ακριβώς, τυμβωρύχοι και βάλε. Αυτό συντελείται την ώρα που μιλάμε. Κλέβουν από τις τσέπες των ζωντανών-νεκρών Ελλήνων πολιτών. Να μην το ξεχνάμε επειδή κάνουν τις αθώες περιστερές όταν βλέπουν τις στραβές.

Δεν θα βρεθεί «πρόθυμος» να αβαντάρει τους Συριζαίους στην τελευταία τους παράσταση. Εχει κανείς όρεξη να κάτσει τζάμπα στο «σκαμνί» όταν αλλάξουν οι καιροί και γίνουν οι απολογισμοί; Ποντάρουν στον Λεβέντη, αλλά κι εκεί κάνουν λάθος… είτε τον «καταφέρουν» προσωρινά είτε όχι. Απαξ και δεν βγαίνει ο λογαριασμός, κανένας δεν είναι τόσο χαζός να εμφανιστεί ως εγγυητής του πιο ξετσίπωτου πολιτικού μπαταχτσή, την ώρα μάλιστα που εκείνος κάνει την μπάζα του. Είναι πολύ λυπηρό σίγουρα το ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συντεταγμένη εναλλακτική πολιτική λύση την ώρα που η ιδιότυπη κυβερνητική «συμ-μωρία» αναζητά τρόπους να διασωθεί. Δυστυχώς, δεν αρκεί το να βγάλει έναν όποιον αρχηγό η Ν.Δ., πόσο μάλλον όταν με τους δεδομένους υποψηφίους δεν φαίνεται να υπάρχει δυναμική για να γίνει κάποια μεγάλη ανατροπή.

Είναι βέβαια βασική προϋπόθεση να ξαναστηθεί η συντηρητική παράταξη στα πόδια της και να μην αυτοδιασύρεται συστηματικά. Παρά ταύτα δεν αρκεί μόνο αυτό. Δεν φτάνει ούτε το να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δημοκρατικό μέτωπο αντι-Σύριζα ως εναλλακτική λύση. Ακόμη κι αν γινόταν, έστω υποθετικά, και πάλι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε από τους Δανειστές και τους ντόπιους Εξουσιαστές στων Ελλήνων την ολόμαυρη ράχη. Ιδίως στων όλο και πιο φτωχών Ελλήνων την ολόμαυρη ράχη. Σ’ αυτές τις άδικα καταδικασμένες γενιές, τόσο τις παλιές όσο ιδίως και τις νεότερες, αξίζει σίγουρα κάτι καλύτερο. Οπου, δεδομένων των συνθηκών, πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Αρα, αν όντως έχει καταλάβει τι έκανε ο Τσίπρας, να παραιτηθεί και να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, έστω υπό την προεδρία του. Αφού τη θέλει την καρέκλα τόσο πολύ, μη μας μαραθεί τέτοια χρυσή «ψυχή» πάνω που μετάνιωσε κιόλας. Λέει... Αλλιώς ας περάσει μόνος του το Ασφαλιστικό και καλή τύχη.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου